מידע רפואי
פורומים
- שתלים דנטליים, טיפול שורש
- פדיקור
- לידה בבית, לידה טבעית, לידה פעילה
- יופי
- יוגה, מדיטציה
- פרידות, גירושין, בגידות
- הרניה, שבר, בקע, קילה
- נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי
- צליאק
- מחלות פרקים בילדים, כאבי פרקים
- הנקה, הנקה נכונה
- יעוץ זוגי ודייטינג
- אחרי לידה
- מתיחת פנים וצוואר, הרמת פנים
- חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר ניצן שלזינגר
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.ד"ר אילן בוש
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
- בני בן ה- 9.5 סובל מ- OCDשולי11/04/2019
ד"ר סמואל בבקשה עזרתך!
בני בן ה- 9.5 סובל מ- OCD.
הוא מקבל פרוקסטין 20 מ"ג.
בשבועיים האחרונים סובל מסחרחורות ומירידה במצב הרוח, התיאבון ושמחת החיים.
זה ממש ממש מדאיג אותי!!
מה אפשר לעשות?
אנא עזרתך- אני ממש בלחץ עליו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של התרופה
ד``ר אליהו סמואל15/04/2019לשולי שלום
קרוב לוודאי תופעת לוואי. יש לחוזר לרופא המטפל ולהתיעץ איתו. המצב חולף לאחר הפסקת התרופה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התי בת ה- 7 לא מצליחה לבלוע ריטליןאספה04/04/2019
הבת שלי בת ה- 7 לא מצליחה לבלוע את כדור הריטלין.
האם ניתן לרסק לה את הכדור כדי להקל עליה בהליך הבליעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריסוק כדור ריטלין
ד``ר אליהו סמואל09/04/2019לאספה שלום
הטענה שההשפעה פוחתת בריסוק. כמה היא פוחתת זה משתנה. אולם יש טיפול בריטלין LA הניתן להמסה במים. יש להתיעץ עם הרופא המטפל לגבי אפשרויות ואלטרנטיבות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבן הגדול גורר את האח הקטןדורה07/04/2019
יש לי שני בנים.
האחד בן 15 והשני בן 7.
הגדול שלי מדבר לא יפה, מזלזל בסביבה שלו ומתנהג כמו טינאייג'ר לתפארת. הבעיה היא שהוא גורר אחריו את אחיו הקטן- שרואה בו מודל לחיקוי. הוא מחקה את ההתנהגות שלו והחל להיות חוצפן, מזלזל ולא ממושמע.
איך אפשר להעמיד את שניהם במקום?
זה כבר ממש מתסכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדול גורר קטן
ד``ר אליהו סמואל09/04/2019לדורה שלום
התיאור גרירה אינו בהכרח התיאור היחידי האפשרי. יתכן כי האווירה בבית קשה נוכח ההתנהלות של הבכור וזה יוצר את האווירה קשה, מלחיצה ומדביקה. יש לבדוק כיצד לשנות אווירה בבית זה יותר פרקטי. רצוי להתיעץ עם איש מקצוע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני נוער והתפרצויות זעםאבנר02/04/2019
כיצד מתמודדים עם התפרצויות זעם בקרב בני נוער?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצות זעם בבני נוער
ד``ר אליהו סמואל09/04/2019לאבנר שלום
יש שיטות שונות - זאת תורה בזכות עצמה. לרוב שילוב תרופה ושיטות ניהול התנהגותי .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת אישיות גבולית ותרופותאורנה31/03/2019
אילו תרופות משמשות לטיפול בהפרעת אישיות גבולית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות לאישיות גבולית
ד``ר אליהו סמואל09/04/2019לאורנה שלום
אין תרופה ספציפית - הטיפול מתבסס בסימפטום- דיכאון או חרדה או מצב פסיכוטי חולף. לפעמים שילוב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקרה קשה של פוסט טראומה?זיוה25/03/2019
הבן שלי מצא את סבתו ללא רוח חיים במפתיע ומאז לא מאוד שקט ולא ממש מתקשר.
אני ממש דואגת.
איך אני יכולה לעזור לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טראומה לילד
ד``ר אליהו סמואל31/03/2019לזיוה שלום
אכן טראומה. השאלה גם מה גילו.
הגישה תלויה בגיל ובבשלות התפתחותית.
אפשר לפנות למספר פגישות עם פסיכולוגית ואף לפנות ליועצת של בית הספר לקבל ממנה הכוונה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת ה- 6 מסרבת להתקלחמאי27/03/2019
בתי בת ה- 6 מסרבת להתקלח ועושה לי את המוות לגבי זה. האם זו תקופה חולפת או שזה משהו שדורש טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסרבת להתקלח
ד``ר אליהו סמואל31/03/2019למאי שלום
רוב המצבים חולפים. יש להתיחס ברכות אולם לא באדישות.
לחתור להבין את הסיבה. בכל מקרה לרוב זה חולף
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעזרה אני מתוסכלת מרב דעותאילנית אטיאס19/03/2019
היי שמי אילנית בת 40 אם חד הורית לליאל ואלעד.
לבני אלעד בן בשש ותשעה חודשים החלו בחודשים האחרונים ( כיתה א) התנהגות בלתי מובנת !!!
הוא יוצא מהכיתה ולא חוזר שעות לכיתה כשנשאל למה עונה כי הוא לא יודע !
הוא מבקש להתפנות ולא חוזר בזמן הטיול שהוא יוצר לעצמו הוא מטפס על גדרות קופץ משולחן לשולחן מטפס על ברזיות ועוד כאשר ניגשים אליו על מנת לבקש מימנו לחזור לכיתה : מוציא לשון לא מתייחס ולפעמים צועק דיי!!!
ההתנהגויות האלה הן לא משהו שהיו קיימים בעבר!!!
כן בשנה האחרונה בגן חובה היה לו הרבה רגעים שבהם אם לא היה נכון לו להשתתף נתנו לו להתעסק בענינו ולא להיות חלק !!!
ניתן לציין שמבחינה דידקתית הוא פשוט אלוף חכם ומבין כל סיטואציה אך כאשר הוא צריך לשתף את מה שהוא חווה הוא לא מוצא את המילים !!!
אני עובדת עצות מה צריך לעשות ????
כל יום מוצאים אותי מהעבודה על מנת ליידע שלא נכנס לשיעורים וכשקוראים לו הוא בורח והוא לא מוכן להקשיב וזה כלל לא משנה לו האם זו המנהלת המורה או הסטודנט שעוסקת בכיתה הוא פשוט בשלו .
מבחינת בית ספר זה לא יכול להמשך היות והם טוענים שהוא מסכן את עצמו !!!
שאלתי היא : איך לגשת לילד על מנת להבין את שורש הבעיה כאשר כל הזמן עונה שלא זוכר ו/או לא יודע !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות התנהגות
ד``ר אליהו סמואל24/03/2019לאמא אילנית שלום
חשוב למחוק את התמונה שכן אין הדבר אתי לצרף תמונה של ילד לפורום.
יש לך ילד חמוד ראשית לכל.
לצורך הבנה יש לפנות לפסיכיאטר ילדים ונוער לצורך אבחון והערכה מדובר במצב מורכב המחייב הכרת אישית. יש לדעת שיש לנושא פיתרון. וככל שתקדימי כך יוטב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבת סובלת ממצבי רוח קיצונייםשרית21/03/2019
הבת שלי סובלת ממצבי רוח משתנים וקיצוניים.
יש לי חשד שאולי מדובר במאניה דיפרסיה, אך אני אדם פשוט ולא בעלת סמכות לאבחן.
אני מאוד חוששת לה.
מהן דרכי האבחון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצבי רוח
ד``ר אליהו סמואל24/03/2019לשרית שלום
פסיכיאטר ילדים ונוער מכיר את התסמינים הנלווים ויבדוק את התופעות האם אכן הפרעה דו קטבית. יש לבדוק גם אספקט גנטי כמובן.
אין להיבהל יש דרגות שונות למצב. מצב זה גם שכיח ומאפיין גיל התבגרות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס+למיקטל - שאלהאוהד23/03/2019
שלום
אני לוקח כבר 8 חודשים ציפרלקס 20 מג, ולפני חודשיים הפסיכיאטר הוסיף לי למיקטל (כרגע אני על מינון 100 מג ביום)
ובנוסף לוקח בונדרומין כדי להרדם
מדי פעם יש לי כל מיני תופעות לוואי כמו עייפות / בחילות / כאב ראש /
ראיה מטושטשת / חוסר חשק לעשות דברים / התקפי בכי / לחצים מוגברים
השאלה שלי- האם יש לי אפשרות במשך תקופה כלשהי לנסות לא לקחת את הציפרלקס , ולקחת רק את הלמיקטל ?
נניח במשך שבועיים-שלוש לקחת רק למיקטל בלי הציפרלקס ?
ואז לראות איך אני מרגיש עם זה..
האם ההרגשה תהיה יותר טובה, פחות תופעות לוואי וכו׳
או שזה מסוכן להפסיק את הציפרלקס ככה במכה והאם יהיה קשה לחזןר לציפרלקס או ששוב ייקח חודש עד שהציפרלקס יתחיל לעבוד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי תרופות
ד``ר אליהו סמואל24/03/2019לאוהד שלום
פורום זה מיועד להורים ולנערים בוגרים. שינוי בתרופות שאתה מציין ובמינונים שלהם חייב להיות בעצה אחת עם הרופא המטפל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינה לילד בן 10משה17/03/2019
הבן שלי בכיתה ה', טוב בלימודים, מקובל חברתית, ילד אדיב ונינוח שמספר כשדברים מציקים לו. כבר כמה שבועות שיש לו בעיות שינה, לא מצליח להירדם עד שעות מאוד מאוחרות. הוא אומר ששום דבר לא מטריד אותו ונראה שביום יום הוא באמת מתנהל כרגיל. ממה עוד זה יכול לנבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שינה.
ד``ר אליהו סמואל24/03/2019למשה שלום
באם הדבר אינו נובע ממוטרדות אפשר לפנות לרופא נוירולוג המבין בבעיות שינה והדבר יבדק עם המלצה בצידה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים לא מוכן להיכנס לאוטומיטל12/03/2019
החלפתי אוטו ומאז הבן שלי בן השנתיים לא מוכן להיכנס לרכב, עושה סצנות ובוכה כל הנסיעה. אני מבינה שקשה לו עם השינוי אולי הצבע והריח והכל, אבל מה אני יכולה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי להיכנס לרכב
ד``ר אליהו סמואל17/03/2019למיטל שלום
אכן את צודקת כנראה תלוי בגיל של הילד.
יש לבחון מה הסיבה אם ריח אפשר להכניס או להציע לו הכנסת ריחן. ואם שינוי יש לעזור לו להתגבר בהדרגה עם פרסים ופיתויים.
מניח שזה יחלוף בהדרגה.
אגב כנראה יש לך כנראה ניסיון ממצבים אחרים דומים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי גדול בקבלת סמכותנירית14/03/2019
בתי בת 8. רבה הרבבה עם המורים בבית הספר ומתריסה הרבה. יש לה בעיה גדולה בקבלת מרות וסמכות. איך ניתן לטפל בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות קבלת סמכות
ד``ר אליהו סמואל17/03/2019לנירית שלום
אפשר לעזור כמובן בגבול מסוים.
קודם יש להכיר את האופי ונסיבות ההתנהגות. ולאחר להציע טיפול
ואף לבחון את מידת השנוי האפשרי. זאת יש לבצע מול רופא פסיכיאטר ילדים הבקי בתחום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד סובל מסיוטים חוזריםארנון10/03/2019
הבן שלי בן 6.5.
בחודשים האחרונים, יש לו סיוט שחוזר על עצמו כמעט כל לילה.
הוא גם מבוהל ובסטרס ממנו.
ממה יכול לנבוע הדבר ואיך ניתן לטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלומות ביעותים
ד``ר אליהו סמואל17/03/2019לארנון שלום
לרוב זה חולף. נובע מאירועי לחץ ביום.
יש לתת לילד ביטחון ותחושה שמקשיבים ואוהבים אותו.
אולי לבדוק במסגרת החינוכית אם קרה שם משהו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרטרה ותופעת לוואי- התייעצותנועם07/03/2019
הבת שלי בת ה- 7 נוטלת תרופה מסוג סטרטרה.
לאחרונה החלו לה מצמוצים מרובים בעיניים.
האם קיים קשר בין מצמוצים אלו לנטילת התרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרטרה וטיקים
ד``ר אליהו סמואל10/03/2019לנועם שלום
השאלה אם היה טיקים קודם למתן התרופה. לרוב טיקים לא נגרמים מסטרטרה הגורם המעורר אותם אילו מתחים ולחצים.
פני לרופא להתיעץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?