מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עור הפניםריבי31/05/2009
בוקר טוב,
איך הכי טוב לנקות את עור התינוקת?(בתי בת חודש וקצת)
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במים
ד''ר הדר ירדני31/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חודש עם ליחהדידי31/05/2009
בני סובל מליחה רצינית ובעקבות כך משיעול טורדני,
שמאוד מפריע לו לשכב, לאכול (הוא מקיא, כמה פעמים ביום אחרי האוכל), וגם לישון.
האם זה תקין בגיל כזה קטן, לחלות (הוא היה גם מצונן-זה השתפר),
ולהיות עם ליחה במשך שבוע כמעט?
איך אפשר להקל עליו?
בבקשה עזרה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדידי
ד''ר הדר ירדני31/05/2009שלום דידי,
לצערי תתכן מחלה מהסוג הנ"ל גם בגיל כל כך צעיר.
מכיוון שאתה מתאר מצוקה רצינית - מקיא, קשה לאכול...
ממליצה בחום על בדיקת רופא.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה קשה+גזיםמיכל30/05/2009
ד"ר ירדני שלום רב,
לפני מס' ימים כתבתי לך על בני (בן שלושה שבועות) אשר ניזון מתמ"ל וסובל מצואה קשה (יוצא פעם ביום בצורת נקניק ורק לאחר שאני מקפלת את רגליו לכוון הבטן).בימים האחרונים נראה שהתחלנו את "תקופת הגזים".
ענית לי שניתן לנסות תמ"ל אחר (כרגע לא החלפתי) .
רציתי לשאול האם ניתן לתת אבקת פרוביוטיקה לתינוק בגילו (בקרוב בן חודש) והאם הדבר יכול להקל במקצת על הגזים והצואה?
במידה וכן, באיזה מינון? האם את יכולה להמליץ על יצרן מסויים?
תודה שוב
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרונית
ד''ר הדר ירדני30/05/2009שלום רונית,
אני לא נוהגת להמליץ על מוצר זה או אחר.
ישנם בשוק תוספים המתאימים גם לגיל הזה.
בעיקרון אני בהחלט בעד פרוביוטיקה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטות וגרעפסיםאמאלה30/05/2009
שלום,
בני בן 6 שבועות.
יונק מלא.
לפחות בחודש הראשון עליה טובה במשקל - נולד 3600, שקל 5230 בגיל 4 שבועות.
בשבוע האחרון מאוד לא שקט - כשתמיד הסיבה פליטות וגרעפסים.
הפליטות בגודלן אינו גדולות - אך כמעט אחרי כל הנקה יוצאים המון גרעפסים ואחריהם פליטה.
לעתים יש גרעפס שמשתחרר רק כשעה אחרי ההנקה ואז באה אחריו פליטה לא נעימה (כאילו מעוכלת) ואני רואה שהתינוק (ובצדק) מאוד סובל מזה.
ברגעים המעטים שזה לא מפריע לי הוא מחייך, ערני לסביבה ומאוד רגוע וסקרן ואילו שאר הזמן עסוק בלעקם את הפנים שלו ולהשמיע קולות ולהאדים.תמיד הסיבה היא הגרעפסים - כאמר יש כמה אחרי כל הנקה.
התינוק יונק כל שעתיים ולכן נוצר מצב של סבל מתמשך מצדו.
בתחילת השבוע הוא קיבל בקבוק תמ"ל (כי הייתי צריכה להיעדר) ובעקבות כך נוצר לי גודש שגרם (לדעתי) לזרימת יתר של חלב - כך שבהנקה הסמוכה לתמ"ל הוא נחנק והקיא ומאז התחיל הבלאגן של הגרעפסים והפליטות.
אשמח לעצה מה עושים:
איך להקל עליו?
האם קשור לבקבוק תמ"ל שהוא קיבל (הוא קיבל בקבוק גם לפני שבועיים ולא הייתה תופעה כזאת)?
האם יש סיכוי שיש לו סוג של דלקת במערכת העיכול?
תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאמא של דן
ד''ר הדר ירדני30/05/2009שלום,
לפי מה שאת כותבת נשמע כאילו הוא אוכל בתדירות רבה מדי.
