מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מדחום חדש לשימוש ברקות הילדמאיר01/04/2020
שלום
אני משתמש במדחום שמעבירים מרקה לרקה כדי למדוד חום לבני הפעוט בן השנה.
איך זה עובדלל?האם זה מקרין?
מדןבר על איזורים רגישים וקרובים למוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מקרין כלל.
רם דישון03/04/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנותיעל31/03/2020
היי, שתיי שאלות: האם יש כוונה לרשת את המדינה באנטנות G5?
2. מצרפת תמונות של אנטנות האם מזהה איזה אנטנות אלו. ויכול להגיד לי לאיזה מרחק הם מקרינות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מדלגים פה על שאלות?
יעל02/04/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות
רם דישון03/04/20201. תבררי בפורום החברות הסלולריות. למיטב ידיעתי אין להם כסף למהלך כל כך יקר.
2. את מאמינה שמתמונה כל כך גרועה אפשר ללמוד משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעל בניין שב"כ
יעל09/04/2020היי, טוב כרגע אין לי תמונה טובה. אך זה אנטנות מעל בניין של השב"כ זה אולי נותן לך אינדקציה איזה סוג אנטנה זו יכולה להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא. דרושה תמונה הרבה יותר טובה.
רם דישון12/04/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מטלפון אלחוטיעמית31/03/2020
שלום
השארתי בטעות את השלוחה של הטלפון האלחוטי בשיחה למוקד שרות לקוחות פתוח אצלי בחדר. זה היה בשיחה במשך 4 שעות.
הבסיס רחוק מהחדר שלי.
אני מאוד לחוץ מהקרינה שהייתה בסביבה שלו על ידי. טלפון אלחוטי בשיחה 4 שעות.
אני אמור לדאוג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא. אין מקום לדאגה.
רם דישון31/03/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה מטלפון אלחוטי
עמית01/04/2020תודה על התשובה.
זה בסדר גם אם הטלפון היה פתוח בשיחה על ידי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרדמתי על הפלאפון שעתייםמתן31/03/2020
נרדמתי על פלאפון פתוח שהוא מתחת לבטן דלוק על וויפי למשך שעתיים והתעוררתי ממוזיקה שהפלאפון רותח
ונכנסתי ללחץ אולי מהנזק שזה יכול לגרום
האם יש צדק בחששותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין נזק מאירוע חד פעמי.
רם דישון31/03/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות - יחידות מדידה והארקהניר30/03/2020
היי,
איך עוברים מיחידות של מיקרו טסלה- ut למיליגאוס? המד שלי מציג ביחידות של ut
בנוסף, איך אני יכול לבדוק האם בבניין שלי יש איפוס כפול במערכת ההארקה והאם זה בעייתי? במידה וזה מתקיים- יש דרך לתקן/לשנות את זה?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1. מכפילים את המיקרוטסלה ב-10. 2. אפשר, חשמלאי יעשה זאת בקלות.
רם דישון31/03/2020שווה להתעסק עם זה רק אם הקריאות גבוהות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בחדר שינהגילת30/03/2020
שלום לך,
מדדתי באמצעות מד קרינה (קורנט ,הדגם החדיש) קרינה חשמלית בחדר השינה. מצב LF30
על הכרית מדדתי את התוצאות הבאות: 00.07-00.10 ביחידות של ut. האם זה נחשב תקין ? לא מצליחה להבין למה בכלל יש רמה כזאת על הכריות..
בקיר ליד המיטה התוצאות הבאות: 00.14-00.17 ut (גם כן מצב של LF30).
בנוסף, מעבר לקיר בחדר השינה שלנו יש מנוע של מזגן שנמצא ממש צמוד לקיר. כאשר המזגן כבוי יש בעיה מבחינת קרינה?
מה המרחק המומלץ ממנוע המזגן כאשר המזגן דלוק וכאשר הוא כבוי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות
רם דישון31/03/20201. המצב תקין.
2. כאשר המזגן כבוי אין קרינה.
3. חצי מטר כאשר המזגן פועל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניות אלחוטיות למוזיקהדניאלה30/03/2020
שלום!
מתלבטת כבר תקופה בנוגע לקנייה של אוזניות אלחוטיות לשמיעה של מוזיקה מהנייד/מהמחשב (זאת אחרי שפעם אחר פעם האוזניות שלי נהרסו בחוטיהן). אשמח לדעת האם האוזניות האלחוטיות הגדולות (המתלבשות על האוזן) פולטות קרינה ואם כן עד כמה הן מסוכנות לשימוש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הן אינן פולטות קרינה כלל.
רם דישון31/03/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר שינה וסביבתוישי29/03/2020
שלום
בני הקטן ישן בממ׳ד(אנחנו מאזור שמצריך זאת בטחונית).
שאלותיי מכוונות לגבי סביבת השינה מבחינת שקעים ומה שמחובר אליהם.
1. קודם כל בצמוד למיטתו(5-7 ס״מ) ישנו שקע ללא שום חיבור. האם השקע ״הריק״ מקרין? האם להזיז את המיטה רחוק יותר וכמה?
2. מזגן- המזגן מחובר לשקע שנמצא בערך מטר וחצי או קצת פחות מהמיטה(הוא גבוה מהמיטה בחצי מטר). כמה הקרינה חזרה, האם המרחק בסדר? האם כשהמזגן לא עובד, להוציא את התקע מהשקע?
3. מבחוץ לממ׳ד, בקיר החיצוני, יש את המטבח ומחובר שם בקביעות מכשיר תמי 4.
זאת אומרת שהגב של התמי 4 וכמובן החיבור שלו בשקע, מקרין ישירות לקיר הממ׳ד והמרחק מאותו קיר בתוך הממ׳ד למיטת הילד, הוא כ1.90 בערך(וזה בלי להחשיב את עובי קיר הממ׳ד המגן שסופג את הקרינה ישירות) האם הילד מקבל קרינה מזה והאם להעביר את התמי 4 משם?(זה אומר שזה לא יהיה בבית כי אין מקום אחר במטבח)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התשובה שלילית לכל השאלות.
רם דישון29/03/2020על פי הנתונים שרשמת, אינני רואה בעיה בדירה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מכבלים שיוצאים מקופסת כבלים של הוט מהגגגיל26/03/2020
שלום ,
ישנו כבל שיוצא מהגג שלנו (אני גר בקומה אחרונה) זה
כבלים של הוט שהוא מתחבר לאחד השכנים בבנין לצורך ערוצים (מתחבר לטלויזיה לממיר כנראה) והכבל עשוי מפלסטיק קשיח ( חיצונית) האם כבלים של ערוצים כאלה פולטים קרינה - הוא ממש קרוב לחלון שלי ואם כן עד כמה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כבלים אלו אינם פולטים קרינה.
רם דישון27/03/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מראוטר קוויסמדר25/03/2020
שלום רב
המחשב הנייח נמצא בממד. מחובר אליו ראוטר של בזק באופן קווי. אינו מוגדר לאלחוטי. האם הראוטר עדין מקרין?
כדי שהילד יוכל להיות במחשב באופן בטוח ולא מסכן..האם יוכל לשבת בממד עם הראוטר לידו?
יום נעים
סמדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן, אבל חייבים לוודא שאינו מקרין.
רם דישון26/03/2020נסי לוודא ע״י חיפוש בסמרטפון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות מטרידות ברשותךסיון25/03/2020
שלום רב
1. יש לי טלפון גלקסי..המסך שלו נשבר ויש חריצים. האם מסוכן להשתמש בו כעת? הילדים שלי משחקים בו כשהוא על מצב טיסה.
יש כתבה ברשת על משהי שנכנסה לה זכוכית ממסך אייפון שבור וקיבלה זיהום ביד.
2. אני רוצה לקנות פלאפון שיומי שרמת הקרינה שלו עפ תקן אירופאי מעל 1.83. לכאורה גבוה. אם אני מדברת רק בספיקר הנתון הזה לא רלוונטי? אם שולחים הודעות בוואטסאפ הטלפון מקרין קרינה גבוה כאשר מדובר בSAR 1.83?
תודה
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות
רם דישון26/03/20201. אין בעיה של קרינה, אבל רסיסים עלולים לגרום לזיהום.
2. הנתון הזה חסר משמעות בשימוש בספיקר, גם כאשר שולחים הודעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מממיר של יס מקס טוטאללילך24/03/2020
בני התיניק מרבה לשבת מול הממיר ולהתקרב אליו כדי לשחק.
האם זה מקרין?יש סכנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינני מכיר את הממיר הזה. אם החיבור לטלויזיה הוא באמצעות כבל- אין קרינה. אם אלחוטי- יש קרינה.
רם דישון25/03/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר במגנומטר בהריוןשני24/03/2020
האם מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא.
רם דישון24/03/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לקרינה והשפעה על דלקות פרקיםאריאלה24/03/2020
שלום רב,
אני רגישה לקרינה כבר מס' שנים.
ברצוני לשאול מס' שאלות:
1. האם הרגישות לקרינה יכול לגרום לדלקות פרקים? דלקות בעור?
2. יש לי בבית מחשב נייד. האינטרנט קווי ,העכבר והמקלדת חוטיים. אני מרגישה כאבים ברגלים ובידיים . איך ניתן לצמצם את כאבים? עדיף מחשב נייח?
3. האם משקפים ממתכת יכולה להגביר את הרגישות לקרינה?
4. יש לי קיבוע ממתכת בשיניים. נעשה לפני יותר מעשור. האם כדאי להוריד את הקיבוע?
תשובות.
רם דישון24/03/20201. אני מציע להתייעץ עם עמיר בורנשטיין, norad4u.
2. כנ״ל.
3. לא.
4. לא. אין קשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההפניה ותשובות
עמיר בורנשטיין25/03/2020תודה רם על ההפניה.
1. חשיפה לקרינה בלתי מייננת תועדה כיכולה לגרום לתגובות דלקטיות ולהביא להחמרה בדלקות פרקים ובעיות בעוד.
2. אשמח אם תשלחי לי תמונה של סביבת המחשב ואוכל להסביר מה ניתן לשפר.
3+4 כל גוף מתכתי יכול אם צורתו והזווית שלו נכונה להפוך לאנטנה פסיבית לקרינת רדיו. למשל רגישים לקרינה רבים פועלים להוציא את סתימות האמלגם מהשניים אצל רופאים המתמחים בכך (לא אצל כל אחד). דוגמא שנייה רבים מהרגישים עוברים להשתמש במשקפיים מפלסטיק.
גם אני עשיתי צעדים אלו, אבל הרבה אחרי שצמצמתי את החשיפה שלי לקרינה, למדתי למדוד את הקרינה והפסקתי שימוש בכל ציוד אלחוטי וסלולרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב תמונה של סביבת עבודה
אריאלה29/03/2020המחשב הנייד הוא בסלון ומשתמשת בו לפי הצורך. לאחר מכן מכובה ומנתקת אתו החשמל.
ן תודה על העזרה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מקופסת תקשורת של סיבים אופטייםאושרי23/03/2020
שלום רב במרחק של 5 מטר מביתי על עמוד חשמל הותקנה קופסת תקשורת של סיב אופטי כנראה של תקשורת אינטרנט רציתי לדעת האם ישנה קרינה מהקופסה או מהסיבים, תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין קרינה מסיבים אופטיים.
רם דישון24/03/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)