מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טריכוטילומניה אצל תינוקת בת שנה וארבעה חודשיםאילנית29/04/2017
בתי בת השנה וארבעה חודשים נהגה מאז ומתמיד למולל שערות בידיה. בתחילה חשבתי שאלו רק שערות שהיא אוספת מהרצפה אך לאחרונה ראיתי אותה גם תולשת מראשה שערות, כאשר לא מזמן הייתה גם הקאה ובתוכה סליל שיער. המשחק בשערות הוא כמעט ללא הפסקה ברב שעות היום כאשר היא משחקת ופעילה. כאשר
מנסים לקחת ממנה את השערות היא מתנגדת ובוכה.
שאלתי היא ממה זה נובע ומה הטיפול בגיל זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלישת שער בגיל הרך
ד``ר אליהו סמואל29/04/2017לאילנית שלום
התופעה מוכרת ולא נדירה. היא שונה מתופעה דומה בגיל מבוגר יותר וחולפת בדרך כלל.
הטיפול התנהגותי. הטענה שמדובר בהתנהגות של גירוי עצמי.
יש כמה שיטות פשוטות לכך רצוי לטפל דרך איש מקצוע כי השיטות מחייבות מעקב ותגובות היזון חוזר. לרוב הטיפול קצר.
את זכאית לטיפול חינם דרך של השירותים של הקופה לפי סל הבריאות.
אפשר לפנות לטיפת חלב וגם להתפתחות הילד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חושש שהבת שלי מושפעת מלחץ חברתידודו27/04/2017
הבת שלי בת 15 ואני חושב שהיא מושפעת יותר מדי מלחץ חברתי ושהיא הולכת עם אנשים שלאו דווקא רוצים בטובתה. היא לא יכולה להגיד לא להצעות חברתיות כאלה ואחרות וכשהיא חוזרת הביתה היא נראית עצובה והיא לא רוצה לדבר על זה. איך בתור אבא אני יכול להבין יותר טוב מה עובר עליה ולעזור לה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להבין את הבת
ד``ר אליהו סמואל27/04/2017לדודו שלום
אפשר להבין את רצונך להבין את ביתך והציע לה הצעות של חכמת חיים.
מה לעשות שבגיל זה הילדים של פעם הופכות לנערות בוגרות אשר חפצות לחיות את העולם מתוך חירות.
הדבר הטוב הוא שדרכי חינוך שהיא ספגה בעבר חדרו אליה והם חלק ממנה. אבל כיום היא מנסה אחרת. בודקת, מתנסה.
בזמן רצון טוב את יכול לדבר על תובנותיך אולם אך ורק בעקיפין בהקשר חייה. בגיל זה העצמאות היא מעל לכל.
באם תזהה שהיא בסבל - ויש איתותים לכך אתה בהחלט יכול להציע לה טיפול עם איש מקצוע. יש מקומות אין כניסה להורים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוביה לפעוט בן שנתייםיעל בר נתן24/04/2017
שלום,
לפני כשלושה חודשים, בני בן ה 2.1 ראה פסל חי בקניון. מאז הוא אינו מפסיק לבכות "אין בובה", כל פעם שצועדים בכיוון הקניון (כן גם 3 חודשים אחרי) הוא בוכה ומבקש ללכת הביתה, מצביע לכיוון השני של הקניון ומתחיל לבכות ללא הפסקה "אין בובה".
ניסיתי לדבר איתו ולהסביר שאין לו מה לדאוג, שאני שומרת עליו, שהפסל לא יכול לעשות דבר, אבל הוא לא מפסיק לבכות.
זה מגיע למצב שלפני כמה ימים הוא בכה מתוך שינה "אין בובה"
היום ניסיתי ללכת לכיוון הקניון ואחרי 5 דק' הליכה בכיוון הוא התחיל לבכות הביתה ולהגיד "לא לשם, אין בובה".
