מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מרגישה "כמו חנוק" עם עדשותאפי08/12/2012
יש לי עדשות סיליקון הידרו ג'ל, מסוג אואזיס, וזו התחושה שלי בעין, החלפתי לעדשות אלו לאחר שהיו לי עדשות מסוג אחר לא הידרוג'ל, התופעה שם הייתה אותה תופעה אך יותר קשה, מה יכולה להיות הסיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרגישה "כמו חנוק" עם עדשות - תגובה
איציק שבח09/12/2012יתכנו כמה פתרונות למצב הזה, לדעתי, ניסיון של עדשות סיליקון הידרוג'ל מסוג אחר או טפטוף טיפות עיניים ישפרו את הרגשתך.
גשי להתייעצות עם האופטומטריסט שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה סוג נוסף יש?
אפי09/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התתיעצות בנוגע לתוצאות בדיקת ראייהאסף זמיר08/12/2012
אתמול ביצעתי בדיקת ראייה אצל אופטומטריסט בפעם הראשונה בחיי ואלו היו התוצאות:
עין ימין- 0.75 צילינדר ו 0.25 מספר
עין שמאל- 0.5 צילינדר ללא מספר.
האופטומטריסט המליץ על הרכבת משקפיים באופן קבוע עקב הצילינדר.
האם תוצאות אלו עם מספרים כל כך נמוכים אכן מצדיקות הרכבת משקפיים?
תודה רבה,
אסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התתיעצות בנוגע לתוצאות בדיקת ראייה - תגובה
איציק שבח09/12/2012השאלה הפשוטה שלך טומנת תשובה לא פשוטה,
בסה"כ לכל אחד יש "קצת צילינדר" ואולי "קצת מספר",
אבל אם ניגשתי לאופטומטריסט בגלל שלא ראית טוב או שלא הרגשת טוב במהלכי הראייה שלך, עליך לשמוע לעצתו. לחילופין, יתכן שהאופטומטריסט גילה לך שמשהו שחשבת שהוא בסדר וככה צריך להיות נובע פשוט מראייה לקויה, גם עליך לשמוע לעצתו.
אבל אם לא היו לך תלונות או בעיות כלשהן והראייה שלך טובה גם בלי המשקפיים, תשקול את המצב ע"י בקשה להראות את השיפור, ואז שיקוליך האם לעשות משקפיים או לא, יהיו יותר ברורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות לעינייםבדוי02/12/2012
שלום,
אני רוצה לעבור ממשקפיים לעדשות מגע לעיניים רציתי לדעת:
1.מה הסיכון בלשים את העדשות מגע לעיניים ולבריאות?
2.איך שמים אותם?
3. מה המחיר שלהם?
4. האם צריך להיות התאמה בין מספר הראייה לעדשת המגע?
5.איזה טיפול צריך לתת להם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות לעיניים - תגובה
דודו ראובן03/12/2012שלום,
במידה והעדשות הותאמו כהלכה, ומתבצעות ביקורות תקופתיות , והטיפול בעדשות הוא כהלכה , אזי סבירות לבעיות לא גבוהה יותר מכל אמצעי אחר.
לגבי ההמשך- כל זה מול מי שמתאים לך עדשות- הוא יבדוק, ימליץ ויסביר על הסוגים האפשריים . כמו כן ידריך על ההרכבה והטיפול, חשוב שההדרכה תהיה במקום ולא בשלט רחוק,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיה מטושטשת עם עדשות מגעאלי02/12/2012
שלום, אני מרכיבה עדשות חודשיות של AIR OPTIX
מידיי פעם יש לי תופעה שמפריעה לי בחדות הראייה. אני מרגישה שיש לי כמו מסך ערפל והראייה מטושטשת מאוד. העדשות נקיות ואני לא מבינה למה זה קורה. אני חייבת לציין שהיו לי כמה סוגי עדשות וזה קרה בכולן. העדשות שאני מרכיבה עכשיו נוחות לי ואני לא מרגישה אותן בכלל. רק התופעה הזו מפריעה לי מאוד. האם יש פתרון?
תודה, אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיה מטושטשת עם עדשות מגע - תגובה
דודו ראובן03/12/2012אלי שלום
מה המספר בעדשות?
