מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ערכי סוכר לא בצום לתינוק בן 1.8אדווה24/02/2014
שלום רב.
עשינו בדיקת סוכר לתינוק לא בצום אלא לאחר בקבוק דייסת תחליף חלב והערך יצא 113 .
כיצד אדע אם זה תקין?
האם יש טווח ערכים לסוכר לא בצום לתינוקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי סוכר לא בצום לתינוק בן 1.8 - תגובה
ד''ר אבישי קרן05/03/2014אדווה שלום.
זה נשמע תקין כאשר זהו המדד שלא בצום. אך המדד האמיתי הוא בצום.
יש טווח מקסימלי שנחשב כלא תקין בכל מקרה (והוא סביב ה 200...) בין אם בצום או לאחר אכילה.
וסוכר מעל ערך של 140 לאחר כשעתיים ממתן מנת גלוקוז כגירוי - נחשב כ"פרה-סכרת".
בכל מקרה העובדה שלא היתה בצום, ולא קיבלה מנת גירוי במינון המתאים. והבדיקה נלקחה לא שעתיים אחרי אותה מנה - מצביעים על כך שאין כל משמעות לתוצאה.
אפשר לחזור על בדיקה זו שוב, אך בצום.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - חזרנו על הבדיקה
עדי05/03/2014הפעם כמעט בצום של 3 שעות ויצאה תוצאה תקינה של 95
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים ושלושה חודשיםטל24/02/2014
בני בן שנתיים ושלושה חודשים. אחיו הגדול היפוטוני מאוד אבל אצל בן השנתיים לא שמנו לב לבעיות מוטוריות.
השבוע שמרה עליהם בייביסיטר עם הרבה ניסיון עם ילדים והיא אמרה שחגורת הכתפיים שלו חלשה.
איך אנחנו יכולים לבדוק אם אכן יש בעיה (תורים להתפתחות הילד רחוקים מאוד)?
איזה דברים מצופים מילד בגילו שאינו בעל חגורת כתפיים חלשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים ושלושה חודשים - תגובה
ד''ר אבישי קרן05/03/2014שלום רב.
הערכה יכולה להתבצע ע"י רופא הילדים וכן ע"י פיזיותרפיסט.
לילדים עם חגורת כתפיים חלשה יש קשיים ביציבה, ובפעולות מוטוריקה עדינה בידיים (אחיזת עיפרון, גזירה וכד') וכן מסורבלות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב cmv מולדרועי24/02/2014
שלום
תינוקת עם cmv מולד, בגיל 3 שבועות עברה בירור שכלל:
us מוח - תקין
בדיקות דם - תקינות
בדיקת עיניים - תקין
בדיקת abr - תקין
בדיקה פיזיקלית אצל רופא מומחה - תקין
מה ההמלצות המקובלות במקרה כזה?
אלו בדיקות נדרשות לצורך מעקב? (הומלץ רק על בדיקת abr כל 3 חודשים)
האם יש צורך בבדיקות חוזרות של עיניים - us - בדיקות דם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב cmv מולד - תגובה
ד''ר אבישי קרן24/02/2014רועי שלום.
המלצות למעקב הן לפי שיקולו של הרופא המומחה העוסק בתחום (רופא מחלות זיהומיות).
נראה שההמלצות שקיבלתם נכונות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצהנועה22/02/2014
היי
שמעתי שאסור לתינוק להיות בסלקל יותר מ45 דק
לא ידעתי שזה מזיק והילדה שלי בת 5 חודשים היתה המון בסלקל במיוחד בטיולים. זה סלקל שמתחבר לעגלה עשיתי נזק ????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה - תגובה
ד''ר אבישי קרן24/02/2014לינוי.
לא עשית כל נזק.
אין מה לדאוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת aנרדמה לשנת בוקר ארוכהתומר16/02/2014
היי,
יש לי תינוקת בת 8 חודשים, היא ישנה לילות מלאים, אתמול ישנה בלילה משמונה בערב עד היום ב-7 בבוקר, אחרי שקמה שיחקה קצת ואכלה חזרה לישון את שנת הבוקר בערך ב-9 וחצי ונרדמה עד 2 אחה"צ !
רציתי לדעת האם זה תקין ואין מה לדאוג, אציין שהיא קצת מקוררת,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת aנרדמה לשנת בוקר ארוכה - תגובה
ד''ר אבישי קרן24/02/2014תומר,
שלום רב.
אני מניח שתשבתי כבר אינה רלוונטית (לפי התאריך) וודאי הכל עבר חלף לו עד כה.
בכל מקרה, אם התינוקת נראית לכם שונה מהרגיל, וזה ממשיך - יש לפנות לבדיקת רופא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 4 חודשים מקיאה בבקריםמיה12/02/2014
שלום,
בת 4 חודשים ניזונה מהנקה ומחלב שאוב (2 בקבוקים ביום עם המטפלת).
חייכנית ורגועה מאוד. מתפתחת יפה.
שבוע שעבר התחלתי לתת לה ברזל.
נתתי לה ביום רביעי אחרי הארוחה האחרונה בלילה ולמחרת הערתי אותה אחרי 8 שעות מהארוחה הקודמת (זה המרווח עליו אני שומרת כבר כשלושה חודשים).
היא אכלה רגיל ואחר כך הקיאה מה שנראה כמו ארוחה שלמה.
למחרת אותו סיפור.
הייתי אצל רופאת הילדים שלה והיא אמרה לי להפסיק את הברזל ולראות מה קורה. הפסקתי והיא אכן הפסיקה להקיא.
ביום שני היא קיבלה את החיסון של גיל 4 חודשים והגיבה בעליית חום.
היום בבוקר אחרי הארוחה הראשונה היא שוב הקיאה לי. בלי שנתתי ברזל יום קודם. זה כבר פעם שלישית בשבוע לתינוקת שלא פלטה לפני כן אפילו פעם אחת.
אני אציין את כל הסיבות שעולות בדעתי:
*החלפתי לה חיתול קקי באמצע האוכל (למרות שעבר רבע שעה מההחלפה עד ההקאה והיא אכלה עוד באמצע)
* אני לוקחת חילבה וחלב רב
*היא אוכלת מהר אחרי 8 שעות צום (למרות שכבר חודשים זה השעות אוכל שלה)
* החלב השאוב לא טוב (למרות שהוא הארוחות 2, 3 )מתוך 6 ביום והיא מקיאה אחרי הראשונה.
מה עלי לעשות? למה לשים לב? אחרי שהיא מקיאה היא לא רוצה לאכול עוד והיא נראית חייכנית ונינוחה.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 4 חודשים מקיאה בבקרים - תגובה
ד''ר אבישי קרן24/02/2014מיה שלום.
אם הקאות נמשכות - יש לפנות שוב לבדיקה אצל הרופאה, אשר תוכל להתרשם ממצב הכללי של הילדה, ולשקול בירור נוסף לאחר בדיקה פיזיקלית (כמו בדיקות מעבדה, בדיקת שתן).
מאחר וחלק מהארוחות היא אוכלת היטב ללא הקאות, וגם בגלל שהיתה מחלת חום, וברזל חדש תוך כדי... נראה יותר כמו צירוף מקרים ולא משהו מדאיג.
בכל פנים - אם התלונות הללו ממשיכות ---> יש לפנות שוב לבדיקת הרופאה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק מתעייף מהר וישן הרבהמיכל08/02/2014
שלום ד"ר קורן,
הבן שלי בן שנה ושבעה חודשים ואני חושבת שהוא מתעייף מהר מידי וישן הרבה מידי.
הוא ישן לרוב בערך 11 שעות שינה בלילה (בערך משמונה וחצי בערב עד שבע וחצי בבוקר) ובערך בשעה 11 בבוקר הוא מתעייף ורוצה לישון שוב... משך השינה יכול להמשך בערך כשעה...
אני מוטרדת מכיוון שאני יודעת שתינוק בגילו לא אמור להזדקק לשינת בוקר.. והוא פשוט עייף. יוצא שביממה הוא ישן בערך 14-15 שעות.
האם זה נורמלי? בגן הסבו את תשומת ליבי שהוא מתעייף מהר וקשה לו להחזיק מעמד עד לשנת הצהריים ואני רואה את זה גם בבית.
סליחה על אורך השאלה ותודה על הסבלנות!
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק מתעייף מהר וישן הרבה - תגובה
ד''ר אבישי קרן10/02/2014מיכל שלום.
זה יכול להיות נורמלי לחלוטין.
ועם זאת, כדי לפנות לבדיקת שיגרה אצל רופא הילדים, שיודא שאכן אין כל בעיה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גוף נמוך לאחר וירוסרונית03/02/2014
שלום,
זו הפעם השנייה שבני בן השנה וחודשיים מפתח חום גוף נמוך לאחר מחלת חום.
לאחר שבמשך יומיים סבל ממחלת חום (כ40 מעלות, הורדנו בעזרת אקמולי) ונזלת, החל חומו לרדת עד ל 35.7. זהו חום גוף שאינו אופייני לו במצב בריאותי תקין.
מה יכול לגרום לכך? האם סיבה לדאגה? רופא הילדים שלנו מתעקש להתעלם מהמידע אך אנחנו מודאגים. כיצד ניתן לבדוק מדוע מגיב כך?
תודה מראש,
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום גוף נמוך לאחר וירוס - תגובה
ד''ר אבישי קרן10/02/2014רונית שלום.
חום גוף תקין הוא מעל 36, אבל לא תקין (היפותרמיה) נחשב מתחת 35...
מה שאומר שהחום בין 35 ל 36 הוא באיזור לא ברור. מחד זה לא המצב התקין, מאידך - לא דורש בירור או טיפול, למעט חימום חיצוני (שמיכה / סוודר). ודאי אם מדובר ב 2 אירועים בלבד.
אם היה מדובר באופן קבוע בילד שאינו מצליח לשמור על חום גוף מעל 36 - יש מקום לבירור מעבדתי (בין השאר תיפקודי תריס, ותפקודים נוספים של המערכת האוטונומית).
אני מסכים עם הרופא שלכם, שאין סיבה לדאגה בתיאור שתארתם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנועה31/01/2014
הבת שלי בת 4 וחצי חודשים ולפעמים אנשים מושיבים אותה ואני צריכה להעיר להם רציתי לדעת מה הנזק שיכול להיות מיזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אבישי קרן10/02/2014שלום.
אין נזק רציני בהושבה. אבל העניין של ההתפתחות הוא הדרגתי, קודם מרימים ראש / צואר, אח"כ היפוך בטן-גב, גב-בטן, מעבר לעמידה על ארבע.. ישיבה.. עמידה... הליכה.
הרעיון בזה שאין צורך להושיב ילד בגיל 4 חודשים נובע מכך שאין כל מטרה להקדים או לשנות את סדר ההתפתחות הנורמלי.
ילד בן 4 חודשים ישב בצורה לא יציבה, דבר שלא נוח לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופורציות גוף תינוקיעל30/01/2014
שלום.
מהו היחס התקין בין אורך הרגליים ואורך הידיים של תינוק לגובהו הכללי, לקראת גיל שנה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תינוקת, דלקת בשתן, טיפול אנטיביוטיעידן29/01/2014
שלום, ביתי בגיל חודשיים וחצי אושפזה ל4 ימים בגין דלקת בשתן, נמצא חייידק בשתן,
לביתי עשו כעבור 3 ימי טיפול אולטרהסאונד לכליות ומצאו הרחבה באגן הכליה(8 מ"מ כמדומני)
קיבלה 2 סוגי אנטיביוטיקה ושוחרר עם המשך טיפול של עוד 10 ימים עם רספרים.
הרופא המשחרר החליט ורופא המשפחה תמך בהמשך טיפול מונע בצפורל במינון של 10 מ"ג עד לגיל חצי בו אני צריך לעשות שוב אולטרהסאונד כליות ולהראות לנפרולוג.
שאלתי היא: נשמע לי ולסובבים אותי(שדואגים להלחיץ) שזה לא יכול להיות שלתינוקות כל כך קטנה תקבל כל כך הרבה זמן אנטיביוטיקה, היא תהיה רגישה למחלות, ביחוד שעוד חודש נכנסת לגן, זה מחליש אותה, זה לא בריא... אומרים לי שאני חייב פרוביוטיקה וכו'...
מה לעשות? האם עליי לפקפק בהחלטה הזו ולגשת להתייעצות נוספת?
*** האם להפסיק את השימוש באנטיובטיקה? **** המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת, דלקת בשתן, טיפול אנטיביוטי - תגובה
ד''ר אבישי קרן10/02/2014עידן שלום.
בילדים בהם יש הרחבה של אגן כליה, וחוו בעבר אירוע של דלקת בשתן, יש היגיון גדול מאוד לתת להם טיפול מניעתי אנטיביוטי , בכדי למנוע אירוע נוסף של זיהום בדרכי השתן, אשר יכול לפגוע בכליות.
בנוגע לסוג הטיפול (צפורל או רספרים) - הייתי ממליץ לך להתייעץ עם נפרולוג ילדים. יש גישות שונות, הנוגעות לגיל בו מטפלים בצפורל ובגיל בו מטפלים ברספירים.
א"כ, המלצתי בשלב זה: המשך אנטייבוטיקה מניעתית עד התייעצות שלכם עם נפרולוג ילדים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע צואהלירון27/01/2014
שלום דר
בתי בתי 3 חודשים וחצי , ניזונה מתמ"ל סימילאק קומפורט ,והנקה פעמיים ביום ,
כמעט כחודש ימים יש לה צואה פעם ביום בצבע ירוק כהה כמו שמן זית במרקם משחתי כזה, (עוד לא הוספנו ברזל)
האם זה נורמאלי או שיש בעיה כלשהי ? או שצריך לשנות סוג פורמולה ולאיזה ממליצים ?
ועוד שאלה -- קצת אדמומיות במצח מאז הלידה .. האם זה ישאר לה ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע צואה - תגובה
ד''ר אבישי קרן10/02/2014לירון, שלום.
בנוגע ליציאות - הצבע נשמע נורמלי, ואין מה לדאוג.
פריחה על המצח - אני מניח שמודבר בפריחה מהלידה, שבד"כ דוהה עם הגיל.
בהצחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמויות של מוצקים ביום לגיל 7 חודשיםשלי26/01/2014
שלום,
בתי בת 7 וחצי חודשים, ואני לא הבנתי מה כמות המוצקים שהיא צריכה לאכול ביום. כרגע היא אוכלת ארוחת פירות בבוקר, מגיעה כמעט לחצי כוס חד פעמית (לפעמים קצת יותר) וארוחת עוף עם ירקות בצהריים, אוכלת ממש מעט, כמה כפיות. היא אחוזון 100 במשקל כך שאני לא מודאגת מהמשקל אבל בכל זאת זה נראה לי ממש מעט... היא יונקת כשלוש-ארבע פעמים ביום ומתעוררת לינוק כפעמיים בלילה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמויות של מוצקים ביום לגיל 7 חודשים - תגובה
ד''ר אבישי קרן26/01/2014שלי שלום.
אין כמות מקסימום או מינימום. צריך להאכיל את הילדה כאשר היא רעבה, ולהפיק כאשר היא שבעה ואינה מעוניינת יותר לאכול.
ואם כמה כפיות משביעות אותה - אז לא לדחוף לה עוד בכוח
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שלושה חודשים עם שיעול חזקרוית22/01/2014
שלום ד"ר אבישי קרן,
בתאריך 11.1.14 בתי הייתה בת 3 חודשים.
ממוצ"ש היא משתעלת מאוד וצרודה (כנראה עקב הליחה הרבה). השיעול שלה לא יבש אלא "ליחתי" מאוד.
השיעולים לא כ"כ משתפרים ובעיקר בבקרים, כשהיא קמה, היא נתקפת בסדרה של שיעולים שמביאים אותה לעיתים עד כדי כאילו הקאה. היא בקושי מצליחה לבכות כי היא מאוד מאוד צרודה.
לפני יומיים התחילה גם נזלת (לא הרבה בכלל אבל שומעים בנשימות שלה שהיא מצוננת).
חוץ מזה ומה שבעצם הכי חשוב-אין חום בכלל. 37.5 זה המקסימום שהיא הגיעה אליו, חוץ .מאתמול בלילה שאחרי המקלחת פתאום היה לה 38.0 אבל בבדיקה של אחרי שעה זה שוב ירד ל-37.5.
שאלתי היא- האם השיעולים החזקים יכולים להעיד על התפתחות של דלקת ריאות או שרק אם יש חום זה יכול להעיד על דלקת ריאות והשיעולים הם פשוט חזקים באופן טבעי?
אולי בבוקר היא משתעלת יותר בגלל הליחה שהצטברה בלילה?
תודה רבה,
רוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אדום וצורבשירה14/01/2014
שלום. תינוקת בת שנה עם אודם חריף בפתח לנרתיק (לא השפתיים), הרופאה רשמה אגיסטן קרם וגינלי אך אין שיפור.עושה רושם שזה מגרד ומציק מאוד לקטנה.
מה יכולות להיות הסיבות לכך? ומה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדום וצורב - תגובה
ד''ר אבישי קרן25/01/2014שירה, שלום רב.
לעיתים היעדר הגיינה יכול לגרום לכך, זיהומים עוריים שונים (חיידקיים, פטריתיים), גירוי חיצוני (תולעים).
אם אין שיפור - אני ממליץ לפנות לבדיקה חוזרת, לשקול טיפול במשחות נוספות אפשריות (כאלה המכילות גם מעט סטרואידים + אנטי-פטרייתי). כמובן, לפי הממצאים הנראים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)