מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני מספר 7 בשתי העיניים,יש כמה שאלושירה09/04/2013
שלום רב,
אני בחורה בת 25, מכיתה ב' עם משקפי ראייה,
כמעט ולא שמה עדשות.
העבודה שלי מצריכה עבודה במחשב , אני משתדלת לא להסתכל יותר מידי במחשב אם למשל אני בשיחה עם לקוח , ומרחיקה את המסך ככל שניתן.
לעיתים רחוקות אני קמה מהמחשב בעבודה ויש לי מין כאבי ראש ואני רואה כאילו צל של העיניים שלי , עיגולים שחורים כאלה, צורת העיניים שלי בשחור, מה זה יכול להיות?
אני מספר 7 בשתי העיניים , לא רואה מרחוק ורק אם ממש אקריב לעיניים , כ5 ס"מ אז אראה טוב.
חשוב לי לציין כי אצלנו במשפחה הקטנה והגדולה ברוך ה' אין אנשים עם משקפי ראיה אולי רק המבוגרים חלקם עם משקפי קריאה, אבא שלי עם משקפי קריאה ואמא שלי ברוך ה' ללא משקפיים בלי העין הרע,ואחי האמצעי(בן 31) היה לו מספר 3 לדעתי , עשה ניתוח לייזר וברוך ה' הכל תקין .
שאלותיי הן:
1.מדוע דווקא לי גדל המספר ככה למימד גבוהה?אולי בגלל שכל הזמן היתי עם משקפיים וכמעט לא היתי בלי ? היתי בשני מכוני עיניים ושנייהם אמרו שאני יכולה לעבור את הניתוח לייזר אבל עדיין מפחדת .
2. האם זה נכון שבגיל 25 המספר מפסיק לגדול?
3.לעיתים רחוקות אני קמה מהמחשב בעבודה ויש לי מין כאבי ראש ואני רואה כאילו צל של העיניים שלי , עיגולים שחורים כאלה, צורת העיניים שלי בשחור, מה זה יכול להיות?
4. מה אני יכולה לעשות כדי שבריאות עיניי תיהיה תקינה ? אם זה מבחינת תזונה למשל?
5. אחי הבכור(בן 32) עם משקפיים אך מספר קטן(3 בערך) ואני רואה שלפעמים הוא מסתכל על מים , ועל השמיים הוא אומר שיש סגולה לכך , הוא קורא ספרים ללא משקפיים, מקריב את הספר ממש קרוב לעיניים וקורא עם העיניים מימין לשמאל .האם יש סגולה לכך? האם באמת צריך להיות לפעמים ללא במשקפיים ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מספר 7 בשתי העיניים,יש כמה שאלו - תגובה
איציק שבח10/04/20131. להתפתחות קוצר ראייה , ישנם מספר גורמים ולא רק גנטיקה. אם כי לגורם הגנטי יש השפעה גדולה.
2. בגיל 25 המספר יכול לעלות אבל בקצב הרבה יותר איטי מאשר בגיל הנעורים.
3. כמובן שאת זקוקה לערוך בדיקת עיניים, אבל לדעתי אם תנמיכי את עוצמת האור של המסך ותסדרי זווית יותר נוחה שלו, התופעה תקטן משמעותית.
4.השיטות להורדת משקפיים ע"י תרגילים וסגולות הינן שיטות מוגבלות ביותר ולא מוכחות כיעילות, עד כמה שידוע לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קביעת מרשם BALANCEלילי07/04/2013
להלן מרשם שהיה כל החיים :
Right: -10.00/-7.00/110
Left: -2.5/-0.25/35
איזה מספרים היתם נותנים לעיין R להכנת משקפיים: האם BALANCE או משאירים אותו מספר או נותנים מספר קטן יותר?
אם BALANCE אז למה? אני שואל כי עיין R יכולה לראות למשל כמה אצבעות יש על היד. והאם הינו נותנים מספר ( אפילו קטן יותר) זה לא היה עוזר לראיה דו עינית?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קביעת מרשם BALANCE - תגובה
איציק שבח07/04/2013צריך בדיקה,
אבל הייתי נותן את אותו מרשם כמו בשמאל. למרות שלעין ימין ישנה ראייה, לתקן אותה במרשם מלא או קרוב למלא, זה יפריע לעין הטובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר גבוה במשקפייםא06/04/2013
שלום,
עשיתי בדיקה לאחרונה ומסתבר שהמס' שלי במשקפיים עלה במס' שלם ב-3 השנים האחרונות. אני בת 24 אוטוטו, עם מס' 12 בכל עין ואם אני לא טועה צילינדר אחד בעין אחת ו-2 בעין אחרת.
עשיתי בדיקה להסרת משקפיים בלייזר ואני לא מתאימה בגלל עובי הקרנית.
האם המספר ייעצר מתישהו? מה יהיה כשאצטרך ללדת? לעבוד מול מחשב במשך שנים? :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר גבוה במשקפיים - תגובה
רימון בן ישי06/04/2013שלום רב,
ישנם מחקרים ופרסומים רבים הגורסים כי אצל אחוז גבוה מהאוכלוסייה הראייה תתייצב סביב הגילאים 20 - 25 ופרסומים אחרים הטוענים כי הצפי הינו סביב שנות ה- 30. עם זאת, כל מקרה לגופו, ולא ניתן לחזות את עתיד התפתחות ראייתך באופן אישי ולשער מתי אצלך, אם בכלל, המספר יעצר. את יכולה לבקש מכל האופטומטריסטים שלך בהווה ובעבר את היסטורית המספרים שלך, ואולי כך לצייר גרף ולנסות לשער באופן גס מאוד את שעתיד לקרות.
לגבי ניתוח רפרקטיבי להסרת משקפיים, כל עוד המספר שלך איננו יציב, אינך מועמדת מתאימה לניתוח כזה, גם אם היה לך עובי קרנית מתאים.
אם וכאשר יעצר המספר, את מוזמנת לשוב לבדיקת התאמה לניתוח רפרקטיבי. ייתכן שכאשר המספר שלך יתייצב, יהיו מכשירים הרבה יותר "חסכוניים" ברקמת קרנית מהקיימים היום, ואולי תתאימי לניתוח לייזר להסרת משקפיים. במידה ולא, עדיין יהיו לך סיכויים גבוהים מאוד להתאים לניתוח השתלת עדשה.
בהתייחס למספרים שלך, רצוי לעבור בדיקה אצל רופא עיניים הכוללת הרחבת אישונים אחת לחצי שנה, וזאת כדי לשלול חס וחלילה קרעים ברשתית. כשהריון ולידה יהיו רלוונטים מבחינתך, תצטרכי שוב לעבור בדיקת הכוללת הרחבת אישונים אצל רופא עיניים, וזאת על מנת להחליט האם לידה רגילה היא אופציה טובה מבחינתך, או שמא ניתוח קיסרי עדיף (קיים חשש שהלחץ והמאמץ שבלידה טבעית יפגעו בעיניים עם מספרים גבוהים).
בנוגע לנזקי מחשב, קשיים מול מחשב ותסמונות ראייה שונות הקשורות בעבודה מול מחשב, גובה המספרים שלך לא ממש רלוונטי לעניין ואת ככל האדם.
מאחלת לך יציבות מספרית, ראייה טובה ושבוע טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך המון!
א06/04/2013שבוע טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה תיאורטיתיניב31/03/2013
שלום
נניח שיש לי קוצר ראיה ואני רואה תמונה בצורה מטושטשת.
האם יש דרך להדפיס את התמונה בצורה מטושטשת לכל מי שבעל ראיה תקינה שיאפשר לי לראות את התמונה לא מטושטשת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה תיאורטית - תגובה
איציק שבח02/04/2013אתה בעצם שואל שתי שאלות למיטב הבנתי.
האם אתה יכול להדפיס תמונה שתראה לך לא מטושטשת למרות ליקוי קוצר הראייה שלך?
והאם אתה יכול להדפיס תמונה כזו שתראה לבעלי ראייה טובה כמטושטשת?
בשני המקרים התשובה שלילית.
(למעט מצבים ספיציפיים בהם האדם בעל ראייה טובה לרחוק ולא לקרוב, והתמונה נמצאת במרחק קרוב, שאז אתה תראה טוב, שהרי לקרוב אין לך בעיה של ראייה מטושטשת רק לרחוק, ואילו לאדם השני הראייה מטושטשת רק לקרוב ולא לרחוק.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יניב02/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מולטיפוקל טוקאי,נעמה קגן27/03/2013
שלום,
האם יש למישהו מושג עלות זוג עדשות מולטיפוקל טוקאי - במספרים סבירים ביותר והאם אכן זוהי העדשה הטובה ביותר בשוק כפי שמעידים המשווקים הספציפיים.
אשמח לתשובה מכם.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מולטיפוקל טוקאי, - תגובה
דודו ראובן28/03/2013נעמה שלום,
קשה להתקל במשווק שלא יעיד על העדשות שלו "כטובות בשוק".
ישנם יצרנים רבים
הגדולים שבהם הם : zeiss , rodenstock , hoya , essilor , shamir
מעבר לחברות אלו ישנם יצרנים קטנים יותר.
הכי חשוב שתקבלי דעה ממכרים, תבחרי מתאים עדשות שאת סומכת עליו , מישהו שיתן לך לווי מלא ובדיקה טובה.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוץ מלפרסם את עצמך, ענית על משהו בכ
לא אהבתי11/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע קשותליהי27/03/2013
שלום רב,
ש לי מספרים גבוהים (מינוס 8 ומינוס 7.5) וגם צילינדר. שנים אני משתמשת בעדשות מגע רכות, אך שמעתי שבמצבי (מספרים גבוהים וצילינדר) עדשות קשות יהיו מעולות. מה גם שאופטומטריסטית הסבירה לי שהן עבירות לחמצן וגם אין הגבלה על מספר השעות שהן בעין. האם זה נכון?
שמעתי שהבעיה איתן שבהתחלה קשה לעיניים להסתגל אליהן, אבל זה משהו שחולף אחרי שבועיים. יש עוד דברים שתוכלו לספר לי על עדשות קשות? ואם הן כל כך בריאות, מדוע לא ממליצים עליהן יותר? הרי עדשות רכות, נושמות ככל שיהיו, עדיין פחות עבירות לחמצן מאשר העדשות הקשות.
אשמח שתאירו את עיניי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע קשות - תגובה
דודו ראובן28/03/2013ליהי שלום,
לעדשות מגע קשות תכונות נהדרות , ואת חלקן פירטת כאן.
היתרון הבולט הוא בתיקון צילינדר.
יתרון נוסף הוא עמידות לאורך זמן, למרות שבדגמים החדשים עם החומרים החדשים לא קיימות יותר עדשות שנשמרות ל 10 שנים כמו בעדשות הקשות הישנות (שהעבירו פחות חמצן )
החסרונות :
עדשה יכולה לפול בפעילות גופנית או בזעזוע פתאומי ומצמוץ יוצא דופן.
העדשה פחות נוחה- נכון שמתרגלים אבל העולם מפונק..
העדשות הקשות נפוצות מאוד ביפן (משמעת ..משמעת..)
אם משקללים את כל התכונות קשה למצוא מנצח , למרות שישנם מקרים שבהם העדשה היחידה שתפתור בעיה היא עדשה קשה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ושאלות נוספות
ליהי17/04/2013קיבלתי את העדשות ביום שישי האחרון ומאז אני מרכיבה אותן בהדרגה, כל יום מוסיפה עוד שעה. נכון לעכשיו מדובר בשישה ימי הסתגלות. אני מניחה שנהיה קצת יותר קל, אבל עדיין אני מרגישה עצם זר בעין, לפעמים כואב לי למצמץ וקשה לי להסתכל לכיוון מסוים בפתאומיות אלא רק בהדרגה. מה גם שאני לא רואה טוב לרחוק, כאילו חסר לי מיקוד.
