מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לראשונה זקוקה למשקפייםרביד11/08/2013
בת47 ,לפני כ 4 חודשים ניגשתי לרופא עיניים שבדק ולא מצא לחץ תוך עיני ושעצבי הראייה תקינים
applanation 13 בעין אחת ו 12 בעין השנייה (אין לי מושג מה זה אומר ) .
הוא גם קבע שיש להתאים משקפיים לקרוב .השבוע קניתי ,אך במקום להתאים מייד קניתי משקפיים מס' 1 .האם עדיף היה באמת להתאים או שזה בסדר ?
אשמח לתשובה מהירה כדי שאוכל להחליף באם יהיה צורך .
תודה ושבוע טוב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לראשונה זקוקה למשקפיים - תגובה
סטפני ישראלי11/08/2013רביד שלום,
לפי מה שאני מבינה, רכשת משקפי קריאה מוכנות ולא משקפיים בהתאמה אישית לאחר בדיקת עיניים אצל אופטומטריסט.
משקפי קריאה מוכנות טובות כזוג רזרבי ולא לצורך קריאה ממושכת.
חשוב לבדוק האם המספרים שלך שונים בין שתי העיניים, האם את צריכה תיקון צילינדרי, מהו מרחק בין האישונים שלך( במשקף מוכן המרחק הזה הוא סטנדרטי). משקפי מוכנות משמשות כזכוכית מגדלת ולא מעניקות לך את התיקון האופטי שאת צריכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקפיים
רביד11/08/2013מה זה applanation ומה המשמעות של המספרים 12 ו 13 ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקפיים - תגובה
סטפני ישראלי11/08/2013
רביד שלום,
אפלנציה (applanation) היא המדידה של הלחץ התוך עיני בהתאם לכמות הלחץ הדרוש להשטיח את הקרנית. מדידה זו נעשה בערכים של מילימטר כספית.
בעצם הכוונה היא לגובה הלחץ התוך עיני שלך.
לחץ תוך עיני תקין נע בין 10 ל 21 מילימטר כספית.
מה שיוצא מכך שהלחץ התוך עיני אצלך תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספק במרשםדניאל03/08/2013
שלום רב
האם במקרה של ספק עדיף לדעתך לתת רבע מספר יותר או רבע מספר פחות במקרה של קוצר ראיה או אסטיגמציה ואם כן אז מדוע?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספק במרשם - תגובה
איציק שבח03/08/2013מה זה ספק? צריך לערוך בדיקה מדויקת כדי למנוע ספיקות.
יכול להיות מצב שהמרשם הוא בדיוק בין תוספת של רבע או אי תוספת.
אם זה לא קריטי נהוג לתת פחות או הקרוב למרשם הקודם.
אם זה קריטי ( יש מצבים כאלו), אפשר לייצר עדשות בשמיניות הדיאופטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון יתרדניאל03/08/2013
שלום
האם מצב של תיקון יתר במשקפיים של קוצר ראיה או אסטיגמציה ברבע מספר יותר יגרום לראיה פחות טובה מאשר המרשם הנכון, האם בדרך כלל מתרחשת הסתגלות והאם זה יכול לאורך זמן לפגוע בראיה?
האם עדיף לדעתך לתת רבע יותר או רבע פחות במקרה של ספר?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון יתר - תגובה
איציק שבח03/08/2013מתן מרשם נובע משיקולים רבים.
האם לתת מרשם מדויק או מופחת נתון לשיקולו של הבודק, בהתאם לגיל, לאופן השימוש , מרשם קודם ועוד ועוד.
ככלל, אם אין סיבה מיוחדת נהוג לתת מרשם מדויק.
מעבר לכך, מרשם יתר, יכול לגרום לטשטוש קל ולאי נוחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת עיניים למשקפייםרונית24/07/2013
שלום ,
בבדיקת ראייה מצאה רק מספר לרחוק , ללא צילינדר. אך במשקפי ראייה קודמים היה חצי או רבע צילינדר. מה זה אומר שהיה וכעת אין?
