מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הצמדה של הפלאפון לאוזן בעת שיחהמנחם03/07/2019
שלום, היום קיבלתי שיחה והיה קשה לי לשמוע את מי שהתקשר אליי, למרות שהגברתי את הווליום למקסימום, ולכן באופן טבעי הצמדתי את הפלאפון לאוזן (אני בדרך כלל מוודא שהפלאפון יהיה במרחק מסוים מהאוזן), השיחה נמשכה 2-3 דקות, האם יש בעיה עם זה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין סיכון מאירוע חד פעמי.
רם דישון05/07/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטר מצידו השני של קירמיכל02/07/2019
שלום,
מיטת תינוק שצמודה לקיר, שמצידו השני של הקיר נמצא ראוטר.
1. האם הקיר "חוסם" את הקרינה ?
2. האם הקרינה גבוהה ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקיר חוסם את רוב הקרינה, ולמרות זאת הייתי מרחיק את התינוק מקיר זה.
רם דישון05/07/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת פלאפון ומרחק - התייעצותבעילום שם01/07/2019
אנחנו עובדים מספר אנשים בחדר. כולנו עם ניידים גולשים ומדברים.
צמוד אליי נמצא עובד שמשתמש הרבה בפלאפון. המרחק ביני לבינו הוא מטר אולי קצת יותר האם זה בטוח מבחינת קרינת סלולאר ונזקי גוף ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשה לדעת כי זה תלוי בגורמים רבים, אבל בכל מקרה כדאי לשמור מרחק מירבי ממנו.
רם דישון02/07/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיני מקרר בחדר ממ"ד של בתי המתבגרת, האם מסוכןחגית01/07/2019
זה ממש ליד הראש שלה
תודה מרטש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא.
רם דישון02/07/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק מטלפון אלחוטי - התייעצותאליענה01/07/2019
שלום רם,
אני עובדת במשרד שבמרחק 2 מטר מהעמדה שבה אני יושבת נמצאת תושבת של טלפון אלחוטי ועליו הטלפון עצמו מחובר. האם המרחק מספיק כדי להיות בטוחה? הבנתי שטלפונים אלחוטיים משדרים מאד חזק ולמרחקים לפעמים..
כמו כן, אני משתמשת הרבה במהלך היום בטלפון קווי. האם נפלטת קרינה מסוימת לאוזן שלי?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1. תלוי איזה דגם של טלפון אלחוטי. כדאי לבדוק בחוברת שלו כיצד להקטין את הקרינה שלו.
רם דישון02/07/20192 מטר הוא מרחק סביר גם אם הוא משדר בעוצמה מלאה.
אין קרינה מטלפון קווי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינטרנט של פרטנר- סיבים אופטיםדנה27/06/2019
שלום
פרטנר פנו אלינו שהתקינו בבניין שלנו סבים אופטים לאינטרנט במהירות גבוהה. לי בבית יש אינטרנט אלחוטי אחר. ברצוני לשאול שתי שאלות:
1.האם הסיבים האופטיים הללו פולטים קרינה כלשהי החודרת אליי הביתה? גם אם לי בבית אין חיבור אליה?
2. במידה ואתחבר לשירוץ הסיבים האופטים האם יש בכך קרינה? כיצד זה מתחבר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין כל קרינה מסיבים אופטיים. בוודאי עדיף על כל אינטרנט אלחוטי.
רם דישון28/06/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת קרינת RF מסוכנת - מה התקןיניב26/06/2019
היי, אני מודד בעזרת מכשיר מדידה - אני מעמיד את המכשיר על השולחן בעמדת עבודה שלי (עובד 10ש ביום) הוא מודד 0.5 מיקרו ואט לסמר פחות ואו יותר. האם יש לי סיבה לחשוש?
החשש הוא כיוון שיש אנטנה מולי ואין לי מושג מאיזה סוג היא והאם היא משדרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם זו קריאת המכשיר, או לאחר שהמרת ליחידות שציינת?
רם דישון26/06/2019זאת מאחר והמכשיר מציג במיליוואט למ״ר, ולא כפי שציינת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודק, טעות שלי. זאת קראית המכשירבמיליוואט למ"ר
יניב27/06/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הקריאה הזו בטוחה לגמרי.
רם דישון28/06/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימיש בבייבי סנסטלי26/06/2019
שלום,
האם המכשיר פולט קרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן.
רם דישון26/06/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה בשכונת מגורים- בירורמתן24/06/2019
שלום,
ראשית אני רוצה לומר תודה ולהביע את הערכתי לפורום חשוב זה.
שאלתי- שמתי לב לאנטנה שנמצאת במרחק 600 מטר (מרחק הליכה) מביתי. לא בדקתי כמה זה בקו אווירי... מצרף תמונה של האנטנה להמחשה. האם המרחק מספיק כדי להוציא אותי מכלל סכנה במידה והאנטנה אכן משדרת? איך אדע אם האנטנה מסוכנת? אציין שמדי בוקר וערב אני עובר על ידה כדי להוציא את ילדיי מהגן ועל כן החשש בנוסף.
תודה רבה שוב
אני מאד לחוץ מזה
מתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצרף תמונה נוספת לצורך ההמחשה
מתן24/06/2019
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסה לצרף שוב
מתן24/06/2019מצרף שוב תמונה נוספת להמחשה למקרה וזה לא היה ברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
1. זו לא אנטנה סלולרית. 2. מרחק של 600 מטר בטוח לחלוטין.
רם דישון24/06/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק לצורך ההבהרה
מתן25/06/2019תודה על תגובתך המהירה בנושא. אם כך באיזו אנטנה מדובר? אם אנטנה היא לא סלולרית היא בטוחה?
תודה תודה שוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אינני יודע באיזו אנטנה מדובר. אין קשר בין סלולרית לסיכון, אבל אני מניח שבמרחק כזה הקרינה נמוכה מאד מאד.
רם דישון25/06/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברת קרינה שימוש בניידמוריה24/06/2019
יש לי חשש מאוד גדול כיוון שיש לי ילדים קטנים בבית ועבודתי מתנהלת רוב היום דרך הטלפון.
השאלה שלי היא כזו: האם בכל פעם שאני משתמשת בטלפון לגלישה שיחות ווצאפ וכו ואחכ נוגעת בילדים אני מעבירה להם קרינה דרך הידיים או באופן אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא. הקרינה אינה עוברת דרך מגע או חפצים.
רם דישון24/06/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה למיגון חלונות- בירוראילנה24/06/2019
שלום, מצאתי כמה פתרונות לציפוי חלונות ברדיד נגד קרינה, אבל הייתי שמחה להמלצה שלכם (אני מבינה שהמלצות רק באימייל), האם מספיק שכתוב שהרדיד חוסם קרני UV או שחייב שיהיה מפורט שהרדיד חוסם גם קרינת רדיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חפשי באתר norad4u.
רם דישון24/06/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה ארוכה במסעדה שגובלת בחנותתמי23/06/2019
שלום,
ישבתי עם בני בן ה3 חודשים במסעדה כשעתיים,
כשיצאתי מהמסעדה ראיתי שהקיר שמצוי בצד הינו משקוף כניסה לחנות בגדים עם גלאי גניבה.
כאמור ישבתי סמוך לקיר כשעתיים, אנשים נכנסו ויצאו מהחנות בעוד שהגלאי נמצא מרחק מאוד קצר ממני והמשקוף של החנות.
האם הנל מעביר קרינה?האם הילד באיזשהוא סיכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין סיכון מאירוע חד פעמי.
רם דישון24/06/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה בבקשה
תמי24/06/2019תודה על התגובה, חשוב לי להבין האם הגלאים הללו פולטים קרינה?האם היא עוברת קיר?האם מדובר בקרינה אלקטרומגנטית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן, הם פולטים קרינה אלקטרומגנטית שחודרת קירות, אבל בעוצמה נמוכה מאד.
רם דישון25/06/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז הסיבה
תמי26/06/2019לכך שלא מסוכן לעבור דרכם היא הזמן המועט ששוהים במעבר?
נכון- וגם העוצמה הנמוכה.
רם דישון26/06/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים בין איכויות של מכשירים סלולרייםדנה23/06/2019
שלום
האם בהבדלים בין מכשיר זול למכשיר יקר (שניהם של אותה חברה לצורך העניין) יכול להיות הבדל מבחינת הקרינה, זאת אומרת יכול להיות שהכשיר הזול שמן הסתם פחות איכותי יקרין יותר מטלפון יקר יותר? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא. הספק השידור המירבי דומה מאד בכולם, וההספק בפועל בדרך כלל יותר נמוך
רם דישון23/06/2019ולא תלוי בסוג המכשיר אלא במרחק מהאנטנה המשרתת אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגנומטר בכניסה לחנויות- התייעצותענת20/06/2019
שלום ,
אני בהיריון ושמתי לב שמלבד מגנומטר שקיים בכניסה לקניון יש גם מגנומטרים בכניסה לחנויות בגדים וכו'
השאלה שלי אם אני עוברת שם (נכנסת ויוצאת מחנויות מספר רב של פעמים במהלך היום) מדובר בקרינה שעלולה להזיק לי?
האם הקרינה ממגנומטר מזיקה גם למי שלא בהיריון?
אשמח לתשובה , הנושא הזה אף פעם לא היה לי ברור עד הסוף.
תודה מראש
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין נזק מאירוע כה קצר.
רם דישון20/06/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק כדי להבין...
ענת29/06/2019האירוע של המעבר במגנומטר בכניסה לחנויות הוא אכן קצר וממש מדובר בשניות בודדות. אך כבני אדם אנחנו עוברים כל יום בכמה וכמה מגנומטרים כאלה- בכניסה לסופרים, חנויות בגדים ועוד.. אין השפעה מצטברת על הגוף? מעוד אירוע ועוד אירוע?...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לדעתי אין כאן השפעה מצטברת.
רם דישון30/06/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידות קרינה- שאלות להתייעצותאא20/06/2019
הי,
לפני 10 חודשים עברתי לדירה שכורה הנמצאת מול אנטנה תורן עם קו ראיה לאנטנה (בערך 200 מטר מרחק), הדבר הדאיג אותי אבל רק עכשיו שכרתי מכשיר קרינה למדוד את הקרינה בבית והתוצאות הן כאלו:
1. בסלון ברוב הנקודות 3-4 מילוואט/מ״ר, למעט מוקד ספציפי ליד הספה שמדדתי 6-8 מילוואט/מ״ר. כאשר התריס אלומיניום סגור יורד לממוצע 2מיליוואט/מ״ר
2. בחדר שינה כאשר התריס סגור (רוב הזמן התריס סגור עד 7/8 מהחלון) מתחת ל1 מילוואט/מ״ר, כאשר התריס פתוח עולה ל4-5 מילוואט/מ״ר
3. בחדר עבודהֿ/ממד בסביבות 0.5 מילוואט/מ״ר
השאלות הן כאלו:
1. היות ואנחנו לקראת סיום חוזה שכירות והיות ובשנה הקרובה אנחנו כנראה נחפש דירה לקניה, האם ממולץ
א. לעבור דירה לגמרי לדירה אחרת
ב. לגור עוד שנה באותה דירה עם התריסים סגורים (בסלון קשה לסגור תריס עד הסוף כי אז אין אור)
אני נוראה מודאגת מההשפעה שהיתה לקרינה שממדדתי - אני עובדת מהבית- חצי מהזמן מהסלון וחצי מהזמן בממד
אודה לעזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון20/06/2019הסף שלי- בהתחשב ברמת הדיוק של המכשיר- הוא 1 מיליוואט למ״ר. אפשר לחיות עם 2.
יוצא מזה שרק הסלון בעייתי.
אם תחליטו להשאר בדירה- שווה לשקול מיגון החלון בסלון בעזרת רדיד נגד שמש.
לטווח ארוך, בהתחשב שהדירה בשכירות, הייתי מחפש דירה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)