מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהטל12/01/2015
שלום רב, התינוק שלי בן כמעט 4 חודשים, יונק. עולה יפה במשקל. בשבועיים האחרונים כל היציאות הן בצבעי ירוק בהיר או כהה. ללא חום, חיוני. בשבוע האחרון הורדתי מוצרי חלב, אך ללא שינוי בצבע היציאות, רק במרקם שהוא פחות רירי, ופחתה תדירות היציאות לשתיים שלוש ביום. מדוע צבע היציאות ירוק? על מה יכול להעיד? האם לנסות להוריד מוצרי מזון נוספים מהתזונה שלי? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אבישי קרן29/01/2015טל שלום.
לא נראה לי שזה בעייתי.
בכל מקרה תביאי פעם אחת "דגימה" לרופא, כדי שיבחן את הצבע והמרקם ויחליט אם זה בסדר או לא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אף סתום לתינוק בן חצי שנהרותם10/01/2015
שלום,
מזה כשבועיים הבן שלי לא נושם סדיר בעקבות נזלת.
עשינו הכל (אנלציה, מי מלח לאף, בצל בחדר, מכשיר אדים קרים, גנובול, סטרימר, מי אגסים, שאיבת נזלת).
כלום לא עוזר!
נשמח לטיפים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף סתום לתינוק בן חצי שנה - תגובה
ד''ר אבישי קרן29/01/2015רותם שלום.
עשיתם אכן הכל.
לצערי אין עוד מה להציע.
בהצלחה ורפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום אצל תינוקחגית07/01/2015
משבת הנכד שלי בן ה8 חודשים עם חום גבוה
ביקר פעמיים אצל רופא ילדים וספירת דם תקינה
למרות זאת עדיין יש חום 39 והילד לא אוכל טוב ולפעמים מקיא.
מקבל רק תרופה להורדת חום.
נמצא כבר חודשיים במשפחתון .
מה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום אצל תינוק - תגובה
ד''ר אבישי קרן29/01/2015חגית שלום.
חום הוא תלונה מאוד לא ספציפית. ויכול לנבוע מהרבה סיבות. הנפוצה ביות היא מחלה ויראלית, ודאי כאשר הילד נראה טוב, וספירת דם תקינה.
נא להמשיך מעקב רופא.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסרת אוניםרבקה01/01/2015
יש לי תינוקת בת שבעה חודשים מגיל חודשים התחילה לסרב לאכול. ניזונה מהנקההמסרבת לבקבוק. מקבלת לוסק שלא עוזר... רואים שסובלת מרימה את הראש קדימה בכל אכלה . היא יונקת.רק מתוך שינה וגם זה לא תמיד. לפעמים יונקת ואז מתעוררת מהכאב.
מוצקים גם בקושי אוכלת.
עולה במשקל מעט שוקלת שמונה קילו נולדה 4.5 .
אני ממש נואשת ולא יודעת מה לעשות האם יכול להיות שזה לא ריפלוקס?אלא משהו אחר.
תודה
רבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסרת אונים - תגובה
ד''ר אבישי קרן03/01/2015שלום רב.
המלצה שלי היא לא להאכיל בכוח/ בשינה או כאשר הילדה אינה משתפת פעולה. אפשר לחכות אפילו 4-5 שעות, עד שהיא תרצה, ולתת לה את ארוחתה.
במקרה של קשיים בהאכלה - אפשר להתייעץ במרפאת אכילה, שם יש אנשי צוות אשר צופים בך מאכילה את הילדה, ומתרשמים מיכולותיה לאכול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקוסאחת31/12/2014
שלום רב נכדתי בת חודשיים סובלת מריפלוקס קשה פולטת רוב הזמן ברמות קשות ולא מפסיקה לבכות הילדה צורחת ממש כל הזמן היא בקושי ישנה והבכי שלה קורע את הלב בני וכלתי לקחו אותה לכל הבדיקות האפשרויות היו איתה בתל השומר ועשו את כל מה שניתן לעשות לצערי תשובת הרופאים לא ממש עוזרת והילדה סובלת רק בת חודשיים ואיתה בני וכלתי שנותרים חסרי אונים לנוכח המצב הילדה לא רגועה בוכה כל הזמן ממש קשה אשמח לקבל עזרה בייעוץ אולי יש עוד משהוא שאפשר להקל עליה זו נכדתי ואני נקרעת כשאני שומעת אותנ בוכה בצורה כזו ואין באפשרותי לעזור לה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפלוקוס - תגובה
ד''ר אבישי קרן29/01/2015הבירור של רפלוקס בא רק אחרי ניסיונות טיפוליים ברפלוקס.
