פורום רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי ד"ר
    טל
    30/09/2014

בטח שואלים אותך לא מעט על צינון ונזלת..
    בני בן שנה וחודש מזה יומיים מצונן, נזלת שקופה נוזלית, מתקשה להירדם בלילה.
    האם אוטריוויני / מי מלח מספיקים או שניתן לעשות בנוסף
    אינהלציה?
    ומה בנוגע לשמן אקליפטוס בגיל הזה? הבנתי שזה מקל על דרכי הנשימה. האם אתה ממליץ?
    תודה לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היי ד"ר

הוספת תגובה

• היי ד"ר - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    09/10/2014

שלום רב.
    נזלת וצינון הן תופעות חולפות. תופעות אלה חולפות גם ללא כל טיפול.
    הטיפול צריך לקחת בחשבון את חומרת המצב לעומת הסיכון בתופעות לוואי של התרופה הניתנת נגדו.
    בשל כך ההמלצות של ה AAP (איגוד רופאי הילדים האמריקאי) הן להימנע כמה שיותר מטיפול שהוא סימפטומטי בלבד (טיפול מקל, ולא טיפול מרפא), בילדים קטנים, בעיקר מתחת גיל שנתיים. ולאחרונה יש פרסומים הממליצים לדחות טיפולים סימפטומטים גם לגילאים מבוגרים יותר, כגיל 6 שנים.
    תרופות כמו מי מלח / אינהלציות מי מלח אינן יכולות להזיק.
    שימוש בשמן אקליפטוס לא נראה לי שיכול להזיק (אם אין מגע ישיר בעור הילד, ושמים טיפה אחת), מאידך - אין כל דיווח רפואי על יעילות טיפול זה (כמובן, מתחום הרפואה הקונוונציונאלית).
    שימוש במכשיר אדים, שהיה מקובל מאוד בעבר, נמצא כמסכן, ואינו מועיל, ולכן המלצות איגוד רופאי הילדים בישראל להוציא אותו משימוש. משרד הבריאות מאפשר להשתמש במכשיר אדים בתנאי שמקפידים מאוד מאוד מאוד על ניקיון המכשיר עד לחלקיו הקטנים.
    בהצלחה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים לתינוק בסין
    ענבל
    21/09/2014

שלום, אני נמצאת כרגע בשנחאי בחודש 9 להריוני. שאלתי היא אילו חיסונים על התינוקת לקבל בהתחשב בעובדה שנהיה בסין בשנה הקרובה ואחכ נחזור ארצה, כמו״כ אגיע לביקור בארץ בעוד 4 חודשים ואני מעדיפה לדחות חיסונים לא דחופים לזמן שאהיה בארץ. תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים לתינוק בסין

הוספת תגובה

• אינהלציה לתינוק
    Shushon
    19/09/2014

שלום,
    התינוק שלי בן 10 חדשים סובל משיעול פרודוקטיבי כשבוע, שמחמיר בלילה. מלבד קצת נזלת, מרגיש טוב, ללא חום. הרופאה המליצה על אינהלציה של מי מלח (בבדיקה מצאה כי הריאות נקיות).
    הבעיה שהוא ממש מפחד מהרעש שעושה המכשיר ונכנס להתקף בכי כל פעם שמפעילים אותו.
    אנחנו לא מצליחים לעשות טיפול יותר מכמה שניות.
    האם יש פתרון אחר? האם יעבור גם ללא טיפול?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אינהלציה לתינוק

הוספת תגובה

• אינהלציה לתינוק - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    09/10/2014

שלום רב.
    אפשר לשים את המכשיר רחוק ממנו, ורק את הצינור לקרב אליו.
    הטיפול באינהלציה של מי מלח אמור להקל על הליחה והנזלת, על הגודש של דרכי האויר.
    בכל מקרה זה לא מרפא.
    אפשר לנסות גם שפריצים של מי מלח לאף (אוטריוויני וכד').
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה
    נעמה
    15/09/2014

