מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חומר משמר בעדשה רכה סיליקון הידרוגלחן18/10/2012
היי, אני אמורה להתחיל להרכיב עדשות מגע רכות מסיליקון הידרוג'ל שאלתי היא: 1. האם ניתן לשטוף עדשות כאלו, דוקא מסוג זה, בתמיסת סליין עם חומר משמר או להשרות את העדשות בסליין כזה (כמובן השריה שאינה למטרת ניקוי העדשה). כלומר, יש לזה השפעה על העיניים או על העדשות? שמעתי שדוקא עדשות כאלו אסור לשטוף או להשרות בחומרים עם חומר משמר כיוון שהחומר המשמר מתפרק בעין בעת הרכבת העדשה. האם זה נכון? 2. האם והיכן ניתן לרכוש סליין ללא חומרים משמרים (חוץ ממים פיזיולוגים באמפולות)? 3. האם מותר לשטוף במי ברז מחסנית של עדשות רכות לאחר הוצאת העדשות והרכבתן בעין, או שחייבים לשטוף רק בסליין? כנ"ל לגבי מחסנית של חומר ניקוי "אבר קלין" (של חברת סופלקס). אשמח לתשובה בהקדם. הדבר חשוב ודחוף לי מאד! תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומר משמר בעדשה רכה סיליקון הידרוגל - תגובה
איציק שבח21/10/20121. חומר משמר יכול להצטבר במשך הזמן בכל סוג של עדשה, לאו דווקא מסוג סיליקון הידרוג'ל (אם כי לעדשות מסוג סיליקון הידרוג'ל יש כושר ספיגה רב יותר, תלוי בתת סוג.
2.יש תמיסות רב תכליתיות המיועדות גם להשרייה וגם לשטיפה נטולי חומר משמר - תתייעצי עם האופטומטריסט שלך לגבי הסוג.
3. למה את צריכה לשטוף את המחסנית? הוראות היצרן, בכל אופן, היא לא לשטוף עם מי ברז, יש סיכוי רחוק לזיהום. שטפי עם הסליין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
חן22/10/2012אחדד את שאלתי: האם החומר המשמר עלול להזיק לעין או לעדשה?וכן לגבי שטיפת המחסנית- בשימוש בחומר "אבר קלין" או סליין אין צורך לשטוף את המחסנית לאחר ההשרייה? והאם קיים סליין (לא תמיסה רב תכליתית) ללא חומר משמר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! - תגובה
איציק שבח24/10/2012נזק חומר משמר לעין הוא בטווח הארוך, כמו כל חומר המאושר לשימוש לאדם, ישנו מינון מאושר, כמובן שישנם אנשים שלא מגיבים טוב עם חומר משמר, לצורך כך קיימות תמיסות ללא חומר משמר. לעדשה לא נגרם נזק מחומר משמר.
אין צורך לשטוף את המחסנית אחרי שימוש בסליין או אבר קלין.
עד כמה שידוע לי, לא קיים סליין ללא חומר משמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגעדניאלה16/10/2012
שלום
אני משתמשת בעדשות מגע יומיות של acuvue
כשאני מסירה את העדשות לאחר -10- 12 שעות אני מרגישה שהעיינים עייפות מאוד
האם אני צריכה להחליף את סוג העדשות? זה עלול לגרום נזק אם אני לא החליף אותם?
יש לציין שאני לא מרגישה את העיפות כשהעדשות בעיניים אלא רק לאחר שאני מסירה אותם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע - תגובה
רימון בן ישי18/10/2012אפרת בוקר טוב,
דרך מדיה זו לא ניתן לאבחן בצורה איכותית במה מדובר.
עם זאת, התלונה עליה את מלינה לעיתים רבות מאפיינת דלקת אלרגית של הלחמית הנקראת GPC המצריכה התייחסות, ולפעמים גם טיפול תרופתי.
