מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביתי לא לוקחת מוצץגלילה19/10/2008
שלום רב !!! ביתי בת כמעט שנה יונקת (לא מלא)תוספות החל מגיל חודשיים . ביתי איננה מוצצת את המוצץ באופן טיבעי ויזום אלא רק לאחר ההנקה כאשר היא כבר חצי ישנה מכניסה את המוצץ לפה למשך כמה שניות וכאשר חוזרים אליה למיטה כעבור כמה דקות היא כבר ללא מוצץ בפה. בגן-אין שימוש למוצץ והם טוענים שהיא נרדמת לבד כאשר מניחים אותה. אינני יודעת מה לעשות כדי להרגיל אותה למוצץ יש לציין שההנקה שיבשה מאחר ושני ילדיי הקומים מצצו מוצץ ללא שום בעיה והם לא ינקו בכלל. מה אפשר לעשות והאם התעקשות בנושא זה תעזור לי ולה בהמשך. אודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלילה
ד''ר בובי גרוס20/10/2008בגיל שנה קצת קשה להרגיל למוצץ. אין הכרח שתקח בגילה מוצץ אם היא לא רוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי היונקתגלילה19/10/2008
שלום רב !!! ביתי בת שנה והחל מגיל חצי שנה בערך התרגלה בגן לישון על הבטן וגם בבית בהמלצת הגננת התרגלנו להניח אותה לישון על בטנה בטענה שהשינה טובה יותר מידי פעם מתהפכת בעצמה בשעות הלילה המאוחרות,קראתי שהדבר לא מומלץ האם אנו מסכנים אותה חלילה והאם לא לוותר ולחזור להרדים אותה על הגב אנא תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגלילה
ד''ר הדר ירדני21/10/2008שלום גלילה,
ההמלצה להשכיב על הגב היא למניעת מוות בעריסה.
עברתם את הגיל הקריטי כך שעכשיו נראה מיותר לשנות הרגלים.
חג שמח, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה ירוקה והקאה אצל תינוקתבר18/10/2008
שלום, בתי בת 8 חוד'. מיום שישי יש לה נזלת, התעטשויות ושיעול ובנוסף פצעים על השפתיים. היום (יום שבת) התווספה גם צואה ירוקה במרקם משחתי והקאה. חום רקטלי 37.1. מה זה יכול להיות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בר
ד''ר בובי גרוס19/10/2008קרוב לודאי שמדובר במחלה ויראלית. רצוי להבדק ע"י רופא הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינויים בצואה בעקבות מחלה ויראלית?
בר21/10/2008שלום, בהמשך להודעתי הקודמת - אכן היינו בבדיקה אצל רופא ילדים שאמר שזה וירוס. השיעול וההתעטשויות פחתו, היא לא הקיאה שוב. כעת מה שנותר: 1. ירידה בתאבון - היא מסרבת לאכול מוצקים וגם ממעיטה באכילת התמ"ל (לפני המחלה אכלה 2 ארוחות מוצקים ו-3 בקבוקי תמ"ל 180-210 מ"ל ביום). 2. צואה ירוקה כהה עם ריח חריף ומספר פעמים ביום במנות קטנות (לפני המחלה הצואה הייתה בד"כ גוש). באופן כללי הילדה חיונית, חייכנית, משחקת ומעט בוכה ללא סיבה נראית לעין. ממה יכול לנבוע שינוי כזה בצואה? האם זה יכול לנבוע מהוירוס? האם יש טעם לחזור לרופא (היינו אצלו ביום ראשון)? האם יש מקום לביצוע בדיקות? שוב תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיםשיר18/10/2008
שלום רב, ביתי בת 8.5 חודשים ומסרבת בכל תוקף לשתות מים. ברצוני לדעת מהי כמות המים עליה לשתות ביום. יש לציין שהיא שותה 2 בקבוקים של מטרנה כל אחד 240 סה"כ 480 נוזלי מטרנה ביום. תודה, שיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר
ד''ר בובי גרוס19/10/2008תינוק שמקבל כלכלה מלאה עם 4 - 5 ארוחות ביום אין כל צורך להוסיף מים. כל המים שהיא צריכה מצוי בכלכלה.
