מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סכין גילוחמ01/07/2009
השתמשתי בסכין גילוח שחשבתי שהיא שלי. יש לציין שהיא הייתה כבר יומיים ללא שימוש במקלחת. במידה והשותף שלי השתמש בה לפני יומיים והוא נחתך (במידה והוא חולה כמובן) מה הסיכוי שנדבקתי (נחתכתי בגילוח).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכין גילוח
ד``ר מרגלית לורבר02/07/2009לאחר יומיים, גם אם הוא נשא - אין כל סכנת הדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילותיובל30/06/2009
האם בחילות זה שלב מתקדם של וירוס ה hiv ובכלל אחרי כמה זמן מתחילים להרגיש סממן זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות לא סימן
ד``ר מרגלית לורבר30/06/2009לאיידס או נשאות HIV
כך שאם יש לך - לך לרופא להיבדק יש סיבות רבות לבחילות, לאו דוקא HIV* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גרוןילדונת29/06/2009
האם כאב גרון קל 4 ימים לאחר ארוע הוא תסמין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמין להרבה מחלות
ד``ר מרגלית לורבר30/06/2009רצוי לגשת לרופא ולבצע משטח גרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתילדונת29/06/2009
היי לפני 4 ימים התנשקתי עם מישהו ואחר כך הוא שם את היד שלי על איבר מינו בלא הסכמתי וישר העפתי אותה משם ולא הסכמתי לעשות איתו שום דבר מיני.אז הוא לא שם קונדום כי אמרתי לו שאני לא רוצה כלום.
השאלה שלי היא אם אחר כך בלי לשים לב שמתי יד בפה או על השפתיים יש סיכוי להידבק ?
שמתי לב שיש לי פצע ממש קטן בפה.
יכול להיות שהיד שלי היתה עם נוזל זרע עליה בכמות כ"כ מזערית שלא רואים / מרגישים אפילו ואז אם שמתי אצבע בפה זה יגיע לפצע?
מה את ממליצה לעשות ומה הסיכוי שאם הוא נשא זה יעבור אליי?אני ממש מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נשמע כסיבה לדאגה
ד``ר מרגלית לורבר30/06/2009לא כך נדבקים בנגיף !!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה ליללא שם29/06/2009
אם אני באורגיה,עושה הכל חוץ מלחדור אפילו לא עם קונדום.
באיזה אופן אם בכלל יש ל סיכוי להידבק באיידס?
אודה לתשובה ככל האפשר מפורטת ומסבירה
רב תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נשמע שיש סיבה להדבקה
ד``ר מרגלית לורבר30/06/2009יחסי מין מלאים ללא קונדום או יחסי מין אוראליים הם הדרך היחידה להדבק בנסיבות שתיארת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהר28/06/2009
האם נוגדנים למחלות קשות מיתגלים בבדיקת תרבית זרע הופיע לי בבדיקה לפחות 3סוגי חידקים לא ניראו מיקרו אורגניסמים אבל נויטרופינים בודדים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרבית זרע
ד''ר קרן אולשטיין-פופס28/06/2009לא לגמרי ברורה לי התשובה - מצד אחד לא נראו מיקרואורגניזמים אך נמצאו חיידקים.
כתוב איזה חיידקים נמצאו?
צריך לראות את הפרטים המדויקים של הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו התשובה
ר29/06/2009לא כתבו איזה חידקים או איזה אנטיביותיקה רק כתבו 3 סוגי חידקים לפחות ובמקביל רשמו לא נירא מיקרואורגניסמים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהשלום28/06/2009
ברצוני לדעת כמה בדיקות איידס בערך נעשות בשנה בישראל ומהו אחוז הבדיקות שיוצאות שליליות...
אני שואל את זה בכדי לדעת מהו היקך החרדה מהמחלה לעומת המחלה עצמה
לדעתי האנשים הסובלים מחרדה מהמחלה גבוהה בהרבה הרבה הרבה יותר מהמחלה עצמה.
האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לי תשובה לשאלתך
ד``ר מרגלית לורבר28/06/2009המספרים מצויים במשרד הבריאות, שהוא גם ממן את הבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהשלום28/06/2009
עשיתי אלייזה בבי"ח העמק לאחר 8 שבועות בדיוק, האם זה מספיק או שצריך לחזור על הבדיקה שוב במועד מאוחר יותר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 8 שבועות - מספיק ואמין
ד``ר מרגלית לורבר28/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהיוני28/06/2009
קרה לי מקרה עם אשה יפה והתברר שלא בדיוק אשה... חדרתי אנאלי עם
קונדום וממש לקראת הסוף הוא נקרע! הרגשתי שנקרע ולא חדרתי עמוק-כמה חדירות לא עמוקות אבל בדיוק גמרתי וישר יצאתי!
חשוב לציין שהכל קרה באותו ערב שהכרתי אותה-להסיק מסקנות...
מה הסבירות להידבקות לאור המקרה וכמובן במידה שהפרטנר/ית שלי נשא/ית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבירות נמוכה
ד``ר מרגלית לורבר28/06/2009אבל לא אפסית !!!
אין לך מושג מי הפרטהר, באם הוא מקיים יחסי מין עם גברים רבים ועוד...
ולכן יש עדיין סיכון על פי סיפורך
חכה 8 שבועות ותיבדק או בצע קובמו אחרי 3 שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאלמונית28/06/2009
שלום ד"ר
אני ביצעתי את הבדיקה 3 פעמים וכולם יצאו שליליות.
השאלה שלי האם ישנם מקרים בארץ של אנשים שיצאו שלילים לאחר הבדיקה בתווך הזמן הרצוי
ולאחר מכן יצאו חיובים בבדיקה השניה לדוגמא:פחות משנה ?
האם אדם יכול להדביק בזמן שהוא שלילי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלילי הוא בריא
ד``ר מרגלית לורבר28/06/2009המשמעות שלא נדבקת בנגיף
הבדיקות כיום אמינות ומהימנות
אין מצב שנדבקת והבדיקות עדיין שליליות אחרי כל כך הרבה זמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעומר28/06/2009
מה זה רירית איבר המין הנשי? קימתי יחסי מין מוגנים מתחילתם ועד סופם. לא "גמרתי" ושיצאתי החוצה תוך כדיי יציאה היא משכה את הקונדום.אני כמעט משוכנע שהרגשתי את זה בחוץ וטכנית הקונדום נכנס ויוצא מאותו כיוון והוא לא נשר בפנים. מה דעתך יש בזה סיכון?
בנוסף רציתי לדעת אם הפטיטיס עובר ביחסי מין או שזה נדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נראה מדאיג
ד``ר מרגלית לורבר28/06/2009על פי סיפורך - לא נראה לי שיש מקום לדאגה
הפטיטיס C לא עובר (נדיר ביותר !!!!! ביחסי מין בין גבר לאשה - עובר כן ביחסים בין גברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב השאלהללא שם27/06/2009
אם בחורה מבצעת אורלי בשני בחורים,שאחד מהם נשא.
האם יש סכנת הדבקה לגבר השני? לבחורה בודאי שכן,והשאלה היא רק לגבי הגבר השני.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סיכון
ד''ר קרן אולשטיין-פופס27/06/2009אם הבחורה אינה נשאית בעצמה היא לא תדביק את הגבר השני.
אין הדבקה דרך אדם שלישי שאינו נשא בעצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
ללא שם28/06/2009גם אם לנשא היה PRE COM ? היא לא תדביק את את הבחור השני?
מאוד חשובה לי התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשוליםנועה27/06/2009
שלום יש לי וירוס/חיידק בבטן ויש לי 2 שאלות :
1) יכול להיות ששלשול באידס ימשך רק 5 ימים אפילו לא שבוע ואז יהיה די כמו צואה רגילה ? ואז שוב יחזור טיפה ? לא נכון?! כי זה נמשך קבוע לפחות במשך שבוע
2) רופאת משפחה יכולה לדעת ישר אם זה תסמין לאיידס או שזה רק וירוס נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול ואיידס
ד''ר קרן אולשטיין-פופס27/06/2009קודם כל, יש המון סיבות לשלשול, והרבה יותר שכיח שלשול מוירןס רגיל או חיידק מאשר
מאיידס.
שנית, שלשול שקשור באיידס מופיע בדכ במחלה מתקדמת ומלווה במצב כללי ירוד וירידה
במשקל. התאור שאת מתארת מתאים יותר לוירוס פשוט מאשר לאיידס.
בכל מקרה, אם את מוטרדת - הכי פשוט לבצע בדיקה ולהיות שקטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוק מפה לפהחנן27/06/2009
היה אצלנו אורח שבכל פעם שמזג פי הבקבוק נגע בכוס שלו כך שרוק שלו נדבק לפי הבקבוק,
והבן שלי לקח את הבקבוק ושתה ממנו ישירות.
האם כך אפשר להידבק באיידס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי אפשר להידבק מרוק
ד``ר מרגלית לורבר27/06/2009הנגיף לא נמצא ברוק, כך שאין זו דרך להידבק ב HIV
מאידך, הרוק מכיל נוגדנים לנגיף - עובדה המשמשת לבדיקה באם אדם נדבק בנגיף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני מחוייב ע"פ חוק להודיע לרופאעידו26/06/2009
שלום רב,
שמי עידו , אני נשא כ-3 חודשים .
גיליתי בבדיקה אנונימית שביצעתי , איני מוכן להגיע לבדיקות בביה"ח , ונותן לזמן לעשות את שלו למרות שאני יודע שאני מגדיל את הנזק.
אין לי את כוחות הנפש לקום ולעשות את הצעד הזה, כמו כן אני חושש נורא מהטיפול וכל מה שנלווה לכך .
בשאלתי אלייך : האם מחובתי ע"פ חוק להודיע לרופא השיניים שלי על נשאותי , בנוסף האם מותר לי "לשקר" לו אם קיים שאלון כזה.
ברור לי שמהבחינה המוסרית חובה ויש לספר , אבל אני עושה הכל על מנת להגיע אחרון למרפאה ולהיות המטופל האחרון גם אם אני נאלץ להמתין זמן רב על מנת שאצמצם את הסיכוי\ן.
אשמח לתשובתך .
עידו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתה מחוייב מוסרית אך לא חוקית
ד``ר מרגלית לורבר26/06/2009אין חוק המחייב אותך לדווח לרופא השיניים אך רצוי שתיידע אותו על מנת למנוע הדבקה של הרופא או מטופלים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)