מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טשטוש בעדשותנתנתנאל04/01/2013
לא מזמן התחלתי לשים עדשות יומיות. לפעמים הכל טוב ויפה, לפעמים אני מרגיש כאילו העדשה לא יושבת מושלם, זה מתבטא ב:
ממצמץ כמובן קצת יותר בנסיון לסדר את העדשה, קצת טשטוש כשאני מסתכל הצידה והעדשה מסתדרת אחרי כמה מצמוצים, ולפעמים גם טיפה טשטוש בכללי אם הפוקוס שלי קופץ מהפלאפון נניח למרחק פתאום.אני אציין שאני עדיין לא שולט בלשים את העדשות, השאלה: האם זה כי אני שם את העדשות לא טוב או כי עוד לא התרגלתי לעדשות בעין? בערך שבוע העדשות אצלי , יומיות. ובנוסף, האם אני צריך לפחד אם ככה מפגיעה קבועה בראייה? תודה, נתנאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טשטוש בעדשות - תגובה
רימון בן ישי06/01/2013נתנאל בוקר טוב,
לאור הדברים הר"מ, ייתכן כי אינך מרכיב את העדשות כהלכה ו/ או כי העדשות בהן אתה משתמש אינן האופטימאליות בעבורך.
כך או כך כדאי שתשוב אל האופטומטריסט ממנו רכשת את העדשות להמשך בירור העניין.
שימוש תקין ונכון בעדשות שהותאמו כהלכה, לא יגרום לנזק.
בברכת שבוע טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרטיס ביקור לאופטיקאידוד31/12/2012
נכנסתי לאתר כרטיסי ביקור באתר uclickl
ובכותרת טאמפלטים בחרתי בקטגוריה " אופטיקאים" ובחרתי
בטאמפלט מספר 00020 .מה אתם חושבים על זה? האם נראה לכם שהתמונה הזאת מתאימה כלוגו לכרטיס ביקור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרטיס ביקור לאופטיקאי - תגובה
רימון בן ישי06/01/2013דוד שלום רב,
לגבי שאלתך, מדובר בעניין של טעם וגישה.
באופן אישי, אני חושבת שהתמונה נחמדה מאוד.
הצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופטיקה טל - אופטומטריסט מומחה
יגאל קוצקי07/01/2013חיובי, אהבנו את הטמפלט הזה. אבל כמו שחברינו אומר זה עניין של טעם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות טוריות עם קימור גבוהדפנה29/12/2012
שלום וברכה,
בבדיקה אצל אופטומטריסט אובחנו העייניים שלי מתאימות לקימור עדשות 9.0 (ולא פחות מ-8.8). בנוסף, אני זקוקה ל-0.75 בצילינדר (מספר המינוס אינו רלוונטי לשאלה...).
ברצוני לדעת איזה חברות,אם יש, מייצרות עדשות טוריות עם קימור כזה, ואם אין, האם יש חברות שמייצרות עדשות מגע בהתאמה אישית.
תודה, ושבוע טוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות טוריות עם קימור גבוה - תגובה
איציק שבח30/12/2012
א. בכל מקרה אין עדשות בבסיס יותר שטוח מ 8.8 בעדשות טוריות.
ב. ישנם עדשות חודשיות, דו-חודשיות ותלת חודשיות בהתאמה אישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע בו זמנית עם משקפי ראייהשובל29/12/2012
שלום, קוראים לי שובל, אני בת 19. יש לי בעיות ראייה מגוונות, יש לי צילינדר, ומכאן שיש לי קוצר ראייה ורוחק ראייה, המספר שלי הוא 2.25 בעין את ו2.5 בעין השנייה, אני לא רואה כמעט בכלל במקומות חשוכים ומאוד אבל מאוד רגישה לשמש (לבקנות) ולכן אני זקוקה למשקפי שמש עם מסנני קרינה מיוחדים. בנוסף יש לי גם ניסטגמוס ומכאן הראיה שלי מטושטשת (?)
הבעיה שלי היא שיש גבול עד כמה משקפי הראייה מסוגלות לשפר לי את הראייה. לא משנה מה הכניסו בהן הן מסוגלות לעזור לי עד גבול מסוים והגבול הזה עוד רחוק מלראות 6\6. אמנם המספר שלי לא גבוה אבל הראייה שלי לא טובה בכלל. מרחוק עם, ודגש על עם משקפי ראייה אני רואה 6\30.
