מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מרחק מאנטנה סלולרית קרובה לבית וקרינהאמיל קוריס25/02/2020
שלום. התמונה המצורפת של האנטנה הסלולארית צולמה ממרפסת הבית. האם המרחק בטוח או שיש סכנת קרינה?
נודה לתשובתך בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ראה תשובתי לשאלה קודמת.
רם דישון25/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי...איזו שאלה קודמת?
אמיל26/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא ניתן להעריך דבר על פי התמונה.
רם דישון26/02/2020המרחק הבטוח תלוי בגורמים רבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אני יכול לשלוח אליך וידאו של בדיקה ? תוכל להגיד לי אם הבדיקה שווה משהו?
אמיל28/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הוידאו הזה עוזר להבין ?
אמיל28/02/2020האם המכשיר הזה שווה משהו או הכל בלוף?
האם בדיקה כזו היא מספיק טובה?
תודה!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עניתי בפרטי. המכשיר בו השתמשת הוא המכשיר בו אני משתמש. מכשיר טוב מאד.
רם דישון29/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על הכל. מה שאתה עושה זה לא מובן מאליו!
אמיל29/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קרינה בפן לייבוש שיער?רותם25/02/2020
האם בפן ליבוש שיער יש קרינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן, אבל בהתחשב בפרק הזמן הקצר שהוא בשימוש- אינני רואה שום סיכון.
רם דישון25/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאנטנה סלולרית ליד גן ילדיםיעל בן מנחם25/02/2020
שלום,
הבן שלי (בן שנתיים וחצי) נמצא בגן במרחק של 360 מאנטנה סלולרית מאוד גדולה בכניסה לישוב (של 3 חברות סלולר)
הקרינה שנמדדה ע"י בודק מוסמך היא 0.4 מיקרוואט לסמ"ר
עוד אציין שיש שנאי בסמוך גם כן(מרחק של פחות מ2 מטר) מבדיקה במכישר פרטי הקרינה היא פחות מ4 מיליגאוס במהלך שעות היום
האם אני צריכה להיות מודאגת? מה ניתן לעשות על מנת להפחית את הקרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לגבי ילדים- הייתי רוצה לראות ערכים יותר נמוכים.
רם דישון25/02/2020האם 0.4 נמדדו בתוך הגן או בחצר?
ניתן להקטין את הקרינה ע״י יישום רשת מתכתית על גבי גדר הגן. נדרש ביקור במקום על מנת לראות היכן ליישם אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה מאנטנה סלולרית
יעל25/02/20200.1-0.4. מאיזה ערך זה מתחיל להיות בעייתי?
אין כ"כ הבדל בין החצר לגו.
אפשר לפרטים לגבי העלות של מיגון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לגבי ילדים- 0.2. לגבי עלויות מיגון- אינני יודע. בכל מקרה דרוש ביקור במקום על מנת לקבוע היכן הוא נדרש, וזה כמובן משליך על העלות.
רם דישון25/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק בטוח לגור מאנטנה סלולריתרוזלסקי יוסף20/02/2020
מה המרחק הבטוח לגור מאנטנה?
אין דבר כזה. תלוי בגורמים רבים.
רם דישון23/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז תסביר מה הגורמים במקום לתת תשובה ריקה
יצחק25/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
1. הספק השידור. 2. שבח האנטנה.
רם דישון25/02/20203. כיוון האנטנה.
3. זוית פתיחה אופקית.
4. הפרש גבהים.
5. זוית פתיחה אנכית.
6. זוית השפלה.
אתה מסתדר עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן המידע מאוד עזר לי תודה רבה
יצחק25/02/2020כן המידע מאוד עזר לי תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דירה בקומה 24 ותורן עם אנטנות בקרבת הבנייןגל20/02/2020
שוקל לרכוש דירה בקומה 24 וכעת גיליתי שיש תורן בגובה 8 קומות עם אנטנות של חברות סלולאר. אנחנו במרחק אווירי של 250 מטר מהדירה. יש עוד הפרשי גובה אבל מהמרפסת הגבוהה רואים התורן. עד כמה מסוכן?
עניתי במייל.
רם דישון23/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דירה בסמיכות גבוהה לקווי מתחורד19/02/2020
שלום,
אני שוקלת לרכוש דירה שצמודה לקווי מתח, צירפתי תמונות ואשמח לדעת האם זה יכול בעייתי בשל קרינה. הקווים עוברים מחוץ לחדרי השינה.
האם תוכלי להעריך את המרחק לכבלים?
רם דישון23/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעריכה שמדובר במטר, אולי שניים
ואד24/02/2020מעריכה שמדובר במטר אולי שניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא טוב. קרוב מדי.
רם דישון24/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה חשמלית במקום העבודהאדיר18/02/2020
שלום רב
במסגרת עבודתי אני מחוייב לעבור פעם אחת במשמרת בתוך חדר טרנפורמציה , ליד חדר שנאים( מתח גבוהה) שצריך לפתוח אותו ולהציץ לתוכו , בתוך חדרי חשמל שמוצבים בהם המון ארונות חשמל שצריך לעבור ביניהם כשהם עובדים כל הזמן ,ובנוסף ללכת בתוך חדרי שרתים גדולים.
כל הסיבוב הזהה אורך כ 45 דקות ברגל .
שאר השעות אני מבלה במשרד במסדרון שמוביל לחדרי שרתים ותקשורת במרחק של מטרים ספורים מהמשרד שלי , חשוב לציין שהמקום מתוחזק ברמה מאוד גבוהה ,ארונות החשמל והציוד נראים חדישים ביותר ובנוסף כל הסיבוב שאני מבצע כולל המשרד שאני יושב בו נמצאים בקומות תת קרקעיות , יש לי חששות מהקרינה האם האיזור בטוח לשהייה ליום עבודה רגיל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני מניח שאין בעיה אבל הטוב ביותר הוא למדוד לאורך המסלול שלך ואז להחליט.
רם דישון23/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממחשב - נייח או ניידמאור17/02/2020
שלום רב,
אני עובדת במשרד ומבלה יותר מ8 שעות ביום מול מחשב (נייח). לאחרונה התבקשתי לעבור לעבוד עם מחשב נייד, הסברתי לממונה שאני חוששת מקרינה שהיא למיטב ידיעתי חזקה יותר בעבודה עם לפ טופ, והוא הציע שאוציא הסוללה ואעבוד בצורה חוטית לרשת וגם לחשמל (ווי פי כבוי).
שאלתי היא, האם קרינה חזקה יותר ממחשב נייח (מסך של 21 אינץ) או ממחשב נייד שמחובר קווית לחשמל ולרשת ולאותו המסך? חשוב לציין שאין לי אפשרות להרחיק המחשב והוא די קרוב אלי (כ40 סמ). האם החשש שלי מוצדק?
תודה מראש,
מאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי, ברגע שהויי פיי כבוי אין שום סיכון גם ממחשב נייד.
רם דישון23/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזמנת מוצרים שיוצרו ביפן וחשש מקרינהדפנה16/02/2020
שלום,
אשמח לדעת האם זה בטוח מספיק להזמין מוצרים מיפן - כמו אצות לסושי שמיוצרות ביפן... והאם בטוח להזמין דברי אומנות לבית - חלקם חדשים וחלקם וינטג' (למשל ציור על משי) . אני חוששת מקרינה.. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
דפנה17/02/2020אוסיף את אותה שאלה לגבי מזרח ארופה - ברצוני לרכוש קופסת עץ , ציור עם מסגרת מעץ, ציור מרקמה על בד.. אם הם מאזור שהיה קרוב לכל הסיפור של צ'רנוביל - היתכן והחומרים הללו נשארו עם קרינה? תודה!
לגבי יפן- אין בעיה. לגבי צ׳רנוביל- אינני יודע.
רם דישון23/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד
דפנה25/02/2020סליחה על הנדנוד אבל אני יכולה אפילו להזמין משהו שעשוי מבד משי, בד כותנה, במבוק ועץ.. שמוכר מישהו שנמצא שעה וחצי נסיעה מפוקושימה?
תודה תודה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן.
רם דישון25/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה עקב הטענת מצברים אצל המטפלתרחלי16/02/2020
שלום לכם,
בבית המטפלת של ביתי הבת השנה ממוקם במרכז הבית מכשיר שמטעין מצברים שיש ברשותם. לדבריה המכשיר חייב להיות מחובר לחשמל כל הזמן. ההטענה מתבצעת כמה שעות ביום. מידי פעם משתמשים בחשמל המופק מהמצברים. המכשיר הנ"ל הוא גם הממיר של הזרם מהמצבר לחשמל ביתי.
1. האם כשהמכשיר מחובר לחשמל ולא מטעין וגם המצברים לא בשימוש, המכשיר מקרין?
2. האם המכשיר פולט קרינה בזמן ההטענה? אם כן, איזה מרחק כדאי לשמור מהמכשיר בזמן ההטענה?
3. האם המכשיר פולט קרינה בזמן השימוש במצברים? אם כן, איזה מרחק כדאי לשמור ממנו?
מודה לכם מראש על התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינני יודע. חייבים למדוד.
רם דישון23/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מטלפון דו-סים מאשר טלפון עם סים אחדאילנה14/02/2020
שאלה למר רם דישון.
שלום רב, האם טלפון Dual sim מקרין יותר מטלפון עם סים אחד?
בתודה מראש
אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעט יותר גבוהה.
רם דישון23/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מטלפון Dual simאילנה14/02/2020
שלום רב,
ברשותי טלפון סלולרי עם שני כרטיסי סים. שאלתי היא האם הקרינה כפולה לעומת טלפון עם סים בודד?
בתודה מראש
אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקרינה קצת יותר גבוהה.
רם דישון23/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתח גבוה מעמודי חשמלמעיין כהן14/02/2020
שלום רב,
לאחרונה עברנו להתגורר בסמיכות לעמוד חשמל.
רציתי לדעת האם ישנה קרינה שעלולה להוביל לסכנות
בריאותיות. והאם המרחק תקין.
תודה ,
מעיין
מה המרחק?
רם דישון23/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה משקע שאליו מחובר ממיר לטלויזיהדין13/02/2020
50 סנטימטר מהמיטה שלי יש שקע שאליו מחובר ממיר לטלויזיה.
האם הקרינה של הממיר לטלוויזיה הינה מסוכנת, ומה המרחק שנדרש כדי שלא להיות בסכנת קרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם הממיר אלחוטי או חוטי?
רם דישון23/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיריים חשמליות - קרינה לעומת אינדוקציהמיכל13/02/2020
שלום, אני חושבת לקנות כיריים חשמליות אחרי שקראתי על הקרינה הגבוהה שנוצרת באינדוקציה (ומצד שני לגז ישנן הבעיות שלו).
איזה מרחק מומלץ לשמור מכיריים חשמליות עם הספק ממוצע (נאמר לצורך העניין, של כ2500 וואט)?
כמה משמעותי ההבדל בקרינה בין שיטות ההפעלה - היי לייט, הלוגן, רדיאן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניסיוני בכיריים אינדוקציה מועט. לדעתי מרחק של מטר מספיק.
רם דישון23/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)