מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אח גדול עושה טראומה לאחותוגנדי20/08/2017
הבן הגדול שלי אומר לאחותו שהוא מכשף ועוד כל מיני דברים בסגנון והילדה ממש מפחדת והיא לא מצליחה לישון בלילה. אנחנו לא מצליחים לשכנע אותה שזה לא נכון ולא מצליחים לגרום לו להפסיק עם זה...
מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחדת אחות
ד``ר אליהו סמואל27/08/2017לגנדי שלום
הוא כנראה חפץ לשחק ולקבל ממנה תשומת לב. הוא גם מצא שכך הוא יקבל ממנה תשומת לב.
התגובות שלכם גם משמשות כתיווך לקשר זה. יש להגיד לו שהוא ילד גדול. ואם הוא רוצה לשחק איתה יש שיטות אחרות וגם אולי לתווך קשר ומשחק ביניהם.
יתכן ומספר פגישות עם פסיכולוג או רופא פסיכולוג יעזרו לכם. להבנתי הקופה מחויבת ליעוץ שכזה לפי סל הבריאות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרדת זהויות של תאומיםדניאלה17/08/2017
יש לי תאומים שעולים עכשיו לכיתה א', אני גרה במקום קטן והם יהיו באותה הכיתה גם בשנים הבאות. אני יודעת שחשוב עם תאומים לבצע הפרדה ולתת להם הזדמנות להפריד את הזהויות אבל אני חוששת שבתנאים אלה זה יכול לעכב את התהליך בגלל שאני לא שולטת במה קורה בבית הספר. הייתי שמחה להדרכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרדה בין תאומים
ד``ר אליהו סמואל18/08/2017לדניאלה שלום
אכן תנאים מגבילים. הפתרון צריך להיות יצירתי ותלוי מערכת. רצוי להתיעצות עם היועצת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרדת תאומים ביישוב קטן
ד``ר אליהו סמואל27/08/2017לדניאלה שלום
שאלה מכובדת לגבי ישוב קטן.
יש שיטות שונות המחייבות את בית הספר לגמישות -איני יכול לחייב את ביתה ספר. ולכן רצוי מאוד מהתיעץ עם היועצת או פסיכולוג בית הספר. אני מניח שאתם לא ראשונים שמציגים שאלה מכובדת זאת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחים להתמודד עם הילדלוגי15/08/2017
שלום רב,
אנו משפחה הורים פלוס 3 ילדים . אח בוגר בן 19 , חייל נער בן 15 ונערה בת 13..
היום מתמודדים עם נער בן 15 מרדן שלא מקשיב לקול ההיגיון...אך כדאי שאתן קצת רקע...מדובר בנער מבריק בעל אינטיליגנציה גבוהה תלמיד בכיתת מופ"ת מצטיין החל בשנה האחרונה לאחר ששמן באימוני כושר הראויים להערכה ועשה מהפך מדהים בגופו.בסהכ ילד רציני אמין בתחילת החופש נרשם לעבודה ועבד קשה מאוד בחווה חקלאית בכל הענפים ואף נהנה מכך...יחסינו עברו תהפוכות לאורך השנים...היה מחמל נפשי ילד מצחיק שטיפחתי ובכל מקום קצר מחמאות על יכולותיו ועל אישיותו הכובשת.. בכיתה ה' שלא בטובתו, מחנכת כיתתו הרעיפה תשומת לב חריגה כלפיו והקימה עליו את חבריו לכיתה שגייסו את הוריהם למאבק נגד מחנכת הכיתה ותיפקודה הכללי ובין השאר על העדפותיה הברורות...כך לאחר 4 שנים ביסודי ששמו הלך לפניו והיה ה'נסיך' קיבל מעמד של מנודה ומוחרם. אני אימו פתחתי במערכה חסרת מעצורים בניסיון לעזור לו בכל דרך תקפתי את המערכת באזלת ידה בכיתה ו' התגייסתי לראשת ועד ההורים ויצאתי מגידרי בהפעלת הכיתה בפרויקטים יזומים כאלה ואחרים. מידי יום היה מגיע בטענות כאלה ואחרות. על אלימות על חרם על אלימות מילולית על העלבות על מורים ומורות...כהורה באופן ברור נטיית הלב היא לגונן על ילדך...אך התחלתי לשים לב שגם הוא תורם למצב ויש בו רגישות יתר לכל דבר והעצמה של מצבים אותם מציג בפניי...לאחר שנתיים קשים מנשוא שבעקבות נידויו כל המשפחה נודתה כולל האחות הקטנה(אנו מתגוררים בקהילה קטנה) עלה לחטהב לכיתת מופת שנתנה גושפנקה ליכולות שלו ...כבר שחשבנו שאנו פונים לאופק חדש...שוב החלו להתגלות בקיעים בהתנהלותו החברתית וכדי לקצר ולתמצת אומר שמתחיל קשר וזה מסתיים במפח נפש....עברנו למקום חדש...ביקשתי ממנו שישמור על פרופיל נמוך ולא עברו 10 ימים מבואנו ולאחר שקיבלוהו באהבה ובחפץ לב הוא מגיע לדין ודברים קשה עם המנהיג המקומי ושוב הוא מנודה ומוחרם על ידי כולם. ..
לבני למרות מעלותיו יש אישיות יהירה ופוגענית ולשון משתלחת כשהוא לא מבין למרות נסיונותיי הרבים להסביר לו שהחברה לא מקבלת אנשים שמנפנפים בנוצותיהם כל הזמן....היום לאחר שסיים כיתה ט' בהצטיינות ולאחר שעבד יפה ואנו ההורים התרשמנו כל כך לטובה מדבקותו במטרה למרות הקושי (ילד מפונק שמעולם לא נטל חלק במטלות הבית ...)שבאמת האמנו שהוא נועד לגדולות ושהדרייב שלו להשגת יעדים מוכיח זאת. בתקופה זו קמתי עימו מידי בוקר (6) הכנתי את ארוחותיו המפנקות ואביו הסיעו מידי יום לעבודה ואף החזיר אותו .הקשר ביננו היה כייפי . כמובן שתמכתי במשטר האימונים שלו לכן הייתי צריכה להכין ארוחות מידי יום ובכמויות...עבודה לא קלה...
באחד הימים כשכאב לי לראותו ספון בחדרו הצעתי לו לבוא עימנו לטיול למרות חוסר רצונו בסוף התרצה ונהנה מאוד מאוד .למחרת בהליכותיו הרבות למקרר נשאר עם מקרר פתוח לא מעט זמן והערתי לו על כך יותר נכון נזפתי בו....כאן כבר דרכתי על 'פצע פתוח' הגיב בכעס ונעלם לחדרו...בהמשך היום בעלי ואני התווכחנו על איזה נושא והוא התערב וצידד בבעלי ...אמרנו לו שבשיחות הורים יואיל נא בטובו לא להתערב ואז משום מקום ירה לעברי את פשוט תת רמה אישה תת רמה חזר על כך מספר פעמים. גם אני וגם בעלי הגבנו בכעס...זו הלשון המשתלחת שדובר בה...לפני כחצי שנה במקרה דומה שבו הערתי לו להשאיר מזון לאביו...הוא צרח עליי הלוואי שתמותי ושתשרפי...כמובן שאמירות כגון אלה מייסרות אותי ממש ואני מנתקת קשר עימו ומפסיקה לדבר עימו..כנל גם במקרה האחרון שהודעתי חד משמעית שאני לא מוכנה לעשות ע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם ילד מתבגר
ד``ר אליהו סמואל17/08/2017ללוני שלום
את מיטיבה לתאר את הכאב היום ואת הטעויות בעבר. אין מה לעשות עם העבר חשוב היות להתנהל נכון. הנער מתמרד ויתכן והוא שרוי בדיכאון. הוא מוציא את הכאבים שיש לו על אימו- זה הדבר הקל ביותר.
המצב מורכב ואין להמשיך אותו ברמה הזאת. רצוי לגשת ליעוץ -טיפול. יש להניח שהוא לא ירצה. יש להציע להורים הדרכת הורים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר בית ספר בעיר אחרתשרית14/08/2017
שלום אני אמא לתאומים בני 14 העולים לכיתה ט׳. עברנו עיר וכעת הם צריכים להיכנס לבית ספר חדש, הבעיה היא שהם לא רוצים לעבור בית ספר, וזה מגיע להתפרצויות זעם, בכי, קללות והסתגרות בחדר. איך ניתן לפתור את הבעיה ולהקל עליהם את המעבר? כל מה שאני אומרת לא עוזר ואני אפילו לא מסוגלת לשבת איתם לשיחה כי זה מיד מתפרץ ומידרדר לצעקות שלהם עליי... אני מדברת על שניהם ביחד אבל כל אחד בנפרד לא רוצה לעבור. לציין שאני גרושה והאב עבר לגור לידינו באותה העיר כדי שהילדים יהיו קרובים אליו. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר בית ספר
ד``ר אליהו סמואל17/08/2017לשרית שלום
מדובר בתופעה לא נדירה. מעבר בגיל זה הינו משבר.
יש להיעזר באבא . ראוי היה להכין את הילדים על המעבר. יש להצביע על היתרונות של המעבר. להדגיש אותם.
יש לבדוק מדוע הם מגיבים כך וכל אחד וסיבותיו. ויש סיבות רבות לדאגה.
לגבי חברים -לומר שאפשר להמשיך להיות בקשר עם החברים מבית הספר הקודם. להכיר להם חברים חדשים. להציע פיתויים.
אני גם מניח שההתנהגות הזאת אינה קשורה רק למעבר וכי היתה נטיה לתגובות כאלה כבר מהעבר.
יש להניח שהתגובה תוקל כאשר יגיעו לבית הספר, וזה מתקרב.
אפשר לראות את התגובה כתגובת אבל למעבר - וגם לכבד את הכאב שבמעבר. יתכן ומדובר בתגובה מכופלת ומשולשלת על מעברים ושינויים נוספים שעברו בעבר. אפשר לדבר גם על זה ולהצביע שהמעברים בעבר תרמו להם.
באם תהיה החרפה יש לפנות לאיש מקצוע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך עונים על שאלות על מין?אודליה13/08/2017
הבת שלי בת ה-15 התחילה לשאול אותי כל מיני שאלות על מין שקשורות אלי ספציפית, כמו מתי הייתה הפעם הראשונה שלי ואיך זה היה ועם כמה גברים הייתי. אני מבינה את הסקרנות שלה אבל אני לא מרגישה בנוח לענות לה עליהן בכנות אבל אני גם לא רוצה לשקר לה... איך אני יכולה לענות לה בלי לפרט לה על העבר המיני שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיפור אישי האם לספר לבת
ד``ר אליהו סמואל15/08/2017לאודליה שלום
את צודקת. יש להסביר ולחנך על כך שהמיניות זה דבר פרטי, וכמו שלא מציצים במגע המיני של ההורים כך לא חושפים את העבר המיני של ההורים. זה דבר אישי.
יחד עם זאת אפשר לומר לה שגיל זה מורכב מבחינת החשיפה למיניות. רוב הבנות מקבלות את ההדרכה בבית הספר או דרך שיחה עם חברות וכמובן אמצעי המדיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד חרדתי משינוי בית הספראלה10/08/2017
שלום ד"ר,
הבן שלי עולה לכיתה ז' ולא רק שהוא מתחיל בית ספר חדש לא מזמן עברנו שכונה אז הוא הולך לבית ספר שהוא לא מכיר בו ילדים אחרים והוא מאוד מפחד מזה.
בבית ספר הקודם הוא לא היה בין "המקובלים" אבל היו לו כמה חברים טובים ועכשיו הוא חרד מזה שהוא לא יימצא חברים חדשים, לא משנה מה אני עושה כדי לעודד אותו או לפחות שיהנה מהחופש בינתיים לא עוזר כלום. יש לך עצה בשבילי?, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה ממסגרת חדשה
ד``ר אליהו סמואל13/08/2017לאלה שלום.
יותר נכון לומר שמדובר מחרדה ממעבר למסגרת חדשה. ויש להבין את הקושי האוביקטיבי של המעבר. דבר זה אינו נדיר.
קודם יש לפנות ליועצת ולמחנכת ולבקש את תמיכתן. ואשר לילד יש לתמוך ולומר לו במילים מילות עידוד- לומר שזה אכן נורמלי לדאוג. לספר סיפורים אישיים של עצמך כאשר עברת מסגרת ואיך הכרת חברים חדשים. ושזאת גם הזדמנות. את יכולה להתידד עם אחת האמהות של בני כיתתו ובכך לטווח לו את בנה של ידידתך החדשה. הרי גם את עוברת איתו למסגרת חדשה ותכירי משפחות חדשות. לטווח לו הכרות עם ילדים בשכונה החדשה, לקדם , לעודד. לעודד אותו ללכת לחוג או לצופים ושם הוא יכיר ילדים חדשים. אבל הכל בהדרגה - מדובר כמובן בתהליך. תהליך חשוב , שישקע לכל החיים.
נראה גם שבנך צריך גם עזרה טיפולית להעלות את הערך העצמי שלו ושל כישוריו החברתיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים רבים שמשפיעים על התנהגות הילדviki08/08/2017
שלום רב,
הבן שלי בן שנתיים וחצי. לפני כמה חודשים ילדתי בת נוספת ועברנו דירה, הרבה שינויים לילד בזמן קצר. הגננת מתלוננת שהילד נושך ילדים אחרים. האם יש קשר בין הדברים ואיך אפשר לגרום לו להפסיק?
תודה מראש,
ויקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים מרובים לפעוט
ד``ר אליהו סמואל08/08/2017לויקי שלום
אכן כנראה שזאת הסיבה.
יש להציע לו יותר תשומת לב. לקדם את בגרותו ולעודד את כישוריו ההתפתחותיים. להביע הרבה הערכה ואהבה.
להעניק לו שעות איכות. לגייס לכך גם את האב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשק מיני לילד בן 14נויה06/08/2017
אני יודעת שזה גיל ההתבגרות ושזה דבר טבעי אבל הבן שלי בן 14 מאונן כמה פעמים ביום, מסתגר שעות בחדר או באמבטיה וצופה בפורנו.
אין לנו כוונה להביך אותו אבל אנחנו חושבים שאולי זה קצת מוגזם. וגם אנחנו לא רוצים שילמד על יחסי מין רק מפורנו ואנחנו לא יודעים איך לגשת לנושא. נשמח לעצה מקצועית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוררות מינית רבה מידי
ד``ר אליהו סמואל07/08/2017לנויה שלום
קיימת אפשרות שבנך התמתכר לסרטי פורנו. רצוי לבחון שימת חסימה לרשת. יתכן והוא חווה חוויה לא תואמת גיל. ??
אבל צריך תחליף. יש לעודד את הילד ללכת לחוגי ספורט -או חוגים אחרים. לפתח תחביבים. יש לדחוף אותו לתחליפים התואמים את גילו. פעילות עם האבא באם ימצא קשר משותף?
ועוד ועוד.
ולפעמים זה חולף ככה, כי זה דרכו של גיל ההתבגרות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבות לילה לילדה בת 6יהודית03/08/2017
לפני כמה שבועות הבת שלי בת ה-6 התחילה להרטיב בלילה, זו תופעה חדשה שלא קרתה קודם ואנחנו לא יודעים מה עורר אצלה את זה. איך אפשר לגשת לעניין בלי לעשות מזה משהו טראומתי בשבילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה חדשה בילדה בת 6
ד``ר אליהו סמואל04/08/2017יהודית שלום
התופעה שכיחה ביותר. יש להמתין תקופה של מספר חודשים ולבחון את המצב.
יש להאמין שסבת הרגרסיה תובהר במהלך הזמן. יתכן וקרה משהו בגן -אפשר להתיעץ עם הגננת. ואגב לא תמיד הסיבה נגלת. ואם מדובר בגמילה שהתרחשה לפני מספר חודשים בלבד, אין לנסיגה משמעות טראומטית כלל. אפשר לומר שהגמילה הקודמת לא היתה מלאה.
בכל מקרה יש לעודד גמילה אולם לא בעצמה וחודרנות. יש לכבד את הילדה ולהבהיר לה שהוריה ישמחו לשמוע את קשייה .
הרבה פעמים הדבר מתגלה במהלך משחק תמים עם ההורים.
הרבה פעמים רגרסיה רגשית מתגלה לא רק בהרטבה אלא בצירוף מצבי התנהגות אחרים כמו עצבנות, הסתגרות וכדומה.
בהצלהח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיסוק ילדים בחופש הגדולאסתי01/08/2017
הבן שלי בן 3 והוא יוצא בשבוע הבא לחופש מהגן ואני מאוד חוששת שהוא ישתעמם בבית. תכננו כל מיני פעילויות אבל לא בכל יום וזה עולה הרבה מאוד כסף ואני מפחדת שהוא ישתעמם. מה אפשר לעשות דוקטור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד שישתעמם
ד``ר אליהו סמואל02/08/2017לאסתי שלום
בגיל שלוש אנחנו פחות מדברים לשעמום של מבוגרים אלא בחוסר מעשה - ואז הילד יוצר תעסוקה לעצמו.
ולצורך זה יש לדעת שלהעסיק אין צורך בדברים גדולים ומרגשים. אפשר גם לצרפו לחבר קרוב כאשר את והאם האחרת מתחלפות. סבתות אוהבות ביקורי נכדים. ועוד ועוד.
והעיקר לא לפחד משעמום. ילד צריך בגיל זה לדעת גם כיצד להעסיק את עצמו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקופה קשה של האמא והשפעה על הילדיםדורון30/07/2017
לאשתי יש נטייה לדכאונות, היא הולכת לפסיכולוג ונוטלת כדורים ובגדול היא ממש בסדר. אבל יש לה תקופות שבהן היא מסתגרת והיא מצוברחת. יש לנו תינוק בן 7 חודשים ובת גדולה יותר בת 2.5 וזה מן הסתם משפיע עליהם. הייתי שמח לעצה איך למזער את הנזקים לילדים עד שהם יגדלו ויבינו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות דיכאון לאם
ד``ר אליהו סמואל30/07/2017לדורון שלום
שאלתך חשובה ואף מהותית לחייהן הנפשיים של בנותיך.
מאחר ואתה זקוק לתשובה מכוונת ומדוקדקת - רצוי אולי לבקש מהפסיכולוגית של אשתך לתת לשניכם יעוץ בנושא.
יש פסיכולוגים שלא ירצו לערבב בין הדברים. אז יש לפנות לאיש מקצוע אחר למספר פגישות. רצוי לבצע זאת בליווי אישתך . אתם יחידה אחת- וחיוני שתגבשו אסטרטגיות משותפות בהורות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לילדה יש סיוטים בכל לילהיאיר27/07/2017
הילדה שלי בת 5 כבר ממש מפחדת ללכת לישון כי כל לילה יש לה סיוטים, אם אנחנו מבינים נכון אז זה לא חלום שחוזר על עצמו אלא חלומות שונים. אנחנו עוד מנסים למצוא את המכנה המשותף של החלומות כדי להבין מה מטריד אותה אבל מה אפשר לעשות בינתיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוטים כל לילה
ד``ר אליהו סמואל30/07/2017ליאיר שלום
נראה שהבנת תכני חלום זה הדבר העיקרי החשוב- חשוב לעמוד לצידה ולהרגיע אותה. ולדאוג שסביבתה תהיה נקיה מגורמי לחץ ופחד.
העמידה לצידה של ביתך הינו צעד חשוב לבריאותה הנפשי היום ובעתיד. שכן זה יכול לשמש למודל עבורה כיצד מתמודדים עם חרדות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה מסתובבת עם חברה רעהאיילה25/07/2017
הבת שלי בת 17, חכמה, מוצלחת, טובה בכל מה שהיא עושה. היא הכירה איזה בחור שלומד בבית ספר אחר ומאז היא מסתובבת איתו ועם חברים שלו והיא התחילה להבריז מבית הספר, לא לומדת לבחינות, התחילה לעשן ודברים כאלה. לא משנה מה אנחנו אומרים לה זה לא עוזר. אני מבינה את הצורך שלה "להתמרד" או מה שזה לא יהיה, אבל אני לא רוצה שהתקופה הזו תפגע לה בעתיד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוחדת שזה יפריע
ד``ר אליהו סמואל26/07/2017לאיילה שלום
אפשר להבין את חששותיך.
יש לקוות וגם להאמין שהחינוך שקבלה במהלך השנים יחסן אותה בפני נפילה. המרד היה חייב להגיע - והוא חלק מובנה מגיל זה. חשוב לא להתעמת איתה ורצוי לשדר לה שאת ממשיכה בקשר איתה וממתינה כי תחזור למסלול אותה חינכת אותה. יש לצפות עליה מרחוק ולא להלחיץ אותה. כי זה פשוט לא יעזור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בילד בן 6 על הספקטרום האוטיסטיסילביה אפטה22/07/2017
מחפשת פסיכיאטר ילדים שמתמחה בילדים על הספקטרום האוטיסטי
אשמח להמלצות באזור המרכז
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכיאטר לאוטיזם
ד``ר אליהו סמואל24/07/2017לסילביה שלום
פורום זה אינו מצרכי פרסום של אנשי מקצוע. את יכולה להתקשר אלי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי מוטוריות של ריספרדלסמדר22/07/2017
שלום,
בן 11 מטופל עם ריספרדל עקב טורט.
לאחרונה החלו תנועות שלא דומות לטיקים של טורט, אלא מתבטאות בהבעות פנים ותנועות גפיים משונות (לא קופצניות כמו טיקים).
האם ידוע על תופעות לוואי מוטוריות לריספרדל?
אם רוצים לרדת במינון (בהדרגה), כל כמה זמן מומלץ להוריד מינון? האם לרדת ברבע מג או חצי מג בכל פעם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות תנועה בריספרדל
ד``ר אליהו סמואל24/07/2017לסמדר שלום
את צודקת מצבים כאלה יכולים לנבוע מתופעות לוואי לריספרדל .
ובמצבים כאלה קשה לבצע רפואה אינטרנטית.
לרופא שלך אחריות על הטיפול והוא חייב לכוון אותך- זה חובתו המקצועית.
לפי מה שאת מתארת אני הייתי יורד בהדרגה מתונה של 0.25 אבל זאת לא המלצה גורפת שכן איני מכיר את הילד.
את עלולה לשחרר בעיות אחרות במהלך הירידה ולכן מענה רפואי חיוני ביותר. תירוץ של תורים ארוכים אינו העניין במצב זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)