מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תסמונת דאוןמיטל14/11/2008
שלום רב, בני בן שישה וחצי חודשים, נולד במשקל 3.335 ק"ג בשבוע 41, בלידה ספונטנית. בשקיפות העורפית התגלה הנוזל 3 מ"מ. ביצעתי מי שפיר + פיש ויצא תקין. הנני בת 32. ויש לי בת בת שנתיים וחצי בריאה ברוך השם. אין במשפחתי או אצל משפחת בעלי עבר או תורשה של ת.ד או כל פיגור כלשהוא במעקב בטיפת חלב אין שום דבר מדאיג בהתפתחות . הוא מגיש את היד לחפצים ומתהפך לכל הכיוונים מגיל 4 חודשים. גם מהבטן לגב ולהיפך ולשני הצדדים. הוא עדיין לא זוחל אך ביתי זחלה רק בגיל 8 חודשים אז לא מדאיג אותי מה שכן מדאיג אותי הוא מראהו החיצוני. עיניו מלוכסנות, ויש לא קפל מתחת לשתי עיניו ועורף קטן. במראה ראשון אולי לא רואים אך אני קצת מודאגת. האם קיימת האפשרות שהתפספס משהו בבדיקת מי השפיר? לאן לפנות לאבחון? תודה רבה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטל
ד''ר בובי גרוס15/11/2008בדיגה גנטית תקינה במי שפיר שוללת לגמרי תזמונת דאון.
על פי התיאורשלך הילד מתפתח לגמרי נורמלי. זחילה יכולה להופיע גם בגיל מאוחר יותר.
אני מציע לבדוק תמונות של ילדים אחרים במשפחה בגיל זה ולהשוואות לבן שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה???מיכל חג'מה14/11/2008
שלום. הבן שלי, בן שנה וחודשיים, סובל באופן קבוע מקוצר נשימה. בגיל 4 חודשים התאשפזנו עקב ברונכוליטיס. לפני כחודש הייתה התחלה של דלקת ריאות. האם הבעייה שלו היא אסטמה? הוא גם משתעל הרבה. והקוצר נשימה בא לו בדרך כלל בזמן מחלה. האם זוהי אסטמה, ואם יש דרך לגלות את זה ואיזה בדיקות צריכים לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
ד''ר בובי גרוס15/11/2008אסטמה זה בד"כ מחלה המופיעה בהתקפים הנמשכים מספר ימים
בד"כ יש בסיס גנטי
רצויו להבדק ע"י רופא הילדים בזמן התקף ע"מ לודא אם זה אסטמה או לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילותקארין14/11/2008
שלום רב! האם נפילות של התינוק בן 10 חודשים מהמיטה של ההוריו, על הגב וכמובן קיבל מכה גם בראש מאחורה יכולים לגרום משהו בעתיד? כלומר הרופא בדק אותו בשני המקרים ותודה לאל היה הכל בסדר, לא הקיא ולא התעלף אבל השאילתי היא האם זה יעבור לו בשלום ובעתיד לא ישפיע על שום דבר בראש? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קארין
ד''ר בובי גרוס15/11/2008קרוב לודאי לא יהייו תוצאות לטווח הרחוק
השאלה נשאלת היא כיצד תינוק נופל פעמיים מהמיטה????????????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתן תינוקרלי13/11/2008
בני בן 7 חודשים לפני חודשיים ביצעתי בדיקת שתן והפרוטאין היה 75 עשיתי בדיקת שתן חוזרת וקיבלתי שוב את אותה התוצאה(75) מה המשמעות, יכול להיות שאני לא מנקה את האזור טוב?. לתשובתך המהירה אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רל
ד''ר בובי גרוס15/11/2008באופן נורמלי לאצריך להיות חלבון בשתן
יש לגשת לרופא הילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויות שריריםאנסטסיה13/11/2008
