מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היקף ראששי07/02/2010
שלום ד"ר
בת שנתיים ו-7 חודשים.
היקף ראש: 43.5 ס"מ
גובה: 82.7 ס"מ
משקל: 10.5 ק"ג
מתפתחת שכלית תקין. הליכה עצמאית בגיל שנתיים וחודשיים.
נמצאת בבירור ממתינה ל-MRI בגלל היקף ראש קטן
היקף ראש של סבא שלי: 52 ס"מ
האם ממדיה בפרופורציה והאם יש מקום לדאגה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לי שלום
ד''ר קווין שרייבר08/02/2010שתדעי לעתיד, הפורום מיועד לילדים מתחת לשנתיים
עם התפתחות תקימה, זה מרגיע אותי משמעותי. אבל אם רפא דאג עד כדי כך להזמין MRI צריכים לעקב לראות שאיו פטלוגיה במוח
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידת תאומים פגיםאתי06/02/2010
שלום, לפני כחודשיים נולדו לי תאומים פגים, הבת השתחררה מהפגיה לפני חודש וחצי בריאה, לאחרונה היא פולטת הרבה אחרי הארוחות (לא בכל ארוחה) מה אני צריכה לעשות? הבן בשתחרר מהפגיה לפני כ-3 שבועות ומאז הוא סובל מצינון ונזלת וזה מקשה עליו לנשום בעיקר בשעות האוכלת, הרופא המליץ לקנות אוטריוויני (שפריצר של מי מלח לתינוקות) האם הנ"ל מספיק או שיש דרך נוספת לעזור לילד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי06/02/2010לגבי התינוק אין הרבה מה לעשות מעבר למה שאת עושה
לגבי התינוקת הפולטת כל עוד היא עולה במשקל אין מה לדאוג.
ניתן להקל על ידי מתן גביסקון או אלגיקל (תשאלי את הרופא שלך)
ואם מחמיר ניתן לעבור לפורמולת ENFAMIL AR נגד רפלוקס
שלך
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראש לא סימטרידורית06/02/2010
שלום רב,
התינוק בן 3 וחצי חודשים והראש לא סימטרי צד אחד מעוך יותר מהצד השני.
האם הדבר יסתדר מעצמו או יש לבצע טיפולים מיוחדים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורית שלום
ד''ר קווין שרייבר07/02/2010צריכים לדאג על שרירים תפוסים בצואר (TORICOLLISׂ ולפעמים צריכים פיזיוטרפיה
בהצלחה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחיצהקרן06/02/2010
שלום,
בני בן 3 וחצי חודשים.
1. האם יש צורך לרחוץ אותו כל ערב או שניתן לרחוץ אותו לסירוגין (בשל מזג האוויר הקר)?
2. האם ייתכן שהאמבטיה תורמת לו לשינה טובה יותר בלילה?
3. האם יש חשיבות לרחיצה כחלק משיגרת ההשכבה של הילד וההרגלים שמקנים לו?
בתודה מראש,
קרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיבה על הבטן
קרן06/02/2010שאלה נוספת: בני לא אוהב לשכב על הבטן כשהוא ער.
אני משכיבה אותו לישון על הבטן וכשהוא מתעורר הוא מזיז את הראש ימינה ושמאלה.
כמה זמן ביום עליי להניח אותו על הבטן בזמן עירות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן שלום
ד''ר קווין שרייבר06/02/2010לפחות כמה פעמים ביום
עדיף בגיל כזה לישון על הגב
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן שלום
ד''ר קווין שרייבר06/02/2010. האם יש צורך לרחוץ אותו כל ערב או שניתן לרחוץ אותו לסירוגין
לסירוגין
. האם ייתכן שהאמבטיה תורמת לו לשינה טובה יותר בלילה?
יכול להיות אבל לא בבדאות
3. האם יש חשיבות לרחיצה כחלק משיגרת ההשכבה של הילד וההרגלים שמקנים לו?