יש מקום לנסות תרופות אנטי-חומציות של הקיבה, וכן תרופות מכאניות אשר מונעות מהאוכל לעלות למעלה, וכן אוכל ספציפי אשר "שוקע" בקיבה ולא עולה למעלה.
רק אם כל אלה לא הצליחו - יש טעם לברר בבדיקות מעבדה / הדמייה את הרפלוקס.
במצבים קיצוניים, יש טיפול קיצוניים (כירורגיים) לרפלוקס.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורמוקסגל25/12/2014
בני בן 3. זה למעלה משנה שכל חודשיים חוזרות לו תולעי מעיים (גם לאחר שבני המשפחה מטופלים אף הם בטיפול תרופתי ואנו מרתיחים מצעים), וטיפולים טבעיים שניסינו לא עזרו (שן שום,מריחת וזלין).
האם השימוש החוזר בורמוקס מסוכן, ואם כן מה הסכנות?
ומה לעשות כשהתולעים חוזרות? אנחנו לא יכולים לראות אותו סובל :-(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורמוקס - תגובה
ד''ר אבישי קרן03/01/2015שלום רב.
הטיפול בורמוקס בטוח.
יש צורך לתת לכל בני המשפחה ב 2 מנות (בהפרש של 10 ימים בין מנה למנה).
ושמור כמה שיותר על הגיינה בטיפול בילד / שטיפת ידיים אחרי החלפת טיטול / שירותים.
תופעות לוואי אינן שונות מתופעות לוואי רגישות המופיעות על תכשירים שונים (אקמול לדוגמא).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 4.5 חודשים,unr11/12/2014
שלום רב,
אשמח לדעתכם התינוקת כל היום מפליצה וממש מסריח, בוכה המון במהלך השינה וכמעט ולא ישנה ,נראה שסובלת מכאבי בטן.. אוכלת גם חלב אם וגם מטרנה.. מה עושים? לקחת לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 4.5 חודשים - תגובה
ד''ר אבישי קרן24/12/2014נראה לי שלא בעייה. אבל תמיד אפשר לפנות לבדיקת רופא להערכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר ברגל תינוקתדנה11/12/2014
שלום רב,
האם אפשרי שתינוקת בת 9 חודשים בריאה ומתפתחת תקין, תשבור את עצמות הרגל, טיבייה ופיבולה ללא נפילה או בכי? ככל הניראה קרה בזמן השהות בגן והגננת לא יודעת לדווח על שום ארוע חריג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר ברגל תינוקת - תגובה
ד''ר אבישי קרן24/12/2014דנה. יש מחלות נדירות שגורמות לשברים מקריים.
אבל אם מוצאים את השבר הזה אצל תינוקות ואין "סיפור" שמסביר כיצד נוצר השבר - יש לבדוק התעללות! או פגיעה מכוונת. או פגיעה שאינה מכוונת אבל ניסיון הסתרה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עשן סיגריותאמא מודאגת02/12/2014
שלום רב,
בעלי ואני מעשנים אבל לא מעשנים בקרב הילדה (בת שנה), אלא רק במרפסת.
שאלתי:
אני כרגע עובדת ובעלי לא.
הוא נמצא איתה המון וכשהיא ישנה, מרשה לעצמו לצאת למרפסת השמש ולעשן סיגריה (זה קורה מס' פעמים ביום) .
