מידע רפואי
פורומים
- שתלים דנטליים, טיפול שורש
- פדיקור
- לידה בבית, לידה טבעית, לידה פעילה
- יופי
- יוגה, מדיטציה
- פרידות, גירושין, בגידות
- הרניה, שבר, בקע, קילה
- נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי
- צליאק
- מחלות פרקים בילדים, כאבי פרקים
- הנקה, הנקה נכונה
- יעוץ זוגי ודייטינג
- אחרי לידה
- מתיחת פנים וצוואר, הרמת פנים
- חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר ניצן שלזינגר
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.ד"ר אילן בוש
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
- ילדה במשבר עם משקפייםרונית27/12/2018
הבת שלי בת 7 צריכה משקפיים, בהתחלה הצלחתי להלהיב אותה והיא בחרה לה מסגרת שהיא רצתה וממש אהבה אותם, כנראה משהו קרה בבית הספר ועכשיו היא לא מוכנה להרכיב אותם, זורקת אותם על הרצפה. מה אפשר לעשות כדי להתגבר על המשבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ךאחפצה במשקפים
ד``ר אליהו סמואל29/12/2018לרונית שלום
כנראה מישהו העליב אותה.
אין לרוץ אחריה ולאלץ אותה להרכיב- כוח יענה בכוח. יש לאוורור ולדובב אותה על מה שקרה בבית הספר ולדבר על הפגיעה והקל עליה בעליבותה. יש לעשות זאת דרך תהליך ובהדרגה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים עם ילד שלא רוצה מקלחתשולי25/12/2018
הבת שלי בת 5 החליטה שהיא לא מתקלחת יותר, כל ערב זה צעקות ומריבות, היא בורחת מהאמבטיה ולא נותנת לנו להתקרב אליה. מה עושים במצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בורחת מהמקלחת
ד``ר אליהו סמואל29/12/2018לשולי שלום
לכך יתכנו מספר הסברים- בעיות וויסות חושי- ורגישות על לטמפרטורה של המים. יתכן וטראומטיזציה קודמת, יתכן ומרדנות שביטויה במקלחת. ויתכן גישה לא תואמת של ההורים לבקשת הרחצה. או תנאי רחצה לא נאותים.
הכל יתכן כמו גם שילובים.
ולכן ראוי להכיר יותר לעומק את הבעיה - באמצעות איש מקצוע לצרכי יעוץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד גונב מילדים אחריםגלי23/12/2018
הילד שלי בן 9, מקובל בכיתה, יש לו את כל מה שהוא רק רוצה, מקבלת שפע תשומת לב בבית, תלמיד טוב, באמת כל מה שילד צריך. בזמן האחרון מסתבר שהוא גונב דברים מילדים אחרים, אפילו מחברים שלו. הוא גונב דברים חסרי משמעות כמו מחק או טושים צבעוניים, לא דברים שחסרים לו. כמובן שהוא לא גונב כי הוא צריך, אבל אנחנו לא מצליחים להבין למה הוא כן עושה את זה, הוא בעצמו לא יודע לענות על זה. איך מתמודדים עם תופעה כזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנבות
ד``ר אליהו סמואל29/12/2018לגלי שלום
יש שתי שיטות בגדול לטפל בתופעה.
האחת חינוכית - דרך שיטות מתקנות - דרך חיזוקים וכדומה.
ודרך שניה דרך מציאת המקור ההנעתי למעשים. כלומר מה המוטיבציה הסמויה למעשיו. וזאת אפשר להכיר דרך העמקת היכרות איו ועם משפחתו.
הגישה הראשונה טכנית בעיקרה ולא בהכרח עוזרת- היא גם יכולה לגרור להעמקת התסכול והגברת הגנבות.
הדרך השניה מחייבת הכרות עומק- וזאת אפשר דרך הכרות מקצועית.
הצעתי לא לחסוך באנשי מקצוע - ורצוי לבחון את מקור המוטיבציה למעשיו ולפעול להכחדתם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקשרות לבובה בגיל 5כרמית20/12/2018
הבן שלי בן 5 נקשר מאוד לבובה, זו פעם ראשונה שהוא נקשר ככה לבובה, הוא איבד אותה והוא לוקח את זה ממש קשה. זה לא גיל מאוחר מדי לפתח היקשרות כזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר לבובה לילד בן 5
ד``ר אליהו סמואל21/12/2018לכרמית שלום
תופעה אפשרית אבל אכן קצת חריגה.
יש להכיר את הילד יותר- ולמה מסמנת התנהגותו בחיים הממשיים.
לכן רצוי להתיעץ עם פסיכולוג לצורך הכרה יותר עמוקה עם הילד ועולמו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה מתבודדת ולא מדברתגפן18/12/2018
אני סייעת בגן ילדים, אחת הילדות, עולה חדשה אבל ההורים מדברים עברית. היא לא מדברת בכלל בגן, רק מבטים ותנועות ראש. לא מתקשרת עם הילדים, משחקת לבד עם עצמה. לא נראה שהיא סובלת ולא בוכה כשמביאים אותה בבוקר. ההורים אומרים שבבית היא מדברת והכל בסדר. הצוות של הגן מודע לזה, אבל אני רוצה לדעת אם יש משהו שאני יכולה לעשות או להציע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה שאינה מדברת בגן
ד``ר אליהו סמואל21/12/2018לגפן שלום
לתופעה קוראים אלמות סלקטיבית. מדובר בתופעה חולפת ולפעמים מתמשכת- יכולה להתרחש אצל ילדים מהגרים בגיל הצעיר.
יש לספר לפסיכולוגית הגן ולשתף אותה. יש גישה טיפולית למצבים אילו. תפקיד פסיכולוג הגן להכיר את ילדה ולהציע פתרון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנזטיות מיניות בגיל צעירחני16/12/2018
איך להתייחס לילד שמספר על פנטזיות מיניות שיש לו? הילד בן 9, הוא לא מבין שזה לא לעניין לספר דברים כאלה בציבור...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להתיחס לפנטזיות מיניות של ילד בן 9
ד``ר אליהו סמואל21/12/2018לחני שלום
השאלה מה הפנטזיות והשאלה המרכזית האם הילד לא נחשף למיניות שאינה בשלה לגילו דבר שעלול לגרום לנזק בל ישוער לנפשו.
יש להתיעץ עם היועצת- ואולי לדבר איתו לאחר יעוץ שמא מישהו פגע בו וחשף אותו למיניות שאין הוא בשל לה.
או שמא אף חווה התעללות מינית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצים שהחדר שלו יהיה מקום שלישיישראל13/12/2018
יש לנו דירה קטנה, אנחנו רוצים להגדיר מקום לשלוח אליו את הילד כעונש, אבל לא רוצים שהחדר שלו יהיה מקום שלילי. חדר כביסה צפוף מדי, נשמח לקבל רעיונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדר עונש?
ד``ר אליהו סמואל16/12/2018לישראל שלום
לא ברור מה גיל הילד. אכן לא רצוי שחדרו יהיה חדר העונש. אבל י לדעת שרעיון חדר עונש לא חיוני בהכרח. ובמיוחד כאשר הבית כה קטן.
יש לשקול שוב את הצורך בחדר עונש הדבר אינו חיוני.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידה מדמות דומיננטית בחייו של הילדנועה11/12/2018
אני אם חד הורית לילד בן 7. אני בזוגיות כבר כמה שנים עם גבר שמתייחס לילד שלי כמו אבא והקשר ביניהם חזק והילד מאוד אוהב אותו וקשור אליו. הקשר ביני לבין בין הזוג הסתיים ואני לא יודעת איך לבשר זאת לבן שלי. הם יישארו בקשר, לפחות בהתחלה, אבל אני חוששת שהבן שלי ייקח את מאוד קשה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרדה
ד``ר אליהו סמואל16/12/2018לנועה שלום
בחיים צריך ללמוד להיפרד. אכן בהתחלה יש לשמור על קשר מסוים. יש להסביר לילד על הפרדה.
יש לקוות שהפרדה תהיה יותר קלה ממה שאת מצפה. אין פרדות קלות. יש מחיר לסגנון חייך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד לא רוצה להיגמל מחיתוליםירדן04/12/2018
הבן שלי ממש בחרדות להיפרד מהטיטול, הוא לא מוכן להיגמל וממש מתנגד לזה, יש מה לעשות בעניין (גננות כבר חסרות סבלנות וגם אנחנו...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה מחיתול
ד``ר אליהו סמואל09/12/2018לירדן שלום
גמילה זה עניין שצריך סבלנות- הדבר קשור להתפתחות הילד. יש לבצע את הגמילה כאשר הילד בשל. לעודד את בגרותו. תלוי גם גילו של הילד.
לרוב גומלים בקיץ ולא בחורף.
אין להלחיץ את הילד בגמילה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחות מתנהגת כמו אמאנתי09/12/2018
אנחנו חמישה ילדים, אני האמצעית (בת 17), אמא שלי נפטרה לפני כמה שנים ומאז אחותי הגדולה (בת 23) לקחה על עצמה את תפקיד האם וזה מאוד קשה לנו איך שהיא מתנהגת, אולי לקטנים יותר זה הכרחי למרות שכולנו עוזרים אבל לי ולאחי הגדול זה ממש לא מתאים ואנחנו לא יודעים איך להגיד לה את זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחות כמו אמא
ד``ר אליהו סמואל09/12/2018לנתי שלום
מניח שיש אבא בתמונה רצוי לדבר איתו. חשוב לדבר איתה ברגע מתאים.
אני מניח שאתה מבין את מניעה דאגותיה והתנהגותה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות על התאבדות בגיל מבוגרשמואל02/12/2018
יש לי חבר טוב שאיבד את אשתו לא מזמן. יש לו בת אחת שהוא לא בקשר איתה. הוא כבר הרבה שנים לא עובד. מאז שאשתו נפטרה הוא כל הזמן מדבר על התאבדות, בינתיים הוא לא עושה שום דבר בעניין אבל אני חושב שהוא רציני... הוא אומר שאין לו טעם יותר לחיים והוא לא רוצה לפנות לעזרה מקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות אובדנות בגיל מבוגר
ד``ר אליהו סמואל09/12/2018לשמואל שלום
כדאי לפנות לפורום פסיכיאטרי- פורום זה עוסק בצעירים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד רוצה לישון עם אחיו הקטןגלי29/11/2018
הבן שלי בן ה-11 כל הזמן נכנס לישון במיטה עם אחיו הקטן בן ה-6, הגדול הוא זה שרוצה את זה, הקטן בדרך כלל כבר ישן כשהוא נכנס למיטה שלו. לאפשר לו את זה? זה לא חריג לגיל כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה עם האח הקטן
ד``ר אליהו סמואל01/12/2018לגלי שלום
השאלה אינה אם לאפשר או לא.
השאלה היא למה זה קורה.
לרוב זה יכול להיות עקב חרדות - והצורך להיות קרוב לבן משפחה.
או תנאי שינה לא נאותים.
יש לבחון הכל ולפעול לפי הנסיבות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת חברות בין ילדותליאן27/11/2018
לבת שלי בת ה-12 יש חברה שמשפיעה עליה לרעה, אני לא מרוצה מהחברות ביניהן. אני כמובן לא רוצה להסית את הבת שלי נגדה, פשוט להרחיק אותה ממנה. איך עושים דבר כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד להחליף חברה
ד``ר אליהו סמואל01/12/2018לליאן שלום
המשימה שלקחת על עצמך אינה פשוטה כלל ועיקר.
אי אפשר להשאיר את הילדה בוואקום. רצוי לעודד קשר אחר אולי להזמין חברה נוספת, או ליזום קשרים עם ילדי החברים של המשפחה וכיוצא בזה.
בגיל זה אי אפשר לשנות חברות ללא תחליף מתאים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי בכי לילדה בת 9אן25/11/2018
לבת שלי יש התקפי בכי ואפיזודות של מצב רוח, מזכיר לי את קצת את ההתנהגות שלי בתקופת מחזור. מבחינה הורמונלית הכל תקין אצלה. ההתקפים האלה לא יומיומיים והם הולכים כמו שהם באים ואז היא במצב רוח טוב ומלאת חיים... מה המשמעות של ההתנהגות הזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצבי רוח
ד``ר אליהו סמואל01/12/2018לאן שלום
מציע לא לפרש את ההתנהגות על רקע הורמונלי ובוודאי לא בגיל זה.
יש לבחון מצבים קשים שהיא לא מצליחה להתמודד עם חברים או תסכול בלימודים. אם לא משתפת רצוי להתיעץ עם פסיכולוגית ילדים ואולי להתחיל טיפול.
אפשר גם לשאול את המחנכת לפשר מצבי הרוח, אולי יש לה הבנה או ידע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיכוי התנהגות של אחר גדולליאורה22/11/2018
הבן הקטן שלי מחכה את ההתנהגות של האח הגדול, בעיקר בדברים השליליים, לרבות התנהגות אגרסיבית שהוא מוציא על הילדים בכיתה. מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיקוי האח הגדול
ד``ר אליהו סמואל23/11/2018לליאורה שלום
זה לא תמיד חיקוי אלא גם נטיות אישיות. יש לכך גם משקל.
אם מדובר בחיקוי נטו- אז יש להעצים את ייחודו של הילד . להטיל עליו משימות ולהללו בביצועיו. ולדבר על אופיו ונחמדותו באופן אישי. יש לתת לו שעת איכות קבועה פרטית ללא אחיו.
ועוד דברים שיבדלו אותו מאחיו.
חשוב גם לדבר על התבלותו באופן עקיף לא בהכרח מסביב לנושא האלימות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?