פורום רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמן אקליפטוס
    מירב
    29/03/2015

שלום,
    גיליתי שהמטפל שעשה עיסוי לתינוקת בת החצי שנה שלי השתמש בשמן אקליפטוס ולא ידעתי על כך... התינוקת נראית חיונית אומנם קראתי קצת וכתוב שזה יכול לפגוע בכבד ובמח העצם ומערכת העצבים,
    הוא עשה לה פעמיים עיסוי... מה עליי לעשות אני ממש מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שמן אקליפטוס

הוספת תגובה

• שמן אקליפטוס - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    31/03/2015

מיכל שלום.
    אין לדאוג משום דבר.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרם הגנה
    מירב
    29/03/2015

שלום רב,
    התינוקת שלי נולדה שבוע 38 בזירוז כי הייתה קטנה. האם זה בסדר שחמישה ימים לפני גיל חצי שנה אני אמרח לה קרם הגנה ? אני יודעת שיש בעיה של ספיגת כימיקלים וממליצים לא לפני גיל חצי שנה...
    מה עצתך?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קרם הגנה

הוספת תגובה

• קרם הגנה - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    31/03/2015

מיכל שלום.
    5 ימים הבדל... לא נראה לי משמעותי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפלוקס סמוי אצל תינוק בן 7 חודשים
    מ.ר.
    23/03/2015

שלום רב,

הבן שלי סובל מריפלוקס סמוי, (כנראה שדי הרבה זמן). התייעצנו לפני כחודש עם רופא, זאת בעקבות עלייה מאוד איטית במשקל. (אחוזון 1) והוא רשם זנטק. ניסינו במשך כשבועיים לתת את התרופה (בעזרת מזרק לתוך הפה) כאשר בכל פעם זו הייתה מלחמה ורוב החומר סיים על הבגדים ועל המיטה.

בזמן האחרון נראה שהריפלוקס מחמיר, ובכל מקרה אנחנו מאוד מודאגים לאור המשקל הנמוך.

השאלה מה עוד אפשר לעשות? האם אתה ממליץ על אלגיקל? הבנתי שאין לו אישור FDA.

האם להתעקש עם הזנטק?

תודה

הוספת תגובה

• ריפלוקס סמוי אצל תינוק בן 7 חודשים - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    31/03/2015

ניתן לעשות כמה דברים לטיפול ברפלוקס.
    הראשון - ריווח בין ארוחות והשכבה גבוהה / ראש גבוה יותר מהגוף בזמן שכיבה.
    האחרים - שינוי בכלכלה (יש פורמולות המיועדות לילדים עם רפלוקס, כדוגמת אינפמיל AR, הAR, ולאחרונה גם סימילאק הכניסו מוצר דומה).
    לסיום - ניסיונות טיפוליים תרופתיים. אני לעיתים משתמש בזנטאק / גביסקון / לוסק כבודדים או בשילובים שונים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי סימטריות בפנים של תינוקת
    נעמה
    08/03/2015

הי, לבתי בת החמישה חודשים יש אי סימטריות בפנים, המתבטאת בפה - לפעמים הפה "מושך" קצת ימינה ולמטה, בעיקר כשהיא מרימה את הראש, מתעניינת, ועין אחת קטנה יותר מהשנייה, בעיקר כשהיא צוחקת. אלו לא מצבים קבועים אבל לפעמים זה בולט.
    תהיתי, האם זה תקין? או האם עלי לפנות לרופא?
    תודה רבה מראש

הוספת תגובה

• אי סימטריות בפנים של תינוקת - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    31/03/2015

שלום רב.
    כדאי לפנות לבדיקת רופא. יש מקרים כאלה, של היעדר שריר בשם "אורביקולריס אוריס" באחד מהצדדים של הפה, דבר שגורם לחיוך אסימטרי.
    כמו"כ, כולנו אסימטרים בפנים (אין דמיון בין שני צידי הפנים). רופא יכול להתרשם אם המצב דורש בירור או שזה בטווח של הנורמה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת על תרופות למניעת גזים
    חן
    04/03/2015

היי לכולם
    אני מחפשת מידע על תרופות למניעת גזים
    עשיתי חיפוש באינטרנט ומצאתי את אתר טיפטיפות
    האם יש עוד אתרים חוץ מטיפטיפות שיכול לתת יותר מידע על תרופות למניעת גזים
    תודה על עזרתכם

הוספת תגובה

• חוות דעת על תרופות למניעת גזים - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    31/03/2015

תרופה יעילה נגד גזים היא סימיקול.
    יש תוספי מזון נוספים שניתנים לשימוש. ניתן לשאול את הרוקח עליהם.
    אך עוד לפני טיפול תרופתי, ניתן לעזור לתינוק ע"י החזקתו לגרעפס אחרי האכול, אחיזה בצורה של "נמר על ענף" כאשר התינוק שוכב על האמה של הוריו, עם לחיצות קלות על בטנו. מסאג'ים לבטן מועילים גם.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודות על הלשון
    לירון
    19/02/2015

מזה כשבוע הופיעו סימני נקודות על הלשון של התינוק , נראה מעין פטריה אולי
    מצורפת תמונה

לקביעת תור
    סגירה
    נקודות על הלשון

הוספת תגובה

• נקודות על הלשון - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    31/03/2015

שלום רב.
    אם זה לא מפריע לאכילה, ולא מציק לתינוק. לא הייתי מטפל כלל.
    ביקורת אצל הרופא המטפל במקרה שזה נמשך 5 ימים ומעלה, או במקרה שזה מציק לתינוק.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה חדה באחזונים של המשקל
    חנה
    17/02/2015

שואלת בשביל חברה:
    בנה בן שישה חודשים, משקל לידה 2.600, עם אלרגיה לחלב (פריחה והקאות) וכנראה שתחליפים עם סויה גרמו לבעיות ספיגה (החל לרדת במשקל בזמן שאמו החלה לשלב תחליף עם ההנקות), אוכל שתי ארוחות מוצקים ביום ומקבל פורמולה במרשם רופא וינק עד לפני כחודש.
    לפני חודשיים החל לרדת במשקל באחוזונים, מאחוזון 20 לאזור אחוזון 1. ירד במשקל (בגיל 4 חודשים 6.500 בגיל 6 חודשים 6.200) אבל צמח לגובה. מלבד זאת חיוני, מתפתח יפה, אוכל מאוד יפה ומספר טוב של יציאות. נמצא במעקב רופא צמוד (מומחה להתפתחות הילד), ששלח אתמול לבדיקות דם.

חברתי מאוד מודאגת מכך שלרופא אין כרגע כיוון לגבי אבחנה, ומכך שהילד ממשיך לרדת במשקל, ורוצה חוות דעת נוספת / התייעצות עם מומחה מתאים, אולם אינה יודעת לאיזה סוג של רפואה יועצת לכוון, ואילו בדיקות מומלץ לדרוש.

הוספת תגובה

• ירידה חדה באחזונים של המשקל - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    31/03/2015

שלום רב.
    המצב של שבירת עקומות ובעצם ירידה במשקל הוא בעייתי בגיל זה.
    יש צורך בבדיקת רופא בעיקר כדי להתרשם מהתפתחותו של הילד, מצב ריאתי, לב, טונוס, התפתחות, סימנים גופניים (בטן תפוחה), לעיתים כדאי שהרופא יתרשם מצורת האכלת הילד (איך האם מאכילה את התינוק), ולבצע רישום של של מספר ארוחות.
    במצב בו הילד יורד במ.שקל, למרות שאוכל , יש לפנות למרפאת אכילה (קיים במרפאות חוץ של בתי חולים שונים)
    במרפאות אכילה כאלה יש צוות הכולל רופא, דיאטנית, אחות, ריפוי בעיסוק, וצוות מומחים נוסף אשר יכול לתת יעוץ לפי הצורך, כמו גסטרואנטרולוג / אף אוזן גרון /קרדיולוג וכד'.
    במקרה של התינוק הספציפי הזה, נראה לי שיש מקום למרפאת אכילה, אם לא תהיה התקדמות ועלייה במשקל במסגרת מעקב רופא הילדים תוך עד 2 שבועות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים וסמיקול
    קרן
    11/02/2015

שלום.
    זו לידתי הראשונה ואני אם טרייה.
    בתי בת שבועיים וסובלת מיום השחרור מבית היולדות מגזים ולאחרונה גם מעצירות.
    שאלותיי:
    1) האם ניתן לתת לה סמיקול בגיל כזה? האם זה הוכח כלא מזיק? והאם ניתן לתת לה חמש פעמים ברצף (החל משעות הערב המוקדמות).
    2) איך ניתן לסייע לה כשיש עצירות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    גזים וסמיקול

הוספת תגובה

• גזים וסמיקול - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    31/03/2015

