מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוסטיאופניה ורגישות ללקטוזאורה10/11/2009
שלום דוקטור,
אני בת 67. בבדיקת צפיפות עצם התגלתה אצלי צפיפות גבולית (אוסטיאופניה) בעמוד השידרה (צואר הירך והאמה תקינים). בנוסף לכך אני רגישה ללקטוז (כולל חלב עיזים וכבשים) וכרוב וירקות דומים לו גורמים לי לכאבי בטן. אני עושה אימוני כוח ואירובי כ 3 פעמים בשבוע בממוצעעוד לפני הבדיקה האחרונה). שותה בעיקר חלב סויה כוס עד שתיים ביום. חוששת מסרדינים בגלל ערכם הקלורי הגבוה (שמן).
מה עלי לעשות כדי למנוע אוסטיאופורוזיס לאור הנתונים הנ"ל.
בברכה
אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב10/11/2009שלום אורה !
את מנהלת חיים בריאים לחלוטין.
מה שניתן להסיף עוד, אולי תכשירי סידן כמו caltrat +D כדור אחד או calcichew +D3 ( כל כדור כולל 600-500 מג של סידן) כדי להגיע לצריכה ימית של 1200-1500 מג של סידן.
בנוסף לכך מומלץ לבדוק רמת ויטמין D בדם ולהוסיף טיפול בויטמין D3 בהתאם לצורך.
אך עם מראש את לא כל כך יוצאת לשמש ניתן להתחיל לקחת vit D3 800u ביום לפחות.
הייתי ממליצה גם לחזור לצפיפות העצם בעוד שנתיים כדי לוודא שהצפיפות העצם לא יורדת.
יום טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימניםעמירה09/11/2009
שלום דוקטור,
אמי בת 68, ופעילה מאוד. אין לה כאבים בעצמות והיא מרגישה טוב.
האם למרות הכל יתכן שיש לה אוסטיאופורוזיס?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימפטומים של המחלה
ד''ר עמיאל פיגנבאום09/11/2009לעמירה שלום רב,
אוסטיאופורוזיס מופיעה בתחילה בצורה לא מורגשת כך שהסובלים ממנה כלל אינם מודעים להופעת המחלה ורק בהמשך כשהמחלה מתקדמת עשויים להופיע כאבים שונים בשלד וירידה בגובה,לכן לא אדם מומלץ לבצע בדיקת צפיפות עצם החל מגיל ששים בקביעות לפחות אחת בחמש שנים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
עמירה10/11/2009ד"ר עמיאל שלום !
האם לקיחת סידן או אומגה 3 מונעות היווצרות אופטופורוזיס ?
בתודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטילת סידן
ד''ר עמיאל פיגנבאום11/11/2009לעמירה היקרה שלום רב,
נטילת סידן בהחלט יכולה למנוע או לעכב את הופעת האוסטיאופורוזיס.נטילה זו צריכה להילקח בצורה נבונה תוך מעקב אחר ויטמין די וביצוע בדיקת צפיפות עצם.לאומגה שלוש אין השפעה על צפיפות העצם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותדקלה07/11/2009
שלום דוקטור.
אני מקבלת אלטרוקסין כבר 5 שנים ולא עשיתי אף פעם בדיקה לצפיפות העצם.
אני בת 38. האם אתה ממליץ לי לעשות את הבדיקה ?
בתודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה לצפיפות העצם
ד''ר עמיאל פיגנבאום07/11/2009שלום רב לדקלה
ראשית יש לבדוק האם פרט לנטילת אלטרוקסין קיימים אצלך גורמי סיכון נוספים להופעת אוסטיאופורוזיס,במידה ואין אני ממליץ לך לבצע את בדיקת צפיפות העצם החל מגיל ארבעים ולעקוב בהמשך לפי תוצאות הבדיקה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשובה
ד''ר גלוריה צבטוב08/11/2009שלום רב !
הקשר בין טיפול ב-eltroxin וירידה בצפיפות העצם רק במקרים של overtreatment ( זאת אומרת כאשר מקבלים טיפול במינון שגורם ליתר תריסיות או דיכוי TSH). אם את מקבלת טיפול לצורך תחליפי בלבד ( רמת TSH תקינה) ומחזור שלך סדיר, אין שום צורך בצפיפות העצם.
יום טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטונל שבועיאלישע06/11/2009
שלום רב לצוות הפורום,
האם אפשר ומותר להפוך את האקטונל השבועי לאקטונל חודשי על- ידי כך שניקח 2 כדורים של 35 מ"ג (היינו 70 מ"ג לעומת 75 מ"ג) פעם בחודש בימים עוקבים כפי שלוקחים את האקטונל החודשי, ולחסוך על - ידי כך את חוסר הנוחות של האקטונל השבועי.
לתשובתכם אודה.
בברכה
אלישע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באקטונל
ד''ר עמיאל פיגנבאום07/11/2009שלום רב,
הטיפול באקטונל על בסיס חודשי ניתן כעת בשתי טבליות הנלקחות ביומים עוקבים אחת לחודש במינון של שבעים וחמישה מ"ג הכדור.הכדור במינון 35 מ"ג נועד לטיפול שבועי ולא ניתן ליטול אותו במינון שונה ולהפוך את הטיפול הזה לטיפול חודשי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום דר' פיגנבאוםספיר05/11/2009
לא ענית לי על השאלה מלפני יומיים.
יש לי שאלה נוספת -
שמעתי את ההסבר שלך אצל פרופ' קרסו לגבי ויטמין די שרק אם קוחים זאת, השמש מסייעת - האם
להיות תחת השמש כשיש חוסר בויטמין די - האם תעלה רמת ויטמין די בדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין די
ד''ר עמיאל פיגנבאום05/11/2009שרין יקרה שלום רב,
השמש משפעלת את ויטמין די בעור לאחר שעבר כבר שני שפעולים בכליות ובכבד.ראשית חייבת להיות רמה תקינה בדם של ויטמין די,רמה זו מקורה בתזונה העשירה בויטמין זה שמקורו העיקרי הוא דגי ים צפוני.במזון הויטמין הזה אינו חומר פעיל ורק לאחר השפעולים בגוף כולל החשיפה לשמש הוא נהפך לויטמין פעיל שהוא למעשה הורמון.מומלץ להחשף לשמש בין עשר דקות עד רבע שעה שלוש פעמים בשבוע ומספיק לחשוף רק את הפנים והזרועות.כמובן כי קרמים עם מסנני קרינה פוגעים בפעילות הזו של השמש.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטונלאליאונורה05/11/2009
שלום דר' פיגנבאום
התחלתי להשתמש באקטונל, לפי המלצת הרופא שלי. אני עומ'ת לנסוע לאוקראינה בעוד שבועיים ולא אוכל לקחת איתי תרופות .האם הפסקה של חודש בשימוש בתרופה יכולה להזיק לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באקטונל
ד''ר עמיאל פיגנבאום05/11/2009לאליאונורה היקרה שלום רב,
לא רצוי להפסיק את רצף הטיפול בתרופות נגד אוסטיאופורוזיס כדוגמאת האקטונל.כיום קיים אקטונל הנלקח על בסיס חודשי כך שלא תצטרכי ליטול עימך את התרופה ולא תגרם פגיעה ברצף הטיפול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דר' פיגנבאום שלוםספיר04/11/2009
רציתי לשאול מהו הקצב להתדרדרות למי שיש אוסטיאופניה, אם אינו מקפיד על פעילות גופנית
וכן מקפיד קצת יותר על תזונה,, אך לא חשוף לשמש ברוב הימים בשבוע כי עובד במשרד.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התדרדרות בצפיפות העצם
ד''ר עמיאל פיגנבאום05/11/2009שרין יקרה שלום רב,
קצב ההתדרדרות של צפיפות העצם לא ניתן לחזות,הקצב הוא אינדיבידואלי והוא גם קשור למסת העצם המקסימלית שהיתה בסביבות גיל 25.ניתן לעצור את ההתדרדרות באמצעות ביצוע שינויים בריאים באורח החיים כמו תזונה עתירה בסידן וויטמין די,ביצוע בדיקות מעקב כולל בדיקה לרמות ויטמין די בדם ובדיקת צפיפות עצם,ביצוע פעילות גופנית סדירה וקבועה.החשיפה לשמש היא פחות משמעותית ורוב האוכלוסיה בארץ חשופה לשמש גם אנשים שאינם נחשפים לשמש באופן יזום.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצרי חלב מועשרים בסידןספיר02/11/2009
האם תוכל לכתוב לי אילו מוצרי חלב כדאי לצרוך כדי שספיגת הסידן תהא אופטימלית?
וכן האם חלב דל שומן שכתוב עליו שנטעשר בסידן - האם יעיל מחלב מלא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב02/11/2009הספיגה של סידן נמצאת תחת פיקוח של ויטמין D . כעקרון לא משנה מאיזה מוצרים את צורכת סידן (מוצרי חלב,דגים או סוסמום) הספיגה אופטימלית תייה רק בתנאי שרמת ויטמין D תקינה בדם.
לגבי חלב, היתה עבודות שהשוואה צריכת חלב עם מוצרי חלב אחרים ( למשל יוגורט) אצל ילדות עד גיל התבגרות ולאחר גיל התבגרות. בעבודה זאת באופן מובק ראו שצפיפות העצם היתה יותר גבוה אצל ילדות השותות חלב לפחות 2 כוסות ליום בהשוואה עם אלו שצרכו אותו כמות של סידן ממוצרים אחרים. המסכנה של עבודה היתה שיתכן בחלב ( מדובר בחלב מלא) יש חלבונים נוספים שחשובים לבניית העצם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכת סידן
ד''ר עמיאל פיגנבאום05/11/2009לשרין היקרה שלום רב,
המקור העיקרי לסידן במזון הוא החלב ומוצריו וצריכת הסידן אמורה להיות כאלף מאתיים מ"ג ליום לפחות.יוגורט וגבינה הם המקורות העשירים ביותר בסידן.אין קשר בין אחוז השומן בגבינה לבין ספיגת הסידן.מי שמתקשה לעכל חלב יכול להגיע לכמות הסידן הדרושה באמצעות צריכת מוצרי חלב נטולי לקטוז או באמצעות תוספי סידן.ממספר מחקרים עולה כי ספיגת הסידן שמקורו במזון טובה יותר מתוספי סידן השונים,עקב החלבון ומספר מינרלים כמו מגנזיום,אשלגן ואבץ המשפרים את ספיגת הסידן,כמו כן סידן שמוקורו במזון מפחית את הסיכון לחלות ביתר לחץ דם.
בתקווה שתוכלי לשפר את תזונתך
ובברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםחנה01/11/2009
גילו לי אוסטופורוזיס -2.7 לפני כ 3 חודשים . המליצו לי לקחת חודשיים כדורים ויטמין D ואח"כ להתחיל לקחת פוסלן אחת לשבוע, כעבור חודשיים תוצאת בדיקת הדם הראתה ירידה בויטמין D מ72 ל 56. מה יכולה להיות הסיבה ? האם יש קשר לכמות מוצרי החלב שאני אוכלת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב01/11/2009טיפול בויטמין D הוא חלק מאוד חשוב בטיפול לאוסטאופורוזיס. רמת תקינה בדם של ויטמין D מאפשרת יעילות מקסימלית של טיפול פעיל נגד אוסטאופורוזיס ( במקרה שלך , פוסאלן).
למה רמת ויטמין D שלך דווקה ירדה לאחר תחילת טיפול בויטמין D קשה להסביר, לדעתי זה אבדלים מעבדתיים ולא אמיתים. בכל מקרה צריך להמשיך טיפול בויטמין D3 . הייתי ממליצה לקחת תכשיר בטיפות , 10 טיפות ליום ( לא לפחד, אין הרעלה מויטמין D), פעם ביום לאחר האוכל.
מוצרי חלב צריך להמשיך לאכול כדי לספק כמות מספקת של סידן בגוף ( כדי למלא את העצם הפורוטי) .
בהצלחה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה ופורטאוניקי31/10/2009
שלום,
אני בת 32 מטופלת כמעט שנה ב"פורטאו" עקב אוסטופורוזיס קשה עם 2 שברי דחיסה בעמוד שידרה.
רציתי לשאול אם יש קשר בין נטילת ה"פורטאו" לבין השמנה / התנפחות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בפורטיאו
ד''ר עמיאל פיגנבאום31/10/2009שלום רב,
הפורטיאו ובשמה המדעי טריפאראטיד הינה הורמון סינטטי דמוי ההורמון שמופרש מבלוטות יותרת התריס.ההורמון הזה יכול להעלות את רמות הסידן בדם וכמו כן הוא מעלה את שיעור ספיגת הסידן במעי ומקטין את הפרשת הסידן בכליות,ובמינון נמוך הוא מגביר את בנית העצם על ידי שפעול האוסטיאובלסטים-התאים שבונים את העצם.מנסיוני ובדיקה במחקרים לא ידוע לי כי הפורטיאו עשוי לגרום לעליה במשקל כך שאין קשר בין העליה במשקל לטיפול זה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני צריך טיפול כלשהו?דני30/10/2009
בן 60 ,בריא ,עושה פעילות גופנית 3 פעמים בשבוע ,שומר על תזונה נכונה
תוצאות בדיקת צפיפות עצם שלי:
צוואר הירך: 0.4-
עמוד השדרה 0.2
אמה: 1.3-
האם הערך הלא תקין באמה מצביע על משהו ?האם אני צריך טיפול כלשהו ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת בדיקת צפיפות עצם
ד''ר עמיאל פיגנבאום30/10/2009שלום רב,
לפי התוצאה שדיווחת כאן הינך סובל מאוסטיאופניה קלה בצואר הירך שהינו מצב טרום אוסטיאופורוזיס.ממליץ להמשיך בפעילות הגופנית,לפנות להדרכה דיאטנית כדי להעשיר את התפריט בסידן ולפי הצורך ליטול תוסף של סידן,כמו כן יש לבצע בדיקת דם לרמות של ויטמין די.בינתיים אינך זקוק לטיפול תרופתי נגד אוסטיאופורוזיס,אך מומלץ לחזור על בדיקת צפיפות העצם לפחות אחת לחמש שנים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטונל 5 מ"ג - תופעות לוואינעמה28/10/2009
שלום דוקטור ,
אמי נטלה בעבר כדור אחד של פוסלן (המיועד לנטילה חד-שבועית).
הכדור גרם לה לצריבה קשה בוושט עד כדי תחושה של כאבים חזקים בחזה ופנייה לקופ"ח.
מייד הפסיקו לה את התרופה.
כיום היא נוטלת את התרופות הבאות - מיקאלציק דרך האף (פעם ביום), ויטמין D 5 טיפות ביום, וטבליה אחת של קלציום סנדוס (פעם ביום).
בבדיקה האחרונה חל שיפור לטובה בגב, אך בירך ימין הייתה ירידה.
שמענו על התרופה "אקטונל" במינון של 5 מ"ג, והשאלה היא האם תופעות הלוואי עלולות להופיע באותה חומרה כמו בפוסלן?
האם נטילת אקטונל באופן יומי מצריכה את הפעולות הנדרשות בנטילת פוסלן (עמידה במשך 30 דקות וכו').
תודה מראש,
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטונל 75 מ"ג
ד''ר עמיאל פיגנבאום29/10/2009שלום רב,
אקטונל במינון 75 מ"ג נלקח בשני ימים עוקבים אחת לחודש,תופעת הלוואי שלו עשויה להיות קשורה לסימפטומים במערכת העיכול העליונה כמו צרבת או אי נוחות.במקרים אלו ניתן ליטול תרופה הפועלת במנגנון שונה כמו האביסטה או תרופה הניתנת בערוי ולא בכדורים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברגלייםטלי28/10/2009
שלום לך
לאחר שענית לי בעבר באופן מאד מפורט ברצוני לשאול אותך הפעם דר' פיגנבאום האם התכווצויות ברגליים בלילה יכולים להגרם מאוסטיאופורוזיס והאם המחלה הזו יכולה לגרום לכאבים ברגליים בכלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטיאופורוזיס וכאבים
האוסטיאופורוזיס אינה גורמת להתכווצויות בגפיים התחתונות ובדרך כלל אינה גורמת לכאבים.הכאב מופיע רק במידה והופיעו שברים או כתוצאה מעקמת בחוט השדרה הגורם ללחץ על איברי החזה והבטן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נספג טוב כתוסף נוזלימשה28/10/2009
1)האם הסידן וויטמין ד נספג טוב כתוסף נוזלי ? כמו בכדורים סידן ציטראט+ ויטמין ד. 2)ביום שאני אוכל הרבה סידן מהמזון אני לוקח כדור 250 סידן ציטראט . וביום שבאוכל אין הרבה סידן : לוקח 1.5 כף מהמשקה שמכיל ( לפי שכתוב בבקבוק)750 סידן ושש מאות ד + כל מינ י מינרלים האם בסדר הספיגה וצורת הלקיחה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי מזון
הויטמין די הינו ויטמין המסיס בשומן ולכן צריך להילקח עם חומר שומני,בדרך כלל הספיגה הטובה ביותר הינה במתן נוזלי עם הארוחה.כיוון שהויטמין הזה מסיס בשומן הוא נשאר בגוף לאורך זמן ולכן ניתן לקחת אותו על בסיס חודשי,שבועי או יומי.כמובן שמתן חודשי הינה צורת הנטילה הנוחה ביותר.
המצב הצבירה של הסדין אם הוא נוזלי או מוצק אינו משנה משמעותית את ספיגת התכשיר ועליך ליטול את תוסף הסידן הנוח לך ביותר.הסידן שנספג בצורה הטובה ביותר ביותר הינו הסידן ציטראט.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתן למלא" עצם?דן28/10/2009
שלום איש בן65 מוגבל מאד בהליכה עשרות שנים.י שלא צרך כנראה מספיק סידן ולא היה בשמש כלל- העצמות בצילומים מלאות חורים(לפי האורתופד בגלל חוסר הליכה) -רק ב5 שנים האחרונות החל לקחת סידן + ויטמין ד כבר קצת מכופף.י האם יש טעם בכדורים או בזריקה חד שנתית ?י האם יעזרו למלא העצם ?י (רגיש בקיבה )חבל סתם להציק לה עוד?י תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באוטיאופורוזיס
ד''ר עמיאל פיגנבאום29/10/2009שלום רב לך,
הינך סובל לפי תאורך מאוסטיאופורוזיס וכמו כן כנראה לא סבלת משברים אוסטיאופורוטים.במידה ואתה סובל מבעיות בדרכי העיכול העליונים כמו צרבת,בקע סרעפתי,גסטריטיס לא מומלץ ליטול טיפול בכדורים מקבוצת הביספוספונטים כמו פוסלאן,קיימת אפשרות לקבל טיפול עם תרופה הפועלת במנגנון פעולה דומה בערוי לוריד אך יש לזכור כי עלולות להיות לטיפול זה תופעות לוואי שהשכיחה היא סימפטומים כמו בשפעת,לכן ממליץ להתייעץ עם רופא עם ניסיון בטיפול בחולי אוסטיאופורוזיס.
באיחולי בריאות טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)