המלצתי היא לקצץ משמעותית בשעות ההרכבה שלך ולשוב לאופטומטריסט שלך ו/או לרופא עיניים להמשך בירור וטיפול בעניין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונברגנציה חלשה וטיפוליבגני16/10/2012
שלום רב...
יש לי בעיית מיקוד וראייה כפולה, בסוף 2010 אבחנו אצלי את הקונברגנציה החלשה ואמרו לי כיצד לטפל בזה. התחלתי את התרגילים קצת ואז הפסקתי לכל הזמן כי כל פעם דחיתי - בגלל בגרויות, בגלל החופש הגדול, בגלל הצבא, בגלל הטירונות... עכשיו זה די מפחיד אותי ואני מבין שעשיתי טעות מטופשת. אני מבין שבעיית המיקוד היא כתוצאה משימוש מופרז במחשב (8-10 שעות ביום בימים מסוימים).
השאלות שלי הן כאלה... אני חייל בסדיר ואין לי קופ"ח הבטוח שלי הוא צבאי. האם הצבא יכול להפנות אותי לאופטומטריסט\אורטופטיקאי\רופא עיניים כדי לקבל טיפול או שאני חייב לפנות באופן פרטי?
אני חייב להפסיק לגמרי עם המחשב או שפשוט להפחית? מותר לי להשתמש חצי שעה ביום?
איזה עוד תרגילים חוץ מהתרגל עם העט יכולים לעזור לי כרגע עד שאקבל אבחנה חדשה וטיפול נוסף?
לא אמרתי לצבא על הרבה דברים. ניתוח שעברתי, בעיות אנדוקרינולוגיות והקונברגנציה כי התביישתי. האם עליי להגיד זאת לרופא היחידה שלי? האם הקונברגנציה יכולה להוריד לי את הפרופיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונברגנציה חלשה וטיפול - תגובה
איציק שבח16/10/2012שלום יבגני, לדעתי הצבא, דרך רופא היחידה יפנה אותך לרופא עיניים ואז הטיפול הוא במסלול האזרחי, פחות או יותר.
המחשב הוא לא הגורם לקונוורגנציה להיות נמוכה.
ישנם המון טיפולים ותרגילים יותר מתקדמים ואפקטיביים מאשר התרגיל עם העט (שיעילותו מוטלת בספק...) רק בעזרת מתרגל תוכל לקבל סדרת תרגולים טובה.
(ללא קשר לדעתי המקצועית), מניסיוני לא מורידים פרופיל על קונוורגנציה חלשה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יבגני16/10/2012יכול להיות שלא מדובר בקוננברגנציה חלשה? אני רואה כפול וזה בעצם אומר שקשה לי להתמקד, אז מדובר בקונברגנציה נכון?
איזה עוד טיפולים יכולים להיות? האם יכול להיות שיהיו טיפולים שהם פולשניים כמו ניתוח או משהו כזה? (אני די מפחד מזה)
ממה עוד יכלה להווצר הקונברגנציה אם לא בגלל המחשב? כי בזמנו הסתכלתי על מחשב שבור שהיה כפול והציג הכל כפול. אולי בגלל זה היום קשה לי להתמקד? אני יודע זה היה דבר ממש טפשי לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
איציק שבח16/10/2012אם אתה מגיע למצבים שאתה רואה כפול, הבעיה היא די חריפה וזוקקת טיפול,
תרגול מתאים הוא רק שימוש באמצעים וידע רב שנצברו במשך השנים ע"י מומחי התחום מעבר לתרגיל המסורתי בעזרת העט. הטיפולים הללו לא כולל ניתוחים או אירועים טראומתיים, אתה יכול להיות רגוע.
לא נראה לי שהמחשב הכניס אותך למצב של בעיית הקונוורגנציה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיבת הקונברגנציה
יבגני16/10/2012היא לא עומס ממחשב? גם לא מצג (מסך) שבור שמראה הכל כפול? האם הרופא שאופנה אליו יוכל לברר מה הסיבה? יכול להיות שמדובר במכה בראש או משהו כזה? או פשוט עייפות של השרירים שממקדים?
