מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סימני אלרגיה לחלב?אורית22/11/2013
בוקר טוב.
ביתי בת 3.5 שבועות כנראה סובלת מריפלוקס (פולטת יחסית הרבה, משתעלת ומשמיעה קולות "מוזרים" כשרעבה.) לאחר כל ארוחה אני מחזיקה אותה עליי במאונך בערך 20 דקות, מה שמקל את עניין הפליטות.
עד לפני כשבוע וחצי ניזונה ממטרנה אקסארה קר אך הקיאה המון ופלטה.
עברנו לסימיל'ק שהוא סמיך יותר והחלפנו לבקבוק MAM שהזרימה שלו איטית יותר מהאחרים.
ההקאות פסקו ותכיפות הפליטות ירדה משמעותית.
א-ב-ל...
התחילה לשלשל..
בערך פעם ביומיים בכמות שמכתימה 3 שכבות בגדים, ובד"כ מיד עם סיום הארוחה.
האם זה מצביע על אלרגיה?
האם קיימים סימנים נוספים שאני יכולה לחפש על מנת לקבל כיוון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני אלרגיה לחלב? - תגובה
ד''ר אבישי קרן02/12/2013אורית שלום.
נראה שזה קצת ביש מזל...ופעם הקאות, פעם פליטות, פעם שלשולים... אלה דברים שיכולים לקרות לכל הילדים, ואינם מסמנים בהכרח רגישות לחלב.
האם הילדה עולה היטב במשקל?
האם היא רגועה אחרי אוכל? ואוכלת אחת ל 3 שעות (לא צפוף יותר?).
אם כך - אז אין מה לדאוג.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 5 שבועותאלינור20/11/2013
שלום רב. קטני שלי בן 5 שבועות. ינק הנקה מלאה חודש ומזה שבוע ניזון מסימילאק. מגיל שבועיים סובל מגזים וכאבי בטן. ביומיים האחרונים סובל עד מאוד בוכה המון עד צורח ובעיקר בזמן האוכל מתפתל מכאבים. יצויין כי ברגע שאוכל אני שומעת את הבטן משמיעה קולות ואז מגיע כאב והתפתלויות . בזמן ההנקה עשה קקי בכל החלפה כעת פעם ביום וגם זה בקושי. במהלך השבוע פעמיים שלשול . לא יודעת מה עושים???? לא רוצה לשגע אותו עם נחלפות אוכל לשווא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אלינור20/11/2013אציין כי הוא נבדק לפני מספר ימים כביקורת ראשונה אמל רופאת הילדים שהייצה מאוד מרוצה. אני נותנת גרפווטר סימיקול ובבונג. עושה עיסויים. מוכנה הכל אבל רוצה להירגע מהיסטרית הבכי והכאב הזה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר אבישי קרן02/12/2013אלינור שלום.
את עושה את הכל.
אין לך יותר איפה לתרום, רק להמשיך במה שאת עושה, ולחכות.
זה עניין של זמן, בעארך עד גיל 3-4 חודשים.
בהצלחה וסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואה?כנרת19/11/2013
ערב טוב,
לפני כשבוע ראיתי נקודה אדומה בצואה של בני בן החודשיים. הנקודה ממש קטנה יותר קטנה מגרגר אורז. יום למחרת היו 2 נקודות כאלה ולאחר מכן הצואה הייתה נקייה והיום שוב הייתה נקודת דם פצפונת בצואה.
ממה זה יכול להיות? האם לפנות לרופא? מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בצואה? - תגובה
ד''ר אבישי קרן02/12/2013דם בצואה בתינוקות יכולה להיות בשל רגישות לחלב. פציעה באיזור פי הטבעת, ולעיתים בתינוקות שינוקים - דם של האם אשר עובר מהר עד למערכת העיכול ולא מתעכל כולו.