אלא אם יוצאים ביום חם במיוחד ניתן להוסיף מים בין הארוחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים אצל תינוקת בת חודש וחציזהבית18/10/2008
שלום, יש לי תינוקת בת חודש וחצי מזה 3 ימים משלשלת אחרי כל ארוחה (כל 3 שעות) הייתי איתה בבית חולים לפני יומיים עקב הפניה של רופא המשפחה (שלשולים+חום) היא היתה במעקב שעתיים והרופא שחרר אותה בטענה כי המצב שלה נראה טוב (לא אפאתית, מחייכת וכד') הבעיה היא שהשלשולים לא פוסקים, חום כבר אין לה..האם יכול להיות שהבעיה היא האוכל?? - היא אוכלת סימילאק מהרגע שיצאה מבית החולים ועד עכשיו היתה לה יציאה אחת ביום ללא בעיות מיוחדות. מה יכולה להיות הבעיה?? (השלשול הוא מימי וצהוב ללא דם)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זהבית
ד''ר בובי גרוס19/10/2008בעונה זו יש הרבה שילשולים בד"כ ויראלים והם חולפים מעצמם לאחר מספר ימים.
זהו מצב חד ו בד"כ לא קשור לסוג האוכל. יש להמשיך בכלכלה הרגילה שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןכרמית18/10/2008
ד"ר שלום, אנו הורים לתינוקת בת 5 שבועות. אני מניקה אותה הנקה מלאה. לפני כשבועיים היא התחילה לסבול ממה שנראה כקוליק. בתחילה נתנו סימיקול ולא הסתמנה הקלה מורגשת ולאחר מספר ימים של בכי רציני ובהמלצת רופא התחלנו לתת בייבי זים. הבעיה היא, ואולי זה משהו רגיל אבל מכיוון שאנחנו הורים חדשים וטריים ואין לנו יותר מידי ניסיון, שהיום מתנהל כך שכשהיא לא ישנה היא בוכה הרבה מאד. הבכי לא מופיע רק בשעות אחה"צ - ערב אלא אם ניקח את היום כדוגמא, הבכי התחיל בסביבות 10 בבוקר ובעצם נמשך לסירוגין כל היום, כשאנו מנסים למצוא את התנוחה שתרגיע אותה על הידיים - כמעט ללא הצלחה. הבכי אינו בכי של רעב אלא בכי של צווחות שמשאיר אותנו חסרי אונים. הדבר היחיד שמרגיע אותה - לינוק. היא "נרגעת על הציצי" אבל לאחר אתנחתא של רגיעה הבכי בדר"כ חוזר. חשוב לציין שהיא עולה במשקל יפה. השתחררה מבי"ח 3.140 (נולדה 3.365) ובגיל חודש בדיוק שקלה 4.430 ובאופן כללי הכל תקין. מכיוון שהתחלנו לחשוב שאולי זה בעצם לא רק עווית בטן אני אשמח לקבל את חוות דעתך בנושא. המון תודה וחג שמח ! כרמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרמית
ד''ר בובי גרוס19/10/2008על מנת לודא שזה אכן קוליק יש להיבדק קודם ע"י רופאי הילדים. אם אין סיבה רפואית אחרת אז אפשר להחשוד בקוליק.
יש המון תכשירים נגד קוליק וצריך למצוא אחד שיתאים לתינוק. הם לא מזיקים.
הם לא תמיד עוזרים. צריך המון סבלנות התופעה חולפת מעצמה בגיל 3 חודשים לערך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלדנה17/10/2008
בני בן 4 חודשים ושוקל 5.800 (נולד בשבוע 34). יונק בהנקה מלאה. בהתאם למה שאמרו לי בטיפת חלב, התחלתי לתת לו ברזל של טיפטיפות. בהסח הדעת זרקתי את דף ההסבר שהיה בקופסא...אילו תופעות לוואי יכולות להיות מנטילת הברזל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה
ד''ר בובי גרוס18/10/2008אם נותנים את המינונים המומלצים כמעט ואין תופעות לוי. יכולות להיות מעט תופעות ממערכת העיכול כמו עצירות או שלשולים אבל הן מאוד נדירות ומופיעות בד"כ במתן מינונים טיפוליים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה על הבטן בשעות הלילהשירלי17/10/2008
תודה ד"ר על התשובה. עזרת לי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירלי
ד''ר בובי גרוס18/10/2008:)
לא לוותר לו כי הסטטיסטיקה בכל ארצות המערב מאוד משכנע בעד שינה על הגב / צד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שמתעורר מכל רעש קטןשני17/10/2008
התינוק שלי בן חודשיים. השינה שלו מאוד קלה. הוא מקיץ ומתעורר מכל רעש פעוט. כשפותחים את המקרר, כשעוברים ליד הלול שלו, שסוגרים חלון, וכו' וכו'. מה זה אומר ומה צריך לעשות? אנחנו ממש "הולכים על ביצים" כשהוא ישן ולא מעזים אפילו לנשום....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר לא ענית לי
שני19/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשני
ד''ר בובי גרוס20/10/2008המצב שאת מתארת אינו מוכר לי כלל אני מציע שיבדק ע"י רופא הילדים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה מתחת לסנטרשמר16/10/2008
ביתי בת חודש וחצי, ביומיים האחרונים שמתי לב כי התחילה לה אדמומיות בצוואר- בין הקפליים, מה ניתן לעשות על מנת להוריד את הגירוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשימרית
שירלי16/10/2008היי, קראתי את שאלתך ואני ממליצה על טלק, אבקה לבנה שתעשה למקום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירלי
ד''ר בובי גרוס17/10/2008זו קרוב לודאי סוג של תרפחת הנובע מזיעה. בכל מקרה רצוי שרופא יראה ויאבחן.
אבל אסור בתכלית האיסור לשים טלק. שימוש בטלק יצא מרפואת הילדים לפני יותר מ 20 שנה.
יש משחורת רבות וטובות לכל התפרחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרכיב נגד שפעת לתינוקת בת 7.5 חוד'בר16/10/2008
שלום, בתי בת 7.5 חודשים. אנחנו הולכים איתה לחוג שחייה פעם בשבוע והידרותרפיה פעם בשבוע. בשאר הזמן נמצאת בבית או אצל סבא וסבתא. האם יש צורך לחסן אותה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושאלה נוספת - שינה
בר16/10/2008הילדה ישנה בערך 14 שעות ביממה: 8כ- שעות בלילה ועוד 2-3 תנומות של כשעתיים במשך היום. האם זה נורמלי לגילה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבר
ד''ר בובי גרוס17/10/2008כל אדם וכל ילד ישן לפי צרכי גופו. יש כאלו המסתפקים במעט שעות ויש הדורשים יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, נרגעתי.
בר17/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבר
ד''ר בובי גרוס17/10/2008אין כל קשר במיקום שהות הילדה ובין המחלות המסוכנות וממיתות הנמנעים ע"י החיסונים.
החיידקים והוירוסים המסוכנים הגורמים למלות השונות נמצאים בכל מקום על גופכם ועל כל אזרח הבא במגע עם הילדה.
גם במים יש חידקים ווירוסים.
כאשר לא מחסנים ילד והוא מצוי בסביבה שבו כל הילדים מחוסנים אז הוא הופך פגיע יותר לוירוסים והחידקים השונים.
לכן אני מאוד ממליץ לתת לילדה את כל החיסונים השגרתיים בטיפת חלב וגם החיסונים החדשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - השאלה האם לחסן התייחסה אך
בר17/10/2008ורק לחיסון נגד שפעת (מה שהיה כתוב בכותרת ההודעה) ולא לכל החיסונים שבשגרה (היא קבלה ומקבלת את כל החיסונים כולל רוטה ופרבנר עפ"י הלו"ז). השאלה שלי מתמקדת בגילה הצעיר (8 חודשים), שכן יש רופאים שממליצים לחסן נגד שפעת רק לאחר גיל שנה. האם לדעתך מומלץ לחסן נגד שפעת גם בגיל 8 חודשים? האם ישנם סיכונים שנובעים ממתן התרכיב בגיל כה צעיר? שוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבר
ד''ר בובי גרוס18/10/2008סליחה לא הבנתי
ההמלצה הרשמית של משרד הבריאות ואיגוד רופאי הילדים היא לתת חיסון שפעת.
לכל רופא דעה שלו שהוא מעביר למטופלים שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
בר18/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה על הבטן בשעות הךלילהשירלי16/10/2008
בוקר טוב וחג שמח לרופאים היקרים אני מיואשת!!! בני בן החודשיים "התמכר" על השינה על הבטן מכיוון שיש לו גזים זה עוזר לו. א ב ל כשבני נרדם על הגב בערב, הוא מתעורר אחרי כמה דקות משתולל ולא מוצא את עצמו שאני הופכת אותו על הבטן הוא נרדם בתוך שנייה כאילו נתתי לו סם. מה שקורה זה שבלילה הוא לא מוכן בשום פנים ואופן לישון על הגב או בנטייה על הצד,אמנם יש לי את המכשיר של הבייביסנז אבל כיום שום דבר לא בטוח ולפי מה שאני יודעת ששינה על הבטן גורמת למוות בעריסה ואני נורא חוששת. האם מותר לי להמשיך לשים אותו על הבטן או לתת לו לישון על הגב עם בכי שזה נראה לי נורא אכזרי? אני כמעט לא ישנה בלילה כי אני משגיחה עליו שחס וחלילה יפסיק לנשום מה עושים????? רופאים יקרים אם יש לכם כיצד לעזור לי ולייעץ לי אני אשמח מאוד לשמוע . תודה וסליחה על נוסח השאלה הארוכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירלי
ד''ר בובי גרוס17/10/2008ההמלצה הגורפת של כל רופאי הילדים בעולם המערבי וגם רשויות הבריאות היא להשכיב תינוקות לישון על הגב או הצד.
זה ענין של הרגל. אז יהייו מספר לילות של בכי אבל הוא יתרגל. זה "מלחמה" ובמלחמה החזקים תמיד מנצחים.
אין כל קשר בין הגזים וצורת השינה.
אי אפשר לסמוך על המכשיר הנ"ל וכל המכשירים הדומים להם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן ארבעה חודשים
דנה18/10/2008בני נרדם על הגב, אבל במהלך הלילה מתהפך לבטן, ואין לנו שום דרך לדעת זאת כי הוא ישן בחדרו. לפעמים במהלך הלילה אנחנו בודקים ורואים שהוא על הבטן (הוא יודע כרגע להתהפך רק מגב לבטן), אבל אם מנסים להפוך אותו לגב הוא פוצח בבכי מר שקשה מאוד להרגיעו כנראה בגלל ש"הפרענו" לו לישון - מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה
ד''ר בובי גרוס19/10/2008תינוק בן חודשיים אינו מסוגל מרצונו להתהפך מבחינה התפתחותית.
הוא קרוב לודאי מתגלגל ומתהפך.
יש כל מיני עזרים כמו כרית מיוחדת שעשוי לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
דנה23/10/2008כנראה לא היה ברור...הצטרפתי לשאלה הקודמת ובני בן 4 חודשים (ולא בן חודשיים) ומתהפך רצונית מהגב לבטן. הבעיה היא שהוא לא יודע להתהפך מהבטן לגב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה...תודה מראש
דנה26/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום אצל תינוק קטן..רעיה ואם15/10/2008
שלום, שמתי לב שמדי פעם בני בן החודש וחצי חם בעיקר באזור הראש -חם גם יחסית לארבעת ילדי הגדולים יותר. היום מדדנו לו חום בפי הטבעת - והתוצאה 37.5. האם זהו חום נורמאלי לילד בגילו? האם עלינו לפנות בדחיפות לרופא? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לפונה
ד''ר הדר ירדני15/10/2008שלום רב,
החום תקין (עד 38 תקין) ואין צורך לעשות דבר.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וחן חן!!
רעיה ואם15/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבברכה
ד''ר הדר ירדני15/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום שלא יורדליזט15/10/2008
אחיינית שלי מאושפזת זה מס' ימים בביה"ח, מקבלת אנטיביוטיקה והחום עדיין לא יורד... אנחנו מיואשים ומחפשים חוו"ד נוספת ו/או פתרון למצב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליזט
ד''ר הדר ירדני15/10/2008שלום ליזט,
אנטיביוטיקה אינה תרופה לחום אלא לטיפול בדלקת- זיהום. ברגע שהדלקת תחלוף ירד גם החום.
לצערי זו אינה שאלה המתאימה לאתר. פנו לרופאים המטפלים וקבלו הסבר - לא אתם ההורים, על המצב.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה גיל מומלץ לחשוף תינוק לגלוטן?בר15/10/2008
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לבר
ד''ר הדר ירדני15/10/2008שלום בר,
משרד הבריאות מתיר בגיל 6 חודשים. יש מי שממליץ להתחיל קודם בדגנים ללא גלוטן, ואח"כ לעבור גם לכאלו המכילים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)