מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף! הפסקת פוסלןנורית18/12/2009
היי, אני בת 57 ומיועדת לעקירת שן בינה כלואה ולשם כך צריכה להפסיק את המקסיבון (התחליף של הפוסלן) שלושה חודשים לפני ושלושה חודשים אחרי (התייעצתי בפורום לשיניים).
יש לי חוסר סידן קשה בחוליה האחרונה של הגב וביירכיים. למה אני צריכה להפסיק והאם מותר לי להפסיק את התרופה לזמן כל כך ארוך?
בתודה מראש,
נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב20/12/2009שלום !
במקרים נדירים מאוד הטיפול בפוסאלן ( מקסיבון וכדומה) יכול להשפיע על ריפואי של פצע לאחר עקירת שן. לכן ממליצים להפסיק טיפול סביב הפעולות פולשניות בפה ולסת.
לגבי הפסקת טיפול לתקופה של 6 חודשים את צריכה להתייעץ עם רופא משפחה ולבצע הערכה לגבי חומרת osteoporosis וסיכון לשברים בתקופת הפסקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסטאופורוזיס בילד בן 5 וחצי.גלי17/12/2009
שלום,
אני אמא לילד בן 5 וחצי עם איחור התפתחותי רב תחומי ובעיה גנטית. לפני כ- 3 חודשים היה לו שבר בצוואר ירך רגל שמאל (שבר מאמץ). לאחר בדיקות רבות ו- M.R.I הגיעו למסקנה כי יש לו אוסטאופורוזיס. ביום ראשון האחרון עשינו בדיקת צפיפות עצם בהדסה, תשובות יהיו עוד שבוע בערך. האם זה נורמלי והגיוני שבגיל כזה מופיעה מחלה של מבוגרים בעצם? האם יש בארץ מומחה/ית שניתן לפנות אליו/ה, אפילו באופן פרטי, ולקבל חוות דעת נוספת? הוא סובל מכאבי גב מאוד קשים. קשה לו ללכת בגלל השבר, בגלל כאבי הגב ופחד שנותר בו. האם יש משחה המומלצת על ידיכם שניתן למרוח לו כנגד הכאבים? מה אפשר לעשות על מנת להקל עליו?? הוא ילד מאוד חכם ומבין שמשהו לא בסדר. כשהיה מגובס (ספייקה בכל הגוף), אמר לאחיו הגדולים: "יורידו לי את הגבס ואני אחזור לרוץ איתכם". היום כבר לא אומר את זה. מילותיו התחלפו בייאוש: "אמא את יודעת אין אלוהים. כי אם היה למה הוא נותן לי לסבול ולמה כואב לי ככה הגב?". אנחנו אובדי עצות. ממתינים לתוצאה של צפיפות העצם ואז נחזור לרופא. ד"ר צייטלין בדנה ת"א. אודה לכם מאוד אם תעזרו לי ותכוונו אותי. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב17/12/2009אין מחלת אוסטאופורוזיס אצל ילידים. יתכן ומדובר במסת העצם נמוכה או/ו פגיעה באיכות העצם שגורמים לשברים. הסיבות לכך הם שונות: הפרעה במשק הסידן, הפרעה הורמולית, מספר מחלות גנטיות שיכולים להביא לשברים מרובים מגיל קטן. כמובן צריך לבצע בירור באחד מהמרכזים גדולים כמו הדסה או בית חולים שניידר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה דחופה. תודה.
גלי20/12/2009ד"ר גלוריה שלום,
אם אין אוסטאופרוזיס אצל ילדים איך הוא אובחן במחלה הזו? האם יש רופא שאת יכולה להמליץ עליו כדי שנוכל לקבל חוות דעת נוספת? הוא נורא סובל מכאבי גב. ברמה של חוסר תפקוד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך נקרא בשפה מקצועית מומחה .......מוטי12/12/2009
מומחה לאוסטאופורוזיס ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מומחה לאוסטיאופורוזיס
ד''ר עמיאל פיגנבאום13/12/2009שלום רב,
אין בעולם תואר מומחה לאוסטיאופורוזיס כמו שאין תואר מומחה למחלות אחרות כמו סכרת,יתר לחץ דם או כולסטרול גבוה.בחולי אוסטיאופורוזיס מטפלים רופאים המומחים ברפואת משפחה או באנדוקרינולוגיה ולעיתים גם מומחים לאורתופדיה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעצםנטע09/12/2009
שלום רב לד"ר.אני בת 21 ואני סובלת מכאבים ברגל כנראה בעצם...זה כאב שבא והולך . האם זה יכול להיות אוסטופורוזיס? הרופא הביא לי לפני שנתיים קלציום אבל לא לקחתי אותו. וגם אני נוטלת סטרואידים דקסמטזון בגלל שיש לי הפרעות בהורמוני יותרת הכליה. האם יכול להיות שאני סובלת מאוסטופורוזיס???
תודה רבה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב10/12/2009שלום נטע !
טיפול ממושך בסטרואידים יכול לגרום לירידת במסת העצם ונמצא בקורלציה עם מינון ומשך הטיפול. אני מניחה שהמינון שאת מקבל הוא מינון תחליפי בלבד ולא גבוה.
מכיוון שאת עדיין בגיל של בניית העצם ( עד גיל 25-30) מאוד כדי לשמור על דיאטה רבת סידן , לא לעשן, להתעמל. צריכת סידן המומלצת עד 1500 מג ליממה +וויטמין D לפחות 800-1000 יחידות ( מומלץ לבדוק רמת ויטמין D בדם ולתקן חוסר במידה וקיים).
לגבי כאבים : אוסטאופורוזיס לא כואבת. כאבים מופעים רק במקרה של שבר .
המלצתי להתייעץ עם רופא אנדוקרינולוג שלך בשאלה האם יש צורך לבצע צפיפות העצם או לשנות/להקטין טיפול בדקסאמטזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופניה ואוסטאופורוזיס בבת 71נטלי09/12/2009
שלום רב
אימי בת 71, גובה 158 ס"מ משקל 50 ק"ג. ספורטיבית (רקדנית לשעבר). עוסקת בפעילות גופנית יומיומית (הליכה של כשעה ותרגילי גמישות).
מטופלת באל-טרוקסין 50 מיקרוגרם 5 פעמים בשבוע (מזה שנים רבות).
קלציום 600 מ"ג ויטמין D 200 יב"ל - 2 כדורים ביום.
פעם בשבוע : 1 מקסיבון 70 מ"ג עם כוס מי ברז.
ללחץ דם: קרדילוק 10 מ"ג ביום, אמלו 5 מ"ג ביום, סילריל 5 מ"ג ביום.
תוצאות צפיפות עצם היום ולפני שנתיים:
נובמבר 2007 צפיפות ממוצעת חוליות L2-L4 0.901
נובמבר 2009 0.938
T-SCORE - נובמבר 2007 -2.5
נובמבר 2009 -2.2
צוואר ירך-
ימין לפני שנתיים 0.708
שמאל לפני שנתיים 0.766
ימין - היום 0.691
שמאל - היום 0.671
T-SCORE לפני שנתיים -1.8 (מינוס)
היום -2.4 (מינוס)
TOTAL T SCORE
HIP לפני שנתיים :ימין מינוס 2.1
שמאל מינוס 2.2
היום : ימין מינוס 2.2
שמאל מינוס 2.3
סיכום רופא: אוסטאופניה קשה אוסטאופורוזיס בינונית.
שאלתי: האם ניתן לשנות או להוסיף תרופות לטיפול הנוכחי? הבנתי שאימי לוקחת את המקסימום מבחינת סידן, ולדברי רופאת המשפחה קיימת אפשרות של מתן זריקות (לא ברור לי של מה??) באופן פרטי , בעלות של כ 3000 ש"ח לחודש!!! למשך שנתיים!!
האם ידוע לך על טיפול כזה? מה מזריקים? (אסטרוגן? קלציטונין? אחר??)
האם מומלץ, בהתייחס לתוצאות צפיפות העצם האחרונות?
מה ניתן לעשות עוד על מנת למנוע החמרת המצב?
אודה על תשובותייך!
נטלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב10/12/2009שלום רב !
לפי הנתונים שכתבת יפה מאוד נראה לי שהטיפול בפוסאלן יעיל ( קיימת עליה בצפיפות העצם בעמ"ש ואין שינוי משמעותי בצוארי הירכיים). הערכים היום בתווך של אוסטאופניה.
שאלה כמה זמן אימך מטיפול בפוסאלן ? אם פחות מ-5 שנים הייתי ממשיכה טיפול
לגי טיפול דרך הוריד - זה טיפול מאותה קבוצה שפוסאלן רק ניתן פעם בשנה . הטיפול מומלץ לאנשים אם אוסטאופורוזיס שמאיזה שהוא סיבה לא מסוגלים לקבל טיפול דרך הפה. לא רואה צורך לשנות טיפול בפוסאלן לטיפול דרך הוריד אצל אימך
לגי סידן וויטמין D . ב-caltrat +D יש מעט ויטמין D , לכך מומלץ לקחת טיפול בויטמין D3 בטיפות או כדורים לפחות 800-1000 יחידות ליממה. שני כדורי סידן היום מומלץ רק לאנשים שלא אוכלים דברי חלב בכלל. אם הצריכה של סידן סבירה, מומלץ לקבל רק כדור אחד כדי להקטין סיכון לאבני כליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר גלוריה שלום ושאלת המשך..
נטלי16/12/2009אימי אכן מקבלת את המקסיבון מעבר לחמש שנים. האם יש הצדקה להפסיקו? האם המשך לקיחתו עלול להוות בעיה או להיות מסוכן? או שפשוט לא יעיל? (לוקחת כבר כ 7 שנים בערך).
דבר שני: אימי אובחנה כסובלת מרגישות ללקטוז ועל כן צורכת פחות מוצרי חלב מאשר פעם. ועדיין : מהי צריכה "סבירה" של מוצרי חלב? אייך ניתן להעריך כמות קלציום המגיעה מהמזון ולפיה להחליט אם להוריד את מינון הקלציום בכדורים משניים לאחד ביום?
האם הקלציום לבדו הינו משמעותי יותר או פחות מהויטמין D?
ודבר אחרון: בשאלתי המקורית התייחסתי להצעת רופאת המשפחה למתן זריקות . לא מדובר בזריקות מקסיבון לוריד. האם את מכירה טיפול אחר הניתן בזריקות על בסיס קבוע ויכול להיות מועיל בנוסף לתרופות הנלקחות כיום? (מקסיבון קלציום וויטמין D?) מה עם קלציטונין? אסטרוגן? האם כדאי לשקול זאת או שמיותר בהתייחס לתוצאות צפיפות העצם של אימי?
תודה מראש על התשובות
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.....
נטלי16/12/2009בשיחה שקיימתי עכשיו עם רופאת המשפחה, היא הסבירה לי שהתכוונה לזריקות שנקראות FORTEO (המכילות PTH) וניתנות במשך שנתיים. מה דעתך?
שוב, תודה מראש
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר גלוריה צבטוב17/12/2009שלום רב !
טיפול בפורטאו מומלץ לנשים לאחר גיל המנופאוזה עם אוסטאופורוזיס קשה וכישלון טיפולים קודמים. לפני תחלת הטיפול יש לבדוק מספר דברים ולוודא שאין הנחיות נגד לטיפול.
לפי הנתונים שהצגת אני לא רואה סיבה לטיפול בפורטאו , אך כמובן אינטרנט זה לא מקום בשביל להחליף/להפסיק/או להחליף טיפול. צריך לבצע הערכה קלינית ומעבדתית.
לגבי אי סבילות ללקטוזה, צריך להתייעץ עם דיאטנית לגבי דיאטה רבת סידן שלא כוללת לקטוזה. מאוד חשוב לדאוג על רמת ויטמין D תקינה בדם. מומלץ לבצע בדיקות ולקחת טיפול במידת הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילווווסיוון08/12/2009
שלום אני בת 27 יש לי אוסטופורוזיס מזה מספר שנים ולפני 4 חודשים התחלתי טיפול שבועי בפוסאלן
הפסקתי לעשן
לפחות אני משתדלת
והומלץ לי ליטול 2 כדורי סידן ביום
אני לא עושה זאות
משום שאני לא יודעת אם זה מומלץ ליטול 2 ביום ?
ואם כן עם מה ליטול אותם מוצרי חלב או בשר ?
כי אני שומעת מלא סיפורים בנושא ולכן הכי קל לי הוא לא לשתות אותם כי אני לא יודעת מה עדיף
הייתי רוצה המלצתכם המקצועית
ואם יש לכם עוד המלצות בישבילי לטיפול באוסטופורוזיס אשמח לשמוע
תודה רבה
סיוון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב09/12/2009שלום רב!
קודם כל מספר שאלות וניקודות:
1) מה סיבה שבוצע צפיפות העצם בגיל הצעיר שלך ? האם את בקבוצת סיכון עקב טיפול בסטרואידים ? האם את סובלת ממחת מעי? האם היו שברים ?
2) בגילך, ובכלל בגיל הפוריות, הטיפול בביספוספונטים ( פוסאלן) לא נותנים עם אין סיבה מאוד ריצינית לכך ( לא מספיק לראות צפיפות העצם ובאופן אווטומתי לתת טיפול)
3) האם נשעה בירור מה הסיבה לירידה מסת העצם ? האם נבדקה רמת ויטמין D ?
3) כמובן הפסקת עישון, התעמלות ,דיאטה רבת סידן או תוספת בכדורי סידן וויטמין D , זה דבר הראשון מה שצריך לעשות ולקבל.
4) מאוד מומלץ להתייעץ עם מומחה באוסטאופורוזיס לפני שתתחילי טיפול בפוסאלן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדוקטור
סיוון09/12/2009שלום רב אכן אני סובלת ממחלת מעי דלקתית מגיל צעיר מאוד
ונטלתי המון שנים בעברי הרחוק סטרואידים
על טפול בפוסאלן המליצה רופאת גסטרו לא הייתי אף פעם במומחית לאוסטופורוזיס למרות שאני מעוניינת . מה הסיבה שאת לא ממליצה בגילי ליטול פוסאלן ?
והאם לקחת 2 כדורי סידן כמו שהמליצה רופאת משפחה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר גלוריה צבטוב10/12/2009הפוסאלן נמצא שנים בעצמות, גם לאחר הפסקת הטיפול. אין מידע רב מה השפעתו שלו על עובר בזמן ההריון.
לגבי סידן - מאוד תלוי כמה את סופגת מהסידן הזה ( זאת אומרת עד כמה מחלת מעי שלך פעילה). הרבה יותר חשוב לדאוג על רמת תקינה של ויטמין D בדם.
שוב אני מאוד ממליצה להתייעץ עם מומחה מכיוון שבגילך הטיפול בפוסאלן מומלץ רק במקרים שבאמת אין ברירה. והמטופלות צריכות להיות מודעות על השפעתו האפשרי על עובר בעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוקטור גלוריה המקסימה דחוףףףףף
סיוון14/12/2009תודה על התייחסותך
קבעתי תור למומחה אוסטופורוזיס במרפאה מטבולית אך לדאבוני התור נקבע רק למועד פבואר
חשבתי עד לתור להפסיק ליטול פוסאלן ובפבואר במידה והרופא ימליץ לחזור לטיפול אעשה זאות ובמידה שלא - אז אמשיך לא ליטול......
כמובן שאשתדל להקפיד על נטילת כדורי סידן פעמיים ביום עד אז
לדעתך זו החלטה נבונה ?
מה דעתך ?
תודה רבה
סיוון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר גלוריה צבטוב17/12/2009אין שום דחיפות. ניתן להמטין עם טיפול בפוסאלן.
חשוב לקחת גם ויטמין D לפחות 800u יחד עם סידן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופורוזיסאופיר06/12/2009
שלום רב
אני בת 65
מקבלת 5 שנים מקסיבון 70מג מצבי לא היה חמור
שמעתי וקראתי שאחרי 5 שנים אפשר להפסיק לקחת התרופה כי אין הבדל בין אלו שהמשיכו לקחת 10 שנים.מה ההמלצה המקובלת היום ובאיזה מידה היא קשורה לתוצאות בדיקה שאני אמורה לבצע לברר את המצב.במאמר שקראתי נאמר שאם hip t-score מעל 2 אפשר להפסיק למרות סיכון קטן לשבר חולייתי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב06/12/2009שלום רב !
כדי לענות על שאלה שלך צריך לדעת מה היתה הסיבה כאשר הטיפול הוחל. האם היה מדובר באוסטאופורוזיס ? האם את בסיכון מוגר לשברים ? האם הטיפול במקסיבון שקיבלת 5 שנים היה יעיל ( למשל עליה בצפיפות העצם תוך כדי טיפול).
כאשר תהיו תשובות על שאלות האלו ניתן לבצע הערכה ולהחליט על המשך טיפול או הפסקת טיפול או לחלוטין טיפול אלטרנטיבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופורוזיס קשהרותי02/12/2009
שלום רב,
אבי בן 77, איש בריא בדרך כלל. לאחר צילום ראות שיגרתי וגילוי אקראי של שבר דחוס בחוליה בגב הוא הופנה לבדיקת צפיפות עצם.
התוצאות מדאיגות אותי מאד, להלן התוצאות:
עמוד שידרה:
צפיפות עצם ממוצעת 0.628
% מהממוצע של שיא מסת עצם בצעירות/ים: 5.1-
5.1- T.SCORE
הצפיפות: אוסטאופורוזיס קשה חוליות: L1-4
הירכיים:
צפיפות העצם בצוואר הירך: ימין שמאל
0.595 0.573
% ממוצע של שיא מסת העצם בצעירות/ים 56 54
"טי סקור" 3.7- 3.8 -
% מהממוצע של גיל הנבדק/ת 74 72
"טי סקור סיכום" 3.6 - 3.5 -
כמובן שהופננו למעקב בירור וטיפול.
עד שנגיע לרופא המשפחה רציתי לברר:
האם התוצאות חריגות מאד?
האם פרט לנקיטת זהירות מירבית ומניעת נפילות יש תרופות שמחזקות את העצם?
מה ניתן לעשות בכדי לעזור לאבי?
האם הטיפול הוא רק למנוע החרפה או שכן יש אפשרות לשפר?
האם יתכן והממצאים מראים על מחלה נוספת?
האם יש קשר למיפוי עצמות שכדאי שיעשה?
האם היא עשוי לסבול משברים שיפריעו לתפקוד התקין גם ללא עירוב של נפילה?
סליחה על האורך הרב ותודה מראש על זמנכם,
אודה מאד מאד על תשובותיכם.
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב03/12/2009שלום רב !
הנתונים בצפיפות העצם ונוכחות שבר בחוליה תמכים שמדובר באוסטאופורוזיס קשה. חייבים לבצע בירור סיבות אפשרויות לממצא זה כדי לתתטיפול שמתאים. נכון להיום קיימים טיפולים מספיק יעילים כדי לשפר צפיפות העצם ולמנוע שברים הבאים.
מבחינת סיכון לשברים - לאור הגיל, שבר בחוליה וצפיפות העצם מאוד נמוכה , סיכון לשבר מאוד גבוה וצריך מאוד להזער נפילות.
הייתי ממליצה בירור וטיפול במרפאה מטבולית ולא אצל רופא משפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופניתרתם01/12/2009
דר עמיאל שלום,
רציתי לשאול על איזו פעילות גופנית אתה ממליץ על מנת למנוע אוסטיאופורוזיס ?
שכחתי לציין שאני בת 46 וצימחונית כבר מגיל 12.
לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית
ד''ר עמיאל פיגנבאום06/12/2009לרותם שלום רב,
כל פעילות גופנית הגורמת לעומס על השרירים משפרת באופן עקיף את מסת העצם.זו יכולה להיות פעילות מובנת כמו בקבוצות לבנית העצם,פעילות כללית בחדר כושר כמו פעילות עם משקלות וסרטי גומי או אפילו סחיבת סלים משפרות את מסת העצם והתוצאה על העצמות היא מצטברת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסת השרירספיר30/11/2009
האם , כאשר סוחבים סלים ומשאות כבדים, הדבר עזר למסת השריר, כמו הרמת משקלות, או האם בכל זאת חייבים להקפיד על התעמלות מובנית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב30/11/2009כדי לבנות שרירים יש להקפיד על התעמלות מסודרת ומבוקרת . ואז הרמת משאות כבדוים או סלים לא יגרמו לנזק בגוף ( כמו פריצת דיסק למשל).
ולא להפך : כאשר אין מסת שרירים, סלים או דברים אחרים לא יעזרו לבנות אותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופנית לא מובנת
ד''ר עמיאל פיגנבאום06/12/2009ספיר היקרה שלום רב,
כל פעילות הגורמת על עומס על השרירים כמו סחיבות של סלים תורמת לשיפור מסת העצם,כל המרבה בפעילות הגופנית הרי משפר את צפיפות העצם,לצורך העליה בצפיפות זו אין צורך לבצע פעילות מובנת,רק כמות הפעילות הגופנית וסוגה (הגורמת להפעלת כוח של השרירים) משפרות את צפיפות העצם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת CTשיר29/11/2009
שלום בתשובת CT מודגמת אי סדירות קלה של שולי SIJ מימין ומשמאל עם סקלרוזציה קלה של המפרקים ותופעת ואקום . ברקע כאבים ממושכים בסקרוםכאבי גב וקשיון בוקר.האם מדובר בסקרואילאיטיס? תודה על תשובתך
ד''ר גלוריה צבטוב29/11/2009שלום רב!
השאלה זאת לא לפורם זה. את צריכה לחפס פורום ראומטולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסאקרואילאיטיסי
ד''ר עמיאל פיגנבאום29/11/2009שלום רב,
האבחנה של סאקרואילאטיס מתבצעת על פי מספר פרמטרים ביניהם צילום אגן או סי טי בדיקות דם רלבנטיות ובדיקה קלינית,על סמך צילום בלבד לא ניתן לאשר או לשלול את האבחנה,ממליץ לפנות לרופא המשפחה להמשך ברור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטיאופורוזיס ופסוריאזיסטלי29/11/2009
שלום לדר' פיגנבאום
ברצוני לברר האם קיים קשר בין אוסטיאופורוזיס לפסרואיזיס כי אני סובלת מפסוריאזיס ויש לי כאבים בעצמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסוריאזיס ומחלות נלוות
ד''ר עמיאל פיגנבאום29/11/2009טלי קרה שלום רב,
פסוריאזיס עשויה לגרום לדלקת פרקים מסוג פסוריאטיק ארתרופתי הגורמת לדלקת במפרקים קטנים בדרך כלל עם סימני דלקת אופייניים של חום ונפיחות במפרקים ולעיתים גם אודם מקומי.אין קשר בין פסוריאזיס לבריחת סידן מהעצמות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי יש ליטול תוסף סידן?אווה28/11/2009
אני בת 48 לא צורכת מאכלי חלב, אני מתחילה לקחת תוסף סידן ברצוני לדעת מתי לקחת.שמעתי שטוב ביותר ליטול לפני שינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת תוסף סידן
את תוסף הסידן רצוי ליטול על קיבה ריקה בין הארוחות,הזמן האופטימלי הוא אכן לפני השינה.בכל מקרה אין ליטול את תוסף הסידן עם ארוחה חלבית,כי הסידן שבמוצרי החלב מונע את ספיגת התוסף סידן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסוף שתןמיכל28/11/2009
האם בזמן בדיקת איסוף שתן לסידן וקריאטנין יש להפסיק או להמשיך לקחת כרגיל תוספי סידן וויטמין D?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איסוף שתן.
במהלך ביצוע הבדיקה לאיסוף שתן הנמשכת 24 שעות את יכולה להמשיך ליטול את תוספי המזון הכוללים את הסידן והויטמין די,ובהתאם לתוצאות ימליצו לך אין להמשיך ליטול את אותם התוספים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטיאופניה ודימום בין מחזוריםמיכל28/11/2009
בת 19. מאז שקבלתי את המחזור בגיל 11.5 הוא היה סדיר כמעט תמיד. מסביבות גיל 12 התחילה לי תופעה של דימומים בין מחזורים, בד"כ כמה ימים בתקופת הביוץ, אבל גם בימים אחרים. כעת בגיל 19נתגלתה אצלי אוסטיאופניה. האם ייתכן קשר בין שני הדברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטיאופניה והפרעות במחזור
ד''ר עמיאל פיגנבאום29/11/2009לשרית שלום רב,
מומלץ לך לעבור ברור מהו הגורם לדימומים בין המחזורים בדרך כלל הסיבה לכך היא הורמונלית וניתן לסדר את המחזורים על ידי נטילת ההורמונים המתאימים.בגדול הדימומים עצמם אינם גורמים לאוסטיאופורוזיס,אך שינויים הורמונלים בהחלט יתכן שגרמו לירידה בצפיפות העצם.בנוסף לטיפול ההורמונלי שתצטרכי ליטול ממליץ לך להתייעץ עם רופא המשפחה על נטילת סין וויטמין די וביצוע פעילות גופנית סדירה תוך מעקב אחר בדיקת צפיפות העצם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)