בכל מקרה תודה רבה על האינפורמציה, הרגעת אותי וגם הסברת לי דברים חשובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיבת הקונברגנציה - תגובה
איציק שבח21/10/2012הסיבה בדרך כלל, חוסר שליטה על דקויות השרירים העדינים של גלגלי העין, בשביל זה יש תרגול, שמשמש מעין "פזיותרפיה" לשרירי העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורת לאחר רכישת משקפיים נוספיםליטל15/10/2012
שלום,
רכשתי זוג שני של משקפי ראייה אצל האופטומטריסט שלי, ללא שינוי המספר.
ברשותי זוג משקפיים נוסף, שאת העדשות שלו שיניתי בעקבות עליית המספר, אצל אותו אופטומטריסט, לפני כשנה וחצי. בשינוי הקודם לא סבלתי מסחרחורות.
היום קיבלתי את המשקפיים החדשים ומאז הרכבתם אני מרגישה סחרחורת ואי נוחות.
האם זה טבעילחוש סחרחורת, על אף שלא היה שינוי במספר?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת לאחר רכישת משקפיים נוספים - תגובה
דודו ראובן15/10/2012היי,
חסר לי קצת נתונים שיכולים לעזור
1. מה המספר ומה הצילינדר (בערך לא חייב להיות מדויק )
2. האם מבנה המסגרת החדשה שונה מהישנה, לדוגמא מסגרת גדולה משמעותית או מסגרת "שעוטפת " את הפנים ז"א מתעגלת מסביב לפנים ולא שטוחה.
באופן כללי יש מספר גורמים שיכולים להשפיע:
*דיוק במרכוז מוקדי העדשות בצורה שווה בשני הזוגות
* זווית פנטוסקופית - הזווית בין המשקפיים לפנים
* זווית המשקפים מסביב לפנים- משקפי ספורט לדוגמא עוטפים את הפנים ויש כיום גם משקפי ראיה בסגנון
* סוג העדשה שהורכבה- דקה , ספרית,אספרית..
ככל שהמרשם גבוה יותר כך ההשפעה לשינויים האלה גדולה יותר
כמו כן יש אנשים רגישים יותר או פחות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע קשות נושמותיעל14/10/2012
שלום.
רכשתי לאחרונה עדשות מגע קשות נושמות לקרטוקונוס. רציתי לשאול כמה שאלות אשר התפספסו לי ולא כ"כ בהירות לי. בתחילה קיבלתי ערכה ראשונית של חומר ניקוי וסבון ניקוי של GP avizor. אח"כ כשבאתי לרכוש נתנו לי ניקוי של Boston. האם זה בסדר לשנות את חומר הניקוי של העדשות?
דבר שני הוא בעניין ניקוי העדשה, שכן בהוראות התמיסות רשום לנקות עם סבון ואז לשטוף עם התמיסה, מה שעשיתי בהתחלה. אך נאמר לי בפעם נוספת שהגעתי לחנות האופטיקה לשטוף את העדשות משאריות הסבון עם מי ברז, האם זה בסדר לשטוף ככה את העדשות לעומת מה שרשום על גבי התמיסה?
ושלישית, כשאני שמה את העדשות חזרה בתוך הקופסא שלהן, האם קודם לשים את התמיסה ואז את העדשה הנקייה לתוכה, או לשים את העדשות לקופסה היבשה ולטפטף את החומר, וכן, כמה לשים? משום שרשום שאין להשרות, וגם אחת העובדות אמרה לי רק טיפה.
ואחרון! לכמה זמן טובות עדשות מגע קשות נושמות ואיך יודעים שצריך להפסיק להשתמש?
תודה רבה!!! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע קשות נושמות - תגובה
דודו ראובן14/10/2012היי
לגבי שימוש בסבון.
ישנו חומר נייטרלי פשוט שנקרא סיליין (תמיסת מלח) .החומר מיועד לשטיפה. ממליץ לשטוף איתו.
לגבי חומר בוסטון- וותיק וטוב.
לגבי מים- ישנו עדשות קשות וישנן קשות נושמות - העדשות הקשות שהן וותיקות מאוד ופחות נפוצות היום , פחות רגישות וסוסלות "כמעט הכל"..אין שם שום בעיה עם מיים ועד היום אני מכיר לקוחות שמנקים אותן עם מיים מהברז וסבון כלים..
העדשות הנושמות רגישות הרבה יותר ורצוי להשתמש בחומר שטיפה סליין.
לגבי זמן החיים של העדשה. עדשות לא נושמות יכולות להחזיק שנים רבות, זה לא נדיר לראות עדשות תקינות בנות עשור.
עדשות נושמות יישרטו מהר יותר וייתעוותו מהר יותר- שם זה משתנה והזמן הממוצע הוא 2-3. ככל שהעדשה בעלת העברת חמצן גבוהה יותר היא תהיה בד"כ רגישה יותר.
ביקור אצל מתאים העדשות פעם בשנה + ביקורת לעדשות ייתנו בד"כ תשובה ברורה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדשות מגע קשות נושמות - תגובה
דודו ראובן14/10/2012היי
לגבי שימוש בסבון.
ישנו חומר נייטרלי פשוט שנקרא סיליין (תמיסת מלח) .החומר מיועד לשטיפה. ממליץ לשטוף איתו.
לגבי חומר בוסטון- וותיק וטוב.
לגבי מים- ישנו עדשות קשות וישנן קשות נושמות - העדשות הקשות שהן וותיקות מאוד ופחות נפוצות היום , פחות רגישות וסובלות "כמעט הכל"..אין שם שום בעיה עם מיים ועד היום אני מכיר לקוחות שמנקים אותן עם מיים מהברז וסבון כלים..
העדשות הנושמות רגישות הרבה יותר ורצוי להשתמש בחומר שטיפה סליין.
לגבי זמן החיים של העדשה. עדשות לא נושמות יכולות להחזיק שנים רבות, זה לא נדיר לראות עדשות תקינות בנות עשור.
עדשות נושמות יישרטו מהר יותר וייתעוותו מהר יותר- שם זה משתנה והזמן הממוצע הוא 2-3. ככל שהעדשה בעלת העברת חמצן גבוהה יותר היא תהיה בד"כ רגישה יותר.
ביקור אצל מתאים העדשות פעם בשנה + ביקורת לעדשות ייתנו בד"כ תשובה ברורה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ראייה לילדנטלי07/10/2012
בני בן ארבע וחצי עבר בדיקת ראייה אצל רופא עיינים. הוא הצליח לקרוא היטב את המספרים בשתי העיינים. אני ביקשתי שלא ישתמש בבדיקה בטיפות מרחיבות אישונים כי הילד קטן ופחדן מאוד. הרופא בדק אותו עם עוד מכשירים ובסוף הבדיקה אמר לי שיש לו מספר קטן מרחוק ולחזור אליו עוד חצי שנה לבדיקה חוזרת. אני מאוד בלחץ האם הילד רואה לא טוב, למרות שזיהה את כל המספרים ללא כל טעות. בתודה וחג שמח אמא מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ראייה לילד - תגובה
איציק שבח09/10/2012בדיקה ללא הרחבת אישונים אינה מהימנה מספיק כדי לתת אישור על תקינות העיניים. לכן חשוב שבעוד חצי שנה הילד יערך לבדיקה הכוללת הרחבת אישונים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ללכת בלי משקפיםHochdorf06/10/2012
היי, האם ללכת בלי משקפים למי שצריך פוגע בראיה? וללכת עם ובלי משקפים לסירוגין? או להחליף לסירוגין בין שני זוגות משקפיים שהפרש המספר באחת העינים ביניהן הוא 0.75? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללכת בלי משקפים - תגובה
איציק שבח09/10/2012הכל תלוי במרשם של העדשות.
ישנם עדשות שחשוב ואף קריטי להרכיב אותם, וישנם עדשות שלא להרכיב אותם כולל רק ראייה מטושטשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתשומת לבך
hochdorf10/10/2012מדובר במספר זוגות משקפיים ולא בעדשות. המספרים- ימין- מינוס 3.25 שמאל- 4. מינוס כמובן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
hochdorf10/10/2012עין שמאל מינוס 4 ורבע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון - תגובה
איציק שבח11/10/2012במרשם כזה , אם תלכי בלי משקפיים פשוט לא תראי טוב, לא תיפגע לך הראייה אם לאא תתמידי איתם.
החלפת זוגות משקפיים לא זהות כשלך יכול לגרום אי נוחות בחדות. לא יותר מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץלוי05/10/2012
שלום רב.
כל פעם שאני ששם עדשות אני מרגיש הרגשה של עייפות ורצון לישון. אתם מכירים משהו שאפשר לעשות בנידון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ - תגובה
איציק שבח11/10/2012יתכנו מספר שינויים במעבר בין עדשות מגע למשקפיים, חלק מהשינויים עלולים להוביל לתחושה של עייפות. האם אתה קורא הרבה? קוצר ראייה גבוה? ובאיזה גיל אתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
לוי11/10/2012אני קורא הרבה , אני בן 19 והראיה שלי הינו -4.25 בשני העיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
איציק שבח14/10/2012כנראה שאתה סובל מתופעה (ידועה) שמציקה יותר בעת הרכבת עדשות מגע וקריאה מרובה, לטיפול בבעיה, פנה לאופטומטריסט שלך לצורך קבלת פתרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבור רימוןאיתי04/10/2012
רימון שלום,
תודה על המענה הענייני והמפורט. אשמח להיוועץ בך שנית בהמשך לפנייתי הקודמת... ראשית, הקושי בראייה לרחוק הוא מזה כשנה. שנית, היום נבדקתי אצל רופא עיניים ולטענתו יש לי אלרגיה קלה ויובש בעיניים. המליץ לי על טירס נטורל ופ.מ.ל ליקויפילם לטיפול במשך כשלושה שבועות עד חודש. כמו כן ביצע לי בדיקת עיניים והוציא לי תדפיס ובו פענוח בדיקת העיניים(למשל SPH: -1.75, CYL:+1.25 AX: 27, עין ימין. ולהלן עין שמאל, בהתאם למדדים אלה: 119. 0.50+, 1.50-
זו שורה ראשונה למשל בכל עין). בהקשר זה אמר לי שיש לי הבדלים בראייה בין עין אחת לשניה. כעת, שאלתי היא: האם יתכן שהיובש והאלרגיה שיבשו את מהלך בדיקת העיניים וקריאת המספרים בצורה מיטבית ובכך גרמו למספר וצילינדר שגויים? האם נכון יהיה לפנות לאופטומטריסט לשם הרכבת משקפיים, כעת או בגמר הטיפול בתמיסות שקיבלתי, ואולי אז לבצע בדיקה נוספת?
תודה מראש ומתנצל על אורך הפנייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצורפת תמונה של תוצאות הבדיקה. תודה
איתי04/10/2012
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבור רימון - תגובה
רימון בן ישי06/10/2012איתי שוב שלום,
פלט הנייר המופיע בתמונתך שייך למכשיר הנקרא אוטורפרקטומטר. מכשיר זה הוא כלי נחמד המשרת את האופטומטריסט/רופא העיניים לצורך קריאת כיוון כללית בלבד של המספרים שלך. "בדיקה" במכשיר זה איננה מהווה בשום אופן וללא יוצא מן הכלל תחליף לבדיקת ראייה לצורך קביעת מרשם (ללא קשר לדלקת או אלרגיה).
לגבי השוני המספרי הקיים בין עיניך, נדיר, אם בכלל, למצוא סימטריה וזהות מוחלטת בין איברי גופנו הזוגיים (ידיים, רגליים וכדומה) והדבר הינו נורמלי לחלוטין.
הצעתי היא לנהוג בהתאם להנחיות הרופא, לסיים את הטיפול התרופתי ולגשת לאופטומטריסט מוסמך ולהתחדש במשקפיים.
רפואה שלמה, ראייה טובה ושבת שלום,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי קריאה זולות מהשווקיםמיכל04/10/2012
זקוקה למשקפי קריאה. מס. 2.5 . קונה בשווקים זולות ופשוטות שפוטרות לי את הבעיה. רופא העינים טוען שזה טוב דיו. יתכן שאני מזיקה לעיני? יש לי אסטיגמציה קלה ובעיית מיקוד קלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי קריאה זולות מהשווקים - תגובה
דודו ראובן04/10/2012היי
לכל משקפיים יש ״כח״ או מספר במילים אחרות..
ככל שהמספר גבוה יותר יש חשיבות למרחק המוקדים בין עדשת ימין לעדשת שמאל. הוא צריך להיות שווה למרחק בין האישונים שלנו.
משקפים מוכנים מיוצרים עם מרחק סטנדרטי ממוצע. יש אנשים עם מרחק יוצא דופן וזה לא מתאים. כמו כן הבדל במספר בין העיניים או צילינדר לא מבוטא במשקפיים מוכנים. אם זה המקרה ויש צורך במשקפיים מדויקים יותר רצוי להכין משקפיים לפי מידה. במידה ולא אז אין מניעה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי שמש וכאב ראש\חוסר נוחותמיכל04/10/2012
מאז ומתמיד קשה לי להסתגל למשקפי שמש. תחושה של כאב ראש עמום. ראייתי טובה. זקוקה למשקפי קריאה מס. 2 ומעט אסטיגמציה. עיניים בהירות. מה יכולה להיות הסיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי שמש וכאב ראש\חוסר נוחות - תגובה
דודו ראובן04/10/2012היי
במהלך השנים ראיתי מספר מקרים של חוסר הסתגלות למשקפי שמש.
היו מקרים בהם החלפת עדשות לצבע אחר פתרה את הבעיה
מקרים נוספים של כאב ראש עלולים לנבוע אפילו מלחץ של מוט המשקפיים על צידי הראש מאחורי האוזן, לחץ קל שהופך לכאב ראש.
במידה ויש רגישות ייתר אז משקפיים קלים מאוד עם עדשה מקטבת (פולרואיד ) עשויה לעזור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיטוי עדשות קשותשרה03/10/2012
שלום,
הייתה לי דלקת עיניים והרופא נתן לי טיפות דתאמיצין לשבוע. עבר השבוע ואני רוצה לחזור להרכיב את עדשות המגע הקשות שלי. רציתי לשאול אם יש צורך בחיטוי מיוחד או מספיק לנקות כרגיל? אם לא, אז איך ואיפה עושים את זה? תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיטוי עדשות קשות - תגובה
רימון בן ישי03/10/2012שרה שלום רב,
במקרה של דקלת בעיניים, ניקוי עדשות המגע בתכשירי הניקוי הביתיים שנמצאים ברשותך אינו מספק, ועלייך להעביר אותן חיטוי רציני מחשש שהן עדיין מזוהמות. שירות זה תוכלי לקבל בכל חנות אופטיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שרה04/10/2012תודה רבה, אני אנסה, חג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות קשותאיילה01/10/2012
לאופטימטריסטים שלום,
הומלץ לי להשתמש בעדשות קשות עקב אלרגיה לעדשות רכות. האופטימטריסט התאים לי עדשות קשות מסוג ROSE K בנימוק שאלו עדשות קשות, יחסית נוחות ועם איכות ראיה טובה מאוד. אין לי קרטוקונוס. אך יחסית המספרים גבוהים (7.5 וצילנדר 2.5). האם יש מניעה להשתמש בעדשות אלו כאשר אין קרטוקונוס? האם הדבר יכול להזיק?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות קשות - תגובה
רימון בן ישי03/10/2012איילה בוקר טוב,
הטכנולוגיה בה מיוצרות העדשות הקשות ROSE K מעניקה מענה נרחב לצורות וסוגים שונים של קרניות, לרבות קרניות קרטוקוניות, אולם לא בלבד. כלומר, לא קיימת מניעה מהתאמת עדשות מסוג זה לקרניות שאינן קרניות קרטוקוניות. במידה וההתאמה נעשתה כהלכה, כשם כל התאמה של עדשות מגע, רכות או קשות, ובמידה ואת פועלת בהתאם להנחיות המדוייקות של האופטומטריסט שלך, לא צפוי להגרם נזק.
בברכת חג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע Tru Eyeענבר01/10/2012
שלום
אני משתמשת בעדשות מגע מזה כשמונה שנים, כאשר יצא לי להשתמש בסוגים שונים של עדשות. לאחרונה, החלפתי לעדשות מגע TruEye של ג'ונסון, וכל פעם שאני מכניסה את עדשות המגע לעיניים במשך כ-5 דקות צורבות לי מאוד העיניים (שתיהן) עד לרמה שהעיניים דומעות. לאחר מכן, העיניים מפסיקות לדמוע והעדשות בד"כ לא מציקות יותר (אם כי לאחרונה שמתי לב שהראיה שלי לא חדה בכלל ומרוחה במעט). יש לי את העדשות כחודש בלבד.
התייעצתי עם האופטומטריסט שאמר לי שהצריבה נורמלית, אבל יש לי ספקות לגבי כך.
האם מדובר במצב טבעי שהעדשות צורבות תמיד בעת הכנסתן?
תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע Tru Eye - תגובה
רימון בן ישי03/10/2012ענבר צהריים טובים,
הסתגלות לעדשות מגע מסוג סיליקון הידרוג'ל ׁׁׁ(נאראפילקון A) אורכת בממוצע בין יום לחמישה ימים. צריבה בעיניים של כחודש ימים וטשטוש בראייה אינם מצב תקין. עלייך לשוב לאופטומטריסט שלך להמשך בירור העניין.
חג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לזהות חודשיות או יומיות לפי אריזהנטע01/10/2012
שלום,
עשיתי לאחרונה עסקנה שנתית של עדשות חודשיות באופטיקה מפורסמת. במהלך הבדיקה נתנו לי זוג עדשות לנסיון למשך רבע שעה, כדי לראות אם המספר שלהן מתאים. בדרך כלל עושים את החלק הזה בבדיקה עם עדשות יומיות, אבל האופטיקה טענה שמדובר בחודשיות ואני יכולה לקחת את הזוג הפתוח הביתה, מתנה.
על האריזה לא מצאתי אינדיקציה לסוג העדשות (קיבלתי אותן באריזות בודדות כמובן, לא ראיתי את הקופסא). צריך לציין שהעובדים בחנות התווכחו ביניהם אם אלה עדשות יומיות או לא, האופטיקאי שנתן לי את זה אמר שכן אבל המנהלת של הסניף אמרה שאלה עדשות חודשיות. עכשיו אני לא בטוחה אם זה בריא באמת לשים אותך חודש שלם....
האריזה עדיין אצלי, מה אמור להיות כתוב עליה שיוכל לעשות לי סדר בראש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה של האריזה
נטע01/10/2012
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה של האריזה - תגובה
רימון בן ישי01/10/2012נטע שלום רב,
בתמונה מופיעה אריזה של עדשת "סופטלנס 59" המיוצרת ע"י חברת "בוש אנד לומב". עדשות אלו עפ"י רב משווקות ונמכרות בישראל כעדשות חודשיות (לא יומיות). באזורים מסויימים בעולם, כדוגמת ארה"ב, הן נמכרות ומשווקות כעדשות דו שבועיות.
כשמדובר בעדשות חודשיות ודו שבועיות נהוג לתת לפציינט זוג לניסיון, ומספר זוגות כשמדובר בעדשות יומיות.
בברכת חג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)