מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מגע מיניאמיר23/07/2009
קיימתי יחסי מין עם נערת ליווי לפני 3 שבועות . שמעתי שהקונדום נקרע ואז החלפתי אותו בקונדום חדש.בנוסף היה פצע פתוח ועמוק ביד.
לאחר שבועיים עשיתי בדיקת קומבו והתוצאה הייתה hiv שלילי
מאותו יום אני סובל מכאב גרון ,לפני שלושה ימים עשיתי בדיקת משטח גרון והתוצאה הייתה "GAS שלילי ".
הייתכן נדבקתי באיידס? מה הסיכוי להדבק במקרה שלי ? האם כאב הגרון אחרי יום אחד או יומיים הוא מסימני המחלה? האם חומר סיכה על בסיס שמן יכול לפגוע בקונדום בלי להרגיש ? מתי בדיקת הקומבו אמינה לחלוטין והאם את ממליצה לעשות אותה בעוד שבועיים ? ומה משמעות התוצאה " GAS שלילי ".
אני עומד להתחתן בעוד 20 יום ולא יודיע מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגע מיני
אמיר24/07/2009למה לא קבלתי תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצצליצה לעשות בדיקת קומבו נוספת
ד``ר מרגלית לורבר24/07/2009במידה ותהיה שלילי - אתה יכול להיות שלו ורגוע
הבדיקה תהיה אמינה לחלוטין כעת
מזל טוב לנישואיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה-המשך
אמיר25/07/2009ומה משמעות התוצאה " GAS שלילי ". של בדיקת משטח גרון.
הם כאבי גרון סימן של המחלה ?
אני בחרדה עצומה .מדובר במקרה חד פעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אמיר28/07/2009מה ההבדל בין בדיקת קומבו לבדיקת SMARTube
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
ד``ר מרגלית לורבר29/07/2009SMARTube לא נעשית בארץ, אין לבדיקה אישור FDA ולכן היא לא רלבנטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודעת
ד``ר מרגלית לורבר29/07/2009לא ידוע לי מה זה GAS - זה לא קשור ל HIV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קומבויאיר22/07/2009
שלום ד"ר
ביצעתי בדיקת קומבו כארבעה שבועות לאחר מגע חשוד והיא שלילית. עד כמה אמינה הבדיקה?
האם נתקלת במקרים בהם הקומבו היה שלישי בתקופה ובכל זאת האדם נדבק?
האם נתקלת פעם בבדיקת קומבו חיובית בעוד האלייזה הרגילה היתה שלילית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומבו
ד``ר מרגלית לורבר22/07/20091. בדיקת הקומבו אמינה לחלוטין לאחר 4 שבועות.
2. לא נתקלתי, אבל ברפואה אין 100% כך שתיאורטית זה עלול לקרות(זניח)
3. בודאי - זה החידוש בקומבו - הוא מגלה הדבקה לפני שהאלייזה הופכת חיובית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
יאיר23/07/2009האם כעת אפשר לישון בשקט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליל מנוחה ושבת שלום
ד``ר מרגלית לורבר24/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורליללא שם22/07/2009
כשבחורה מבצעת בי מין אורלי והיא נשאית.
ואין לה פצעים ודם בפה
הסיכוי להידבק הוא אפס או אפסי. כי אפסי אומר שיש סיכון קטן. ואפס אומר שאין סיכוי.
אודה לתשובה כי זה לא ברור לי.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין 100% ברפואה
ד``ר מרגלית לורבר22/07/2009תיאורטית אין סיכון להדבקה, אבל כמו בכל מצב ברפואה יתכנו יוצאי דופן חריגים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורלי
ללא שם22/07/2009קרה בעבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהדוד22/07/2009
שלום, יש לי שאלה. האם קיום יחסים עם קונדום עלולה לגרום לאידס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדום והדבקה ב HIV
ד``ר מרגלית לורבר22/07/2009אם הקונדום שלם ולא פגוע והשימוש בו נעשה לפי ההוראות אין כל סיבה שתתרחש הדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידס במגע עם הידיים באיבר מיןבתיה21/07/2009
אני נהינת מחיי מין פעילים ומגוונים(תחלופה רבה של גברים אני משתמשת תמיד בקונדום) שאלתי היא האם כשמישהו נוגע בידו כולל החדרת אצבעות זה יכול להעביר איידס או מחלות אחרות אם יש לו חתכים עדינים או פצעים שהגלידו? ברור לי שמצב של חתך עמוק הוא מסוכן השאלה מתי זה בסדר אם אין משהו מסויים שאני רואה זה אומר שזה בסדר או שיש סיכון גם אם יש איזה פצע או חתך קטן שלא מדמם.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין הדבקה בצורה שתיארת
ד``ר מרגלית לורבר21/07/2009לחלופין, אם את נשאית ולגבר חתכים עמוקים - מי שנמצא בסכנת הדבקה (נמוכה ביותר) הוא הגבר ולא את
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת המשךחסוי21/07/2009
שלום ד"ר
אם רק אני ביצעתי את הבדיקה כי בעלי סיפר לי שלא היתה לא אף אחת וכמובן שהוא לא שכב עם אף אחת ואני לעומת זאת מישהו לקח בכוח ועברו הרבה שנים מאז אני פשוט לא יכולתי לחמוק ממנו
כל הסיפור היה לפני שהכרתי את בעלי ולא סיפרתי לו על כך.
ביצעתי את הבדיקה שהייתי בחודש שמיני בהריון כי שמעתי כל מיני סיפורים ולפני זה לא נבדקתי כאילו הסיפור הזה נמחק ממני ורק שהייתי בהריון אז נכנסתי לסרטים אז מה דעתך האם אני יכולה להיות רגועה כי התשובה בעצם שאני עשיתי יצאה שלילית האם זה יכול להשפיע על התינוק שלי כי
לא ביקשתי ממנו להיבדק? אז אני שואלת שוב האם כאשר אישה בהריון האם זה מספיק שרק היא נבדקת ובעלה לא. תעזרי לי כי אנחנו היום גרושים ואני בטח לא יספר לו על כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יצאת שלילית = לא נדבקת
ד``ר מרגלית לורבר21/07/2009אם הבדיקה שלך שלילית - את בסדר, לא נדבקת !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ברמבםבתיה21/07/2009
לד"ר מרגלית
אני מעוניינת לעבור בדיקת קומבו כמה שיותר מהר וכבר כתבתי לך על זה והבאת לי מס' טלפון של המחלקה בבית חולים רמבם אני התקשרתלי כמה פעמים ואיש לא עונה לי או שמפנים אותי ממקום למקום איפה ניתן לבצע בדיקה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומבו
ד``ר מרגלית לורבר21/07/2009ימי ראשון 8-10 וימי שלישי 12-15 אפשר להגיע למרפאות חוץ קומה ראשונה אימונולוגיה
הבדיקה כרוכה בתשלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הסכום של בדיקת קומבו?
בתיה22/07/2009מה העלות של בדיקת הקומבו? אם אין סכום מדוייק אולי בערך.?שאני אגיע ערוכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהלירון21/07/2009
אם החבר שלי ואני לא שכבנו בעבר ושנינו הפעם הראשונה אחד של השני אז אין מצב שיהיה איידס מהבחינה המינית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה לפני התחלת קיום יחסי מין
ד``ר מרגלית לורבר21/07/2009באם טרם קיימתם יחסי מים מעולם אין מצב שאתם נשאים ואין, כמובן, צורך בבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתחסוי20/07/2009
אני פונה אלייך שוב כי לא ענית לי על כל השאלה האם זה מספיק אם רק אחד מבני הזוג מבצע בדיקה לאיידס בגלל חשש ממקרה שהיה כעבור מס' שנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני זוג ו HIV
ד``ר מרגלית לורבר20/07/2009בני זוג יכולים לחיות חיי מין מלאים שנים כשאחד מהם נשא והשני לא נדבק ולכן מומלץ ששניהם ייבדקו . אין להסיק על מצבו של האחר על סמךבדיקה של אחד מהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידס במזוןליטל20/07/2009
היי היום אכלתי סלט ואחד הבחורים שעובדים במטבח בזמן שהסלט שלי היה בהכנה נחתך ויצא לו דם ראיתי אותו יוצא והוא אמר לאחת העובדות שניחתך, בהנחה שזה היה הסלט שלי שהוא נחתך במהלכו והדם טיפטף לסלט(אני אכלתי ת'סלט כמובן) מה הסיכוי להידבק באיידס במצב הזה?אם אנחנו צריכים לפחד מאיידס גם שאנו אוכלים בחוץ?
תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נדבקים דרך מזון!!!!
ד``ר מרגלית לורבר20/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיידס במזון- המשך
ליטל21/07/2009ד"ר שלום...בהמשך לשאלתי הקודמת:
אמרת שאיידס לא עובר דרך מזון הייתי מעוניינת להבין יותר אם הדם שהיה בסלט נגע באחת הריריות(הפה )שבמקרה שלי נניח זה הפה, איך לא תיתכן הדבקה בהנחה שהדם היה של נשא איידס?קראתי כאן שד"ר ננסי אגמון רשמה שכן יכולה להיות הדבקה במגע בן הדם לריריות אך הסיכוי נמוך (השאלה ששאלו אותה הייתה דומה למקרה שלי היה לשואלת בפורום דם בסלט פירות )
תודה מראש וסליחה על ההטרדה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיידס במזון
ליטל23/07/2009לא עניתם לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקיצות חרקיםדן20/07/2009
אני יודע שמעקיצות יתוש לא ניתן להידבק - אך האם ניתן להידבק במחלה מעקיצות חרקים אחרים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא תוארה הדבקה מחרקים
ד``ר מרגלית לורבר20/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגשי20/07/2009
האם שתיה מאותו הכוס כאשר לאחד יש הרפס בשפתיים יכולה להדביק באיידס?
אציין שפרק הזמן שעבר בשתיה מהכוס מאחד לשני היה מיידי.
ובכלל רציתי לדעת אם הרפס יכול להעביר איידס בדך זו או אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס ואיידס
ד``ר מרגלית לורבר20/07/2009הרפס היא מחלה מדבקת - תיאורטית אפשר להעביר את הוירוס דרך מגע
לגבי איידס - אדם עם הרפס או כל מחלת מין אחרת באיברי המין מועד יותר להידבק לעומת אדם ללא הרפס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
שי20/07/2009כשאת אומרת שתאורטית ניתן להעביר את ה וירוס בדרך שתארתי בשאלה. האם את מתכוונת לוירוס ההרפס או לנגיף איידס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרפס ו HIV
ד``ר מרגלית לורבר21/07/2009אדם שנדבק בהרפס (באברי המין) מועד להידבק בנגיף HIV בהעברה מינית הרבה יותר מאדם ללא הרפס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - האם יש קשרחוששת20/07/2009
שלום,
שאלתי האם איחור במחזור יכול לרמוז על הידבקות? אני בת 26 מעולם לא איחר לי ובדיקת הריון שלילית. המחזור מאחר כשבוע.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
חוששת20/07/2009אני ללא גלולות מס' חודשים ושוכבת רק עם החבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין קשר בין איחור במחזור ל HIV
ד``ר מרגלית לורבר20/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהערן19/07/2009
מה אמינות בדיקת האליזה לאחר חודשיים בדיוק.
מדוע האחות באיכילוב אומרת שהבדיקה נכונה ללפני שלושה חודשים?
האם כדי לעשות בדיקה חוזרת לאחר 3 חודשיים (לאחר תשובה שלילית כעבור חודשיים)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמינות הבדיקה
ד``ר מרגלית לורבר20/07/2009הבדיקה שנעשית כיום אמינה לאחר חודשיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
ערן20/07/2009תודה. אבל האם כדאי להבדק שוב לאחר 3 חודשים או יותר כדי לקבל תשובה אמינה יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!לירון19/07/2009
בדיקת דם רגילה (לא מכוונת לאיידס) יכולה למצוא גם הידבקות באיידס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא - יש לדרוש בדיקה ספציפית
יעל19/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך לבצע בדיקת HIV
ד``ר מרגלית לורבר20/07/2009בדיקת דם שגרתית לא בודקת HIV
צריך לבקש ספציפית בדיקת HIV* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)