מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שילוב בין מטרנה לנוטרילוןנועה10/12/2013
שלום בתי בת 3 חודשים אוכלת מטרנה וה רופאה המליצה לנו לנסות גם תחליפי מזון אחרים. קניתי נוטרילון איך עלי להתחיל? ביחד? או שהיא תסיים את המטרנה ואז להתחיל נוטרילון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב בין מטרנה לנוטרילון - תגובה
ד''ר אבישי קרן16/12/2013שלום רב.
אדווה, אני לא ממליץ על ערבוב בין תחליפי מזון.
פני אל הרופאה שהמליצה כדי שהיא תדריך אותך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היינועה09/12/2013
האם מטרנה שהיתה בבית 27 מעלות ובמידה והתקלקלה זה גורם לקילקול קיבה או גם לויטמינים לההרס? קניתי פשוט 5 אריזות שהיו בבית חמים וכרגע רוצה לטעום מזה לראות שזה לא מקולקל.ובמידה ולא יתקלקל לתת לתינוקי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי - תגובה
ד''ר אבישי קרן26/12/2013זה תקין.
אפשר להשתמש.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת לא רגועהנועה09/12/2013
שלום תינוקת בת 3 חודשים ניזונה ממטר נה אקסטרה קייר ניסינו מלא סוגים גם ללא לקטוז גם נוטרילון ודבר לא עזר
רוב היום לא רגועה בוכה המון מאוד היפר רוצה המון על הידיים במיוחד אחרי אוכל
בזמן הארוחה משתוללת לרוב ולא רגועה אני מוציאה לה את הבקבוק לגר פס היא מתחילה לצרוח ממשיכה לתת לה והיא עדין לא ממש רגועה .לסירוגין פןלטת שעה אחרי אוכל או שעה אבל לא תמיד. היא עולה במשקל . היינו אצל הרופא שטען שזה קוליק אבל אני לא חושבת שזה קוליק. במשך הלילה ישנה 6 7 שעות. ביום בקושי ישנה . אשמח לדעתך בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת לא רגועה - תגובה
ד''ר אבישי קרן26/12/2013אדווה שלום.
תינוקת לא רגועה - זו בעיה. ויש הרבה סיבות לחוסר שקט. החל מסיבות פשוטות (רעב? טיטול מלא? עייפות? כאבי בטן?) בינוניות (רפלוקס? חבלה קלה? כאבי אזנים, שריטה בקרנית העין.) וקשות (זיהום כלשהו / דימום וכו'...).
זו משימה קשה מאוד לגלות מה הסיבה לאי שקט בתינוקות, בעיקר כי הם לא מספרים לנו.
מאחר ולילדה אין חום, ההתנהגות בלילה טובה (היא ישנה), אז רוב הסיכויים שאין משהו ממש מסוכן וקשה, אלא הבעיה היא מה"פשוטות".
כדאי לפנות לבדיקת רופא להערכה. ולדעת שקרוב לודאי - זה בסופו של דבר יעבור.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטרנההילה09/12/2013
שלום. אני משתמשת במטרנה אקסטרה קייר לבתי בת ה3 חודשים . ועד היום לא ידעתי שצריך לשים את האבקה בטמפרטורת החדר. היתי שמה את האבקה ב38 מעלות והבנתי שזה יכול לאבד את הויטמינים של המטרנה. האם עשיתי טעות??? מאוד מודאגת.מה ההשלכות לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסבירה את עצמי
נועה11/12/2013אולי לא הסברתי נכוו . התכוונתי כשאני מכינה לתינוקת לאכול היתי שמה את האבקה למים בטמפרטורה של 38 מעלות . חוששת שזה לא הרס את הויטמינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים תינוק בן 8 חודשיםשלי08/12/2013
בני בן 8 חודשים, בחודשים האחרונים הוא סובל מאוד מגזים בלילה, ניסיתי לבדוק אם איזשהו פרי או ירק שהוא אוכל גורם לו לזה ע"י שהורדתי מהתפריט והגזים המשיכו, שיניתי מסימילאק למטרנה אקסטרה קר ועדיין יש גזים. מה לעשות? הוא מתעורר הרבה בלילה ויוצא לו הרבה גזים בלילה וזה ממש מציק לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים תינוק בן 8 חודשים - תגובה
ד''ר אבישי קרן16/12/2013שלי שלום.
אני חושב שלעבור על התפריט שלו זה דבר נכון, אולי כדאי לעשות זאת עם דיאטנית. דבר נוסף, לעיתים הגזים המרובים הם בשל בליעת אויר בזמן אכילה. ואז יש מקום לשנות את טכניקת האכלה (אכילה איטית, לא להשאיר בקבוק רק עם אויר בסוף האכלה).
ובסופו של דבר... גזים זה לא מחלה, ככה שאין מקום ממש לדאגה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3 שבועות ורצה רק ידיםרינת06/12/2013
השאלה שלי מה אפשר לעשות? היא אחרי שהאכלתי אותה ואפילו בדרך להירדם ואחרי ניסיון עם הבן הבכור שלי למדתי שלא כדי להרגיל לידים.היא עדיין קטנטנה ובוכה שאני מניחה אותה אני חושבת שזה מוקדם מידי שהיא מבדילה איך היא בוכה ולא משנה מי מניח אותה מה אפשר לעשות כי קשה לי מאוד בלילה תודה עמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 3 שבועות ורצה רק ידים - תגובה
ד''ר אבישי קרן16/12/2013שלום רב.
אין תשובה אחת שמתאימה לכל ההורים.
את תצטרכי למצוא את הפיתרון שמתאים לך שיכלול בתוכו את נוחות הילדה ואת הנוחות שלך, ואת הנוחות של שאר בני הבית.
בנוסף, אני ממליץ לבדוק מדוע היא בוכה אחרי אוכל... אולי היא סובלת מרפלוקס? אולי לא אכלה מספיק? ממליץ על מעקב רופא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרחוריםיפעת4406/12/2013
תינוקת שלי בת תשעה וחצי חודשים ,מחרחרת בשינה במיוחד. לקחתי אותה לרופא שהיה לה חום שלשולים והקאות וזה ויראלי, מה אפשר לעשות כנגד החרחורים. והאם זה שהיא רק ישנה רוב הזמן זה בסדר. היא מסוגלת לשעה וחצי ערות ואחר כך נרדמת. תודה ושבת שלום יפעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרחורים - תגובה
ד''ר אבישי קרן26/12/2013יפעת שלום.
אפשר לעזור ע"י שימוש במי מלח לאף, אינהלציה של מי מלח.
לפעמים גם השכבה גבוהה (בזוית שהראש מורם) - גם יעילה. יש לעשות זאת בזהירות, ככה של יגרום לחסימת דרכי אויר מקיפול של הצואר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימיקול ועיסויים להקלה על הגזיםרוני04/12/2013
האם יכול להיות שהגזים מופיעים כבר בשבוע השני?
המליצו לי על סימיקול ולעשות מסאג'ים בבטן ובכפות הרגליים..
האם יש דברים נוספים שאני יכולה לעשות לשם הקלה על הגזים?
אני מניקה - האם לשנות את התזונה?
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימיקול ועיסויים להקלה על הגזים - תגובה
ד''ר אבישי קרן16/12/2013רוני שלום..
1. גזים יכולים להופיע ממש לאחר הלידה.
2. הטיפול במסאג'ים, כיפוף הרגליים, אחיזת התינוק בצורת "נמר על ענף", וסימיקול הם הטיפולים המתאימים. יש המשנים גם כלכלה לעדינה יותר (בכל החברות קיימים מוצרים הנחשבים עדינים יותר...) אך לא היית ממליץ על הפסקת הנקה. הנקה הכי טובה לילד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטקסיהטל02/12/2013
יש לי ילד עם אטקסיה ועלינו לברר את הסיבה לאטקסיה (לא מהסוג התורשתי).
נאמר לי שעלי לחפש נוירולוג שמתמחה באטקסיה אבל איני מוצאת כזה.
האם אתה מכיר במקרה נוירולוג המתמחה באטקסיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטקסיה - תגובה
ד''ר אבישי קרן02/12/2013רונית שלום.
אני מציע להתייעץ בפורום נוירולוגיה של הילד.
בהצלחה ורפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששתאלונה28/11/2013
שלום
בתי בת שבעה וחצי חודשים. החלה להתהפך מהבטן לגב בגיל שלושה וחצי חודשים ומהגב לבטן בערך בארבעה וחצי חודשים. החלה לזחול על גחונה בערך בגיל חצי שנה ומאז היא שכללה זחילה זו ומבצעת אותה בצורה סימטרית ויעילה כך שהיא זזה הרבה במרחב ומגיעה לאן שרוצה. היא יכולה למשוך את עצמה לישיבה על כיסא אוכל למשל ולהחזיק כך זמן קצר, אך לא יציב ולא מתיישבת בעצמה. כמו כן היא לא עולה עדיין לעמידת שש וכמובן לא זוחלת שש.
יש לי רושם שידיה חלשות כיוון שהיא לא מיישרת אותם בשכיבה על הבטן דבר שהבנתי שאמור לקרות כבר בגיל חמישה חודשים. היא מעבירה הרבה משקל מיד ליד ולמשל כשרוצה להגיע למשהו גבוה מרימה גבוה את היד אך היד השנייה נשענת על האמה והמרפק ולא מיישרת... כמו כן כשמרימה מעט את הגחון (מה שלא קורה הרבה) לא מיישרת את הידיים ונשארת על המרפקים..בנוסף שמתי לב שלעיתים ידיה מאוגרפות במידת מה (למשל תוך כדי זחילת הגחון), וכן לעיתים היא נשענת על גב כף היד... את הברכיים והטוסיק היא דווקא מעלה בקלות ונראה שרגליה חזקות.
גם כשאני שמה לה מכשולים היא מצליחה לעבור מעליהם, אך בד"כ בירידה מהמכשול היא לא מיישרת את ידיה אלא ישר יורדת חזרה לגחון. כמו כן, עם או בלי קשר, שמתי לב שלפעמים היא מנסה להכניס את רגלה לפיה (מנסה זאת רק בצד אחד) ולא מצליחה להגיע... רק כשמערסלים אותה אוחזת בשתי רגליה בידיה. חשבתי שזה בגלל שהיא שמנמנה יחסית לגילה (אחוזון 90) אך אולי זה גם מעיד על בעיה כלשהי?
אציין שסהכ היא משתמשת בידיה יפה לשם משחק מיישרת את ידיה כששוכבת על הגב ומעבירה חפצים מיד ליד. מתחילה עכשיו לנופף מעט לשלום (בלי כוונה אך מתחילה לחקות את התנועה).
אני מאוד חרדתית באופן כללי וחרדה גם כעת.... האם המצב שתיארתי עשוי להתאים להפרעה נוירולוגית כלשהי כמו שיתוק מוחין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוששת - תגובה
ד''ר אבישי קרן02/12/2013אלונה שלום
ילדתך מפותחת היטב, תואם לגילה.
אין סיבה לכל דאגה.
ילדינו חווים את תהליך הגדילה פעם אחת בחייהם, וגם אנחנו ההורים חווים זאת יחד איתם. אני מאחל לך לחוות את זה בכייף ובשמחה, ולא בדאגה. תהני מכל התקדמות שאת רואה, בלי לחפש איפה היא עדיין לא מתקדמת. כי זה יבוא. רק סבלנות וחשיבה חיובית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצינון שאינו נגמראדוה26/11/2013
שלום
בני בן השנה וחודשיים נכנס לגן לפני חודשיים ומאז הוא מצונן (נזלת סמיכה לא שקופה). היה חולה פעמיים כבר אבל גם כשמבריא (ללא אנטיביוטיקה) הצינון נשאר. אני מבינה שאם נשאר הצינון זה אומר שלא ממש מבריא...האם יש משהו לעשות כדי להתגבר על הנזלת הבלתי פוסקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצינון שאינו נגמר - תגובה
ד''ר אבישי קרן02/12/2013אדוה שלום.
לצערי התשובה היא לחכות עד סוף החורף...
נזלת לא נחשבת מחלה. ואין צורך לטפל בה.
היא כם עוברת מאחד לשני בגן... ככה שגם אם הילד מבריא, הוא יקבל זאת בחזרה מה מאוד מחבריו לגן.
לא לדאוג, ולהמשיך לקנח את האף.
בהצלחה וחורף בריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש סירופים טבעיים שמקלים על צינון
שילה02/12/2013כמו הסירופ של טננבלוט שמבוסס על רכיבים טבעיים ומכיל תמצית של צמח הסמבוק אם את מכירה (מעולה לטיפול בתסמינים של שפעת). הסירופ הזה מתאים גם לילדים וגם למבוגרים ככה שאצלנו בבית הוא די שימושי לכולם.
אם את בכל זאת את צריכה פתרון זריז אז לשטוף את הסינוסים עם מי מלח מקל מייד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינקות בת שנה וחצי כל הזמן חולהרוית25/11/2013
שלום,
הילדה שלי התחילה השנה גן וכל שבועיים היא חולה(דלקת באוזניים,גרון)
הרופאה שלה נותנת לה מוקסיפן כל פעם שהיא חולה,ואני בדילמה רצינית
כמה אפשר לתת לתינוקת אנטיביוטיקה,
האם היא צריכה לעשות ספירת דם בגלל שזה חוזר לה?
פעם שעברה היה לה חום גבוה,היום יש לה37.5
היא ממש לא יכולה לאכול,מתעטשת וסובלת מאוד
רק לפני שבוע וחצי סיימה אנטיביוטיקה
מה לעשות?
מחכה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינקות בת שנה וחצי כל הזמן חולה - תגובה
ד''ר אבישי קרן02/12/2013ענת שלום.
כל מקרה של חום / מחלה הוא מקרה נפרד.
בגיל שנה - שנתיים ילדים רבים סובלים ממחלות ויראליות חוזרות.
צריך לבדוק טוב עם הרופאה מדוע יש צורך כל פעם באנטיביוטיקה.
לדוגמא, בגיל הילדות, אין צורך על כל דלקת אזניים לתת אנטיביוטיקה (כ 80-85% מהילדים מצליחים לעבור דלקות אזניים ללא טיפול!), גם דלקות גרון עד גיל 3 שנים בד"כ ויראליות ולא חיידקיות, ואין צורך בגינם לקחת אנטיביוטיקה.
ספירת דם בגלל אירועים חוזרים של מחלות ויראליות? - אין צורך.
בהצלחה ורפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה-מחכה לתשובה
רוית09/12/2013היא טוענת שבגלל שיש לה דלקת בגרון ובאוזן היא צריכה אנטיביוטיקה,אם לא היה לה דלקת בגרון אז רק טיפות באוזן וכמובן אם יש חום אז צריך אנטיביוטיקה,אבל זה ממש כל שבוע וחצי כך,מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה-מחכה לתשובה - תגובה
ד''ר אבישי קרן25/01/2014שלום רב.
דלקת בגון לא דורשת כל טיפול, אם מדובר בדלקת גרון ויראלית. (בין אם זה מגיע עם חום ובין אם לא)
דלקת אזניים - אפשר לתת טיפול מושהה. דהיינו טיפול מקומי בלבד, בתנאי שעושים מעקב יומיומי אחר הילד, ואם אין שיפור תחת טיפול מקומי - יש לשקול טיפול אנטיביוטי פומי.
בנוגע לכך שמדובר בכל שבוע - שבוע וחצי, זה לא משנה את הגישה הטיפולית. יש רק צורך לודא אם הילדה מחוסנת כראוי, אם סובלת מדלקות אזניים חוזרות - יש מקום להיבדק אצל רופא אא"ג לשקול טיפול נוסף (אנטיביוטיקה מניעתית / ניתוח כפתורים).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לפוליומלי25/11/2013
שלום
ילדי בני ה-2 ו-5 עשו היום חיסון לפוליו.
החיסון הזה היה מאוד מתוקשר בגלל הסיכונים שבו.
אשמח לדעת, מתי, מרגע החיסון אפשר לנשום לרווחה, ולדעת שהחיסון מאחורנו?
הפחד הוא שהחיסון עלול דווקא לגרום לשיתוק או לבעיות שרירים
בתודה מראש
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון לפוליו - תגובה
ד''ר אבישי קרן02/12/2013מלי שלום.
ילדייך שקיבלו את החיסון החי-מוחלש, כבר חוסרנו בעבר, עד גיל שנה, ב 4 חיסונים מומתים של הפוליו, ולכן הסיכוי שידבקו הוא נמוך מאוד מאוד מאוד (כי הם כבר מחוסנים).
אין מה לדאוג.
מטרת החיסון שלא יהוו מקור להדבקה לאחרים אשר אינם מחוסנים, ובכדי למגר את תופעת הפוליו מהארץ (היא כבר לא קיימת ברוב המקומות בעולם).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה ישנה הרבה אחרי מחלת חום גבוהטל23/11/2013
בתי בת שנה. במשך ארבעה ימים היה לה חום גבוה, לא ירד מ 39.6, כולל פריחה על פני כל הגוף. לא הסכימה לשתות בכלל, למעט אחרי התעוררות משינה, וחזרה לאכול רק אתמול, אחרי שירד החום. עדיין מסכימה לשתות רק אחרי שמתעוררת משינה. במשך ימי החום הגבוה היתה די אפאטית.
אתמול והיום, יומיים אחרי שירד החום עדיין ישנה הרבה, מה שלא אופייני לה בכלל. בד״כ ישנה רק בלילה ומעט מאוד במשך היום, אוהבת לזחול ולהיות פעילה. כאמור, ישנה הרבה.היום ישנה 4 שעות במשך היום, ועדיין ממשיכה לישון.
האם יליי לדאוג מהשינה המרובה בזמן ההתאוששות (אני מקווה שאכן כך) מהמחלה?
מה לבקש מהרופא לבדוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה ישנה הרבה אחרי מחלת חום גבוה - תגובה
ד''ר אבישי קרן02/12/2013טל שלום.
כאשר הילדה מתעוררת היא פעילה ומשחקת? מחייכת?
אם כן - אז אין מה לדאוג, ותני לה עוד מספר ימים לחזור לעצמה.
אם לא - אז יש לפנות לבדיקת רופא.
בהצלחה ורפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חצי שנה משלשלאודי22/11/2013
שלום רב
בני בן חצי שנהה אוטוטו משלשל 3 פעמים ביום לאחר ארוחה ולפעמים גם לא לאחר ארוחה במשך 3 ימים כבר,
לכן אני נמנעת מלתת לו טעימות בתקופה זו
אין לו חום
אך מילל הרבה
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן חצי שנה משלשל - תגובה
ד''ר אבישי קרן02/12/2013אודי שלום.
זה נשמע כמו מחלה ויראלית של דרכי העיכול.
לשים לב - אין חום, אין דם בצואה, והילד שותה / אינו מיובש.
הטיפול - להרבות בשתיה, כדי שלא יתייבש.
בהצלחה ורפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)