שלום רב.
    אפשר לתת סימיקול בדיוק לפי הדרך שכתבת. לכל תרופה יש דף המצורף אליה ובו מפורטים תופעות הלוואי. לא מכיר תרופה ללא תופעות לוואי. :)
    נגד עצירות - המוגדרת כיציאות קשות / כואבות, או מתן צואה בתדירות של פחות מפעם אחת ב 8 ימים.... - אפשר להיעזר בטכניקות של מסאג'ים לבטן, תרגילי קיפול הרגליים (כיפוף אגן וברכיים). אם זה לא עוזר יש "תרופות מן הטבע" כמו שמן זית, עגבניות מרוסקות, מי שזיפים. ולסיום - טיפול תרופתי בצורת תכשירים המיועדים לכך = כמו אבילאק, נורמלקס, או נרות גליצרין.
    יש צורך במעקב רופא כדי שיתאים את צורת הטיפול לפי חומרת הבעיה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתמת עור
    שני
    11/02/2015

שלום לכולם הבן שלי בן 4 חודשים ויש לו גירוי ואדומיות בכל הגוף כולל הראש ,הייתי אצל רופא עור והוא נתן לי הידרואגיסטן אבל זה לא מקל עליו . יש איזה תרופה שתרגיע אותו מפני גירוי??

לקביעת תור
    סגירה
    אסתמת עור

הוספת תגובה

• אסתמת עור - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    31/03/2015

שלום רב.
    טיפול שיכול להקל כולל אמבטיות עם שמן תינוקות וקרם גוף לאחר אמבטיה. מעבר לכך - כדאי להתייעץ עם רופא, בנוגע להוספת טיפול במשחות סטרואידליות.
    רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    האמיתית
    07/02/2015

יש לי ילד בן 4 חודשים שנמצא מתחת לאחוזון 3 (פרט למשקל מתפתח תודה לאל כפי שצריך). אני מעוניינת לתת "פוש" לנושא המשקל ומכיוון שלא ניתן להוסיף בכמות האוכל/מספר הארוחות, חשבתי לשלב את התמ"ל עם דייסת אורז/קורנפלור (במטרה להעלות את מספר קלוריות שהוא צורך ליום) אשמח לקבל חוות דעת

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    31/03/2015

האמיתית, שלום.
    אפשרי... אבל
    יש "טריקים" יותר מוצלחים שתוכלי לקבל מדיאטנית, כמו שינוי ריכוז הפורמולה עם המים. יש כל מיני כללים כיצד לבצע את השינויים האלה, וכדי שלא תהיה טעות על ידך או על ידי מי שקורא את התשובה שלי, עדיף לשמוע אותה ישירות מאיש המקצוע אשר מסביר כיצד ניתן הכין פורמולה בריכוז של 18% (בניגוד ל 15% או פחות, אשר אותן מכינים בד"כ), כשלב מקדים להוספת הקורנפלור.
    כמו"כ, יש תוספי מזון אחרים אשר ניתן להוסיף (שמן / פרוקטוז) תלוי לפי גיל הילד, משקלו, וקצב עלייתו במשקל תחת מעקב.
    בקשי מרופא הילדים יעוץ או הפניה לדיאטנית-ילדים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן חודשים. כאב בטן
    לרה
    01/02/2015

שלום רב.
    בני בן חודשיים. מגיל שלושה שבועות הוא בוכה כמעט ללא הפסקה. זה היה כשעברנו לפורמולה נוטרילון שלב 1. הוא מלא בגזים, ובוכה המון בכי של כאב.. יש לו יציאות פעם ביום.
    הרופא אמר לנו לעבור ל נוטרילון פפטי גוניור, את היומיים הראשונים לא הסכים לאכול, כל ארוחה משאיר חצי... שלושה ימים אחרי היה שיפור, ועכשיו שוב חזרנו לבעי.. היום היינו שוב אצל הרופא ואמר להמשיך עם הפפטי גוניור לעוד חודשיים...
    מה אפשר לעשות? לשמוע לרופא? כואב הלב לשמוע אותו בוכה ככה..
    אני צריכה כיוון.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בן חודשים. כאב בטן

הוספת תגובה

• בן חודשים. כאב בטן - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    31/03/2015

לרה שלום.
    צריך לודא שהילד אוכל מסודר, כמות סבירה, וממתתין בין ארוחה לארוחה. יש לבדוק אם הוא פולט / אולי סובל מרפלוק קיבתי ושטי?
    אם הילד ממשיך לסבול - ניתן לנסות להחליף לפורמולות אנטי-רפלוקס, או פורמולות עדינות יותר (יש המנסים נוטרמיגן).
    בכל מקרה, אם הילד ממשיך לסבול, להמשיך לפנות לבדיקת הרופא וליידע אותו על כך, כדי למצוא פיתרון אחר.
    יש הרבה פתרונות למצבים אלה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול אצל בן שנה ושמונה חודשים
    סיון
    01/02/2015

שלום,
    לבן שלי היה וירוס עם חום של כ- 39.5 מעלות במשך כמה ימים, עם שיעולים והרבה נזלת וליחה וקצת צפצופים. החום עבר והוא כבר חיוני. אך נותר שיעול יבש, כאשר נראה שיש לו הרבה ליחה. בלילה קשה לו לישון והוא מתעורר מהשיעול. הוא מתקשה גם לאכול ולשתות. לשתן שלו יש ריח חזק.

הרופא רשם לו סולבקס ודנלון. האם אלו תרופות שמתאימות לגיל שלו (שנה ו- 8 חודשים)?

האם יש סירופ אחר יותר מומלץ לגילו?
    מה ניתן לעשות?

תודה,
    סיון

הוספת תגובה

• שיעול אצל בן שנה ושמונה חודשים - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    31/03/2015

שיעול על רקע של מחלות ויראליות אינו דורש טיפול וחולף מעצמו תוך 7-10 ימים בד"כ. ניתן להשתמש במי מלח לאף / אינהלציות של מי מלח להקלה על הנשימה.
    במקרה שהרופא מתרשם מסטרידור/ צפצופים / מצוקה נשימתית, ניתן להוסיף חומרים לאינהלציות וסטרואידים.
    ברוב המקרים, המחלות הללו חולפות ללא כל טיפול.
    רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קניות על התינוק בן חודשיים וחצי
    שאלה
    29/01/2015

שלום וברכה לאחרונה עשיתי קניות עם התינוק בן חודשיים וחצי והנחתי בלי לשים לב את המוצרים הכבדים על התינוק בעגלה האם גרמתי לו נזק ?????

הוספת תגובה

• קניות על התינוק בן חודשיים וחצי - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    31/03/2015

שלום רב.
    פגיעה בילד תלויה במשקל שהונח עליו, בסוג החפצים שהונחו עליו (חומרים רעילים כמו חומרי ניקיון נוזליים עם פקק פתוח? סכינים וחפצים חדים? מוצרים מאוד מאוד כבדים?) וכן בתגובת התינוק למשקל / לחפצים שהונחו עליו, והמיקום עליו החפצים הונחו (עיניים? ראש? בטן?).
    כל מקרה לגופו....
    ולכן אם את מודאגת (ונראה שכן, אחרת לא היית שואלת שאלה זו בפורום) - אז כדאי לפנות לבדיקת רופא.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת שלא אוכלת
    ת.
    25/01/2015

בעוד שבוע הבת שלי תהיה בת 4 חודשים. היא נולדה פגה בחודש שמיני. עד לפני שבועיים היא אכלה נהדר כל 3-4 שעות בקבוק. מעולם לא הנקתי אותה. משום מה לפני שבועיים היא החלה לעשות הפסקות מאוד גדולות בין הארוחות למשל אם היא אכלה בשעה 4:15 בבוקר, היא אכלה שוב ב- 12:30. אני מנסה כמובן לתת לה אוכל בזמנים והיא לא מוכנה בשום אופן לאכול. היא אכלה וגמרה בקבוקים של 140 cc ועכשיו היא משאירה 50/40/20 cc לפעמים ובשום אופן לא מסיימת בקבוק. הבית מחומם ואני מפחדת שהיא תתיבש. היא חייכנית, חיונית, ללא חום, לא בכיינית, לא נראה שמשהו מציק לה. לקחנו אותה לרופאה, היא בדקה אותה ולא ראתה כלום. העניין הזה ממשיך ואתמול למשל היא אכלה רק 3 בקבוקים במשך היום וכאמור אכלה רק 2/3 ממנו. היא פולטת אבל לא כמויות גדולות וגם לא תמיד. היא עלתה 200 גרם מאז ששקלנו אותה ב- 29.12, כששקלנו אותה אצל הרופאה לפני שבוע.אנחנו מודאגים מאוד כי היא הייתה אוכלת נהדר ומסיימת בקבוקים בלי שום בעיה. היא דוחפת הרבה את היד לפה, האם יש קשר?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת שלא אוכלת

הוספת תגובה

• תינוקת שלא אוכלת - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    29/01/2015

שלום רב.
    אני מבין שהיא ממשיכה לעלות במשקל, והתנהגות תקינה, נותנת שתן.
    קרוב לודאי שזה כלום, אבל רצוי להמשיך מעקב רופא מטפל.
    בהצלחה ורפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שבוע
    שירי
    16/01/2015

ערב טוב, יש לי תינוקת בת שבוע כבר יום שלם ללא יציאות, אוכלת סימילאק. האם תקין?

לקביעת תור
    סגירה
    בת שבוע

הוספת תגובה

• בת שבוע - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    29/01/2015

תקין.
    אפשר עד 8 ימים ללא יציאות וזה תקין. כל עוד לא נראית כאובה וללא הקאות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה