מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי יםנאהב04/08/2009
שלום
בני בן חצי שנה. מאיזה גיל אפשר לחשוף אותו לים?
האם בזמן אסמה מומלץ להימנע מים?
תודה
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמש
אושי04/08/2009לפי משרד הבריאות לא מומלץ לחשוף תינוקות מתחת לגיל 6 חודשים לשמש.
הכי חשוב על תוותרי על כובע ואולטרסול לתינוקות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למאיה
ד''ר הדר ירדני06/08/2009שלום מאיה,
בגדול כדאי ללכת לים לפני 10 בבוקר או אחרי 16.
גם בשעות אלו יש להימרח בהתאם, מומלץ לבוש ארוך, ולחבוש כובע (שימשיה, מים...).
אין צורך להמנע ממים בזמן תחלואה באסטמה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחוןאמא04/08/2009
ברצוני לבדוק האם לבני יש עיכוב התפתחותי (בן 8 חודשים) והרופאה נתנה לי הפנייה לאורתופד ילדים האם זה נכון? אם לא למי אני צריכה לפנות (שייכת לקופת חולים לאומית), תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא שלום
ד''ר קווין שרייבר04/08/2009תלוי מה העיכוב. יש מסלולים שונים לעיכובים שונים.
צריכים יותר מידע לענות יותר.
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
אמא05/08/2009בן 8 חודשים, אינו זוחל (התחיל התהפכויות בגיל מאוחר 6-7 חודשים), לא יושב עצמאית וגם לא כל כך יציב (אפילו כשמרימים אותו) חוץ מזה ילד מקסים וחייכן, מוטוריקה עדינה טובה. האם צריך אבחון או לתת לו קצת זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא שלום
ד''ר קווין שרייבר05/08/2009עם סיפור כזה, הייתי ממליץ על איבחון דרך התפתחות הילד. השאלה האיקרי מצידי: העם יש לו חולשה בשרירים (היפוטוניה) שצריך פיזוטרפיה
בהצלחה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר
אמא05/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לתינוקת בת 9 חודשיםלאה04/08/2009
בתי בת ה9 חודשיםהחלה להקיא ולשלשל בשבוע שעבר, וכמה ימים אחריה כולנו חלינו. כעבור יומיים זה פסק,אבל אז עלה החום (גבוה, בין 39-40 מעלות) שלא יורד כבר 4 ימים. היא ישנה רוב הזמן, והיום עשינו לה בדיקות דם, ואלו התוצאות:
WBC 6.20 K/UL ( 5.70- 15.50) (*........)
NEUTROPHILS 1.60 K/UL ( 1.10- 6.80) (*........)
NEUTROPHILS % 25.70 % ( 18.00- 49.00) (.*.......)
LYMPHOCYTES 4.13 K/UL ( 2.60- 8.50) (.*.......)
LYMPHOCYTES % 66.70 % ( 37.00- 69.00) (.......*.)
MONOCYTES 0.38 K/UL ( 0.28- 1.90) (*........)
MONOCYTES % 6.20 % ( 5.00- 12.00) (.*.......)
EOSINOPHILS 0.06 K/UL ( 0.00- 0.93) (*........)
EOSINOPHILS % 1.03 % ( 0.00- 6.00) (.*.......)
BASOPHILS 0.03 K/UL ( 0.00- 0.24) (*........)
BASOPHILS % 0.42 % ( 0.00- 1.50) (..*......)
RBC 4.59 M/UL ( 3.70- 5.40) (....*....)
HEMOGLOBIN 12.30 G/DL ( 10.00- 15.00) (...*.....)
HEMATOCRIT 36.20 % ( 29.00- 43.00) (....*....)
MCV 78.90 FL ( 72.00- 90.00) (..*......)
MCH 26.80 PG ( 23.00- 30.00) (....*....)
MCHC 34.00 G/DL ( 32.00- 35.50) (....*....)
PLATELETS 173.00 K/UL ( 200.00- 500.00)*(.........)
MPV 7.90 FL ( 6.50- 11.50) (..*......)
RDW 15.70 % ( 11.00- 17.50) (......*..)
הרופא אומרת שלא ברור לה מה יש לה.
האםתוכלו ליעץ?
תודה,
אמא מאוד מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללאה
ד''ר הדר ירדני04/08/2009שלום לאה,
הבדיקה תקינה.
קרוב לוודאי שמחלה וירלית.
יתכן שהיום או מחר ירד החום ותופיע פריחה - אדמדמת.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
לאה04/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון רוטהטיטי04/08/2009
שלום,
הבנתי שאת החיסון (טיפות דרך הפה) עליי לתת עד שבוע 12 ועוד יומיים בתי תעבור את המועד האחרון , האם אני יכולה לתת לתינוקת בת חודשיים וחצי את החיסון לבד בבית ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לטיטי
ד''ר הדר ירדני04/08/2009שלום טיטי?
למה לבד בבית? זה צריך להיות רשום בפנקס.
פני לרופא מטפל או אחות טיפת חלב.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה חיסון רוטה?
אמא בוגרת06/08/2009לא שמעתי עליו. באיזו קופת חולים נותנים אותו, ונגד מה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לנויה
ד''ר הדר ירדני06/08/2009שלום נויה,
החיסון כנגד רוטה וירוס- גורם מספר אחת למחלת שלשול בגיל הינקות, לצערי עדיין לא בסל.
ישנם שני חיסונים בשוק - שניהם טובים.
צריך לקבל מרשם לרכישה מרופא מטפל.
ניתן לרוכשו בהנחה של הביטוחים המשלימים של הקופות (ניתן בטיפות לפה).
מומלץ בחום!
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נעים לי לקלקל...
מורן07/08/2009אבל לא נראה לי שהחיסון הזה עוזר
ברור לי שהוא לא אמור למנוע הופעת שלשולים בכלל, אלא רק להפחית את חומרת השלשולים
אך במקרה שלנו זה לא עזר לצערי.
יש לי ילד בן 5 חודשים וחיסנתי אותו בחיסון רוטה, היום אנחנו בבית עקב שלשוים קשים מאוד
אני איבדתי את אמוני בחיסון רוטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למורן
ד''ר הדר ירדני08/08/2009שלום מורן,
חבל מאד אבל תמיד יתכן שלא מדובר כרגע ברוטה, או שבמקרה שלך אכן המחלה יותר קשה.
חשבי רק מה היה קורה ללא החיסון - אשפוז? התייבשות קשה, נוזלים דרך הוריד? מחלה עוד יתר קשה...
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פרבנר - שאלהאמא104/08/2009
שלום רב
אני אמא לתינוק בן 10 חודשים
התינוק שלי חוסן לפי ההמלצות את החיסון ה-1 והשני (בגיל חודשיים וארבעה חודשים) את החיסון ה-3 הייתי צריכה לתת לפני 3 חודשים ופספסתי כל פעם מסיבה אחרת.
עכשיו קראתי שמיולי נותנים 2 חיסונים + דחף בגיל שנה
האם ניתן לתת את החיסון ה-3 - לא הדחף (למרות שההוראה השתנתה) כי התחלנו את החיסונים לפני יולי או להיות לפי ההוראה החדשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאמא
ד''ר הדר ירדני04/08/2009שלום אמא,
את צריכה להמשיך לפי הפרוטוקול שהתחלת.
אבל, צריכה להזדרז עם המתן.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי מזון לילדים ותינוקותאוס03/08/2009
תודה על תשובתך,
האם את ממליצה על תן מתוספי מזון לילדים בגיל 3 , ויטמינים וכדומה לחיזוק המערכת החיסונית, לתינוקות אני מערכיה שזה אסור...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאוס
ד''ר הדר ירדני03/08/2009שלום אוס,
מלבד מה שמומלץ ע"י טיפת חלב - ויטמין D וברזל, אין צורך לתת דבר.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות דם אצל תינוקתקרן03/08/2009
נולדה לי תינוקת בניתוח קיסרי ביום חמישי. היום גיליתי טיפות דם מאיבר המין. זה לא דימום אלא לפעמים מעין טיפות שיורדות לטיטול. נראה שזה מגיע מבפנים. האם זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לקרן
ד''ר הדר ירדני03/08/2009שלום קרן,
נשמע כהפרשה תקינה אחרי הלידה.
בכל מקרה, אם ממשיך כדאי שמישהו יראה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוביוטיקה - שפעת החזיריםאוס03/08/2009
שלום,
התינוק שלי בן 4 חודשים ואני מתלבטת אם לתת לו פרוביוטיקה כמניעה מסיבוכי השפעת.
האם מותר לתת לתינוקות פרוביוטיקה? באילו מינונים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאוס
ד''ר הדר ירדני03/08/2009שלום אוס,
מותר לתת עם ובלי קשר לשפעת החזירים.
צריך לראות שמתאים לגיל. את המינון יש לברר בעת רכישת התכשיר.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפעת החזירים ושחיה בברכה/יםתמי03/08/2009
שלום, בני בן שנה וארבעה חודשים. הוא היה בחוג שחיית תינוקות מגיל 4 חודשים עד גיל 9 חודשים.
בהתחלה היינו הולכים כל שבוע ואח"כ לקראת הסתיו שמתי לב שכל פעם הבן שלי תופס איזה וירוס, פעם מלווה בשלשול, פעם חום ושיעול שלא מפסיק כ- 10 ימים. אז הפסקנו ללכת בתקופת החורף ואח"כ חזרנו שוב לשיעור אחד ושוב ביום אחרי החוג עלה החום ובדיקת דם העידה על וירוס.
בני מאוד אוהב מים ו"שוחה" כל יום באמבטיה במים רדודים.
אני רוצה לקחת אותו שוב לברכה או לים אך אני מאוד מפחדת ממגפת שפעת החזירים.
האם עדיף לקחת לים ( שם יש סכנת מדוזות)?
איך להנות משחייה במים ולא להדבק במחלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לתמי
ד''ר הדר ירדני03/08/2009שלום תמי,
חבל להפסיק שחייה בים או בבריכה.
אני מאמינה שאנשים עם שפעת (חום, שיעול וצינון) לא מגיעים למקומות כאלו בימי החולי.
המים אינם המקור לתחלואה שאת מציינת.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמ"לארנה02/08/2009
אני מעבירה את בני בן חצי שנה למזון אחר (מסימילאק לחברה אחרת), איך עושים את המעבר כך שיהיו כמה שפחות תופעות כמו גזים וכו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לארנה
ד''ר הדר ירדני02/08/2009שלום ארנה,
מתחילים ביום הראשון ממעט (ארוחה אחת, או פחות), ובהמשך עולים בהדרגה.
כדאי לתת גם בשעות שבדרך כלל יש פחות גזים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפעת החזיריםענבל02/08/2009
נודע לי היום מהגננת של בתי (בת שנה וחצי) שאחד מהילדים בגן קיבל תרופה נגד שפעת החזירים.
לדברי הגננת, תופעות של חום וקוצר נשימה לא היו לילד הזה בזמן השהות שלו בגן.
יש סיבה לקחת את הילדה שלי לבדיקה? חוץ מצינון וחולשה קלה שנמשכת כבר מספר ימים היא מרגישה בסדר גמור.
לציין גם שאני בהיריון שבוע 39.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לענבל
ד''ר הדר ירדני02/08/2009שלום ענבל,
לפי מה שאת כותבת כרגע אין סיבה.
באם יעלה חום, תופיע מצוקה נשימתית ובגלל סיפור החשיפה יהיה נכון לפנות לבדיקה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכול מוצקגל02/08/2009
שלום רב, בתי בת 8 חודשיים
האם מותר לתת לה מוצרי חלב כגון יגורט, דניאלה, גמדים או שצריכים לחכות לגיל שנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגל
ד''ר הדר ירדני02/08/2009שלום גל,
מוצרים שאינם חלב ניגר ניתן לתת ואפילו חשוב.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום.ריןרין02/08/2009
הבת שלי בת שנה ו7 חודשים ובבדיקת רופא טיפת חלב, אמרו לי שיש לה נפיחות בשדיים ואם זה לא יעבור עד גיל שנתיים צריך לבדוק את זה אנדרוקרינולוג.
מה פשר העינין? על מה זה יכול להעיד, והאם יש טעם להילחץ??
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיק
ד''ר הדר ירדני02/08/2009שלום מיק,
לא להילחץ ובעיקר לא ללחוץ ולא למשש את רקמת השד.
ברוב המקרים קשור להורמונים של ההריון וחולף.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יכול לבלועדידי02/08/2009
בני בן 3 חודשים,
בשבוע האחרון הבחנתי שיש ירידה בכמויות האוכל שהוא אוכל,
והיום הוא לא אכל כבר מעשר בלילה עד עכשיו.
העניין הוא שהוא מת מרעב וצורח ובוכה שעות, אבל
ברגע שהבקבוק נכנס לקצה פיו, הוא צורח עוד יותר והוא לא רוצה להכניסו לפה.
הלכנו לרופא ילדים הוא בדק אותו לעומק ולא מצא כלום,
הוא המליץ על שינוי הפורמולה,
אבל אני מרגישה שזה לא זה...
הוא אפילו לא טעם לראות מה הטעם, זה כאילו שיש לו בעיות בבליעה וכואב לו לבלוע.
מיואשת ומותשת,
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדידי
ד''ר הדר ירדני02/08/2009שלום דידי,
נסי לתת תכשיר כנגד גזים, ובאופן חד פעמי תני אקמול כחצי שעה לפני האוכל.
באם הרופא בדק - כנראה שאין בעיה רצינית.
חשוב לראות שיש יציאות ואין הקאות.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם יש הקאות?
דידי02/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לדידי
ד''ר הדר ירדני02/08/2009שלום דידי,
אם יש הקאות וסיפור של סירוב לאכול וכאבים
צריך לבדוק ברצינות אפשרות של חסימת מעיים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתבר02/08/2009
מאיזה גיל יש לתת ברזל לתינוק ובאיזה מינון, ובאיזה גיל מפסיקים לתת ברזל וויטמין D?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לבר
ד''ר הדר ירדני02/08/2009שלום בר,
תינוק שנולד פג מגיל חודש. תינוק שנולד במועד מגיל 4 חודשים. מתחילים ב 3 טיפות ועולים עם הגיל לפי הנחיית טיפת חלב.
ויטמין D וברזל נותנים עד גיל שנה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)