פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 11 אם בעיות בויסות רגשות קץ ADHD
    אוחיון לימור
    08/09/2018

אם בעיות בויסות רגשות בעיות התנהגותיות וחברתיות
    כפייתי ומוציא את הוריו מכיליו לומד בחינוך מיוחד
    מטופל באטנט 20 מג פריזמה 1.5 מג וריספרדל 1.5מג
    במשך שנתיים כמעט יש עליות והמון ירדות נראה כאילו לא מטופל יש מצב שהגוף פיתח עמידות
    ואם שווה להפסיק את התרופות ולעבור לוויאנס
    אשמח לתגובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

תמונה

• בעיות רגשיות ובעיות וויסות

ד``ר אליהו סמואל
    10/09/2018

ללימוד שלום

אימא יקרה לא הכל נשלט דרך תרופות. חד וחלק.
    יש לקבל גם ייעוץ וטיפול דרך ערוץ פסיכולוגי.
    אני מקווה שגם הרופא המטפל ער לכך.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• התנהגות מוזרה אצל ילדה בת 4
    ערן
    05/09/2018

שלום,

לפני בערך חודש בתנו בת 4 החלה להריח את כפות הידיים שלה באופן די אובססיבי, ברמה שזה מאוד בולט. בשבוע וחצי האחרונים זה החמיר כך שבחלק מהזמן כפות הידיים שלה מקופלות (חצי אגרוף), כאילו כדי להימנע ממגע עם דברים. היו כמה פעמים חמורות במיוחד שבהן היא החזיקה מבקשת שיניים עם גב כף היד. אני די בטוח מה מקור הבעיה. מאז ומתמיד אני ואשתי היינו חלוקים לגבי מידת ההגיינה הרצויה. אשתי שוטפת ידיים יותר מדי פעמים ביום ועודדה אותה לשטוף ידיים אחרי כל פעולה שמערבת קצת לכלוך. מאז שהבנו את הבעיה שחררנו עם נושא ההגיינה והפסקנו לבקש ממנה לשטוף ידיים. בלי קשר, אציין שבדיוק בתקופה שבה התחילה הבעיה עברנו למדינה אחרת, כך שיכול להיות שיש איזשהו קשר לעומס הרגשי שנלווה למעבר.

האם מומלץ לראות איש מקצוע כבר עכשיו או להמתין שבועיים כדי לראות אם המצב משתפר? תודה רבה!

הוספת תגובה

תמונה

• רגישות לריחות כף יד

ד``ר אליהו סמואל
    10/09/2018

לערן שלום

אכן תובנותיך ורגישותך ראויים לשבח.
    יש להניח שזה עשוי לחלוף. שבועיים זה זמן קצר.
    במידה ואכן לא יהיה שינוי סביר, יש לפנות לאיש מקצוע.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כסיסה אובססיבית של הציפורניים
    נעמי
    04/09/2018

הבן שלי כוסס ציפורניים עד זוב דם, חוץ מזה לא נראה שהוא בחרדות או משהו כזה. איך גומלים אותו מההרגל?

הוספת תגובה

תמונה

• כסיסה עד זוב דם

ד``ר אליהו סמואל
    10/09/2018

לנעמי שלום

כסיסה עד זוב דם היא בהחלט הוריה לטיפול.
    ראשית יש לגייס את המוטיבציה שלו לגמילה. זאת המלאכה הקשה. יש לגייס את רופא המשפחה על כך- שכן התופעה יכולה לגרום לנזק גופני וכאב.
    ואשר לגמילה יש שיטות שונות- בכל שיטה יש חובה של ליווי של איש המקצוע שכן יש המהלך הטיפול עליות וירידות ומורכבויות לא הכל חלק.
    אפשר להעזר ברופא המשפחה או כל גורם מקצועי מוסמך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בעיות דימוי גוף לנערה
    עינת
    02/09/2018

במהלך הקיץ הבת שלי עברה הרבה שינויים גופניים, היא הלכה היום לבית הספר בחשש גדול, בבגדים מטשטשים ובשיער שמכסה לה את כל הפנים. אני לא יודעת איך תהיה החוויה שלה ואולי היא אפילו תביא על עצמה ואני לא יודעת איך לעזור לה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות דימוי גוף לנערה

הוספת תגובה

תמונה

• דימוי גוף

ד``ר אליהו סמואל
    10/09/2018

לעינת שלום

לא ברור מה גיל ביתך. אבל את הבחנת במציאות המאפיינת את גיל ההתבגרות שהיא חובקת כל. איני בטוח שהנערה תסכים לדבר איתך על הנושא.
    יש לקוות שהיא תתמודד עם תחושותיה.
    תמשיכי ללוות אותה. ובעדינות את יכולה לספר משהו על עצמך ותחושות אילו. אז היא יכולה להרגיש שרגשותיה מובנים ויתכן ותוכל לשתף אותך. אין הדבר הכרחי.
    בשביל זה יש חברות. וקבוצת שווים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הפרעות קשב וריכוז והתקפי זעם
    אמי
    29/08/2018

שלום, לבני יש הפרעות קשב וריכוז הוא היפראקטיבי, סף תסכול נמוך, התקפי זעם ולעיטים גם אלים. התחיל לנטול תרופה בשם ריספרדל כבר 3 שבועות הוא קצת יותר רגוע (לא הבדל משמעותי) אך נעשה ממש חרדתי (התקפי חרדות). האם כדאי להפסיק את הטיפול בתרופה? אולי התרופה הזאת לא מתאימה לילדי או להפרעות קשב וריכוז?
    תודה

הוספת תגובה

תמונה

• הופעת חרדות

ד``ר אליהו סמואל
    01/09/2018

לאמי שלום

אנחנו בשדה הוירטואלי- ואין להתבלבל עם המציאות של הרופא המטפל שלך. הוא זה שצריך לעשות סדר ובהקדם.

יתכן כמובן שמינון הריספרדל אינו מספיק, ואולי צריך להחליף תרופה.

חשוב שאת החלטה יעשה הרופא שלך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ילד עם תסמונת אנגלמן
    אתי
    31/08/2018

הבן שלי עם תסמונת אנגלמן. בתקופה האחרונה בגלל בעיות התנהגות ושינה המליצו לנו לעבור לניאופטיל. מאז שעברנו באמת ישן טוב. אך במשך היום ההתנהגות שלו עברה 360 מעלות. חוסר שקט אלימות... התנהגויות שלא היו קודם.. האם להפסיק את התרופה ולחזור לריספרדקס???

לקביעת תור
    סגירה
    ילד עם תסמונת אנגלמן

הוספת תגובה

תמונה

• מעבר תרופות

ד``ר אליהו סמואל
    01/09/2018

לאתי

אנחנו בשדה הוירטואלי ואין להתבלבל עם המטפל שלך בפועל בשדה הממשי.
    אפשר והרבה פעמים משלבים ריספרדל ונוילפטיל. חשוב שתפני לרופא המטפל של הילד ובהקדם.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• איך לעזור לחברה בדיכאון?
    דואגת
    28/08/2018

חברה שלי אוהבת לכתוב ביומן שלה כל היום, ובדרך כלל היא לא מרשה לאף אחד לראות אבל את הקטע הזה היא רצתה להראות לי, וגם הסכימה שאפרסם פה בפורום.
    אני יודעת שכואב לה אבל אני לא יודעת איך לעזור לזה. מה אומרים לבנאדם כזה?

הנה הקטע שכתבה, סליחה שזה ממש ארוך:

החיים כל כך שונים ממה שהם היו פעם. פעם, ממש מזמן, היום היה עשוי מיחידות-יחידות קטנות. והיחידות היו שונות אחת מהשנייה, היו בנפרד חברות, חוגים בצפר, משחקים... הייתי מציירת, דבר שהיום אני לא מסוגלת להעלות על דעתי. מאיפה אני אכניס עכשיו ציור ליום שלי.
    היום, הימים עשויים מאותה יחידה אחת גדולה. כל הימים אחידים, אין הבדל. כל יום להתעורר מוקדם מדי, לצאת מאוחר מדי מהמיטה, להתארגן לבצפר באותו סדר בדיוק, לרוץ אחרי האוטובוס, לשבת ולהסתכל מהחלון על אותו נוף בדיוק, להגיע לבצפר, לסבול את אותן המורות, לשבת בהפסקות ולבהות באנשים בכיתה ולתהות איזה זן הם בכלל. כל יום רק לחכות לרגע שבו אני אחזור הביתה, לא בגלל שבבית הרבה יותר טוב אלא בגלל שאני חייבת משהו לחכות לו, כל יום לחזור באוטובוס, לשבת באותו כיסא מטומטם כמו מטומטמת ולבהות באותו נוף שאני בוהה בו בכל יום, לחזור הביתה ולראות 20 דקות "חברים" (נק' שיא! כל יום פרק אחר!)
    וברגע שהתוכנית נגמרת, אותה הרגשת התשישות, אותו חוסר יכולת לזוז או לעשות כל דבר, אותו כאב כל יום על זה שהחיים שלי הם מעגל סגור ואני לא יודעת איך לצאת מזה. לאכול כל יום כמעט אותה ארוחת צהריים... ואז שיעורים. כל יום. עיקר היום. אחרי שכל כך חיכיתי לחזור הביתה, הוא בעצם חסר כל שיפור: רוב הצהריים ואחרי הצהריים, אני יושבת ומכינה שיעורים.
    ואז אני הולכת לראות טלוויזיה. כי אין לי חיים וזה הדבר היחיד שאני עוד מסוגלת לעשות כדי להרגיע את עצמי קצת, ואז ההורים שלי חוזרים הביתה, כל יום כל יום אותן צעקות, על זה שאני רק רואה כל היום טלויזיה, על זה שאני לא עושה ספורט, על זה שאני אוכלת רק זבל, בלה בלה בלה... נראה לכם שאני נהנית שאין לי חיים? הפתעה: לא! אני לא נהנית! אני לא נהנית שהדבר היחיד שאני עושה ולא סובלת ממנו זה לשכב שעות כמו פגר ולצלות את המוח שלי על בעיות מטומטמות של אנשים מטומטמים ויפים שיש להם חיים מושלמים והם כל כך מרחמים על עצמם שבא לחנוק אותם, ושאף פעם לא מסתכלים עליי בחזרה, ואז לסגור את הטלוויזיה ובבת אחת תחושה של ריקנות, בבת אחת לחזור לחיים החלולים והחד גוניים והאפורים שלי, בבת אחת תחושה של תשישות, אני רוצה למות כי אני לא מסוגלת לראות עוד יום אחד מעורר רחמים בחיים שלי, שהכל בהם כל כך מטומטם ומכוער וחוזר על עצמו וכל הדלתות סגורות ואף אחד לא מבין ולא רואה.

ואז אני מוצאת את עצמי ליד השולחן לארוחת ערב, חצי מתה, מחכה לשמוע את השורה הקבועה של אבא – "נו, איזה ירק את אוכלת?" מה ירק באמצע השבוע? למי אכפת מירקות? אני עוד שנייה בולעת גלולות ולך אכפת מירקות? ולמה אתה צריך לעשות לי רגשות אשמה והרגשה רעה, יום אחרי יום, באותו זמן בדיוק, בדיוק באותן מילים, בדיוק אותה הרגשה?

כל יום אני שוכבת ככה במיטה, מותשת אבל באותו זמן גם לא רוצה ולא מסוגלת לישון, כי עוד שנייה יצלצל השעון המעורר שיש לו צילצול מזוויע, ואז תיפול עליי בבת אחת עייפות בלתי נסבלת ממש, ושוב יתחיל הכל מחדש, בדיוק אותו דבר כמו אתמול, אותה הרגשה של ניתוק מהמין האנושי, אותה חלילות. אותם שיעורים שעולים על העצבים, אותם הורים שלא מבינים, ואיך אני אמורה להסביר להם שהילדה הקטנה שלהם חולת נפש, ואותה ריקנות, ואותו ייאוש, אותו הליך שגרתי כל-יום-כל-יום,

לקביעת תור
    סגירה
    איך לעזור לחברה בדיכאון?

הוספת תגובה

תמונה

• איך לעזור

ד``ר אליהו סמואל
    01/09/2018

לדואגת

חברה אינה מטפלת היא נשארת חברה. את יכולה לשמוע אותה. אולי לספר לה את הבעיות שלך ואיך את עוזרת לעצמך.
    חשוב שחברתך תלך לטיפול פסיכולוגי .
    חבל על הסבל שלה. אם תעודדי אבל בעדינות אותה לכיוון זה עשית את שלך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פוקלין והיסטוריה משפחתית של מאניה דיפרזיה
    נעמנ
    23/08/2018

בני בן 7 אמור להתחיל פוקלין. האם יש ממה לחשוש אם אביו סובל ממאניה דיפרסיה? האם בכל זאת לתת כי התועלת עדיפה על הסיכון?

הוספת תגובה

תמונה

• פוקלין עם סיפור גנטי למניה דפרסיה

ד``ר אליהו סמואל
    26/08/2018

לנעמנ שלום.

במידה ומתבצעת השגחה טובה ומעקב סדיר אצל רופא פסיכיאטר אין מה לדאוג.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ילד בן 10 מדבר על מוות
    איריס
    26/08/2018

הבן שלי בן 10, חוה אובדן של סבא לפני כמה שנים אבל לא משהו לאחרונה. כבר כמה שבועות שהוא כל הזמן מדבר על דברים הקשורים למוות, זה לא שאלה את או שתיים או משהו שמצביע לכיוון מסוים כמו החיים שאחרי או אובדן של ההורים, אלא מאוד אקלקטי. סיבה לדאגה?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 10 מדבר על מוות

הוספת תגובה

תמונה

• מחשבות ודיבור על מוות

ד``ר אליהו סמואל
    26/08/2018

לאיריס שלום

קשה לקחת אחריות על דבר כה משמעותי כמו חיים בשיחת אינטרנט.
    כפי שאת מספרת אין דאגה עמוקה. אבל רצוי שהילד יפגוש לפחות פסיכולוג למספר שיחות.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• סוכרת סוג 1 לילדה בת 8
    חזי
    23/08/2018

הבת שלי בת 8, גילינו עכשיו שהיא חולה בסוכרת סוג 1, כל החיים שלה הולכים להשתנות ואנחנו לא יודעים איך לעזור לה עם זה. עוד מעט מתחיל בית ספר והיא מאוד חוששת מדחייה של ילדי הכיתה לאור מצבה

לקביעת תור
    סגירה
    סוכרת סוג 1 לילדה בת 8

הוספת תגובה

תמונה

• סכרת נעורים

ד``ר אליהו סמואל
    26/08/2018

לחזי שלום

לכל גיל ומטלה התפתחותית הצרכים שלו. בכל מרפאת סכרת של ילדים יש צוות רחב העוסק בסוגיה זאת. קיימת גם העמותה היכולה לחבר אותך לכל מיני פעילויות בנושא.
    ומניסיוני כל רופא העוסק בתחום חייב להתיחס גם למרכיב הרגשי התפתחותי. חשוב שתתייעצי גם עם איש הסגל הרפואי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• טפול בריספונד לילדה בת 8
    רעות
    20/08/2018

ביתי בת 8 מאובחנת על הספקטרום האוטיסטי בתפקוד גבוה+בעיות קשב וריכוז ובעיות בווסות החושי
    חטופלת בריספונד 1 מ"ג כבר חצי שנה, אולם י התקפי הזעם ממשיכים והיא מתפרעת, מתפשטת ערומה לגמרי כשהיא מתוסכלת, מעיפה חפצים , בוכה הרבה, עושה קולות מוזרים
    אשמח לעזרתך

לקביעת תור
    סגירה
    טפול בריספונד לילדה בת 8

הוספת תגובה

תמונה

• בעיות התנהגות

ד``ר אליהו סמואל
    21/08/2018

לרעות שלום

תרופות זה לא ראות הכל. זה אמצעי תמיכה מסוים. חשוב להכיר מה צרכי הילדה וקשייה. ההגדרה אוטיזם תפקוד גבוה אינה אומרת הרבה ואף לא כותרת מהDSM. לצורך הערכה יש לבצע הערכה של כוחות נפש- של מבנה משפחה- של מציאות סביבתית כלומר חברים ובית ספר. אנליזה זאת אינה נושאת כותרות אלה היא בוחנת תהליכים ומנגנוני התנהלות והתמודדות. ובודקת לפשר ההתנהגות.
    יש הרבה פסיכיאטרים ופסיכולוגים הבקיאים בניתוח מצבים אילו.
    התרופה היא לא תמיד הפתרון.....

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• השפעת התרופה לזמן ארוך
    גיא
    19/08/2018

שלום דר, אני מטופל עם הכדור ויואנס 50 מג כבר כ 3 שנים. לפני כשנתיים בערך ניסיתי לעלות את המינון ל 70 מג ואני זוכר שלא אהבתי את התחושה היא הייתה התחושה הזאת שאתה לוקח את הכדור בפעם הראשונה - תחושה של over ריכוז, לא בדיוק זוכר את ההרגשה אבל היא הייתה משהו בסגנון ולכן הפסקתי.קראתי קצת מאמרים שאומרים שמטופל בדרך כלל מחפש את התופעות לוואי של חוסר תאבון ולפי זה הוא בעצם מרגיש אם התרופה פועלת או לא ולכן ניסיתי באמת את ה 70 מג. היום אני מרגיש ש ה 50 מג פחות משפיע עליי ואני שוקל לנסות 70 שוב. כיצד אני אמור לדעת את המינון הנכון בישבילי? העלאת המינון היא בעצם השפעת התרופה לזמן ארוך יותר או השפעה חזקה יותר?

לקביעת תור
    סגירה
    השפעת התרופה לזמן ארוך

הוספת תגובה

תמונה

• תרופה לזמן ארוך

ד``ר אליהו סמואל
    21/08/2018

לגיא

חשוב להתוודות שפורום זה שייך לילדים ונוער- ונראה שאתה לא בקבוצה זאת.
    בילדים ונוער אני מציעים כמה שפחות תרופות ולכמה שפחות זמן. חיוני כי יהיה גם ליווי בשיחות. כמובן שהקופות לא מעודדות את זה כי המחיר יקר. אבל מי שדורש ונלחם על כך מקבל.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הפרעות פסיכוטויות שמכניסות לחרדה
    לימור
    19/08/2018

הבת שלי בת 16 ראתה סרטו יוטיוב על בעיות פסיכוטיות נדירות, כמו אנשים שחושבים שכל מי שסביבם הם מתחזים או תסמונת המופע של טרומן וכל מיני דברים כאלה, מאז היא ממש בחרדות שיהיה לה משהו כזה... מה אומרים לה?

הוספת תגובה

תמונה

• חרדות מסרטים

ד``ר אליהו סמואל
    21/08/2018

ללימור שלום

יש להסביר לבת שזה סרטים עם תאורים ממש נדירים ובחלקם גם על גבול הלא מציאותי. ולא כל דבר שרואים בסרט הופך למציאות.

יש לבדוק גם האם ביתך לא נוטה ביתר לחרדות- ויתכן והיא זקוקה לעזרה בתחום הזה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אשפוז חוזר עקב אנורקסיה
    מירה בר חי
    13/08/2018

ביתי בת ה -14 הסובלת מאנורקסיה ,הייתה מאושפזת השנה 6 חודשים בהדסה עין כרם עקב התדרדרות מצבה הגופני , לאחר 6 חודשים של טיפול במרפאה של קופ"ח המצב שוב מתדרדר ואנו עומדים לקראת אשפוז נוסף.
    מתלבטים האם נכון לחזור למחלקה מוכרת- עין כרם או לפתוח דף חדש בבי"ח אחר ללא זיכרונות קשים מהאשפוז הראשון. נשמח לקבל המלצה על מרכז רפואי המתמחה בתחום. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אשפוז חוזר עקב אנורקסיה

הוספת תגובה

תמונה

• אשפוז חוזר

ד``ר אליהו סמואל
    17/08/2018

למירה שלום

יש נימוקים לכאן ולכאן. לדעתי יש להתיעץ עם הצוות המטפל. לרוב האשפוז החוזר נעשה במסגרת האחת ולא ממליצים על נדידה ממערכת למערכת.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• איך מספרים לילד בן 6?
    נועה
    16/08/2018

איך מספרים לילד בן 6 שיש לו אפילפסיה ניתוקים?
    ילד חכם, בעל אינטילגנציה ריגשית גבוהה
    עבר בדיקת EEG ועוד מעט MRI ולקיחת כדורים
    ולא שאל מדוע הבדיקות או מדוע הולכים להרבה רופאים לאחרונה אבל בטוח עובר לו משהו בראש

לקביעת תור
    סגירה
    איך מספרים לילד בן 6?

הוספת תגובה

תמונה

• להסביר לילד.

ד``ר אליהו סמואל
    17/08/2018

לנועה שלום.

שאלה חשובה. תפקיד הרופא לא רק לתת כדורים . זה מעשה טכני- הוא אמור גם לדבר עם הילד והוריו.
    יש מקומות מסוימים המחזיקים עובד סוציאלי או פסיכולוג רפואי או אחות העוסקות במעשה ההסבר.
    יש גם ספרים העוסקים בכך בעברית וגם בשפות אחרות.
    יש גם ספרות יפה הדנה בילד עם התקף.
    לא ארחיב פרטים מורחבים אפשר להשיג במרפאה המטפלת.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה