מידע רפואי
פורומים
- שתלים דנטליים, טיפול שורש
- פדיקור
- לידה בבית, לידה טבעית, לידה פעילה
- יופי
- יוגה, מדיטציה
- פרידות, גירושין, בגידות
- הרניה, שבר, בקע, קילה
- נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי
- צליאק
- מחלות פרקים בילדים, כאבי פרקים
- הנקה, הנקה נכונה
- יעוץ זוגי ודייטינג
- אחרי לידה
- מתיחת פנים וצוואר, הרמת פנים
- חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר ניצן שלזינגר
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.ד"ר אילן בוש
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
- ילד בן 8 - תופעות מוזרותאמא16/01/2020
הבן שלי בן 8. ילד טוב לב, חברותי, חכם, עם דמיון מפותח (מאוד) :-)
בן יחיד.
היום סיפר על 2 תופעות מוזרות:
1) סיפר שהרגיש בבוקר בבי"ס בהפסקה כאילו משהו השתלט לו על הראש והוא הרגיש כאילו העולם מסתובב וכאבה לו הבטן והוא מתעייף. הוא קורא ספר מדע בדיוני שבו על משתלט על מוחו של הגיבור יצור עם כוחות על. ואמר לי שהוא אולי מרגיש אותו דבר.
2) אמר לי שלפעמים כשהוא לבד בחדר קרה לו שהוא שמע שמישהו קורא בשם שלו. למרות שאף אחד לא קרא לו והוא ידע שזה סתם בראש שלו.
לא יודעת מה לחשוב. חשבתי ש1 זה אולי כי סתם הרגיש לא טוב והיה באמת עייף, ו2 זה אולי מבדידות כי הוא בן יחיד.
אבל בכל זאת רוצה להתייעץ. מה דעתך?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוזרות
ד``ר אליהו סמואל20/01/2020לאמא שלום
אכן בגיל זה יש לפעמים בלבול בין מציאות לדמיון. באם הדבר אינו מפריע לתפקוד היומי לא הייתי עושה מזה עניין.
אבל באם הדבר תדיר במיוחד - ואת כאמא מודאגת חשוב להתיעץ בפועל ולדבר עםא יש מקצוע לא ויטואלי.
תחושות האם עלולות להעצים תופעה זאת. כידוע הילדים מושפעים מאוד מעמדות הוריהם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 6 ונשיכות של בדים אחרי גירושיןשרה13/12/2019
ילדה שבדרך כלל ממושמעת ועדינה לאחרונה התחילה לנשוך שמיכה חולצה כל בד אפשרי .לציין שהילדה חוותה וחווה גירושין בוכה ומתגעגעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיכת בדים וגירושין
ד``ר אליהו סמואל15/12/2019לשרה שלום
בהחלט אפשר לראות קשר בין בתופעות. מדובר בדחף בלתי נשלט הנובע ממצוקה ברורה. הפתרון ברור - רצוי שהכאב יצא בדיבור ולא דרך נשיכת בדים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון של ילדים ונוערדינה04/12/2019
היי רציתי לברר בקשר לבן שלי, אני חוששת שהוא מדוכדך עד כדי מדוכא בחודש האחרון ורציתי לדעת האם מאפיינים אלה נפוצים בקרב בנים בגילאי 11-12 או שעליי לחשוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מדוכדך
ד``ר אליהו סמואל04/12/2019לדינה שלום
השאלה פחות מצב הרוח אלא תפקודו.
באם בעיית תפקוד בהשוואה לבני גילו ולעצמו יש לפנות לאיש מקצוע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב ילד בן 8שחר07/11/2019
היי ד"ר סמואל, אני אמא לילד בן 8, איבחנו אצלו בשנה שעברה הפרעת קשב וריכוז. עד היום לא עירבנו תרופות אלא השתדלנו להכיל ולהציב גבולות ברורים.
עכשיו לאחר החזרה מהחגים יש קושי רב בהתמודדות מולו בכתה, המורה כבר דיברה איתי מס' פעמים וגם בבית אנחנו ממש מתקשים עם גבולות- גם באוכל וגם בשיעורי בית וטלויזיה.
האם עדיף לפנות לגורם מקצועי ולחשוב על רטלין או קונצרטה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פניה לרופא
ד``ר אליהו סמואל10/11/2019לשחר שלום
כן, זה מה שאני מכיר. לפנות לרופא הבקיא בתחומו.
אין קיצורי דרך- השהייה תגרום להחמרה, והצלקות נפשיות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערה לא נאותה של פסיכולוגרננה31/10/2019
שלום
פנינו לייעוץ בקשר לבעייה של הבן בבית הספר.
הפסיכולוג הוסיף שאנחנו בני זוג עם אופי מאוד שונה
אחר כך הוסיף שמשבר מאחד זוג או מפרק זוג.
הערתו ניראתה לי מוזרה ולא במקום.
באנו ליעוץ בנושא הבן בלבד
האם זה מקובל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערת היועץ
ד``ר אליהו סמואל03/11/2019לרננה שלום
הכל שאלה של סגנון. הערות מסוג זה בהחלט יכולות להתקשר גם לבעיות ההתנהגות של הבן. כמובן שמידת האמון ורמת הקשר חשובה. כל זאת מחייב את היועץ להיות מחודד ובעל אינטואיציות חברתיות נאותות. ויתכן ולפסיכולוג לא היה את הרגישות המתאימה, לא לכל אחד יכולים להגיד דבר כזה ובמיוחד בפגישה הראשונה.
הצעתי לא להתמקד ביועץ אלא בדברים שאמר ואת השפעת הנושא על התנהגות בנכם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור שינהROT16/10/2019
האם יש כדור שינה שניתן לקחת באופן קבוע ולא זמני יחד עם סרוקסט כדי להימנע ממחשבות לפני השינה ושיהיה קל להירדם? עם כמה שפחות תופעות לוואי. מה אתה ממליץ (כמובן שבאישור רופא)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור שינה
ד``ר אליהו סמואל26/10/2019הפורום מיועד לילדים ומתבגרים
יש להמנע ממתן כדורי שינה באופן קבוע בגיל זה. נקודה.
עצתי על שילוב טיפול בשיחות, ולא על חפירות בתחום הכימי פרמקולוגי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרוקסט - בירורTOY16/10/2019
כיום אני נוטל 20 מ"ג סרוקסט כאשר בעבר נטלתי ציפרלקס, רסיטל.
נגד דיכאון , חרדה, OCD. אפשר להגיד שהסרוקסט הכי משפיע.
1. רציתי לדעת מהניסיון המקצועי שלך , במידה ועולים ל40 מ"ג סרוקסט (כמובן באישור הרופא), האם בדרך כלל צפויות תופעות לוואי נוספות? האם בדרך כלל התופעות לוואי הקיימות נהיות קשות יותר?
2. אני יודע שכל כדור משפיע על כל בן אדם אחרת, אבל אני מתעניין אם מהניסיון המקצועי שלך,אם יש כדור בעל אפקט קרוב או דומה כמו סרוקסט (לא ציפרלקס ורסיטל שאותם כבר ניסיתי) שיכול להשפיע בצורה דומה על דיכאון , חרדה, OCD ,אבל בלי תופעת הלוואי של השמנה? התופעת לוואי הזאת מאוד מציקה לי. (כמובן שבמידה ואעבור זה יהיה באישור רופא)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בסרוקסט
ד``ר אליהו סמואל26/10/2019בהמשך לשאלה הקודמת - ראה תשובתי.
אני סבור שטיפול רק בתרופה ללא שילוב שיחות הוא טיפול לא ראוי ומספיק. כך ששאלתך לגבי טיפול טהור בתרופה והשוואות נכון רק בעכברי מעבדה ולא בבני אדם
כמוןב שהעלאת המינון גורם לתופעות לוואי חדשות וגם מעצים את התופעות שהיו במינון הנמוך. אולם הדבר אינדבידואלי- והוא יכול לרוב לחלוף עם הזמן.
ואשר לכדור קרוב לסרוקסט הינו כל כדור שהוא בקבוצת ה- SSRI.
עצתי הכנה שתעסוק פחות בפרמקולוגיה ותנסה לפתור את תעלומת חייך - במישור הפסיכולוגי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תורשה או סביבה בהקשר של ילדיםגילעד16/10/2019
אני סטודנט והייתי רוצה לדעת האם מנסיונך ולדעתך הופעת תסמינים היכולים להעיד על מחלה או הפרעה בהקשר אישיותי בגילאי ילדות מושפעת יותר מהפן הביולוגי או מהסביבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סביבה או תורשה
ד``ר אליהו סמואל26/10/2019לגלעד שלום
אמונתי האישית כי לסביבה ערך רב ומשמעותי. לכן השקעתי שני בלימודי פסיכואנליזה. מאידך יש להכיר כי במרכיב הסביבה יש מהות דטרמיניסטית ההופכת לסוג של גנטיקה המועברת על ידי הסביבה וקרויה אפיגנטיקה. כלומר גורמי סביבה בגיל הרך מפעילים מנגנונים גנטיים. כך שהסביבה והתורשה מעורבים זה בזה.
הצעתי כי תקרא בויקיפדיה אודות אפיגנטיקה. נושא חיוני בהבנת התנהגות אנושית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיצה לגביי אחיינית בכיתה א'ליה10/10/2019
אחיינית שלי בת 6 עלתה לכיתה א.לפני 3 שנים הוריה התגרשו.האם עברה לצפון .הילדה מביעה מצוקות עי כאבי בטן.לא מקבלת עדיין טיפול רגשי. הילדה מאז כניסתה לבית הספר מסרבת להכנס לכיתה. האמא עובדת ולא יכולה להשאר איתה . הילדה בוכה בבית הספר.היועצת נימצאת איתה אבל לא תמיד. פעם אחת הסכמתי להגיע בבוקר (50ד נסיעה). האבא גם מוקפץ מידי כמה ימים. האמא התחילה לשלוח לי הודעה בבוקר בבקשה אם אוכל להגיע. האם זה הגיוני להקפיץ אותי כל פעם? האם זה פתרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הגיוני
ד``ר אליהו סמואל13/10/2019לליה שלום
אכן לא הגיוני. השאלה גם מיותרת שכן השאלה רטורית.
הילדה שייכת להוריה והם אחראים לעולמה הרגשי.
כמובן שגורמי הרווחה והחינוך יצטרכו לפעול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה באיכות השינה של ביתי בת ה6 וחצידניאלה07/10/2019
הבת שלי בת 6 וחצי, נראה כי חלה ירידה באיכות השינה שלה, לאחרונה היא קמה מסיוט כמעט בכל לילה. היא עלתה לכיתה א'. אני מעט חוששת שהיא נתונה בלחצים שאינה משתפת או שחוותה משהו שהיא לא מספרת לי... מה הדבר הכי נכון לעשות כעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכות שינה ולחץ
ד``ר אליהו סמואל08/10/2019לדניאלה שלום
את כנראה צודקת.
יש לדבר אתה על מצוקותיה תוך חשיפה איטית. חשוב שהילדה תכיר שלאימה אכפת ושהאם מוכנה להקל ולעזור לה. הידיעה שיש תמיכה מקלה וחיונית לחוסן הרגשי בהמשך החיים וכמובן למציאות היום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריספונד במינון נמוךליאת08/09/2019
בני בן 10.5
מטופל באטנט 15 מ"ג בגלל ADHD ולקויות למידה.
לאחרונה בשל חרדות רבות ואובססיות הפוגעות בתפקוד הוחלט לנסות פריזמה. הופסק בגלל עוררות קיצונית וטיקים (התופעות הופיעו רק בשילוב עם הפריזמה)
הוצע רמוטיב - אולם נדחה כיוון שהילד אינו בולע כדורים (רק מרוסק בתוך משקה)
כעת הוצע ריספונד במינון 0.5 CC בטענה כי במינון כזה הוא אינו פועל כתרופה פסיכיאטרית והוא מאוד יעיל לחרדות.
אשמח לדעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת ריספונד
ד``ר אליהו סמואל09/09/2019ליאת שלום
עניתי מעלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריספונד במינון נמוךליאת08/09/2019
בני בן 10.5
מטופל באטנט 15 מ"ג בגלל ADHD ולקויות למידה.
לאחרונה בשל חרדות רבות ואובססיות הפוגעות בתפקוד הוחלט לנסות פריזמה. הופסק בגלל עוררות קיצונית וטיקים (התופעות הופיעו רק בשילוב עם הפריזמה)
הוצע רמוטיב - אולם נדחה כיוון שהילד אינו בולע כדורים (רק מרוסק בתוך משקה)
כעת הוצע ריספונד במינון 0.5 CC בטענה כי במינון כזה הוא אינו פועל כתרופה פסיכיאטרית והוא מאוד יעיל לחרדות.
אשמח לדעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת ריספונד
ד``ר אליהו סמואל09/09/2019לליאת שלום
ביקשת את גישתי. ההמלצה קלאסית. אולם אני שייך לקבוצת הרופאים שמאמינים גם בשילוב טיפול בשיחות. טיפול שכולו מבוסס בטיפול תרופתי ללא דרכי התערבות בשיחות לטעמי פגום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבוצת תמיכה לתסמונת ה oddאיילת09/09/2019
האם ישנן קבוצות תמיכה להורים המלווים ילדים עם odd?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבוצת תמיכה
ד``ר אליהו סמואל09/09/2019לאיילת שלום
הדבר מתבקש. יש לבדוק במרפאות גדולות במרכז הארץ. וגם באינטרנט.
לי אישית לא ידוע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ל-דר אליהו סמואלאבג06/09/2019
מה ההתרשמות שלך על חברת בריינסוויי ? (באנגלית: Brainsway) היא חברת מכשור רפואי ישראלית שעוסקת בפיתוח וייצור פתרונות למחלות והפרעות נפשיות ונוירולוגיות. בריינסוויי עושה שימוש בטכנולוגיית גירוי מגנטי מוחי עמוק (DTMS - Deep Transcranial Magnetic Stimluation)? האם יצא לך להכיר מטופלים שטופלו בזה? האם אתה ממליץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גישה חדשנית
ד``ר אליהו סמואל09/09/2019יש על כך הדים בעיקר באינטרנט - בקהילה המקצועית פחות זוכה לתהודה . אבל העתיד יאמר את שלו.
רופאים לרוב שמרנים וטוב שכך. הזהירות חוסכת אבל גם מאיטה את החדשנות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שמסקרנת אותי- בירורRT06/09/2019
מה ההתרשמות שלך על חברת בריינסוויי ? (באנגלית: Brainsway) היא חברת מכשור רפואי ישראלית שעוסקת בפיתוח וייצור פתרונות למחלות והפרעות נפשיות ונוירולוגיות. בריינסוויי עושה שימוש בטכנולוגיית גירוי מגנטי מוחי עמוק (DTMS - Deep Transcranial Magnetic Stimluation)? האם יצא לך להכיר מטופלים שטופלו בזה? האם אתה ממליץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול חדשני
ד``ר אליהו סמואל09/09/2019שלום
המילה האחרונה על הגישה טרם נאמר מדובר בגישה חדשה.
מעט ניסו את הגישה. אין לי ניסיון אישי.
בספרות הרפואית הקלאסית לגישה אין מהלכים בעיתונות המובילה.
אבל העתיד יאמר את שלו. היו הרבה גישות חדשניות לנפלו ברבות השנים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?