בכל מקרה, אם לתינוק זה לא מפריע, והתנהגותו רגילה - אין צורך בשום דבר, רק לפנות פעם אחת לרופא עם דגימה שכזו כדי שיראה ויחווה את דעתו ויבדוק שאין פצע בפי הטבעת. (פיסורה)
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלרוני18/11/2013
שלום, חברה אמרה לי שמגיל ארבעה חודשים צריך לתת טיפות ברזל לתינוק. אשמח לדעת איזה ברזל מומלץ לתת לתינוקות פריפל של טיפטיפות או טיפטיפות של הדס והאם יש הבדל בינהם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל - תגובה
ד''ר אבישי קרן18/11/2013עינת שלום.
פריפל של טיפטיפות = תרופה
טיפטיפות של הדס = תוסף מזון.
ההבדל הוא בעיקר בצורת הבדיקה של התכשירים, בדיקת יעילות התרופות ותופעות הלוואי.
ברגע שמדובר בתרופה, זה עבר את האישורים המראים יעילות של הטיפול.
כל חומר שאיננו תרופה אינו נמצא תחת בדיקות קפדניות כתרופות, אם כי בהחלט יכול להיות שהוא מועיל לא פחות (רק שזה לא נבדק).
בהצלחה בבחירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מדוע רוקחים ממליצים על משהו שהוא
רוני19/11/2013אינו מוכח כיעיל?
האם זה לא מהווה סיכון לתינוק?
אם רכשתי תוסף תזונה ולא את התרופה האם אתה ממליץ לרכוש לתינוק שלי את התרופה?
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מדוע רוקחים ממליצים על משהו שהוא - תגובה
ד''ר אבישי קרן02/12/2013רוני שלום.
כל אחד ממליץ לפי ניסיונו והבנתו.
גם יש הבדלים במחירים של כל תכשיר.
לשאלתך האם אני ממליץ להחליף מתוסף תזונה לתרופה - אני עונה שלא. אבל זו המלצתי האישית בלבד :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קקי ירוקכנרת18/11/2013
שלום, בני בן חודשיים וחצי ניזון מהנקה בלבד. עד לפני שלושה שבועות היה לו קקי צהוב רירי עם גרגרים צהובים, לפני שלושה שבועות התחיל הקקי להיות בצבע ירוק רירי עם גרגרים צהובים. הוא מתנהג כרגיל סובל קצת מכאבי בטן (אני מאמינה שבגלל הגזים) הוא עולה יפה במשקל נולד 3400 שוחרר מביה''ח 3100 וכרגע שוקל 6200. הריח והמקרם של הצואה נשאר אותו הדבר רק הצבע השתנה והוא רגוע וחייכן האם יש סיבה לדאגה? האם כדאי לקחת אותו לרופא? אני לא כ''כ מתלהבת מביקור אצל הרופא לא רוצה שהקטן שלי ידבק במשהו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קקי ירוק - תגובה
ד''ר אבישי קרן18/11/2013אין מקום לדאגה.
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שצורח מכאביםענבר17/11/2013
בני כבן חודש הוא הרבה לצרוח היום מכאב במשך משהו כמו שש שעות. ככלל- הוא סובל מגזים מאוד. מה לעשות?
לציין שהוא יונק קצת ומשלים את התזונה מסימלק אדוונס פלוס (עשיר בסיבים תזונתיים).
בברכה
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק שצורח מכאבים - תגובה
ד''ר אבישי קרן18/11/2013ענבר שלום.
אני מציע לפנות איתו לבדיקת רופא.
יש הרבה סיבות לחוסר שקט בתינוקות. הסיבות הנפוצות יותר הם רעב, כאבי בטן (קוליק) רפלוקס קיבתי-ושטי. אך יש סיבות נוספות שיכולות לגרום לאי שקט, ודורשות בדיקת רופא.
הרופא יתרשם ממראהו הכללי של הילד, ויבדוק אותו מכף רגל ועד ראש. ואם לא ימצא דבר - אז קרוב לודאי שזה אכן מהגזים / כאבי בטן של קוליק.
הטיפול הוא מסאג'ים לבטן, קיפול הרגלים לכיוון הבטן, ויש גם אפשרות לשימוש בתרופות להקלה על כאבים אלה/או שינוי כלכלה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
רוני19/11/2013לגבי תכשירים להקלה על הכאב..לי חברה המליצה על סימיקול ואני מניקה.האם צריך לתת את התכשיר לפני כל הנקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה אחת..
רוני19/11/2013האם יכול להיות שהגזים הם כתוצאה מהנקה לא נכונה (בה התינוק שואב גם אוויר)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ספירת דם- תינוק בן 9 חודשיםענת13/11/2013
ערב טוב,
לפני כחצי שעה קיבלתי למייל את תוצאות ספירת הדם שנעשו היום בבוקר לבני בן ה9 חודשים. בדרך כלל אני לא אמא "היסטרית" אבל כאשר נכנסתי להסברים המצורפים לתוצאות - נלחצתי.
הייתי מאוד מאוד שמחה אם משהו יוכל לעזור לי לפענח/להסביר לי את התוצאה של בדיקת ה-NEUTROPHILS.
התוצאה הינה: (רק רוצה להזכיר שמדובר בתינוק בן חצי שנה ולהוסיף ולומר שהוא יום 5 עם חום גבוה).
NEUT- 13.4% %
תודה רבה רבה מראש
ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות ספירת דם- תינוק בן 9 חודשים - תגובה
ד''ר אבישי קרן18/11/2013ענת שלום.
קרוב לודאי שמדובר במחלה ויראלית.
הייתי ממליץ לחזור על ספירת הדם כאשר הילד בריא, ולגלות שרמת הנוטרופילים עלתה לרמה תקינה.
בהצלחה ורפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות ברזל לאחר הנקהשלי11/11/2013
אני נותנת לתינוק שלי טיפות ברזל לאחר הנקה מפני שכתוב על הבקבוק שצריך לתת אחרי האוכל או תוך כדי האוכל. השאלה היא האם חלב אם יגרום לברזל להיספג בצורה פחות יעילה אם הוא ניתן מיד לאחר הנקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות ברזל לאחר הנקה - תגובה
ד''ר אבישי קרן11/11/2013שלי שלום.
בברזל של התינוקות, אפשר לתת גם סמוך לחלב. כך לפחות לדברי החברה המייצרת את הברזל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי עליה במשקלשאול11/11/2013
שלוםרב,בת של חברה ילדה לפני כשבועיים ,הייתה ירידה קטנה במשקל ומזה כשבועיים התינוקת לא עולה במשקל,יש לה יציאות ,מה המשמעות ולאיזה רופא פונים תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי עליה במשקל - תגובה
ד''ר אבישי קרן11/11/2013שלום רב.
לא ציינת האם הילדה יונקת? האם הנקה מספקת?
פונים לרופא ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת קבועה אצל בת שבועייםנעמי11/11/2013
שלום דוקטור,
בתי בת השבועיים סובלת כל הזמן ממעט נזלת ומה שנשמע לנו כליחה או נוזלים בריאות. אנחנו חושדים שהיא שואפת כל האכלה מעט נוזלים לריאות.
הנזלת מעטה ובצבע רגיל (כמו אצל מבוגר - לא צהוב / ירוק), כך שאני לא ששה לרוץ לחשוף אותה לזיהומים במרפאת ילדים... ומצד שני, בבירור כל פעם שיש מעט יותר נזלת זה מפריע לה לישון היטב, מקשה עליה לקחת מוצץ (כאשר אין נזלת מוצץ מאוד מרגיע אותה, כשיש - לא...) לעיתים ממש מקשה עליה לנשום מהאף.
המצב כך מאז בית החולים - כל השבועיים של קיומה הקטן... האחיות בתינוקיה אמרו לנו שזה יעבור כשהיא תפלוט את כל מי השפיר, אבל היא כבר בת שבועיים - וזה לא הולך לשום מקום.
1. האם יש צורך לקחת אותה לרופא ילדים?
2. האם יש דרך להקל עליה בבית? רכשנו תמיסה לאף של טיפטיפות, אבל בהוראות השימוש רשום שאין להשתמש יותר משלושה ימים ברצף, אז לא התחלנו.
תודה מראש,
נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת קבועה אצל בת שבועיים - תגובה
ד''ר אבישי קרן11/11/2013נעמי שלום.
1. אם משהו מדאיג אותך - יש מקום לפנות לבדיקת רופא. כדאי לקבוע תור ראשונים בבוקר (לפני שהמרפאה מלאה בילדים חולים).
2. אפשר להשתמש במי מלח, לטפטף לנחיריים, וכן להשכיב אותה בזוית, כך שהראש מוגבה (נקרא "השכבה גבוהה") ונמצא בקו ישר עם הגב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות ילדשירי08/11/2013
אבישי שלום,
בני בן 10 חודשים, נכנס בספטמבר למעון עם 18 ילדים בקבוצה שלו.
בחודש הראשון הוא היה בריא, אך חודש אחכ, שבוע אחרי שקיבל חיסון פוליו מוחלש, החלו המחלות. מדלקת ריאות ושבועיים אחכ שוב חום גבוה. אני יודעת שזה עניין רווח עניין המחלות בשנה הראשונה למעון.
שאלותיי הן:
א. האם העובדה שהוא נמצא עם 18 ילדים מגביר את ההדבקויות התכופות שלו? אם היה נכנס למסגרת קטנה יותר אולי היה פחות חולה?
ב. האם יש קשר של חיסון הפוליו המוחלש, להחלשות רמת החיסון של גופו וכתוצאה מכך הדבקויות תכופות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלתי לא רלוונטית?
שירי13/11/2013מדוע דילגת עליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלתי לא רלוונטית? - תגובה
ד''ר אבישי קרן18/11/2013שירי שלום.
סליחה אם דילגתי. לא שמתי לב.
1. צפיפות היא אחד מהגורמים להגברה של הדבקה במחלות זיהומיות. נראה כי במסגרת עם פחות ילדים, ופחות מקורות הדבקה - יש סיכוי לפחות הדבקויות במחלות ילדים.
2. חיסון הפוליו המוחלש לא אמור לגרום לתופעות של החלשת מערכת החיסון.
נראה שאת מתארת מהלך של ילד בריא שנכנס לגן, ונחשף להרבה מחלות ויראליות. לתווך הארוך זה טוב לבניית מערכת החיסון שלו :)
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלבYASMIN07/11/2013
שלום דוקטור! בתי עכשיו בת שנה וחודשיים.בגיל 3 חודשים הובחנה כאלרגית לחלבון של חלב פרה. היינו אצל אלרגולוג, הוא עשה לה טסטים עוריים לחלב וסויה ואמר שהיא אלרגית לחלבון של חלב פרה ואמר לחזור לטסטים נקראת גיל שנה. כל הזמן הייתה אוכלת נאוקייט. בגיל 11 חודשים חזרנו אלו, הוא שוב עשה אותו טסטים עוריים ואמר שאלרגיה לחלב חלפה(95%)ורצוי לכסוף אותה למוצרי חלב. התחלתי לתת לה מטרנה חלבית ומעדנים. כמה ימים היה הכול בסדר אבל מיום חמישי בערך אחרי כל הארוחה של מטרנה הייתה מקיאה מייד, ניסיתי עוד 4-5 פעמים מטרנה וכל הזמן אותו תגובה- מקיאה, הפסקתי וחזרתי לנאוקייט. מרגע שהפסקתי-הפסיקה להקיא.המשכתי עם מעדנים וכמה ימים אחרי זה היא גם הקיאה אחרי שאכלה דניאלה. אז הפסקתי גם עם מעדנים. עכשיו אני לא יודעת מה לעשות? איך לאבחן אותה? מה מותר לה לאכול ומה לא, אני מפחדת לתת לה מוצרי חלב. בגיל שנה עשינו בדיקת דם סטנדרטית, שם הכול היה בסדר חוץ מאאוזינופיל שהיה מעל נורמה. מה נתון הזה אומר? איפה אפשר לעשות אבחון מלא כדי להבין מה יש לבתי ואני רוצה לדעת מה מותר לה לאכול ומה לא. אשמח אם תוכלו לכוון אותי. יסמין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחלב - תגובה
ד''ר אבישי קרן11/11/2013יסמין שלום.
את צריכה לשוב אל האלרגולוג עם הממצאים הללו ולשמוע את דעתו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותYASMIN04/11/2013
שלום רב. בתי בת שנה וחודשיים, מגיל 3 חודשים הייתה מאובחנת כאלרגית לחלבון של חלב פרה, אחרי שהייתה לה פריחה אדומה על הפנים מייד אחרי סיום ארוחה ומאז היא נזנת מפורמולה נאוקייט. בגיל 11,5 חודשים היינו בבדיקה חוזרת אצל אלרגולוג ואחרי טסטים שהוא עשה, אמר לנו שאלרגיה חלפה ואפשר לתת פורמולה חלבית וגם מוצרי חלב. התחלתי לתת לה מטרנה חלבית וגם מעדנים. כ 5 ימים היא אכלה את זה והכול היה בסדר ומיום 5 מייד לאחר ארוחה של מטרנה היקיאה. ניסיתי עוד 4-5 ארוחות, אותו דבר.גם כמה ימים אחרי זה היקיאה גם אחרי שאכלה מעדן דניאלה. מאז הפסקתי עם מטרנה חלבית ומעדנים וחזרתי לנאוקייט. מה זה יכול להיות אם הרופא לאחר טסטים שלילים אמר שאלרגיה חלפה? ואיזו פורמולה אתה ממליץ לתת לה במקום נאוקייט או להמשיך איתו. אשמח לעזרתך, תודה, יסמין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
ד''ר אבישי קרן07/11/2013יסמין שלום.
אם עברתם טסטים שליליים, אז כנראה אין אלרגיה לחלב.
עם זאת, יתכן שהיא קבלת עומס של חלב בבת אחת יותר ממה שהיא רגילה.
אני הייתי מחזיר אותה לכלכלה חבית בהדרגה!. אפשר לתת לה רוב ארוחות ביום נאוקיין, ומנה אחת של פורמולה חלבית, ובהדרגה להעלות את הכמות של הכלכלה החלבית (חלבון פרה מלא) על לפני הכלכלה המפורקת.
אם עדיין יש הקאות - יש צורך לברר מדוע. ויתכן פניה חוזרת לאלרגולוג.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול טורדני כבר חודשייםאיילת04/11/2013
שלום,
בתי בת שנה ו-3 חודשים... מזה חודשיים שיעול חזק וטורדני...בעיקר בלילה..ממש בלי הפסקות..
הייתי מס' פעמים אצל הרופאים, ואומרים אין מה לעשות...
*ישנה על כרית.
*אינלציה
*מכשיר אדים קרים.
וממש לא עובר... מה ניתן לעשות, אותי צילום בגרון, משהו... אי אפשר להמשיך כך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול טורדני כבר חודשיים - תגובה
ד''ר אבישי קרן07/11/2013שלום רב.
לצערי אין כל כך מה להועיל לשיעור בגיל הזה.
צריך רק לדאוג שהיא תעבור את התקופה הזו בלי הרבה סבל, כשהיא מצליחה לאכול, לנשום...
בכל מקרה, אם השיעול לא מוסבר ע"י נזלת / ליחה - יש צורך לבצע בירורים נוספים, כמו צילום חזה / בירור לשעלת.
בהצלחה והרבה סבלנות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישן יותר מדי?אמא03/11/2013
שלום רב,
ידוע לי ששאלתי מעט חריגה, אך עדיין חשוב לי לשאול אותה.
מחרתיים בני יהיה בן 6 חודשים, והוא עדיין ישן ה-מ-ו-ן.
לדוגמא היום - קם בשמונה (אחרי שהלך לישון בסביבות 19:30, קם לאכול בסביבות 3:30 וחזר לישון), וחזר לישון בתשע וכך המשיך במהלך כל היום - היה ער בקושי שעה וחזר לישון - לשעה לפעמים ליותר.
האם סביר שילד בן חצי שנה, עדיין יישן כל כך הרבה? (גם כ- 12 שעות בלילה עם הפסקת אוכל אחת, וגם בערך שעה כן-שעה לא לסירוגין במהלך היום?)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישן יותר מדי? - תגובה
ד''ר אבישי קרן07/11/2013השאלה החשובה ביותר היא אם ההתנהגות בזמן עירות היא תקינה. האם פעיל משקח, מתפתח?
אם כן - אז אין מקום לדאגה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)