פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עושים עם ילד שקרן?
    עינב
    22/06/2017

הבן שלי בן 14 והוא משקר ללא הרף, על כל דבר. אנחנו ממש לא סומכים על מילה שהוא אומר. אנחנו מבינים שזה חלק מתהליך ההתבגרות אבל השאלה היא אם יש מה לעשות עם זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים עם ילד שקרן?

הוספת תגובה

• שקרנות

ד``ר אליהו סמואל
    26/06/2017

לעינב שלום

כאשר מדברים על שקרים יש להתיחס למכלול ההתנהגות- האם שקר לבן? משקר לכולם? משקר לפעמים? משקר למטרות מסוימות? האם מודע לשקר? האם יש רגש של מעשה לא נאות?
    ובכלל מה ההתנהגות הכללית.
    אכן בגיל ההתבגרות השקר המכוון יותר שכיח והוא לרוב מניפולטיבי- כלומר בעל יעד להשגת מטרה.
    עצות יש בשפע, הדבר תלוי קשר- כלומר קשר בין המשקר והאדם לו משקרים. האינטראקציה ביניהם היא החשובה. ומה המטרה של השקר בהדדיות בין המשקר והאדם לו משקרים. ניטרול המניפולציה הוא הדבר החשוב ולא הפסקת השקרנות.
    קל לחיות בכאילו, וזה דבר המושג בשקרים. עניין שהופך לאופי. ואופי כידוע קשה לשנות בגיל זה.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 13 ומתכננת איך למות
    מודאגת
    20/06/2017

הסתכלתי בטלפון הנייד של בתי (לבדוק עם מי היא מתכתבת וכדומה- זה היה ההסכם בינינו), ומצאתי בתיקייה 'תזכירים' כמה פתקים שמאוד הדאיגו אותי, כגון עמוד שלם שכל מה שהיא כתבה בו היה שורות של המשפט 'אני שונאת את עצמי', או אחד שבו היא כתבה שהיא מעדיפה למות מאשר להתבגר כי 'העולם של המבוגרים לא משאיר ליותר מידי מה לצפות' ופתק שבו היא תכננה את המוות של עצמה: 'אני אעשה מוזיקה שכולם יכירו' היא כתבה 'ואז אני ארה לעצמי בראש בגיל עשרים ושבע כדי שכולם יזכרו אותי' (זאת אומרת, להיות חלק ממועדון העשרים ושבע כמו הרבה מהמוזיקאים שהיא אוהבת)
    איך לשוחח איתה על זה? מה לעשות? לשלוח אותה לאבחון כלשהו?
    תודה מראש
    מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    בת 13 ומתכננת איך למות

הוספת תגובה

• איך לשוחח עם ביתי

ד``ר אליהו סמואל
    20/06/2017

לאם המודאגת שלום

אני יכול להבין את דאגתך. להדריך אותך איך לדבר עם ביתך אינו דבר קל. לא הייתי מציע לחשוף את התוכן שאת מפרטת, עדיף דיבור כללי בין הנערה ואימא. ורצוי לפרוש זאת לכמה שיחות.

עדיף כי תפני לאיש מקצוע לצורך יעוץ כיצד לפנות לביתך היה ראוי לשתף גם את האבא. התסריטים האפשריים הם כה רבים שראוי להקדיש לכך מחשבה מרובה. התייעצות עם איש מקצוע נראת לי כעדיפה. המורכבות רבה והמידע שחשפת מצומצם כדי שהכוונה תשרת אותך נאמנה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון פסיכיאטרי וסרוב של הילד
    אמא מודאגת
    19/06/2017

שלום,
    בני זקוק לאבחון פסיכיאטרי אך מסרב לצאת אפילו לבדיקת רופא שגרתית כפי שתארתי לו.
    לקחת אותו בכוח פיזית איני מסוגלת.
    האם אפשר להמליץ לי על פסיכיאטר ילדים שמגיע הבייתה או לחילופין איך אפשר לקחת אותו?
    תודה רבה ובריאות לכולם

הוספת תגובה

• אינו רוצה ללכת לפסיכיאטר

ד``ר אליהו סמואל
    20/06/2017

לאימא המודאגת שלום.

יש מעט אנשי מצקוע העושים ביקורים בבית. יש גם קופות המעמידות את רופאיה לביקור בית- יש לברר זאת.

באם המצב קשה ועל גבולה סיכון. יש להתיעץ עם עובדת סוציאלי לגבי פניה לשופט שיחייב בדיקה או אף אשפוז.

לרוב שיחה בעת רצון מספיקה.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תלישת עור באצבעות ילד בן 6
    דנה
    18/06/2017

לום, יש לי ילד בן 6, אשר לאחרונה החל לקלף ולתלוש באופן יומיומי ובלתי נשלט, את העור בקצות האצבעות. אני מודאגת מאד, וגם כמה פעמים הוא פצע את עצמו בגלל הקילוף הזה. חוששת שמפתח הפרעה כפייתית. מה כדאי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    תלישת עור באצבעות ילד בן 6

הוספת תגובה

• תלישת עור אצבעות

ד``ר אליהו סמואל
    18/06/2017

לדנה שלום.

כמו בהצעה הקודמת אמליץ ראשית לפנות לרופא עור לצורך הערכה רפואית והמלצה באם יש .
    בחלק הפסיכולוגי יש גישה טכנית ויש גישה רגשית עמוקה.
    להערכתי יש להתחיל בגישה הטכנית ובאם יש צורך להמשיך בגישה הרגשית מעמיקה.
    מדובר בגירוי עצמי והפיכת התלישה להרגל מגונה. מצב כפייתי יותר מסובך. באם מדובר בהרגל יש שיטות שונות ורצוי להיות בטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי תחת מעקב והדרכה. יעוץ אינטרנטי עשוי להחטיא.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה מתגרדת כשהיא חשה אי נוחות
    דורין
    18/06/2017

הבת שלי בת ה-10 מתגרדת באובססיביות כל פעם שהיא נבוכה או כשהיא חשה אי נוחות. הגירודים מגיעים למצב שהיא ממש פוצעת את עצמה ואנחנו כבר נהיים מודאגים. מה אפשר לעשות נגד זה?

הוספת תגובה

• גרד במצבי מבוכה

ד``ר אליהו סמואל
    18/06/2017

לדורין שלום

כל פרשנות פסיכולוגית על מציאות גופנית מחייבת הערכה גופנית ורק לאחר שלילת יובש עור וכדומה על ידי רופא עור יש לגשת לאלמנט הנפשי.
    לרוב מדובר בשילוב של גוף ונפש.
    ולכן יש למצות את החלק הרפואי שהוא היותר קל.
    בחלק הפסיכולוגי מדובר כנראה בהרגל מגונה.
    יש טכניקות כיצד להסיר הרגלים אילו. ורצוי לפנות לפסיכולוג הבקיא בילדים לצורך זה. יש גם גישה עמוקה יותר של טיפול במבוכה עצמה זה טיפול באישיות כאן העזרה לוקחת זמן ארוך יותר.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקיחת רטלין בלי מרשם
    אביטל
    15/06/2017

הבן שלי בתקופת מבחנים באוניברסיטה וגיליתי שהוא לוקח מחברים רטלין כדי להתרכז. אין לו מרשם והוא לא מאובחן והוא גם לא צריך. האם זה יכול לגרום לו לנזק? האם הוא יכול להפוך להיות תלוי בזה אם הוא לוקח בלי שהוא צריך?

לקביעת תור
    סגירה
    לקיחת רטלין בלי מרשם

הוספת תגובה

• ריטלין ללא מרשם

ד``ר אליהו סמואל
    16/06/2017

לאביטל

תופעה נפוצה. צריך עוד נתונים כדי להפוך אותו למכור. יש להבדיל בין התמכרות פיזיולוגית לפסיכולוגית.
    פיזיולוגית לא תהיה התמכרות, אבל פסיכולוגית תתכן לפי מבנה האישיות שלו.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערכת מינון של תרופות פסיכיאטריות
    נעמי
    12/06/2017

שלום, אני עובדת בפנימייה שיקומית ולאחרונה יש לנו פסיכיאטר שמגיע פעם ב-5 שבועות לפנימייה.
    יש ילדה שהוא פגש פעם 1 רשם לה תרופה אני- פסיכוטית, לאחר כחודש אמר לעלות את המינון. אך אז החלו הרבה סימנים מדאיגים להופיע, כגון השמנה, עייפות, ניתוק וכו'. לכן, הצוות רצה הערכה מחודשת לגבי המינון שעליה לקבל. הרופא החליט על בסיס הדיווח של האם בית ובלי לראות את הנערה באופן אישי על שינוי במינון. שאלתי, האם אין חל חובה על פסיכיאטר לראות האופן אישי את הנערה(בת- 16)ולתת הערכה על בסיס התרשמותו? או לחלופין אין חובה כזאת.
    תודה נעמי

הוספת תגובה

• חובת פסיכיאטר

ד``ר אליהו סמואל
    14/06/2017

לנעמי שלום

איני רשאי להיות גורם מיעץ אתי על התנהלות רופאים אחרים.
    אוכל רק לומר - כי זה תפקיד מנהל הפנימיה -לפקח על ביקורי הפסיכיאטר- יש גם גורם פיקוח של הרווחה על הפנימיה.

במקרה זה את צריכה לפנות למנהל הפנימיה - ואולי למפקח על הפנימיה. לידיעתי אין נוהלים כתובים או מסודרים לגבי מתן תרופות בפנימיה.

ולדעתי יש חובה לסדר ונהלים לגבי ביוקר רופא פסיכיאטר בפנימיה וכמובן קביעת היקף ביקור של פסיכיאטר .ביקור פעם בחמישה שבועות הינו עניין העומד ומפוקח על ידי המבקר של הפנימיה שהוא ממונה על ידי משרד הרווחה- וזה כמובן קשור לתקציב הפנימיה לביקור הרופא.
    יתכן ויש לבצע שינוי מדיניות הגעת פסיכיאטר לפנימיה או שהילדה אינה מתאימה לפנימיה שלכם.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 15 בדיכאון ומחשבות אובדניות
    מישהי
    10/06/2017

אני סובלת שלוש שנים מדיכאון מטופלת אצל פסיכיאטרית ופסיכולוגית .
    סבלתי ממחשבות אובדניות וכמה נסיונות פגיעה , חתכתי את עצמי הרעבתי את עצמי והרבצתי לעצמי אפילו פעם אחת .
    קיבלתי טיפול תרופתי של פריזמה ולמוטריגין
    הפסקתי את הטיפול על דעת עצמי כי הרגשתי יותר טוב
    כבר שנה ומשהו לא הולכת לבית הספר בגלל חרדה חברתית כתוצאה מכך מועברת לכיתה קטנה
    בשלב אני כבר מודעת מזה שאני סובלת מדיכאון אך לא פוגעת בעצמי
    ההורים שלי לא מצליחים לעזור ולא הפסיכולוג הבית ספרי ולא הפרטי ולא הפסיכיאטרית
    אני בוכה מהכל ונמאס לי להיות לבד כשאני הולכת למקומות בגלל החרדות שלי ,

הוספת תגובה

• מה יעזור לי

ד``ר אליהו סמואל
    11/06/2017

למישהי שלום

הבנתי שהטיפול עזר עד שהפסקת אותו - ומאז מתקשה להתאושש.
    תיאור כזה אינו נדיר וחבל שהפסקת על דעת עצמך.

נראה שאם אכן אף אחד מאנשי המקצוע אינם עוזרים לך אז נותרה אפשרות לטיפול אינטנסיבי - כלומר ברירת אשפוז ולא חייבים במחלקה סגורה אפשר במחלקה פתוחה.
    היתרון הוא במפגש יומי עם אנשי מקצוע, טיפול בסגנון זה לרוב עוזר. חבל על סבלך.
    תתיעצי עם הרופא הפסיכיאטר שוב. שוחחי עם הוריך.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזדהה

שמוליק
    13/06/2017

שלום רב.

על פניו, נראה שאת מנסה להתמודד עם הקשיים, אך למרות המאמצים - לא נראה שיש הצלחה בשטח.

אני מזדהה עם התחושה הזו של "נמאס לי", ואני מאחל לך שלמרות הכל תצליחי בסופו של דבר להתמודד עם הקשיים.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבן שלי מתנהג כמו בריון
    רינת
    08/06/2017

הבן שלי בן 14 ואני חוששת שהוא הבריון הכיתתי, לא בקטע אלים אלא אני חושבת שהוא לועג על ילדים בכיתה שלו ושהוא וחברים שלו מתעללים נפשית בילדים אחרים בסנאפצ'ט ובכל האפליקציות האלה. כשניסיתי לרחרח בכיוון הוא נפנף אותי לגמרי וכמובן שהוא לא הודה בשום דבר. מה אני יכולה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    הבן שלי מתנהג כמו בריון

הוספת תגובה

• מה עלי לעשות

ד``ר אליהו סמואל
    08/06/2017

לרינת שלום

בגיל זה אין לך מה לעשות אלא לשבת בצד ולהאמין שהחינוך שהענקת לו בגיל הצעיר נספג.

הטענה שהצגתי היא הנפוצה ולרוב היא נכונה. אולם בהחלט כאשר את נתקלת בהתנהגות שאינה ראויה רצוי שתשמיעי את דעתך ברמה החינוכית.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם כשלון בלימודים
    טליה
    06/06/2017

הבת שלי בת 15 מאוד מתקשה בלימודים וזה משפיע עליה נפשית. גם במקום להתאמץ היא אומרת שמה הטעם בכלל אם היא גם ככה הולכת להיכשל. היא הולכת למורים פרטיים בכמה מקצועות, אבל אנחנו חושבים שזה כבר יותר משהו נפשי מלימודי. נשמח לעצה איך אנחנו יכולים לעזור לה?

הוספת תגובה

• תחושות כישלון מפריעים ללמידה

ד``ר אליהו סמואל
    07/06/2017

לטליה שלום

טוב שגילית זאת. הדבר שכיח מאוד.
    אנשי עם קשיי למידה יכולותיהם נגרעים בשל העדר גיוס עצמי לכל הקשור ללמידה. לצורך למידה צריך לגייס מוטיבציה - ההשקעה חיונית בתהליך הלמידה.
    אין ספק שטיפול רגשי עשוי להסיר במעט את אבן הנגף של תחושת האדישות והנחיתות ובכך לאפשר גיוס כוחות לגיוס מעקפים בלמידה.
    השקעה בטיפול רגשי לפעמים עדיפה על פני מורים פרטיים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתן אריפלי לבן 8 עם ADHD
    אמא מודאגת
    04/06/2017

שלום רב. בני בן ה-8 (כיתה ב') אובחן בכיתה א' עם הפרעת קשב וריכוז והיפראקטיביות. בכיתה ב' החל מתן אטנט (הריטלין לא עשה לו טוב) אשר יעיל במהלך שעות בית הספר. הבעיה בתקופה האחרונה (תקופה ארוכה של כחצי שנה)היא הקשיים בהתנהגות בשעות אחר הצהריים, התנהגות אגרסיבית, מרדנית, התפרצויות כעס, מצבי רוח, חוצפה. מאז ומתמיד היו בעיות התנהגות אך התחושה לאחרונה היא שישנה עליית מדרגה והדבר מקשה מאוד על חיי כל המשפחה. יצויין כי בשנה וחצי האחרונה היה בטיפול פסיכותרפיסט אך עקב רצונו העז להפסיק את הטיפול, תחושה שלנו שהטיפול אינו עוזר וגם בעקבות מעבר דירה ליישוב מרוחק החלטנו להפסיק את הטיפול ולחפש עבורו חלופות אחרות לטיפול הרגשי. בביקורת אצל פסיכיאטר ילדים המליץ מתן רבע כדור 5 מ"ג אריפלי לצורך ויסות ההתנהגות. קראתי מעט על התרופה ונחרדתי... האם עלי לחשוש ממתן התרופה המיועדת לטיפול בבעיות פסיכיאטריות קשות? מה גם שעלי לתת את התרופה באופן יומיומי (את האטנט נותנת אך ורק לבית הספר). לטענת הפסיכיאטר מדובר במינון נמוך מאוד ואין לי מה לדאוג אך אני חוששת מתלות למשך כל החיים בתרופות הרגעה מהסוג הזה. מודה מראש על עזרתך

לקביעת תור
    סגירה
    מתן אריפלי לבן 8 עם ADHD

הוספת תגובה

• מהו אריפליי

ד``ר אליהו סמואל
    05/06/2017

לאמא המודאגת שלום

הפסיכיאטר צדק. מדובר במינון קטן. התופעה שאת מציינת היא כנראה תגובת ריבאונד...כלומר שחרור מהאטנט והופעת הפרעת וויסות מכופלת.
    התרופה חדשה יחסית. הטענה שהיא עם פחות תופעות לוואי. במינון קטן התופעות אליהם את קוראת בדף ההסבר אינן משמעותיות.

אולם בל מקרה רצוי התרופה תנתן זמן קצר . יש לדעת שתרופת קשב וריכוז לא אמורה להינתן בכל מחיר. ובאם היא גורמת לתופעות לוואי יש להפסיק אותה ולבחון אמצעים חינוכיים מתאימים.

ואשר לגבי טיפול בילד הדבר חיוני ובמידה ויש התנגדות או שהדבר לא אפשרי מסיבות כל שהן אין לפסוח על הדרכת הורים. ובמיוחד נוכח התנהגותו המתוארת בערבים.

יש לבחון האם העזרה החינוכית המתאימה אכן מסופקת. מדובר בילד עם צרכים מיוחדים ומערכת החינוך מעמידה כלי עזר ותמיכה מתאימים.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר רגישות של ילדה
    שרית
    01/06/2017

הבת שלי, בת ה-6, בדרך כלל מאוד רגישה לאנשים סביבה ומאוד אמפטית. קרה מקרה בשבוע שעבר שחברה שלי, אישה עגונה, ושתי הבנות שלה אספו אותה למגרש המשחקים ובדרך הבת שלי שרה להן "אין לכן אבא אין לכן אבא". זו פעם ראשונה שאני שומעת על דבר כזה שהיא עשתה, וכמו שכתבתי קודם, זה מאוד לא מתאים לה. כמובן שהסברתי לה שיש הרבה אנשים שאין להם הורה ושזה לא נושא לצחוק או ללעג, אבל הייתי רוצה לדעת ממה דבר כזה נובע ואיך אני יכולה לדבר לליבה שלא יקרה עוד דברים כאלה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר רגישות של ילדה

הוספת תגובה

• חוסר רגישות האמנם

ד``ר אליהו סמואל
    02/06/2017

שרית

איני בטוח שזאת בעיקר חוסר רגישות. אני מניח שהדבר נובע מחרדות ביתך להעלמות האב שלה. וזה עניין שכיח בגיל זה.
    יש להסביר באופן חנוכי לביתך על מבנה משפחה שהוא לא בהכרח אמא אבא ילדים ויש וריאציות שונות. בבית הספר ובגן מסבירים זאת אולם יש ילדים המתעסקים בסוגיה מסיבות שונות ובעיקר מחרדות על מבנה המשפחה שלהם.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשכ עזרה adhd בן 9 וחצי
    אמא דואגת
    28/05/2017

שלום
    הבן שלי בן 9 וחצי עם ADHD עם טורט קל משתנה.
    מקבל ריטלין 5 מ"ג שמקל עליו ובגלל הטיקים שלא מועלה המינון.
    הבעיה שהילד החל לקחת אוייר כמו שנאנחים וכששאלתי אמר שקשה לו לנשום.זה קורה מידיי פעם במהלך היום ובעיקר בערב הלכנו לרופא שבדק את הריאות שלו ואמר זה נפשי ואולי סוג של טיקים.הבעיה שהילד היפראקטיבי בשעות השינה קשה לו להרדם מבקש ישיבו איתו מדבר ומספר על היום שעבר וחוזר על זה שלא עייף בסוף נרדם .איך אפשר לדעת עם יש לו קשיי נשימה למשל מריטלין שנוטל כבר שנתיים או שזה טיק או שזה נפשי? מה עושים?? הילד נראה בסטרס כשזה קורה לו...איך מטפלים?? אני ממש דואגת לו ולא יודעת למי לפנות

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשכ עזרה adhd בן 9 וחצי

הוספת תגובה

• טיפ קולי האמנם

ד``ר אליהו סמואל
    02/06/2017

לאמא שלום

כל רופא ריאות ואף רוב רופאי הילדים יכולים לקבוע האם זה טיק או קושי נשימה. לפי התיאור נראה שזה טיק קולי.
    יש לכך טיפול הכולל גם את הפחתת החרדה. יש לטפל בהקדם בשל הסבל האישי וגם הפיכתו לחריג בקרב בני גילו.
    אפשר לפנות לנוירולוג ילדים או פסיכיאטר ילדים. יש אף מרפאות המתמחות בהפרעה. תתיעצי להיכן לפנות עם רופא הילדים.

רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות מוזרות וחרדות אצל נערה בת 15
    דנה
    28/05/2017

שלום רב

אני לא בטוחה שזו הקהילה הנכונה אבל אין לי מושג איפה לכתוב
    יש לי נערה מדהימה, רגישה וחכמה ומוכשרת.

בשנים האחרונות לאחר מצוקה והתקפי חאדה פנינו לטיפול. בטיפול העלתה בתי כי יש לה מחשבות מוזרות. היא מתארת זאת כמחשבות בהם היא חושבת שמישהו קורא בשמה שוב ושוב או לפעמים שמדובר בחבר או מישהו מוכר.

מאחר ואני עצמי עובדת בבריאות הנפש ומעט מכירה שאלתי אותה האם היא שומעת זאת כקולות כמו למשל הקול שלי או מישהו שמדבר איתה. היא התעקשה להסביר לי שאינה שומעת זאת כקול חיצוני אלא כמחשבה. היא אמרה שהיא מרגישה שזאת מחשבה שלה רק שזה מפחיד אותה מאוד.

היא טענה שהמחשבות מגיעות רק כשהיא במיטה ונחה. גם כשהיא במצב רוח טוב. כדי להפסיק את זה היא צריכה לקום מהמיטה. זה קורה לה לדבריה רק בשכיבה ואף פעם לא עם חברים.

בנוסף יש לה חרדות מטורפות מאנשים זרים. גם כשמגיעים אלי חברים שלי שהיא מכירה היא רצה לידר ומתכסה בשמיכה. יש לה פחדים איומים: רעש של נערים מבחוץ, קולות של מוסיקה רועשת. כל דבר גורם לה לחרדה.

בנוסף טענה כי לפעמים יש לה תחושה שמישהו מנסה לצפות בה או להכנס לראש שלה.

יש לציין כי היא מול החברים שלה היא מתנהגת כרגיל: צוחקת, מתבדחת איתם. החרדות מתרחשות רק כאשר היא מול אנשים או אפילו ילדים שאינה מכירה.

אני לא מצליחה להבין במה מדובר. האם אלו סממנים של פסיכוזה? היא מתעקשת שהמחשבות אינם קולות חיצוניים כך שאיני מצליחה להבין

אני עצמי כרגע מודאגת מאוד. איני מצליחה להבין מה קורה לילדה שלי. עלי לציין שאני לקיתי בעבר בדיכאון אבל אין לי חרדות ובדרך כלל אני מסתובבת בתחושה שאני מוגנת ושתמיד יהיו אנשים טובים סביבי שיעזרו. לצערי בתי אינה מרגישה כך היא מאמינה שאנשים הם רעים ואינ בואחת באף אחד מלבד בהוריה ובחברים שלה.

לאחרונה התחילה לקבל אביליפיי והיא חשה בהטבה במחשבות אבל עדיין יש אי שקט וחרדות. אני מאוד מודאגת אני לא מבינה מה קורה לילדה שלי? האם עברה טראומה כלשהי. לא היו תופעות כאלו בגיל 11 של חרדות בעוצמה כזו. זה התחיל בגיל ההתבגרות. אני שואלת את עצמי שוב ושוב האם אלו סממנים של פסיכוזה אבל מאחר והיא מתארת זאת כמחשבות ומדגישה שהיא יודעת שזה לא מציאותי , אני פשוט לא מצליחה להבין.

הוספת תגובה

• מחשבות ופחדים

ד``ר אליהו סמואל
    02/06/2017

לדנה שלום
    הטיפול באביליפיי עזר וזה העיקר.
    את הסיבה לא נדע. יש רק תיאוריות. התופעה יכולה להתפתח לכל מיני כיוונים. אולם חוסר הנודע מכניס אותך לחרדת בפני הלא נודע.
    יכולתי לתת מספר כיוונים אולם היתי מעדיף שהרופא המטפל יספק אותם כי זה הקווים הטיפולי המרכזי. ורצוי לא לבלבל אותך בתפריטים שונים ומגוונים.
    אוכל לומר שמדובר בחרדות קשות.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לשמור על קשר בין הילדים לבין הסבתות
    יואל
    25/05/2017

הילדים שלי בגיל ההתבגרות, 14 ו-16 והם לא מעוניינים בקשר עם הסבתות שלהם יותר. זה לא שהם לא אוהבים אותן אבל הם לא באים לבקר ולא מתקשרים אליהם. אני יודע שזה דבר טבעי בגיל הזה, אבל אני לא רוצה שאמא שלי וחמותי יפגעו מזה מצד אחד ואני לא רוצה שהילדים יפספסו זמן יקר עם הסבתות שלהם שהולך ואוזל עם הזמן. איך אני יכול לשכנע אותם לחזק איתן את הקשרים בלי שזה יהיה מתוך הכרח?

הוספת תגובה

• קשר לסבתות

ד``ר אליהו סמואל
    25/05/2017

ליואל שלום

בגיל זה קשה להניע ולחנך מתבגרים.
    לרוב ילדים ממשיכים ומגשימים את מה שלמדו מהוריהם.
    קשר טוב שלך ושל בן זוגך עם הדור השלישי יוכל בהחלט לדברן אותם לקשר דומה.
    אגב לפעמים התרחקות מסבים הם סוג של התרחקות מהורים.
    וגם זה חלק ממסכת גיל ההתבגרות. כל קיפוף לחץ או אילוץ אינו מועיל. יש ללכת בין הטיפות ולהציע את הטוב שבקשר עם הסבים דרך הדגמה אישית.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה