מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דייסה או לא ???הדס שמעון15/10/2008
בני בן 5 חודשים ורציתי לדעת מתי ניתן להתחיל להוסיף לו דייסה כארוחה ? והאם זה על חשבון ארוחה או בנוסף?? תודה רבה הדס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה להדס
ד''ר הדר ירדני15/10/2008שלום הדס,
את יכולה, ובדר"כ נותנים בערב לפני השינה ע"מ לאפשר שינה ארוכה ושבעה יותר.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוסיק אדוםשני15/10/2008
תינוק בן חודשיים. שמתי לב שהאיזור מסביב לפי הטבעת אדמומי. אני נוהגת לשטוף לו טוסיק, להחליף תדיר טיטולים ולמרוח משחה. מה צריך לעשות כדי שלא יהיה יותר אדום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשני
ד''ר הדר ירדני15/10/2008שלום שני,
נראה שאת עושה הכול. אפשר להוריד קצת את הטיטול כשיש שמש נעימה ולהשאיר חשוף - לא לשרוף.
מומלץ משחה טובה למשל דזיטין.
לפעמים יש מרכיב בטיטול שגורם לגירוי - לבדוק גם את זה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צריך תוסף מזון?שני15/10/2008
בני ן חודשיים. אני מיניקה בלבד. יונק כל שעתיים וצי לערך. בערב לפני שהוא נרשם הוא בוכה בכי היסטרי. השכנות שלי טוענות שצריך תוספות תמ"ל כי הוא בוכה מרעב. אני טוענת שזה מיותר כי השדיים שלי גדושים והוא יונק כל מתי שבא לו והוא עולה במשקל. מי צודק לפי דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשני
ד''ר הדר ירדני15/10/2008שלום שני,
קרוב לוודאי שאת.
מה שחשוב זה איך עולה במשקל.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדירת לחות לסימלאקאתי15/10/2008
שלום דר' אני מאכילה את ילדיי בני חודש וחצי בסימלאק, שמתי לב שהאבקה נדבקת לכפית לאחר כמה ימי שימוש כאילו ישנה חדירה של לחות, האם הלחות יכולה לגרום לקלקול הסימלאק ולחיידקים העלולים לפגוע בבריאות ילדיי? תודה מראש אתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאתי
ד''ר הדר ירדני15/10/2008שלום אתי,
המכסה אמור להיות אטום ויש להחזיק את המוצר במקום קריר ויבש. לא במקרר.
עדיף לשלוח שאילתא לחברה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך של המיםקארין14/10/2008
תודה על דעתך אבל לדעתי הוא התחיל גם להשתין פחות כי בהתחלה הייתי מחליפה לו טיטול כל 3/4 שעות באופן קבוע ועכשיו בכלל לא, כל פעם כשאני בודקת הוא לא ממש מלא, יש אבל לא מלא, בגלל זה אני בלחץ שאולי כי לא שותה מספיק, כל פעם כשאני מציעה לו בקבוק, הוא מסובב את הראש ודוחף עם הלשון כשמרגיש שזה מים ולא סימילאק ומכפית שותה חופשי, אבל אני לא יודעת כמה כפיות ואיזו כמות הוא אמור לשתות? ואומרים לי שאני חייבת ללמד אותו כי הוא לא יכול כל הזמן לשתות מכפית שהתרגל כשיהיה גדול, האם זה כהה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לקארין
ד''ר הדר ירדני15/10/2008שלום קארין,
אם יש חשש שמיובש, כדאי בכל מקרה לעשות בדיקת שתן - סטיק במרפאה ולראות.
אפשר בכפית, מלאי כוס וראי כמה הוא שותה מתוכה. אולי ירצה לשתות ישירות מהכוס?
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
קארין15/10/2008לדעתי הוא עוד קטן בשביל הכוס כי כל פעם כשאני נותנת לו מים מהכפית, הוא נחנק, כל הזמן משתעל אז אני לא יודעת מה לעשות, גיסתי המליצה לי לקנות לו תה פרות מתוק של ילדים וכהה לדעתה הוא ישתה מהבקבוק כי זה מתוק וילדים אוהבים מתוק ולא מסרבים, אבל אני יודעת שהתה הוא מגיל שנה והוא עוד לא שנה, האם זה נכון, שלפני שנה אסור לתת את התה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לקארין
ד''ר הדר ירדני15/10/2008שלום קארין,
שני דברים לא כדאי: להרגיל למתוק, ולתת דברים טרם זמנם.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אחרי ניתוח לתיקון הירשפרונגעינב13/10/2008
שלום רב בני נולד עים מחלת מעיים ע"ש הירשפרונג אני מאמינה שהנכם מכירים את המחלה והתסמינים אז אקצר ואסביר שבני היה עים סטומה ארבעה חודשים ,ולאחר מכן עבר ניתוח שבו קיצרו חלק גדול מהמעי הגס ונשאר בסה"כ 8 שנטימטר של מעי גס בריא כאמור המעי הדק בריא.לאחר הניתוח שהיה ב 29-4-2008 בני לא התאושש ולא עלה במשקל והתאשפז כ 7 פעמים אישפוזים ארוכים הוא עדיין לא עושה צואה לבד אלא רק בעזרת חוקנים ומקבל אימודיום באופן קבוע 5 פעמים ביום כי היציאות שהיו גרמו לשילשולים חרפים והייתה כוויה גדולה בישבן הסיפור עוד ארוך אך שאלתי היא האם ידוע לכם על מיקרים כאלו או כמה זמן נצתרך להיות עים חוקנים ותרופות האם הניתוח האחרון לא הצליח? הלוואי ותצליחו לשפוך קצת אור למצב......מחכה לתשובה אמא תשושה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעינב
ד''ר הדר ירדני14/10/2008שלום עינב,
מחלת הירשפרונג אינה מחלה קלה ולעיתים מצריכה מספר ניתוחים. לא נדיר שנזקקים לאישפוזים חוזרים גם לאחר ניתוח מוצלח. מובן שחשוב להתייעץ עם הרופאים המנתחים באשר לאפשרות שהניתוח הראשון לא היה מוצלח במאת האחוזים - לדוגמא, ישנם מצבים בהם נשאר קטע קצר של מעי חולה שיכול לעשות בעיות ביציאות. חשוב להדגיש שגם לאחר ניתוח מוצלח, חזרה לפעילות מעיים סדירה יכולה לקחת זמן רב.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשימות מהירותמיכל13/10/2008
שלום שמי מיכל אמא של אור בן 4 חודשים. משקל:7 ק"ג גובה: 67 ס"מ משקל לידה: 3540 ניזון: סימילאק אדוונס. לאור יש נשימות מהירות כאשר בטנו מתרוממת מעל בית החזה (יותר כשאר אור ער פחות בזמן שינה) ערכו לאור צילום חזה להלן התוצאות:צל הלב ושדות הריאות בגדר הנורמה, מנח סרעפת תקין. כמו כן כאשר הרופאים שמעו את ריאותיו הן נשמעות נקיות. עלי לציין כי לאור יש דלף משמאל לימין מבעד לחיץ הבין פרוזדורי , בינוני / איוושה סיסטולית 3/6 קורנת לשדות הריאות. האם יש קשר בין הממצאים בלב לנשימות המהירות ולהתרוממות הבטן??? תודה רבה וחג שמח! מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיכל
ד''ר הדר ירדני14/10/2008שלום מיכל,
הצילום תקין ולא נראה שישנה בעיה חריפה.
הבטן מתרוממת מכיוון שבזמן הנשימה הסרעפת עולה ויורדת. ישנם שרירים שונים המשתתפים במאמץ הנשימתי ביניהם שרירי הבטן, כנפות האף, ושרירי בית החזה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לדוקטור הדר ירדני
מיכל14/10/2008קודם כל ברצוני להודות לך הוקל עלי מעט האם הנשימות הללו לא צריכות להסתדר ככל שהתינוק גדל - הילד שלי כבר בן 4 חודשים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למיכל
ד''ר הדר ירדני15/10/2008שלום מיכל,
מספר הנשימות אכן יורד עם הגיל אבל לא בצורה מאד משמעותית.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבאני13/10/2008
אני מקווה כי תוכלו לענות לי על השאלה הבאה: יש לי תינוק כבן חודש וקצת והייתי מעוניינת לדעת אם אתם כרופאים יודעים היכן אני יכולה לברר האם ישרופאי ילדים שעושים ביקורי בית. אני לא מתכוונת לשירותים שמפעילות קופות החולים, אלא לרופאים כמוכם שעובדים ומקבלים במרפאות או בבתי חולים ועורכים גם ביקורי בית. האם יש כזה דבר בכלל? אשמח לתשובתכם תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאני
ד''ר הדר ירדני14/10/2008שלום אני,
גם רפאי קופות חולים עושים ביקורי בית כחלק מעבודתם.
שווה לברר בקופה שלכם.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ????מאיה13/10/2008
שלום , יש לי ילד בן שנה וחצי והוא חטף משהו ויראלי , היינו במיון במוצאי כיפור שלשולים והקאות ושיעול בלי הפסקה פלוס חום שמתקרב לארבעים. הרופא במיון אמר שזה וירוס וזה יעבור ושניתן לו אוכל , הרבה אבל במנות קטנות. הוא עדין משתעל הקאות קצת ירדו אם כי יש פה ושם וגם קיבה ריקה . השאלה מה לעשות בנוגע לשיעולים חזקים עד כדי הקאות. במיון עשו צילום ריאות וכלום אבל בכל זאת אני מודאגת. והרופאה ילדים לא ממש עזרה אמרה שזה יעבור. מה לעשות??? ללכת לעוד רופא? לחכות שיעבור? זה כבר שבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למאיה
ד''ר הדר ירדני14/10/2008שלום מאיה,
אם המצב לא משתפר או מחמיר כדאי כמובן לחזור לרופא.
אפשר לנסות אינהלציות של מי מלח, או מכשיר אדים. טיפות מי מלח לאף.
מעבר לזה אין הרבה מה לעשות, וחבל לתת תרופות מיותרות.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיםקארין12/10/2008
תודה על תשובתך ועוד שאלה קטנטונת: כמה מים אמור לשתות תינוק בן 9 חודשים ביום? הוא אוכל בוקר וערב סימילאק 180 ובמהלך היום אוכל מרק ירקות עם בשר גבינות פרות בסקוויטים ואת המים מהבקבוק הוא לא מוכן לשתות, אז אני נותנת לו מכפית אחרי כל הארוחה אבל לא יודעת כמה הוא צריך לשתות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לקארין
ד''ר הדר ירדני14/10/2008שלום קארין,
קרוב לוודאי שמקבל מספיק נוזלים בכלכלה. לא הייתי לוחצת.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנוגע לאוכלשירלי12/10/2008
לד"ר הדר, תודה רבה על התשובות עזרת לי מאוד! בברכה וחג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בברכה
ד''ר הדר ירדני14/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמת תינוקותברכה11/10/2008
ביתי בת שנה וחצי,מגיל חצי שנה עברה תקופה של 7 חודשים של חום גבוה(כל פעם למשך כשבועיים ואז הפסקה של עד 5 ימים ושוב..) וקוצר נשימה,אובחן אצלה CMV ואסטמת תינוקות, לאחר קבלת אנטיביוטיקה זינט למשך שבועיים הפסיקו החומים. בקשר לאסטמה-מטופלת באופן כמעט קבוע בונטולין ופלקסוטהיד ובזמנים קשים יותר אנהלציות של ונטולין ובודיקורט ובנוסף פעמיים טיפול בבטנזול. בהקשר זה שאלותי:1)האם ידועה לכם שיטה אלטרנטיבית יעילה להקלה באסטמת תינוקות?בין היתר על מנת להוריד את הצורך בסטרואידים 2)ביתי טרם קיבלה את החיסון של צהבת חזרת אדמת מכיוון שאחרי כל חיסון ישנה החמרה במצב האסטמה ועליה של חום למשך כשבוע, ועוד לא הגענו לתקופה של יציבות בריאותית מאז המחומש שקיבלה לפני כ3 חודשיים. האם ומתי לתת לה את החיסון? בנוסף המליצו לנו על חיסון לשפעת,האם לתת ומהן תופעות הלוואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לברכה
ד''ר הדר ירדני14/10/2008שלום ברכה,
נראה כי יש מקום לעשות בירור מקיף לגבי הסיבה לבעייה הקשה שאת מתארת. אתם אכן משתמשים בהרבה תרופות.
נראה לי שדווקא במקרה כזה יש מקום לבצע את כל החיסונים כולל שפעת.
בנושא רפואה משלימה - כדאי לפנות במסגרת הקופה אליה אתם שייכים או לגורם רציני אחר.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטותקארין11/10/2008
שלום רב! רציתי לשאול מה זה אומר כשתינוק בן 9 חודשים פולט המון, יותר נכון להגיד מקיא ,כלומר ממש את כל הכמות האוכל שהוא אכל (סימילאק עם דייסה180-240) וזה קורה לעיתים קרובות בערב, והוא מרגיש טוב ומתנהג רגיל והאם אחרי הקאה כזו הוא נשאר רעב וצריך/אפשר להאכיל אותו שוב?
ד''ר הדר ירדני11/10/2008שלום קארין,
להקאה יכולות להיות מספר סיבות אבל גם האכלת יתר, ולכן לפני שמאכילים שוב, כדאי לראות שלא זו הבעיה.
כדאי לפנות לרופא לשלול סיבות אחרות להקאה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכלשירלי11/10/2008
עוד שאלה קטנה: האם נכון להכין את מנת האוכל לתינוק בן חודשיים . קודם לשים כמות מים (לצורך העניין 180 סיסי) ולאחר מכן שתי כפות מטרנה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירלי
ד''ר הדר ירדני11/10/2008שלום שירלי,
קודם מים ואח"כ אבקה.
בברכה, הדר,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכלשירלי11/10/2008
שלום רב, כיום בני בן חודשיים שאלתי היא: האם הגיוני וטוב שהוא אוכל במהלך היום כל 3 עד 3.5 שעות מנת מטרנה של 140 ,ארוחה הבאה הוא יאכל רק 80 בצהריים בשעה הוא אוכל כמעט 200 ואפילו יותר?בכל שעה הוא אוכל כמות אחרת. בערב הוא מקבל ארוחה אחרונה בשעה 9 אפילו 8:30 לערך. בלילה הוא קם רק פעמיים כי הוא ישן. ובטיפת חלב נאמר לי לא להעיר תינוק לאוכל שהוא ישן כי ככה מתבצעת הגדילה שלו מתנצלת על השאלה הארוכה מקווה שתבינו תודה וחג שמח! האם הגיוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירלי
ד''ר הדר ירדני11/10/2008שלום שירלי,
אכן לא מעירים בלילה להאכיל אלא אם כן יש בעיה של משקל.
לא חשוב כמה אוכלים בכל אכילה חשובה הכמות הכללית במשך היום והיא צריכה להיות בין 120-150 מ"ל/ק"ג ליום.
אפשר לרווח מעט את הארוחות ואזההכמות תהייה יותר גדולה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)