מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דר פיגנבאום - בעניין צריכת מלחזאב02/01/2010
האם צריכת מלח מוגברת , כלומר בכל מאכל , עלולה לגרום לאובדן סידן ולאוסטיאופורוזיס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכת מלח
ד''ר עמיאל פיגנבאום03/01/2010לזאב שלום רב,
צריכת מלח אינה משפיעה על העצמות היא עשויה לגרום לצבירת נוזלים עקב המצאות הנתרן במלח שהינו סופח נוזלים.צריכה מוגבלת של מלח רצויה לכל אדם ובייחוד לאנשים הסובלים מיתר לחץ דם,מחלות לב כמו אי ספיקת לב,ומחלות כליות.
באיחולי בריאות טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטיאופורוזיס והרמת משקולותאדווה01/01/2010
במקרה של התחלת אוסטיאופורוזיס (אוסטיאופניה בירך ובחוליה אחת אוסטיאופורוזיס) עד איזה משקל מותר להרים משקולות כדי לחזק את השרירים אבל מבלי לסכן את חוליות ע. השדרה ?
בתודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת משקולות
ד''ר עמיאל פיגנבאום02/01/2010שלום רב,
אין הגבלה מוגדרת כמה קילוגרמים ניתן להרים ולא לגרום לנזק.במקרה שלך מומלץ להגביר את מסת הסידן בעצמות עם טיפול תרופתי מתאים כמו אקטונל חודשי ושיפור באורח החיים על ידי צריכה מוגברת של מזונות עתירים בסידן וויטמין די וביצוע פעילות גופנית מוגברת.
בברכת בריאות טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מבינה.....
אדווה02/01/2010מדוע אין הגבלה? הרי הרמת משא כבד עלול לגרום לשבר לא כל שכן במצב של אוסטיאופורוזיס??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרמת משקולות
ד''ר עמיאל פיגנבאום03/01/2010שלום רב,
הרמת משא כבד עלולה לגרום לשברים רק לאנשים הסובלים מאוסטיאופורוזיס קשה.רוב חולי האוסטיאופורוזיס יכולים להרים משאות במשקל סביר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אז אם כך אני יכולה להמשיך :)
אדווה04/01/2010להרים משקולות, בתקווה שחוליה L3 שלי (אוסטיאופורוזיס בינוני) לא תישבר..:):)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטיאופורוזיס והריוןכרמית שגב01/01/2010
שלום רב,
אני בת 38 וסובלת מאוסטיאופורוזיס שאובחן בגיל 20 עקב שברים. נכון לשנים האחרונות מצבי אינו מתדרדר אך הערכים בבדיקות צפיפות העצם נמוכות. אני אחרי שני הריונות (הריון ראשון בגיל 31 והריון שני בגיל 35). נכון להיום אני בדילמה גדולה לגבי הריון שלישי. ברצוני לציין כי אחותי בת 32 גם סובלת מאוסטיאופורוזיס שהתגלה סביב שברי דחיסה לאחר לידה. השאלה הגדולה- האם כניסה להריון נוסף תאיץ התדרדרות במצב העצמות? אשמח לתשובתכם
בברכה כרמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטיאופורוזיס והריון
הריון הינו מצב הגורם לצריכת יתר של סידן,ממליץ לך להתייעץ עם דיאטנית לפני הכניסה להריון כמו כן בהריון יש עליה בהורמוני המין הפרוגסטרון והאסטרוגן ששומרים על מסת העצם.ממליץ לך להתייעץ עם רופא הנשים שלך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופורוזיס והנקהאורית01/01/2010
שלום,
אני בת 31 וילדתי את בני הראשון לפני חודש וחצי , רציתי לדעת האם הנקה
מורידה ממני את מסת הסידן והויטמין D ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה וסידן
בזמן של הנקה והריון עולה צריכת הסידן בגוף ולכן יש להגביר את צריכת הסידן במזון ולעיתים יש ליטול גם תוסף מזון.ממליץ לך להתייעץ עם דיאטנית המתמצאת בתזונה בזמן הריון ולידה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדיפות לכדור להגברת הסידן בגוףחלי01/01/2010
שלום רב, אני בת 38 (לאימי יש חוסר סידן ונוטלת כדורים לקראת גיל 55)לפני מס' ימים עשיתי צפיפות עצם ונמצא שבחלק מהאזורים בגוץ הצפיפות גבולית .יש לי מס שאלות :
1.האם בגילי סביר שיהיה כבר חוסר בסידן .?
2.הרופא המליץ לי על נטילת 2 כדורים ביום- calcium carbonate vitamin d3 c cf( ואימי נוטלת את הפוסלן פעם בשבוע ,האם יש הבדל מבחינה בריאותי והעדפה לאחד מהם יותר מהשני ?
3.קיבלתי הפניה לבדיקת דם לויטמין די , האם הפוסלן טוב גם עם נטילת ויטמין די ?
4.האם את ויטמין הדי אפשר ליטול לאחר אכילת מוצרי חלב
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה:
ד''ר גלוריה צבטוב03/01/2010שלום רב !
חוסר סידן ואוסטאופורוזיס - שני מצבים שונים.
סידן + ויטמין D מקבלים כדי לשמור על מסת העצם - טיפול מונע בלבד. במידה ואת אוכלת מספיק דיברי חלב, אין צורך בשתי כדורים של caltrat +d .
ויטמין D , מכיוון שאותו אנחנו מקבלים רק מחסיפה לשמש, לכן חוסר של ויטמין D כל כך שכיח . במידה ומדובר חוסר ויטמין D יש לקבל אותו בכדורים או טיפות, לא משנה עם איזה אוכל ומתי.
פוסאלן - זה טיפול ספציפי לאוסטאופורוזיס ( זה לא סידן) , אך חשוב לשמר רמת ויטמין D תקינה וחשוב לשמור על צריכת סידן מספקת כדי שהטיפול היה יעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועד שאלה לדר' פיגנבאוםספיר31/12/2009
האם חשיפה לשמש מספיקה כדי לספק ויטמין די? וכן באיזה אופן יש להיחשף לשמש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין די
ד''ר עמיאל פיגנבאום31/12/2009לספיר היקרה שלום ושנה אזרחית טובה,
לויטמין די תפקיד חשוב בספיגת הסידן ובריאות העצמות,בפעילות תקינה של השרירים,שיווי משקל ומניעת נפילות.מומלץ לצרוך בין שמונה מאות לאלף יחידות בינלאומיות של ויטמין די שלוש.המוצרים העשירים בויטמין זה הם:ביצים,דגי ים,דגנים וחלב המועשר בויטמין זה.השמש משפעלת את הויטמיען די בעור וגורמת לו להפוך לויטמין פעיל.מספיקה חשיפה של 15 עד 20 דקות ביום לא בשעות החמות של היממה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דר' פיגנבאום הנכבד שלוםספיר31/12/2009
דר' פיגנבאום שלום
באיזו תדירות צריך לבצע פעילות גופנית כדי למנוע אוסיטיאופורוזיס והאם זה מספיק בלי תוספים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית
ד''ר עמיאל פיגנבאום31/12/2009מומלץ לבצע פעילות גופנית ברוב ימות השבוע כגון:הליכה,ריצה,עליה במדרגות,טאי צ'י,ריקודים,תרגילים עם משקולות,התעמלות עם סרטי גומי אלסטי וסוגי ספורט נוספים.פעילות גופנית זו משפרת את הזריזות,מחזקת את כוח השריר,היציבה ומפחיתה את הסיכון לנפילות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטיאופורוזיס בגיל 70נגה29/12/2009
שלום רב
אמי, בת 70, סובלת מאוסטיאופורוזיס ומטופלת בתרופות מזה כ10 שנים. לאחרונה היא סובלת מכאבים קשים בגב התחתון (שם המחלה ממוקדת יותר) והזריקות נגד כאבים שהיא היתה מקבלת אנין מסייעות לזמן רב.
יש לציין כי אמי סובלת מלחץ דם גבוה ומטופלת בתרופות והיא סובלת ממשקל עודף של כ25 ק"ג.
הייתי רוצה לקבל מידע על אפשרויות הטיפול בבעיה כפי שהיא מתבטאת כיום
נגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב30/12/2009שלום רב !
אין קשר בין אוסטאופורוזיס וכאבי גב. אוסטאופורוזיס מצביעה רק ורק על דילדול עצם וסיכון לשבר.
הטיפול נגד אוסטאופורוזיס אמור לשפר מסת העצם ולמנוע שברים. הטיפול זה לא מקטין כאבים, אך אם הופיע כאב חדש בגב יש לבצע צילום עמ"ש כדי לשלול שבר.
לגבי טיפול נגד אוסטאופורוזיס מזה כ-10 שנים: צריך לבצע הערכה האם הטיפול היה יעיל ( שיפור מסת העצם, לא היו שברים חדשים) ובהתאם להערכה לשקול או הפסקת הטיפול או טיפול אלטרנטיבי למה שאמא שלך מקבלת.
יל"ד ועודף משקל לא קשורים לאוסטאופורוזיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופרוזיסציפי28/12/2009
ד"ר גלוריה שלום רב,
לאחרונה לאחר בדיקת צפיפות העצם חלה הרעה בתוצאה בירך 2.2 - ובעמוד שידרה 3.4-
הומלץ לקחת אקטונל + כמות גדולה של כדורי סידן.
אני בת 64 סובלת מיתר לחץ דם . הספורט היחיד שאני עושה הליכה יומיומית כ-4 ק"מ.
משקלי 54 וגובה .
האם התרופות יכולות עדין לשפר משהו?
שאלתי באם פילטיס יכול לתרום בתור התעמלות ספורטיבית.
בתודה מראש,
ציפי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב29/12/2009שלום ציפי !
בגילך ולפי ההערכים של צפיפות העצם שאת מציגה אני כן הייתי ממליצה להתחיל טיפול פעיל ( למשל אקטונל) . כמובן יש לבצע בירור גורמי סיכון כמו חוסר ויטמין D או עודף סידן בדם או הפרשה מוגברת סידן בשתן. הטיפול אמור גם לשפר וגם לעצור הדרדרות נוספת בצפיפות העצם. העיניין הוא לא במספר אבסלוטי. המטרת הטיפול מניעת שברים .
לגבי כמות גדולה של סידן : מספיק כדור אחד ויתר להוסיף עם דיאטה . חשוב כמות מספקת של ויטמין D ( שאין באוכל) לכן מומלץ טיפול בכדורים או טיפות לפחות 800 יחידות עוד לפני שבודקים רמה בדם.
התעמלות שומר על בריאות העצם , מחזק שרירים , שחשוב כדי לא לשבור עצמות תוך כדי נפילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספיגת סידןמשה26/12/2009
שלום כידוע לי סידן מהמזון לא נספג טוב ללא ויטמין די 1) האם בחלקו כן נספג ? גם עם מיעוט ויטמין די בדם - או כלל לא !? 2)האם גם תוספת הסידן " קלציום ציטראט" נספגת לא טוב בחוסר ויטמין די .יכול לקחת ולא יקלט? או נספגת טוב ללא קשר ל-די? בבדיקה שיגרתית היה חסר שניהם - אחרי לקיחה תוספים ה- די עדיין קצת נמוך . אך הסידן התאזן מצויין . (לא הייתי מרבה בשמש ולא אוכל דגים - לאחרונה אוכל ביצים.ויותר בשמש ) 3)אם התאזן הסידן בדם זה אומר שגם העצמות מקבלות חזרה את הסידן ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין די
ד''ר עמיאל פיגנבאום27/12/2009שלום למשה
אין קשר בין רמות הסידן בדם לבין קיום מחסור של סידן בגוף.הויטמין די אחראי בין היתר לספיגה תקינה של הסידן מהמזון במעי הדק.ויטמין די הוא כמו מפתח הפותח את הדלת ומאפשר לסידן לצאת מהמעי הדק ולהכנס למחזור הדם.כשרמת הסידן יורדת בגוף מופיעה עליה של הורמון המופרש מבלוטות יותרת התריס הגורם להוצאת סידן מהעצמות לדם.
את ויטמין די יש ליטול במינון אישי בהתאם לתוצאות בדיקות הדם.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חודשי ודילול עצםדנה24/12/2009
שלום רב,
גילי הנוכחי הוא 21. החל מגיל 18 ובמשך שנה הפסיק להופיע אצלי מחזור חודשי (שלא היה סדיר עוד קודם לכן).
רופא הנשים המליץ על מתן גלולות למניעת הריון ע"מ להסדיר את המחזור.
בגיל 19 התחלתי ליטול גלולות מסוג יסמין, והפסקתי איתן לפני ארבעה חודשים בגלל עליה ברמות כולסטרול.
מאז לא התחיל שוב מחזור.
שאלתי היא, אם המצב ההורמונלי יוותר לא מאוזן ללא נטילת גלולות-האם אני נמצאת בסיכון מוגבר לדילול עצם והגעה לסף השבירה בגיל צעיר מן הצפוי? האם נטילה קבועה של גלולות תעזור לי לפתור בעיה זו?
אציין שערכי הכולסטרול לא היו גבוהים באופן קיצוני, אך ניכרה עליה בהשוואה למצבי לפני השימוש.
כמו כן, האם ישנה המלצה כלשהי לבדיקות ו\או שינוי אורח חיים ע"מ לשמור על עצם תקינה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלדול העצם
ד''ר עמיאל פיגנבאום24/12/2009שלום רב,
אכן מצב כרוני של מחזור חודשי לא סדיר מעלה את השכיחות של ירידה בצפיפות העצם לאורך זמן עקב ההפרעות ההורמונליות הגורמות להפרעה במחזור.האסטרוגן ההורמון הנקבי העיקרי המופרש מהשחלות הינו מגביר את צפיפות העצם ומסייע בתהליך התחדשות העצם.כאשר רמת האסטרוגן יורדת אובדן העצם עולה.אובדן העצם עשוי להיות בלתי הפיך ולכן מומלץ לדאוג למחזור חודשי גם כדי לשמור על רירית רחם תקינה.ממליץ לך להתייעץ עם רופא המשפחה ורופא הנשים להמשך טיפול.
באיחולי בריאות שלמה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר
דנה29/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר
דנה29/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי לאקלסטה- דחוף!!!!!!!!!גאולה23/12/2009
שלום, אני בת 49 סובלת מאוסטאופורוזיס משמעותי ומחר אני אמורה לקבל עירוי אקלסטה.
רציתי לשאול אם יש סיכון מוגבר לתופעות לוואי חריגות אם בבדיקת דם קבלתי תוצאה של:
creatinine = 1 ו- lymphocytes=44.6? האם יש בכלל קשר? אנא ענו לי בדחיפות!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערוי אקלסטה
ד''ר עמיאל פיגנבאום24/12/2009שלום רב לגאולה,
אין קשר בין תוצאות הבדיקות החריגות שציינת בשאלתך לקבלת ערוי של אקלסטה.תופעת לוואי של הערוי הינה סימפטומים הדומים לשפעת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה כתגובה לד"ר עמיאל דחוף!!
גאולה24/12/2009אנ י מודה לך על תשובתך המהירה. אבל על מנת להסיר חשש מליבי . כיוון שקראתי בפורום שיש תופעת לוואי במקרים חריגים ,אמנם, של אי ספיקת כליות. רציתי רק לדעת אם יש קשר בין התוצאה של הקריאטינין לאפשרות המסוכנת של תופעת הלוואי הנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בערוי
ד''ר עמיאל פיגנבאום24/12/2009שלום רב,
בהתאם לתוצאות הבדיקות שציינת אין מניעה מקבלת הערוי,אך הערוי מומלץ רק לאנשים שאינם יכולים ליטול את הכדורים לטיפול באוסטיאופורוזיס.החומר נשאר בגוף שנה ובמידה והחומר אינו מתאים או יש תופעות לוואי לא ניתן לקבל במהלך השנה הזו טיפול תחליפי לכן יש לשקול היטב לפני קבלת טיפול זה.
באחולי בריאות טובה
דר פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי עיסוק מקצועי באוסטופורוזיסיוון21/12/2009
שלום שוב אני סייון בת 27 החולה באוסטופורוזיס
הבנתי שעבודה קשה ופיזית לא מתאימה לי למשל מלצרות
אני ניסיתי ולא יכולתי לתפקד לאחר מכן אני נתקלת לאחרונה גם בקשיים לסדר את החדר נתקפת בכאבי גב קשים וקשה לי להתכופף
אני רזה מאוד יש לציין
אם אלמד להיות מעסה האם זה יתאים לי ?
כי אני יודעת שנגיד לסחוט מטלית או תפוז למיץ זה טוב
למחלה שלי
השאלה אם מסאג' לאחרים זה משהו שיכלול גם לעזור לי ???
מחכה לתשובה
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיסוק
ד''ר עמיאל פיגנבאום22/12/2009שלום רב,
העיסוק שציינת אינו יכול לשפר את מצבך הבריאותי כמו כל עיסוק אחר,אך אינני רואה כל מניעה לעסוק בו.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף! עקירת שן בינה כלואה.נורית20/12/2009
בהודעה הקודמת, ציינתי שאני בת 57 ולוקחת מקבסיבון לאוסטופורזיס. מעיון באתר, הבנתי שעדיף לעבור לתרופת אקטונל פעם בחודש 75 מיליגרם, שני כדורים. רופא משפחה אמור לתת לי מרשם?
בקשר לעקירה, רופא משפחה אמור לדעת מה צריך לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן
ד''ר עמיאל פיגנבאום22/12/2009לנורית שלום רב,
לפני כל עקירת שן אין צורך להפסיק את התרופות המשפרות את צפיפות העצם.בקשר לשאלתך השניה אכן רופא המשפחה אמור לספק לך את המרשמים לאקטונל החודשי הניתן במשך יומיים עוקבים אחת לחודש. ב ה צ ל ח ה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי סידן וויטמין די .לגלוריה רצויסיוון19/12/2009
הייי גלוריה או לכול רופא ממחה אחר
עכשיו ברצוני לשאול את שאלת המיליון דולר !!!
בגלל שאני מקבלת מגוון תשובות עליה אני לא יודעת כיצד לנהוג ולכן מתעלמת
השאלה היא עם מה ליטול כדורי סידן פלוס די??!!!
בעבר דיאטנית צעירה אמרה לי רק עם מוצרי חלב
אחכ שמעתי מרופא נראה לי כבר לא זוכרת שחלב אסור זה יוצר ניגוד
אחרים אומרים שבשר יוצר ניגוד
ואני .....לא יודעת מה לעשות ופשוט לא שותה
וזה חשוב לי לדעת ...כי הפסקתי טיפול בפוסאלן ומצב עצמותיי לא מאיר פנים
אודה על התיחסות ותשובה בעיניין שמאוד חשוב לי .
ודוקטור גלוריה תודה אישית לך
סיוון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב20/12/2009אם אין לך בעיה לשתות חלב, תשתי אותו לבריאות. בחלב שי גם חלבומנים חשובים לשמירת העצם בנוסף לסידן.
כדורי סידן ( במידה ואת אוכלת דיברי חלב) caltrat +D מספיק כדור אחד ליום, לאחר האוכל ( לא עם אוכל חלבי, חלב מקטין ספיגה של caltrat) .
תוספת של ויטמין D בכדורי סידן מאוד קטנה וכמעט ואין ויטמין D באוכל, לכן בנסוף לסידן מומלץ טיפול בויטמין D בכדורים ( D-VIT D3)או בטיפות של תינוקות vit D3 עד 800-1000 יחידות ליממה ( או יותר עם רמת ויטמין D3 בדם נמוכה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)