שלום יש לתינוקת שלי (3 שבועות) התכווצויות שרירים חזקות. שמעתי שצריכות להיות לתינוקות התכווצויות שרירים באופן תקין אבל אף פעם לא ראיתי (בתינוק אחר) איך הדבר ניראה. האם תוכלי לתאר את הסימפטומים של זה? כלומר איך זה אמור להיראות באופן תקין? הבת שלי מאדימה מאוד, עד כדי נתבלטות כלי הדם על הראש. היא מקמרת את הגב הרגליים והראש אחורה בחוזקה ומתחילה לבכות למספר שניות, עד שההתקף עובר ואז חוזרת לצבע ולמצב שבו הייתה קודם לכן. ויש לה די הרבה התקפים כאלה במהלך היום. האם זה תקין? האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי להקל עליה? בתודה מראש, אנסטסיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנסטסיה
ד''ר בובי גרוס13/11/2008לא ברור לי כלל התופעה
רופא ילדים צריך לראות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה של תינוקת בת 9 חודשיםזוהר13/11/2008
בתי בת 9 חודשים. היא תינוקת מקסימה, חייכנית פעילה מאד. משחקת ומעסיקה את עצמה, מתעניינת בכל דבר. העניין הוא שהיא נרדמת מאוחר בלילה, בסביבות 10 או 11 ולפעמים אף יותר, וכך מגיל חודשיים בערך כשהתחילה לישון לילות שלמים. בזמן האחרון קורה שהיא גם מתעוררת פעם בלילה ורוצה לאכול, וממשיכה לישון.(לא קורה כל לילה). ניסיתי כמעט כל דבר עמ"נ שתירדם מוקדם יותר וללא הצלחה. היא קמה ב-7, ישנה במשפחתון מעט בבוקר ובצהריים. מ-4 כשהיא בבית, נרדמת חצי שעה בערך (בד"כ ב-5)...וזהו! עד הלילה...וזה אחרי משחקים, קצת טלויזיה, אמבטיה וכ"ו. היא ניזונה ממטרנה, פירות בגן בבוקר, מעט ירקות (לא כ"כ אוהבת), מוצרי גבינה אחה"צ-מעדן, גבינה, ומטרנה בערב. ניסיתי להוסיף דייסה בארוחה האחרונה, ניסיתי אף מספר ימים ברציפות לא לתת לה לישון אחה"צ והתוצאה היתה זהה....לא נרדמת לפני 10 לפחות. שאלתי היא, מה ניתן עוד לעשות אם בכלל? האם זה מצב נורמלי? והאם זה בסדר לתת באמצע הלילה אוכל? (כל אחד אומר לי משהו אחר...) תודה מראש!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוהר
ד''ר בובי גרוס13/11/2008לא לעשות דבר
היא מקבלת את מספר שעות השינה שהיא צריכה
זה ענין של הרגל וצריך להרגיל אותה כי בשעה 7 או 8 נכנסים למיטה. לא חייבת לשיון שתעסיק את עצמה.
להשאיר אור קטן דלוק ולצאת מהחדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 7 חודשים שקיבל מכה בידאמא12/11/2008
היום בני בן 7 חודשים שכב על החזה שלי בפתאומיות הסתובב ונפל על המיטה בסיבוב התעקמה לו היד שמעתי רעש של 'פלק ' מהיד כמו שיוצא ממתיחות אצל מבוגרים הילד בכה כמה שניות והפסיק חשוב לציין שהילד אחרי כמה דקות צוחק כרגיל בדקתי סימנים על היד והכתף לא נראה כלום הילד מזיז את היד כרגיל רציתי לדעת מה זה הרעש ששמעתי והאם נגרם נזק כלשהו תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא
ד''ר בובי גרוס13/11/2008לא ברור לי מה זה הראש
אם הוא מזיז חופשית היד קרוב לודאי שלו נגרם כל נזק
יש לעקוב ובמידת הצורך להבדק ע"י רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים בשינהדנה12/11/2008
שלום ד"ר הדר, בתי בת שבועיים, וביומיים האחרונים שמנו לב שכאשר היא ישנה עמוק יש "טיקים" המופיעים כתנועה קצובה של היד השמאלית ולעיתים הרגל השמאלית. התנועה קצרה , קטועה, חזקה וחוזרת על עצמה, ומצב זה יכול להימשך גם דקות ארוכות, אם מעירים אותה זה נפסק. בזמן ערות אין סימנים נוספים. האם נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדנה
ד''ר הדר ירדני12/11/2008שלום דנה,
סביר להניח שאין בעיה אבל הייתי מסריטה ומראה לרופא הילדים.
