מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך להתמודד עם קנאה בין אחים?עפרה06/04/2017
יש לי שלושה ילדים בהפרש של שנתיים כל אחד והם מאוד קנאים אחד לשני. כל מתנה או יחס מיוחד שאחד מהם מקבל השניים האחרים מרגישים מקופחים ואני כל הזמן עסוקה בלכבות שריפות בעניין משחקים ופעילויות ואפילו אוכל. איך אפשר לפתור את זה??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאה עזה בין אחים
ד``ר אליהו סמואל08/04/2017המצב משתנה בין משפחה זאת או אחרת. יש בתופעה גם מרכיב מולד וכמובן מרכיב משפחתי סביבתי.
רצוי להעניק קשר איכותי לכל ילד ובנפרד. לתת תפקידי אחריות לכל אחד כמו גם לעודד שיתוף ביניהם.
אפשר לתת עוד כהנה וכהנה פתרונות. יש בעברית מספר ספרים מצוינים שנכתבו על הנושא ואפשר לשאוב מהם השראה.
לפעמים קשה לאתר את נקודת הכשל ללא מבט מתבונן של איש מקצוע- ואפשר לפנות ליעוץ קצר בנושא. רצוי במסגרת של כל המשפחה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שבע מפספס במיטהדניאל06/04/2017
שלום רב
בני בן שבע וחצי גמול מגיל שלוש יום ולילה.
פתאום אתמול בלילה עשה פיפי במיטה והמשיך לישון כך.
שאלתי מה קרה ןאמר שהיה צריך פיפי דחוף.
האם זה נורמלי?מעיד על בעייה רגשית כלשהי.
עזרתכם בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה חד פעמית
ד``ר אליהו סמואל08/04/2017לדניאל שלום
חד פעמית או שזה קורה מידי פעם לעתים רחוקות -בהחלט יכול להיות מצב רגיל ללא משמעות יתרה.
תמיד יש לשים אצבע על הדופק הרגשי ולבחון- אבל לא בחודרות וטרחנות יתרה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדים מוסתים ומומרדים ע"י הגרוש.מיכאלה04/04/2017
הילדים שלי הם תחת שליטתו המלאה של הגרוש .הילדים מתנכלים לי.מקללים,מטיחים האשמות,עלבונות,לא מקבלים את הסמכות שלי,מתנגדים המון ,משווים עם האבא ותמיד אומרים "אצל אבא מותר",
תודה על העיצה איך לנהוג
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד להתנהג
ד``ר אליהו סמואל05/04/2017שלום
מצער אבל לא נדיר.
לרוב זה יכול לעבור לטיפולו של העורך דין. אולם גם גורמי הרווחה אמורים להתיחס לכך . יש אגף ברווחה העוסק בסדרי דין. והעניין יכול להיבדק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מות הכלב האהובחסוי03/04/2017
בוקר טוב,
הכלב האהוב של הילדים שלי (אוטוטו 7+8) מת בפורים, הכלב גר אצל אביהם והם לא הספיקו להיפרד ממנו. הכלב נקבר והילדים הלכו לקבר כבר פעמיים. אני נגד ההליכה לקבר. מהי דעתכם ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוות כיצד להתיחס?
ד``ר אליהו סמואל03/04/2017לחסוי שלום
שאלה שנשאלת שוב ושוב. התשובות רבות ושונות.
המקובל להחליט לפי בשלות הילדים. אם יש רצון לילדים לבקר את הקבר, זה רצוי. אולם אם יש הכחשה או סוג של הימנעות יש לכבדה. יתכן והביקור יערך בהמשך וגם אז יש לכבד.
בכל מקרה זה חלק מהחינוך של הכרת המוות, והחלופיות בחיינו הארציים.
בברכה: ד"ר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 14 מסרב ללמוד מתנהג כבוגר מדרדר נפשיתירדנה בוחבוט31/03/2017
משפחה ממוצעת אב חילוני אמא ובת מתחזקות בתשובה
בן14בן זקונים חכם מעולה לא אהב לכתוב לפני 3שנים החל להתנגד ללימודים לברוח הרב פעם מתערב ופעם לא בבדיקה פסיכודידקתית נמצא חכם אך נוטה לדיכאון הילה עם הזמן השקיע המחשב והפסיכיטרית הורתה לנו תנו לו הוא זקוק לזה יותר מלימודים היום הוא חלש בגוף נפשית מדוכא מעשן מתחבר עם נוער מהפייס מה עושים? מסרב לתרופות וטיפול פסיכולוגי אמא נותת חום ואהבה היכן הגבול? מאיים בבריחה לרחוב אנחנו מתהלכים על" בצים "מה עושים? הוא מסרב לכל דבר! עו"ס נכנסה לתמונה יש לו אחות סכיזופרנית! המצב קשה שני אחיו הבוגרים מחוננים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מתמרד
ד``ר אליהו סמואל31/03/2017לירדנה שלום
אילו מצבים שיש לתת לגורמי הרווחה לפעול. יש מספר אמצעים . אולם יש להכיר בין התמרדות בטווח מקובל והקיצוני. במצבי התמרדות קיצוניים החוק מתערב.
לרוב המצב מתמתן במהלך השנים המצב מתמתן. חשוב כי גורמיה רווחה ימשיכו ובמעקב וליווי של המשפחה. יש נקודה שתתכן התערבות של שופט והליכים חוקיים בשלב זה המעקב וזמינותך כאמא חשובה ואף חיונית. אין על ההורים לדחות או לנקוט ביד קשה דבר שעלול להחריף את המצב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כן הודעה אם אפשרירדנה בוחבוט31/03/2017
ביתי בת 19 סובלת מסכיזופרניה מטופלת בתרופות
Clonex, perfhenan, Seroquel, Uramox
מועמדת לאישפוז יום!
האים המחלה גנטית? האם לספר למשפחה המורחבת או לשמור על פרטיות החולה!?
ביתי מחוברת לשירים בשפה הקוריאנית! במשך כמה שנים
הרופא ביקש לא להעיר לה כדי לא לערער אותה!
היו לה כמה התפרצויות, שההשלכות שלהן הם שמיעת קולות שיורדים עליה והיא לעיתים מתווכחת איתם והם לא נותנים לה מנוחה! ויש לה ירידה התנהגותית
עליה במשקל רעד וכל פעם הפסיכיטר רוצה לעלות מינונים!
אביה מתנגד לתרופות האם המח נפגע? כל היום במיטה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזופרניה
ד``ר אליהו סמואל31/03/2017לירדנה
לרוב ילד החולה במחלה זאת - ובראשית זיהויה יש ערעור במשפחה וכמובן ספקות שונות לגבי טיב בטיפול. מאחר ומדובר במצב שיכול לסכן חיים יש להשמע להוראות הרופאים. אשפוז יום זה רעיון מצוין.
השיקום חשוב במצבים אילו.
זה מצב שיש בו מרכיב גנטי. באם מדובר בחולה בודד במשפחה המרכיב בגנטי קטן יחסית. כפי שכתבתי מצבים אילו מוציאים החוצה קונפליקטים ומשברים גם ביתר גורמי הבית.
יש לאפשר לגורמי הטיפול לארגן את המשפחה. אנו יודעים בוודאות שאוירה עוינת וכעסנית במשפחה יכולה להחמיר את המחלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר אליהו סמואל01/04/2017שלום
מצב זה מחייב אשפוז לצורך השגחה על תופעות התרופה, וגם לעבוד על תפקודיה ולהאיץ את החלמה.
בהצלחה- רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בהפרעה מרדנית מתנגדתלילי30/03/2017
אבחנו את הילד שלי כסובל מהפרעה מרדנית מתנגדת ואנחנו והמורים קיבלנו הדרכה על החיזוקים החיוביים והחיזוקים השליליים וכל הכרוך בכך. השאלה שלנו היא איך אנחנו מתמודדים איתו ועם האחות הקטנה שלו שלא יכולה לעזור לו מהפן הטיפולי והיא רק סובלת מההצקות ומההקנטות שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד מתמודדים עם הפרעה מרדנית
ד``ר אליהו סמואל30/03/2017לילי שלום
אכן שאלה מתבקשת. רצוי שהגישה הטיפולית בבית הספר תהיה חופפת במידה רבה לזאת של הבית במידת האפשר.
וכל זאת כדי לקבע ולהפנים את ההתנהגות המתבקשת.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור התנהגות אח בן 8 ואחות בת 6אודליה27/03/2017
שלום,
יש לי שני ילדים, בן בגיל 8 ובת בגיל 6. מעבר לעובדה שהם לא מסתדרים בכלל, בלשון המעטה, אני נתקלת לאחרונה בקושי רב וחסרת כלים בהתמודדות מולם. הילדה התחילה להתחצף לאחרונה בטון הדיבור שלה לבקשות שלי. הילד לא מפסיק להתחכם ולהתסיס את אחותו. לצאת עם שניהם לטיול פשוט בחוץ, זה סיוט ולא הנאה והדבר שהכי מתיש זה הבקשות החוזרות ונשנות לדברים שצריך לעשות. זה פשוט כמו לדבר לקירות. אין מענה. אני מוצאת את עצמי כל כך עצבנית במהלך היום שאני ובעלי לא נהנים מהגידול שלהם. אנחנו רוב הזמן כועסים ומענישים וכבר נגמרו לנו הרעיונות לעונשים. בדרך כלל זה מתבטא בהפחתת זמן צפיה בטלויזיה או זמן מחשב. או קיזוז מהדמי כיס. שאלה הדברים שהכי קשה להם לוותר ולכן גם חשבנו שיגרום לשינוי, אבל כלום! כל יום הכל חוזר על עצמו שוב ושוב.
כשאני נאלצת להשאיר אותם לפעמים אחה"צ עם אמא שלי, אני תמיד מתאכזבת לשמוע כמה הם רבו ולא הקשיבו לה. ואז אני מסתובבת בתחושה שכשלתי בתפקידי כאמא. כי אני באמת אחת שמאוד מעורבת בחיי הילדים, קראתי כמה ספרים בנושא חינוך ילדים ואני מצפה מעצמי לדעת לעמוד בפני האתגרים שהילדים מציבים לי.
חשוב לי לציין שלא מדובר בילדים מופרעים עם בעיות. ותמיד אני מקבלת מחמאות מהסביבה על כך שיש לי ילדים טובים ומחונכים. אני גם רואה אותם בהשוואה לילדים אחרים וניתן לראות את ההבדל לטובה.
אבל ההתנהלות מולם בבית היא קשה. אני כל הזמן כועסת, דורשת ומבקשת וזה כאילו עובר לידם. אני יודעת שזאת טעות לעשות לילדים הרצאות, וכשאני קולטת שאני עושה את זה, אני מיד עוצרת. ובכל זאת, יש דברים שהייתי רוצה לשנות ולשפר כמו התנהגות יותר מכובדת ומנומסת סביב השולחן, יותר צניעות בנושאי השיחה ביניהם (אני שומעת לפעמים מילים שאני לא אוהבת. לא קללות חלילה), יותר כבוד להורים, יותר מוטיבציה לעזור המטלות הבית.
אשמח לקבל עצה או שתיים מה באפשרותי לעשות על מנת לשפר את האווירה בבית ולהתייבש להנות מהילדים שלי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטרדת
ד``ר אליהו סמואל28/03/2017לאודליה שלום
אכן מורכב. מיציתם את הכלים העומדים ברשותכם. יתכן ומדובר פשוט בקנאת אחים ורצון לשאת חן ותשומת לב בעיני ההורים.
הייתי מציע לתת להם שעות איכות כל אחד בנפרד . כמו גם לתת להם תפקידי אחריות בבית ללא קשר ביניהם- וכמובן להעצים אותם ובנפרד על המעשה. זה בשלב ראשון.
אין ספק שחשוב להכיר אתכם יותר לעומק ורצוי לפנות לאיש מקצוע לצורך התערבות משפחתית קצרה.
כעסים או עונשים לא בהכרח עוזרים הם רק מתסיסים- ומעוררים תגובות כעס ועוינות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם ילדים להורים גרושיםליאת26/03/2017
שלום אני שואלת בשם חברתי. היא גרושה ואמא לשלושה ילדים קטנים. מה שקורה שכאשר האם שואלת את הילדים כיצד היה אצל האבא הם אומרים לה שלא היה כיף והכל שלילי ולא מעוניינים ללכת לשם אבל כאשר אדם אחר שואל הם דווקא מספרים את ההיפך פתאום הכל כיף וטוב מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משבר גירושין
ד``ר אליהו סמואל26/03/2017ליאת שלום
אכן מצב מורכב. יש מסרים שונים. ונראה שהם מדברים לפי מה שמצפים מהם.
קשה להציע רעיונות לגורם שני. ראוי שחברתך תפתח את סגור ליבה בפני משהו מקצועי . נראה שיש דברים שאת אינך מכירה. ולא הכל מספרים לך.
להתייעץ עם חברה זה חשוב אבל זה לא תחליף ליעוץ איש מקצוע וזה שונה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה נושכת שפתיים עד זוב דםהגר23/03/2017
לבת שלי יש הפרעות התנהגות קלות, עוד לא מספיק חמורות שמפריעות לה ללימודים או לאנשים אחרים בצורה מוגזמת אז עוד לא הלכנו לאבחון כדי להימנע מטיפול תרופתי. לימדנו אותה שבמקום לצרוח ולזרוק דברים שתנשום עמוק ושתספור עד 10. הפתרון שלה הוא לנשוך את השפתיים, אבל לפעמים היא נושכת אותן ממש חזק ובמשך הרבה זמן עד שמתחיל לרדת מהן דם. היא אומרת שזה לא ממש כואב ושהיא אוהבת את הטעם של הדם... האם זה אומר שהמצב שלה מחמיר? למה בעצם היא עושה את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צורך באבחון
ד``ר אליהו סמואל23/03/2017להגר שלום
פניה לאבחון אינה גורסת שמחייבים טיפול בתרופות. יש עוד טיפולים שונים ואחרים. התואר רופא אינו מוענק רק כדי לתת תרופות ....
תיאור התופעה יכול לבוא מסיבות שונות.
דחיפות הטיפול יכולה לנבוע מדרגת הסבל של האדם. הכאב הנפשי עלול לגרום לצלקת טראומטית בשל הסבל. ולכן חיוני לצמצמו.
תופעות אילו גם אם הם בחינת הרגל - וזה ההסבר הכי טריוויאלי
וקל, מחייב התערבות שכן ככל שהוא מתמשך יותר קשה להכחידו.
חיוני לפנות לאיש מקצוע כדי להבין את שורשי התופעה ולנהוג בהתאם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירוב לעבור הדמיית ראשביאנה20/03/2017
שלום. בני בן 12 אמור לעבור בדיקת Mri .פעמים הגענו לבצע את ההדמיה אך בגין פחדיו מהעירוי מהרדמה , הוא סירב בכל תוקף לעבור את הבדיקה. חשוב לציין שהבדיקה מאוד חשובה עבורו היות והוא סובל מכאבי ראש. כיצד עלי להתנהג במקרה זה? מנסה לשכנע אותו לעבור את הבדיקה. המטפלים במכון הציעו לכפות עליו את הבדיקה, האם זה נכון לעשות זאת?? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירוב להדמיית ראש
ד``ר אליהו סמואל20/03/2017לביאנה שלום
לא ברור מה הפנטזיות שלו מהבדיקה והשלכותיה - לרוב החרדה היא מהלא ידוע, או סביב לנוכחות ההורה המשמעותי ותגובתו להרדמה. יש לבצע את המעשה לא מתוך הפתעה וערמומיות.
חשוב לדבר עם הילד ולהבהיר לו על הפעולה.
באם מדובר בהדמיה בבית חולים יש שם גם עובדים סוציאלים או פסיכולוגים שיכולים לתמוך. ובאם מדובר במכון פרטי אפשר לפנות לפסיכולוג ילדים עם ניסיון ולקבל תדרוך וגישה .
לרוב ההכנה המקדימה עוזרת.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסממנים של פרודרום?רונה-לי20/03/2017
בתי בת ה19 מאובחנת עם אוסידי מגיל 12, לאחרונה החלה לפתח חרדות שתהיה סכיזופרנית.
טוענת שיש לה מחשבות פרנואידיות, ורגישה מאד לרעשים.
אני לא שמה לב לשינוי. תפקוד שלה מלבד זה שמתקשה להרדם בלילות.
איך ניתן לזהות סממנים של התקף קרב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהו פרודרום?
ד``ר אליהו סמואל20/03/2017לרונה לי שלום
התשובה מורכבת, לרוב מדובר בסימפטומים שונים ומשתנים ללא הרף עם מהלך מתגלגל של הפרעה תפקודית ומוזרות מלווה לרוב בהסתגרות למרות טיפול.
איש מקצוע אמור לחשוד בכך, אין קריטריונים מוגדרים.
בואי נקווה שלא מדובר בפרודרומה.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מוגזמת בתקופת מבחניםמשה19/03/2017
בן 26 סטודנט, כל פעם שהוא בתקופת מבחנים הוא נמצא בסטרס לא הגיוני ויש לו חרדות והוא לא מצליח לאכול ולישון ואז קשה לו להתרכז בלימודים והוא עוד יותר נלחץ מזה. הוא לא לומד טוב ואז מקבל ציונים נמוכים וכל הסאגה חוזרת במועדי ב'. בתיכון הוא לא היה ככה ובשגרת הלימודים הרגילה הוא גם מתנהג בצורה נורמטיבית. איך אפשר לעזור לו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשאול בפורום של המבוגרים
שמוליק19/03/2017שלום משה.
הפורום הזה מיועד לילידים ונוער. זה לא המקום המתאים. יש פורום נוסף שמיועד למבוגרים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחצי לימודים באוניברסיטה
ד``ר אליהו סמואל19/03/2017למשה שלום
למרות שפורום זה מכוון לילדים ונוער - נשמח לענות.
לרוב החרדות מקורם בפער בין המציאות לציפיות - וכמובן בנטיות אישיות. בכל אוניברסיטה יש מדור המטפל בחרדת בחינות. לצוות זה ניסיון מקצועי נרחב ופתרונות יעילים.
הטיפול מתחלק לטיפול טכני, טיפול רגשי כולל ומעמיק , וגישה תרופתית.
יש להיעזר בצוות שימצאו עבורך את הפתרון היעיל ומהיר. ואין הדבר בבחינת גזרת גורל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בנוילפטיל טיפות לילד בן 9פ.ס.16/03/2017
כמות של 2 טיפות בערב מתרופה זו. האם זהו מינון מספיק לילד בן 9?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון נוילפטיל
ד``ר אליהו סמואל19/03/2017שלום
המינון קטן לכל הדעות.
אולם יש לדעת שיש ילדים בגיל 9 שיגיבו גם למינון זה.
לרוב המינון לסף הנמוך הוא בין חצי טיפה עד טיפה לגיל הילד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 14 שנגעל ממגע ומכל הבעת חום ואהבהשירה15/03/2017
ערב טוב, בני בן 14, סולד מכל מגע גופני המעיד על אהבה. הדבר החל סביב גיל 9, שאז התחיל לומר שהוא שונא נשיקות כי זה עם רוק וזה מגעיל. היום אנחנו במצב שהוא גם אומר שהוא לא מבין את הצורך של אנשים במגע, ומספיק להפגין חיבה באמצעות מלים ושאין לו שום צורך שיגעו בו או לגעת באחרים. האחיות הקטנות שלו מחבקות אותו והוא בתמורה נוגע בהן קלות בכף היד והן נעלבות. האמירות שלו סביב חוסר ההבנה בכלל של צורך במגע אנושי מטרידות מטרידות מאד את בעלי ואותי. מה נכון לעשות במצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחד שנגעל
ד``ר אליהו סמואל19/03/2017לשירה שלום
מדובר בשאלה רחבה ומורכבת הנוגעת למבנה האישיות וצרכי הנער.
שאלות שישאלו כדוגמה: האם מדובר בתופעה של נער מתבגר, האם מדובר בווריאציה של הפרעה כפייתית -או איסטניסיות , ואולי בהפרעה עמוקה יותר.
השאלה כמובן ביחס לתפקוד הכללי- מה התפקוד הבין אישי, החברתי, המשפחתי והאקדמי. קיום טראומות או פרופיל חושי מסוים ומשך הנטיה והיקפה.
ויש עוד שאלות רבות .
לכן הצעתי הכנה לפנות לפסיכיאטר ילידים ונוער לבחינת צרכיו המיוחדים של הנער ובהתאם לכך יוגשו גם ההלצות.
בהצלחה:
ד"ר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)