מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הכנסת אצבע לאוזןקרן03/03/2010
בתי בת 9 חודשים. כשהיא עייפה היא נוגעת באזניה. בזמן האחרון יש תופעה שהיא ממש מכניסה את אצבעה לתוך האוזן. האם יכולה לקרוע כך את עור התוף באוזן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן שלום
ד''ר קווין שרייבר03/03/2010האם יכולה לקרוע כך את עור התוף באוזן?
בכלל לא
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל 11 חוד' וביצה..הילי03/03/2010
היי,
נתתי לו שלשום פעם ראשונה גם את הלבן של הביצה (לפני כשבועיים פעם ראשונה את הצהוב..)
ושמתי לב שיש לו נקודות אדמדמות על הפנים..
היום ננתי לו גם ונראה לי שבעקבות זאת יש עוד הפעם קצת נקודות אדומות חלשות..
אלרגיה לחלבון של ביצה במב היא מתבטא ? האם יכולה להיות אלרגיה שמתבטאת בצורה קלה כמו פריחה ?
תודה,
הילי.
נ.ב
יש היסטוריה משפחתית של אלרגיות.. לבעלי בגיל מאוחר התפתחו אלרגיות להרבה מהפירות.. האם גנטיקה קשורה בעניין זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילי שלום
ד''ר קווין שרייבר03/03/2010אלרגיות יכולוצת להיות רק פריחות
הייתי מנסה לפחות עוד כמה פעמים לפני שהייתי מחלית שזה אלרגיה
האם גנטיקה קשורה בעניין זה ?
כצת
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
הילי14/03/2010היי,
בשלושה הימים האחרונים כל יום מופיעה נקודה אדומה אחרת על הפנים (קטנה ומאוד אדומה..)
לא נראה שמפריע לו.. האם צריך ללכת לבדוק אלרגיה ?
אני חושבת רק על דבר אחד שיכול לגרום (ביצה- החלבון שלאחרונה התחלתי..)
מלון שנתתי חדש
מנדרינה שנתתי חדש..
האם יכול להיות אחד מאילו?
האם צריך לקחת לבדיקת רופא ?
מה הייתם מציאים לי לעשות ? איך לדעת ?
תודה,
הילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילי שלום
ד''ר קווין שרייבר14/03/2010האם צריך ללכת לבדוק אלרגיה ?
לא
האם יכול להיות אחד מאילו?
בבודאי
האם צריך לקחת לבדיקת רופא ?
הכי טוב לעכשיו זה מעקב עם רופא המטפל, ולעשות רשימה של כל מאכל חדש ליומיים לפני שהפריחה מופיעה
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק גדולקרן02/03/2010
שלום,
בני בן 4 וחצי חודשים ושוקל כ-10 ק"ג. ניזון מהנקה בלבד ואוכל כל 3 שעות.
רופא הילדים אומר כי הוא שמן מדי וכי תינוקות שמנים הופכים להיות מבוגרים שמנים. מעבר לכך, הוא מתקשה להרים את הראש ולתפוס את הרגליים עם הידיים, ככל הנראה בשל השומן.
שאלותיי:
1. עד איזה גיל ידוע שתינוק שמן הופך מבוגר שמן? (אני יודעת למשל שתינוקות שמנים רבים מרזים כשמתחילים לזחול וללכת.גם אז הם הופכים למבוגרים שמנים?)
2. האם עליי לעשות משהו אקטיבי כדי לעזור לו לרדת במשקל? לשנות את התזונה? להתחיל לתת מוצקים? תמ"ל?
3. האם יכול להיות שבגלל עודף המשקל תהיה לו בעיה בהתפתחות??
תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר קווין שרייבר03/03/2010
1. עד איזה גיל ידוע שתינוק שמן הופך מבוגר שמן? (אני יודעת למשל שתינוקות שמנים רבים מרזים כשמתחילים לזחול וללכת.גם אז הם הופכים למבוגרים שמנים?)
לא ידוע.
2. האם עליי לעשות משהו אקטיבי כדי לעזור לו לרדת במשקל? לשנות את התזונה? להתחיל לתת מוצקים? תמ"ל?
לא
3. האם יכול להיות שבגלל עודף המשקל תהיה לו בעיה בהתפתחות??
כן, יותר איטי
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת נוגדניםסיון02/03/2010
בקשר לשאלתך,
בדקנו לבני רמות נוגדנים בשל רמות נמוכות אצל בעלי שנמצאו נמוכות גנטית מהסבא.
