מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה עלי לשאוב?דפנה30/06/2009
שלום.
ילדתי את בני הבכור לפני 4 שבועות בניתוח קיסרי. אני רק מניקה אותו ולעיתים כשכבר אני צוברת עייפות אני שואבת והולכת לנוח לצבור כוחות בזמן שבעלי שומר עליו. הבעיה היא שכששאבתי (זה היה עד עכשיו פעמיים), שאבתי כנראה כמויות גדולות -בבקבוק אחד כמעט 125cc (כנראה רוקנתי צד...) ובקבוק אחר כמעט 100cc (בשתי פעמים שונות). בשתי הפעמים הבייבי שלי הקיא אחרי האוכל.
השאלה שלי היא האם הוא הקיא בגלל הכמות? או בגלל שלא חיממו טוב? - מה עוד יכולה להיות הסיבה? ובכלל מהי הכמות שאמור לאכול תינוק? אציין רק כי הבייבי שלי נולד 2930 וכעת משקלו הוא 3535
תודה מראש על תשובתך, ר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לר
ד''ר הדר ירדני30/06/2009שלום ר
תינוק בגיל הזה אוכל בין 120-150 מ"ל לק"ג ליום. כלומר אם שוקל 3.5 צריך לאכול בין 420-520 מ"ל ליום.
אם אוכל 6 ארוחות אזי באזור ה 70 מ"ל לכל ארוחה. אם אוכל יותר ארוחות עוד פחות.
קרוב לוודאי שנתתם הרבה מדי.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תו תקןאושרת30/06/2009
שלום רב,
שתי שאלות:
1) האם צריך להקפיד לא להרטיב את האוזניים במקלחת?
2) איך יודעים אם לצעצוע יש תו תקן?
תודה מראש,
קריספיל אושרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
אושרת30/06/2009שוב שלום,
האם לאחר שחלב אם שהה 6 ימים במקרר, ניתן להקפיאו ולתיתו שוב לבני לאחר הפשרה?
המון תודות!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאושרת
ד''ר הדר ירדני30/06/2009שלום אושרת,
מכיוון שהאוזניים ממוקמות במקום שאנו רוחצים - ראש, פנים, קשה למנוע הרטבה. צריך להקפיד על ניגוב - לא עם קיסם, עם מגבת יבשה.
לא הייתי ממליצה להקפיא ולהפשיר משהו שכבר 6 ימים במקרר למרות שקרוב לוודאי אין בעיה.
על כל מוצר צריך להופיע תו תקן וזו הדרך לבדוק זאת.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף - גדם הטבוראפי30/06/2009
שלום רב,
הבן שלי בן 11 ימים. לפני כשלושה ימים גדם הטבור נפל. אני ממשיכה לחטא את הטבור באלכוהול בכל החתלה כפי שהודרכתי לעשות אך שמתי לב שלעיתים יש כתם דם קטן כשאני מחליפה טיטול (מהטבור בוודאות).
האם זה תקין? האם יש מקום לדאגה או טיפול?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרינת
ד''ר הדר ירדני30/06/2009שלום רינת,
תקין ואין סיבה לדאגה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים לאוזן ועוד שאלותקטיה30/06/2009
שלום, אני אמא לתינוקת מקסימה בת 3 חודשים. הים בעת אמבטיית הבוקר שמתי כנראה יותר מדי מים והילדה שכבה על המיתקן הפלסטיק שלה על הצד ויש חשש שנכנסו לה מים אל תוך האוזן. דאגתי לנגב היטב. מה עושי\ם במקרה כזה? האם מים גורמים לדלקת האוזן? איך יודעים שאוזן לא כואבת לה?
שאלה נוספת . אנחנו מטיילים עם העגלה לפחות פעמיים ביום. עד 9 בבוקר או אחרי 17.30 אחה"צ. האם בשעות הנ"ל גם יש לכסות את הילדה מפני קרני שמש?
שאלה אחרונה. נורא חם אצלנו. אני כל היום מפעילה מזגן. 26-25 מעלות. האם זה בסדר לתינוקת צעירה להיות כל הזמן במזגן? דואגת שלא יגיע אליה ולכסות לה את הראש בעת שנתה עם חיטול טטרה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לקטיה
ד''ר הדר ירדני30/06/2009שלום קטיה,
אם ניגבת את האוזן עם המגבת עשית את הדבר הנכון.
אני לא רואה סיבה להמשך הדאגה.
אין בעיה לטייל בחוץ וזה נשמע שעות נוחות. תמיד אפשר למרוח גם קרם הגנה - לכל מקרה.
מזגן בטמפרטורה מתאימה - לא צריכה להיות בעיה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים בחודשים הראשוניםענת30/06/2009
קראתי לפני זמן מה שלא רצוי לתת לתינוק בחודשים הראשונים מים-האם זה נכון<
אני מתכוונת ב"ה להניק את ביתי.האם זה יספיק? ומי שמאכילה את התינוק מבקבוק
אותו דבר?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למירית
ד''ר הדר ירדני30/06/2009שלום מירית,
מכיוון שכל הכלכלה היא בעצם נוזלית, אין סיבה להוסיף מים שרק מנפחים ומחליפים תזונה שנותנת גם קלוריות.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן ברזלטניה29/06/2009
שלום רב. ביתי בת החצי שנה עשתה בדיקת דם כללית. המוגלובין 9.7. אני נותנת לה שלוש טיפות ברזל ביום מאז שהיא בת ארבעה חודשים. הרופאה אמרה לעלות לשש טיפות ביום. באלון המצורף לתכשיר כתוב כי הטיפול באנמיה הנו שתי טיפות פר קילו.מהי המלצתך במיקרה זה? תודה מראש
(הבדיקה נעשתה בעקבות עליית חום חוזרת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לטניה
ד''ר הדר ירדני30/06/2009שלום טניה,
מומלץ לבצע בדיקות לצורך זה כשהילדה בריאה. אך מכיוון שנעשה אין בעיה.
אפשר לתת עד 2 טיפות לק"ג במקרה ויש חוסר ברזל (מינון טיפולי) להבדיל מהמינון של 4 או 6 טיפות שהוא מניעתי (למנוע חוסר ברזל).
כלומר, אין בעיה עם 6 טיפות ביום. אני בטוחה ששוקלת יותר משלושה ק"ג.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום ופצעים בפהנעמי29/06/2009
שלום, ביתי בת 21 חודשים. מיום חמישי בלילה החלה להקיא במשך 24 שעות (הקיאה 5 פעמים) ההקאה היתה מלווה בחום נמוך 38- 38.5 .הרופאה אמרה שמדובר בוירוס. מיום ראשון יש חום גבוה מאוד 39.5- 39.8 . הרוםאה איתרה פצעים בפה ואמרה כי מדובר באותו וירוס. ביתי אלרגית לחלב ולכן אני לא יכולה לתת עיזים. האם זה יעבור מעצמו, ללא טיפול? האם ייתכן שוירוס של פצעים בפה ילווה בחום כה גבוה? האם אתה ממליץ על מדיקת דם (הרופאה אמרה שאין צורך). תודה ,
נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנעמי
ד''ר הדר ירדני30/06/2009שלום נעמי,
ראשית אני את ולא אתה.
כן, וירוס ההרפס שעושה בילדים פצעים בפה יכול להיות מלווה בחום גבוה, הרגשה כללית רעה וחוסר רצון לאכול ולשתות. צריך לדאוג שאינה מתייבשת. זה הכי חשוב! להשקות כל הזמן, על אוכל ניתן לוותר. לראות שלא יהיה חם או חמוץ מדי - שלא יכאב.
ישנם תכשירים למריחה והקלה. ניתן לתת אקמול כשיש חום או כואב.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה,,,
נעמי30/06/2009שלום, אני מתנצלת על לשון זכור, פשוט העתקתי את התוכן מפורום אחר שבו זה רופא. תודה רבה על תשובתך. נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין בעיה
ד''ר הדר ירדני30/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצץריבי29/06/2009
שלום
מאיזה גיל לומדים לתפוס ולהחזיק לבד את המוצץ?
בתי בת 10 שבועות ולפעמים אני מחזיקה לה שלא יפול...
ברגע שנופל לה מתחילה לבכות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לריבי
ד''ר הדר ירדני30/06/2009שלום ריבי,
זה ממש מוקדם מדי.
אנחנו מצפים מילד שממש יחזיק חפץ באזור גיל 3 חודשים וידע לזרוק אותו על הרצפה למשל. יעביר מיד ליד וממש ישלוט בגיל 6-9 חודשים.
שלך ממש קטנה.
תני לה להיות תינוקת!
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידת ואקוםאושרת29/06/2009
שלום רב.
בשבוע הבא ימלאו לבני 3 חודשים, ילדתי את בני בלידת וואקום מאוד קשה וכואבת.
יש לבני עדיין בליטה בגולגולת, האם יכול להיות שזה נוצר כתוצאה מלידת הוואקום וישוב למקומו בעתיד? כמה זמן עד שהראש מקבל את צורתו המקורית?
תודה מראש,
אושרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאושרת
ד''ר הדר ירדני30/06/2009שלום אושרת,
בהחלט יתכן, יסתדר בשנה הראשונה. לוקח זמן עד שהמרפסים והתפרים נסגרים והראש מקבל צורה מושלמת.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר שקטבר28/06/2009
שלום רב,
רציתי לדעת האם זה נורמלי שבשעות הערב כשאני משאירה את בתי בת ה-3 חודשים עם אמי למשל כשיש אירוע בערב, הילדה לא רגועה, בוכה וחסרת שקט למרות שאכלה מבקבוק ולא רעבה, עד שאני מגיעה והיא נרגעת רק על השד.
יש לציין שאני מניקה הנקה מלאה ונותנת תמ"ל רק כשאני נעדרת, מה שלא קורה הרבה.
האם זה נורמלי ומה עושים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לבר
ד''ר הדר ירדני30/06/2009שלום בר,
נשמע סביר למרות שצריך להרגיל אותה ששד זה לא מוצץ.
כולם יתרגלו - מדי פעם צריך לצאת.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוםגל28/06/2009
שלום רב,
רציתי לדעת מאיזה מעלות חום כדאי לתת לתינוק תכשיר להורדת חום.
ומה מומלץ לתת?
סירופ , נרות
בתי בת 7 חודשיים לאחר חיסון מחומש מהיום בבוקר וחום שלה בערב היה 37.7 , בנוסף יש לה צמיחת שינים.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגל
ד''ר הדר ירדני30/06/2009שלום גל,
אין הגדרה מדוייקת למרות שמחתח ל 38, 38.5 בדרך כלל אין מה למהר. אפשר להפשיט, לעשות אמבטיה ולראות. כל זה כמובן תלוי באיך הילד מרגיש.
אם "סמרטוט" וחלוש, ומתבכיין - אפשר לתת.
עדיף סירופ בתנאי שאינו מקיא. יכולת השליטה על המינון טובה יותר.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה ושלשוליםלירון28/06/2009
בתי בת 7 חודשים. לפני כשבוע חלתה והייתה עם חום של כ - 38.5 מעלות ויציאות רכות. לאחר כשלושה ימים החום עבר אולם היציאות נשארו רכות. לפני כיומיים החלה להופיעה פריחה בדומה לעקיצות, ונראה כי אלו מעיין שלפוחיות קטנות. כמו כן היציאות נעשו תכופות ורכות עוד יותר. אין לה חום, היא אוכלת כרגיל ומתנהגת כרגיל.
האם מדובר בתופעה הקשורה למחלה שחלתה, באלרגיה או בכלל במחלה חדשה?
תודה,
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללירון
ד''ר הדר ירדני30/06/2009שלום לירון,
נראה לי שמדובר ב"כינים ופשפשים".
החום והפריחה מתאימים לאדמדמת.
היציאות הרכות אולי לכלכלה - פירות קיץ?
למרות שברפואה תמיד מלמדים לחפש גורם אחד לכל התופעות.
כדאי להבדק ולו רק ע"מ לשלול התייבשות.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדברת קרציותr28/06/2009
שלום !
יש לי בבית תינוקת בת 8 חודשים וכלבה קטנה, לאחרונה מצאנו כי יש בבית קרציות קטנות וחשבנו לעשות ריסוס. אני מאוד חוששת שתעלה על ביתי קרציה או מהאפשרות שהיא תפגע איכשהו מהריסוס.. מבקשת את המלצתך בנושא הריסוס.
תודה ויום טוב !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאמא
ד''ר הדר ירדני30/06/2009שלום אמא,
הריסוס חשוב לכולם לכלבה ולשאר בני הבית. תקופת הקיץ היא תקופה של קרציות - בדקי והשגיחי על הכלבה.
הוציאי את הילדה מהבית ורססי. אווררי ואח"כ החזירי אותה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי אוזנייםפרח28/06/2009
בני בן 6.5 חודשים, כבר כשבועיים יש לו כאבי אוזניים ורק ביומיים האחרונים הוא התחיל לקבל טיפול- טיפות אוזניים ואף וגם מוקסיפן (בהתחלה חשבתי שזה שיניים אבל הרופאה שללה זאת)
השאלה שלי היא כזאת: לפני הכאבים הוא התחיל להתהפך, אך מאז הוא לא רוצה להתהפך, כאילו הכול נעצר, אם אני שמה אותו על הבטן הוא מיד חוזר לגב, האם זה נורמאלי?
בנוסף, הרופאה אמרה לי לשים לו גרביים ולא להדליק מזגן, אבל ממש חם והוא מזיע, האם אני יכולה לשים לו בחדר מאורר, כמובן רחוק ממנו?
אשמח לתשובות, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאמא
ד''ר הדר ירדני30/06/2009שלום אמא,
בהחלט תתכן נסיגה קלה בזמן חולי. הוא סובל ורוצה מנוחה מה עוד שיתכן ותהליך ההיפוך נוגע באוזן הכואבת.
הילד צריך לא לסבול מחום ולא להזיע. ניתן להדליק מזגן על 24-25 מעלות, לשים גרביים, או מאוורר שיקרר, אבל אין סיבה לגדל ילד בשלולית זיעה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקיעת שיניים?בר28/06/2009
שלום ד"ר הדר ותודה על התייחסותך לשאלותיי,
שאלתי היא כזו:
בתי בת 3 חודשים ובזמן האחרון התחילה להתעסק הרבה עם הפה, כוונתי שהיא כאילו לועסת/מוצצת את השפה התחתונה - האם פירוש הדבר שזהו תחילתו של תהליך בקיעת השיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לבר
ד''ר הדר ירדני30/06/2009שלום בר,
מעט מוקדם מדי אבל יתכן.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)