מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה נוספתאורית המשך21/06/2009
בוקר טוב לך יש לי שאלה נוספת
היו לי שני חשדים בתאריך 20/12/08 ו- 25/02/09
נבדקתי ב-25/2/09 וב-17/06/09
האם זה מספיק להיבדק או שאני צריך שוב פעם כי לא עברו 6 חודשים מאז החשד השני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך בבדיקה נוספת
ד``ר מרגלית לורבר21/06/2009הבדיקה האחרונה אמינה ומכסה את התקופה הרלבנטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ראורית20/06/2009
האם יכול להיות מצב שבמהלך 3-6 חודשים יכולה בדיקת hiv להיות שלילית גם אם אדם נדבק
בנגיף?
האם צריך לחזור על הבדיקה אלייזה כמה פעמים וגם לבצע בדיקה נוספת למשל:
WESTERM BLOT?
אבקש שתתיחסי לכל מה שכתבתי אני פשוט בלחץ אדיר בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה שלילית
ד``ר מרגלית לורבר21/06/2009לא יכול אדם להיות מודבק ב HIV ולהמשיך לקבל תשובות אלייזה שליליות.
בודאי אחרי 6 חודשים - תשובה שלילית משמעותה שלא היתה הדבקה.
אין צורך לבצע WESTERN BLOT במצב שכזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדוד19/06/2009
שכבתי עם מישהי ללא אמצעי הגנה היא נבדקה לאיידס ונמצאה שלילית כשישה שבועות לפני הבדיקה היא קיימה מין מזדמן (שכבנו לאחר שנבדקה, כלומר יתכן מצב שהיא עדיין בתקופת החלון)
חודש לאחר המגע המיני האחרון שלי איתה נבדקתי בבדיקת קומבו ויצאתי שלילי. האם יש לי סיבה לחשוש? האם אני צריך לעשות בדיקות נוספות ומתי? האם יש סיכוי שנדבקתי למרות הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומבו
ד``ר מרגלית לורבר20/06/2009בדיקת קומבו חודש לאחר האירוע - מספקת לאור רגישות הבדיקה
באם אתה רוצה להיות שקט עוד יותר - תוכל לבצע אלייזה חודשיים לאחר האירוע, למרות שבפועל מיותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהאסי17/06/2009
היי ברצוני בבקשה לדעת מה אומרת התוצאה:
AB
לפעמים הגיוני שזה כל מה שיהיה כתוב בתוצאות בדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת בדיקה
ד``ר מרגלית לורבר18/06/2009מאחר והתשובה איננה לפני קשה להתייחס לשאלתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשרור הבדיקה לאחר חצי שנהאלון17/06/2009
אם התבצעה בדיקה חודשיים-שלושה לאחר החשיפה ונמצאה שלילית, האם יש צורך לשוב ולהבדק לאחר חצי שנה? בחלק מהמקומות כתוב שכן. מהי המלצת משרד הבריאות בישראל? כמו כן מהי דעתך האישית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת HIV
ד``ר מרגלית לורבר17/06/2009באם לא היו ארועים נוספים - אין צורך בבדיקה לאחר חצי שנה. הבדיקה אמינה לחלוטין לאחר חודשיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לפני הריוןשלום16/06/2009
אשתי בהריון , ואנו רוצים לשלול איידס, האם מספיק שרק אני יבצע את הבדיקה , כי אם חלילה משהו מאתנו נדבק במהלך חייו סביר להניח ששנינו נושאים את הנגיף.
חוץ מזה שאישתי לא רוצה לעשות את הבדיקה, בקיצור האם בדיקה שלי בלבד תשלול איידס לעובר
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת HIV בהריון
ד``ר מרגלית לורבר16/06/2009בדיקה שלך לא תאמר דבר על מצבה של אשתך ולכן , ומאחר והיא בהריון - רצוי שהיא תיבדק.
זכרו, כי גם אם הבדיקה חיובית (דהיינו קיימת הדבקה בנגיף) ניתן לטפל באשה וללדת ילד בריא.
אי ביצוע הבדיקה היא הטמנת הראש בחול !!!!!!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שלום16/06/2009אבל אחרי שנה ביחד של קיום יחסי מין באופן שוטף יש סיכוי שלא הדבקנו אחד את השני , אם חלילה מישהו נדבק מאיתנו במהלך חייו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדבקה בתוך זוגות
ד``ר מרגלית לורבר17/06/2009לשאלתך, כן - יש זוגות שחיים ביחד שנים ואחד לא מדביק את השני.
יש לזה הסברים רבים, זה לא שכיח אבל בהחלט קיים.
כך שזה לא טיעון נגד בדיקת האשה.
היא יכולה להבדק אנונימית בועד למלחמה באיידס בתל אביב, אם יש לה פחדים מהזדהות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שלום17/06/2009קודם כל אשתי מסרבת בתוקף לעשות בדיקה כי היא לא מאמינה שיש לה איידס. אני אחדד את השאלה - אם חלילה מישהו מאיתנו נדבק בחייו זה יכול להיות רק אני בגלל אורך החיים שלי לפני הנישואים ... (לא שאני שאני בקבוצת סיכון אבל היו כמה וכמה פרטנריות) השאלה היא אם אני שלילי אז במקרה כזה עדין יש צורך לשכנע אותה ללכת לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי אפשא להכריח
ד``ר מרגלית לורבר17/06/2009אף אדם לבצע בדיקה.
אם היא מסרבת - תניח לה, תיבדק אתה ותנסה לשכנע אותה בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח הבדיקה באינטרנטאיילה15/06/2009
שלום,
ביקשתי לבצע בדיקות דם כולל בדיקת איידס. הבדיקות התפרסמו באתר האינטרנט של קופת החולים באותו היום. מה הקוד לבדיקה זו? האם זה מתפרסם כמו שאר ממצאי בדיקות הדם? האם הגיוני שבאותו היום יש כבר תשובות? תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת HIV
ד``ר מרגלית לורבר15/06/2009תשובה לבדיקת HIV נשלחת בדואר לרופא השלוח ולא מתפרסמת באינטרנט, זאת מסיבות שבודאי מובנות לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אידס ורפואת שינייגלית15/06/2009
שלום
רציתי לדעת התחלתי טיפול שינייםאצל רופא חדש ששמעתי עליו,יש לי חרדה לגבי מחלות כמו אידס,והפטטיסשיכולות לעבור דרך טיפולי שיניים רציתי לדעת איך אני יכולה לדעת שאכן הרופא מחטא ומחליף את כל המחטים אחרי כל טיפול והאם אכן מחלות אלו יכולות לעבור דרך טיפול שיניים,עלי לציין שהרופא אפילו לא שאל אם אני חולה באיזה שהיא מחלה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפואת שיניים
ד``ר מרגלית לורבר15/06/2009מותר לך לשאול את הרופא לגבי כללי ההיגיינה שבהם הוא משתמש. אם את לא שקטה - תחליפי רופא. מרבית הרופאים כיום מודעים היטב להעברת מחלות מדבקות ונוהגים לפי כל כללי הזהירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלון14/06/2009
שלום
לפני מס' ימים ביקרתי במסאז אירוטי. במהלכו המעסה החדירה לי אצבע עם קונדום. ואני החדרתי לה ללא. בנוסף ליקקתי את גופה לא באזור איברי המין.
לאחר יומיים הופיעו לי תפליטים לבנים בגרון+בלוטות לימפה נפוחות בצוואר+חום של 38.5 . החום ירד אחרי יום והתפליטים נעלמו עם אנטיביוטיקה שקיבלתי. בלוטת עדיין נפוחותמשטח גרון לא העלה ממצאים. האם יש סיכון כלשהו למחלת מין במה שתיארתי?
תושה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה לאחר מגע מיני
ד''ר קרן אולשטיין-פופס14/06/2009המגע שאתה מתאר הוא מגע עם סיכון נמוך ביותר להדבקה במחלת מין כלשהיא.
הסימפטומים שאתה מתאר יכולים אמנם להתאים לחיידק שגורם למחלות מין (כמו גונוקוק) אך במקרה שלך יותר סביר שמדובר במחלה ויראלית רגילה.
בכל מקרה זו אבחנה שלא ניתן לעשות דרך האינטרנט.
מומלץ לפנות לרופא המשפחה שיבדוק אותך וישלים את הברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהמור14/06/2009
הבנתי מהפורום ש 8 שבועות הם הזמן לביצוע בדיקת אלייזה בכדיי לשלול הדבקה לאחר חשיפה לא מוגנת וצריך להיבדק במקומות מורשים בלבד, דהיינו ביה"ח.
שאלתי היא האם הבנתי נכון את הנוהל ? וכמה זמן כבר קיימת אותה ערכה שנקראת דור 3 ? כי פעם לפני תקופה הנוהל היה ארוך יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אלייזה
ד``ר מרגלית לורבר14/06/2009הבנת טוב מאד, אבל לא חייבים לבצע את הבדיקה בבית חולים.
גם קופות החולים שולחות את הדגימה לבתי חולים, כך שאצל רופא המשפחה ניתן להיבדק.
לגבי כמה זמן קיים הדור השלישי - לא בטוחה שיש לי תשובה, אבל בטוח שלפחות שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון קיים באוננות הדדית?א14/06/2009
האם ישנו איזשהו סיכון להידבקות באוננות? (כאשר גבר מקבל מאישה, ז"א הצד הפאסיבי בסיכון?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סכנת הדבקה
ד``ר מרגלית לורבר14/06/2009זו לא דרך המאפשרת הדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עלי לעשות?דני14/06/2009
קיימתי יחסי מין לא מוגנים עם בחורה שהתוודתה שהיו לה פרטנרים רבים בעבר.
עכשיו אני חושש מהידבקות במחלות.
מה עלי לעשות במצב כזה?
האם יש טפול מניעתי שלאחר מעשה, כמה שעות לאחר המקרה הוא יעיל ולמי צריך לפנות?
אילו בדיקות כדיאי לעשות וכמה זמן אחרי המקרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גש לאחת ממרפאות HIV
ד``ר מרגלית לורבר14/06/2009יש לך חלון זמן של 48 שעות על מנת לספר לרופא ולהתייעץ על הסיכון והצורך בטיפול
איכילוב, מאיר, שיבא, הדסה,רמב"ם,סורוקה,קפלן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קומבוערן14/06/2009
שלום ד'ר. קראתי בפורום שבדיקת קומבו לאחר חודש אמינה ב99% .בכמה אחוזים היא אמינה אחרי 19 יום (שאני ביצעתי) מפני שקראתי שמומלץ לעשותה בן שבועים לשלושה.והאם אפשר לעשותה גם אחרי חמישה שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קומבו
ד``ר מרגלית לורבר14/06/2009רגישות הבדיקה מאפשרת אמינותה לאחר שבועיים
כמובן שלאחר 5 שבועות הוודאות עוד יותר גדולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ערן14/06/2009אבל הבנתי שהתוספת של הקומבו זה בדיקת חלבונים שנמצאים בדם עד 4 שבועות. 2.האם באיכלוב יסכימו לעשות שוב בדיקת קומבו לאחר שביצעתי לפני שבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCOMBO
ד``ר מרגלית לורבר15/06/2009בדיקות קומבו נעשות על פי רוב בתשלום - אנא, ברר במעבדה שבה ביצעת את הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטיביוטיקה וקומבו
ד``ר מרגלית לורבר15/06/2009אין כל השפעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוןללא שם14/06/2009
כמה זמן מאז שגבר חודר לבחורה הזרע על איברו יכול להדביק ? לדוגמא אישה אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהירי את שאלתך
ד``ר מרגלית לורבר14/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות שמתבצעות בבתי חולים..עדי14/06/2009
לפני כחצי שנה עברתי בדיקה לגילוי איידס, הבדיקה נעשתה חודשיים אחרי המגע.
באותו זמן האחות אמרה לי שמומלץ לבצע את הבדיקה שלושה חודשים אחרי..
אך כשקיבלתי את התוצאות אמרו לי שאין לי מה לדאוג ושאחרי חודשיים זה בסדר..
יכול להיות שהבדיקה שנעשתה דרשה שלושה חודשים והאחראית של התשובות לא ידעה? ( הבדיקה בוצעה בבית חולים העמק) האם יש בדיקה אחת לאיידס או כמה? אם כמה האם חודשיים זה זמן מספק לכולן?
תודה מראש..
עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות הדור השלישי
ד``ר מרגלית לורבר14/06/2009אמינות הבדיקות היא לתקופה של חודשיים לאחר אירוע החשיפה,
לא ידוע לי איזו שיטה נעשתה בעפולה לפני חצי שנה.
במידה ואינך שקטה תוכלי להבדק שנית ולהיות רגועה סופית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)