הייתי לפני די הרבה זמן אצל רופאת עיניים מיוחדת (עם מילה דומה לאופטומטריסט אבל משהו אחר, שכחתי את השם חחח) והיא סיפרה לי על עדשות מגע מיוחדות שעולות באיזור ה-2000 ש''ח שמרכיבים עם משקפי הראייה ויכולות לשפר לי את הראייה משמעותית, אפילו למצב שאראה 6\6. השאלה שלי היא מה השם של עדשו המגע האלו ואיפה ניתן להשיג אותן.
חשוב לי לציין שאלו עדשות מיוחדות שאני שמה בזמן שאני מרכיבה משקפי ראייה, משולב.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע בו זמנית עם משקפי ראייה - תגובה
איציק שבח02/01/2013מדובר בעדשות חדשניות שניתן להשיג רק בבתי חולים במקומות המיועדים לטיפול בבעיות לבקנות וניסטגמוס.
אנא, פני שוב לאורטפטיסטית שבדקה אותך כדי לברר איך תוכלי להשיג את העדשות הללו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בעדשות מגעדנה29/12/2012
אני משתמשת באופן קבוע בעדשות מגע יומיות של ג'ונסון BC=8.5 , והביאו לי חבילה של עדשות מגע יומיות של EXELLENCE וה-BC = 8.60. ה-DIA הוא 14.2 בשניהם.
רציתי לדעת אם יש הבדל בין BC 8.5 לבין BC 8.60 ? האם זה משמעותי מאוד לעין?
מה זה בכלל BC ?
מה ההבדל בין BC 8.5 לבין BC 8.60 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בעדשות מגע - תגובה
איציק שבח02/01/2013BC הוא אחד הפרמטרים המאפיין את העדשה,
חוץ מהפרמטר הנ"ל ישנם עוד הרבה מאפיינים לעדשה כך שגם אם ה BC זהה עדיין את ככל הנראה תרגישי את העדשה שונה ממה שחשת עד כה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיה מטושטשת עם עדשות מגע קשותמעין28/12/2012
שלום, אני מרכיבה עדשות קשות מזה עשר שנים, זוג העדשות שאני מרכיבה געת איתי כבר שנתיים ולאחרונה אני מרגישה באמצע היום שהעדשה מלוכלכת והראיה שלי בעין אחת מאוד מטוטשת, זה קורה לי בשתי העיניים בזמנים שונים.. יכול להיות שפשוט מדובר בלכלוך שלא יורד עם התמיסת ניקוי? או שהגיע הזמן להחליף את העדשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיה מטושטשת עם עדשות מגע קשות - תגובה
איציק שבח28/12/2012את זקוקה לניקיון יותר מאסיבי.
תוכלי למסור את העדשות באופטיקה כדי שיבצעו חיטוי טוב.
אם כי אני לא שולל את האפשרות שהעדשה כבר התיישנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפיי מולטיפוקלזהבה26/12/2012
שלום,
לפני כשלושה שבועות קיבלתי את משקפי המולטיפוקל שלי וכבר פעמיים עשו לא כיוון זה סידר דברים מסוימים וגרע דברים אחרים אני חושבת עכשו מהראיה או מהחדות של המרחק ועכשו אני כבר לא מבינה אם אני רואה מאה אחוז או קצת מטושטש אני מרגישה קצת עייפות בעיניים ולא יודעת למקד איפה הבעיה.אולי יש לכם איזה רעיון מה יכולה להיות הסיבה. יש לציין שבעבר היו לי שתי זוגות של מולטיפוקל והתרגלתי אליהם תוך שלושה או ארבעה ימים ואפילו בלי כיוון בכלל.תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיי מולטיפוקל - תגובה
איציק שבח27/12/2012זהבה שלום,
לכל מולטיפוקל יש עיצוב מוגמר המאפשר לך לראות בכל המרחקים בצורה הכי טובה שאפשר. למרות זאת, יש עיצובים שונים ושיטות שונות של עיצובים. מעבר בין עיצובים עלול לגזול זמן הסתגלות ארוך ממה שהורגלת עד כה.
אם עדיין לא הסתדרת נסי להתייעץ עם חנות האופטיקה על סוג עיצוב דומה למה שהיה לך בעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקפי מולטיפוקל
זהבה30/12/2012קודם כל תודה על התשובה.
חבל שלא ידעתי דברים כאלה קודם.
מאחר וקניתי שתי זוגות עדשות מולטיפוקל אבל השניה שצורת העדשות שונה לגמרי. כי רציתי שתהיה לי אפשרות מדי פעם להחליף לסירוגין. אז אני מבינה לפי תשובתך שכל פעם אצטרך להתרגל מחדש למשקפיים. עם כל החלפה?האם הבנתי נכון? (נראה לי שעשיתי טעות רצינית).
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקפי מולטיפוקל - תגובה
איציק שבח30/12/2012במידה והבעיה היא סוגי העיצוב השונים, האי הסתגלות היא לא צפוי.
כך שאף אחד לא "אשם".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגענועוש21/12/2012
שלום, אני מרכיבה עדשות מגע דו שבועיות, ואתמול בטעות עדשה אחת השארתי במיכל ללא התמיסה, אך בבוקר מיד שמתי אותה בתמיסה שוב, האם מותר לי לשים אותה שוב אחרי שהיא תהיה בתמיסה כמה שעות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע - תגובה
איציק שבח23/12/2012אם היא חזרה לרכותה הקודמת, תוכלי לחזור ולשים אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע קשותגל19/12/2012
שלום, אני בת 44 וחצי.מגיל 16 לערך התחלתי להרכיב עדשות מגע רכות שנתיות.בגיל 20 פלוס פיתחתי אלרגיה לעדשות הרכות העניים שלי דחו את העדשות הרכות, לכן, עברתי להשתמש בעדשות קשות.כעת אני רוצה לחזור לעדשות רכות (כי העדשות הקשות לא נעימות לי) אך נאמר לי ע"י האופטומטריסט שלי שאני לא יכולה לחזור לעדשות רכות כי אני שוב יפתח דחייה לעדשות רכות.מה דעתך בעניין ? כי מאוד מפתה אותי לחזור לעדשות רכות כי הן הכי נוחות לי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע קשות - תגובה
איציק שבח23/12/2012על פע רוב העין "זוכרת" רגישות לעדשות רכות, אם כי מאז שעברת לעדשות קשות, התפתחו "זנים חדשים" של עדשות רכות שידידותיות יותר למצבי אלרגיה, שווה לנסות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע - שאלה דחופה!מיה19/12/2012
היי, אני מרכיבה עדשות מגע והיום נעלמה לי עדשה מעין אחת, לא הרגשתי שהיא נפלה ולא נגעתי בעיניים. כשהבחנתי שהיא לא שם חיפשתי בעין ולא מצאתי אותה, אני חייבת לציין שההרגשה היא שהיא עדיין שם. משהו מציק לי בעין ויש לי מן תחושה שהיא יוצאת חזרה אבל כשאני מחפשת ומנסה אני לא מוצאת. האם יש אפשרות שעדשה נעלמת בתוך העין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע - שאלה דחופה! - תגובה
איציק שבח23/12/2012יתכן שהעדשה מקופלת בתוך העין, גשי לאופטומטריסט שלך או לרופא עיניים בדחיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפיים משקלמימי17/12/2012
האם יש הבדל במשקל בין סוגי עדשות שונים? קיבלתי משקפיים שהם כבדים הרבה יותר מהקודמים. מה יכולה להיות הסיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיים משקל - תגובה
איציק שבח23/12/2012המשקל הסופי של המשקפיים הוא תוצאה של משקל , סוג וגודל העדשות, + משקל, סוג וגודל המסגרת, כך שיכול להיות ששכלול של מספר גורמים הביאו לתוצאה של משקפיים כבדים יותר.
ולשאלתך, כאמור, לסוגי עדשות שונים משקלים שונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זווית ישרה מתעקלתויקטור16/12/2012
רכשתי לאחרונה משקפיים לראשונה בחיי בעקבות בדיקה שהצביעה על כך שיש לי מספר קטן וצילינדר. כשאני שם את המשקפיים לרחוק הכל בסדר אבל מקרוב הזוויות משתבשות והזווית הישרה מתעקלת (בעיקר מול מסך מחשב הסרגל גלילה משנה זווית). ניגשתי שוב לבדיקה ואמרו שהכל תקין. אני לא יכול לשים ככה את המשקפיים למרות שהם מחדדות לי את הראייה מרחוק. לציין שבלי המשקפיים התופעה לא מתרחשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זווית ישרה מתעקלת - תגובה
איציק שבח16/12/2012תנסה להתרגל, אם לא יש לשקול להפחית את הצילינדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראייה בהריוןשלומית13/12/2012
שלום
אני מרכיבה משקפיים כבר עשר שנים ללא שינוי במספר. -3/4 בשתי העיניים.
בחודשי ההריון האחרונים הבחנתי שאני מתקשה לקרוא כתוביות בטלוויזיה לדוגמה.
עכשיו עבר כבר חודש מאז הלידה והמצב לא חזר לקדמותו. האם זה אמור להשתפר או שכדאי ללכת כבר לבדוק ולהחליף עדשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראייה בהריון - תגובה
רימון בן ישי15/12/2012שלומית ערב טוב וחנוכה שמח,
שינויים בראייה במהלך הריון הינם שכיחים ביותר, וברב המקרים הראייה חוזרת לעצמה כחודש - חודשיים לאחר הלידה. הייתי מציעה לך לבדוק את ראייתך כעת, ושוב בעוד כחודש. במידה והבדיקות יהיו דומות, לכי ותתחדשי לך בזוג חדש.
חג שמח ושבוע טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפיים ללא מספרגלי12/12/2012
שלום רב,
בתור חובבת אופנה, יש לי חלום קטן ללכת עם "משקפי ראייה סטייל", כלומר עם זכוכית ללא מספר (מספר 0).
האם זה עלול לפגוע בראיה שלי?
אציין שבדיקת ראיה (לפני 8 שנים לטובת רישיון נהיגה) מצאה שאני זקוקה למשקפיים במספר 1/2, אבל מכיוון שאני לא נוהגת בסוף אין לי שום צורך במשקפי ראייה, ואני לא מעוניינת ללבוש כאלה.
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין שום בעיה ללכת עם משקפיים ללא מס
ID glasses14/12/2012שלום גלי,
אין שום בעייה ללכת עם משקפיים לא מספר!
מה שכן יכול לפגוע בראייה זה ללכת עם מספר שלא מתאים (כלומר עם מספר שכאין לך מספר וכו').* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בנוגע לבדיקת ראייהנימי09/12/2012
אני מרכיב משקפיים כבר 20 שנים בעיקר בנהיגה.
לאחרונה הזמנתי משקפיים חדשים.
המספר שהיה לי היה 1 ו- 3/4.
כך גם מצאו בשני מקומות שהלכתי אליהם (שלא הזמנתי אצלם בסוף)
במקום שבו כן קניתי האופטומטריסט מצא כי יש לי 1/2 + 1/4 צילינדר
ועוד 1/2 בעין השניה. הבדיקה ארכה זמן רב ולתמיהתי הוא בדק פעם נוספת
והוכיח לי שהוא צודק.
1. כיצד אתה מסביר הבדל כזה ?
2. המשקפיים לא כ"כ נוחים לי ואני הולך גם עם הישנות (משלב בין השתיים)
בהתחשב בזה שהעדשות שונות האם זה בעייתי ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות בנוגע לבדיקת ראייה - תגובה
רימון בן ישי09/12/2012נימי ערב טוב,
ברשותך אתחיל מהסוף להתחלה. מעבר בין זוגות משקפיים בעלי מרשמים שונים עלול להוביל לתחושות לא נעימות כגון כאבי ראש ועייפות. אולי כדאי לנסות להתרגל לזוג החדש, ובמידה ולא תסתגל אליו, תשוב לבדיקה נוספת אצל האופטומטריסט ממנו רכשת את המשקפיים.
בנוגע לשינוי המרשם, לכל אופטומטריסט יש "גישה" משלו כמו גם מכלול שיקולים בנוגע לכל פציינט ופציינט כדוגמת: גיל הפציינט, עיסוקו ויכולותיו הראייתיות השונות. בדיקת ראייה איננה "הרמטית" כמו מתמטיקה, ושינוי של כרבע מספר בין אופטומטריסט לאופטומטריסט נחשב כ"סטית תקן". כמו כן, ייתכנו שינויים בין אופטומטריסט לאופטומטריסט על רקע תנאים פיזיים כגון: תאורה שונה, אורך חדר שונה, מקרן לעומת לוח וכדומה.
בברכת ראייה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נימי10/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)