אין סיבה שיינק פעם בשעתיים זה גם מגביר את תחושת הסבל בבטן ואולי גם את הפליטות.
נסי לרווח לכל 3 שעות וראי אם יש הטבה.
ניתן לתת תכשיר נגד כאבי בטן אם הרושם שלך שיש לו.
לדעתי אין כל קשר להאכלה בבקבוק.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהצביה30/05/2009
שלום לך,
הבן שלי בן השנה וחמישה חודשים נורא אוהב ביצים מקושקשות ומוצרי חלב.
מה הכמות המומלצת לצריכת ביצים בגיל זה? וכמה פעמים ביום ניתן לתת מוצרי חלב?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לצביה
ד''ר הדר ירדני30/05/2009שלום צביה,
כמו בכל תקופה בחיים גם בגיל הזה חשוב שהכול יהיה במידה.
ביצה אחת, עד כוס חלב, גבינה ומעדן נראים כתכולה סבירה ליום.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה חריפה בטוסיקאורית29/05/2009
שלום רב,
התינוקת שלי בת 10 חודשים ונמצאת בעיצומו של תהליך הצמחת השיניים.
לדעתי יש קשר בין תפרחת רצינית שהיא מקבלת בטוסיק לבין הצמחת השיניים.
כשיצאו לה שתי השיניים התחתונות, התופעה התאפיינה בריור מסיבי ובתפרחת קשה (עד כדי כך שהיא התקשתה לשבת על הטוסיק). רופא הילדים אז רשם לי משחה אנטיביוטית למריחה בשם DERMACOMBIN, והיום היא שוב מקטרת על השיניים, מריירת בכמויות ושוב הופיעה לה פריחה חריפה. האם אני יכולה לחזור ולהשתמש במשחה האנטיביוטית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר הדר ירדני30/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלד29/05/2009
בני בן חצי שנה
שוקל 9500 ק"ג
כמה טיפות ברזל אני צריכה לתת לו ביום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לד'
ד''ר הדר ירדני29/05/2009שלום ד',
משקל מכובד לגיל חצי שנה. אפשר לתת 4-6 טיפות.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה בדיוק?
ד29/05/2009בינתיים נותנים לו 4.
להמשיך עם 4?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיף לחכות להוראות טיפת חלב
ד''ר הדר ירדני30/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחותגל28/05/2009
שלום רב
בתי בת חצי שנה ושבוע היא עדין לא מתהפכת מדי פעם היא מראה סימנים שהיא רוצה להתהפך אבל עדיין זה לא קורה, היא לא נמצאת הרבה על הבטן מאחר והיא סובלת מפליטות אני משתלדת כמה שניתן אני יודעת שזה לא מספיק אבל אני לא יכולה לשים אותה על הבטן ישר אחרי אוכל כי זה עושה לה רע.
מה היא צריכה לדעת לעשות בגיל חצי שנה היא לא מתהפכת ועדיין לא יושבת היא מראה סימנים שהיא רוצה לשבת אבל זה לא קורה עוד.
תודה רבה
וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגל
ד''ר הדר ירדני29/05/2009שלום גל,
השכבה על הבטן חשובה מאד!
זה נותן חוזק לכתפיים ומהווה את הבסיס לכל הפעולות שציינת. אז מצאי את שביל הזהב בין הפליטות והתנוחה.
אני בטוחה שבתך בכיוון הנכון, תני לה את הכלים לכך. נסיונות לשבת מתחילים בגיל 7-8 חודשים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, שאלה דחופהמעין28/05/2009
הבן שלי בן שנה ושבעה חודשים, האם 'אסור' להביא לו מטרנה שלב מס' 1??
הוא כבר הפסיק לקבל מטרנה והוא שותה חלב עם מים.. ישלי בבית מטרנה שלב 1 האם זה לא בריא לו מכיוון שזה לגיל צעיר יותר?? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין כל בעיה
ד''ר הדר ירדני29/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקדיהמאיה27/05/2009
שלום ד"ר
האם את ממליצה להוסיף לתינוק בן 9 חודשים שקדיה לפירות?