אני ממש לא יודעת כיצד להתמודד עם הבעיה, אשמח להצעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוביה של פעוט
ד``ר אליהו סמואל26/04/2017ליעל שלום
זאת תופעה לא נדירה כלל. הייתי מציע לא לעמת אותו שוב ושוב עם ההליכה לקניון- אני מניח שלאחר פרק זמן הוא יניח לדברים. אפשר להבין גם לפשר הפחדים מפסל חי.
מציע כי תנסי לרכך את החששות במרחק זמן. אפשר לתת לילד חפץ שישמור עליו כאשר הולך לקניון. הדברים שאת אומרת לו ביחס לחסות ההגנה שלך גם הם חשובים ויש לחזור עליהם. אבל העיקר חשוב פסק זמן מכל הדבר הזה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 11.5 פחדים וחרדותא.ג.24/04/2017
שלום רב, בני בן ה- 11.5 סובל מחרדות ומפחד של שינה לבד בלילה. עקב מספר אירועים די טראומתיים בבניין שלנו (נער שיכור של השכנים, צעקות באחד מן הדירות וכדומה) הילד מאז התחיל לפתח חרדות. גם כשיש שקט ובדר"כ יש שקט הילד מאוד מפחד לישון במיטתו ובחדרו. הוא יישן איתי כבר המון זמן ולא כי ככה הרגלתי אלא כדי לתת לו את השקט והביטחון שהוא זקוק להם בלילה. אבל מה, אני לא ישנה. הילד זז כל הלילה ומפחדת שיפול מהמיטה. נכון זה לא פתרון. האם יש דרך לטפל בפחדים של הילד חוץ מפסיכולוג? האם יש עוד דרכים שאוכל להשתמש בם כדי לעזור לבן שלי? אני עובדת עיצות ממש. הלילות נהפכים קשים ועם חוסר שינה לפעמים. חשוב לי לציין שגם להישאר לבד בבית במהלך היום (לא בלילה) מאוד קשה לו בגלל עניין הבניין ומה שהיה שם לפני שנה. יש הרבה רעש בסביבה כי אנחנו קרובים לכביש ראשי שיש בו לא מעט רעש. אם נעבור דירה הילד יהיה יותר רגוע? זו גם מחשבה שאני חושבת עליה. עוד, אני אמא חד הורית ולילד יש אחות תאומה. תודה ואשמח לתגובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד לישון לבד
ד``ר אליהו סמואל24/04/2017לא.נ. שלום
את מציינת נושאים סביבתיים. יתכן והם חשובים אולם יש לדעת בגיל 11 יש נטיה לחרדות מסוג זה ולנסיגה התנהגותית ומסיבות מורכבות יותר ממה שנדמה .
היותך אם חד הורית אף היא סוגיה המקלה על הילד לעבור לישון לידך.
המצב חולף גם לבד אולם הוא משפיע על נושאי ביטחון והתבגרות ורצוי לבצע הערכה ולגשת לייעוץ או טיפול.
אפשר לגשת ליועצת של בית הספר. יש לדעת שטיפול פסיכולוגי אמור להינתן על ידי הקופות חינם לפי סל הבריאות. ובמידה והקופה ממאנת אפשר לפנות בתלונה למשרד הבריאות.
רצוי מאוד להיעזר באיש מקצוע מאחר ובנושא הזה יש נקודות עיוורות המחייבות הכרה ושינוי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגים של טיפול רגשי לילדחלי23/04/2017
מה ההבדל בין טיפול אצל פסיכולוג קליני לעומת מטפל באומנות?האם יש יתרון האחד על פני השני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל בין מטפלים
ד``ר אליהו סמואל24/04/2017לחלי שלום
ההבדלים גדולים.
ההכשרות שונות. וההתיחסויות אחרות.
יואר כי פסיכולוגים קלינים מפוקחים על ידי משרד הבריאות וכן אגודה מקצועית עם אתיקה . לצער כולם מטפלים באמנות לא מפוקחים וגם הפיקוח של האגודה פחות משמעותי.
לרוב הטיפול באמנות נעשה במקרים קלים יותר- ולרוב מדובר בטיפול הנצרך על ידי משרד החינוך.
לרוב טיפול באמנות ניתן לילדים שהערוץ השפתי דל- אולם אין זה כלל מאחר שפסיכולוג קליני יכול לטפל בהם בכלים דומים.
יש הרבה מרכזי הכשרה למטפלים שאינם מקבלים לשורותיהם מטפלים באמנות עקב הכשרה דלה יותר.
יודגש שאין כללים מוחלטים ויש כמובן יוצאים מהכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מסבירים מוות לילד?רותם23/04/2017
יש לי בן שנתיים וחצי והוא כבר מבין הכל. שבוע הבא יש אזכרה לאבא שלי ואני רוצה לדבר איתו על זה ולהכין אותו לקראת האזכרה אבל אני לא יודעת איך עושים את זה. אשמח לייעוץ בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה על מוות לילד בן שנתיים וחצי
ד``ר אליהו סמואל23/04/2017לרותם שלום
הודעה על מוות מוצגת לילד כאשר הוא שואל או מתעניין. ובאם הוא ישאל ביום האזכרה מה מעשיכם.
יש להסביר לו בשפה פשוטה כפי הבנתו. ובוודאי אם הכיר את הסבא. אפשר לדבר על הייתו בשמים וכדומה וכל משפחה עם האמונות שלה. יש לבחון איך הילד מגיב. אין להפוך זאת לאובססיה. מספיק אזכור - הוא יגלה את המוות גם בהמשך ואז אפשר להמשיך.
יש גם ספרי ילדים קטנים המדברים על מוות . אפשר להתיעץ על ספר המתאים לפעוטות ולקרוא לו את הספר. אפשר לקבל יעוץ על ספר בחנות ספרים גדולה . יתכן אף לשאול גננת.
כל זאת רק אם יסתקרן וישאל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסברת גירושין לילדה בת 3.5שיי22/04/2017
אני פרוד מס חודשים.יש לי בת אחת. פרודתי סילקה אותי מהבית ומאז דצמבר אני גר בבית אחי.מאז העזיבה זכיתי לראות את ביתי בממוצע פעמיים בשבוע.בחודש האחרון פרודתי עם גחמה שלא אראה את הילדה.לא ראיתי אותה על חודש ובינתיים יש החלטה כלשהי שאראה את ביתי כל סוף שבוע ליום שלם.הילדה כבר מבינה שאבא לא גר בבית.אחרי חודש שלא ראיתי אותה אמרתי לה שהייתי בעבודה.וכך כל פרידה מימנה זו הליכה לעבודה.האם זה נכון? האם להגיד את האמת? הילדה פוחדת מחושך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירושין וכיצד להסביר
ד``ר אליהו סמואל23/04/2017לשי שלום
יש לך את כל הזכות לרואת את ביתך. התנאים יקבעו דרך גורמי הרווחה או עורכי הדין.
רצוי לא להעמיס על הילדה פרשנות על נסיבות האירוע ובוודאי לא לדבר בגנות האם. כל הסתה רק תחבל בקשר ובבת.
יש בשוק מספיק ספרים בהם סיפורי ילדים תואמי גיל המדברים על פירוד הורים. אפשר לפנות לחנות ספרים גדולה ולהתיעץ.
הילדה צריכה להבין שלא נעלמת .. ושאתה ממשיך להיות אביה לכל החיים. וזאת המציאות.
יש לבצע את ההסבר בהדרגה ובעיקר כאשר הילדה קשובה ושואלת על כך. רצוי לא לשקר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לספר או לא לספר לאחות?אורטל22/04/2017
שלום, ביתי בת 19 עברה הפלה לפני 8 חודשים, גילי זאת לבד . שכחה לקחת גלולה ונכנסה להריון אני זו שלקחתי אותה לרופא להתאים גלולות)כל החברות שלה יודעו מעניין ההפלה והם אלו שתמכו בה, כשנודע לנו אחרי חודשיים בעלי ואני תמכנו בה מאוד אמרה שלא סיפרה כי לא רצתה לאכזב אותנו.
העיניין הוא-יש לנו עוד 2 ילדים בבית, אחות בת 21 ואח בן 16, הם לא יודעים. בעלי ואני רוצים שביתי תספר לאחותה ושלא תסתיר את זה ממנה. כי לא יכול להיות שכל הסביבה יודעת ואחותה לו. ביתי חוששת לספר לה בגלל שאחותה תשפוט ותבקר אותה ומה גם שלאחותה אין שום ניסיון מיני ולא זוגי. מה הדבר הנכון לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לספר או לא ?
ד``ר אליהו סמואל23/04/2017לאורטל שלום
אין לכך תשובה חד שמעית.
הנערה בוגרת - והיא מחליטה על חייה ועל עולמה האישי. ויש לכבד זאת. וביחס לאחותה היא לבטח תדע מתי לשתף אותה.
אני מציע וללא קשר לשאלת ההודעה לאחות, כי היה חיוני שביתך תעבור התערבות פסיכולוגית קצרה או ארוכה יותר כדי לעבד את האירוע. מדובר בחוויה טרואמטית ורצוי להנמיך את גובה הלהבות או גודל הצלקת. וככל שהדבר יהיה מוקדם יותר כך יוטב.
לדעתי לאחר שתעבד את האירוע היה לה יותר קל להחליט.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נערה שלא מוכנה לטפל בעצמהעע21/04/2017
יש לנו ילדה בת 19 - עם חרדות רבות ובעיות שונות שנים רבות שאינה מוכנה בשום פנים להכיר בבעיותיה ולטפל, החרדות הן חרדות חברתיות, דימוי עצמי נמוך ביותר, הפרעות אכילה - תת משקל, התפרצויות, אובססיות לדברים שונים, זה הגיע למצב שאין לה חברות, היא בקושי מסוגלת להיות במקום עם אנשים שונים, מפחדת וחוששת כמעט מכל דבר ואינה מסוגלת לתפקד כמעט - אנחנו נואשים, במיוחד לאור העובדה שהיא לא מוכנה לשתף פעולה - מה יכולה להיות בעייתה ? איך אנו מתמודדים עם בעיה כזו ? - ניסינו כבר שיטות שונות ודבר לא השתנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רוצה טיפול
ד``ר אליהו סמואל23/04/2017לעע
בגיל 19 - הפתרון אינו פשוט. מתחת לגיל 18 יש אפשרות דרך הליך משפטי של אשפוז דרך שופט. מעל לגיל 18 יש קושי ניכר.
הדרך היא אכזרית. לפנות לגורמי רווחה. להודיע להם שאינכם רוצים להחזיק אותה הבית ולהוציא צוו. ואז היא תצטרך לנהל חייה לבד. ומאחר ואין היא מסוגלת יוחלט על אשפוז.
רצוי להתייעץ על כך טרם המעשה עם פסיכיאטר הבקיא בגיל זה .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי חרדה של ילדה בגיל 4ליאת19/04/2017
היי אשמח להכוונה בנושא
הילדה שלי בשבוע וחצי האחרונים מפחדת מהחושך ומאריה דמיוני כמובן שלדעתה נמצא בבית. בהתחלה היא חחשה ללכת לישון בלילה פחדה מהחושך כי אריב בחדר... עכשיו היא התחילה לפחד מהאריה גם במהלך היום.. ניסיתי לומר לה שהאריה חבר שלנו... או מה יגרום לסלק אותו ? ענתה שלהרביץ לו . הרביצה. ושוב אומרת האריה כאן.. נתנו לה בובהשתשמור עליה בלילה.. גם לא עוזר.. מנורת לילה גם לא עזרה.. רק אור מלא בחדר. שום דבר לא עוזר... מה עושים כדי להעלים את האריה מהבית ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים בילדה בת 4
ד``ר אליהו סמואל22/04/2017לליאת שלום
התופעה שכיחה מאוד.
הגישה שהשתמשת טובה ויעילה. להבנתי משך הזמן והציפיות לשינוי מהיר היו מוגזמות.
יש גם לבדוק אם היו שינויים בסביבתה ואורח חייה - כי יתכן והן הסיבה להופעת הפחדים. הרחקת גורמי הפחדים גם זה חלק מהפתרון המוצע.
הפחדים יחלפו. יש רק להמתין באורח רוח וסבלנות. הגישה צריכה להיות רצופה - וכמובן עם תובנה שהיא תעזור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מכדור סרנדה בגלל תופעות לוואיפרח19/04/2017
בסד
מדובר בנער בן 17 הנגמל באופן הדרגתי מסרנדה בוסובל מאוד מתןפעות לואי קשות מה עושים ? וכמה זמן נמשך הסיוט
בתודה ובברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעת גמילה מסרנדה
ד``ר אליהו סמואל20/04/2017לפרח שלום
זאת תופעה יחסית נדירה מצויה גם בתרופות נוספות מהקבוצה הזאת.
ולכן ההמלצה להפסיק את התרופה בהדרגתיות רבה וביעוץ של רופא.
היא חולפת לאחר מספר שבועות או לפחות דועכת בהדרגה.
יש גם כמה טריקים ... למתן אותה . חשוב להיות במעקב רפואי .
וכמו תמיד בתרופה פסיכיאטרית השלב הכי מכריע של המעקב יהיה בתחילת הטיפול ובהפסקתו - ממש כמו בהטסת מטוס. השלב הקריטי הוא בעליה לשמים ובהנחתה...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נכון או לא נכון לנו להתערבאפרת17/04/2017
שלום רב, ביתי בת 19 חזרה להיות בקשר עם חבר שלה לשעבר...לפני כשנתים וחצי יצאו כ4 חודשים הפרידה בינהם היתה לאור זה שביתי גילתה שהוא חידש את הקשר עם חברתו לשעבר עוד באותו הזמן שהם היו יחד (שאיתה יצא שנה וחצי))הוא חזר לזוגיות עם חברתו....ביתי מאוד נפגעה מהעיניין ..לאחרונה ביתי והוא חזרו להיות בקשר הוא התנצל על מה שעשה לה ולאחרונה הקשר בינהם מתהדק לכיוון חזרה לזוגיות...אני ובעלי מאוד לא מרוצים מהנושא, מה גם שבזמנו ביתי מאוד בכתה ונפגעה ממנו קשות וגם דיברה שהיא לא רוצה לראות אותו יותר ...אומנם עברו שנתיים וחצי האם היא צריכה לשכוח מהפגיעה? האם אכן הוא לא יפגע בה שוב? האם עלינו למנוע את החזרה של ביתי אליו? אתמול בעלי אמר לה חד משמעית שהוא לא רוצה לראות אותו מתקרב אלינו הביתה בכלל...(לבעלי מאוד קשה לסלוח לו על הבגידה / פגיעה בביתנו)מה נכון לנו לעשות אנחנו פוחדים שהיא תפגע שוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות
ד``ר אליהו סמואל19/04/2017לאפרת שלום
אני מבין את דאגתכם - היא הורית.
אבל, בגיל זה היכולת להתערב גם בדברים הנראים לכאורה ראויים מוגבלת. עצתי לא להתערב במישור הבגידה והקשר אלא במישור היותר רחב והלא ישיר לסוגיה. וכך לבחון להיכן נושבת הרוח ועד כמה היא מוכנה לשמוע ולשתף.
אני בטוח שדפוס החלטותיה אינו רק במישור הקשר הזוגי המתואר , אלא גם בתחומים אחרים. וכמובן להציע לה פניה לטיפול במידה ויתגלה הסדק של המצוקה והכישלון , כי יהיה לה קל יותר לדבר על ההתלבטות עם איש זר מזה של הוריה .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 5 מאובחן עם עיכובים מוטוריים קושי בויסות חושיקרן14/04/2017
התקפים שנראים כמו חרדה אך יכולים להתרחש מס פעמים היום ומספרך פעמים בלילה
הבן שלי בן 5
מאובחן עם עיכובים מוטוריים קושי בויסות חושי וריגשי והפרעת קשב
בשלושה שבועות האחרונים יש התקפים של 10-15 שניות שבהם הוא צועק ונראה שלא איתנו
קורה במצב שלכאורה לא ניתן לדעת מה הסיבה וקורה בלילה דקות ספורות אחרי הרדמות ותוך כדי שינה מספר פעמים
רוצה לדעת האם תופעה מסוג זה מוכרת כדי שאוכל לדעת לאן לפנות
בנתיים מנסה לקבוע במכון נויירולוגיית
בבקשה את תשובתכם הדחופה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות וביטויי התנהגות
ד``ר אליהו סמואל19/04/2017קרן
בוודאי שמוכרות - ואף זה שכיח למדי בקונטקסט של הפרעות קשב וריכוז ובעיות התפתחות.
פניה לנוירולוג אינה בהכרח הפיתרון. לפסיכיאטר ילדים ונוער העוסק בגיל זה או לפסיכולוג התפתחותי או חינוכי המכיר גיל זה יש תובנות והכרות קרובה עם התופעה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות של בן מתבגר או סיבה לדאגה?טלי12/04/2017
הבן שלי בן 16 בקושי יוצא מהחדר, לא מתאמץ בלימודים, לא פוגש חברים, רק יושב כל היום עם האוזניות על המיטה ושמוע מוזיקה. אנחנו מנסים לדבר איתו, אבל הוא לא ממש משתף פעולה.
דיברנו עם המחנכת והיא אמרה שאין לו יותר מדי חברים בכיתה ושבהפסקות הוא נשאר בכיתה עם המוזיקה שלו.
אנחנו אובדי עצות, זו התנהגות אופיינית של גיל ההתבגרות וזה יעבור או שאולי זה סממן של דיכאון או בעיה אחרת שיש לו שאנחנו לא יודעים עליה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתבודד
ד``ר אליהו סמואל12/04/2017לטלי שלום
אין מדובר בהתנהגות המאפיינת גיל התבגרות. יש על כך מאמרים לרוב. למרות שבעבר היתה גישה רומנטית על גיל נעורים כגיל של סבל והתבודדות.
ההתנהגות יכולה להצביע על מצב שהוא בטווח הדיכאון. יתכן גם מצבים אחרים.
יש לפנות לאיש מקצוע יתכן גם ללא הנער לקבל הדרכה וגישה לדרך כיצד לפנות אליו . יש למצוא קוו חיובי ומנחם לעובדה שהוא הולך לבית הספר.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיית מחמד כדי ללמד ילדים אחריותרון09/04/2017
לי ולאשתי יש ויכוח עקרוני שאולי אתה תוכל לעזור לנו בו.
יש לנו שלושה ילידים, 12, 9 ו-6 והם מאוד רוצים חיית מחמד. אני חושב שזה רעיון מצוין כי זה ילמד אותם אחריות וחמלה והתחשבות באחר ואשתי חושבת שזה לא באמת נותן את כל הערכים האלה ושאנחנו אלה שבסוף נטפל בבעל החיים.
נשמח לדעתך בעניין וגם אם תוכל להביע את דעתך איזו חיה עדיפה לילדים - כלב או חתול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיית מחמד
ד``ר אליהו סמואל09/04/2017רון
הכל נכון רק שאחריות וחמלה אפשר ללמוד גם במסלולים אחרים. ויתכן ולרעיתך יש את הסיבות שלה לא להחזיק חיית מחמד. יש לכבד גם את רצונה ולהפך.
איני חושב שהויכוח הוא על עקרון חינוכי, אלא שאלה של עימות בזוגיות ולכל אחד הסיבות שלו. וכמו בכל זוגיות יש להתחשב ולבחון גם דרכי בינים. וכמובן לבדוק מה מונע מאשתך להחזיק חיית מחמד בבית ולהיפך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)