הוא משאיר את הדלת הזזה מעט פתוחה בכדי לשמוע אותה. אנחנו רבים על זה המון כי מבחינתי זה לא מקובל וזה חוסר אחריות!
הוא אומר שהעשן לא נכנס. שהוא מעשן רחוק מהדלת ומתקרב לסירוגין בכדי לשמוע אותה. אין דבר כזה שלא ייכנס עשן ולו מעט בכדי שזה יהיה גרוע.
זה לא בוגר וזה לא לעניין, חוסר היכולת להתאפק עד שאגיע הביתה.
יתרה מכך, קראתי על מוות בעריסה שאחת הסיבות היא (שלא נדע), הורים מעשנים. אפילו אם לא מעשנים בקרבה התינוק כיוון שהרעלנים נדבקים לשיער שלנו, לבגדים ובכלל במערכת הנשימה.
אני מפסיקה לעשן במיידי. בעלי לא מוכן כרגע עקב "תקופה לחוצה" שעוברת עליו.
אני מאוד זועמת ומאוכזבת. אינני יודעת מה לעשות כבר בנדון. בבקשה האירו לי את התמונה והציעו לי כיצד לפעול. תודה רבה. כמה מסוכן כל הנושא בדרך שהסברתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשן סיגריות - תגובה
ד''ר אבישי קרן24/12/2014מירב שלום. אני מציע לכם למצוא פיתרון בתחום הדרכת הורים/ יעוץ זוגי ולאו דוקא בתחום הרפואי. עשן סיגריון מפריע לתינוקת גם אם מעשנים במרפסת עם דלת סגורה, כי החומר "נדבק" לבגדים... עדיך ממש להפסיק עישון לגמרי.
אך בנוגע לויכוח ביניכם - תצטרכו למצוא דרך לפיתרון, ונראה לי בעזרת תיווך חיצוני. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליחה צמיגית לבת שלושאיילה01/12/2014
בתי בת שלוש..התלוננה על כאבי גרון..בבדיקה אצל הרופא לא נראה גרון אדום/מודלק.. בלילות מתעוררת עם ליחה צמיגית שמפריעה לה לנשום ועיניים דומעות..אתמול בלילה היה לה גם קצת חום בנוסף לכך..מה ניתן לתת לה כדי להקל עליה חוץ מלתת נורופן נגד חום ומוקוליט נגד הליחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליחה צמיגית לבת שלוש - תגובה
ד''ר אבישי קרן24/12/2014אין הרבה מה לעזור במחלות ויראלית. אפשר להעיזר בתה ודבש (טבעי לחלוטין).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראש א-סימטרי לתינוק לאחר לידת ואקוםאמא ד.27/11/2014
שלום רב,
אני אמא לתינוק בן 7.5 חודשים שנולד לידת ואקום, מונח פנים כלפי מעלה.
התינוק מתפתח בצורה תקינה לחלוטין. הבעיה היא - ראשו אינו סימטרי (יש בליטה למעלה, ועורף לא עגול). לאחר לידה אף אחד לא דיבר איתי על כך, וכיום אני מתגוררת בסין, פה המליצו הרופאים לבצע CT לתינוק כדי לוודא כי המוח של התינוק - תקין.
האם זו המלצה נכונה? האם זה מסוכן לתינוק ביצוע של CT? אולי ישנם אבחונים נוספים שניתן לעשות? מה ההשלכות האפשרויות של ראש אי סימטרי?
אולי עליי לפנות לפורום אחר?
בתודה מראש,
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראש א-סימטרי לתינוק לאחר לידת ואקום - תגובה
ד''ר אבישי קרן24/12/2014שלום רב.
הייתי ממליץ לך לפנות לפורום של נוירוכירורגיה ילדים.
צריך לדעת האם הרופאים התרשמו ממלפורמציות נוספות במבנה הראש של הילד ומממצאים נוספים בבדיקה פיזיקלית שלו...
בהצלחה ורפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חודשיים וחצי של צינוןלנה24/11/2014
שלום. יש לי תינוקת בת 11 חודשים. לפני שלושה חודשים הלכה לגן ומאז היא לא יוצאת מנוזלת וחום. יומיים היא בגן (ראשון, שני) והמשך השבוע בבית עם חום , אף סתום ושיעולץ קצת יוצאת מזה מחזירה לגן ושוב פעם אותו דבר. עברנו כבר ברונכיתיס, דלקת בעוזניים ואני פוחדת שזה יקרה שוב. האם יש טיפול לחיזוק המערכת החיסונית אצל תינוקות? האם יש רופא מומחה שניתן לפנות אליו ולעשות בדיקות של מערכת חיסונית של הילדה ולקבל יעוץ ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חודשיים וחצי של צינון - תגובה
ד''ר אבישי קרן29/01/2015לנה שלום רב.
את מתארת מצב מוכר להרבה הרוים אשר מכניסים את ילדם לגן... הילד מכיר את כל הוירוסים של חבריו, ולהיפך... הצד השלילי של העסקה זה שהילד כל הזמן חולה... והצד החיובי, הגוף שלי מתפח את מערכת החיסון לאט לאט, מתוך היכרות עם מזהמים שונים.
אם הילדה עולה במשקל, גדלה ומתפתחת, אז קרוב לודאי שאין כל בעיה חיסונית.
בכל מקרה יש רופאים מומחים למחלות זיהומיות, שאפשר לפנות לוהתייעץ איתם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסור שימוש בתכשירים הומאופתייםשיר21/11/2014
שלום,
אתמול ראיתי באחת התכניות כתבה על איסור שימוש בתכשירים הומאופתיים בקרב ילדים ובעיקר בקרב תינוקות
האם להפסיק שימוש בתכשירים כמו הומאו פלו, גרפווטר, סדרת R וכיוב'?
אודה על תשובתכם בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי תכשירים הומאופתים
דליה23/11/2014גרפווטר זה לא הומאופתי. זה מוצר טבעי שעשוי מתמציות צמחים כמו מנטה, שומר ועוד. אני נותנת לבן שלי (בן חודש וחצי) וזה מאוד עוזר. זה בטוח לחלוטין לשימוש, ללא תופעות לוואי. הומלץ לי ע"י הרוקח שלי שאני מאוד סומכת עליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים בהריוןמימי06/10/2014
שלום רב, בקופות החולים ממליצים להתחסן כנגד שפעת וכנגד שעלת הזמן ההריון על מנת שהנוגדנים יעברו גם לעובר וכך יהיה מוגן בחודשי חייו הראשונים. מצד שני עם היוולדו מקבל התינוק חיסון כנגד הפטיטיס B גם אם האם מחוסנת והיא בעלת נוגדנים, מדוע ? האם באמת הנוגדנים עוברים לעובר דרך השליה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים בהריון - תגובה
ד''ר אבישי קרן03/01/2015שלום מימי.
הנוגדנים שעוברים דרך השלייה יעילים להגנה על הילד עד גיל 4-6 חודשים, בזמן זה הוא מתחיל לפתח את מערכת החיסון שלו עצמו.
נוגדני הפטיטיס B עוברים אליו, אך לא נשארים איתו לכל החיים. ולכן יקבל חיסונן להפטיטיס B כחלק מחיסוני השגרה.
ועם זאת, המטרה של חיסון הפטיטיס B היא לא להידבק מאם נגועה. מאחר ולא בודקים לכל אם אם היא מחוסנת להפטיטיס B, ויש חשיבות בהגנה מיידית על תינוקה (כי כבר בזמן הלידה הוא חשוף לדם אימו), מקובל לחסן מיידית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בעור בן 5ג'04/10/2014
שלום דר',
יובש ולעיתים אודם לא עוברים מזה כ-3 שבועות, היינו אצל רופא ילדים שאמר כי יעבור ויש להשתמש במשחה (דרמה...) אך שום דבר לא זז מה גם היובש מחמיר.
מה אתה מציע דר'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד תמונה
ג'04/10/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד אחת
ג'04/10/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרונה
ג'04/10/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)