קניתי ממרח שקדים משקדים קלויים האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למאיה
ד''ר הדר ירדני29/05/2009שלום מאיה,
כל עוד אין גושים וזה גרוס לחלוטין, אין מניעה.
רק להזהר שלא תהייה אלרגיה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חירחורים..ריבי27/05/2009
שלום,
הקטנה שלי בת חודש וקצת,
לפעמים אחרי בכי, אחרי שהיא נרגעת היא משמיעה קצת חירחורים מהגרון..
זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוב לוודאי שכן
ד''ר הדר ירדני27/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כויה באצבעציפי27/05/2009
התינוק שלי בן 11 חד' נכווה קלות לפני יומיים באצבעו (הוציא אוכל רותח מהפה...), היתה שלפוחית והתפוצצה בעצמה, וכעת יש במקום עגול חום ויבש, ומסביבו אדמומית.
איזו משחה מומלצת למריחה על מנת שהעור ישתקם במהירות?
האם עדיף לחבוש את האצבע או להשאיר פתוח כמו עד עתה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לציפי
ד''ר הדר ירדני27/05/2009שלום ציפי,
לפי מה שאת מתארת את בעייה של זיהום.
ממליצה כל משחה אנטיביוטית שיש בבית.
אפשר ביום חשוף ובערב למרוח משחה ולחבוש.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותנועה26/05/2009
לילה טוב.
בני בן 10 חודשים יש לו יציאות של צואה כול יום אבל היציאות נורא נורא קשות הן אפילו לא נמרחות על החיתול., כשהוא מתחיל ללחוץ אני מנסה לעזור לו ע"י הרמת הרגליים פתיחת הטיטול ועיסוי המקום, כשאני עושה את זה אני רואה את פי הטבעת נפתח ואת הצואה בפנים ונורא קשה לו להוציא אותה הוא פשוט מתפתל מכאבים וצורח וכשהיא מגיעה לפי הטבעת היא פשוט "נתקעת" ורק אחרי לחיצות ארוכות ועזרה שלי היא יוצאת.
שמתי לב שהעצירות החלה פחות או יותר לפני שבועיים כשהתחלתי להביא לו גמדים האם יש קשר?
מה אני יכולה לעשות כדי להקל עליו כי הוא נורא סובל מזה.
חוץ מ"הבעיה" הזו הוא ילד נורא חייכן ופעיל.
תודה מראש
לילה טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנועה
ד''ר הדר ירדני26/05/2009שלום נועה,
באם החל אחרי הגמדים שווה לנסות להפסיק.
בכל מקרה, כמה שפחות התעסקות עם איזור פי הטבעת עדיף.
לתת הרבה ירקות ופירות, אפשר להוסיף מעט סובין. לתת מים לשתות.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נועה26/05/2009תודה רבה על התשובה המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיערלימור26/05/2009
בתי בת כ-7 חודשים.נולדה עם פלומת שיער במצחה ומעל השפה העליונה.
אמרו לי שהשיער עתיד לישור,אבל אין שינוי משמעותי
והדבר מ-א-ד מפריע לי.
היא תינוקת מהממת וזה סתם גורע..
נא ספרי לי על דרך לזירוז הנשירה/הבהרה ואל תגידי לי לחכות שזה יקרה לבד.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללימור
ד''ר הדר ירדני26/05/2009שלום לימור,
לצערי אין לי שפנים להוציא מהכובע. כדאי אולי להוועץ בכירורג פלסטי או רופא עור ילדים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואת תינוקאלונה26/05/2009
שלום ,
התינוק שלי בן חצי שנה, ניזון ממטרנה ופעם ביום אני מוסיפה למטרנה דייסה. לאחרונה הוא לא אוכל טוב והיום ראיתי שהיתה לי צואה דמויית קוטג' לבנה עם גרגירים ורירית.
מה זה יכול להיות ומה הסיבה לכך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאלונה
ד''ר הדר ירדני26/05/2009שלום אלונה,
יתכן שמשהו בכלכלה אינו מתאים לו.
כדאי להביא דוגמת צואה לבדיקה ולהתייעץ ברופא.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)