מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובהחסוי19/07/2009
אני ביצעתי את בידקת ה-HIV בשנת 2008 כשהייתי בהריון בחודש שמיני אומנם והתשובה היא שלילית,בעקבות מקרה שהיה לי לפני 4 או 5 שנים.לא סיפרתי אז לבעלי על המקרה הזה.
האם זה מספיק שרק אני ביצעתי את הבדיקה?
חשוב לי לציין שהיום אני גרושה והבן בן שנה וחודש.
ד"ר תעני לי מה את אומרת האם זה מספיק שרק אני ניבדקתי? ומה זה אומר על חודש שמיני זה לא משפיע על התוצאה מבחינת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הקשר לחודש שמיני?
חן19/07/2009עשית בדיקת דם??אם בקשת שיבדקו hiv ונמצאת שלילית בבדיקה אזי אין לך איידס
ככה נראה לי הגיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקה אמינה גם בהריון
ד``ר מרגלית לורבר20/07/2009כך שהעובדה שהיית בהריון לא משנה את אמינות הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידסאיגור19/07/2009
שלום לך ד'ר יש לי שאלה לא ממש קשורה יכול להיות מצב כזה שבן אדם יושן ובחורה מחדירה ממנו לעצמה והוא לא ירגיש את זה?..יעני עושה סקס והוא לא יריגיש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לי תשובהלשאלך המוזרה
ד``ר מרגלית לורבר20/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהע19/07/2009
שלום יש לי שאלה . הרמתי קונדום משומש (לא יבש) ואינני יודעת של מי הוא . אל כף ידי יש כמה חתחים בני כמה ימים האם יש אפשרות שנידבקתי באיידס???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי נמוך
חן19/07/2009צריך תנאים מסוימים כדי שהנגיף יחדור
לדעתי אין מצב להדבק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיפורך הזוי - אין סיכוי להדבקה
ד``ר מרגלית לורבר20/07/2009צריך שהנוזל (שמכיל את הנגיף) יחדור דרך החתכים בעור - הסיכוי כל כך נמוך !!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מאיידסחן17/07/2009
ד"ר שלום רב
אני בחור בריא לחלוטין אך בשנים האחרונות מידי פעם תקפות אותי פחדים נוראיים מהדבקות באיידס . לאחרונה הגיע המצב שיצאתי ממש מתפקוד ואיני יכול להתרכז בכלום.
אני שם לב שכל פעם לאחר קיום יחסי אני נכנס לחרדות ומצטער שקיימתי יחסי מין.
בעבר קיימתי פעם אחת יחסי מין ללא קונדום ונבדקתי לפחות פעמיים מאז והכל בסדר.
לפני כחודש קיימתי יחסי מין עם חברתי יחסי המין היו עם קונדום והיא ירדה לי ללא קונדום
בנוסף היא התחככה בי {איבר המין שלי בשלה} אך ללא חדירה . ואני אף החדרתי לה אצבעות לאיבר המין אך לא חשתי בדימום .הייתכן כי נדבקתי?
מה המלצתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מאיידס
ד``ר מרגלית לורבר18/07/2009מציעה שתיגש לרופא המשפחה ותבקש עזרה בנושא החרדה - אין ספק שזו בעייתך העיקרית
על פי סיפורך אין סכנת הדבקה באירוע הנ"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
חן18/07/2009האם הבדיקה הנערכת בוועד למלחמה באיידס יעילה לתקופה של חודש לאחר מגע מיני ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקה בועד
ד``ר מרגלית לורבר20/07/2009הבדיקה נכונה לגבי 8 שבועות מהמגע האחרון
נבדקים נוגדנים ולא הנגיף עצמו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהרן17/07/2009
פגשתי בחור ומצצתי לו קצת. יש לי חתכים בחיך העליון, דלקת כזאת, בתוך הפה ושכחתי מהם. מצצתי לו ואחר כך נכנסתי להיסטריה. הוא לא גמר לי בפה כמובן. יש לי סיבה לפחד? אני בסרט נוראי. אנא עזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצוי תיבדקו שניכם ל HIV
ד``ר מרגלית לורבר18/07/2009בעיקרון סקס אוראלי יכול לגרום להדבקה, כך שרצוי ששניכם תיבדקו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב ליללא שם17/07/2009
אם גבר גומר לחברתו בפה ,ולאחר דקה אני מתנשקת איתה נשיקה צרפתית.
האם נגיפי האידס יכולים להדביק אותי?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר
חן17/07/2009יש רק סיכון לבחורה שגמרת לה בפני להדבקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידסאיגור17/07/2009
איזה סיכויים יש אם החדרתי לבחורה לפחות 5 פעמים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לך להבדק
חן17/07/2009קיום יחסי מין ללא קונדום הינן לקיחת סיכון מיותר
גש להבדק
כמות הפעמים שחדרת מגדילה את הסיכון אך לא בהכרח
סיכוייך להדבק בארץ נמוכים אך גש להבדק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונדום - שם המשחק !!!
ד``ר מרגלית לורבר18/07/2009אם לא השתמשת בקונדום - אתה יכול להדבק גם אחרי פעם אחת - לך להבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאלמונית17/07/2009
שלום ד"ר
אתמול חבר של בעלי האכיל את הילד בן שנה וחודש באבטיח קר שהגשתי אני הייתי במטבח באותו זמן ולא ראיתי.
ובעלי סיפר לי שהוא אחרי טיפול שיניים והחבר אכל מהמזלג ואח"כ נתן לילד לאכול מאותה מזלג
האם אפשר להידבק ככה כי אולי היה לו איזה דימום מסיבי או משהו ד"ר אני בחרדות וכל הלילה לא יכולתי לעצום עין מה את אומרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מצב לדעתי להדבקות ...חייב זרימה
חן17/07/2009אין סיכוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיידס לא עובר בכלי אוכל
ד``ר מרגלית לורבר18/07/2009את יכולה להירגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגיפיםאפרת16/07/2009
שלום
האם קיים קשר בין נגיף HIV לבין נגיף ANA?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחדד את שאלתי
אפרת16/07/2009האם קיים קשר בין המצאות Antinuclear Ab Adults - חיובי , לבין מחלת האיידס?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין קשר
ד``ר מרגלית לורבר18/07/2009ANA היא בדיקת נוגדנים ומופיע במחלות אוטואימוניות
אין כל קשר ל HIV* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרפאה פרטיתליטל16/07/2009
היי נבדקתי לפני כמה חודשים בבדיקת אלייזה במרפאה פרטית בת"א בשם s.t.d אצל ד"ר סרג' גרדשטיין הבדיקה יצאה שלילית, רציתי לדעת מה ההבדל בין מרפאה פרטית למרפאות המורשות הבדיקה שלי הייתה בדיקה מהירה ונשלחה לבדיקת גיבוי בקפלן קבלתי טופס של קפלן(עשיתי את הבדיקה קצת יותר מחודשיים אחר המגע), למה אתם ממליצים לעשות את הבדיקה במרפאות המורשות מה רע במרפאות פרטיות חוץ מזה שהם כמובן בתשלום, האם אפשר לסמוך על הבדיקות במרפאות הפרטיות יש לציין שד"ר סרג' גרדשטיין הוא רופא מומחה לאיידס בקפלן לפי מה שהבנתי..
האם אני יכולה להיות רגועה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרפאה פרטית
ד``ר מרגלית לורבר18/07/2009מכיון שהבדיקה המהירה מגובה בבדיקת אלייזה בקפלן - את יכולה להיות רגועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד בנושא חרדותבתיה15/07/2009
רציתי לציין שקיבלתי מין אורלי לא מוגן לפני שבועיים איני יודעת אם לבחור היו חתכים או פצעים בכל אופן לא היה משהו שראיתי וגם יש לי תמיד חרדות איפה אני יכולה לטפל בחרדות שלי שמפריעים לי בחיים זה מגיע למצב שאני מפחדת לקלח את בני ונזהרת בכל טיפול בו מחשש שיש לי משהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות
ד``ר מרגלית לורבר15/07/2009לאור סיפורך נראה כי את סובלת מחרדות בכלל ולא בפרט בנושא איידס
ממליצה שתפני לטיפול דרך רופא המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לאיידסבתיה15/07/2009
שלום רב
רציתי לדעת איזה בדיקה אפשר לבצע לגילוי איידס בזמן הכי קצר שאחרי המגע המיני הבנתי שצריך לחכות 3 חודשים בבדיקת דם רגילה מהיא בדיקת קומבו?כמה זמן אחרי המגע המיני אפשר להיבדק ואיפה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קומבו
ד``ר מרגלית לורבר15/07/2009היא המהימנה ביותר בזמן הקצר ביותר לאחר המגע ה"חשוד"
ניתן לקבל תשובה אמינה אחרי שבועיים-שלושה מהמגע
הבדיקה מתבצעת במעבדות המורשות בבתי החולים איכילוב, רמב"ם, קפלן, הדסה, סורוקה ושיבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ממש חשובהאני רק שאלה.15/07/2009
קיימתי יחסין מין לא מוגנים עם בחורה , היא נבדקה חודש אחרי ששכבנו ויצאה שלילית , גם אני נבדקתי אחרי חודשיים ויצאתי שלילי , הבעיה שהתסימינים לא חולפים , אני מקורר כבר חודשיים , משלשל לפרקים , בלוטת לימפה בגרון...
אפשר עזרה בבקשה? אפשר להיות רגוע? מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמינות בדיקת אלייזה לאחר חודש
ד``ר מרגלית לורבר15/07/2009בדיקת אלייזה ל- HIV יש לעשות חודשיים אחרי המגע ולא אחרי חודש
לגבייך - הבדיקה שלילית אחרי חודשיים, סימן שלא נדבקת - גש לרופא המשפחה לחפש סיבות אחרות למחלתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי14/07/2009
שלום ד"ר
יש לי שאלה שלא קשורה לאיידס רציתי לשאול האם הבדיקה צהבת B היא אותה בדיקה להיפטיטיס
B ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהבת נגיפית B
ד``ר מרגלית לורבר15/07/2009היא שם בעברית להפטיטיס B
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו!!! נשארננה13/07/2009
אני נשא HIV כבר 3 שנים. מטופל בתרופות ומגיב אליהן מצוין. העומס הנגיפי במצב "לא מזוהה" CD4 במצב מצוין. כחלק מהתמודדות (או בריחה יותר נכון) עם המחלה ותופעות לוואי של התרופות עישנתי במשך מעל שנה וחצי חשיש באופן יומי כל לילה (רק בלילות). לפני חודשיים הפסקתי ומאז אני סובל מהתפרצות מטורפת של אפטות בפה ואקנה על הפנים. יש לציין שבמהלך כל תקופת המחלה לא סבלתי מאפטות או אקנה (למעט אפטה פה ושם), הפעם היחידה שחוויתי "מתקפת אפטות" שכזאת הייתה בפעם הקודמת שהפסקתי לעשן חשיש. אינני יודע אם יש קשר. העניין הוא שזה ברור מעבר לכל ספק שהגוף מאותת על משהו. כל יום יוצא לי חצ'קון חדש. הפנים מלאות פצעים. האפטות בפה גדולות מאוד בחניכיים, בדופן הלחי וקרוב לשפה גם. כל אפטה שעוברת (בערך 10 ימים) מביאה מיד אפטה חדשה וכך גם עם הפצעים בפנים. רוחי ממש נשברה, אני מרים ראש ויוצאים פצעים חדשים. מחר אני הולך לרופא אבל רוצה עוד חוות דעת כי בפעם הקודמת שהייתה התפרצות רק של אפטות ממנה סבלתי חודש שלם הרופא אמר: "זה מה יש. זה יעבור" העניין הוא שזה כבר קרוב לשלושה חודשים של שגרה בלתי נסבלת שהגיעה לשיאה כרגע ואני לא מסוגל יותר. אני פשוט משותק ונשברתי לגמרי. למה זה קורה לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפטות, אקנה ועישון
ד``ר מרגלית לורבר14/07/2009למיטב ידיעתי אין מידע מדעי על הקשר בין הפסקת העישון להופעת אפטות ואקנה.
ממליצה שתיבדק ע"י רופא המשפחה שלך. לא בהכרח יש קשר בין HIV, הקוקטייל, הפסקת עישון והתופעות הנ"ל, יש עוד הרבה סיבות אחרות לתחלואה מסוג זה - כל זה ייבדק ע"י הרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרתי מהרופא ללא כל עזרה ממשית
רננה14/07/2009תודה רבה על תשובתך. אכן חזרתי מהרופא גם הוא טוען כי לא ידוע על קשר בין הדברים. הביקור ארך פחות מחמש דק' בהם בקושי נתן לי להסביר אפילו נסיבות ורקע ומיד רשם לי דוקסילין. יש לציין (כפי שציינתי בפני הרופא) שדוקסילין לא ממש עזר לי בשלושת השבועות שניסיתי אותו (לא ציינתי בשאלתי). בקיצור... נותרתי ללא מענה ממשי. יותר מרופא אחד כבר אמר לי "זה מה יש" ושאצטרך כנראה להתמודד עם האפטות היומיומיות הללו. אני מסרב לקבל תשובה שכזאת. רופא אחר אפילו המליץ לי לחזור ולעשן חשיש ולראות אם זה חולף, רעיון שלא מתקבל על הדעת כי החשיש החליש אותי וגרם לירידה במשקל. אין פתרון :-(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)