מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יציאותרובי06/11/2008
שלום ד"ר הדר! רציתי לדעת כל כמה זמן לתינוק צריכה להיות יציאה. עימרי עשה פעם אחרונה לפני 3 ימים. לפניכן הוא עשה כמעט כל יום ואף לפעמים פעמים או שלוש פעמים ביום. כמוכן היה לו ריר בצואה וצואה קצת מימית. מהי צואה לא תקינה ומהי צואה תקינה? יום טוב ותודה מראש על התשובות המועילות ביותר שאת נותנת . זה מאד עוזר להורים חדשים.ענבל ורובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרובי
ד''ר הדר ירדני07/11/2008שלום רובי,
כל האפשרות נכונות. ניתן כמה פעמים ביום, פעם ביום, פעם ביומיים ואפילו פעם בשבוע. תלוי איך הילד מרגיש עם זה. אם מדובר בעצירות ובסבל, צריך לבדוק ולטפל.
יתכן שכרגע ישנה גם איזה תחלואה וירלית ולכן הצואה מעט מימית ורירית.
צואה תקינה היא לא קשה ולא רכה מדי ללא ריר וללא דם.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי צריכים לראות רופא????
רובי08/11/2008שלום ד"ר הדר! שוב תודה על התשובה המהירה.....רציתי בכל זאת לדעת מתי כדאי לראות רופא ? האם יציאה מימית עם ריר במשך שבוע - שבועיים מחייבת לראות רופא? זה בא והולך. האם כשיש את הוירוס שדיברת עליו צריכים לראות רופא? בקיצור מה שאני רוצה לדעת זה מתי אני צריכה ללכת איתו לרופא....ועד מתי אין צורך לייחס לה חשיבות מיוחדת. תודה ובוקר טוב ענבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לענבל
ד''ר הדר ירדני08/11/2008שלום ענבל,
אפשר לשלוח דגימת צואה לבדיקה.
כל עוד הוא עירני וחיוני, אוכל ושותה כרגיל, ללא חום, והרושם שלך שנכנס לגוף יותר ממה שיוצא, ובדיקת הצואה תקינה, הרי שאן סיבה ללכת.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל מאיזה גילשירן06/11/2008
התינוקת בת חודש וחצי חיוורת ניזונה ממטרנה שלב אחד וקצת הנקה ההנקה כמעט לא משמעוותית הא צריך לבדוק חוסר בברזל או שמוקדם עדין לתוספת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירן
ד''ר הדר ירדני06/11/2008שלום שירן,
ברזל נותנים מגיל 4 חודשים. אם יש לך רושם שקיים חסר, אפשר לבצע בדיקת דם ולפי זה להחליט.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת אצל תינוקת בת חודש וחצישירן06/11/2008
לבתי כבר שלושה ימים יש אף סתום שמקשה על הנשימה שלה בעיקר בלילה, נתתי לה תמיסת מי מלח בימים אלו רק פעמיים ביום בלילה ולפנות בוקר זה הקל על הנשימה וגרם להוצאה של נזלת שהיתה באף (גושית) האם ניתן להמשיך עם התמיסה? האם כדאי להעמיד מכשיר אדים בחדר בלילה ואם כן איזה מכשיר אדים קרים או חמים? או שצריך לפנות לרופא למרות שאין חום והילדה עירנית ואוכלת יפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירו
ד''ר הדר ירדני06/11/2008שלום שירן,
מי מלח זה נהדר וניתן להמשיך. כך גם מכשיר אדים קרים. אפשר להוסיף שמן אקליפטוס, ואפשר גם לפזר קרבול על המיטה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותצביה05/11/2008
שוב שלום, הבן שלי בן 10 חודשים. מגיל תישעה חודשים אוכל מוצרי חלב פעם אחת ביום, בד"כ דניאלה, גמדים או יוגורט טבעי שאני מוסיפה לו פרי. שמתי לב שלפעמים לאחר שעה שהוא אוכל מוצר חלבי הוא פולט מעט והפליטה בריח ממש לא נעים. האם זה מעיד על רגישות למוצרי חלב? ועוד שאלה הוא בזמן האחרון התחיל לישון במקום פעמיים ביום הוא יישן רק שעה אחת בצהריים ואז ב 20.30 בערב הולך לישון עד 8.00 בבוקר, האם זה בסדר בגיל כזה לישון שעה ביום? תודה גדולה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לצביה
ד''ר הדר ירדני06/11/2008שלום צביה,
זו לא רגישות לחלב. זו כמו שציינת פליטת עודף.
כיף לך, הבחור מתבגר ומפתח דפוסי שינה מתאימים לגיל.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור פנים מחוספסשירלי05/11/2008
שלום רב, לבני בן החודשיים יש לחיים מעט מחוספסות האם נורמלי? והאם אפשר לשים קרם פנים המיוחד לעור התינוק? כי אני יודעת שבקרמים יש כל מיני הורמונים שלא בריאים לעור תינוק? מה אתם מציעים לי? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירלי
ד''ר הדר ירדני06/11/2008שלום שירלי,
קרם פנים היפואלרגי מותאם לתינוקות.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותהדס05/11/2008
שלום, בני בן 6.5 חודשים והתחיל לאכול בשבועות האחרונים מזון מוצק בשאר היום הוא עדיין יונק ובלילה לפני השינה מקבל תמ"ל + דייסה אורגנית. רציתי לשאול שתי שאלות 1. האם זה תקין שלבני יש עצירות (קקי בכל 5 ימים וקשה כמו אבן)? 2. האם יש מה לעשות בנדון? תודה רבה המשך יום נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה להדס
ד''ר הדר ירדני06/11/2008שלום הדס,
אין סיבה לעצירות.
תני יותר ירקות ופירות. מים. פחות דברים "עוצרים".
באם הבן לא מתלונן, ורק לך נראה בעייתי הרי אין סיבה לדאגה ולא צריך לעשות דבר.
באם סובל מכאבים - כדאי לפנות לרופא ואולי ימליץ על תכשיר להקלה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל נמוך כבר 1/2- פעוט בן 2.10 חודאמא עייפה05/11/2008
בני בן 2.10 חודשים. בחצי השנה האחרונה קיבל תוספת ברזל (עם הפסקות קצרות-עקב תופעות לוואי- כאבי בטן ועצירויות). כמו כן בהמלצת הרופאים תגברנו מבחינה תזונתית ארוחת ערב בשרית גם כן (בנוסף לארוחת צהריים בשרית) ככה שאוכל גם בערב עוף או בשר. התחלנו את הטיפול בגלל - ברזל 45, פריטין 11 והמוגלובין 11.7. עכשיו- חצי שנה אחרי חזרנו על בדיקות הדם והתוצ': ברזל 35, פריטין 30, המוגלובין 12.2 (שאר התוצ' תקינות- נמוך אך לא מעבר לנורמה) שאלתי- ההמוגלובין אכן תקין אבל הברזל בירידה והפריטין אמנם בגדר הנורמה אך עדיין מאוד נמוך. מה עושים? ולמה הברזל לא עולה? אציין ואומר שבני מתפתח יפה- גובה ומשקל תקינים ואפילו גבוה לגילו. מאוד שמח ונמרץ. לאחרונה יותר חיוור ועייף. אוסיף שבחודשים האחרונים התפתחה אצלו מחלת האסטמה והוא בטיפול עם כדור סינגולייר פעם ביום- כרגע האסטמה בשליטה כך שהוא דווקא ישן יותר טוב בלילות. רופא הילדים שלנו אמר שניתן לו עוד חודשיים ברזל במינון של 50 מ"ג (!!!) ליום. עד היום נתנו לו בערך 17 מ"ג וגם זה היה לא נעים. משקלו הוא 14.6 ק"ג. מה אנחנו עושים? נראה לי מוגזם ובלתי אפשרי לתת לו כ"כ הרבה ברזל ואני מאוד רוצה לתת לו מולטיויטמין כי תזונתו מאוד לקוייה (לא אוכל ירקות ופירות). אפשר להפסיק ברזל ולתת במקום מולטיויטמין או שזה לא מספיק? אשמח לדעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשלומית
ד''ר הדר ירדני06/11/2008שלום שלומי,
לדעתי כדאי לעשות בדיקה מדוע אין עלייה בברזל למרות מתן, אם אכן נתתם.
לא הייתי נותנת מולטי וויטמין כי יש שם דברים נוספים שלא בהכרח נחוצים לגוף.
אין בעייה לתת מינון גבוה לתקופה קצרה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דם של תינוק בן שנהטלי05/11/2008
בני בן שנה, עד היום לקח 6 טיפות ברזל ביום, ומנת הבשר שאכל כללה כמעט תמיד עוף ולא בקר והודו (זה ישתנה בקרוב). התוצאות בספירת הדם שלו שחורגות מהנורמה הן: HB - 14.1 MCV - 77.5 LYM% - 47.8 MONO.ABS - 1.1 RBC אמנם בתחום הנורמה אבל בקצה שלה: 5.25. האם זה בעייתי? הרופאה של בני תחזור מחופש רק בעוד שבוע. האם כדאי בינתיים ללכת לרופא אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעינת
ד''ר הדר ירדני06/11/2008שלום עינת,
מבחינתי הכול טוב.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל של תינוקת בת חצי שנהרויטל04/11/2008
שלום, ביתי בת חצי שנה ושבוע. לאחר חודשיים שהיא לא נשקלה, שקלנו אותה היום והיא עלתה 700 גרם בתקופה הזו, היא שוקלת היום 6020 גרם (משקל הלידה 2720). היא אוכלת 6-7 ארוחות ביום הכוללות סימילאק ודייסה. היא אינה משתפת פעולה עם המוצקים: אוכלת כ- 4-5 כפיות ולא מוכנה יותר (גם עם הפירות וגם עם הירקות). מבחינה התפתחותית היא מתפתחת יפה: מתהכת לשני הכיוונים ואף זוחלת מעט גחון. מה ניתן לעשות על מנת להגדיל את הכמויות? מה ניתן לעשות על מנת לשכנע אותה לאכול מוצקים? האם עליי לדאוג. סליחה על השאלה הארוכה ותודה מראש על התשובה. רויטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרויטל
ד''ר הדר ירדני04/11/2008שלום רויטל,
מבחינת משקל היא מצוינת. הכפילה את משקל הלידה וזה טוב ומתאים לגיל.
מוצקים - לאט לאט כל יום עוד קצת וזה יבוא...
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטורתשירלי04/11/2008
שלום, האם ריח קטורת (מקלון ריחני) שמדליקים מזיק לתינוק בן 3 חודשים? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירלי
ד''ר הדר ירדני04/11/2008שלום שירלי,
אם הריח לא חזק מדי וזה לא קרוב מדי לתינוק, אין מניעה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי בקבוקים ומוצציםסיוון04/11/2008
שלום רב, ברצוני לשאול לגבי ניקוי בקבוקים ומוצצים. הרי אסור להרתיח משום שמופרש חומר בספינול, אך האם במדיח כלים אפשרי - הרי גם במדיח שמים 60-70 מעלות. לא הרתחה על פי ההגדרה, אבל עדיין טמפרטורה גבוהה. מה ההמלצות? בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסיוון
ד''ר הדר ירדני04/11/2008שלום סיוון,
אין מניעה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוב בעניין הבקבוקים...חשוב
סיוון05/11/2008תודה על תשובתך המהירה, אך אני עדיין תוהה... יש לי ילדה בת שנה וחצי, שעדיין לוקחת בקבוק - שניים ביום... בנוסף, יש לי בת גדולה, בת 6, שאת כל בקבוקיה ומוצציה שמתי במדיח בטמפרטורה של 60 ו - 70 מעלות. בנוסף לעיתים בודדות שמתי מים רותחים בבקבוקים (שיהיה לדרך ארוכה...שיתקרר בתיק). בתי הבכורה, מאז גיל שנה וחצי במעקב רפואי.(בדיקות דם, גיל עצמות, סיטי מוח שתשובתו תקינה, אולטרסאונד לרחם). היא סובלת מהתפתחות מינית מוקדמת. בשנה וחצי האחרונות מקבלת זריקות דקה פפטיל. יש לציין שמרגע לידתה אכלה מטרנה. ובכן, אני בהחלט תוהה, מאין הגיעה ההתפחות המוקדמת. חשוב לי לדעת - כיצד, למה?, אם הייתי יודעת שלמדיח יכולות להיות השפעות מרחיקות כאלו כמובן שלא הייתי עושה זאת. כיצד לשטוף בקבוקים - אם כן? חשוב לי לדעת לגבי הבת השנייה גם וגם להזהיר חברים. לתשובתך אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לסיוון
ד''ר הדר ירדני06/11/2008שלום סיוון,
את התשובה מדוע לביתך התבגרות מינית מוקדמת את צריכה לקבל מרופאיה. לרוב מדובר בבעיות הורמונליות. לא נראה לי שקשור בשטיפת בקבוקים במדיח.
טמפרטורה של 60 70 מעלות בהחלט בסדר. אפשר גם לנקות עם מים רותחים ולא במדיח.
כדאי לעשות אבחנה לגדולה ולבדוק בהתאם גם את הקטנות.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
סיוון06/11/2008תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 10 חודשיםצביה03/11/2008
שלום, הבן שלי בן 10 חודשים גבולי במישקל. השאלה שלי איזה אוכל אצבעות ניתן לתת לו? עדיין אין לו שיניים ואוכל רק אוכל מרוסק וזה מדאיג אותי שבגיל זה הוא עדיין לא מיתקדם באוכל מבחינת מירקם וסוגים, די מסרב לכל דבר חדש. עד כה נתתי לו ביסקוויט של מטרנה שנמס לו בפה, האם ניתן לתת כבר ביקוויט של פתי בר רגיל? עד כה אוכל כמעט את כל סוגי הירקות חוץ מעגבניה/מלפפון פשוט לא יודעת איך לתת לו. ובפירות אוכל תפוח אגס בננה שזיף יבש ואבוקדו. ניתי לתת גם מיספר פעמים חלמון ביצה. אודה מאוד לתשובתכם נושא התזונה תמיד היה מעט בעייתי אצלנו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לצביה
ד''ר הדר ירדני03/11/2008שלום צביה,
החניכיים חזקות ויש ילדים רבים שאוכלים בעזרתם גם ללא שיניים. כמובן, צריך להקפיד.
אפשר לתת לחם ביד - הם מוצצים ואוכלים, ביסקויט לנסות לא נוקשה מדי.
מרקים בחורף זה כיף
גם אם גבולי במשקל, כל עוד מטפס היטב בעקומה שלו, לא צריך לדאוג.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קקי ירוקמור03/11/2008
הבת שלי (חודשיים וחצי) אוכלת חלב אם שאוב ובערבים מטרנה לי יש כבר יומיים כאב בטן ושלשולים- אולי מוירוס שתפסתי. אתמול היו לה 3 יצאות רכות ונוזליות בצבע חרדל בזו אחר זו (שלשול?). היום היה לה קקי ירוק כהה, בצבע פסטו. בעקרון היא שמחה, חיונית ומשחקת כרגיל, לא נראית מיובשת ואין לה התנהגות חריגה. אולי היא מעט יותר ישנונית, אבל כבר היו לה ימים כאלה. היא נדבקה ממני? צריך ללכת איתה לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למור
ד''ר הדר ירדני03/11/2008שלום מור,
יתכן שנדבקה ממך. אבל את מתארת ילדה חיונית. כל עוד אין חום, אוכלת ולא מקיאה, אפשר לחכות. הייתי לוקחת צואה לבדיקה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מור03/11/2008תודה. נחכה עוד יום ואם עדיין הצואה תהיה ירוקה ניקח דוגמית ונלך לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשמע טוב
ד''ר הדר ירדני03/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירכוסים ודימום מהאף אצל בן חודשייםשרון03/11/2008
מה יכולה להיות סיבת דימום מהאף ופרכוסים אצל תינוק בן חודשיים ? מאז הלידה הכל היה תקין , וכעת כשהוא בן חודשיים, במהלך נסיעה של 30 דקות ,מטיפת חלב הביתה ,לפתע החלה התקפת פירכוסים ודימום מהאף. שאלתי היא זו: מה עשויים להיות הגורמים להתקף שכזה בתינוקות ? האם עצם הנסיעה ברכב במשך30דקות לכל כיוון ,כשהתינוק קשור בסל-קל, עלולה להיות הגורם לכך ? בתודה שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרון
ד''ר הדר ירדני03/11/2008שלום שרון,
מדובר בשני דברים שונים.
דימום מהאף יכול לנבוע מניגוב האף עקב צינון, מנזלת, מחום, ובעקרון מהתפוצות נימים באף.
פירכוסים - האם את מדברת על איבוד הכרה ותנועות? האם קרה אחרי חיסון?
במקרה כזה יש לעשות בירור. זו לא שאלה לאתר. זה מקרה לבירור מקיף אצל רופא.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חפיפהרקפת03/11/2008
כמה פעמים צריך לחפוף ראש של תינוקת בת 4 חודשים , בחורף\בקיץ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרקפת
ד''ר הדר ירדני03/11/2008שלום רקפת,
אם הוא עובד בסלילת כבישים...סתם.
אין חוק. אם הוא לא מאד מזיע בראש, לא מורח אוכל על השיער, ולא בא לך כל יום בחורף, אפשר גם לסירוגין, או איך שתחליטי.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)