מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סוכר ואוטסטיאופורזיסספיר28/11/2009
דר' פיגנבאום הנכבד
ראיתי את הראיון איתך בפופוליטיקה ורציתי לשאול האם סכרת גורמת לבריחת סידן מואצת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת ואוסטיאופורוזיס
ד''ר עמיאל פיגנבאום29/11/2009שלום רב לספיר היקרה,
עליה בערכי הסוכר בדם אינם גורמים לאוסטיאופורוזיס או לירידה במסת העצם.קיימים מצבים נדירים הגורמים לסכרת משנית להפרעות הורומונליות אחרות כתוצאה ממחלות בבלוטת יותרת התריס שעשויים לגרום הן לסכרת והן לירידה במסת העצם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסאופורוזיס פרדניזון וכאבים חזקיםמיכל28/11/2009
שלום לכולם
יש לי שתי שאלות
אמי בת 76 . יש לה אוסטאופורוזיס חזק שלא היה מטופל והתגלה בבי"ח בבדיקות לבולוס פמפיגוס.
היא לוקחת פרדניזון 15 מ"ג וסובלת מכאבים לא אנושיים בצד האגן ומעקמת חזקה בגב שתי התופעות הופיעו לאחר שלושה חודשים של שימוש בתרופה . בנוסף, מחלת העור חזרה באופן קל.
שאלותי הן:
1. האם הכאבים הם החמרה של האוסאופורוזיס בגלל השימוש בפרדניזון? מהי הדרך להקל על הכאבים? האם מדובר בשברים שגורמים את הכאב? [הכאב אינו מנפילה!]
2. הרופאה ברמב"ם הציעה לקחת תרופה נוספת מטרוטקסן נגד מחלת העור. האם תרופה זו תחריף את האוסטאופורוזיס?
[אמי מטופלת ב כ 10 טיפות ויטמין D ליום שהחלה לקחת עם הפרדניזון מאז חודש יולי השנה]
תודה מראש
מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פמיגוס קורטיזון ואוסטיאופורוזיס
ד''ר עמיאל פיגנבאום29/11/2009שלום רב,
אכן לבולוס פמפיגוס הטיפול המקובל הוא קורטיזון ולעיתים מוספים לו את המתותרקסאט.בניגוד לפרדניזון המתותרקסאט אינו פוגע בעצמות ואינו גורם לאוסטיאופורוזיס.אימך אמורה לעבור ברור לגורם לכאבי העצמות הכולל צילומים לשלד ולפי הצורך גם מיפוי עצמות ולקבל טיפול בהתאם.לפי מה שציינת בשאלה סביר להניח כי אימך סובלת מאוסטיאופורוזיס ובמידה ויאובחנו אצלה שברים אוסטיאופורוטים עליה לקבל טיפול בהתאם ולהיות במעקב במרפאה המטפלת באוסטיאופורוזיס.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בצלעשואלת27/11/2009
השבוע, בזמן טיפול בהנעת מפרק ירך ימין שכלל סיבובים ומתיחות קלות נשמע קול פריקה מעיין " קנאק" מאיזור המפרק ולאחריו כאב חד וממוקד באחת הצלעות האמצעיות. האם הגיוני שבעקבות תרגיל הנעת מפרק הירך עלול להיווצר שבר בצלע? מדובר באישה בת קרוב ל60 שאינה יודעת אם סובלת מאוסטיאופורוזיס או דומיו האם זה יכול להעיד על תהליך כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בצלע
ד''ר עמיאל פיגנבאום27/11/2009שלום רב,
השמעת הצליל בהנעת המפרק אינה מעידה בהכרח על קיום שבר,אך כדי לשלול או לאשר קיום של שבר יש לבצע צילום לצלעות.תיאורטית שברים לא מחבלה יכולים להיגרם ממספר מחלות שביניהן גם אוסטיאופורוזיס.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופורוזיס וויטמין Dהמתעניינת25/11/2009
כשנתיים אני לוקחת ויטמין D והוא לא עולה, לפעמים אפילו יורד , יש לי אוסט' - אני לא לוקחת דבר מאחר וכל פעם שלקחתי אקטונל או פוסלן סבלתי כאבים איומים בקיבה.
הסידן בדם תקין
מה הגורם להעלמות ויטמין די, אלו כדורים/טיפות נספגים טוב יותר
ומהי הספיגה הטובה ביותר הן של ויטמין די והן של הסידן?
מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באוסטיאופורוזיס
ד''ר עמיאל פיגנבאום26/11/2009שלום רב,
הויטמין די נפסג מצויין בצורה של טיפות הנלקחות עם הארוחה.כדי להמליץ לך אישית על טיפול לאוסטיאופורוזיס עלייך לפנות עם תוצאות הבדיקות לרופא המטפל בתחום,כי יתכן שעלייך לבצע ברור נוסף הקשור למחלה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביסטהעמירה24/11/2009
שלום דוקטור,
רופאת המשפחה המליצה על אביסטה כי היא מונעת סרטן שד ואצלנו במשפחה לדעבוני כמה חלו במחלה זו. האם התרופה בזאת באמת יכולה ה למנוע את המחלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביסטה
אביסטה מונעת רק שברים בעמוד השדרה ואינה מונעת את השבר המסוכן ביותר במפרק הירך בעצם הפמור.האביסטה נלקחת מידי יום ואסורה לשימוש לנשים שסבלו מפקקת או מבעיות קרישה אחרות.כיום יש מחקרים המעידים כי האביסטה יכולה למנוע הופעת סרטן השד בנשים בסיכון עקב סיפור משפחתי של המחלה במשפחתן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתלים בשינייםנאוה24/11/2009
שלום רב
האם אני יכולה לעשות השתלת שיניים - יש לי אוסטאופרוזיס
צואר הירך BMD = 0.544 Gr/cm2 T = -2.7 - אוסטאופרוזיס
עמוד השדרה BMD=0.703 Gr/CM2 T=-2.3 - גבולית (אוסטיאופניה)
אמה BMD=0.326 Gr/cm2 T=-1.7 גבולית (אוסטיאפניה)
הייתי אצל מומחה להשתלת שיניים והוא לא המליץ לי לעשות השתלות
ורציתי להתייעץ עם עוד רופא - אשמח לקבל את תשובתך
הרבה תודה - נאוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב24/11/2009שלום רב !
אוסטאופורוזיס בעצמה היא לא הנחיה נגד לבצע שתלים בשיניים. שאלה האם את מקבלת טיפול בביספוספונטים בעקבות הממצא בצפיפות העצם. במידה והטיפול עוד לא הוחל רצוי קודם לסיים טיפולי שיניים . במידה ואת כבר מקבלת טיפול ( אקטונל או פוסאלן) מומלץ להפסיק טיפול למספר חודשים סביב טיפולי שיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על תשובתך ד"ר עמיאל פיגנבאום..גאולה1724/11/2009
אני אכן לא לוקחת אף פעם תרופות(כדורים) לכן הומלץ לי על קבלת זריקה - השאלה אם טיפול עירוי דם מומלץ ועוזר - האוסטיאופורזיס אצלי זה גבולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערוי כטיפול לאוסטיאופורוזיס
ד''ר עמיאל פיגנבאום24/11/2009שלום רב,
הערוי בהחלט עוזר כי הוא מכיל חומר הדומה בפעולתו לאקטונל ולפוסלאן ומונע את פרוק העצם.כאמור הערוי מומלץ לחולי אוסטיאופורוזיס שאינם יכולים ליטול טיפול פומי בכדורים לטיפול במחלה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומדיןאיל23/11/2009
שלום דר פיגנבאום,
אני בן 54 ונוטל קומדין בקביעות מזה כעשר שנים.
האם זה יכול לגרום לי לאוסטיאופורוזיס ?
לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומדיו ואוסטיאופורוזיס
קומדין לאורך זמן עלול לגרום לירידה בצפיפות העצם בגלל פעולתו על מספר גורמי קרישה התלויים בויטמין K.קיימות תרופות נוספות פרט לסטרואידים העשויים להאיץ תהליך של בריחת סידן ובעיקר תרופות נוגדי פרכוסים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סידןסיוון23/11/2009
בבדיקת צפיפות עצם יש לי מצב גבולי עם ירידה משנה שעברה. אך היום בבדיקת סידן נמצא שרמת הסידן שלי בסדר גמור. השאלה האם בכל זאת יש צורך לקחת סידן והאם זה לא עלול לגרום לאבנים בכליות אם כבר יש מספיק סידן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סידן
אין קשר ישיר בין רמות הסידן בעצמות לרמת הסידן בדם.יכולים להיות מצבים בהם יש חוסר סידן בעצמות אך בדם הערכים תקינים,לכן ממליץ לך להמשיך ליטול את תכשיר הסידן תוך מעקב של דיאטנית אחר צריכת הסידן בתזונה שלך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סידןטלי23/11/2009
ברצוני לשאול שאלה נוספות האם יש קשר בין צריכת הסידן לצריכת ויטמין די
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכת סידן וויטמין די
ד''ר עמיאל פיגנבאום24/11/2009שלום רב טלי
ראשית חייבת להיות רמה תקינה בדם של ויטמין די כדי שהסידן מהמזון ייספג לדם ממערכת העיכול.במידה וקיימת אוסטיאופורוזיס יש לטול סידן וויטמין די תוך מעקב אחר ערכי הויטמין די בבדיקות הדם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר שברטלי23/11/2009
שלום לדר' פיגנבאום
ברצוני לשאול האם לאחר שבר אני אמורה לצרוך יותר סידן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכת סידן
ד''ר עמיאל פיגנבאום24/11/2009לטלי היקרה שלום רב,
לאחר שבר יש לצרוך כמות סידן במידה זהה כמו אדם ללא שברים וצריכת הסידן צריכה להיות לפחות 1200 מ"ג ליממה,כשהמקור העיקרי לסידן הינם מוצרי החלב.ממליץ להתייעץ עם דיאטנית שתדריך אותך בתפריט עתיר בסידן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין דיטלילה23/11/2009
שלום דר' פיגנבאום
ברצוני לדעת איך עלי ליטול את הויטמין די* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת ויטמין די
ויטמין די הינו ויטמין המסיס בשומן ולכן את רוב סוגי הויטמין די יש ליטול במהלך ארוחה שומנית.במידה וקיים חוסר ניתן ליטול את כל הכמות על בסיס יומי שבועי ואפילו חודשי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופורוזיס - שאלה...גאולה1722/11/2009
נודע לי שנותנים היום זריקה אחת בשנה וזה עוזר לאוסטאופורוזיס - השאלה שלי האם כדאי האם מישהי לקחה, ואם יש לזה תופעות לוואי - אני מתלבטת אם לקחת את הזריקה למרות המלצת הרופאה שלי. אודה על תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באוסטיאופורוזיס
ד''ר עמיאל פיגנבאום22/11/2009לגאולה שלום רב,
קיים היום טיפול הניתן אחת לשנה אך הוא ניתן בערוי לדם ולא בזריקה.הטיפול הזה מיועד לאנשים שאינם יכולים ליטול את התרופות הרגילות לטיפול באוסטיאופורוזיס כדוגמאת האקטונל.לערוי זה עשויות להיות תופעות לואי דמויי שפעת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסור פרי הדר בטיפול אוסטיאופורוזישרי20/11/2009
ד"ר פיגנבאום שלום רב,
מדוע מומלץ להימנע מפרי הדר בתפריט חולי אוסטיאופורוזיס, כפי
שמוזכר להלן בפורום.
לא ברור לי מה הקשר?
האם מדובר בקונטרא אינדיקציה להשפעת פירות הדר בשילוב עם הטיפול התרופתי?
מטופלת בזריקות פורטאו, האם האיסור נכון גם לגבי...?
בברכה
שרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת פירות
ד''ר עמיאל פיגנבאום21/11/2009שלום רב,
אין איסור לחולי אוסטיאופורוזיס לאכול פירות בכלל ופרי הדר בפרט.ההמלצות המדויקות שאת התרופות לטיפול באוסטיאופורוזיס יש ליטול על קיבה ריקה בבוקר כחצי שעה לפני האכילה.כמו כן פרי הדר יכולים לגרום להפרעה בספיגה של תרופות אחרות שאינן קשורות לטיפול באוסטיאופורוזיס
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמי עשתה בדיקה ויטמין D בדם ,,,מוטי20/11/2009
ויתברר שיש חוסר כלומר הנורמה נמצאת בין 75 ל250 ולה יש 58 כלומר מחוץ לנורמה ש75 זה הנמוך ו250 זה הגבוה אמי סובלת מאוסטאופורוזיס, כמו כן הבדיקות הקשורות למחלה תקינות כגון קלציום סידן ברצוני לדעת מה עליה וכמה D לקחת על מנת להשלים את החסר הבנתי שיש מידה כמות על כל חוסר קיים .{אמי בת 75 ונטלת תרופה נגד לחץ דם }
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בויטמין די
ד''ר עמיאל פיגנבאום21/11/2009שלום רב,
מומלץ שאמך תיטול ויטמין די בצורה של טיפות בזמן הארוחה המכילה גם מרכיב שומני..ניתן ליטול אותן מידי יום או אחת למספר ימים.ממליץ להתייעץ עם רופא המשפחה על המינון המדויק של ויטמין די אותו עליה לצרוך כמו כן מומלץ להוסיף גם תוסף של סידן שאותו מומלץ ליטול בניגוד לויטמין די לא בזמן אכילת מוצרי חלב.הטיפול צריך להיות משולב ביחד עם תרופה לטיפול באוסטיאופורוזיס למשל האקטונל שהינה תרופה המונעת שברים מהר יותר בהשוואה לתרופות אחרות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם רצוי להמשיך עם תוסף סידן,,,,,,,
מוטי23/11/2009אחרי שהבדיקה יצאה תקינה ? האם עודף סידן הינו מסוכן לכליות { אבנים }? ואמי לאחר בדיקת צפיפות העצם שגם תקינה לאחר טיפול ממושך בפוסאלן { כרגע היא נמצאת בפסק זמן }תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוסף סידן
יש להמשיך בתוסף הסידן כל עוד לא מגיעים לצריכה המומלצת של הסידן רק מהמזון.אין בדרך כלל סכנה להיווצרות אבנים בדרכי השתן מנטילת סידן אם אין הפרשה מוגברת של סידן בשתן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאור כל הבדיקות התקינות של אמי ,,,,
מוטי25/11/2009חוץ מויטמין d שעקב כך היא קיבלה כדור d של 400 מ"ג ליום , האם היא צריכה לשלב תוסף סידן עם אקטונל ? האם כמות של 400 מ"ג d ביום מספיקה לה לרמה של 58 d ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול באוסטיאופורוזיס
המינון של הויטמין די הוא נמוך מידי.אדם עם ערכים תקינים צריך לצרוך לפחות שמונה מאות יחידות של ויטמין די.בנוסף לאקטונל מומלץ ליטול גם תוסף של סידן אחת ליום במינון של חמש מאות או שש מאות מ"ג.
בברכהי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מותר לקחת אקטונל אחרי טיפול ,,,
מוטי07/12/2009ממושך של עשר שנים בפוסאלן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול ממושך
ד''ר עמיאל פיגנבאום08/12/2009שלום רב,
בד"כ כעבור כעשר שנים של טיפול מומלץ לבצע הערכה עדכנית של מצב העצמות בגוף,ואז יש לשקול את המשך הטיפול.הערכה זו מבצע רופא המשפחה או רופא העובד במרפאה לטפול באוסטיאופורוזיס.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)