שלום
    יש לי תינוקת בת חדשיים וחצי שסובלת מריפלוקס. כמה ימים אחרי הלידה התחילה לצרוח בלי הפסקה )לא לבכות אלא ממש צרחות ועוויתתות בגוף מכאב( ושבועיים לאחר הלידה החלה גם לפלוט. מאז טופלה בזנתק ועברנו ללוסק, ניסיתי להפסיק מוצרי חלב )הנקה( ושלל פתרונות יצירתיים. ללא טיפול תרופתי היא ממש מתקשה לאכול בגלל הצריבה ואיתו יש הקלה גדולה. כשהיא נינוחה היא משחקת, מחייכת , תקשורתית. מה שעוד לא נפתר וסומן מההתחלה כבעיה שלא ברור לי עד כמה קשורה לריפלוקס הוא נושא השינה. מאד מאד מתקשה להרדם במהלך היום. צורחת ובוכה כשאני מרדימה אותה בנענוע. לא נרדמת בעגלה/מיטה וכו. כשאני מניחה במיטה מתעוררת לאחר גג חמש דק וגם עלי מתעוררת לעיתים בבכי אחרי 10/20 דק. מיותר לציין שאני מותשת. עד כמה המצב בעייתי? האם עלי בגיל כה צעיר לעבוד איתה "התנהגותית"? האם יש סיכוי שהמצב יסתדר מעצמו? אני אובדת עצות וכמובן דואגת לה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שינה

הוספת תגובה

• שינה - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    09/10/2014

נעמה שלום.
    יתכן שבעיית השינה קשורה לרפלוקס (האוכל עולה בקלות יתרה במעלה הושט בשכיבה על הגב). כדאי לנסות להשכיבה ב"השכבה גבוהה", כך שהמיטה תהיה בזוית של 30 מעלות- 40 מעלות, וראשה בחלק הגבוה יותר של המיטה, בעוד שרגליה בחלק הנמוך יותר. לעיתים גם השכבה על הבטן עד שהיא נרדמת (ומייד להעביר אותה לגב כאשר היא נרדמת) יכולה לעזור.
    וכמובן... יתכן שבעיית השינה לא קשורה לרפלוקס, ופשוט דרוש קצת יותר זמן עד שתכירי את ההרגלים שלה, ואיך היא והבת להירדם (וגם שהיא בעצמה תכיר את זה).
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריה בלשון
    ג'יהאן
    11/09/2014

יש לבת שלי פטריה בלשון..הרופא נתן לי תרופת ניסטטין רדי מיקס..אבל בכל פעם שאני נותנת לה היא בוכה ודולפת אותו..האם באופן הטבעי הטעם שלו מריר?

לקביעת תור
    סגירה
    פטריה בלשון

הוספת תגובה

• פטריה בלשון - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    09/10/2014

שלום רב.
    לא טעמתי.. ככה שאינני יודע.
    בכל מקרה, זה הטיפול הנכון לפטרת בפה. אפשר לנסות גם דקטרין אוראל ג'ל.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריה בלשון - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    09/10/2014

שלום רב.
    לא טעמתי.. ככה שאינני יודע.
    בכל מקרה, זה הטיפול הנכון לפטרת בפה. אפשר לנסות גם דקטרין אוראל ג'ל.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פניה דחופה לגבי תינוק בן 3 חודשים.ת
    נועה
    31/08/2014

שלום דוקטור, בני בן 3 חודשים החל לאחרונה להכניס את ידו לפיו, כשמדי פעם הוא מוצא את הבוהן ומצץ אותה נמרצות, לעיתים רבות מתוך שינה. גם אם מוציאים אותה ומחליפים במוצץ הוא לרוב שומט אותו, חוזר ליד ומשם לאצבע. בנוסף ידיו על פניו זמן רב במהלך היום ולמרות גזירת הציפורנייל הוא ממש צובט עצמו ופוצע קלות אץ עצמו אחת לזמן מה.
    האם דברים אלו נשמעים מדאיגים ודורשים מעקב רופא צמוד? תודה רבה

הוספת תגובה

• פניה דחופה לגבי תינוק בן 3 חודשים.ת - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    11/09/2014

נועה שלום.
    זה נשמ נורמלי לחלוטין. אין מקום לדאגה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון גיל שנה
    אירית
    31/08/2014

היום קיבלה ביתי בת השנה ושבוע חיסון מחומש של גיל שנה וחיסון נגד זיהומים פנוימוקוקים (סה"כ 3 זריקות- אחד בכל רגל ואחד בזרוע).
    לאחר מתן המנות, אחות טיפת חלב שביצעה את החיסון אמרה שעשתה טעות ונתנה לילדה מנת חיסון שלא היתה אמורה לקבל. לפי מיטב הבנתי, האחות הזריקה לה גם מנת "דחף" שלא היתה אמורה לקבל היום אלא רק באוקטובר. האחות אמרה שאין לזה משמעות גדולה מידי ונצטרך לקבל את מנת הדחף בפעם נוספת בעוד כחצי שנה שוב.
    לא נתתי אמון רב מידי באחות כשאמרה לי שקבלת המנה המיותרת אינה משמעותית ואינה מסוכנת, אך אינני שקטה.
    מלבד לעניין שהתנהלות האחות היתה בלתי תקינה, האם יש מקום לדאוג לתינוקת אשר קיבלה חיסון מיותר?

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון גיל שנה

הוספת תגובה

• חיסון גיל שנה - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    11/09/2014

שלום רב.
    מאחר ואינני יודע איזה חיסון קיבלה מוקדם מדי ואיזה לא... יש לפנות אל הרופא המטפל עם פנקס החיסונים. הוא יוכל לזהות איזה חיסון קיבלה שלא בזמן ולהעריך אם זה תקין או לא.
    יש לפנות עם פנקס החיסונים לרופא המטפל.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמן דקלים בתחליף חלב
    נועה
    24/08/2014

שלום

יש הרבה מידע סותר לגבי שמן דקלים בתחליפי חלב.

מעניין אותי מאוד לשמוע חוות דעת מקצועית ואובייקטיבית בנושא - האם בריא או לא?

וכן - האם שילוב בין תחליפי חלב מחברות שונות מומלץ?

תודה רבה מראש,

נועה

לקביעת תור
    סגירה
    שמן דקלים בתחליף חלב

הוספת תגובה

• שמן דקלים בתחליף חלב - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    11/09/2014

שלום רב נועה.
    אני לא רוצה להתערב בויכוח בין החברות השונות המייצרות תמ"לים שונים. ובגדול אגיד שהמזון המומלץ ביותר לתינוקות הוא חלב אם (הנקה!). החברות השונות מנסות לחקות את חלב האם כמה שיותר, כדי להשיג את תחליף החלב הטוב ביותר, אך בודאי שאין באפשרותם להגיע לתוצר המדוייק (חלב אם מכיל גם נוגדנים, שזה מוצר טבעי לגמרי מהאם).
    בכל מקרה, אני ממליץ לנסות במקרה הצורך תמ"ל שהילד מתרגל אליו ואוהב, ולהתמיד בו, לא לנסות כל כמה ימים להחליף, כי כל החלפה שכזו עלולה לגרור תגובה של מערכת העיכול.
    אכן אחת מהחברות מתגאה בכך שאין במוצריה שמן דקלים (בעוד שבשניה יש במינון גבוה יותר), והשניה מציינת שיש בתוצריה חומצה פלמיטית החשובה ומצויה בשמן דקלים... שתי החברות לא מייצרות חלב אם :)
    מניסיוני האישי (יש לי 6 ילדים) - אנחנו קנינו מכל אחת מהחברות בזמנו, והתייחסנו בעיקר למחיר. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי צמיחת שניים
    נויה
    14/08/2014

שלום,
    לבן שלי צומחות שניים וחברה המליצה לי לתת קצת נובימול להורדת החום ולכאבים
    האם כשאין חום צריך לתת מנה קטנה יותר?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי צמיחת שניים

הוספת תגובה

• כאבי צמיחת שניים - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    16/08/2014

לא.
    יש לתת את המנה לפי המשקל כדי שתהיה אפקטיבית.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמישות יתר
    מרינה
    14/08/2014

שלום דןקטור
    היום הינו בטיפת חלב בבדיקת רופא ילדים (התינוק שלי בן חודשיים וחצי) והיא ציינה שהוא היפוטוני עם גמישות יתר. לדעתי הוא לא היפוטני כי הוא חזר ומתנגד טוב עם רגליים וידיים פשוט היא בדקה אותו מייד אחרי שינה. בקשר לגמישות יתר יכול להיות כי גם לבני הגדול יש זה. השאלה שלי על סמך מה מאבחנים היפוטוני מה הם הסימנים שאפשר להסתמך עליהם ?ובמידה וכן מה הוא השלכה לתווח ארוך?. בכל מקרה אבנתי שזה לא משהו חריג במיוחד כי רופא אמרה לי להחזיק אותו יותר על הטן ולא היתרגשה יותר מידי. מה המלצות בדרך כלל עם גמישות יתר והיפוטניות ? העם זה עובר או לא אחרי האיבחון?
    המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גמישות יתר

הוספת תגובה

• גמישות יתר - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    16/08/2014

מרינה שלום רב.
    אחות טיפת חלב המליצה על פניה לרופא כדי שיעריך האם אכן מדובר בהיפוטוניה.
    אני ממליץ לגשת לבדיקת רופא.
    אם אכן הוא יתרשם מהיפוטוניה משמעותית - יפנה אותך לפיזיותרפיה או לבירור לסיבת היפוטוניה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימיקול לתינוק יונק
    נוי
    13/08/2014

התינוק שלי סובל מגזים למרות שאני מניקה הנקה מלאה..
    חברה מאוד המליצה לי על סימיקול ואמרה שצריך לתת לפני כל האכלה(היא לא מניקה)האם גם בהנקה?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    סימיקול לתינוק יונק

הוספת תגובה

• יכול להיות שזה קשור להנקה

בטי
    14/08/2014

ולמה שאת אוכלת שעובר גם לתינוק בהנקה.. תנסי להמנע ממאכלים שגורמים לגזים (כרוב, מוצרי חלב וכו').
    ניסית כדור פיזיו'? זה מרגיע אותם קצת...
    אני הייתי נותנת גרפווטר (לפני הנקה) וזה ממש עזר לנו, יש בזה שומר ואניס שייעודים לטיפול בגזים. יכולה לנסות... שיהיה בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימיקול לתינוק יונק - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    16/08/2014

נוי שלום.
    אפשר גם בהנקה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעונים לתינוק
    לירון
    30/07/2014

שלום
    בני בן שבועיים + 4 , בימים האחרונים יש לו בעיקר על הפנים , מצורפת תמונה , וקצת באזור העורף פצעונים , על הפנים הם נראים ממש עם לבן כמו אקנה , על האף הם היו כבר ממש מהלידה אבל הם נהיו יותר ״מלאים״
    אשמח אם תוכל לאבחן ולתת את המלצתך אם ואיך דרוש טיפול
    תודה
    לירון

לקביעת תור
    סגירה
    פצעונים לתינוק

הוספת תגובה

• פצעונים לתינוק - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    16/08/2014

פריחה אופיינית של ילודים, ואכן נראית כאקנה, ונקראת "אקנה נאונטרום" (אקנה של ילודים).
    אין צורך בטיפול.
    עובר עם הזמן.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמין d
    עדי
    30/07/2014

תינוק בן שבוע נכנס לו בטעות טיפות ויטמין d לעין האם עלי לגשת למיון?

לקביעת תור
    סגירה
    ויטמין d

הוספת תגובה

• ויטמין d - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    16/08/2014

עדי שלום.
    יש לשטוף במים בלבד.
    אין צורך לפנות למיון. \
    בהצלחה. \

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 חודשים משלשל
    יעל
    28/07/2014

שלום. עשיתי לבני בן 4 חודשים חיסון רוטה לפני כשבועיים. 11 ימים אחרי החיסון התחיל לשלשל שלשול צהוב ומימי לאחר כל ארוחה. המצב נמשך כבר 4 ימים. ללא חום. האם לדעתך זוהי תגובה לחיסון? כמה זמן עלול להימשך? מה ניתן לעשות כדי להקל עליו? האם ניתן לתת מי אורז ובאיזה כמות? האם אתה ממליץ יל פרוביוטיקה או מינרלי בגיל הזה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 4 חודשים משלשל

הוספת תגובה

• בן 4 חודשים משלשל - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    16/08/2014

יעל שלום רב.
    שלשול יכול להיות בתגובה לחיסון, או ללא קשר לחיסון.
    זה יכול להמשך שבוע-10 ימים, ועד שבועים. בד"כ בלי חום, בלי דם בצואה, בלי ריר בצואה.
    בגיל 4 חודשים לא הייתי ממליץ על מי אורז. אם הוא אוכל פורמולות (תחילפי חלב), אפשר להציע לו את תחליפי החלב דלי הלקטוז (יש בכל החברות).
    פרוביוטיקה לפני גיל 6 חודשים - לא מומלץ.
    מינרלי - נותנים במקרה של חשש להתייבשות. אם הוא מצליח לשתות פורמולות /הנקה - אז אין צורך.
    בהצלחה ורפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפלוקס, גזים או משהו אחר..
    נעמה
    26/07/2014

שלום,
    ביתי בת ארבעה שבועות. נולדה במשקל 2,200 ועל רקע זאת אושפזה ביחידת מעבר, שמו לה זונדה לניקוז נוזלים ,היתה בצום 24 שעות ראשונות של חייה וקיבלה עירוי גלוקוז ממנו עברה גמילה במשך כיומיים (ביממה הראשונה היו 2 נפילות סוכר) .

מאז היא יונקת, ובמהלך ההאכלות היא עוצרת בוכה, מאדימה, כאילו מתקשה מאד , אנחנו עושות הפסקות במהלך ההאכלה כדי שתוציא גרעפס וכדי להרגיע מהבכי. הבכי נמשך עם התכווצויות וככל שעובר הזמן אני לומדת להרגיע אותו מהר יותר.
    בשבועיים האחרונים יש גם פליטות, לפעמים גדולות יותר, לפעמים פחות, פעמים בודדות גם בקשת.

אני תוהה אם לייחס את מה שקורה לגזים? (יש התכווצויות בבטן) לריפלוקס (פליטות) או שיתכן ויש משהו נוסף ששווה בירור- כיוון שהבכי והקושי הגדול שלה מתחילים לרוב תוך כדי האכילה, מה שהופך את ההנקות למאד מתסכלות גם עבורי ובעיקר עבורה.
    אפילו חשבתי שיתכן שהזונדה שהיתה לה פצעה אותה באיזשהו אופן והאכילה מגרה איזו נקודה.

אודה לתשובה,
    נעמה

הוספת תגובה

• ריפלוקס, גזים או משהו אחר.. - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    16/08/2014

נעמה שלום רב.
    את מציינת את האפשרויות ההגיוניות ביותר, רפלוקס, גזים, ואולי התנהגות נורמלית של תינוקת...
    יש צורך במידע נוסף, שיכול לרמז לאבחנה = האם היא פולטת הרבה? עולה במשקל? אינו עולה במשקל? כל כמה זמן היא אוכלת ארוחה. מה הכמות של כל ארוחה. האם מסאג' מרגיע אותה?
    אני ממליץ לפנות לבדיקת רופא עם כל המידע הזה - כדי ראות איך אפשר לעזור לביתך.
    מזל טוב ובהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה