מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סיכון ממכשירים ביתיים שמפיצים קרינה ומרחק נדרשאללי21/06/2020
שלום רב.
רציתי לשאול לגבי המכשירים הביתיים הבאים:
* מיקרוגל
* מחשב נייח ישן (בן 10-12)
* טלוויזיה חכמה של סמסונג 4K
והשאלות -
1. מה המרחק הנדרש מהמכשירים כדי לא להיות חשופים לקרינה?
2. האם הטלוויזיה והמיקרו מפיצים קרינה כאשר הם לא פועלים?
3. המחשב תמיד דלוק - האם יש בכך בעיה וסיכון מבחינת קרינה כללית בבית? הבית קטן וסגור במשך הלילה.
4. במידה והכלב שלי אוהב לשכב כשראשו צמוד למחשב הנייח, האם הוא מצוי בסיכון מסוים? (כלב גדול)
המון המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ניתן לענות ללא מדידה.
רם דישון23/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממיקרוגל שפועל ליד הראשעופר20/06/2020
לא שמתי לב והראש שלי היה ממש קרוב למיקרוגל שפעל במטבח משותף. הרגשתי חום בראש ובאף ואז נוכחתי שהוא היה פועל. מדובר כ 10 עד 20 שניות בלבד. האם אירוע זה מסכן אותי? הרגשתי חום מוזר באף עוד זמן מה, הייתכן שההיפופיזה תיפגע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
עופר21/06/2020בהקשר זה יש לציין שמדובר באירוע חד פעמי. אני תמיד שומר על מרחק 2 מטר. הפעם היו סנטימטרים ספורים מהראש למכשיר. כמו כן התיתכן פגיעה בעיניים מאירוע חד פעמי? לא יכול חדעת אם הייתה דליפת קרינה ואם החום שחשתי מעיד על כך. המיקרוגל ניראה חדש יחסית והדלת הייתה כמובן סגורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין נזק מאירוע חד פעמי.
רם דישון23/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מטלוויזיית HD שתלויה על הקיר לחדר שינה הסצוךמיכל18/06/2020
שלום רב,
רכשתי טלויזיה גדולה HD של סמסונג.
אני מעוניינת לתלות אותה על הקיר ולא להניח אותה על מזנון.
יש לציין שמעבר לקיר בחדר הסמוך ישנה הבת שלי.
האם אני מסכנת אותה מבחינת קרינה?
והאם יש הבדל מבחינת קרינה אם תולה את הטלוויזיה או מניחה?
יש לציין שליד הטלוויזיה יש מכשיר פלייסטיישן, ממיר של חברת הכבלים ונגן DVD.
תודה מראש.
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון18/06/20201. לא ניתן לענות ללא מדידה, מה גם שיש בסביבה מכשירים קורנים רבים.
2. אני ממליץ לחבר את המכשירים הקורנים דרך קוצב זמן שיכבה אותם בלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה לצד דופן שמאל של המקרר במשך שנים (10-15)ישראל עמרן15/06/2020
שלום, האם שינה לצד דופן שמאל של המקרר בין 40-60 ס"מ, במשך שנים (10-15 שנים) עלולה להזיק בצורה משמעותית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ניתן לענות על שאלה זו ללא מדידה.
רם דישון15/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק מעמוד חשמל שמצוי קרוב לגן ילדיםאני14/06/2020
מצ"ב צילום של עמוד חשמל שנמצא קרוב לחצר גן ילדים. מה צריך להיות המרחק מעמוד זה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה:
רם דישון14/06/2020בהערכה גסה- עשרה מטרים. תשובה מדויקת יותר- רק לאחר מדידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק מאתר זעיר פנימי והשפעה של האנטנהמתן10/06/2020
שלום,
מה המרחק הבטוח מאתר זעיר פנימי? עוצמת השידור של מתקן כזה הוא כמו אנטנה סלולרית רגילה?
כמה צריך להתרחק כדי שההשפעה של האנטנה תפחת בצורה דרסטית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא, הוא משדר בהספק נמוך בהרבה.
רם דישון13/06/2020בדרך כלל שני מטרים יספיקו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמודי חשמל ומרחק מבנייןרמי09/06/2020
שלום.
רציתי לדעת האם בתמונות המצ"ב מדובר בחוטי חשמל או בחוטים מסוג אחר?
במידה ומדובר בחוטי חשמל, מה המרחק הדרוש מהבניין בצד ימין בצבע חום בהיר?
תודה
אלו כבלי מתח נמוך (230 וולט). לא ניתן לדעת מהו המרחק הבטוח ללא מדידה, אבל
רם דישון09/06/202010 מטר נראה לי סביר.
נראה לי שחיבורי הכבלים לא נעשו בצורה מקצועית עֿ״י חברת החשמל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לוותר על מגורים בדירה שפונה לכבלים אלו?
רמי09/06/2020בקירוב גס, יש מרחק של 7-8 צעדים מקיר הדירה לכבלים אלו. האם לאור כך יש להימנע ממגורים בדירה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה נוספת כאן
רמי09/06/2020
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כמו שכבר עניתי,
רם דישון13/06/2020אני ממליץ לרכוש מכשיר מדידה ולמדוד במקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה סביבתית של אנטנה סיקלו כיווניתיעל07/06/2020
שלום,
אנחנו בונים בית בסמוך למגדל מים (פחות מ 10 מטרים)
ועל מגדל המים הונח השבוע אנטנה של חברת סיקלו על מנת להעביר את מידע של המצלמות העירונית ממועצה אחת לשניה (מרחק לא קטן).
אשמח לדעת אם לאנטנה זאת יש השפעה סביבתית או בגלל שהיא כיוונית ההשפעה שלה היא רק בגובה האנטנה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני זקוק לנתונים נוספים של התקשורת:
רם דישון08/06/2020תדר
שבח אנטנה
הספק שידור
גובה האנטנה
גובה הבית שלכם
זוית פתיחה אופקית
זוית פתיחה אנכית
אזימוט האנטנה.
נא בקשי את הנתונים באמצעות המועצה וחזרי אלי, רצוי בפרטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתקן גישה אלחוטי וקרינה לדירת מגוריםאלכס03/06/2020
שלום וערב טוב.
קניתי דירה בפ"ת וחששתי מחדר טראפו שנמצא בקומת המרתף על כן הזמנתי מדידת קרינה בבית, טרם הכניסה לדירה.
בכל הבית לא נמצאו ערכים העולים על 2 מיליגאוס.
לאחרונה שמתי לב שבמרחק 80 מטר מהבית שלי יש מתקן גישה אלחוטי של סלקום ובמרחק של 90 מטר (מאחורי האנטנה של סלקום) יש 2 נוספים של פרטנר ושל פלאפון.
יש לציין כי האנטנה נצפית רק דרך המרפסת שלי וכי אין חדר נוסף שחשוף לכיוון שלה.
באתר של המשרד להגנת הסביבה מצויין כי הבדיקה האחרונה בוצעה ב 12/01/2020 והנקודה בה התקבלה התוצאה המירבית בבניין שבתמונה במספר 110 ועוצמת קרינת מיקרו ואט לסמ"ר 11.87.
מצ"ב תמונה ממפה של המשרד להגנת הסביבה,
הדירה שלי היא לאורך, בצבע אדום סימנתי את המרפסת שלי ובכתום את שאר הדירה.
שאלה 1:
האם המדידה שביצעו לי טרם הכניסה לדירה מעידה על תדרי סלולר או שמתייחסת רק לקרינה ממקורות החשמל?
שאלה 2:
בהסתמך על הנתונים שציינתי האם יש לי ממה לחשוש?
והאם להזמין שוב מדידה?
תשובות.
רם דישון04/06/20201. אם תשלח לי את דוח המדידה, אוכל להתייחס. כללית, ערכים במיליגאוס מתיחסים לרשת החשמל בלבד.
2. קרוב לוודאי שאין בעיה פרט למרפסת, אבל תשובה החלטית ניתן לתת רק על סמך מדידה בדירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לשלוח לך את הדו"ח
אלכס04/06/2020מצ"ב הדו"ח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצ"ב סרטון כיצד האנטנה נראית מהבית שלי
אלכס04/06/2020
לא הגיע דבר- שלח לי במייל, עם כל הפרטים.
רם דישון06/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממד אינפרה אדום בעקבות הקורונהרוני03/06/2020
היי,
1. בכניסה לסופרים ולרשתות פארם מבקשים למדוד חום באמצעות מד קרינה שמקרבים למצח- למיטב הבנתי מדובר באינפרא אדום. האם זה סוג כלשהו של קרינה שהיא מסוכנת?
2. קיבלתי הצעת עבודה במבנה שעליו מותקנות אנטנות סלולריות מסוג מתקן גישה אלחוטי. שוקל לוותר על ההצעה עקב האנטנות והחשיפה לקרינה כי ממה שאני יודע גם כאשר האנטנה היא על הגג - מי שנמצא בתוך המבנה יכול לקבל קרינה עקב החזרים מהאנטנה. האם עדיף להימנע ממקום כזה?
תודה,
המשך יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות
רוני03/06/2020סליחה, בשאלה הראשונה התכוונתי למד חום שמקרבים למצח ולא למד קרינה.
תשובות.
רם דישון03/06/20201. מד החום הזה אינו פולט שום קרינה.
2. יש בעיה רק אם החדר המיועד לך נמצא בדיוק מתחת לאנטנות. בכיוונים אחרים אין בעיה. בכל מקרה הטוב ביותר הוא לרכוש מד קרינה ולמדוד לבד במקום בו אתה אמור לשהות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורת נשיאת פלאפון מומלצת ביום יוםאסף02/06/2020
שלום
רציתי לדעת מה ההמלצה לגבי איפה לשים את הפלאפון בזמן שאי אפשר לשים אותו בתיק. איך להתנהל איפה לשים אותו בזמן עבודה בכיס האחורי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כיס אחורי עדיף על כיס קדמי.
רם דישון02/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משטח למניעת קרינה במחשב ניידלי01/06/2020
שלום
קראתי שבישיבה עם לפטופ על הברכיים מועברת קרינה. האם מעמד למחשב נייד ממשטח פלסטיק מספיק למניעת הקרינה, או שכדאי לרכוש מוצר מיוחד שכתוב שחוסם קרינה? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פלסטיק שקוף לקרינה, לכן לא יעיל. לגבי מוצר שאמור לחסום קרינה- צריך לעיין במפרט הספציפי של כל מוצר.
רם דישון02/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך. איזה חומר חוסם קרינה?
לי02/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרינה בתדר רדיו- כל משטח מתכתי. בתדר נמוך (חשמל)- רק מרחק.
רם דישון03/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
לי03/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר טרנספורמציה צמוד לבניין מגוריםיעל שרגא01/06/2020
שלום רב,
אני עומדת לרכוש דירה בקומה 6 בבניין מגורים השוהה בקומפלקס של 6 בניינים ( 102 יח"ד) , ולו חניה משותפת תת קרקעית המשותפת ל6 הבניינים.
חדר הטרנספורמציה ממוקם בחניון התת קרקעי צמוד לבניין שבו אני מעוניינת לרכוש את הדירה .
הייתי שמחה לדעת האם אני צריכה לחשוש מחדר טרפו זה הן בשהותי בדירה והן בחניון המשותף.
אודה להתייחסותכם בנושא.
במקביל מצרפת תמונת מיקום חדר טרפו והמבנה על מנת להבין יותר את המקרה.
תודה רבה
אין שום בעיה בקומה 6, ומאחר והשהיה בחניה אינה ממושכת- גם שם אין שום סיכון.
רם דישון02/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה לפעוטה ממטען של פלאפון הסמוך למיטהמיכל30/05/2020
שלום רב,
יש לי ילדה בת 5 כשנולדה ישנה 3 חודשים ממרחק של 80 ס"מ מהראש שלה לטלפון אלחוטי. כעת נודע לי לאחר שעשיתי הכל לא לחשוף אותה שוב שבבית השכן שצמוד לחדר שלה יש מטען פלאפון שהשכנה מטעינה אותו לסירוגין בשנה האחרונה כ40-50 ס"מ מהראש שלה כולל הקיר. ישר שיניתי לה את מיקום המיטה אבל יש בי דאגה רבה שכן קיר לא בולם קרינה כלל, וזו קרינה חזקה של מעל 2 מיליגאוס ועוד בזמן שינה. האם יש כאן תקווה שהקרינה לא הייתה כזו חזקה?
תודה,
מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון
מיכל הרוש30/05/2020המרחק הוא 30-40 סמ ככל הנראה, היא משנה מקום בלילה
קרוב לוודאי שלא נגרם כל נזק. הקיר בולע הרבה קרינה של מטען או טלפון אלחוטי.
רם דישון02/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעת אור אדום של מודד חום בעין וסיכון מקרינהיאיר22/05/2020
שלום רב רם דישון, בכניסה לסופר נבדקתי על ידי מד חום למצח ובלי כוונה כנראה הזזתי קצת את הראש או השומר לא כוון טוב האור האדום פגע לי בעין ימין ומיד סובבתי את הראש.
האם העין ספגה קרינה?
האם נגרם נזק לעין חס ושלום?
עניין זה מטריד אותי מאוד.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם אתה עדיין רואה היטב, לא נגרם כל נזק. בנוסף, העוצמה כאן נמוכה מאד,
רם דישון22/05/2020כי היצרן הביא בחשבון אפשרות כזו.
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)