למרות שסביר שתקין צריך לשלול תופעה של פרכוסים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת שלא אוכלת מספיקגלי12/11/2008
תינוקת בת שלושה וחצי חודשים שששוקלת 5086 ניזונה ממטרנה ואוכלת כ 600 CC ,במשך היום אוכלת ארוחות של 120 כל 3-4 שעות החל משעות הערב סביבות 18 מכסימום 60 בארוחה מכינה לה בקבוקים של 120 והיא אוכלת רק 60 כל פעם. (ולא יותר מ 3 ארוחות עד 12 בלילה). גם כאשר מקבלת גרפוטר אין יותר תאבון. כל ארוחה מלווה בהתנגדויות , הרבה כח ופרצופים של געל מהאוכל ,גם כאשר רוצה לאכול. ניסתי להחליף לסימלאק , ללא שינוי. האם מצריך ברור? מה עוד ניתן לעשות לעודד אכילה??????? לתשובתך אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש עוד אפשריות-נסי אופטימיל
יפית12/11/2008לי היה מקרה דומה עם בני שיום אחד פשוט סירב למטרנה ולא עזר כלום!! ממש שביתת רעב קניתי לו אופטימיל ומאז הוא אוכל בתיאבון רב!!! היום הוא כבר בשלב 3 וזה טעים לו בטירוף...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לגלי
ד''ר הדר ירדני12/11/2008שלום גלי,
בגדול לפי המשקל היא מקבלת בסדר. בגיל הזה מקובל 120 מ"ל לק"ג ליום.
תנסי אולי לרווח יותר את הארוחות ואז אולי תאכל יותר כל ארוחה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת אינוטיולבר12/11/2008
שלום, האם ניתן להשתמש באינוטיול למניעת תפרחת במקום בייבי פסטה לתינוקת בת 8 חודשים? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לבר
ד''ר הדר ירדני12/11/2008שלום בר,
אכן ניתן.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגל כחולהשירלי11/11/2008
שלום רב, כשמרימים את בני בן ה3 חודשים (היום בדיוק) משקל 6.070 בשקילה של היום רגלו השמאלית נהיית כחולה כאילו אין זרימת דם ולעיתים היא רועדת מעצמה. מה אני אמורה לעשות במקרה כזה, האם לפנות לרופא? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד דבר
שירלי11/11/2008עוד שאלה קטנה: האם משקל 6.070מתאים לתינוק בן 3 חודשים ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאלמונית
ד''ר הדר ירדני11/11/2008שלום אלמונית,
בנוגע לרגל - אכן כדאי להראות לרופא.
בנוגע למשקל. חשוב לדעת מה משקל הלידה. על פניו נראה כי 6 ק"ג בגיל 3 חודשים זה יפה. מאד חשוב איך הילד עולה בעקומה שלו.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר הדר
שירלי11/11/2008בני נולד מאוד קטן 2.210 ולאחר מכן כמובן הוריד את ה200 גרם ושוב העלה ושוב הוריד עד שהתאזן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרקי ירכיים
שירלי11/11/2008עוד דבר קטן שלא ציינתי בני עבר השבוע אולטרסאונד בדיקה שגרתית של אגן בירכיים והיה הכל תקין אבל אני לא יודעת אם זה קשור לרגל כי הרופא אמר שהכל בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאלמונית
ד''ר הדר ירדני12/11/2008שלום אלמונית,
אם זה משקל הלידה אז המצב מצוין.
אולטרסאונד של פרקי ירך מראה אם מיקומו תקין. עדיין יש מקום לבדיקת הרגל.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזון מוצק לבני 10 חודשים-עזרה דחופהלילך11/11/2008
שלום, יש לי תאומים בני 10 חודשים בן ובת נולדו פגים בשבוע 32 התחילו לאכול מוצקים רק לפני שבועיים לפני כן כל מה שהצעתי להם לא ממש עניין אותם היו מקיאים יורקים מעיפים לי את יד לפני כשבועיים התחילו קצת לאכול אבל גם לא ממש בהתלהבות עד היום יש הקאות וכאלה קונצים (הם ירדו בעקומת המשקל/גובה) אני מעוניינת לדעת מהי הכמות של מנה שהם צריכים לאכול ואם אפשר לקבל איזשהי דוגמא לתפריט ביום (כולל באיזה שעות, הם קמים ב5 בבקר והולכים לישון ב6 .בלילה, הם עדיין מתעוררים לאכול כל לילה בשעה אחרת)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללילך
ד''ר הדר ירדני11/11/2008שלום לילך,
בגיל 10 חודשים יכול להיות סדר יום מסודר.
בבוקר חלב, לאחר מכן בעשר ביסקוויט, בצהריים ירקות, אחה"צ פירות, ובלילה שוב חלב ודייסה ע"מ שיחזיקו מעמד בלילה.
בנוסף אפשר לתת יוגורט, מעדן, או גבינה מוקצפת.
בגדול ארוחה מלאה היא 200-250 מ"ל.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה אחת לשבועלימור11/11/2008
יש לי תינוקת בת 4 חודשים. עד לפני שבוע היא הונקה חלקית (40%) והייתה לה יציאה אחת לשבוע. אך מזה כשבוע בערך היא כמעט ולא מקבלת חלב אם וניזונה כמעט רק מתחליף אך עדיין יש לה יציאות אחת לשבוע- האם זה נורמאלי?היא אומנם ביומיים האחרונים ישנה הרבה, אך היא רגועה ולא ניראת סובלת. האם ישסיבה לדאוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללימור
ד''ר הדר ירדני11/11/2008שלום לימור,
זה יכול להיות תקין. באם יש רושם שסובלת, כדאי לתת תכשיר כנגד כאבים.
לעיתים שינוי בכלכלה גורר אחריו פרק של הסתגלות.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוק בן חצי שנהתמי10/11/2008
שלום בני בן חצי שנה, ועד לא מזמן רק ינק. הוא גבוה מהממוצע ושוקל 9.5 קילו. בזמן האחרון החל לאכול מרק ירקות לצהרים- אולם המרק משביע אותו רק לשעתיים (הוא אוכל כ 200 מ"ל). גם חלב אם שאני שואבת לו מספיק לו לשעתיים-שעתיים וחצי. התחלתי לתת לו מנה אחת ביום של אופטימיטל - ואיתה הוא מחזיק יותר בין הארוחות. אני רוצה להתחיל לתת לו גם פירות אבל חוששת שהוא לא ישבע לאורך זמן מהארוחה ואני אצטרך להשלים עם חלב או תמ"ל וכך יצא שהוא יאכל יותר מידי... מה כדאי לעשות? אין לבנות לו תפריט לכל היום שגם ישביע ולא יעמיס יותר מידי? מה הכמות שהוא צריך לאכול מהמרק? מהפירות? מהחלב? תודה, תמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לתמי
ד''ר הדר ירדני11/11/2008שלום תמי,
את יכולה לתת לו דייסה לאכול וזה ימלא וישביע אותו יותר.
ירקות ופרות מקובל להתחיל בגיל 6-7 חודשים אז אפשר להתחיל.
מקובל להתחיל בירקות. תחילה ירק אחד למספר ימים, ואז לנסות ירק אחר למספר ימים ורק לאחר מכן לערבב.
וזאת ע"מ לראות שלא מפתח אלרגיה למזון החדש.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי תוך כדי אכילהעדי10/11/2008
שלום, בתי בת חודשיים ובחודש האחרון היא ניזונה רק מסימילאק. בימים האחרונים היא החלה לבכות בעיקר בעת ההאכלה האחרונה לפני שעת שינת הערב (בסביבות 19:00). היא מראה סימני רעב, אוכלת חצי מנה בערך (60 מ"ל) ולפתע מתחילה לבכות ומוציאה את פיטמת הבקבוק עם הלשון. ניסיתי להחליף לה פיטמה של בקבוק, לעשות לה הפסקה באמצע לגרפס, עיסויים בבטן, אבל זה עזר לזמן קצר ולאחר שהחלה לאכול הבכי חזר. יש לציין כי היא מראה סימני רעב, אך מצד שני בוכה כשאוכלת. בשאר הארוחות היא לרוב שקטה וגם כשרוצה להפסיק לאכול היא דוחפת את הפיטמה עם הלשון, אך לא בוכה. מה יכולה להיות הסיבה לבכי המתואר? איך ניתן להפסיק זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשלי
ד''ר הדר ירדני10/11/2008שלום שלי,
קשה לדעת. יתכן שהיא עייפה מדי, או שכואבת לה הבטן.
נסי לתת תכשיר נגד כאב, או נסי להאכיל מעט מוקדם יותר ותראי.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלי, אולי בתך לא אוהבת את טעם התמ"ל
דבורה10/11/2008ניסית להחליף אותו?!! יכול להיות שזה הרבה יותר פשוט ממה שאת חושבת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)