האם מדובר בעדשות עם צילינדר או רגילות - ספריות?
לגבי הטשטוש מה התדירות שלו? ובאיזה שעות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראייה מטושטשת עם עדשות מגע
אלי03/12/2012דודו שלום,
המספר בעדשות מגע חודשיות:
עין ימין -1.50 עם צילינדר 0.75 זוית 20
עין שמאל -1.75 עם צילנדר 0.75 זווית 160
הטשטוש יכול להיות כבר בהתחלה ויכול להיות לאחר זמן מה.
לגביי התדירות, קורה לעיתים קרובות. מה שמאוד מפריע לראייה. זה לא קורה עם משקפים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראייה מטושטשת עם עדשות מגע - תגובה
דודו ראובן03/12/2012היי אלי
עדשות עם צילינדר מיוצבות על ידי שיטות שונות. אחרת הראיה תהיה מטושטשת.
ישנם מקרים שהעדשות לא יציבות בציר הצילינדר ויש טשטוש זמני.
במידה וזו הבעיה ניתן לנסות שיטה אחרת ליצוב הצילינדר.
אמנם הצילינדר שלך קטן וזה לא קורה בד"כ אך נתקלתי במקרים שהעדשה "מסתובבת" לעיתים וגורמת לטשטוש.גם בצילינדר נמוך כשלך.
סיבה שניה היא הפרשות במערכת הדמעות בחלק מהזמן, אם כי פחות סביר.
במידה והטשטוש ברמה מטרידה, גש לביקורת נוספת וספר להם על הבעיה.
אם זה לרגעים ספורים וזה חולף במהירות אז לא בטוח שחייבים לטפל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראייה מטושטשת עם עדשות מגע
אלי04/12/2012שלום מה זה אומר שהעדשה מסתובבת? איך מסדרים אותה? תודה אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראייה מטושטשת עם עדשות מגע - תגובה
דודו ראובן10/12/2012היי
אם זה המקרה אז הדגם לא מתאים- ואז יש צורך לנסות סוג אחר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמת סוג עדשותיערה25/11/2012
שלום,
אני מעוניינת לרכוש עדשות מגע שישמשו אותי בזמן טיול תרמילאים בהודו של מספר חודשים. עד כה השתמשתי בעדשות חודשיות רכות מסוג air optix aqua של ciba vision.
אני שוקלת לקנות עדשות אחרות בשביל הטיול, מהסוג שניתן להרכיב גם בלילה (כדי שיתאים יותר להרכבה ממושכת, בזמן נסיעות ברכבת, עם תנאי היגיינה של הודו וכו'). אני טסה עוד 4 ימים כך שאין לי זמן לנסות...
מצאתי באינטרנט עדשות של אותה חברה, Ciba Vision - Air Optix Night & Day
שאלתי היא:
- האם סביר להניח שהן יתאימו לי (באותו מספר כמובן)?
- האם מטפלים בהן באופן דומה לחודשיות הרגילות, ואפשר להוציא אותן בלילה ולהשרות בתמיסה?
- הן מגיעות בשתי דרגות קיעור - 8.6/ 8.4. מה שיש לי היופ זה 8.6, האם לקנות אותו דבר?
תודה רבה מראש!
יערה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמת סוג עדשות - תגובה
איציק שבח25/11/2012העדשות הן שונות, אבל יחסית לעדשות אחרות הן די דומות,
אבל, גם העדשות שלך היום מיועדות להרכבה ממושכת (עדשות שניתן לישון איתן),
אם כי לא הייתי ממליץ לך לעבור בחדות בין הרכבה יומיומית להרכבה ממושכת.
בכל מקרה, הטיפול בעדשות זהה לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע לשינה עם העדשות
פסקל אורן26/11/2012העדשות, שאמנם מיועדות להרכבה ממושכת אין להשתמש בהם לצורך זה ללא התאמה וביקורת לאחר שינה.
כמו כן אם יקרה,ויכול לקרות שתקבלי דלקת או כיב בקרנית,איני חושב שהודו זה המקום בכדי לטפל בזה.
אני מציע לך לקנות עדשות יומיות חד פעמיות עם מרכיב לחות ולהשתמש בהם כך שכל יום את שמה זוג חדש וסטרילי.
קחי איתך גם סבון ותשטפי ידיים עם מים מינרליים לפני הרכבה והסרה.
פסקל אורן
אופטומטריסט MSc.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשה שהיתה ללא חומר מספר שעותנבו24/11/2012
שלום, אני מרכיב עדשות קשות שמיוחדות לקוראטיקונוס, אמש נפלה לי עדשה בחדר, ומצאתי אותה רק הבוקר, היא הייתה לא חומר שהיה בערך 6 שעות, אפשר להשתמש בה שוב או שנגרם לה נזק?..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשה שהיתה ללא חומר מספר שעות - תגובה
איציק שבח25/11/2012תשרה כמה שעות בתמיסה, ואח"כ תרכיב. העדשה לא אמורה להיהרס (זה גם תלוי בסוגה), כדי להיות שקט גם בהזדמנות לאופטומטריסט שיסתכל עליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור מירשםדוד.ש22/11/2012
בבדיקת עיניים קיבלתי את המירשם הבא:
עדשות למרחק
AXS CYL SPH
82 -0.75 1.00 RIGHT
115 -1 1.75 LEFT
עדשות לקריאה
AXS CHL SPH
114 -1.00 3.75 RIGHT
75 -0.75 3.00 LEFT
1. האם יתכנו מספרים חיוביים + ל- SPH הן למרחק והן לקריאה.
2. האם יתכנו מספרים שונים של הצילינדרים בעדשות למרחק ובעדשות לקריאה
3. האם יתכנו זוויות AXS שונות בעדשות לקריאה ולמרחק.
לגבי סעיפים 2-3 הרי מדובר באותן עיניים ת על כן לא ברור לי איך יתכן שוני כזה.
אלא אם כן יש כאן טעות במירשם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור מירשם - תגובה
איציק שבח23/11/2012לגבי 1, יכול להיות,
לגבי 2-3 יש כנראה טעות ברישום המרשם וטעות במרשם עצמו.
הזוויות אמורות להיות מותאמות, אם הזווית 84, לדוג', במרחק כך גם בקריאה, גם גודל הצילינדר אמור להיות אותו דבר (ע"פ רוב), מעבר לכך גם במספר עצמו אין התאמה בין היחס לימין ושמאל ברחוק לעומת הקרוב.
לא הייתי סומך בכלל על מרשם כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק משקפיים מהעיןשרון21/11/2012
שלום!
כשאני משחק עם המיקום של המשקפיים על האף ובכך מקצר ומרחיק את העדשות מהעין, אני כל פעם רואה בצורה שונה קצת. כשהעדשה קרובה מאוד לעין אני רואה את עצמי (זה המבחן שלי) בצורה רחבה יותר וכשמשקפיים מונחות בצורה רגילה אני רואה נורמלי. השאלה היא מדוע זה קורה? האם יש מרחק אופטימלי שהעדשה צריכה להיות ממוקמת בו? דבר נוסף, יש לי 2 זוגות משקפיים בעלות אותו מספר אך מסגרת מעט שונה, הראשונה חצי מסגרת והשנייה מסגרת מלאה. הייתי מרכיב את החצי מסגרת במשך תקופה ארוכה ועכשיו כשאני מרכיב את המסגרת המלאה אני פתאום רואה חד יותר (כאילו קיבלתי משקפיים עם מספר חדש). האם זה הגיוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרחק משקפיים מהעין - תגובה
איציק שבח22/11/2012לגבי המרחק של העדשה מהעין, יש משמעות למרחק העדשה מהעין, במידה ואתה קצר רואי (מרשם במינוס) ככל שתצמיד את העדשה לעין המספר מתחזק (וההפך בהרחקה).
התופעה הופכת למשמעותית יותר ככל שהמרשם יותר גבוה. המרחק המקובל להניח את המשקפיים הוא 12 מ"מ מהעין.
לגבי השוני בין שני זוגות המשקפיים. תתכן אפשרות שהמשקפיים במסגרת המלאה מונחים במיקום יותר מדוייק בהתאמה למרשם שלך. אולם, תתכן האפשרות שפשוט העדשות חדשות יותר ולכן אתה רואה יותר "נקי" כי יש פחות שריטות ולכלוכים שמפריעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמת מסגרת למשקפייםיעלה20/11/2012
שלום
אני בדרך כלל מרכיבה עדשות מגע, ומשקפיים רק בערב כשאני מסירה את העדשות.
אני רוצה לעבור עכשיו להרכבת משקפיים. יש לי מספרים גבוהים בשתי העיניים -12
וצילינדרים.
א. איזה מסגרת כדאי להתאים כדי שהעדשות לא ייראו עבות כל כך? האם אני יכולה לקנות מסגרת מפלסטיק או רק ממתכת?
ב. מה האינדקס המומלץ לעדשות, כדי שהן ייראו פחות עבות?
אשמח אם יש עוד טיפים שיעזרו לי להגיע למשקפיים יחסית "נורמליים".
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמת מסגרת למשקפיים - תגובה
איציק שבח22/11/2012ראשית כל, להרכיב משקפיים בסוף היום הוא צעד נבון כדי לתת לעיניים "לנוח" מהעדשות מגע. את צריכה לדעת שבמרשם כשלך תהיה לך תקופת הסתגלות למעבר בין העדשות מגע למשקפיים.
לגבי המסגרת, מסגרת פלסטיק בד"כ יותר מומלצת מכיוון שהצד החיצוני שלה פחות חשוף בגלל עובי המסגרת. ככלל, ככל שהמסגרת תהיה פחות רחבה המשקפיים יהיו יותר קלות ויותר אסתטיות מבחינת עובי.
לגבי עובי עדשות, מומלץ לקחת את העדשות הכי דקות שיש. (1.74/ 1.76). אופציה אחרת תהיה הרבה פחות אסתטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי קריאהפרי18/11/2012
יש לי מס' קטן, מינוס 1.75. הבנתי שאני לא אצטרך משקפי קריאה כיון שהמינוס והפלוס מתקזזים. זה נכון? בת 38
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי קריאה - תגובה
איציק שבח18/11/2012בגדול, זה נכון עד שלב מסויים,
משתי סיבות:
1. ה1.75- עשוי להשתנות עם הזמן.
2. הצורך לקריאה מחמיר עם הגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפיים מספר שאלות..נדב10/11/2012
אני חייל בן 21 בעל מינוס 1.25 לעיינים (מקווה שהסברתי נכון)
יש לי מספר שאלות התחלתי להרכיב משקפיים:
-אני מרכיב אותם במהלך 70 אחוז מהיום.האם להמשיך כך או שלא להרכיב בכלל כי בדרך הזאת המספר שיש לי בעיינים יגדל
והאם אני לפעמים מרכיב משקפיים ולפעמים לא רק מחמיר את המצב או שאולי לא להרכיב בכלל או שלהשתדל כמה שיותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיים מספר שאלות.. - תגובה
רימון בן ישי10/11/2012נדב שלום רב,
ישנן שתי גישות עיקריות ושונות זו מזו בתחום האופטומטריה ורפואת העיניים בנוגע למשך הרכבת משקפיים. האחת גורסת כי אי הרכבת משקפיים על בסיס קבוע תגרום למאמץ ראייתי, שעלול להוביל לעלייה במספרים. מאידך, ישנה אסכולה שסוברת כי הרכבת משקפיים על בסיס קבוע גורמת לעיניים להיות "עצלניות", פחות להתאמץ וכתוצאה מכך המספרים יעלו. באופן אישי, אני אינני נמנית בין חברי האסכולה השנייה, בלשון המעטה.
בנוגע אליך ספציפית, למעט מצבים בהם אתה מחוייב להרכיב משקפיים, כגון נהיגה ומטווחים, עשה כטוב בעיניך. אם המספרים שלך אמורים לעלות הם יעלו בין אם תרכיב או לא תרכיב את המשקפיים. בשורה התחתונה, הבחירה שלך מסתכמת בין לראות טוב או לא.
בברכת שבוע טוב וראייה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להתאים לי משקפי ראייה?יעלה08/11/2012
שלום רב
יש לי שאלה קצת מורכבת. סליחה מראש על האורך.
עשיתי לפני כ-15 שנה ניתוח לתיקון ראייה בעין שמאל (לזיק). הניתוח בעצם נכשל ואני סובלת היום מאקטזיה של הקרנית.
