מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה על סיכוי להדבקהשי01/08/2009
שלום
הייתי עם מישהי שהיא גם יצאנית, נגעתי באיבר מינה, ואחר כך באיבר שלי, ולא קיימנו יחסים, שום דבר מעבר לכך. גמרתי על החזה שלה.
האם ניתן להדבק? מה הסיכויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סיכון להדבקה
ד''ר קרן אולשטיין-פופס02/08/2009מגע של יד באיבר מין לא גורם להדבקה ב - HIV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעודד01/08/2009
מדוע בדיקת הקומבו אינה מאושרת ע"י ה FDA.? כלומר האם ניסו לאשר אותה שם והיא לא אושרה ? או שהיא בהליכי אישור שם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התבחין מאושר באירופה ומוגש ל FDA
ד``ר מרגלית לורבר01/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להידבק מחדירה ללא גמירהאורחת01/08/2009
שלום,
אני קוראת בפורום שהסיכוי להידבק ממגע מיני ואגינאלי בן גבר לאישה, לא מוגן, חד פעמי, עומד על 0.03% (כלומר כ- 1 ל 3,000?)
האם הכוונה בנתונים אלו זה למגע מיני מלא, כולל גמירה בפנים?
האם הסיכוי יורד כשהגבר לא גומר בפנים? מה רמת הסיכון סטטיסטית?
לעצם המקרה הפרטי שלי, בדצמבר הייתי עם גבר בן 41, פרוד טרי שהיה במערכת יחסים כ-12 שנה. המגע היה די קצר (לא יותר מדקה) ללא קונדום והוא גמר בחוץ. קצת נכנסתי לחרדות ממנו בעיקר לאחר שסיפר לי שבתאילנד הוא שכב שם עם מקומיות (לטענתו עם קונדום בלבד).
בינואר עשיתי בדיקת HIV לצורך טיפולי פוריות ויצאה שלילי.
היום אני בהריון מפרטנר שנבדק בסוף מאי פעם אחרונה ויצא שלילי לאחר שקיימנו יחסים בפברואר, מרץ ואפריל (ביוני נכנסתי להריון).
עד כמה יש לי סיבה לחששות?
אני יודעת שרצוי שאלך לבדיקה, פשוט כל פעם שאני צריכה ללכת לעשות בדיקת HIV אני בחרדות עצומות. מה הסיכויים מבחינה סטטיסטית להידבק במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אציין שכששאלתי אותו הוא אמר שהוא
אורחת01/08/2009תורם דם כל כמה חודשים עד שנה והוא תרם דם אחרי הנסיעה לתאילנד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחזרי על הבדיקה
ד``ר מרגלית לורבר01/08/2009בדיקה בינואר לאחר מגע מיני בדצמבר - אם לא עשית בדיקת קומבו - ממליצה לחזור על הבדיקה כיום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. אני מודעת לכך.. אבל לא ענית
אורחת01/08/2009על השאלה...
מה הסיכוי להדבקה בסיטואיציה שתיארתי?
ראיתי שאת כותבת בהודעות קודמות שהסיכוי הוא 0.03% במגע מיני חד פעמי.
האם זה במגע מיני מלא, או גם כאשר ישנה רק חדירה ושפיכה בחוץ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב... חבל ששואלים שאלה והיא נשארת
אורחת03/08/2009ללא מענה... או שנענית בתשובה המתאימה לשאלה שלא נשאלה...
מה זה אומר?
תודה וכל טוב, אחפש תשובות בפורום אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כשיש CMV רצוי לבדוק איידס?שי31/07/2009
האם יש קשר בין CMV לאיידס?
אם יש לי CMV חיובי בדם כבר כמעט שנה, זה בעייתי?
האם בדיקת איידס במצב שיש IGM חיובי לCMV עלולה להראות false positive?
מה את ממליצה?
בעקרון, עשיתי בדיקת איידס לפני 5 שנים, מאז קיימתי יחסים רק עם קונדום, או קיבלתי מין אוראלי ללא קונדום, ואחר כך רק עם אשתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר בין שניהם
ד``ר מרגלית לורבר01/08/2009מדובר בשתי מחלות נגיפיות שונות
לשאלתך, אין false positive ל HIV כאשר יש נוגדנים ל CMV
באם אתה חושש - מה הבעיה להיבדק ל HIV* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת איידסדיאנה30/07/2009
שלום רב .
רציתי לשאול שאלה, אני עושה עוד חודש ניתוח להסרת אבנים מהכליות באמצעות ליזר, והבנתי שעושים בדיקות דם ליפני הניתוח, האם הרופאים גם מבקשים לעשות בדיקת איידס? כמובן שבאישור שלי אך האם בדרך כלל הם מבקשים ליפני ניתוח חוץ מהבדיקות דפ לעשות בדיקת איידס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשאל את המנתח שלך
ד``ר מרגלית לורבר31/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה - קבלת תשובות HIV מהרופארועי30/07/2009
שלום רב...
לפני כחודש ביצעתי בדיקת HIV אשר קיבלתי את הטפסים לבדיקת דם דרך הרופא.
חזרתי לקבל התשובות לרופא אך הרופא טען שהתשובה לא הגיעה אליו ונדרש שפקידתו תבדוק מול המעבדה עצמה.
בטופס תשובות הבדיקות היה רשום כי "התשובות נשלחו לרופא".
הפקידה לקחה ממני את התאריך שבו ביצעתי את הבדיקה וכמו כן את משקלי ושמי...
האם זהו תהליך רגיל ואכן לא התקבלו הבדיקות אצל הרופא?
אשמח לתשובתכם בהקדם לנושא זה
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תברר בקופת החולים
ד``ר מרגלית לורבר30/07/2009בכל מרפאה קיים נוהל משלה - אנא ברר את הנוהל במרפאתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שמדאיגהחסוי27/07/2009
שלום לך ד"ר
רציתי לדעת האם זה מספיק שרק אישה הרה נבדקת ב-hiv או שגם הבעל צריך לבצע את הבדיקה
האם זה יכול להשפיע על בריאותו של התינוק שהוא רק בן שנה וחודש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשה, בעל ותינוק
ד``ר מרגלית לורבר28/07/2009לא ברורה לי שאלתך.
אם את דואגת לבריאות התינוק - תיבדקי בעצמך אם אינך רוצה לבדוק את התינוק.
אם הבדיקה שלך תצא שלילית - את יכולה להיות רגועה - גם התינוק בריא.
תינוק יכול להידבק רק מאמו ולא מאביו (אלא אם האב הדביק את האם).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףמאור26/07/2009
אני חייב לדעת ..ישלי חששש שבחורה אני לא מכיר בקטנה ישנה אצלי בלילה אני חושש בלילה אולי היא ניסתה להדביק אותי ועשיתה סקס ואני לא הרגשתי כי ישנתי איך את חושבת אני יריגש אם היא תנסה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לא ברורה
ד``ר מרגלית לורבר28/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבע בנרתיקאורי26/07/2009
הייתי עם מישהי אתמול ושאלתי היא : דחפתי לה אצבעות לנרתיק במשך 20 דקות ולאחר מכן ראיתי על האצבעות מסביב לציפורניים סוג של דם בצבע חום , התחיל לה המחזור בדיוק , האם יכולה להתבצע הדבקה ע"י מעבר של הדם שלה דרך החיבורים של הציפורניים שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה
ד``ר מרגלית לורבר28/07/2009במידה והיא נשאית (רצוי שתיבדקו) ונחשפת זמן רב לדם שלה - תיאורטית אפשר להידבק - לכו להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמיר26/07/2009
האם יתכן קשר בין המטוריה/ שתן כהה בצבע חלודה לאיידס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר
חן26/07/2009לדעתי לא קשור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין קשר
ד``ר מרגלית לורבר28/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת רוקר25/07/2009
האם מס חודשים לאחר המגע החשוד זה מספיק לבצע בדיקת רוק או שעדיף בדיקת דם לגילוי נוגדנים לאיידס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה מספיק
חן26/07/2009יש שיטה חדשה
היא בודקת בדיוק גמו הבדיקת דם
ככה נראה לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הרוק זהה באמינות לבדיקת הדם
אופיר28/07/2009בדיקת הרוק בודקת נוכחות של נוגדנים לנגיף כמו בדיקת הדם רק ברוק .
אמינותה ודיוקה זהה לבדיקת הדם הרגילה - אלייזה
ותקופת ההמתנה זהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם ובדיקת רוק
ד``ר מרגלית לורבר28/07/2009שתי הבדיקות בודקות נוגדנים לנגיף HIV ולאחר מספר חודשים, לשאלתך , שתי הבדיקות אמינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה מאודתרי25/07/2009
שלום לד"ר לורבר היקרה כמה שאלות חשובות מתוך תחושה לא טובה וחרדה
1) לפני כשנה ניבדקתי ונמצאתי שלילי מאז קיימתי יחסי מין עם קונדום תמיד אך פעמיים עשיתי מין אוראלי (עם אישה) תוך כדי זהירות (עד כמה שניתן) האם ייתכן שסימני המחלה יופיעו תוך תקופה של חצי שנה (או קצת יותר).
2) האם התסמינים המופיעים לאחר הדבקה עשויים להמשך כמספר שבועות וכוללים כאבי ראש חולשה גדולה מאוד ורעידות בגוף?
3) אני שואל את השאלות הללו מכיוון שבשבועות האחרונים אני סובל מהתסמינים הבאים: כאבי ראש בצד ימין שנמשכו שבועיים וחלפו, כאב ורעידות במפשעה, צוואר ובית שחי ובעיקר מאחוריי האזניים ובמקומות נוספים, חולשה גדולה, חום קבוע של 37 מעלות, כאב בצד אחד של הגרון ופצע חריף בלשון שחלף לאחר שבוע. כל התופעות התחילו בערך באותו הזמן לפני מספר שבועות ונמשכים.
אני יודע שאולי אלה שאלות ' מטרידות' אבל בבקשה את עזרתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד``ר מרגלית לורבר28/07/20091. סימני המחלה נדירים ומופיעים או סמוך להדבקה או לאחר שנים, כשהנשא הופך לחולה
2. אלה לא הסימפטומים השכיחים
3. עצה - גש לרופא המשפחה, ספר לו על הסימפטומים ותיבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתבדוק CMV EBV
שי31/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיוון25/07/2009
שלום רב
אני רוצה לעשות בדיקות לצהבת ולהפטיטיס b האם בדיקה להפטיטיס b היא אותה בדיקה גם לצהבת זאת אותה בדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לצהבת נגיפית
ד``ר מרגלית לורבר28/07/2009יש מספר נגיפי כבד שרצוי שתדעי את מצבך לגביהם - הפטיטיס A , B, C
לכל אחד בדיקה ספציפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב-שאלותרמי23/07/2009
יש סימנים שאפששר לזהות את האידס תקופה קצרה לאחר מעשה?
ובדיקה לאחר שבוע מהזיון יעילה?
יש תיפול לאייד מוקדם(גילוי מוקדם)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד``ר מרגלית לורבר24/07/2009אין סימנים להדבקה ב HIV על פי רוב
הבדיקה הקרובה ביותר לאירוע ההדבקה היא קומבו - 2-3 שבועות. לפני כן לא קיימת בדיקה אמינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב מאוד
גאי24/07/2009ויש טיפול לאיס(גילוי )מוקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדוםליטל23/07/2009
היי השתמשתי בחבילת קונדומים שניקנתה ברשת החנויות AM:PM בת"א של דורקס החבילה הייתה זהה לחפיסה שקנינו שבועיים לפני כן בבית מרקחת(אותו סוג אותה חברה הכול אותו דבר) האם יש מה לדאוג הקונדום לא נקרע...האם יש מצב שמוכרים בחניות הללו קונדומים לא טובים למרות שאני רואה יש שם כל מיני סוגי קונדומים כמו בבתי מרקחת..
האם חייב לקנות בבתי מרקחת או סופר פארמים למיניהם ואם זאת שעת לילה מאוחרת לדוג' ויש רשתות כמו am:pm שפתוחים כל הלילה...או שזה הכי קרוב לבית האם זה בטוח לקנות במקומות ההלו בהנחה שבדקתי תאריך תפוגה וכו'...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדום יעיל אם לא עבר את תקופת
ד``ר מרגלית לורבר24/07/2009התפוגה
יש כמובן לשים אותטו לפי ההסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)