אני רוצה לעשות עוד משקפי שמש אופטיות , כדאי לעשות שוב בדיקת ראייה ? אך עדיף שיהיה אותו מספר כמו משקפי הראייה, מה כדאי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת עיניים למשקפיים - תגובה
איציק שבח24/07/2013רונית שלום.
האם הגעת לבדיקה הנוספת עם המשקפיים הישנים?
אם לא, כדאי שתביאי אותם לאופטומטריסט ותשאלי אותו.
בכל אופן, כדאי לברר מדוע יש שוני בין המרשמים כי זה עלול להפריע בהחלפת משקפי הראייה למשקפי שמש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצמוציםקים23/07/2013
שלום. אני בת 30 מרכיבה עדשות מגע הן נוחות לי מאוד ואני לא חשה בהן בכל זאת בשנתים האחרונות אני ממצמצת המון והדבר גרם לקמטוטים . האם ניתן להזריק בוטוקס על מנת למנוע את המצמוצים..והאם מותר ולא תהיה בעיה עם עדשות המגע. נ.ב הייתי אצל 3 רופאים מומחים לעיניים שלא מצאו בעיה בעין ולא נתנו פתרון למצמוצים. ואם הם ימשיכו יהיו לי מלא קמטים. בבקשה אולי תמצא לי פתרון..אולי גם חומצה היאלרונית תעזור..תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצמוצים - תגובה
סטפני ישראלי23/07/2013קים שלום,
מצמוץ יתר אינה תופעה נדירה ויכולה להעיד על מספר דברים.
יכול להיות שמדובר במתח, ואז זה יחלוף מעצמו.
יתכן גם שמדובר בהפרעה פיזיולוגית כמו יובש בעיניים. במקרה הזה, תוכלי
להיעזר בטיפות הרטבה או לעבור לעדשות מגע עם העברת חמצן גבוהה יותר.
בקשר לטיפול בקמטים ותופעות לוואי, עלייך להתייעץ עם רופא כירורגי פלסטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לקבל רישון נהיגהרון21/07/2013
שלום.
בבדיקה לרישון נהיגה -הטופס הירוק
בקטגורייה האחרונה: ראייה דו עינית וכפל ראייה מס' עצמים מזוהה
מופיע לי כך:
2 כן
2 כן
3 כן
4 לא
האם הדבר מונע ממני לקבל רישיון? או שהבדיקה תקינה למרות שלא הבחנתי ב4?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה לקבל רישון נהיגה - תגובה
איציק שבח21/07/2013זהו מצב תקין המעיד על כך שאתה לא רואה כפול (פעמיים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטיגמציה גבוההרז11/07/2013
שלום ד"ר,
אימא שלי (בת 52) הייתה אצל אופטומטריסט אתמול והוא אמר שיש לה צילינדר בעין אחד 3 ועין השני 2.5 ואמר שיש בעין עם ה3 נזק. אמא שלי נכנסה למצב דיכאון ובוכה. הוא אמר שיתן לה משקפיים רחוק ואחד לקרוב. ואם זה הכל יהיה בסדר. מה צילינדרים האלה מרמזים על איזה שהם מחלות?
האם אופטומטריסטים בודקים אם יש איזה שהיא מחלה?
האם אם היא לא תשים את המשקפיים באופן מתמיד, העין שלה תתדרדר?
בבקשה תעזור לנו מה הנזקים אם היא לא תשים משקפיים?
חשוב לי לציין שבגיל 20 היו לאימא שלי צילינדר 0.75 ולפני שנה עלה ל 1.5 ועכשיו 2.5
תודה רבה על כל עזרה
רז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטיגמציה גבוהה - תגובה
דודו ראובן11/07/2013רז שלום,
זה פורום עם אופטומטריסטים כך שאני לא דוקטור .
ישנם פורומים של רופאי עיניים. אבל אנסה לעזור..
לעינין לגופו- בחלק מהמקרים בהם נבדקת הראיה ואי אפשר להגיע עם העין לחדות גבוהה ישנן סיבות פתולוגיות אחרות לחוסר החדות- זאת אומרת שגם עם תיקון מקסימלי העין לא מגיעה לחדות גבוהה.
במקרה כזה כדאי (במקביל לשנוי המשקפיים ) לבצע בדיקה אצל רופא העיניים- על מנת לוודא שאין בעיה רפואית שמפריעה לחדות.
לא צריך להיבהל- לעיתים מדובר בעין עצלה , נפוץ מאוד , ואז עין אחת מפצה על השניה.
או בבעיה קלה אחרת.
כך שברוב המקרים הכל בסדר - תרגיע את אמא..
בכל מקרה מה שחשוב זה שהמשקפיים ישפרו את הראיה לרמה טובה ככל האפשר ויהיו נוחים ופונקציונליים.
כמו כן להגיע לביקורת שגרתית לרופא ( לעיתים אפשר לבקש מהאופטומטריסט מכתב פירוט של הממצאים במשקפיים )
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי שמש לילדיםחגית09/07/2013
יש לי תאומות בנות 3 ואני מעוניינת לקנות להן משקפי שמש. האם יש סוג מסוים מומלץ? איזה ציפויים מומלצים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי שמש לילדים - תגובה
סטפני ישראלי09/07/2013חגית שלום,
יש חשיבות רבה בהרכבת משקפי שמש לילדים, ולכן חשוב שתרכשי משקפיים עם מסנני קרינה ולא סתם משקפי צעצוע.
במשקפיים עם תו תקן, את צריכה לוודא שרשום עליהם UV400 או 100%UV.
בנוסף, תעדיפי משקף שמכסה כמה שיותר את העיניים ותני עדיפות למשקפיים עם עדשות כהות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר ראיהישראל05/07/2013
היי,
המספר שלי הוא ימין: 0.75- ושמאל : 1-.
למרות שהמספר קטן, אני סובל מהקוצר ראיה מאוד.
השאלה שלי היא האם יש דרך לשיפור הראייה ללא ניתוח, אני מאוד רוצה לשפר את הראיה ואפילו שיטה שלא מוכחת ב100% תתקבל.
(שמעתי על נירו-ויז'ן, מה דעתך לגבי זה ? ואם זה יעיל מה עליי לעשות.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר ראיה - תגובה
איציק שבח05/07/2013ישראל שלום,
ישנם כמה שיטות לא מוכחות מדעית ואני מטיל ספק ביעילותם.
לגבי הנוירוויז'ן, זו שיטה לשיפור חדות הראייה בעין עצילה, לא במקרה קוצר ראייה בכשלך.
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת צילינדר לשימוש במחשבאבי01/07/2013
שלום
יש לי מספר בשתי העיניים -2.25 צילינדר -0.75, עין אחת זווית 180 ועין שנייה זווית 20
אני צריך זוג אחד שיהיה למחשב אבל לא יעשה את המאמץ שעושה לי מספר עם צילינדר. האופטימטריסט הציע להוריד לגמרי את הצילינדר בזוג אחד. רציתי לשאול האם אני אראה טוב בזה לשימוש במחשב והאם יש לכם רעיון יותר טוב (אולי העלאת מספר במקום הצילינדר) לזוג משקיים שישמשו למחשב בלבד ולא לנהיגה ומחוץ לבית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת צילינדר לשימוש במחשב - תגובה
איציק שבח02/07/2013שלום אבי,
מרשם למשקפיים לשימוש מול מחשב תלוי בהרבה גורמים, כגון גיל, מרחק המחשב ועוד.
לעיתים, נוהגים להוריד חלק מהצילינדר מכל מיני שיקולים.
רק בדיקה מדוייקת תתן לך את התשובה הטובה ביותר.
אני מאמין שהאופטומטריסט שלך בחן את האפשרויות להפחתת הצילינדר טרם המלצתו אליך.
מכיוון שהוא מטפל בך ורושם את המלצותיו הייתי מציע לך שתאמץ את ההחלטה שלו.
מעבר לכך אם תהיה בעייה עם המשקפיים יהיה לך לאן לפנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אבי03/07/2013שלום ותודה
לצערי האופטימטריסט שטיפל בי לא כל כך מצא חן בעיני והעצה שלו נראית לי מוגזמת להוריד לגמרי. אני מאוד אודה לך על עצה כי חבל לי לשלם שוב כסף לבדיקה, מה אפשר לעשות, כמובן שהעצה שלך תהיה ללא אחריות מצידך, פשוט זה עדיף לי מאשר שאני אחליט לבד על אפשרות שלישית. אני בן 26, המרחק מהמחשב הוא עד כחצי מטר. השימוש הוא בעיקר למחשב ובתוך הבית. לא לנהיגה ולא מחוץ לבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
איציק שבח03/07/2013על פניו, וככלל, אני , אישית, לא נוהג להפחית צילינדר סתם ככה, ואפילו לא במעט.
ומכיוון שהפחתת/ העלאת צילינדר מערבת גם פיצוי עם "המספר" עצמו, לא כדאי שתחליט לבד על המרשם המדויק.
כל אופטומטריסט אחר שתרצה לשאול לדעתו, מלבד זה שבדק אותך, יהיה חייב לערוך לך בדיקת עיניים כדי לספק לך תשובות מדויקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- biofinity , dispo bioבני26/06/2013
שלום,
ניסיתי תקופה מסויימת עדשות מגע של dispo bio , לאחר התנסות הזמנתי חבילה. המוכר הביא לי עדשות biofinity וטען שאין לי מה לדאוג זוהי אותה עדשה שמשווקת תחת שם אחר. האם זה נכון? זוהי באמת אותה עדשה או שזאת עדשה עם מרכיבים דומים? כי אני שוקל להחזיר לו את העדשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - עדשות מגע עם צלינדריאיר כהן26/06/2013
שלום אני קצר בתקציב ויש לי בעיינים בין 3/4 צלינדר לאחד ורבע צלינדר בכל עיין, עכשיו ההבדלים במחרים של העדשות הם שמיים וארץ השאלה שלי אם גם בראייה יש הבדל חד , אם אני יקח את העדשות של בלי הצלינדר , והאם זה יפגע לי בראייה , וגם אם זה חובה כי אני ממש קצר בתקציב ואני חייב עדשות תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע עם צלינדר - תגובה
סטפני ישראלי26/06/2013יאיר שלום,
נכון שעדשות מגע עם צילינדר יקרות יותר, אבל הן מעניקות ראייה יותר חדה וצלולה מעבר לראייה שמתקבלת עם עדשות ללא צילינדר. לדעתי שווה את ההשקעה. אם תעשה עסקאות חצי שנתיות או שנתיות זה יוזיל לך את המחיר פר חבילה. בכל מקרה, אם עדיין יקר לך, ניתן לפצות את הצילינדר שלא נותנים בעדשות מגע ע"י העלה במספר, אבל תראה עדיין פחות טוב, ולא הייתי ממליצה. בנוסף זה גם תלוי במספרים שלך, במספרים שאינן גבוהים מאוד החוסר בצילינדר יותר מורגש. בכל מקרה, הייתי ממליצה לך לגשת לבדיקת התאמה אצל האופטומטריסט שלך ותוכל לבדוק את ההבדל בחדות שמתקבלת עם עדשות מגע עם וללא צילינדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאך שיאלתי האם ההבדל הוא חד ממש
יאיר כהן28/06/2013אני שואל אם ההבדל הוא חד ממש ונגיד אם אני יקח את העדשות בלי הצלידר אני לא יראה נגיד כתוביות של טלטוויזיה ממרחק של 5 -6 מטר או שזה יהרוס לי את העיניים ..
גם המוכר אמר לי שאם אני לוקח עדשות ללא צלינדר זה מורידח לי את המספר ושיש לו צלינדר והוא לא שם עדשות עם צלינדר והוא רואה הכל .
וגם עוד מוכרת אמרה לי שהיא רואה הכל פשוט האיכות היא רואה HD במקום FULL HD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאך שיאלתי האם ההבדל הוא חד ממש - תגובה
סטפני ישראלי28/06/2013אני אחזור על מה שכבר כתבתי.
קודם כול, אתה תראה פחות טוב עם עדשות מגע ללא צילינדר.
עד כמה פחות טוב? זה תלוי במרשם שלך שאינני יודעת ובנוסף אינני יכולה לענות לך אם לא בדקתי אותך.
כמו שהסברתי קודם, רצוי שתבצע בדיקת עיניים אצל אופטומטריסט מוסמך בלבד,
שיבדוק את הנושא. הוא יתאים לך עדשות מגע עם צילינדר וגם עדשות מגע ללא צילינדר ותוכל לאבחן בעצמך את ההבדל בחדות בין העדשות השונות, סיבולת הטשטוש הינו דבר אישי לחלוטין.
דבר שני, אם תרכיב עדשות מגע ללא צילינדר זה לא יפגע לך בעיניים אלא רק בחדות הראייה.
דבר שלישי, למרבה הצער, היום מרובים המקומות שנוהגים למכור עדשות מגע ללא בדיקת התאמה קודם.
מעבר למספר יש פרמטרים אחרים לא פחות חשובים שצריך לבדוק, כגון קימור העדשה, בריאות העין, תנועה של העדשה בעין וכו'...
התאמת עדשות מגע הינו גורם בריאותי, יש לגשת לגורם המוסמך לשם כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי במספרבר24/06/2013
שלום רב,
ביצעתי בדיקת ראיה אצל אופטיקאי לפני כחצי שנה שקבע כי המספרים לי הינם:
R: SPHere -0.75. CYLinder -0.75, AXis 170
L: SPHere -0.75, CYLinder -1.25, AXis 3
בהתאם למרשם הנ"ל הזמנתי משקפיים אשר הכאיבו לי וגרמו לי לכאבי ראש אז לא הרכבתי אותם.
אחרי חצי ביצע בדיקת ראייה אצל רופא עיניים שקבע כי המספרים שלי:
R:SPH 0 , CYL -1. AXIS 170
L:PH -0.75 , CYL -1. AXIS 180
הייתכן שהמספרים השתנו עד כדי כך??
האם ישנה אפשרות שמלכתחילה המספרים שניקבעו היו לא נכונים ? מספר יכולים לרדת או שהם רק עולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי במספר - תגובה
איציק שבח24/06/2013בד"כ קוצר ראייה לא נסוג בגילאים צעירים. האפשרות שהמרשם היה טעות היא הסבירה ביותר. יתכן גם שלא התרגלת למרשם הגבוה או שילוב של שתי האפשרויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על אופטיקאיערן22/06/2013
אשמח לקבל המלצה על אופטיקאי שעובד בבהי"ח על מנת להתאים משקפיים לבעיית עיניים מורכבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה על אופטיקאי - תגובה
סטפני ישראלי23/06/2013ערן שלום
ישנם אופטומטריסטים המתמחים בתחומים שונים ולכן יש לדעת את הבעיה לצורך הפניה לאופטומטריסט זה או אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קןצר ראיה גבוה מאדנועה19/06/2013
לפורום שלום.אני בחורה בת 24 קצרת רואי מאד .משקפיים התחלתי להרכיב בגיל שנתיים מספרם היה -9 היום מספר המשקפיים שאני מרכיבה הוא -21 ועדין ממשיך לעלות.בנוסף עין שמואל שלי היא עין עצלה שכמעט לא רואה עם התיקון אני מגיעה לראיה של120\6 למעשה אני מתפקדת עם עין אחת שרואה.שתי שאלות עד איזה גיל המספר יכול לעלות.ואיך אני שומרת על העין הרואה בצורה הטובה ביותר אם חס וחלילה היא תפגע אאני יודעת כיצד אתפקד... בברכה נועה.. .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קןצר ראיה גבוה מאד - תגובה
איציק שבח19/06/2013נועה שלום.
אני מבין לחששותייך ואכן ראוי שתבצעי מספר דברים כדי לשמור על העיניים בעיקר על הימנית- הטובה.
בראש ובראשונה חשוב שתבקרי אצל רופא עיניים אחת למספר חודשיים כדי לוודא את תקינות מבנה גלגל העין בכלל, ויציבות הרשתית בפרט.
מעבר לכך בזמן קריאה עדיף לעשות הפסקות תכופות כל מספר דקות לעצום עיניים לכמה שניות ואז להתבונן על אובייקטים מרוחקים.
דברים אלו יכול להאט/ לבלום את קוצר הראייה שלך, שיכול לעלות בכל גיל, אולם ככל שתתבגרי העלייה בקוצר ראייה תהיה פחות תלולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)