מידע רפואי
פורומים
- שתלים דנטליים, טיפול שורש
- פדיקור
- לידה בבית, לידה טבעית, לידה פעילה
- יופי
- יוגה, מדיטציה
- פרידות, גירושין, בגידות
- הרניה, שבר, בקע, קילה
- נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי
- צליאק
- מחלות פרקים בילדים, כאבי פרקים
- הנקה, הנקה נכונה
- יעוץ זוגי ודייטינג
- אחרי לידה
- מתיחת פנים וצוואר, הרמת פנים
- חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר ניצן שלזינגר
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.ד"ר אילן בוש
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
- התנהגות אלימה כתגובה רגשיתמירית03/02/2019
אני אם יחידנית, התגרשתי מבעלי כשהבן שלי היה קטן והוא לא נוכח יותר מדי בחיים שלו. הבעיה היא שכשהוא יוצר איתו קשר אז הילד שלי מאוד מתרגש ומצפה לראות אותו, אבל בד"כ זה לא קורה או שהמפגש קצר ומאכזב. מיד לאחר האכזבה מאבא שלו, הילד שלי מתחיל להתנהג באופן אלים, התקפי זעם, טריקת דלתות והשלכת חפצים. אני לא רוצה לנתק לחלוטין את הקשר ביניהם אבל אין ספק שהוא לא מצליח לעבד את הרגשות שלו כדי שהוא יוכל להתמודד עם ההתנהגות חסרת האחריות של אבא שלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיבוד כעסים
ד``ר אליהו סמואל13/02/2019למירית שלום
מסכים, אז יוצא שאת צריכה לעבד את הכעסים עבורו. כאן גם המקום לטיפול רגשי לילד .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה של הילדים לקראת מעברגוני30/01/2019
קנינו דירה בעיר אחרת, היא תהיה מוכנה בקיץ ונעבור אליה לפני תחילת הלימודים של השנה הבאה. יש לנו שני ילדים, אחד בן 5 והשנייה בת 9. איך לעשות להם הכנה נכונה ומתי הזמן המתאים ביותר להתחיל לדבר איתם על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר דירה
ד``ר אליהו סמואל03/02/2019לנוני שלום
המודעות למעבר הוא דבר ראשון וחשוב מעין כמותו.
יש כמה דרכים : עבודות יצירה והכנה של החדר, ביקורים במקום, תכנון החדרים באופן משותף. ביקור במערכת החינוך החדשה, היכרות עם אנשי המקום אם קיימת אפשרות. ועוד ועוד
אבל לרוב הזמן עושה את שלו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 6 וחצי-כיתה א'-שאלהיעל28/01/2019
שלום,
הבת שלי ילדה מתוקה מאוד,היא היתה שנה שעבר בגן שפתי עם קבוצה קטנה של ילדים,החלטנו להעביר אותה לבית ספר רגיל,היא תלמידה טובה,יש לה מוטיבציה והמורה מרוצה,אך יש בעיה עם הילדים,היא לא בטוחה שיש לה חברים וכל הזמן שואלת אתה חבר שלי ,את חברה שלי,אמרתי לה שלא תשאל ושפשוט תדבר ותהיה בחברתם.היא מצד אחד צוחקת ורואים שטוב לה,מצד שני היא אומרת שאין לה חברים,אני מאמינה שהיא כן מדברת עם ילדים,ואני משתדלת שיבואו אליה ושהיא תלך לילדים ,אבל זה לא קשר חברי חזק,מה ניתן לעשות?יש לה חוסר ביטחון מבחינת זה שהיא חוששת שאין לה חברים,מצד שני היא כן מראה ביטחון בבית ספר לפי דברי המורה.מה ניתן לעשות?
מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר ביטחון חברתי
ד``ר אליהו סמואל03/02/2019ליעל שלום
מניח שזה יפחת עם הזמן. המעבר ללא ספק לא היה קל. יש לעודד אותה בהתקשרויות. אולם הערות טכניות עשי כך ולא אחרת לא יעזרו הם רק יכולות להחמיר.
אפשר להציע לה קבוצת טיפול קבוצתית להרחבת התובנות החברתיות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנאות ותחרותיות עם אחים גדוליםיהודית27/01/2019
ילד בן 5 מקנא בכל דבר שהאחים הגדולים שלו עושים והוא מאוד תחרותי איתם בכל דבר, אני חוששת שככה זה גם בגן וזה משפיע על מצבו החברתי. יש מה לעשות כדי לעזור לו להיות שמח בחלקו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחרות
ד``ר אליהו סמואל03/02/2019ליהודית שלום
זה ממש הגיל שהתחרות לובשת תנופה. החינוך אמור ליצר מצבים של גם לי וגם לך. להלל מצבי הצטיינות זה טוב אבל לא תמיד. יש לדעת לעשות זאת באופן שמחלק את ההצלחה.
איני מכיר מתכנת טכנית. יש להכיר את סגנון ההורות שלכם ולעצב על פי הסגנון שלכם.
מדובר בעבודה אישית. אפשר ביעוץ פסיכולוגי או אפילו להתיעץ עם הגננת יש להניח שזה קורה גם שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוכה כשהוא עושה בסיררז24/01/2019
באופן עקרוני הילד כבר גמול מחיתולים אבל הוא בוכה בכל פעם שהוא בשירותים, אלא אם אנחנו מצליחים להסיח לו את הדעת, אבל זו לא התנהגות שאנחנו רוצים לעודד. יש דרך אחרת לעזור לו להתגבר על העניין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה
ד``ר אליהו סמואל03/02/2019לרז שלום
לא ברור מה גילו של הילד. גמילה נוקשה אינה מביאה ברכה.
יש לעודד אותו להתנהגות מתאימה בהצהרה שהוא ילד בוגר. ילד שיכול ומצליח. מדובר בתהליך. יש שעורך זמן ויש שהוא קצר. כל ילד והקצב שלו. אין לזרז תהליכים כי זה פשוט לא יעיל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי זעם לילד בן 3 וחצישחר22/01/2019
בניסיונות גמילה ממוצץ והילד בהתקף זעם כל הזמן. הוא לא נרגע עד שמביאים לו מוצץ. לא מצאנו בינתיים אף שיטה ורופא השיניים אמר לנו להזדרז עם זה כי כבר התחילו בעיות... מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה ממוצץ
ד``ר אליהו סמואל03/02/2019לשחר שלום
לפי מה שידוע לי גמילה ממוצץ חיונית בגיל 5-איני בטוח שהוראת רופא השניים היא כל כך חד משמעית. הילד דורש מוצץ כנראה. אין להיות הורה רובוט ולקיים גמילה בדרכים נוקשה.
יש לעודד את הילד לבגרות ולהיותו ילד גדול. להטיל עליו משימות של ילד גדול- ולעודד במילים את דבר היותו ילד בוגר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי גיל ההתבגרות אמור לעבור?טלי20/01/2019
הבת שלי בת 21, משוחררת מהצבא ועדיין מתנהגת כמו כשהייתה נערה, התקפי זעם, התעלמויות, היעלמויות... זה לא היה אמור לעבור עד עכשיו? איך מתמודדים עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד מתי גיל התבגרות
ד``ר אליהו סמואל21/01/2019לטלי שלום
לא כל גיל התבגרות מתאפיינת בהתקפי זעם מרדנות. לפי התאור מדובר בתכונת אופי. אין ספק שעם הזמן התכונות מתמתנות.
לצורך טיפול ועזרה צריך לקבל את ההסכמה של ביתך. יש לבצע הערכה כוללת ולהציע עזרה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 8 רוצה השגחה במקלחתדגנית15/01/2019
הבן שלי בן ה-12 עדיין רוצה שמישהו יהיה איתו במקלחת, הוא לא מסכים להתקלח אלא אם מישהו נמצא איתו. מה עושים עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו יהיה איתו במקלחת- בן 12
ד``ר אליהו סמואל21/01/2019לדגנית שלום.
לא ברור בן 8 או בן 12.
אם בן 8 אין לדאוג כלל. אם בן 12 וזה הדבר היחיד שהוא דורש יש להמתין וגם התנהגות זאת תחלוף.
יש להעריך בכללית את דאגותיו ומצבו התפקודי. באם פרט למקלחת הכל כשורה אין מה לדאוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 6 עניין החברתילילי31/12/2018
הי ילדה בת 6 העיניין החברתי מאוד מדאיג ומעסיק אותי בץהיא בקבוצת בנות שכשהיא איתן בניפרד זה עובד אבל כהח יחד קצת יןתר מאתגר לה.היום שמעתי אותה אומרת לאחת הבנות "אני אספר לת אבצ אל תיצחקי עלי כמו החבורת הבנות המטופשת הזאת"כטונתה לבנות שהזכרתי למעלה.הדיבור הזה שלה מלחיתץ אותי מאוד !מצד אחד היא ילדה חכמה חריפה ושמחה ומצד שני חברתית ניראה לי מיתמודדת עם הקושי הזה שלא מישתלבת בקבוצה(כם משחקת עם אחרים ואחרות.כל פעם שדבר כזה נאמר מיצידה ליבי נשבר.מרגיש לי שזה משהו די כואב להיתלך איתו .האם אני מגזימה ?מה לומר לה?אני מנסה לא לעשות מיזה עניין וגם אנרתי לה"כפי שאמרת זאת באמת היתנהגות מטופשת"ושתיתעלם ואז זה ישעמם אותן.היא ילדה דרמטית ולכן לא יודעת כמה זה מדןיק(מניחה שיש איזה קשר למציאות לא יודעת אם זה ברמות הללו תודהגן היא קצת "טיפוס"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניין חברתי
ד``ר אליהו סמואל21/01/2019לילי שלום
האמת שלא הבנתי את השגותיך. אבל בכל זאת . נראה שאת מתעסקת בעניין הגובר של ביתך בת השש בנושאים חברתיים.
אכן יש ילדות שמתעסקות בנושא החברתי מאוד. באם אין זה מפריע לתפקודה- אין להתערב. שולי הנורמה רחבים מאוד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שלא מסוגל להגיד לאמירי10/01/2019
הבן שלי, בן 15, לא מסוגל להגיד לא לשום דבר שקשור לאירועים חברתיים. הוא יכול להיות גמור לגמרי והוא יקבל הודעה וייצא שוב, הוא גם שם את החברים בעדיפות על הלימודים ואני מאוד דואגת לו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדפת חברים
ד``ר אליהו סמואל15/01/2019למירי שלום
אין מה לעשות זאת תכונת אופי. שינוי אופי בגיל זה כמעט בלתי אפשרית. את יכולה לספר על ניסיון החיים שלך- כך יעשה גם אישך. ולא יותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד מסרב לדבר עבריתאודליה13/01/2019
אנחנו גרים בחו"ל לשליחות של כמה שנים, כשהגענו הבן שלי היה בן 4, היום הוא בן 8. בבית אנחנו מדברים רק עברית, לאחרונה הילד עושה מרד ולא מוכן לדבר עברית אלא רק בשפת המקום (גרמנית). חשבו לנו שהוא כן ידבר עברית ויקרא בעברית, גם כדי שיוכל לדבר עם המשפחה בארץ וגם כדי שכשנחזור לארץ הוא יוכל להתאקלם. אנחנו מדברים אלין בעברית והוא עונה לנו בחזרה בגרמנית. נוסף על כך, הגרמנית שלו הרבה יותר טובה משלנו ולפעמים אני לא מבינה מה הוא אומר ונראה שהוא נהנה מזה... איך אפשר לדברן אותו לדבר ולקרוא גם בעברית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדבר עברית
ד``ר אליהו סמואל15/01/2019לאודליה שלום
יתכן מאוד שהוא נהנה להכעיס אותכם. אין צורך במלחמות או עימותים. אפשר לומר לו שיבוא היום ועברית תהיה שפתו העיקרית. יש להמשיך לטפטף. אין להתעמת.
אפשר אולי לצייד אותו בספרים יפים עם ציורים בעברית ולקרוא לו אותם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות דימוי גוף אצל ילדהמיכל08/01/2019
לצערי יש לי בעיות דימוי גוף ועוד יותר לצערי אני חושבת שהעברתי את זה לבת שלי ואני רואה אותה מחפשת פגמים ממש כמו שאני עושה. אני רוצה שתאהב את עצמה כמו שהיא אבל איך אני יכולה לעשות את זה מבלי שאני מהווה לה דוגמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימוי גוף
ד``ר אליהו סמואל15/01/2019למיכל שלום
זאת בקשה קשה וגדולה. כפי שנאמר כבר התפוח נושר מתחת לעץ התפוח. קודם את צריכה לעבוד על עצמך ואין ספק שזה יקרין גם על ביתך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריסון התנהגות של ילדההילה06/01/2019
אני ובעלי חושבים שהילדה שלנו, בת ה-11, משחקת יותר מדי במחשב. אנחנו לא נגד השימוש במחשב, נהפוך הוא, אבל היא מזניחה את הלימודים שלה וחוגים אחרים כדי לשבת בסלון ולשחק (כבר הוצאנו לה את המחשב מהחדר). החלטנו שאנחנו שמים לה גבולות ומגבילים את זמן המשחק. אי אפשר לתאר את התגובה שלה לעניין, היא צעקה עלינו ובכלל כמו שלא שמענו אותה אי פעם, מה שרק מראה שעשינו את הבחירה הנכונה, אבל עברו כבר כמה ימים והיא עדיין זועמת וזועפת, מה אפשר לעשות כדי לרסן את ההתנהגות הזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות למחשב
ד``ר אליהו סמואל15/01/2019להילה שלום
זה קרוב לוודאי התמכרות. כמו כל התמכרות צריך הדרגתיות ולתת לה תחליף כל שהוא לחלל שנוצר. הפסקה מוחלטת רק יכולה להגדיל את ההתמרמרות וכישלון הניסיון לחדול .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להסביר לילדה שהיא חולת סוכרתרינת03/01/2019
לבת שלי בת ה-8 אבחנו סוכרת נעורים, היא מבינה שמשהו לא בסדר אבל לא קולטת את כל האיסורים שחלים עליה ועל כל הזריקות והסיכונים ושזה יהיה איתה לכל החיים. היא מאוד מבולבלת וגם אנחנו. איך מסבירים לה בצורה שהיא תבין אבל לא באופן טראומתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להסביר מחלת סכרת
ד``ר אליהו סמואל04/01/2019לרינת שלום
למזלך קיימת יחידת סכרת בה את מטופלת. בכל מרכז רפואי אנדוקריני יש עובדות סוציאליות שזה תפקידן להסביר לילדים ולהוריהם את משמעות המחלה.
יש לדעת כי קיימת עמותה שדרכה את יכולה לפגוש בהורים שעברו דרך דומה ולהתייעץ איתם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פינוק כפיצוי יתר על גרושיןסמדר30/12/2018
הגרוש שלי בקשר עם הילדים אבל רואה אותם לעתים רחוקות יחסית. בכל פעם שהוא פוגש אותם הוא מביא להם מתנות מוגזמות, מיותר לציין שהוא לא מתייעץ איתי לפני ולא עוזר שדיברתי איתו על זה כמה פעמים. אני מבינה את המניע שלו, פיצוי יתר ורגשות אשם, אבל הילדים נעשים מפונקים ודורשים ממני מתנות באותו סדר גודל ובאותה התדירות. לא זו הדרך שבה אני רוצה לחנך את הילדים שלי, וכמובן שאני יוצאת הרעה, אבל זה לא מהות העניין. אשמח לעצה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתנות כפיצוי
ד``ר אליהו סמואל04/01/2019לסמדר שלום
את אולי צריכה להבהיר לגרוש. שיש דרכים אחרות להתמודד עם רגשי האשמה. גם מתנות בשלב מסוים מפסיקות לפתות.
אני מניח שהילדה תדע להפריד בין מתנות יפות ובין קשר רגשי מספק ואוהב ורצוף.
העניין תלוי גיל.
בכל מקרה מלחמה לא תועיל כאן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?