אני רוצה לציין שיש לי קוצר ראייה גבוה (מעל 12) ואסטיגמטיזם.
היום אני בעצם הולכת עם עדשת מגע קשה בעין ימין (שלא נותחה). בעין שמאל אין לי עדשת מגע (העין שנותחה), והאמת שאני מסתדרת טוב מאוד עם ראייה בעין אחת. מזל שיש שתי עיניים...
הבעיה היא שכיום אני מרגישה שכבר קשה לי מאוד לשאת את העדשה בעין (העין נהייתה מאוד יבשה), ולא נראה לי שאוכל ללכת עוד הרבה זמן עם עדשות (עדשת...) מגע.
השאלה שלי היא: האם אפשר להתאים לי במצבי משקפי ראייה? יש לי משקפי ראייה בבית, כאשר בעין שנותחה יש לי עדשה במספר קטן שאינני רואה בה דבר, ואני מסתדרת איתם מצוין למשכי זמן קצרים (צפייה בטלוויזיה וכו'). לאחרונה הייתי כשבועיים בבית והלכתי כל הזמן עם המשקפיים והתחילו לי כאבי ראש, שהרגשתי שהם נובעים מכאבים בעין המנותחת. כאשר חזרתי לעבודה ולעדשת המגע, כאבי הראש פסקו.
מה אפשר לעשות? האם במצבי אני יכולה להתרגל למשקפי ראייה באופן קבע? אני מאוד לא רוצה לעבור עוד תהליכים ניתוחיים בעיניים בעקבות הניסיון המר שהיה לי.
תודה רבה
יעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר להתאים לי משקפי ראייה? - תגובה
דודו ראובן08/11/2012יעלה שלום,
המקרה מורכב.
אין ספק שכל בר דעת ימנע מניתוח בעין התקינה.
אולם, לפחות כרגע זה משאיר אותך עם אופציות דלות מאוד לפתרונות נוחים.
האם לצאת מנקודת הנחה שניסית את סוגי עדשות המגע השונים וכרגע יהיה בלתי אפשרי לחיות עם עדשת מגע בצורה נוחה?
במידה ולא יש לנסות עוד סוגי עדשות.
לגבי המשקפיים- יש לוודא שכלום לא השתנה והן עדכניות.
ואם הכל נכשל יש לנסות משקפיים לזמן ארוך יותר משבועיים ולקוות שכאבי הראש יעלמו.
נסיון וטעיה מסוימים עללולים לשפר\לפתור
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המפורטת והסבלנית
יעלה08/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי שמש אופטייםליאת07/11/2012
שלום .
יש לי מספר גבוה . אני מעוניינת לעשות משקפי שמש אופטיים דקים (1.67 או 1.74 ) .
הלכתי למס' אופטיקות .
רובם אמרו שאין בעיה אך היו 2 אופטיקות שציינו שעדשה דקה אינה תופסת צבע ולכן לא ניתן לצבוע אותה .
אשמח לקבל חוות דעת נוספת .
האם יש חברה מומלצת ?
תודה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי שמש אופטיים - תגובה
איציק שבח07/11/20121.67 ניתנת לצביעה בצבע מלא (לא מדורג),
אינה 1.74 אינה צביעה כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע acuvueelinor05/11/2012
שלום! מה ההבדל ביi עדשות מגע acuvue לבין acuvue2??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע acuvue - תגובה
דודו ראובן05/11/2012היי
אקיוביו הוא שם כולל למשפחת העדשות של גונסון
אקיוביו 2 הוא הדור השני של העדשות הדו שבועיות שלהם
מאז כבר נוצרו דור שלישי ורביעי...
שנקראים -אקיוביו אדבנס ואקיוביו אואזיס
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאביב05/11/2012
שלום אני בת 17 והיום קיבלתי את המשקפיים שלי, מספר חצי.. אני צריכה להיות איתם 9 שע' ביום, אני שמה אותם היום לראשונה ויש לי כאבי ראש ולחצים כאלו.. האם זה טבעי הכאבים האלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
איציק שבח05/11/2012נורמלי להרגיש ככה. תרכיבי 3-4 ימים ואם הבעיה תימשך- תפני לאופטומטריסט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)