פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת ה- 12 אובחנה כסובלת מ- OCD
    ליאת
    02/06/2019

היי ד"ר סמואל,
    בתי בת ה- 12 אובחנה כסובלת מ- OCD. האם מומלץ לקחת פרוזק לטיפול?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת ה- 12 אובחנה כסובלת מ- OCD

הוספת תגובה

תמונה

• לקיחת פרוזק

ד``ר אליהו סמואל
    09/06/2019

לליאת שלום

החלטה קשורה לשיקול דעת הרופא. היא תלויה בעוצמת הסבל וברמת קשיי התפקוד.
    תמיד נעדיף טיפול בשיחות- ובמידה והטיפול בשיחות לא יוכיח עצמו ערוץ התרופות ישמש כאלטרנטיבה.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• נטילת ריטלין והתקפי חרדה
    קטיה
    05/06/2019

היי ד"ר,
    בני בן ה- 12 סובל מ- ADD ונוטל ריטלין.
    לאחרונה סובל מהתקפי חרדה.
    האם לקיחת ריטלין עלולה להגביר חרדות?

לקביעת תור
    סגירה
    נטילת ריטלין והתקפי חרדה

הוספת תגובה

תמונה

• ריטלין וחרדות

ד``ר אליהו סמואל
    09/06/2019

לקטיה שלום

החלטה היא החלטה קלינית של הרופא המטפל אין על כך תשובה מוחלטת.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• האם קיים כדור פלא?
    דניאל
    09/06/2019

1. רציתי לשמוע את דעתך לגבי חומצת האמינו טריפוטפן. ממה שקראתי מדובר על חומר חימי שמומר ישירות לסרוטונין, ניורטרנסמיטור המרגיע את הנפש וגורם להרגיש יותר טוב כמעט בלי תופעות לוואי. בעצם גורם לגוף להגביר את יצור הסרוטונין במוח. ואילו התרופות הפסיכיאטירות שכולנו מכירים , למעשה מאריכים את אורך חיי הסרוטונין. ורציתי לדעת למה פסיכיאטרים פחות נוטים להמליץ על התוסף הזה (טריפוטפן) ונוטים ישר להמליץ על ה SSRI שרק שומר על הסרוטונין הקיים ועם תופעות לוואי?
    2. אני כרגע לוקח 20 מ"ג סרוקסט ורציתי לדעת אם ניתן לקחת תוך כדי את תוסף התזונה טריפוטפן או שזה עלום לגרום לסינגרה שלילית כמו תסמונת סורטונין?
    3. לפי מה שהבנתי מומלץ לקחת את הסרקוסט דווקא בבוקר אחרי אוכל. ורציתי לדעת מה הסיבה והאם ניתן לקחת את הסרוקסט בערב?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    האם קיים כדור פלא?

הוספת תגובה

תמונה

• רעיונות לגבי תרופות

ד``ר אליהו סמואל
    09/06/2019

לדניאל שלום

1. טריפטופן היא חומצה אמינית המצויה במזון- החומר עובר גלגולים שונים בגוף ולכן אין הוא יכול להשפיע על הרצפטורים, אולי ברבות שנים ימצאו דרכים לשנות את הפירוק שלו.
    2. לא ידוע לי מה השפעת הטריפטופן על סרוקסט. שאל את הרופא שלך אולי הוא יודע.
    3.יש לבדור לגביה סרוקסט האם הוא מרדים או מעורר. אם הוא מרדים אפשר לקחת אותו בערב. עם הוא מעורר לא רצוי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• נטילת התרופה פוקלין XR וחרדות
    ריטה
    26/05/2019

היי ד"ר סמואל,
    בני בן ה- 9.5 החל ליטול תרופה בשם פוקלין XR.
    האם קיים קשר בין נטילת התרופה פוקלין XR לבין עליה בכמות ועוצמת חרדות?

הוספת תגובה

תמונה

• עליית חרדות תחת פוקלין

ד``ר אליהו סמואל
    27/05/2019

לריטה שלום

התשובה חיובית.

חסימת הערוץ של הקשב והתנועתיות עלולה להבליט את סוגיית החרדות. ויש פרשנויות אחרות ביולוגיות.

בכל מקרה אם מדובר בעוצמה רבה יש לבחון שינוי התרופה. אחרי הכל הפוקלין אינו אחר מאשר הריטלין בצורה אחרת. ולכל קבוצה זאת אותן תכונות. זאת כמובן אפשרות ואפשר לנסות תרכובת אחרת.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בת 4 מאוד אלימה בגן
    תמי
    21/05/2019

ד"ר סמואל שלום,
    הבת שלי בת 4. היא ילדה מאוד שמחה וחברותית. בבית היא מתנהגת נפלא ורגועה.
    בחודשיים האחרונים היא החלה להיות אלימה בגן.
    היא כל הזמן נושכת ילדים , צובטת להם את הפנים , מרביצה עם כל חפץ שמגיע לידיה.
    הגננת פנתה אליי ואמרה שהיא חושבת שלילדה יש בעיית ויסות חושי ושאלך לבדוק .
    אני לא יודעת למה היא מתנהגת ככה ומה עלי לעשות כדי שתפסיק להיות אלימה.
    אשמח לקבל את חוות דעתך בעניין.

לקביעת תור
    סגירה
    בת 4 מאוד אלימה בגן

הוספת תגובה

תמונה

• בעייה בחודשיים האחרונים

ד``ר אליהו סמואל
    27/05/2019

לתמי שלום

1. מדובר אחרי הכל רק בגן ורק בחודשיים האחרונים אז בעיית ויסות חושים אינה הסיבה בוודאי.
    2. קרוב לוודאי מדובר במשהו שלילי שחוותה בגן. יש לדבר איתה ולבחון דרך משחקיה מה קרה לה. ובזהירות אפשר לשחק איתה את הגן ולבחון דרך המשחק את הנושאים בהם היא מתעניינת וחוקרת.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ילד בן 12 ונדודי שינה
    לילך
    19/05/2019

היי ד"ר סמואל,
    הילד שלי בן 12. בשבועיים האחרונים יש לו נדודי שינה, ובלילות רבים הוא לא מצליח להירדם כלל.
    ניסיתי לדבר איתו על זה, אך הוא לא יודע להסביר למה זה קורה לו ולא נראה כאילו משהו מטריד אותו. אני מפחדת שזה מצביע על משהו. ושאולי משהו כן מטריד אותו.
    איך ניתן לגלות זאת ולסייע לו להתגבר על כך?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 12 ונדודי שינה

הוספת תגובה

תמונה

• קשיי שינה שבועיים

ד``ר אליהו סמואל
    27/05/2019

לילך שלום

מדובר בתקופה קצרה, יתכן ובאמת משהו מטריד אותו. אפשר לנחש אותו או לדבר על ליבו. בכל מקרה יש להכין תנאי שינה טובים- לגרום לעייפותו טרם ההרדמות.

ואין לשלול מתן תרופה להרדמות לפרק זמן קצר של עד 3 שבועות כדי לחתוך את ההרגל המסתמן.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• גירושים וילד בן 7.5
    אורנה
    14/05/2019

ד"ר סמואל שלום,
    בעלי ואני מתגרשים.
    ספירנו על כך לבני הקטן בעדינות לפני מספר ימים.
    מאז, בני בן ה- 7.5 בקושי מדבר, מאוד מרוחק, שקט אבל מרגיש כאילו מבעבע מבפנים.
    ניסיתי לדבר איתו אך הוא לא ממש מגיב לשאלותיי.
    יותר בקצרה. כן, לא ושום דבר מעבר.
    אני מאוד מודאגת.
    איך ניתן לגרום לו לדבר על רגשותיו?

לקביעת תור
    סגירה
    גירושים וילד בן 7.5

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה לגירושים

ד``ר אליהו סמואל
    17/05/2019

לאורנה שלום

אכן תגובה מצערת ולא קלה. לרוב זה חולף. חשוב לפנות לפסיכולוג--ית לצורך יעוץ והתערבות. אין פתרונות קסם.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ילד בן 9 וחבר דמיוני
    סיגי
    07/05/2019

ד"ר סמואל שלום,
    לבן שלי יש חבר דמיוני מגיל מאוד צעיר. פעם זה היה ממש חמוד. אבל היום הוא בן 9 ועדיין חובק את החבר הדמיוני שלו.
    האם זה לא גיל מאוחר לחבר דמיוני? האם זה מעיד על משהו/ קושי מסוים?
    מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 9 וחבר דמיוני

הוספת תגובה

תמונה

• חבר דימיוני

ד``ר אליהו סמואל
    17/05/2019

לסיני שלום

לרוב זה לא מעיד על כל פגע או בעיה- אנו רואים זאת ביכולת יצירתית נפלאה. אבל הדבר נשפט גם מסוגיות התנהגות כלליות.
    החבר הדימיוני זה לא מה שהופך את הקערה על פיה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בני משחק בצעצועים שאינם תואמים את מגדרו
    מירי
    02/05/2019

היי ד"ר סמואל,
    הבן שלי בן 7.5, וסובל מ- ADHD.
    הוא משחק לרוב בברביות ובמשחקים שיותר מתאימים לבנות.
    האם הבחירה לשחק בצעצועים שאינם תואמים את מגדרו מעידה משהו על נטייתו המינית?

הוספת תגובה

תמונה

• משחקי בנות

ד``ר אליהו סמואל
    05/05/2019

למירי שלום

שאלה מצוינת שנבדקה מחקרית לא מעט.
    ראשית אין קשר להפרעת קשב.
    הנושא המגדרי העתידי לרוב אינו בהכרח מתחבר לתופעה.
    אולם יש סיכוי יתר לכך, ואין אנו יכולים לנבא.
    לכן ההמלצה כי הילד יגדיל את שעות המשחק והאיכות עם אביו או איש מהמגדר הזכרי. ישחק איתו משחקי בנים. אין להעיר במודעות לשנות אופי משחק- זה רק יכול להחמיר.

רצוי גם להתיע עם איש מקצוע .

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• עייפות קשה מלקיחת כדור
    sada
    29/04/2019

1. עברתי בהמלצת הרופא מציפרלקס לסרוקסט.
    התחלתי עם מינון של 10 מ"ג סרוקסט וביום הרביעי מאז התחלת לקיחת הכדור אני מרגיש עייפות קשה. ממה שהבנתי זה תופעת לוואי שידועה בכדור הזה. מהניסיון שלך זה תופעת לוואי שאמורה לעבור תוך כמה ימים או משהו שנשאר?
    2. עוד כמה ימים אני עובר מ10 ל20 מג סרוקסט. האם העייפות בהכרח אמורה לגבור? האם בעליית המינון צפויות להיות תוספת שת תופעות לוואי חדשות או קשות יותר?

לקביעת תור
    סגירה
    עייפות קשה מלקיחת כדור

הוספת תגובה

תמונה

• תופעות לוואי

ד``ר אליהו סמואל
    05/05/2019

לשדה שלום

הפורום מיועד לילדים ונוער ולא למבוגרים.
    התופעה שאתה מדבר בהחלט צפויה. דרגתה ואיפנונה היא עניין אינדבידואלי ולא ניתן לצפות אותה. לרוב היא הדומיננטית.
    לרוב היא חולפת.
    אנחנו בעידן האינטרנט אלם יש לדעת שקשר מטופל רופא חשוב ביותר להצלחה הטיפולית. ולכן אני מעודד פניה ישירה ללרופא ושיחה איתו על התגובות. הרופא אינו חנווני של תרופות. הוא אמור להיות גם פסיכולוג ואיש אמון ביחס לכל שאלה והתיחסות לטיפול שהוא רשם. לקשר זה גם ערך טיפולי לא יסולא מפז.

לכן אני שולח אותך למטפל להמשך דיון והתיעצות. בריחה לכל מיני פורומים גם תפחית את ערך הטיפול והשפעתו.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• לקיחת כדור סרוקסט- בירור
    דניאל
    29/04/2019

אני לקחתי כמה שנים 20 מ"ג ציפרלקס ובהמלצת הרופא עובר ל20 מ"ג סרוקסט.
    1. מהניסיון שלך, אני כרגע לוקח 10 מ"ג סרוקסט ועוד כמה ימים עובר ל20. האם בהכרח זה אומר שב20 התופעות לוואי יחמירו והאם צפויות תופעות לוואי נוספות בעליית המינון?
    2. הבנתי שמומלץ לקחת את הסוקרסט לאחר ארוחת הבוקר. ורציתי לדעת מה הסיבה שזה מומלץ לקחת דווקא בבוקר והאם אפשרי לקחת בערב?
    3. מבחינת זמן. האם זה קריטי לקחת את הכדור בשעה קבועה...מה המסגרת של ההפרש שעות שניתן לקחת כל יום את הכדור. אני מתכוון שאי אפשר לקחת בשעה קבוה בדיוק, האם הפרש של שעה, שעתיים זה בסדר? כלומר לקחת כל יום את הכדור בין השעות 9-11 בבוקר?
    4. האם סרוקסט נחשב בהכרח לכדור מרדים או מעורר?
    תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    לקיחת כדור סרוקסט- בירור

הוספת תגובה

תמונה

• תופעות של סרוקסט

ד``ר אליהו סמואל
    05/05/2019

לדניאל שלום

הפורום מיועד לילדים ונוער ומשאלתך אני מניח שאתה בוגר.
    שאלותך מעידות שאת מעוד ער ומודע לטיפול.
    בפורום זה אני מאמין ומעודד לשלב טיפול בתרופה ובשיחות. טיפול רק בתרופות פחות מיועד לילדים ונוער.
    מאחר שהשאלות אינן קריטיות ארשה לעצמי לא לענות. חיוני כי תהיה בקשר עם הרופא שלך ותשאל אותו את כל השאלות - קשר מטופל רופא חיוני ביותר גם מבחינת השפעת הטיפול. העלאת מינון מחייבת הערכה תכופה לבדוק את התופעות. בהחלט יכולות לצוף תופעות חדשות. אז בביקור הקרוב אצל הרופא תשאל את השאלות.
    לידיעה לא רק הכימיה חשובה גם הקשר עם נותן הטיפול נכלל בין גורמי ההשפעה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ילד בן 8.5 שלוקח כסף מהארנק
    נעמה
    28/04/2019

היי ד"ר סמואל,
    בזמן האחרון שמתי לב שחסר לי כסף בארנק.
    לפני כמה ימים ראיתי שהילד שלי בן ה-8.5 לקח לי כסף מהארנק ללא רשות. הייתי בהלם ולא ידעתי איך להגיב.
    מה הפעולות שעליי לנקוט ואיך מפסיקים את זה?

הוספת תגובה

תמונה

• גניבה-או לקיחה

ד``ר אליהו סמואל
    05/05/2019

לנעמה שלום

יש לדעת האם הלקיחה היא תלונה בודדת או שהיא באה עם עוד תלונות התנהגות אחרות. וזה קריטי. שכן מדובר בגישות שונות.
    לרוב יש לבדוק את הצרכים של הילד - ובכלל זה צרכים רגשיים ולאו דווקא חומריים. בדיקה זאת אינה יכולה הלתבצע בערוץ הדיגיטאלי ויש לערוך הערכה אבחונית מקובלת.
    כמובן שגישה חינוכית חיונית עימות עם התופעה אולם לא באופן נוקשה. אולי הוא זקוק לדמי כיס? ועוד ועוד.

פיתרון והתמודדות מוקדמים יקדימו רפואה למכה. ורצוי לא לדחות.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בתי בת ה-13 וסטריליות יתר
    כרמית
    21/04/2019

שלום ד"ר סמואל,
    חג חירות שמח!!! :)
    בזמן האחרון בתי בת ה- 13 מתנהגת באופן שונה מהרגיל.
    היא שוטפת את הידיים והפנים פעמים רבות במהלך היום. היא לא משתמשת במגבת לניגוב, אלא פשוט מניחה להם להתייבש לבדם. ולפני יומיים, היא החלה במנהג חדש: בכל פעם שהיא רוצה לשתות, היא שוטפת כוס שהיא כבר נקייה, וגם אם מדובר בכוס חד פעמית- היא עדיין שוטפת ורק אז שותה.
    ניסיתי לדבר על העניין איתה בעדינות
    אך זה לא עוזר.
    האם זה מעיד על משהו? האם אני צריכה לחשוש?
    איך אני יכולה לעזור לה?

לקביעת תור
    סגירה
    בתי בת ה-13 וסטריליות יתר

הוספת תגובה

תמונה

• סטריליות מה לעשות?

ד``ר אליהו סמואל
    27/04/2019

לכרמית שלום

בשפה הרפואית קוראים לזה כפייתיות. יש לפנות לפסיכיאטר ילדים שיבחן עד כמה הדבר מכביד. יש טיפולים שונים. יש קודם כל לבצע הערכה ולאחר להציע את הטיפול.
    יש לדעת שהדבר ניתן לטיפול בהצלחה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הבת שלי ופחד ממזרקים
    דקלה
    17/04/2019

שלום ד"ר סמואל,
    הילדה שלי בת 9.5.
    היא ממש אבל ממש מפחדת ממזרקים.
    היא לא מוכנה לשמוע על בדיקות דם.
    איך אני יכולה לעזור לה להתגבר על הפחד הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    הבת שלי ופחד ממזרקים

הוספת תגובה

תמונה

• פחד ממזרקים

ד``ר אליהו סמואל
    27/04/2019

לדקלה שלום

יש שיטות שונות. רצוי לבצע את הדבר באופן מעשי בתיווך האחות שעובדת בקופת החולים. יש לפנות אליה לעזרה.
    צריך סבלנות ובסוף הדבר יצליח.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ילדה בת 15 ודימוי עצמי
    שילה
    15/04/2019

שלום ד"ר,
    הבת שלי בת 15. היא לא מוכנה להצטלם כי היא לא אוהבת את איך שהיא יוצאת בתמונות. לא אוהבת לקנות בגדים, ואם כן, אז רק בגדים ענקיים שמכסים את גופה הרזה.
    ממש מרגיש לי שהדימוי העצמי שלה הולך ונעלם.
    אני ממש מודאגת.
    איך אפשר לדבר איתה על זה? איך אפשר לעזור לה?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 15 ודימוי עצמי

הוספת תגובה

תמונה

• בעיות דימוי

ד``ר אליהו סמואל
    15/04/2019

לשילה שלום

יש לבדוק שאין לה הפרעת אכילה כלומר היא אוכלת בצורה סבירה ושיש לה מחזור קבוע. יש לבחון האם לא מדובר מאנורקסיה .
    אם אין הדבר כך יש לקוות שהתופעה תתמתן. יש להניח שבשיחה לא ביקורתית ניתן לדבר על כך. אם את לחוצה יהיה קושי לדבר איתה ואז רצוי להתייעץ עם איש מקצוע כדי לקבל פרופורציה על מצבה ולהפחית את הלחץ שלך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה