מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למנוע שבריםטלי30/09/2009
יש לי שאלה נוספת
סבתי בת 72 איך היא יכולה למנוע שברים בעצמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת שברים ונפילות ילות
ד''ר עמיאל פיגנבאום30/09/2009שלום רב,
יש לבצע מספר פעולות בסיסיות בבית כדי למנוע שברים.יש לציין כי רוב הנפילות מתרחשות בבית.
חייבת להיות תאורה מספקת בכל החדרים כולל בחדרי השרותים והאמבטיות.יש להקפיד על חדרים מסודרים וללא ערבוביה של חפצים על הרצפה,לסלק מהרצפה חוטי חשמל וטלפון.יש לוודא כי השטיחים אינם מחליקים ושהם מוצמדים לרצפה.לוודא כי המדרגות מוארות היטב וקיים מעקה בטיחות.רצוי להתקין בחדר האמבטיה ידיות על הקירות ליד האמבטיה והמקלחת.אלו כמה עצות בסיסיות למניעת נפילות.כמו כן למנוע שברים יש לטפל לחזק את העצמות באמצעות טיפול תרופתי מתאים,ליטול תוספי מזון כמו סידן וויטמין די בהתאם לצורך ,ולבצע פעילות גופנית במשך רוב ימות השבוע.
באיחולי בריאות טובה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעמלות ואוסטיאופורוזיסטלי30/09/2009
שלום רב,
רציתי לדעת על איזה סוגי התעמלות אתה ממליץ כדי למנוע אוסטיאופורוזיס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעמלות למניעת אוסטיאופורוזיס
ד''ר עמיאל פיגנבאום30/09/2009שלום רב לך,
הפעילות הגופנית חייבת להיות חלק קבוע משגרת היום,ויש להתייעץ עם רופא המשפחה על סוג הפעילות המתאימה אישית.יש לבצע את הפעילות בצורה בטוחה ולאורך זמן לכן היא צריכה להיות מגוונת ופעילות שאוהבים אותה.הגיוון צריך להיות בפעילות נושאת משקל כמו הליכה, ריקודים, עבודות בגינה.תרגילי התנגדות כמו הרמת משקולות,תרגילים עם רצועות גומי ואימון במים.כמו כן יש לבצע תרגילים לחיזוק הגב.
בברכת פעילות מהנה ומועילה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסטאופוניה קשה גיל 24
הילה05/11/2009אבחנו אצלי אוסטאופוניה קשה, בבדיקות הדם הכל היה תקין. רציתי לדעת האם יש קשר לגלולות למניעת הריון? הייתכן שהן הסיבה לכך שזה הופיע אצלי בגיל כה צעיר? האם כדאי להפסיק לקחת?
בנוסף נאמר לי לבצא פעילות נושאת משקל, למה הכוונה בדיוק? מה עוד כדאי לעשות בהתחשב בגילי הצעיר? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסטיאופניה בגיל צעיר
ד''ר עמיאל פיגנבאום05/11/2009הילה שלומות
לא ציינת בשאלתך את תוצאות בדיקת צפיפות העצם והאם הינך סובלת ממחלות רקע אחרות או שהינך נוטלת תרופות בקביעות.באופן כללי אין קשר בין הגלולות למניעת הריון להופעת אוסטיאופורוזיס.ההמלצות הן תזונה עתירה בסידן,לבצע מספר בדיקות לאיסוף שתן,בדיקת דם לרמת ויטמין די,ולבצע פעילות גופנית הגורמת למתח על השרירים כמו פעילות עם גומיות או משקלות,אך אפילו הליכה יכולה למנוע הדרדרות בצפיפות העצם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןדקלה30/09/2009
שלום דוקטור,
לבתי , שהיא בהריון בימים אלו, איבחנו אוסטיאופורוזיס.
האם זה מצב זמני ?
לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטיאופורוזיס בהריון
אוסטיאופורוזיס בגיל צעיר היא מחלה נדירה יחסית ויש לבדוק מה הגורם למחלה האם זו מחלה אנדוקרינית אחרת או בעיה במערכת העיכול של בעיות בספיגת הסידן,או בעיות אחרות הקשורות לנטילת תרופות בכל מקרה היא אמורה לעבור ברור מקיף ולקבל טיפול בהתאם.במהלך ההריון היא אמורה להתייעץ עם דיאטנית להעשיר את התפריט במוצרים העשירים בסידן.
בהצלחה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- sun for heelinglibi30/09/2009
is being under the sun for about 10 minutes a day - good to improve the bons health?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמש לחיזוק העצמות
השמש גורמת לשפעול הויטמין די ז.א הפיכתו לויטמין די פעיל ובכך הוא יכול להגביר את ספיגת הסידן ממערכת העיכול לדם ומשם להכניסו לעצמות.כדי שהויטמין די יהיה פעיל כמובן שחייבת להיות כמות מספקת בגוף ומקור הויטמין די הוא בעיקר בדגי ים.החשיפה לשמש צריכה להיות כעשרים דקות לפחות מידי יום כמובן שלא בשעות החמות של היום.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- one more questionsharona30/09/2009
is there any risk if i use Foselan and then stop using it in favor to the Actonel?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הפוסלאן
הפוסלאן והאקטונל שייכות לאותה קבוצה של תרופות הנקראת ביספוספונטים.הם פועלים על תאים בעצמות הנקראים אוסטיאוקלסטים.תאים אלה גורמים להרס של העצמות ובאמצעות תרופות אלה תהליך הרס העצם פוחת.בהחלט ניתן לעבור מפוסלאן לאקטונל.האקטונל נוחה מאד לטיפול כי היא נלקחת על בסיס חודשי,מונעת שברים מהר יותר הן בחוליות עמוד השדרה והן בעצמות צוואר הירך.עצמות אלו הן העצמות הנפגעות בשכיחות יתר מאוסטיאופורוזיס.ממליץ לך להתייעץ עם רופא על החלפת הטיפול לאקטונל לשיפור באיכות חייך.
בברכת בריאות טובה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- medicinsharona30/09/2009
dear dr. feifenbaum
i am an israel citizen and live one year in cLIFORNIA.
i would like to know if i can use actonel in u.s.a and if there is onother name to that medicine.
thank you very much* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטונל -ריזידרונט
שמה המסחרי של התרופה הוא אקטונל וכמדומני זה הוא שמה גם בארצות הברית,בכל אופן ממליץ לך לבדוק תרופה בשם רזידרונאט שזהו שמה המקורי של התרופה.כיום התרופה נלקחת על בסיס חודשי,מונעת שברים מהר יותר מתרופות אחרות ויש לה תופעות לוואי מועטות בלבד.
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלהדקלה29/09/2009
דוקטור שלום,
עברתי ניתוח גניקולוגי לפני כעשר שנים ומאז נפסק לי המחזור.
האם אני בסיכון מוגבר לאוסטיאופורוזיס ?
לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת המחזור ואוסטיאופורוזיס
במצבים של הפסקת המחזור קיימת ירידה בייצור ההורמונים הנשיים על ידי השחלות.בין ההורמונים האלה קיימת ירידה של האסטרוגן האחראי בין היתר על חוזק העצמות.בנשים שלא עברו ניתוח להסרת השחלות כשנתיים שלוש לפני הפסקת המחזור החודשי כבר קיימת ירידה בהורמונים אלה וכבר אז מתחילה הירידה בצפיפות העצם.ככלל ברגע שנפסק המחזור מכל סיבה מתחיל תהליך מואץ של ירידה בצפיפות העצם ומומלץ בשלב זה לטפל באינטנסיביות למנוע אוסטיאופורוזיס.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת מחזור
דקלה30/09/2009תודה דוקטור על תשובתך.
אני מבינה ממנה שעם הפסקת המחזור , לא משנה מאיזו סיבה, טיבעית או ניתוח, חייבים להתחיל טיפול לאוסטיאופורוזיס ?
האם חייבים להתחיל מיד בתרופות או רק במעקב ?
האם הרופאים נותנים לעשות בדיקות במצב זה למרות שטרם הגעתי לגיל 60 ?
לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסטיאופורוזיס והפסקת המחזור
ד''ר עמיאל פיגנבאום30/09/2009שלום לך,
עם הפסקת המחזור מומלץ לבצע בדיקת צפיפות עצם שתהיה בדיקת בסיס להשוואה לבדיקות בהמשך,ולפי תוצאות הבדיקה מחליטים על טיפול.בכל מקרה בשלב זה מומלץ גם לבדוק רמות של ויטמין די ולהוסיף סידן ופעילות גופנית לסדר היום הקבוע וטיפול תרופתי ותוסף של ויטמין די בהתאם לתוצאות הבדיקות.
באיחולי בריאות שלמה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת מחזור
שולה21/12/2009אני בת 51 בחודש היתה לי הפסקה במחזור 6 חודשים לאחר קיבלתי מחזור לאחר חודשים שןב קיבלתי ועכשיו יש לי הפסקה שוב של 4 חודשים הבטן שלי נפוחה והחזה מידי פעם כואב לי האם זה הורמונים והאם יש תופעות כאלה מפני שאומרים לי שזה מראה על פעילות הורמונלית של הגוף מבקשת את חוות דעתך בקשר לכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת המחזור
ד''ר עמיאל פיגנבאום22/12/2009שלום לך
השינויים שציינת במחזור החודשי בהחלט קשורים לשינויים הורמונלים המתרחשים בגוף,מומלץ להתייעץ עם רופא נשים הבקיא בטיפולים לנשים בתקופת הפסקת המחזור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקה נגד אוסטאופורוזיס ?נורית29/09/2009
שמעתי על זריקה אקלקטה (Acalacta) נגד הנ"ל לאשה לאחר שבר (וניתוח) לפני כחצי שנה, ללא חשש לאוסטאופורוזיס, למניעה, כ"כ נאמר שאותה זריקה גורמת לשפעת,
נשמע יותר ממוזר, אני יודעת, לא מצאתי בחיפוש כלום על אותה זריקה, אשמח אם תאיר את עיני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בערוי לוריד
ד''ר עמיאל פיגנבאום29/09/2009שלום רב\
אקלסטה הינה תרופה ממשפחת הביספוספונטים כמו האקטונל אך ניתנת בערוי לתוך הוריד.היא למעשה טיפול באוסטיאופורוזיס ומיועדת רק לחולים במחלה ולא למניעה.אחת מתופעות הלוואי של הטיפול הינה תופעות לוואי הדומות לשפעת כולל עליה בחום הגוף.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבלתי ערוי של אקלסטה
מימי14/07/2016השבוע קיבלתי ערוי של אקלסטה .הרופאה אמרה לי כי יתכן וארגיש כאבים וכן עליה במידות החם.
אכן כך היה אני שלושה ימים אחרי ועדין מרגישה קצת כאבים.
בכל אופן קבלתי אישור מהקופה קוםת חולים מאוחדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה לאוסטיאופורוזיסשרית29/09/2009
שאלה נוספת איזו תרופה אתה ממליץ לטיפול באוסטיאפורוזיס לאמי בת 68 עם אוסטיאופורוזיס ביכרכיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטונל
ד''ר עמיאל פיגנבאום29/09/2009שלום רב,
תרופה המחזקת את עצמות הירכיים ופועלת מהר,מונעת שברים תוך חצי שנה של טיפול בהשוואה לתרופות אחרות המונעות שברים רק לאחר טיפול ממושך יותר.האקטונל נוחה מאד לטיפול כי היא נלקחת על בסיס חודשי בלבד ויש לה תופעות לוואי מעטות.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצפיות העצם בבדיקה אחרונה בירידה
רחלה17/11/2009שלום ד"ר
אני מטופלת בפמרה מזה שנה וחודשיים
בבדיקה של צפיפות העצם יש ירידה מלפני שנתיים
כרגע זהT3.0 בעמוד השידרה לגבי הירח זה סטטי
בביקור אצל האורטופד נאמר לי להתחיל לקחת אקטונל
ואני מפחדת מתופעות לוואי של התרופה.
אני מבקשת את תגובתך ודעתך .
תודה מראש
רחלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול באקטונל
ד''ר עמיאל פיגנבאום17/11/2009שלום רב לרחלה
אכן האורטופד צדק ואקטונל יכול לסייע לך למנוע הדרדרות נוספת בצפיפות העצם בעמוד השדרה ובירך .יש לשקול על הטיפול באקטונל עם רופא המשפחה .טיפול זה יעיל למדי ומונע שברים מהר יותר בהשוואה לטיפולים אחרים נגד אוסטיאופורוזיס,כמו כן האקטונל נלקח כיום על בסיס חודשי המשפר מאד את איכות החיים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אוסטיאופורוזיסשרית29/09/2009
ברצוני לשאול החל מאיזה גיל אתה ממליץ על ביצוע הבדיקה
תודה
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אוסטיאופורוזיס
בדיקת צפיפות העצם נמצאת בסל הבדיקות החל מגיל ששים לגברים ונשים.במידה וסובלים מגורם סיכון לחלות באוסטיאופורוזיס כמו אם יש במשפחה אנשים שסבלו מאוסטיאופורוזיס כולל שברים בקרובים מדרגה ראשונה כמו אם או אב או אחים,כמו כן אנשים שיש להם תת משקל או שלא מבצעים פעילות גופנית סדירה ואנשים הנוטלים תרופות כמו סטרואידים או סובלים ממחלות כרוניות כמו פעילות יתר של בלוטת התריס או תסמונת קושינג מומלץ כי יבצעו את הבדיקה בגיל צעיר יותר.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנים בכליותטלי28/09/2009
האם לקיחת תוסף סידן, כפי ששמעתי, עלול לגרום לאבנים בכליות. ואם כן היית ממליץ לי להפסיק עם התוסף ולעבור למאכלים עתירי סידן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנים בכליות
ד''ר עמיאל פיגנבאום28/09/2009שלום רב,
יש לבדוק את התפקוד של הכליות כולל הפרשת הסידן והזרחן בשתן וכמו כן בדיקת צפיפות עצם ואז מומלץ להתייעץ עם רופא עם תוצאות הבדיקות כדי לקבל המלצות לטיפול תרופתי מתאים כולל תוספי מזון של סידן.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבנים בכליות
טלי29/09/2009האם אבנים בכליות נוצרים מסידן ? והאם טיפול בלייזר מומלץ? האם ישנם תופעות לואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבני כליות
אבנים בדרכי השתן יכולים להיגרם גם מעודף של סידן בשתן וזאת ניתן לבדוק באיסוף שתן.את האבנים האלה ניתן להוציא בניתוח או בריסוקם על ידי גלי קול,לא ידוע לי טיפול לריסוק אבנים באמצעות לייזר.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחוי שבריםטלי28/09/2009
האם איוחי שבר באגן מתפרס על פני זמן ממושך יותר לנגועי אוסטאופורוזיס. ואם כן היש דרכים לקצר את משך האיחוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחוי שברים
ככלל ההחלמה משברים אצל חולי אוסטיאופורוזיס היא איטית יותר בהשוואה לאנשים ללא אוסטיאופורוזיס.באנשים אלה יש לבדוק את רמות של הויטמין די ולטפל בהתאם.פורטיאו ותרופות אחרות לטיפול באוסטיאופורוזיס כמו אקטונל יעילות להחשת הריפוי.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופורוזיס לאחר כריתת שחלותויקי28/09/2009
שלום,
אני נשאית של גן BRCA1 אם לשני ילדים בגיל 38.5
קיבלתי המלצה ממספר רופאים לבצע כריתת שחלות למניעה של מחלת סרטן (שחלות ושד).
אני מתלבטת בגלל כל התופעות של גיל המעבר המוקדם ופתאומי.
האם אתה מכיר נשים כמוני ותופעת אוסטאופורוזיס שהן חשות לאחר ניתוח
(גם לטווח קצר וגם לטווח ארוך) ?
מה טיפול מונע שהיית ממליצים ?
בתודה,
ויקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת שחלות ואוסטיאופורוזיס
אחד הגורמים לאוסטיאופורוזיס שניוני הוא ניתוח לכריתת השחלות. השחלת אחראיות ליצור ההורמון אסטרוגן האחראי לבנית העצם.כיום ישנן תרופות מעולות כמו האקטונל הנלקחות על בסיס חודשי ומונעות את השברים כתוצאה מהאוסטיאופורוזיס תוך זמן קצר הן בחוליות עמוד השדרה והן בירכיים שהן העצמות שמופיעים בהם שברים אוסטיאופורוטים בשכיחות גבוהה.
בברכת בריאות שלמה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- actonellibi27/09/2009
Can i use Actonel even if i use Forteo - i want to be sure that i get the optimum in order to arrest the detioration of Osteoporozis
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטונל ופורטיאו
ד''ר עמיאל פיגנבאום27/09/2009שלום רב,
אקטונל ופורטיאו אינם נלקחים בו זמנית.בדרך כלל מתחילים טיפול באוסטיאופורוזיס בכדורים כמו האקטונל החודשי ובמידה וקיימת ירידה נוספת בצפיפות העצם או שהופיעו שברים,במצבים אלה מומלץ טיפול בפורטיאו לשנה וחצי.
בברכת בריאות שלמה וגמר חתימה טובה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף משקלעמירה27/09/2009
שלום דוקטור,
קראתי כי עודף משקל מונע אוסטיאופורוזיס.
האם יש אמת בכך ?
האם יש משהו טוב אחד גם בהשמנה ?
לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף משקל
ד''ר עמיאל פיגנבאום27/09/2009שלום רב,
עודף משקל והשמנה הן המגיפות של המאה הנוכחית בעולם המערבי.לעליה זו במשקל אין אף יתרון בריאותי והיא גורם ישיר לעליה בתמותה.בארצות הברית מייחסים שלוש מאות אלף מקרי מוות בשנה הנגרמים ישירות מההשמנה.אומנם אנשים שמנים סו בלים פחות מאוסטיאופורוזיס אך זו בוודאי לא סיבה להיות עם עודף משקל.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)