מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מיקום ארון חשמל- בירורחגית09/07/2019
שלום וברכה,
אנו בשלבי בניית בית פרטי, ממש בהתחלה,
ומתלבטים היכן למקם את ארון החשמל עקב הקרינה.
האדריכל הציע למקם אותו בכניסה לבית, מאחורי הדלת כניסה, שזהו החלל של הסלון (4.5×4.5), כשמאחורי הקיר של ארון החשמל נמצא המטבח.
האם יש סיכון במקום זה?
מצרפת את תוכנית הבית לקומת הקרקע להמחשת שאלתי.
תודה מראש!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1. התרשים לא נמצא. 2. במרחק חצי מטר אין סיכון כלל.
רם דישון10/07/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על כמה בדיקות סיטו שעשו ליעידן08/07/2019
שלום עם אחרי 4 סיטי של הבטן תוך שנתים יהיה לי גידול באויזה מקום בגוף הרופא אמרה לי שיהיה לי בטוח אחרי 4 סיטי בטן אנימבןצ28 תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחוץ לתחום הפורום. צר לי.
רם דישון10/07/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קרינה לפני כניסה לדירהרן07/07/2019
שלום
ביצעתי מדידת קרינה לפני כניסה לדירה (סמיכות לקו 400) . בשעות עומס (יום שישי ,9 בבוקר) המדידה הראתה 0.5-0.6 מיליגאוס ברחבי הבית
אציין כי הדירה כרגע אינה מחוברת לחשמל.
3 שאלות-
1. האם תוצאה של 0.6 מיליגאוס כאשר הדירה מנותקת מחשמל זאת תוצאה תקינה?
2. האם התוצאה יכולה להשתנות בשעות אחרות ביום בצורה קיצונית? (מקו המתח)
3. האם ניתן להעריך בכמה תעלה הקרינה כאשר הדירה תחובר לחשמל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון08/07/20191. הקריאה תקינה לגמרי, בהנחה שהקריאות אכן במיליגאוס (מכשירי הקורנט, למשל, קוראים במיקרוטסלה, ואת הקריאות שלהם יש לכפול ב-10 על מנת לקבל במיליגאוס).
2. שינויים קטנים - כן, בצורה קיצונית- לדעתי לא.
3. לא ניתן להעריך, כי לא ברור כיצד יעבוד החשמלאי. דרוש ממנו איפוס אחד בלבד ושמוליכי הפאזה והאפס ילכו תמיד יחדיו. זה יבטיח קרינה מזערית בבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה יומיומית ליד שקעי חשמל פעילברק05/07/2019
שלום
במקום העבוד עברו כעת לשקעי חשמל צמודים לתחצי השולחן. כלומר במרחק של 20 סמ מאברי הגוף של העובדים ( אשכים ושחלות ).
לשקעים מחוברים כל הזמן מחשבים ומסכים.
האם ישיבה יומיומית בת 9 שעות בסמיכות כה גבוהה מסוכנת ועלולה לפגוע בפוריות ו/ או לגרום מחלות ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ניתן לדעת. חייבים למדוד.
רם דישון05/07/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצמדה של הפלאפון לאוזן בעת שיחהמנחם03/07/2019
שלום, היום קיבלתי שיחה והיה קשה לי לשמוע את מי שהתקשר אליי, למרות שהגברתי את הווליום למקסימום, ולכן באופן טבעי הצמדתי את הפלאפון לאוזן (אני בדרך כלל מוודא שהפלאפון יהיה במרחק מסוים מהאוזן), השיחה נמשכה 2-3 דקות, האם יש בעיה עם זה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין סיכון מאירוע חד פעמי.
רם דישון05/07/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטר מצידו השני של קירמיכל02/07/2019
שלום,
מיטת תינוק שצמודה לקיר, שמצידו השני של הקיר נמצא ראוטר.
1. האם הקיר "חוסם" את הקרינה ?
2. האם הקרינה גבוהה ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקיר חוסם את רוב הקרינה, ולמרות זאת הייתי מרחיק את התינוק מקיר זה.
רם דישון05/07/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת פלאפון ומרחק - התייעצותבעילום שם01/07/2019
אנחנו עובדים מספר אנשים בחדר. כולנו עם ניידים גולשים ומדברים.
צמוד אליי נמצא עובד שמשתמש הרבה בפלאפון. המרחק ביני לבינו הוא מטר אולי קצת יותר האם זה בטוח מבחינת קרינת סלולאר ונזקי גוף ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשה לדעת כי זה תלוי בגורמים רבים, אבל בכל מקרה כדאי לשמור מרחק מירבי ממנו.
רם דישון02/07/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיני מקרר בחדר ממ"ד של בתי המתבגרת, האם מסוכןחגית01/07/2019
זה ממש ליד הראש שלה
תודה מרטש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא.
רם דישון02/07/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק מטלפון אלחוטי - התייעצותאליענה01/07/2019
שלום רם,
אני עובדת במשרד שבמרחק 2 מטר מהעמדה שבה אני יושבת נמצאת תושבת של טלפון אלחוטי ועליו הטלפון עצמו מחובר. האם המרחק מספיק כדי להיות בטוחה? הבנתי שטלפונים אלחוטיים משדרים מאד חזק ולמרחקים לפעמים..
כמו כן, אני משתמשת הרבה במהלך היום בטלפון קווי. האם נפלטת קרינה מסוימת לאוזן שלי?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1. תלוי איזה דגם של טלפון אלחוטי. כדאי לבדוק בחוברת שלו כיצד להקטין את הקרינה שלו.
רם דישון02/07/20192 מטר הוא מרחק סביר גם אם הוא משדר בעוצמה מלאה.
אין קרינה מטלפון קווי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינטרנט של פרטנר- סיבים אופטיםדנה27/06/2019
שלום
פרטנר פנו אלינו שהתקינו בבניין שלנו סבים אופטים לאינטרנט במהירות גבוהה. לי בבית יש אינטרנט אלחוטי אחר. ברצוני לשאול שתי שאלות:
1.האם הסיבים האופטיים הללו פולטים קרינה כלשהי החודרת אליי הביתה? גם אם לי בבית אין חיבור אליה?
2. במידה ואתחבר לשירוץ הסיבים האופטים האם יש בכך קרינה? כיצד זה מתחבר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין כל קרינה מסיבים אופטיים. בוודאי עדיף על כל אינטרנט אלחוטי.
רם דישון28/06/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת קרינת RF מסוכנת - מה התקןיניב26/06/2019
היי, אני מודד בעזרת מכשיר מדידה - אני מעמיד את המכשיר על השולחן בעמדת עבודה שלי (עובד 10ש ביום) הוא מודד 0.5 מיקרו ואט לסמר פחות ואו יותר. האם יש לי סיבה לחשוש?
החשש הוא כיוון שיש אנטנה מולי ואין לי מושג מאיזה סוג היא והאם היא משדרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם זו קריאת המכשיר, או לאחר שהמרת ליחידות שציינת?
רם דישון26/06/2019זאת מאחר והמכשיר מציג במיליוואט למ״ר, ולא כפי שציינת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודק, טעות שלי. זאת קראית המכשירבמיליוואט למ"ר
יניב27/06/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הקריאה הזו בטוחה לגמרי.
רם דישון28/06/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימיש בבייבי סנסטלי26/06/2019
שלום,
האם המכשיר פולט קרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן.
רם דישון26/06/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה בשכונת מגורים- בירורמתן24/06/2019
שלום,
ראשית אני רוצה לומר תודה ולהביע את הערכתי לפורום חשוב זה.
שאלתי- שמתי לב לאנטנה שנמצאת במרחק 600 מטר (מרחק הליכה) מביתי. לא בדקתי כמה זה בקו אווירי... מצרף תמונה של האנטנה להמחשה. האם המרחק מספיק כדי להוציא אותי מכלל סכנה במידה והאנטנה אכן משדרת? איך אדע אם האנטנה מסוכנת? אציין שמדי בוקר וערב אני עובר על ידה כדי להוציא את ילדיי מהגן ועל כן החשש בנוסף.
תודה רבה שוב
אני מאד לחוץ מזה
מתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצרף תמונה נוספת לצורך ההמחשה
מתן24/06/2019
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסה לצרף שוב
מתן24/06/2019מצרף שוב תמונה נוספת להמחשה למקרה וזה לא היה ברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
1. זו לא אנטנה סלולרית. 2. מרחק של 600 מטר בטוח לחלוטין.
רם דישון24/06/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק לצורך ההבהרה
מתן25/06/2019תודה על תגובתך המהירה בנושא. אם כך באיזו אנטנה מדובר? אם אנטנה היא לא סלולרית היא בטוחה?
תודה תודה שוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אינני יודע באיזו אנטנה מדובר. אין קשר בין סלולרית לסיכון, אבל אני מניח שבמרחק כזה הקרינה נמוכה מאד מאד.
רם דישון25/06/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברת קרינה שימוש בניידמוריה24/06/2019
יש לי חשש מאוד גדול כיוון שיש לי ילדים קטנים בבית ועבודתי מתנהלת רוב היום דרך הטלפון.
השאלה שלי היא כזו: האם בכל פעם שאני משתמשת בטלפון לגלישה שיחות ווצאפ וכו ואחכ נוגעת בילדים אני מעבירה להם קרינה דרך הידיים או באופן אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא. הקרינה אינה עוברת דרך מגע או חפצים.
רם דישון24/06/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה למיגון חלונות- בירוראילנה24/06/2019
שלום, מצאתי כמה פתרונות לציפוי חלונות ברדיד נגד קרינה, אבל הייתי שמחה להמלצה שלכם (אני מבינה שהמלצות רק באימייל), האם מספיק שכתוב שהרדיד חוסם קרני UV או שחייב שיהיה מפורט שהרדיד חוסם גם קרינת רדיו?
חפשי באתר norad4u.
רם דישון24/06/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)