מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובה לגבי תינוקשיר14/12/2008
יש לי תינוק בן 5 שבועות, שוקל כיום 4.2 ק"ג. אוכל מטרנה. הוא אוהב לאכול ומבקש לאכול (אפילו כשעוצרת לעשיית גרפס, מתחיל לבכות ומשתתק כשמכניסה לו את הבקבוק לפה). אני מאכילה אותו עד 105 מ"ל לארוחה, למרות שרואים שהיה מסיים את כל ה- 120 מ"ל שבבקבוק אם הייתי מאפשרת לו להמשיך לאכול. במעקב טיפת חלב, עולה במשקל באופן משביע רצון. אני פונה אליכם כי אני חושדת שהאוכל עולה לתינוק למעלה (זאת בעקבות צלילים מכיוון הוושט שאני שומעת לפעמים) ולפעמים יוצא לו קצת אוכל דרך האף. התינוק אינו סובל כאבים כשאוכל, וכמו שאמרתי, אוהב ורוצה לאכול. רופא הילדים סבור שהתינוק בריא וגם אם יש לו "ריפלוקס" (הרופא לא עשה אבחנה אם סובל מריפלוקס או לא), אז זה לא מצב שמצריך שינוי בהאכלה ולא מצריך טיפול, גם אם בוכה כתוצאה מזה שהאוכל עולה לו לוושט. כמעט אחרי כל ארוחה, לא מיידית אבל יכול להיות אחרי חצי שעה או שעה אחרי שסיים לאכול, התינוק בוכה ונראה סובל ונרגע רק אחרי שמחזיקים אותו כשהבטן צמודה לבטן שלי ומטיילים איתו על הידיים. בשעות אחה"צ והערב התינוק, כמעט כל ערב, בוכה הרבה ועושה תנועות ברגליים כך שרואים שסובל מכאבים. השאלות שלי: * איך אני יכולה לדעת אם הכאבים בשעות הערב הם בגלל הצרבת או בעיות עיכול אחרות או שהם בגלל גזים? * אם לתינוק בעיות בעיכול המטרנה (כלומר, איך אדע למשל אם המטרנה לא מתאימה לו)- האם זה יבוא לביטוי בצואה, בצורה או צבע או מרקם מיוחדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשיר
ד''ר הדר ירדני14/12/2008שלום שיר,
אינני יודעת מה משקל הלידה, אך המשקל שאת מציינת מכובד בהחלט לגיל.
כך, שסביר להניח שאינו סובל מבעיה קשה.
אפשר לתת תכשיר נגד גזים ולראות. במרבית הילדים הגזים כואבים יותר בערב.
בגדול, אמור לאכול בין 500 ל 600 מ"ל ליום, אז את יכולה לעשות חישוב כמה אוכל.
רגישות לחלב תתבטא בשלשול, דם בצואה, הקאות וחוסר שגשוג.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים בבן שנה וחמישה חודשיםאיילת14/12/2008
לבן שלי יש טחורים מזה כחמישה חודשים. ניסיתי פרוקטוצורין וטיפולים אלטרנטיבים וכלום לא עוזר. כרגע יש לטחורים בקצה צבע לבן. מה זה אומר? וכיצד פותרים בעיה כזו בגיל כזה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאיילת
ד''ר הדר ירדני14/12/2008שלום איילת,
טחורים בילדים אינם דבר שבשגרה. בדרך כלל מתלווה לעצירות.
בהחלט יש מקום לבירור.
כדאי לפנות לכירורג ילדים ואז גם תנתן המלצה טיפולית.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבורענת14/12/2008
שלום רב בימים האחרונים שמתי לב שלתינוקת שלי בת ה- 6 חודשים יש טבור בולט ונוטה להיות בצבע תכלת האם זה נורמלי או שעליי לקחת אותה לבדיקה בברכה ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לענת
ד''ר הדר ירדני14/12/2008שלום ענת,
נשמע תקין, בפגישה הבאה עם הרופא שווה להראות.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולאדוה13/12/2008
שלום רב בני בן השמונה חודשים סובל מתחילת החורף משיעול ונזלת (נזלת שקופה) השיעול מלובה בחירחורים קלים (לא תמיד) ביקרנו אצל הרופא שלח אותנו לעשות צילום -הצילום היה תקין הטיפול שהוא המליץ אנילציה עשינו אנילציה במשך 5 ימים באמת היה שיפור אך כמה ימים חזר השיעול מה עושים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאדוה
ד''ר הדר ירדני14/12/2008שלום אדוה,
מחכים לקיץ... סתם.
אפשר להשתמש במכשיר אדים ושמן אקליפטוס
קרבול
מי מלח לאף..
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרבול לתינוקת בת חודשדוד13/12/2008
שלום. לתינוקד שלנו יש נזלת והרופא אמר לשים טיפות קרבול על המיטה ליד הראש. באלון לצרכן של קרבול כתוב שהוא רק מגיל 3 חודשים. האם זה בסדר לשים אותו לתינוקת בת חודש? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדוד
ד''ר הדר ירדני13/12/2008שלום דוד,
אפשר לשים כמה טיפות על המיטה אבל רחוק מראשו של הילד.
עדיף בצד השני של המיטה - לא קרוב מדי.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
דוד13/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות בצבע ירוקדניאל13/12/2008
שלום ! לאחרונה לתינוקת שלנו שהיא כמעט בת חודשיים יש יציאות בצבע ירוק ולא בצבע חרדל כמו שהיה תמיד . האם יש סיבה לכך ???( התינוקת מניקה , ללא שום תוספות ) בתודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדניאל
ד''ר הדר ירדני13/12/2008שלום דניאל,
אני לא רואה בעייה בעיקר אם מרגישה טוב.
בכל מקרה אפשר להביא דגימה לרופא.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות אצל תינוק בן 5 חודשיםשיר13/12/2008
שלום הבן שלי בן 5 חודשים. בד"כ יש לו יציאה פעם ביום. מאז שהתחלתי לתת לו את הברזל יש לו גם פעמים שאין בכלל וזה קורה פעם ביומיים או שלושה. הוא ניזון כרגע רק מסימילאק. הפעם האחרונה היתה אחרי יומיים שלא היו לא יציאות והיא היתה קשה יחסית והוא בכה תוך כדי. איך ניתן להקל עליו? אני עושה לו עיסוי יומיומי מה אפשר לעשות ?? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשיר
ד''ר הדר ירדני13/12/2008שלום שיר,
אפשר לנסות לתת את הברזל בשתי מנות. בוקר וערב.
באם לא יעזור, כדאי להתייעץ עם רופא.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פרבר ורוטהדניאל13/12/2008
שלום ! אנו הורים לתינוקת בת חודשיים . בטיפת חלב המליצו לנו לבצע 2 החיסונים במסגרת הניסוי ללא תשלום. רציתי לדעת מה הבדל בין החיסון שמבצעים בקופת חולים תמורת תשלום לבין מה שמציעים בטיפת חלב . כמו כן רופאת ילדים בקופת חולים אינה ממליצה על ביצוע פרבר . לפי טענתה מבצעים את החיסון רק לילדים בסיכון . בתודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדניאל
יש מעט אי דיוקים בשאלה.
לא מדובר בניסוי !! אלא בחיסונים שעדיין לא נכנסו לסל הבריאות, בגלל בעיות תקציב, ולכן יש לרכוש אותם.
חיסון פרבנר יכנס לסל בשנת 2009.
צריך להבדיל בין ילדים שזכאים לחיסון על פי חוק ומדובר בכאלו שעברו השתלת אברים, סובלים ממחלות של מערכת החיסון ועוד, לבין שאר הילדים שמאד מומלץ לחסנם מכיוון שחיידק הפנוימוקוק אחראי לתחלואה רבה וקשה בקרב תינוקות צעירים.
אני מקווה שלא הבנתם את הרופאה ושלא באמת היא אינה ממליצה!
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון פרבנר ורוטה
דניאל13/12/2008בהמשך לשאלתי הקודמת , רציתי קצת לדייק . אכן לא מדובר על ניסוי , אלא על מחקר ! הזריקה נקראת - 13vPnC שהיא מכילה אותם מרכיבים כמו פרבנר בנוסף ל - 6 מרכיבים נוספים שנמצאים במחקר . אם מבצעים את הזריקה במסגרת המחקר בטיפת חלב , היא נעשת בחינם . השאלה היא מה בודקים במחקר , האם יש סיכונים ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לדניאל
אני מבינה שטיפת החלב שלכם שותפה במחקר של החיסון החדש המשודרג.
אין כל בעיה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי מתוך שינהלירון13/12/2008
שלום, יש לי כמה שאלות: בני בן חודש וחצי והוא בוכה מתוך שינה לסירוגין עד שבסופו של דבר מתעורר. האם מדובר בכאבי בטן או במשהו אחר? האם להרים אותו כאשר הוא בוכה? אשמח לתגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללירון
ד''ר הדר ירדני13/12/2008שלום לירון,
קשה לדעת. יתכן שחולם, ויתכן שאכן כואבת הבטן. נסי לתת תכשיר נגד כאבים לפני השינה.
באם נרדם הרי שאין צורך להרים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיהימית12/12/2008
שלום רב בני בן 7.5 חודשים הוא אוכל סימלאק פירות מרקים אל מסרב לשתות מים תה קר לפעמים אנחנו מצליחים לתת לו לשתות קצת בכוס אך זה גם בקושי השאלה שלי מה עושים ? אם יכול לקרות משהו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לימית
ד''ר הדר ירדני13/12/2008שלום ימית
מכיוון שמרבית התזונה שלו נוזלית, סביר להניח שהוא מקבל את כמות הנוזלים הנחוצה.
מה עושים? מציעים, לא רוצה, עוזבים, לא נלחמים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעוררות בבכימיכל12/12/2008
שלום, בתי עוד שבוע בת 9 חודשים. תינוקות רגילה לחלוטין,שמחה צוחקת מתפתחת יפה. בשבועים האחרונים קרה 4פעמים שהיא התעוררה בערך שעה אחרי ההירדמות בבכי היסטרי, מתוך שינה, אבל בכי עם דמעות שלקח זמן להרגיע אותה. חשוב לי לציין שזה קרה פעמים עם המטפלת (שאותה אנחנו אוהבים ומאמנים בה) ופעם אחת כאשר ההורים שלי הרדימו אותה ופעם אחת איתי.. אני קצת מודאגת,אמרו לי שזוהי תקופה של חרדות נטישה או חרדות מזרים.. האם זה יכול להיות המצב ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיכל
ד''ר הדר ירדני12/12/2008שלום מיכל,
נשמע כמו חלום רע, קורה.
בתקופה הזאת אכן מתפתח פחד מזרים אבל נראה לי שילוב מקרי.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
מיכל12/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות אדומות- חשובאיילה11/12/2008
הי, הבת שלנו בת חודשיים וחצי. בשלושה הימים האחרונים צצו לה 3 נקודות אדומות על הפנים שנראות כמו נקודות של טוש ואתמול צצו 4 קטנות בפנים כף היד. על שאר הגוף אין כלום... הרופא אמר שזו ככל הנראה עקיצה או משהו... האם זה סביר? האם להמשיך לבדוק? אפשר להירגע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאמא
ד''ר הדר ירדני11/12/2008שלום אמא,
באם אין כל סימני תחלואה אחרת,
והילדה בריאה,
כנראה שמדובר בעקיצות- למרות שאי אפשר לאשר ללא בדיקה,
אפשר להירגע.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה עם מזגןשירלי11/12/2008
שלום, שאלה: האם מותר לתינוק לישון עם מזגן או רדיאטור דלוק למשך כל הלילה? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירלי
ד''ר הדר ירדני11/12/2008שלום שירלי,
לא הכי מומלץ אבל אפשרי בתנאי שהלבוש מותאם לטמפרטורה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילהשושי11/12/2008
שלום, בני בן 7.5 חודשים החל לזחול אך סמתי לב שבזמן הזחילה הו נתמח רק ביד אחת יד שמאל ע"י כך הוא גורר את עצמו. האם זה מהווה בעיה או שזו הדרך לזחילה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשושי
ד''ר הדר ירדני11/12/2008שלום שושי,
נשמע כמו התחלה תקינה של זחילה, אך יש לעקוב.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס' שאלותעדי11/12/2008
שלום, בתי תחגוג 3 חודשים בשבוע הבא ויש לי מס' שאלות: היא נולדה במשקל 2911 ובחודש וחצי הראשונים היא אכלה יפה (180 מ"ל לכל ק"ג) ועלתה במשקל. בגיל חודש שקלה 4.5 ק"ג ובגיל חודשיים שקלה 5.5 ק"ג. היא נמצאת באחוזונים הגבוהים גם מבחינת אורכה. בחודש האחרון היא אוכלת מעט יחסית (100-120 מ"ל לכל ק"ג). רופא הילדים לא התרגש מכך, אך הילדה שכה אהבה לאכול לא מסכימה לסיים בקבוק של 120 מ"ל. האם יש סיבה לדאגה? האם לנסות להתעקש איתה שתאכל יותר? אני יודעת שזה נורמלי שתינוקות פולטים, אך כיצד ניתן לדעת כשמדובר בפליטות מרובות, שאינן בגדר הנורמה? האם מבחינה בטיחותית ניתן להמשיך להשכיבה בערסל גם מעבר ל- 3 חודשים? אם כן, עד איזה גיל? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשלי
ד''ר הדר ירדני11/12/2008שלום שלי,
בגילה תינוקות צריכים לאכול 120 מ"ל לק"ג ליום. עשי חשבון כמה אוכלת.
פליטות מרובות יכולות להעיד גם על עודף אוכל. עשי חשבון וראי. באם אינה אוכלת יותר מדי, כדאי להתייעץ. חשוב לאבחן שאכן הפליטות הן פליטות ולא הקאות. האם בקשת. האם רעבה לאחר מכן....
לא יודעת באיזה ערסל מדובר אבל אם היא מבסוטה והגודל מתאים, לא רואה בעייה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך שאלה...
עדי15/12/2008תודה על תשובתך המהירה. אם בגיל חודשיים בתי שקלה 5.5 ק"ג, אני מניחה שהיא כבר שוקלת 6 ק"ג. לפי חישוב של 120 מ"ג לכל ק"ג עליה לאכול 720 מ"ל ביום. לרוב היא אינה מגיעה לכמות הזאת. היא ניזונה רק מסימילאק אדוונס ואוכלת בערך 650 מ"ל ליום. בחודש האחרון בעת ההאכלה היא מתחילה לאכול בתאבון ולאחר חצי בקבוק בערך היא מתחילה לבכות. לעיתים היא גם פולטת הרבה ואז נרגעת. אין לי מושג אם מדובר בפליטה של כמות אוכל רבה או בהקאה, אך היא לא כתוצאה מעודף אוכל (יכול לקרות לאחר 60 מ"ל). יידענו את רופא הילדים בירידה בכמות האוכל (יחסית לעבר) ובבכי תוך כדי האכלה והוא לא התרגש. הוא טען שהבכי הוא כתוצאה מגזים, אך הוא לא בדק אותה או שלל סיבות אחרות לכך. הבכי מופיע כמעט בכל האכלה במהלך היום, אך האם כאב כתוצאה מגזים לא מופיע בשעות קבועות (לרוב אחה"צ או בערב)? האם ייתכן שמקור הבעיה הוא בסימילאק, על אף שבעבר לא היו לה בעיות עם הפורמולה? האם תתכן רגישות לחלב? בנוסף, עד השבוע האחרון היא הייתה עושה קקי יום כן, יום לא. ביום כן, לעיתים עשתה פעמיים. בשבוע האחרון היא עושה קקי יום כן ויומיים לא (ז"א פעם בשלושה ימים). האם יש קשר בין מה שציינתי קודם לעניין הצואה? יש לציין שבמהלך היום היא עירנית, חייכנית, מגיבה אלינו ומרוצה מהסובבים אותה. מה לעשות? אני מודאגת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשלי
ד''ר הדר ירדני15/12/2008שלום שלי,
אולי כדאי לתת תכשיר נגד גזים לפני הארוחה ואז לראות.
יתכן שיפסיק את הכאב ויאפשר לאכול כראוי.
כאבי גזים - אין להם חוקים, נכון שברוב המקרים יותר בערב, אבל לא חייב.
באם לא יעזור, כדאי לפנות לבדיקה חוזרת.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)