זה אוזר להרגל
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בשיעולליבי בן שטרית06/02/2010
בני בן שנה וחצי קיבל אתמול סירופ תימי ברצוני לדעת למה מיועד בדיוק הסירופ הזה כי לא רשום עליו בדיוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליבי שלום
ד''ר קווין שרייבר06/02/2010מיועד לשיעול
בברכה,
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה כל הזמןאמא מודאגת06/02/2010
יש לי תינוקת מקסימה בת חצי שנה. היא כבר כחודש וחצי במעון ומאז היא חולה כל שבוע. חום, נזלת שיעול וכו... כמעט כל שבוע היא מקבלת אנטיביוטיקה עובר לה ואחרי יומים שוב חולה. אני מיואשת כבר, האם זה באמת בגלל הגן? והאם באמת כל שבוע זה מחלה חדשה? (ככה אומרים הרופאים) גם אושפזנו כבר 3 פעמים בגלל ספירת דם לא טובה, לא מוצאים כלום ומשחררים אותנו עם הבחנה של וירוס.
אשמח לעצות ועזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר קווין שרייבר06/02/2010האם זה באמת בגלל הגן?
כן
והאם באמת כל שבוע זה מחלה חדשה?
כן
אישפוז לספירת דם לא תקינה זה קצת מוזר?!?!
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אמא מודאגת06/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם הבת שלי
גלי06/02/2010בת 7 וחצי חודשים ומאז שהיא במעון מגיל 4 וחצי חודש היא רק חולה,כבר חודש ויתר היא משתעל ונזלתיש לה מהרגע שהכנסתי אותה,היא עם חום מאתמול ולפני שבוע גם היה לה חום ולפני כן נחנקה מהליחה הייתי בבית חולים עם אמבולנס מהפחד ,היא לא מבריאה אני נותנת לה פרופיטן פעמיים ביום וזה אחרי הפסקה של שבוע וחצי שגם אז זה לא עזר,עכשיו אני שוקלת לתת לה תימי צמחי כי שמעתי שזה עוזר לליחה,אני פשוט מבינה אותך ומקווה שביתך תחלים בקרוב ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תה קמומילקרן05/02/2010
רציתי לדעת אם תה קמומיל לא בריא לתינוקת
אני נותת לבתי לשתות תה קמומיל (ללא קופאין) אבל אמרו לי שזה לא בריא האם זה נכון
בתי בת 6 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי05/02/2010לא ידוע לי על כך כי תה קמומיל לא בריא לתינוקות
מה גם שהכמות שהיא בוודאי שותה אינה גדולה
אולי להיפך, יש האומרים כי קמומיל עוזר לכאבי בטן קוליקיים בתינוקות
שלך
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנוסף לשאלה הקודמתליבי בן שטרית05/02/2010
הרופא נתן לתינוק' שלי סירופ תימי למה הוא מיועד בדיוק כי לא רשום עליו דבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליבי שלום
ד''ר קווין שרייבר06/02/2010מיועד לשיעול
בברכה,
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול עם לחה לתינוק בן שנה וחציליבי בן שטרית05/02/2010
היי בני בן שנה וחצי הוא מישתעל עד אין סוף עם לחה הוא כבר ניהיה צרוד הרופא נתן לו סירופ עדיין לא התחלתי את הטייפול השאלה אם סיפור מספיק או שמצריך הינאלציה הוא ממש חנוק
ד''ר קווין שרייבר05/02/2010הסירופים כמעט ולא עוזרים
בלי להקשיב לראות, קשה לי להגיד אם הוא צריך אינהלציה או לא
מכשיר אדים, טיפות מי מלח לאף ...
בהצלחה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שינייםיוליה05/02/2010
היי! בני בן שנה ו4 חודשים. יש לו כבר 12 שיניים כולל שיניים טוחנות, רציתי לדעת כיצד לטפל לו בשיניים? עד עכשיו אני ניגבתי לו עם טיטול טטרה עם מים. האם יש כבר משחות ומברשות שיניים לגיל זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוליה שלום
ד''ר קווין שרייבר05/02/2010יש משחת שיניים לתינוקות
אם אתם לא מוצאים לפחות תצחצח עם מברשת
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוטה וירוסהדס04/02/2010
שלום, בני בן שנה הקיא אתמול פעם אחת ושילשל פעמיים. היום הוא שילשל פעמיים. מה לעות והאם לגשת לרופא? הוא ין מעל שעתיים בעות הבוקר המאוחרות מה לא אופייני לו. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדס שלום
ד''ר קווין שרייבר04/02/2010אם הוא עדיין שותה בסדר ומשתין לא צריכים לרוץ לרופא. אם זה מתמשך הייתי הולך לרופא ילדים שלכם
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בפנים של תינוקניסים04/02/2010
בני בן חודש וסובל מפצעים בפנים ובמצח ובראש בצבע אדום אבקש לדעת מה עליי לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסים שלום
ד''ר קווין שרייבר04/02/2010בלי לראות את הפצעים, קשה להגיד מה הם.
תבקרו אצל הרופא שלכם
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי האבחנהענת04/02/2010
שלום
רציתי לדעת מהי האבחנה בלידה שנקראת:
term appropriate for gestational age male?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי04/02/2010יילוד, זכר, שנולד במועד, ומשקלו מתאים לגיל ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברונכית אצל תינוקת בת 7 חד' - דחוףשרון יוסף04/02/2010
שלום,
ביום א' ביקרתי אצל רופאת ילדים בעקבות שיעול מלא ליחה אצל בתי,
הרופאה אמרה שזה כלום רק לשים לה אדים חמים וזה יעבור..
היום (חמישי) חזרתי אליה בעקבות החמרה במצב (משתעלת בלי סוף וגם העלתה חום בלילות הקודמים)- והיום הרופאה אמרה שזה התפתח לברונכית.
היא נתנה לי טיפול של אינלציה 3 פעמים ביום (מי מלח + טרבולין +אירובנט) למשך 5 ימים ובנוסף אנטיביוטיקה - אזיתרומיצין - פעם ביום 1.5 cc במשך 5 ימים.
מכיוון שאני לא בעד תרופות ובטח שלא בעד אנטיביוטיקה, רציתי לדעת מה זו האנטיביוטיקה הזו, האם זה הכרחי? ואם אפשר להפסיק אחרי פחות מ-5 ימים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה קטנה
שרון יוסף04/02/2010אם היא עדיין מחרחרת וקשה לה לנשום, האם אפשר לעשות אינלציה יותר מ-3 פעמים ביום אבל עם מי מלח בלבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' יצחק לוי04/02/2010מאחר ואף אחד מאיתנו לא בדר את הילד איננו מסוגלים לענות האם האנטיביוטיקה חיונית הכרחית והאם ניתן להפסיק לפני.
לפי חוק זכויות החולה את זכאית לקבל את כל המידע הזה מהרופא.
שלך
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל כמה זמן יש להחליף בקבוק?ליטל04/02/2010
שלום,
רציתי לדעת כל כמה זמן יש להחליף בקבוק (שהשימוש בו הוא בממוצע פעמיים ביום) ואם יש דרך מסויימת לדעת אם יש בעיה בבקבוק.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי04/02/2010אין לכך תשובה ברורה ומוגדרת.
ליצרנים שונים של בקבוקים שונים יש תאריכי תפוגה שונים.
בחלקם כתובים על האריזה של הבקבוק ובחלק מהמיקרים יודעים בבית המרקחת לומר מהו תאריך התפוגה.
באם המידע לא נמצא, מציע אינטואיטיבית כאשר יש על הדופן סימני התיישנות ושחיקה אז חדירתץ החומרים מהדופן למזון גדולה יותר.
תודה
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)