בנוסף נבדקה ספירת דם רגילה לגיל שנה.
ברמת הנוגדנים נמצא :
mg/dl 347 IgG
כשהטווח הוא :1218- 479
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיון שלום
ד''ר קווין שרייבר03/03/2010התוצאות בסדר
על תדאגי
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוןסיון02/03/2010
שלום
בני קיבל חיסון משולש ואבעבעות רוח ופרבנר יחד לפני כשבוע ימים .
מאז יש לו חום שעולה ויורד והיום כשבוע אחרי החיסון יש לו חום 39.6 .
האם החיסון יכול לגרום לבעיית חום אחרי כשבוע ?
החיסון הזה הוא בשגרה ככה הבנתי ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיון שלום
ד''ר קווין שרייבר02/03/2010האם החיסון יכול לגרום לבעיית חום אחרי כשבוע ?
כן, המשולש
החיסון הזה הוא בשגרה ככה הבנתי ?
את צודקת
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהסיון02/03/2010
שלום רב
בני בן שנה בבדיקות דם שעושים בגילו בשגרה נמצא נוגדנים IGG נמוך IGM ו IGA , תקינים .
מה זה אומר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיון שלום
ד''ר קווין שרייבר02/03/2010תלוי כמה נמוך ולמה שלחו את הבדיקה
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעיםציפי01/03/2010
שלום רב,
בני בן 6 שבועות. לאחרונה הופיעו לו פצעונים אדומים קטנים על כל הפנים. רציתי לדעת ממה זה נובע? איך אפשר לטפל בזה? וכיצד ניתן למנוע אותם?
תודה
ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי01/03/2010מדובר באקנה של תינוקות
תופעה נורמלית החולפת תוך מספר שבועות
אין צורך בכל טיפול
שלך
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצעים- קשר לתזונה
ציפי10/03/2010יש לזה קשר לתזונתי כמניקה?
ויש מצב שזה מגרד ומפריע לתינוק? (פשוט הוא החל לבכות ולילל בלי סיבה הנראת לעין)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אפשר להתיחס לשאלה השניה
ציפי11/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפי שלום
ד''ר קווין שרייבר14/03/2010לא שייך לתזונה ולא מגרד
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימיקולקרן01/03/2010
האם יש בעיה לתת סימיקול לתינוק שסובל מגזים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי01/03/2010הבעייה היחידה היא שהתכשיר לא נבדק מדעית
לא ברור מה הוא מכיל
ולא הוכחה יעילותו או בטיחותו
שלך
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצ'קונים וקקיקרן01/03/2010
שלום רב,
בית 7.5 שבועות. יונקת כמעט מלא (פעם- 3 פעמים בשבוע מקבלת תחליף חלב).
עד לפני שבועיים היו לה כמעט כל החלפה יציאות, וכעץ רק פעם ביומיים שלושה. האם זה תקין?
נוסף לכך מלפני שבועיים נהיו לה חצקונים על כל הפנים. אני יודעת שזוהי תופעה נורמלית וחולפת, ובכל זאת - תוך כמה זמן ? מה אפשר לשים על זה ? (האם חלב שלי או משחה כלשהי ?) לעיתים נדמה שזה ממש מציק לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי01/03/2010מדובר באקנה של תינוקות
תופעה חולפת תוך ימים מספר שבועות
לגבי היציאה אם המרקם תקין אין בעייה
שלך
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע בפי הטבעתדנה11128/02/2010
לתנוקת שלי בת ה- 3.5 שבועות ישנו מעיין פצע / גירוי אדום סביב פי טבעת שגדל בימים האחרונים. היא כל היום וכל הלילה מתאמצת לעשות קקי ויש לה יציאות במשך כל היום לאחר העבודה המואמצת. האחות אמרה לי בטלפון שזה נשמע כמו פיסורה אבל אין סדקים בפצע.האם יש מה לדאוג ? וכיצד ניתן לטפל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
ד''ר קווין שרייבר01/03/2010עם סיפור כזה כדאי שרפא יסתכל לראות בדיוק מה זה ואיך מטפלים
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה חיסון עושים בגיל שנה ?יונית מטרסו28/02/2010
שלום
ביתי קיבלה את כל החיסונים
בת עשרה חודשים
אפשר לדלג על החיסון של השנה
היא בריא לחלוטין בלי עין ערה
תודה
יונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי28/02/2010החיסון הניתן בגיל שנה הוא אולי החשוב ביותר
בלעדיו החיסוניות של כל החיסונים הינה חלקית בלבד
מציע לא לדלג על החיסון של גיל שנה
שלך
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אפשר \עדיף להפריד את החיסון
יונית מטרסו01/03/2010שלום
תודה על התשובה ד''ר
קראתי קצת והבנתי שעושים מחומשת mmr
ואת ה mmr ניתן לעשות בגיל שנה וחצי
אבל לפי סקר האימאות לא מגיעות לטיפת חלב
האם זה נכון ?
אני בכל זו רוצה להפריד לה את החיסונים
ולא שתיים ביום אחד
כבר הפרדתי לה לפני כן
מה אתה מציע
והאם אני מבינה טוב את החומר ???
שלך
יונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
יונית מטרסו03/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' יצחק לוי08/03/2010בהחלט ניתן להפריד את החיסונים
אין לכך סיבה ממשית אבל ניתן בהחלט
בגיל שנה וחצי מקבלים חיסון צהבת A
לכן לא מציע לדחות לגיל שנה וחצי
שלך
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה??????
יונית מטרסו06/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיונית שלום
ד''ר קווין שרייבר07/03/2010הפרדה של במה שבועות לא נורא. ההיתי עושה אותם הכי מהר שאפשרץ
אם היא לא קיבלה חיסון, יכולים להגיע לט"ח בכל עט (עם טור) לחסן
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חג שמחמיטל28/02/2010
שלום וחג שמח
הבת שלי בת שנה ושמונה חודשים ויש לה מדי פעם חום (שיניים/התקררות..ללא שום מחלות ברקע)ואז אני נותנת לה אקמולי או נורופן לסירוגין.אבל הבעיה היא שבמעון גם אמא של הגננת נמצאת מידי פעם ואומרת לי לא לתת תרופות בכלל(ואז היא נותנת דוגמא על הילדים שלה...)ואז זה מוריד לי את הביטחון בקשר לרפואה הקונבנציונלית ...
השאלה שלי היא כזאת:מה לעשות,מאיזו טמפרטורה ממש (אבל ממש)חייבים לתת להורדת החום
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי28/02/2010אין לשאלה שלך תשובה מוחלטת
חלק ממליצים מ 38 וחלק מ 38 וחצי וחלק אף למעלה מזה
דבר אחד ברור, ילד עם חום גבוה , כמו מבוגר, מרגיש לא טוב,
וכשהחום יורד הרגשתו משתפרת
אני אישית ממליץ לטפל בחום החל מ38 וגם בגלל שלעיתים החום מטפס מהר לרמות של 40
שלך
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חג שמח פיטריה בעוריונית מטרסו28/02/2010
ביתי בת עשרה חודשים לפני כמה ימים יצא לה על הלחי מין פטריה נראה כמו יובש
אימי אמרה לי לשים לה קרם
מה זה ,וממה זה ,ומה עושים ,
וביד באצבע מין פיצעון קטן ויש לו בלוטה
מה זה
אשמח לקבל תשובה
ולא לישלוח אותי לרופא
כי שם אני לא מקבלת תשובות כלל
תודה יונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי28/02/2010האודם בלחי נראה כתופעה הקשורה לקור או ליובש
ניתן לנסות קרם לחות
אם לא עובר נראה כאטופיק דרמטיטיס
ועכשו כבר יש צורך לפנות עם האבחנה כדי לקבל טיפול
שלך
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר אדיםתומר28/02/2010
למה משמש מכשיר האדים והאם מומלץ להשתמש? מאיזה גיל?
פרופ' יצחק לוי28/02/2010המכשיר נועד להעשיר את האויר בלחות
על ידי כך הליחה פחות צמיגה
יותר נוזלית
ויותר קל להשתעל אותה
מומלץ להשתמש בזמן נזלת ושיעול
שלך
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת תינוק מהביתתומר28/02/2010
שלום, מאיזה גיל מומלץ להתחיל להוציא תינוק מהבית? ומה הסיבה שלא ניתן לפני?
פרופ' יצחק לוי28/02/2010אין לכך תשובה מדעית
לכן ניתן להוציא בכל גיל החל מגיל שבועיים
הכל לפי מזג האויר
שלך
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)