מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינה מרובהבלה24/07/2014
היי ד"ר. בני בן חצי שנה ישן הממון מי מה זה יכול לנבוע? בדיקות דם שנעשו בגיל 4 חודשים היו תקינות לחלוטין. ישן לילה שלם מ 9:30 -לפעמים מ 22:30 עד 6-7 בבוקר...בהלך היום ישן לפחות 5-6 שעות... מה עושים? לאן לפנות? התייאשתי כבר אני רואה אמהות מתלוננות שהילד שלהם לא ישן ואצלי זה הפוךך וזה לא כייף בכלל :/
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה מרובה - תגובה
ד''ר אבישי קרן16/08/2014ב שלום.
יכול להיות שאין בזה כל בעיה.
כל ילד ישן קצת אחרת וער קצת אחרת... ומתפתח אחרת.
יש לפנות לבדיקה אצל רופא שיראה שהכל תקין אצלו, ומעבר לכך - לא נראה שיש מקום נוסף לבירור.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משיכת אוזניים ושיער וחום בינונישרית23/07/2014
שלום רב,
יש לי תינוקת בת 6 חודשים שוקלת כ- 6 ק"ג
1) אף פעם לא מדדתי לה חום ורק בשבוע האחרון מדדתי וזאת מכיוון שהתיאבון שלה מאוד ירד והיא הייתה חסרת מנוחה (עוד לא קיבלה את החיסונים של חצי שה).
החום שנמדד היה בין 37.5 ל- 37.7 בבוקר. בינתיים התיאבון חזר. האם מדובר בחום נורמלי או שכדאי לערוך בדיקות דם וכיוצב?
2) בנוסף, היא מושכת באוזניים ובשיער בעיקר באוזן ימין. כאילו משהו מאוד מציק לה באוזן. רופא ילדים מסר שהאוזניים נראות תקינות והגרון טיפה אדום אך אין חיידק (נלקחה דגימה למשטח גרון). רופא א.א.ג. מסר שאין דלקת ואין סימן לדלקת שהייתה. וכן אין מים באוזן. ויחד עם זאת, היא ממשיכה למשוך כבר הרבה זמן, כאילו משהו מאוד מאוד מציק לה. אני אמא מאוד רגועה ולא חרדתית, אך בכל זאת מרגישה שיש בעיה.
3) מה עוד יכולה להיות הבעיה ולמי לפנות? האם יתכן שזבוב או יתוש הטילו ביצים בתוך האוזן ואלו בקעו? (כמו המקרה ששמעתי עליו בדרום אמריקה)? אני כבר לא יודעת מה לחשוב..
4) בנוסף, כשהיא ישנה היא, מן הסתם, הרבה זמן באותה תנוחה ואז כשהיא משנה תנוחה רואים מתחת לראש שלה כתם עגול ורטוב של זיעה (גם עם מזגן). האם יש מקום לדאגה או שתינוק כזה קטן יכול כך להזיע? תודה רבה מראש !!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - נא לענות
שרית23/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשיכת אוזניים ושיער וחום בינוני - תגובה
ד''ר אבישי קרן16/08/2014שלום רב.
1. חום בתינוקות נחשב 38 ומעלה. ולכן אין לה חום, ואין מה לברר.
2-3. בנוגע לאזנים = ביצעת בדיקת רופא ילדים + בדיקת רופא אא"ג ולא מצאו סיבה. עשית את המקסימום. אין צורך להמשיך לברר. בהחלט יכול להיות עניין התנהגותי (ילדים אוהבים לשחק באזניים שלהם, ככה סתם, לא כי כואב להם).
4. את מתארת מצב נורמלי לחלוטין.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לדיזנטריהיוסי22/07/2014
שלום רב,
יש לי ילדה בת ~8+ חודשים ויש לה מיום ראשון שלשול המלווה בדימום
מה המשמעות של זה? הרופאה של הילדה אומרת שקיים חשש לדיזנטריה ונלקח משטח צואה.
בינתיים ניתן לנו אנטיביוטיקה למשך 5 ימים 3.5CC פעם ביום עוד לפני שהגיעו התוצאות של משטח הצואה.
האם לדעתך יש לבצע טיפול נוסף או שהטיפול שניתן הוא מספק ?
האנטיביוטיקה שניתנה לילדה היא אזניל 200 מ"ג / 5 מ"ל תרחיף
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לדיזנטריה - תגובה
ד''ר אבישי קרן16/08/2014יוסי שלום.
הטיפול שניתן לכן נכון ומדוייק, ובוצע הבירור המתאים.
בהצלחה.
ורפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאללה..בלה16/07/2014
שלום ד"ר בני בן חמישה חודשים נורא עצבני בזמן אוכל בזמן שסתם שוכב במיטה תמיד דורש תשומת לב היינו אצל רופא ילדים ואמר ששיניים מתחילות לצאת ונתנה מרשם לטיי ג'ל אך לא עוזר וזה באמת נראה שזה שיניים יש לו שתי סימנים לבנים למטה בחניכיים אני משדרות ונורא מפחדת לצאת איתו שוב לבדיקה בגלל המצב הביטחוני אני לוקחת את בד החיטול שלו ונותנת לו לינשוך לי את האצבע שזה מאוד מרגיע אותו ורופא אמרה שאפשר לקחת מים פושרים אם מי סודה ולנקות לו את אזור החניכיים וזה כן מרגיע אותו יש עוד דרך כלשהי לעזור לו? ולהקל עליו? גם יש ירידה משמעותית בכמות האוכל. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאללה.. - תגובה
ד''ר אבישי קרן22/07/2014שלום רב.
אפשר להשתמש בנשכן/מוצץ, בטיג'ל.
אם הוא ממעט באכילה - יש צורך בבדיקת רופא כדי לודא שהוא לא מתייבש. עקבי אחר השתן בטיטול והתנהגותו, כדי להעריך התייבשות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה...
בלה23/07/2014חוץ מהאוכל תמ"ל ומוצקים גם מקבל מים
ושותה בכיף מים.
לא נראה לי שיתייבש...טיטולים מלאים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמרינה16/07/2014
שלום דוקטור
בני בן חודש וחצי ועדיין יש לו שערות על הגב ועל כתפיים .אמרו לי עוד בבית חולים שזה עובר תוך כמה שבועות. עם זה עדיין לא נשר יכול להעיד על איזשהו ביעה שדורשת בירור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אבישי קרן22/07/2014מרינה שלום.
דבר נפוץ מאוד.
אין מה לדאוג.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבוש וטמפרטורת חדר לתינוקטל12/07/2014
שלום,
בשעה טובה נולדה לנו לפני שבוע תינוקת. בימים חמים אלו זה בעייתי עבורנו לקרר את החדר בו היא נמצאת ל-22-24 מעלות מסביב לשעון. אנחנו מרגישים שזה לא בריא לא לה ולא לנו (נהיינו מצוינים מהמזגן, זה מייבש ומפזר אבק...) ומצד שני ללא מזגן טמפרטורת החדר היא 28-29 מעלות. האם זה בסדר שהתינוקת תישן בחדר בטמפרטורה כזו עם שכבה אחת של בגדים קצרים? האם חובה למזג ולהלביש שתי שכבות ארוכות? האם יש פתרון אחר?
תודה רבה מראש,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבוש וטמפרטורת חדר לתינוק - תגובה
ד''ר אבישי קרן22/07/2014טל שלום.
תדאגו שלילדה יהיה נעים בחדר. אם לכם נעים בחדר, אז גם לה יהיה נעים בחדר. אם לכם מעט קריר, תדאגו שתהיה לה שכבה נוספת.
הכללים הנוקשים של טמפרטורה 22-24 מעלות מתאימים לספרות המקצועית ולהמלצות... ובכל זאת, לא רק בטמפרטורה כזו מגדלים ילדים. יש ילדים שגרים במדברות החמים ובקטבים הקפואים... וללא מדידת טמפרטורה יומיומית של חדרם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בעיניים ומשלשלתאיילה02/07/2014
בת 2.5..כמה ימים עם דלקת בעיניים והיום גם שלשלה פעמיים במהלך הבוקר..בסך הכל מצב רוח טוב ובלי חום..יש קשר בין דלקת בעיניים ושלשולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בעיניים ומשלשלת - תגובה
ד''ר אבישי קרן10/07/2014יש קשב.
יש וירוסים אשר גורמים לשילובים כמו חום / פריחה / דלקת עיניים/ דלקת גרון / שלשול.
אם ההתנהגות תקינה - אין מה לדאוג.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לתינוק באופן שאינו סטריליאם מודאגת29/06/2014
שלום רב,
היום הייתי עם בני בן השנה במעבדות קופת החולים לצורך ביצוע בדיקת דם. היינו צריכים גם ספירת דם וגם בדיקות נוספות שהצריכו בדיקה מהוריד.
האחות לבשה כפפות אולם אז חשבה שהמשענת עליה הילד משעין את ידו גבוהה מדיי והנמיכה אותה. לאחר מכן היא לא חיטאה את מקום הדקירה באלכוהול וגם לא החליפה כפפות אלא טפחה שוב על ידו של בני על מנת למצוא וריד. היא ניסתה לדקור אך לא הצליחה למצוא וריד, לכן לאחר מכן היא גם דקרה אותו באצבע ו"סחטה" את האצבע.
מה שאותי מטריד זה שהיא לא החליפה כפפות לכפפות נקיות לאחר שנגעה בידית המשענת. מטריד אותי שיכול להיות שהכפפות שלה הזדהמו (בדם של מטופל אחר שהיה על הידית הזו, כי כנראה שזו פעולה שהיא מבצעת תדירות) ואז היא החדירה את אותו הדם המזוהם למחזור הדם של בני כאשר היא "סחטה" לו את האצבע או כאשר היא החדירה מחט למקום שזיהמה כאשר טפחה עליו לפני כן.
אני מניחה שתחשוב שהאירוע אינו סביר ושזוהי חרדה מיותרת, אך הוא עדיין מטריד אותי ורציתי לדעת מהם סיכויי ההדבקות במחלות זיהומיות כדון איידס וצהבת ממקרה כגון זה (בהנחה שהיא אכן נגעה בדם מזוהם שהיה על ידית המשענת עם הכפפה הזו ואז נגעה באצבע המדממת של בני).
האם ישנה כמות דם מינימלית שצריכה להיכנס למחזור הדם כדי שתתרחש הדבקה? כמה זמן נגיפים זיהומיים שורדים מחוץ לגוף?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם לתינוק באופן שאינו סטרילי - תגובה
ד''ר אבישי קרן10/07/2014אין מה לדאוג. סיכוי אפסי להדבקה בגלל זה.
הדבקה ממחלות זיהומיות שכאלה עוברת מדם טרי לדם טרי (דקירה משותפת מאותה מחט) ולא משרידי דם על ריהוט.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין d וברזלר25/06/2014
שלום,
ביתי בת שנה וחצי ועד עכשיו אני נותנת לה ברז וויטמין d אף גורם רפואי לא אמר לי להפסיק עד עכשיו. כמובן שהיא מטופלת ונמצאת במעקב לפי הנדרש.
האם להפסיק? האם זה שקיבלה עד כה את המינון של שתי טיפות ויטמין d ושש טיפות ברזל יכול לפגוע בה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין d וברזל - תגובה
ד''ר אבישי קרן10/07/2014שלום רב.
ההמלצות בארץ הן ברזל עד גיל שנה וחצי 6 טיפות. ולבצע ספירת דם בגיל 9 חודשים כדי להעריך האם יש חסר ברזל והאם יש צורך בתוספת.
ויטמין D - עד גיל שנה.
לא נגרם כל נזק אם נותנים את התרופות הללו גם אחרי הגיל להן הן מיועדות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לשאלה על ויטמין D
שרי10/07/2014אני נותנת בהמלצת האחות ויטמין D (של טיפטיפות) 2 טיפות ביום - האם המינון נכון והאם באיזשהו שלב צריך להעלות אותו..תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לשאלה על ויטמין D - תגובה
ד''ר אבישי קרן11/07/2014המינון נכון.
לא מעלים אותו.
מפסיקים טיפול בגיל שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה....בלה24/06/2014
אהלן
בני בן 5 חודשים
שמתי לב שפעמים רבות יש לו צואה דומה לנזלת (שקוף) לא כל הצואה אלה הצואה הרגילה שלו ורואים בין לבין כתמים שקופים כאלו
ורירית חוטי כזה
ממה זה יכול להיות?
בעבר היה דם בצואה (גיל חודשיים) שיצא תקינה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה.... - תגובה
ד''ר אבישי קרן10/07/2014שלום רב.
לפעמים נזלת / ליחה חולפים את כל מסלול מערכת העיכול ויוצאים בצורה רירית. כמובן שאין לזה משמעות.
בכל מקרה, ממליץ פעם אחת להראות לרופא את הטיטול עם הצואה, כדי שיראה אם מדבור הפרשות דלקתיות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיגי19/06/2014
תינוקת בת שנה וחצי חום גבוה מיום ראשון בערב 40.1 לקחתי אותה לרופא עשתה לה בדיקת שתן בסטיק יצא תקין ולמחרת מצאו דלקת בגרון והרופאה אמרה שזה עושה תחום ולא צריך oפירת דם היום הילדה בירידה של החום 38 אבל הילדה חלשה היום שהרופאה בדקה אמרה שיש ירידה בדלקת שאלתי הילדה משתעלת מצוננת שאלתי כמה זמן שהילדה תחזור לעצמה ? האים החולשה מהדלקת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אבישי קרן24/06/2014סיגלית שלום.
רושם שלילדה מחלה ויראלית.
אם חלפו 24 שעות ללא חום - היא כבר לא נחשבת מדבקת.
חולשה יכולה להיות מספר ימים לאחר תום המחלה. וזה חולף.
בהצלחה ורפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה אצל תינוקת בת שנהמיכל14/06/2014
שלום,
לפני 3 ימים שמתי לב שרגל אחת של בתי, תינוקת בת שנה, מחוספסות (המון המון נקודות בולטות, ללא צבע בכלל, שמים לב אליהן רק במגע או אם מסתכלים טוב מול מקור אור). יום למחרת זה כבר הופיע על שתי הרגליים ועל הפנים. זה לא מאוד בולט אבל זה גם לא עובר...
הילדה מתקלחת כל יום וניסיתי להאריך את זמן המקלחת אולי המים והסבון יועילו אבל בנתיים אין חדש.
החלפתי לה סבון לפני כמה ימים. יכול להיות שזה מזה? כדאי ללכת לרופא ילדים או לחכות עוד כמה ימים ולראות אם עובר?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה אצל תינוקת בת שנה - תגובה
ד''ר אבישי קרן24/06/2014מיכל שלום.
נראה שהפריחה מטרידה אותך.
כדאי ללכת לבדיקת רופא שיתרשם ויוכל לכוון אותך.
קשה לעשות אבחנה לפריחות דרך האינטרנט... גם כאשר יש צילום, אין את האפשרות להתרשם מהילדה וממגע בפריחה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעה מרובהמלי13/06/2014
שלום
הבן שלי בן שלושה חודשים. הואמזיע מאוד מהרגליים. ממש נוטף מים.
האם זה מצביע על בעיה מסויימת?
יש לציין שהוא יונק, רגוע ישן בסך הכל בסדר
אשמח לתשובה
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעה מרובה - תגובה
ד''ר אבישי קרן24/06/2014מלי שלום רב.
הזעה מרובה יכולה להיות בשל חום/כיסוי מוגבר. יש לודא שזה לא המצב.
לעיתים הזעה מרובה מלמדת על פעילות גוף מוגברת, כמו במאמץ.
יש לפנות לבדיקת רופא ילדים, כדי שיתרשם שאף אחד ממערכות הגוף של הילד (לב וכלי דם) לא פועלת כאילו הילד נמצא ב"מאמץ". במקרה שבדיקת הילד תקינה - אין צורך לבצע דבר נוסף. לעיתים רופא הילדים ימליץ על בדיקות נוספות (אקו לב / בדיקת תפקודי תריס).
לסיכום - פניה לבדיקת רופא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זינצף? רוצפין?דיקלה09/06/2014
שלום בני בן הארבעה חודשים חלה בדלקת ריאות קיבל יום אחד טיפול בזינצף ויום אחרי החליפו לו לרוצפיןץ מה ההבדל בין התרופות? ומה האנטיביוטיקה המתאימה ביותר לדלקת ריאות לתינוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זינצף? רוצפין? - תגובה
ד''ר אבישי קרן24/06/2014שלום רב.
זינצף = אנטיביוטיקה ממשפחת הצפלוספורנים דור 2
רוצפין = אנטיביוטיקה ממשפחת הצפלוספרונים דור 3.
יש יתרונות לכל אחד, והטיפול בדלקת ריאות בהחלט יכול להיות עם כל אחת מהן. רוצפין טוב יותר נגד פנאומוקוקים עמידים, וזינצף טוב יותר נגד סטפיליקוק.
ההחלטה על הטיפול, בהתאם למה שהרופאים מתרשמים ולפי התגובה לטיפול.
בהצלחה ורפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לתינוקענת09/06/2014
הנכדה שלי בת חודש וחצי וכלתי מסרבת שיתנו לה חיסונים. קראה כתבות שזה לא מועיל ואולי אפילו יזיק....אני כמובן מאד נגד זה. אבל אין לי שליטה זאת הבת שלה וגם בני (בעלה) בעדה. מה עלי לעשות? האם זה חמור שלא יחסנו? האם עלול להיות השלכות? האם לא מסוכן לתינוקת שלא יחסנו אותה?? אני פשוט לא מבינה את זה וזה מקומם. כלתי טוענת שזה סתם פרנסה לחברת תרופות וכו'. מה דעתך על כך?? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון לתינוק - תגובה
ד''ר אבישי קרן24/06/2014שרה שלום.
המלצות משרד הבריאות הן לחסן.
החיסונים זכו להיות אחת ההמצאות הגאוניות של המאה האחרונה. ואנחנו עדים ברמה העולמית לירידה משמעותית בתחלואה השונה בזכות חיסונים אלה.
ההחלטה על גידול הילדים היא של ההורים (ולא של הסבתא...), כך שמה שאת יכולה לעשות זה רק לכוון ולתמוך ולכבד את ההחלטה של בנך וכלתך, אשר קיבלו אותה כאנשים בוגרים ולאחר בירור.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)