מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מקלדת אלחוטית על הברכיים ?חיים17/04/2020
האם אפשר להניח בצורה רציפה ובמשך הרבה שעות מקלדת אלחוטית על הברכיים האם זה מסוכן מבחינת הקרינה ועוד שאלה לגבי קרינה אם אני חתיכת עץ על הברכיים ועליו המחשב הנייד או לחילופין אם נרדמתי והנייד נשאר במיטה לידי ובינו לביני היו שמיכות האם הם או הקרש עליו מונח המחשב מהוים הגנה וסוכך מפני הקרינה בצורה כלשהי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הנחה רציפה של מכשיר אלחוטי על הברכיים אינה מומלצת.
רם דישון18/04/2020שמיכות ועץ אינם חוסמים קרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארקה למחשב ניידטלי16/04/2020
היי,
האם הארקה למחשב נייד מפחית את הקרינה? ואיך מבצעים את הארקה?
איך ניתן להקטין רגישות לפלורסנטים? יש לי בבית נורות לד ואני עדיין מרגישה שזה מפריע לעיניים והפנים חמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר מד לחץ
טלי16/04/2020שאלה נוספת
האם מכשיר מד לחץ דם עם סוללות פולט קרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות.
רם דישון18/04/20201. יתכן. חפשי באתר norad4u- יש שם הוראות מפורטות כיצד לחבר הארקה למחשב.
2. לד ופלואורסצנטים הם שני דברים שונים לחלוטין. אם הלד מפריע לך- חזרי לנורות פלואורסצנטיות, רגילות או קומפקטיות (PL).
3. מד לחץ דם אינו פולט קרינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירורים על רגישות לקרינהאבי16/04/2020
שלום,
1. האם הרגישות לקרינה גנטית? האם יכולה לעבור לילדים?
2. במידה וישנים עם ראוטר דלוק עם WIFI למשך מס' ימים בחדר קטן יכול לגרום להיות רגיש לקרינה? יש מרחק יותר ממטר מהמיטה.
3. איך ניתן להקטין קרינת חשמל מטלוויזיה? מדובר בטלוויזיה LCD עם ממיר של יס ללא אינטרנט כלל. במהלך צפייה אני מרגיש חום בפנים וכאבי עיניים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון18/04/20201. לא ידוע. ידוע שרגישות היא אינדיבידואלית, אבל לא ידוע (לי לפחות) אם היא גנטית או תורשתית.
2. יתכן, בהסתברות נמוכה. אם יש לך מד- נסה למדוד את העוצמה במתווה של המכשירים בעת החשיפה, וחזור אלי עם התוצאות. אנסה להעריך על סמך הניסיון שלי.
3. לא נראה לי שיש קשר, אבל נסה לבדוק טלויזיה של יצרן אחר. לא ניתן למגן קרינה של טלויזיה, כי לא ניתן יהיה לצפות בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשב נייד או נייח?מישל13/04/2020
אני בת 13 ורוצה לקנות מחשב נייד, אמא שלי מפחדת מהקרינה.
1. מה פולט יותר קרינה מחשב נייד או נייח?
2. האם הקרינה ממחשב נייד מסוכנת מאוד או לא?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון13/04/2020אם החיבור לאינטרנט יהיה קווי, ופונקציות הויי פיי והבלותות׳ לא תופעלנה- אין הבדל משמעותי ביניהם.
הקרינה מהנייד אינה מסוכנת אם לא מניחים אותו על הברכיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודד קרינה אנטנה סלולריתשלי13/04/2020
חג שמח,
תוכל להמליץ לי על מכשיר שמודד קרינה בתוך דירה (בשל קרבה לאנטנה סלולרית) ?
אם אפשר לצרף לינק לאתר ממנו אפשר לרכוש את המכשיר.
צירפתי את המייל שלי
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פני בפרטי. אתר זה אינו מאפשר להעלות כתובות מייל או מידע מסחרי אחר.
רם דישון13/04/2020המכשיר המומלץ הוא קורנט. פני לעמיר בורנשטיין
049914413* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליל גבוה- ממה נובע?שירן13/04/2020
שלום, גרה קרוב לגבעת קוזלובסקי בגבעתיים. לאורך כל שעות היממה שומעים צליל גבוה מאוד רציף. האם יש קשר בין צליל זה לקרינה? האם יש לכם רעיון מה יכול להיות פשר הרעש הגבוה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לי אין מושג.
רם דישון13/04/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מידע זה עדיין רלוונטי לטלווזיות של היום lcd ?יעד11/04/2020
האם מידע זה עדיין רלוונטי לטלווזיות של היום lcd ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איזה מידע?
רם דישון12/04/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מידע זה עדיין רלוונטי לטלווזיות של היום lcd ?
יעד12/04/2020האם הטלוויזיות של היום LCDפולטת קרינה מאחורי הטלוויזיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זניחה לחלוטין.
רם דישון13/04/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלי sar בין מכשיריםנתן10/04/2020
שלום רב, אני מתלבט בין שני מכשירי סלולארי.
יש הבדלים בין נתוני הsar שלהם ומעבר לכך אין כמעט הבדל טכני אך יש הבדל מחיר.
לאחד יש Head: 0.774 W/ kg
ולשני יש Head: 1.130 W/ kg, Body: 0.634 W/ kg
מאחר ואני תמיד מדבר על דיבורית (אמנם מחזיק אך לא מצמיד לראש) האם יש להתחשב בנתונים אלו?
העם מדובר בפער משמעותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם אינך מצמיד לראש, אין לערכים הללו חשיבות כלל.
רם דישון12/04/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבל הארקה למחשבאסי10/04/2020
מאיפה אני משיג כבל הארקה למחשב?
המחשב שלי ללא הארקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חוקי הפורום אינם מאפשרים העלאת פרטים מסחריים.
רם דישון12/04/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלט ממיר כבלים וקרינהחגי07/04/2020
היי
הילדים מרבים לשחק בשלט, מכוונים על עצמם ולוחצים.
האם יש בכך נזק?קרינה שנפלטת מהלחיצה לעברם?
השלט מאוד קרוב לגופם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מומלץ לכוון אותו לעיניים. פרט לזה אין בעיה.
רם דישון07/04/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנות סלולאריותרוני06/04/2020
שלום
יש לי מודד ביתי, במקביל אני גם בודקת באתר הממשלתי של פריסת אנטנות סלולאר. נראה שיש כמה די קרוב לביתי ולגן של הילד, מה המרחק המדויק בו אין קרינה? איך אפשר לדעת אם קיימת חשיפה מסוכנת?
כל הכתבות שמדברות על G6 די מפחידות, האם מד הקרינה שברשותי מכוייל גם למדוד את זה?
כל עוד יש לך מודד ביתי, ואת יודעת להפעיל אותו, אין משמעות למרחק אלא למה שהמודד מראה.
רם דישון07/04/2020איזה מודד יש לך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי מדידת G5
רוני17/04/2020האם המד שברשותי מכויל גם לזה? תוכל להתייחס בבקשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כשאדע איזה מד יש לך אוכל לענות.
רם דישון18/04/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות חשובות בבקשהרון06/04/2020
שלום רם, תודה על המענה
1.בכניסה למעלית קיים חיישן (בדיוק בגובה ראש ילד),
מצרף תמונה, אשמח לדעת אם יש איזושהיא השפעה
2.מיטת תינוק ליד קיר של מנוע מזגן, מה המרחק המומלץ והאם בזמן שהמזגן כבוי יש קרינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1. אין בעיה. 2. מטר אחד.
רם דישון07/04/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במיקרוגל שממוקם מול סלוןפזית05/04/2020
היי
בביתי המיקרו מונח מול הסלון.
רציתי לדעת אם כאשר הוא כבוי יש סכנה, האם כדאי לנתק אותו?
וכמובן כשהוא עובד לאיזה מרחק מגיעה הקרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כשהוא לא פועל אין קרינה. בזמן פעולה להתרחק 70 ס״מ.
רם דישון07/04/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשת אלומיניום למניעת קרינהמני02/04/2020
שלום למנהלי הפורום,
קראתי כי יש אפשרות להניח במקומות שבהם חודרת קרינה בבית- רשת אלומיניום נגד יתושים.
באתר הזה שהומלץ לי עליו - norad4u כתוב לגבי פתרון המיגון הזה ש-"חסרונה של הרשת הוא שהיא מאוד “אלימה” משום שהיא חוסמת את קרינת הרדיו על ידי החזרתה לשני הכיוונים (אין לה צד מחזיר יותר ומחזיר פחות). לכן השימוש בה מומלץ רק על החלק החיצוני של חלונות ,לא בתוך מבנה וכאשר אין בתוך המבנה חדירות קרינה משום כיוון אחר ואין שום ציוד אלחוטי פולט קרינה בתוך הבית (גם לא סלולרי) וכאשר אין אפשרות אחרת. התקנה של רשת על קיר פנימי או מצידו הפנימי של קיר חיצוני תביא להגדלת ההחזרים בחדר המוגן ואינה מומלצת כלל וכלל"
מה אתה חושב על כך?
קצת בעייתי לי עכשיו למגן את הבית בעלויות גבוהות.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני מסכים עם הכתוב, אבל מי קבע שיש צורך למגן את הבית?
רם דישון03/04/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מטלפון אלחוטיעמית01/04/2020
תודה על התשובה.
בהמשך לתגובתך
הטלפון היה על ידי. זה עדיין בסדר?
עדיין בסדר.
רם דישון03/04/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)