מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בת שנה ו-7 חודשיםאסתר11/06/2009
שלום רב
ביתי בת שנה ו-7 חודשים ושמתי לב שבכל פעם שהיא אוכלת חומוס
היא מקבלת כתמים אדומים על הפנים במקום שהיה חיכוך או נמרח חומוס
מעבר לכך שום תופעה אחרת
כעבור שעה הכתמים האדומים נעלמים גם ללא פניסטיל או טיפול כלשהו
שאלתי :האם אלרגית או אסור לה לאכול קטניות
מה ההשלכות לגבי הבטן?
אודה על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשולה
ד''ר הדר ירדני11/06/2009שלום שולה,
עדיף להפסיק לתת חומוס ולא להתחיל סוגים אחרים לפני בדיקה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירותגל11/06/2009
לגבי מתן פירות אני נותנת לה אגס תפוח ובננה
האם לא כדי לשלב את הבננה כי הבנתי שהויטמינם נהרסים, מכדי לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש פה 2 גל
גל11/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי את השאלה
ד''ר הדר ירדני11/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירות
גל11/06/2009האם לא לתת את הבננה עם התפוח כי זה הורס את הויטמינם אחד של השני מה עדיף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין כל בעייה לתת ביחד
ד''ר הדר ירדני13/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכהג'ני10/06/2009
שלום. רציתי לשאול כמה שאלות לגבי התפתחות של ביתי.
1. היא בת 1.5 חודשים הולכת מזה חודשיים היום כבר רצה לא הולכת אבל יש בעיה קטנה וכבר כתבתי לכם לגבי זה ועדיין לא הסתדר לנו. היא לא יודעת להעמד לבד מהריצפה עם היא יושבת ורוצה לקום היא תזחל למקום בו היא יכולה לתמוך על מנת לקום. קרה לה מספר בעמים שהיא קמה לבד אך מתיאשת מהר מאוד או אולי מפחדת ולא קמה. האם כידי לבדוק את זה יש לי תור לטיפת חלב בעוד חודש האם לחכות?
2. ועוד משהו היא לא אומרת אמא אומרת מאמא אומרת אבא יודעת להגיד קולות של חיות בודדות כמו כלב כיבשה ברווז חתול פרה אוהבת מוזיקה מאוד. יודעת להגיד כוכב אבל לא מילה מלאה גרביים בובה, יודעת ללכת להביא דברים כמו תפוח עגלה עם בובה ועוד.... איך נראה קצב ההתפתחות שלה אה היא עושה שלום ומוחא כפיים התחלה בסביבות גיל שנה. מה עוד היא צריכה לדעת בגיל הזה והלאה שנלמד אותה.
תודה ג'ני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לג'ני
ד''ר הדר ירדני10/06/2009שלום ג'ני,
נראה לי שהכול ממש בסדר.
אין בעייה לחכות עוד חודש לתור הבא.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינהצביה10/06/2009
שלום רב,
הבן שלי בן שנה וחמישה חודשים במשך שבוע וחצי עם חום שיעול ונזלת. לאחר בדיקות הוחלט היום לתת אנטיביוטיקה עקב אורך המחלה והחום המיתמשך. היום בבוקר נתתי לו את המנה הראשונה של האנטיביוטיקה והוא יישן צהריים כבר מעל 3 שעות כאשר בד"כ יישן בן שעה לשעתיים. האם יש קשר לאנטיביוטיקה? כיוון שזה מעט מדאיג אותי הוא ילד שלא יישן הרבה במשך היום
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לצביה
ד''ר הדר ירדני10/06/2009שלום צביה,
לא ברורה לי הסיבה לטיפול. חום אינו סיבה לטיפול אנטיביוטי.
האם עלה בבדיקה גופנית חשד למוקד זיהומי ממוקד?
קרוב לוודאי שהשינה לא קשורה (למרות שלא כתבת מה מקבל אני מסיקה שמוקסיפן).
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטיביוטיקה
צביה10/06/2009הוא מקבל מוקסיויט פורטה.
המחלה החלה מדלקת עיינים ונזלת. לאחר מכן עלה החום ל40 והופיעה גם שיעול נבחני, זה היה לפני כמעט שבועיים. מאז יש נזלת, שיעול וחום שיורד ועולה. עשו שתי ספירות דם. הראשונה הראתה וירוס, שבוע לאחר מכן נעשתה עוד ספירת דם אשר הראתה סטייה קטנה לדלקת, עשו משטח גרון יצא תקין למרות שהיתה מוגלה בגרון, וצילום ריאות שיצא תקין גם כן. יום שבת החום ירד, יום ראשון בלילה שוב עלה ל 39 ומאז יש חום שוב, נזלת שכבר נמשכת שבועיים ושיעול נבחני. עקב כל ההיסטוריה הרופא שלו החליט לתת לו אנטיביוטיקה.
מקווה שזה יהייה כבר מאחורינו.. אנחנו בתהליך הסתגלות לגן שנימשך כבר 3 חודשים ורוב הזמן הוא בבית חולה. אי כבר מיואשת מכל המחלות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחזיקו מעמד
ד''ר הדר ירדני11/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמיניםגל10/06/2009
בני בן כ-7 חודשים כרונולוגי, כ-4 חודשים מתוקן. משקלו האחרון נמדד ב-18.5.08 היה 6.580 ק"ג מה כמות הויטמינים הדרושה עבורו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגל
ד''ר הדר ירדני10/06/2009שלום גל,
אם מדובר בויטמין D או ברזל, אזי ככל ילד בגילו.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכמות המומלצת היום?
גל11/06/2009אני נותנת כרגע ויטמין די 2 טיפות ביום וברזל 2 טיפות ביום. אמרו לי שהייתי צריכה להגדיל את כמות הברזל. האם זה נכון ואם כן לכמה טיפות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה4
ד''ר הדר ירדני11/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חוודש וחציריטה10/06/2009
יש לי תינוק בן חודש וחצי עם חום של 38.5 ללא שיעול, ללא נזלת. אוכל כרגיל אבל רוב היום ישן. האם כדאי לפנות לרופא ילדים או למיון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר הדר ירדני10/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקבוקליאת10/06/2009
שלום רב,
ביתי בת שנתיים ו-3 חודשים . היא עדיין אוכלת סימילק ורציתי לדעת האם לא נגרם נזק כאשר בקבוק שהיא אכלה ממנו היה שטוף רק במים בבוקר ובערב היא אכלה ממנו שוב. זה קרה בגלל בלבול בבקבוק . הוא לא היה שטוף בסבון וגם הפטמה לא. האם יש חשש למשהו? מכיוון שיש הרבה חיידקים והיה בו סימילק.
תודה רבה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליאת
ד''ר הדר ירדני10/06/2009שלום ליאת,
קרוב לוודאי שלא יקרה דבר.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום תינוקגל09/06/2009
הי
מה חום המקסימלי והמינימלי בנורמל לתינוק חצי שנה, ומעל איזה חום צריך לתת תרופה להורדה החום
תודה רבההההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגל
ד''ר הדר ירדני09/06/2009שלום גל,
עד 38 מעלות נחשב תקין. כמובן בתנאי שגם מרגיש טוב.
בעקרון אין הכרח לתת טיפול כנגד חום ותלוי איך הילד מרגיש.
באם "סמרטוט" אפשר לתת טיפול גם אם החום נמוך.
אפשרות נוספת - להוריד בגדים, אמבטיה עם מים פושרים (לא קרים) למשך 20 דקות כולל הרטבת הראש.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת תינוקות באזור הראשאירה09/06/2009
שלום,
לבתי בת שנה התחילה נשירת שיער חזקה מאוד באזור העורף, כמו כן מזה שבוע היא מתעוררת משינה מזיעה מאוד בראש . במיטה נשאר כתם רטוב גדול למרות שהיא לבושה קל מאוד והחלונות פתוחים.
האם יש מקום לדאגה?
בברכה,
אירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאירה
ד''ר הדר ירדני09/06/2009שלום אירה,
בהחלט יתכן שקשור לעונת הקיץ. לראות שהמצעים לא חמים מדי, שאכן מאוורר ואולי אפילו צריך מאוורר?
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה של תינוקות אצל תינוקת בת שנהשלי09/06/2009
הבת שלי בת שנה וחודשיים מגיל 8 חודשים לערך אובחנה כסובלת מאסטמה של תינוקות ומאז לסירוגין מטופלת באינהלציות בודיקורוט ותמיסת מי מלח כאשר רוב ההתקף מלווה בשיעול טורדני מאוד וללא שינה וכעת שוב הילדה בהתקף לאחר מספר ימי שקט באיזה שלב אמורים ההתקפים והשיעול לעבור עד איזה גיל עלי לדאוג לזה? חשוב לי אגב לציין אף שמרבית ההתקפים אף מלווים בהקאות מרובות (כל התקף שיעול נגמר כמעט בהקאות) רופאות הילדים שלה אורמות שאין מה לעשות למעט אינהלציות אך לצערי אני מסתייגת מהבודיקורט כי ידוע שהוא מכיל סטרואידים מה ההשפעות שלו לטווח הרחוק?
תודה על תשובות ומצטערת על ההתקפים עם השאלות המרובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשלי
ד''ר הדר ירדני09/06/2009שלום שלי,
התקפים כאלו לא נדירים לצערי בגיל הינקות.
בדרך כלל חולפים בשנים הראשונות ועד גיל בית ספר.
הטיפול הוא אכן אינהלציות, אדים, ולעיתים גם סטרואידים.
יומיים שלושה של טיפול בסטרואידים - בהחלט יכול לעזור ואינו מזיק.
אולי כדאי לפנות לרופא ריאות ילדים - את מתארת התקפים די תכופים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שלי09/06/2009אכן בביקורת אצל רופאת ילדים היום הרופאה אמרה שאין מה לעשות הילדה כרגע בהתקף חזק והגבירה לה את כמות הבודיקורט והמיים למשך יומיים אחר כך לחזור לכמות הסדירה הבעיה היא ששוב אין מצב כמעט לעשות לילדה את האינהלציות ללא בכי קורע לב כלומר חזרנו להתחלה התחלה שהיה ככה עם הבכי אנא יעצי לי בבקשה איך לעזור לילדה שתיהיה רגועה בעת הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשלי
ד''ר הדר ירדני10/06/2009שלום שלי,
אפשר לתת מוצץ, יש הורים שעושים לילד אינהלציה בזמן השינה.
אפשר להקריא סיפור, לראות סרט אהוב...
צריך לחפש את הדרך.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה
שלי10/06/2009כל ההצעות שנתת נעשות איתה ממזמן עד אתמול שהמנה הוגדלה הילדה שיתפה פעולה יפה מאוד ואפילו היתה מחזיקה את המסיכה יחד איתי והיינו רואות את הדי וי די שהיא אוהבת והייתי שרה לה אפילו היו פעמים שהיתה עם אינהלציה בלי מוצץ עכשיו כאילו חזרנו להתחלה אחורה
דבר נוסף תופעה נוספת הילדה הפסיקה לאכול מטרנה בערב לפני שינה היא מדי פעם אוכלת ובמשך היום לא נוגעת במטרנה בכלל הבנתי שבגיל 14 חודשים (שנה וחודשיים) הילד עדין אמור וחייב לאכול מטרנה/סימילאק איך להחזיר אותה איך לגרום לה כן לאכול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן לבת כמעט חצי שנהאילה08/06/2009
שלום. ביתי סבלה הרבה מגזים עד גיל 4 חודשים, ולאחר מכן הם נעלמו. לפני שבוע היא חזרה לפתע להתעורר בלילה בבכי ולהתפתל מכאבים. כשאני מרימה אותה אני מרגישה את הבטן עובדת, אך היא לא משחררת גזים. היא יונקת מלא, כמעט לא אוכלת מוצקים. (טעימות קטנטנות מידי פעם) והיציאות שלה תקינות. האם זה נורמלי? האם יש דרך להקל עליה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאילה
ד''ר הדר ירדני09/06/2009שלום אילה,
בהחלט יתכן. כל תכשיר כנגד גזים טוב לצורך זה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה בילדה בת כמעט שנתייםנעה ארגמן08/06/2009
שלום רב,
הבת שלי, בת שנה ותשע, סובלת מאנמיה. ספירת דם הראתה המוגלובין 10, והיא מקבלת כיום סירופ פריפל 8 מ"ג ביום ובעוד חודש תתבצע ספירת דם נוספת.
השאלה שלי היא לגבי הסיבה לאנמיה. האם אין צורך לבצע בדיקות מעמיקות יותר מלבד ספירת דם? הרי אנמיה יכולה להיגרם כתוצאה מחוסר באנזים מסוים, רגישות למזון, ואולי חס ושלום מחלות אוטואימוניות. נראה לי שמתן סירופ היא רק טיפול בסימפטום ולא בגורם.
בנוסף, ואני לא יודעת אם זה רלבנטי, סבתה של בתי מצד האב סובלת ממחלה אוטואימונית שיש לה רכיב גנטי, אינני זוכרת את שמה (משהו כמו ...ארטריטיס). האם עלול להיות לכך קשר או שאני מגזימה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנעה
ד''ר הדר ירדני08/06/2009שלום נעה,
קרוב לוודאי שאת מגזימה.
אנמיה בילדים מקורה בדרך כלל בתזונה ולא נדירה בגיל הזה.
הטיפול הנכון הוא ברזל במינון גבוה ומעקב חוזר אחרי שעתיים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוסיקהריבי08/06/2009
שלום,
האם מותר לחשוף תינוקת בת חודש וחצי למוסיקה חזקה של אירוע?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לריבי
ד''ר הדר ירדני08/06/2009שלום ריבי,
מוסיקה חזקה אינה טובה בכל גיל, ואינה תורמת לתקינות האוזן.
אפשר לנסות לשבת רחוק ממקור הרעש.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידקים פרוביוטייםמיכל08/06/2009
שלום ד"ר
האם ניתן לתת תוסף של חיידקים פרוביוטיים לתינוק בן 4-5 שבועות ע"מ להקל על תופעת הגזים/כאבי בטן?
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיכל
ד''ר הדר ירדני08/06/2009שלום מיכל,
כן, באם התכשיר מתאים לגיל.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלהיוליה07/06/2009
כן-כל מזון מוצק ניסינו כבר בעבר מגיל חצי שנה - כולל דג. בשר בקר הודו ופעם בשבוע כבד עוף. רציתי גם לציין שהילד גם התחיל לשלשל והצואה שלו ממש עם ריח לא נעים. גם חום יש לו 38.6 אני נותנת אקמולי. היינו אצל רופא ילדים ואמרו לנו שבנתיים אין מה לעשות - להמשיך לתת אקמולי ולעקוב אחרי מצבו ( בדיקה גופנית תקינה) אני נותנת לו מים כדי למנוע התייבשות ? סה"כ הילד ניראה חייכן פעיל מאוד ומשתף פעולע. האם יש מה לעשות עוד? בדיקת דם? תרבית צואה? ותודה על תשובה מהירה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליוליה
ד''ר הדר ירדני07/06/2009שלום יוליה,
הכי חשוב עכשיו לראות שלא מתייבש.
כלומר לדאוג ששותה יותר מ"מזה שיוצא".
על אוכל לא לריב, אבל כן על שתייה.
אפשר בהמשך לשקול בדיקת צואה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)