האם התופעות האלה יחלפו? עם כל הרצון אני חייבת לציין שזה די מייאש כי אני רוצה שזה יעבור...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ושאלות נוספות - תגובה
דודו ראובן18/04/2013ליהי שלום
ממוצע הזמן להסתגלות הוא חודש.
באיזה שהוא שלב עצבי העפעף מתעיפים מלשדר תחושת אי נוחות. מרימים ידיים..
מה שחשוב זה שאת רואה ושהעין לא אדומה או מודלקת.
את בכיוון הנכון
לא להתיאש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לעדשות הקשות...
ליהי11/12/2013הקפצתי את השרשור מאפריל שתוכלו לקרוא את ההיסטוריה...
לשמחתי אפשר לומר שהתרגלתי לעדשות. הן עדיין קצת מציקות אבל אני חיה איתן בשלום.
אלא שעכשיו יש תופעה חדשה: ברוחות החזקות והקרות של החורף הן מאוד מציקות לי בעין, ואז העיניים דומעות ויש קצת דקירות. יכול להיות שהן מאוד מתייבשות ואני צריכה טיפות? זה קורה לי רק ברוחות החזקות, במזג אוויר רגיל אין לי תופעה כזאת, גם לא ברוחות חמות ויבשות.
רק אציין שיש לי GPC ולכן עברתי לקשות, ומאז הכול בסדר. כלומר לא נראה לי שזה קורה בגלל ה-GPC, אף על פי שהתופעות דומות למדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לעדשות הקשות... - תגובה
דודו ראובן11/12/2013היי ליהי,
זה בגלל הרוח,,
גם זה ידרוש הסתגלות - רק שלא תמיד זה נפתר.
לגבי טיפות - אני לא אוהב כי אני לא אוהב תלות בגורם כזה אלא רק כשאין ברירה.
תנסי- אם זה עוזר לחמש דקות אז חבל כי זה לא יעזור שכל חמש דקות תשימי טיפות.
אם זה עוזר לשעה שעתיים אז אפשר להעזר ויש הגיון..
לשמחתנו החורף קצר.
ושוב..בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי של מספר בעדשה לאחר תקופהדן27/03/2013
שלום!
לאחרונה רכשתי 3 זוגות משקפיים שנועדו למרחק, מחשב וקריאה. לא הסתדרתי עם משהו אחר והייתי צריך מספרים שונים לכל פעולה. יש לי פלוס יחסית גבוה בשתי העיניים, כאשר יש גם הבדל גדול במספרים בין כל עין (בערך 2). פרט נוסף הוא שהעין עם המספר הגבוה יותר היא עין עצלה.
האופטומטריסט הסביר לי שאסור שהעדשות יהיו עם הבדל של יותר מ - 1, גם אם ההבדל בין העיניים הוא יותר מ - 1, כי אז זה יגרום לכאבי ראש וראיה לא נורמלית. לכן עכשיו אני מרכיב משקפיים שמספר באחת העדשות לא תואם למספר האמיתי של העין.
אחר כך הייתי בבדיקה אצל רופא עיניים והוא אמר לי שאחרי כחצי שנה אני בכל זאת יכול להעלות את המספר בעדשה של העין עם הספר הגבוה וזה מכיוון שעד אני אתרגל להבדל של 1 וניתן יהיה להגדיל את ההבדל בין העדשות.
האם זה אכן אפשרי ויעיל?
אני חוזר ומדגיש שהעין עם המספר הגבוהה ביותר היא גם עצלה ולכן אני חשבתי שאם אני אגיע למספר האמיתי של העין, אני גם אתחיל להפעיל אותה יותר וזה יעזור לי להתחיל להשתמש איתה כמו בעין הרגילה. אני יודע שבהתחלה הראיה תהיה משונה ואני אצטרך להתרגל לזה, אבל אם זה יעזור להפעיל אתהעין העצלה, אני מוכן לתקופת ההסתגלות.
אבל בלי קשר לפסקה האחרונה, האם כדאי לי לאחר כחצי שנה להעלות את המספר בעין עם המספר הגבוהה יותר ולהגיע למספר האמיתי שלה? כי לדוגמא עכשיו, בלי קשר לזה שהעין עצלה, אם אני מסתכל רק דרכה, אז אני רואה מטושטש, ז"א המספר של העדשה נמוך מדי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי של מספר בעדשה לאחר תקופה - תגובה
דודו ראובן28/03/2013שלום
עין עצלה לא תשתפר בגיל בגרות,
מרכז הראיה המוחי לא התפתח בצורה מלאה ולכן גם אם העין מעבירה תמונה ברורה . הפירוש שלה במרכז הראיה לא תקין.
מה שחשוב יותר זה התפקוד היום יומי
תפקידו של מתאים המשקפים לפתור לך בעיה
אם הבעיה נפתרה ואתה רואה טוב ומתפקד בצורה תקינה זה הצליח.
הסוגיה על הבדלי המספרים סוביקטיבית ואינה חד משמעית לכן מי שבדק אותך יחליט
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי מכיר חברה בשם רופעידו26/03/2013
הציעו לי עדשות מולטיפוקליות של חברה גרמנית בשם rup hubrach
מהאינטרנט הבנתי שזו חברת בוטיק עם מוצרים מאוד מתקדמים וייחודים.
יש למישהו נסיון עם העדשות שלהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי מכיר חברה בשם רופ - תגובה
דודו ראובן28/03/2013שלום,
לצערי לא מכיר
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות לשמשרועי24/03/2013
שלום,
יש לי מספר 7- (אם קצת צילינדר) ואני רוצה לעשות משקפי שמש אופטיים. בחנויות המשקפיים בהן ביקרתי הסבירו לי שלא ניתן להכין עדשות אופטיות למשקפיים אובליות שעוטפות את הפנים, אלא שבגלל רגישות גבוהה לאור (שקשורה ליובש בעיניים) רק משקפיים כאלה אפקטיביות עבורי מבחינת חסימת קרני השמש.
האם ניתן לשלב עדשה אופטית רק בחלק מהעדשה - נאמר רק במרכזה - ולהותיר את שאר העדשה ללא מספר? בטכניקה דומה בעצם מכינים עדשות רב מוקדיות, נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות לשמש - תגובה
דודו ראובן28/03/2013היי
ישנן עדשות כאלה אך הן נועדו למספר גבוה יותר ורק למסגרות שטוחות ולא מתעקלות סביב הפנים
הפתרון שאני חושב עליו הוא משקפי ספורט עם הלבשה פנימית של קליפ און עם המספר שלך
מבחוץ המשקפים עוטפות את כל הפנים ומבפנים מולבשת יחידה קטנה עם הדיאופטר שלך
ישנם כמה יצרנים עם פתרון זה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מולטיפוקל - טוקטאינעמה קגן18/03/2013
שלום רב,
אשמח לקבל תשובה בענין הנדון:
האם רכישת משקפיים בעדשות כנ"ל במבצע 1 + 1 במחיר של 6000 שח אכן מבצע של לא עבודה בעינייםץ עשיתי עיסקה ועצרתי אותה לנוכח הכניסה לאינטרנט ובדיקה של טיב העדשות. אשמח לקבל תשובה מהירה. חן חן מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - עדשותכעחבגכעחגכעי17/03/2013
אני רוצה לקנות עדשות צבע אך יש הגבלה לצילינדר.
המספר שלי הוא -3.25 ו1.25 צילינדר..אם אני יזמין מספר -3.25 וצילינדר 1.00 זה יהיה ממש משמעותי או שאני יראה בערך אותו דבר?
תודה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות - תגובה
רימון בן ישי18/03/2013בוקר טוב,
דרך מדיה זו לא ניתן לדעת האם הבדל של רבע בצילינדר ישפיע בצורה משמעותית על איכות וחדות ראייתך. כל שניתן הוא רק להניח שההשפעה תהיה מינורית.
ישנן מספר חברות המספקות עדשות צבע עם מספר, הייתי מציעה לך לברר עם האופטומטריסט שלך את העניין, ייתכן וקיימת חברה אחרת שתוכל לספק נתונים קרובים יותר למרשם לו אתה זקוק.
לתשומת ליבך, המרת מספרי משקפיים לעדשות מגע אינה מספקת כלל וכלל, ולפני רכישת עדשות מגע, יש לעבור בדיקת התאמה מקיפה אצל אופטומטריסט, כמו גם הדרכה מסודרת כיצד מרכיבים, מסירים ומטפלים בעדשות מגע.
בהצלחה רבה וחג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע בלילהאסנת15/03/2013
האם אני יכולה באופן חד פעמי להשאיר את העדשות מגע הדו-חודשיות לילה שלם בכלי סטירילי אך ללא חומר כלשהו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע בלילה - תגובה
דודו ראובן17/03/2013היי
עדשות מגע ללא חומר השריה ייתקשו ויהפכו לפלסטיק קשיח
כמו כן אסור להשרות במיים מהברז
העדשות ייסבלו אך ורק חומר מסוג סיליין
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות צבע וראייה..כעחבגכעחגכעי15/03/2013
יש עדשות צבע שהם גם לראייה עם צילנדר?
הם אמורות לעלות הרבה?
יש אולי חברה שאתה מכיר שמוכרת אולי אתר אינטרנט מהארץ או מחו''ל?
תודה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות צבע וראייה.. - תגובה
דודו ראובן17/03/2013למיטב זכרוני יש לחברת ciba vision
היבואן הוא לוכסמבורג בת"א
אין במלאי אלא רק בהזמנה אישית- זה היה נכון ללפהי שנה ולא ניסיתי מאז
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואה פחות טוב בסוג מסויים של עדשותניר11/03/2013
עברתי לפני שבוע וחצי בערך לעדשות חודשיות AIR OPTIC AQUA של CIBA VISION ושמתי לב שאני רואה איתם פחות חד משום מה.
חשבתי כבר שגדל לי המספר קצת אבל בגלל שנראה לי מוזר העסק שאיך שעברתי זה קרה שמתי את היומיות שלי שהם בעלי אותו מספר, עדשות FOCUS, ואיתם הכל בסדר.
למה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואה פחות טוב בסוג מסויים של עדשות - תגובה
דודו ראובן11/03/2013ניר שלום
הדגם החודשי עשוי מחומר שונה- החומר יעיל מאוד בהעברת חמצן,
ישנם אנשים שמרגישים ראיה חדה פחות-או הרגשת ראיה "זגוגית" יותר
תנסה עוד כמה ימים
אם לא מסתדר ןהטשטוש ממשיך להטריד תגש לבדיקה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ניר11/03/2013למה זה קורה אם העדשה נחשבת לטובה? האמת שחוץ מזה היא גם בנתיים עושה רושם בסדר גמור.
זה לא קריטי זה לראייה לרחוק כאילו חסר עוד איזה רבע מספר או משהו אבל זה מציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
איציק שבח12/03/2013לגבי העדשה הספיציפית הזו צריך להוסיף הרבה פעמים עוד רבע עד חצי מספר מעבר למרשם ה"אמיתי" שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבל
ניר12/03/2013חבל שהם לא טורחים לציין את זה במעמד הרכישה כי עכשיו אני תקוע איתם לכמה חודשים.
אבל טוב לדעת שהתופעה מוכרת ולא בעיה אצלי.
כמה כדאי להוסיף אם אני יחליט להמשיך איתם תקופה נוספת?
מבחינת נוחות או יובש בעין היא בסדר התופעות האלו לא מורגשות בנתיים.. חבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לשימוש בעדשות מגעניר10/03/2013
בכל ההסברים שמקבלים וקוראים כתוב שצריך לפני הכנסה והוצאה של עדשות מגע לשטוף ידיים בסבון ובחלק מהמקומות ראיתי שמומלץ לנגב במגבת שלא מוציאה סיבים.
איפה אפשר למצוא מגבת כזאת בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לשימוש בעדשות מגע - תגובה
דודו ראובן11/03/2013אלה המגבות הדקות יותר . לא העבות והרכות. רוב מגבות המטבח כאלה
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)