מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מזגן עם Vi Fi מובנהיעל30/05/2019
שלום רב.
רכשנו מזגן עם Vi Fi מובנה למרות שלא הייתי מעוניינת בהתקן הזה נאמר לי בחנות שכיום כל המזגנים החדשים הם אלחוטיים. אני מעוניינת לדעת באלו מצבים מזגן זה פולט קרינה:
1. האם כשהוא כבוי, (כי יש כרטיס במזגן המשדר לרשת האלחוטית של בבית)
2. במידה ונסיר את הכרטיס מתוך המזגן האם עדיין קיימת קרינה?.
אודה לתגובתכם.
2. כשהוא פוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינני יודע. תלוי בתכנון המזגן.
רם דישון01/06/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרן צבעונית בקופה- בירורליאת29/05/2019
שלום, האם העין הנ"ל מקרינה?
אנחנו נמצאים בסמוך אליה כל היום, כמו כן ישנם תינוקות שפוקדים את החנות, נשים בהריון וכו.
האקדח הנ"ל מוציא גם אור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה תפקיד העין?
רם דישון30/05/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקיד העין
ליאת30/05/2019לסרוק ברקוד ולהציג את המחיר במעמד התשלום.
פולטת גם אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין קרינה.
רם דישון01/06/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מקורקינט חשמלי או מאופניים חשמליותאורן29/05/2019
האם בקורקינט חשמלי הפועל באמצעות בטריה נפלטת קרינה בכמות גבוהה ומסוכנת?
אותה שאלה לגבי אופניים חשמליות, שם לרוב הבטריה נמצאת מתחת לכסא עליו יושב הרוכב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מקרין כלל.
רם דישון30/05/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממסך מחשב- בירורהדר28/05/2019
שלום,
אני עובדת בעבודה משרדית ונמצאת רוב היום שלי מול מסך מחשב. שמתי לב שהמסך עצמו מאד חם כשנגעתי בו. האם זה אומר שהמסך פולט קרינה יותר מהרגיל? האם כדאי לי לדרוש שיחליפו לי את המסך או שמספיק רק לשמור מרחק מהמסך - כמה מרחק צריך לשמור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המסך אינו מקרין כמעט.
רם דישון30/05/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דירה הבנויה במדורגים ושינה בממ"דמוריה27/05/2019
שלום רב,
אנו לפני קניית דירה יד שנייה הבנויה על הר באופן של "מדורגים". כלומר, כדי להגיע לבית יש לרדת מדרגות ואז מגיעים לבית. הבית כולו בנוי באופן רגיל, כלומר על פני הקרקע, עם חלונות (ולא מתחת לאדמה).
יש לי כמה שאלות יש לי:
1. מבחינת גז ראדון האם יש יותר חשש בבית שבנוי כך?
2. יש בבית הזה חדר ממ"ד (בקומת קרקע). הממ"ד די גדול, כך שחבל יהיה לא להשתמש בו כחדר ילדים. האם זה בסדר להפוך את הממ"ד שנמצא בקומת קרקע לחדר ילדים? אני שואלת גם מבחינת גז ראדון וגם מבחינת קרינת החשמל בחדר כזה.
3. האם כדאי לעשות בדיקת גז ראדון ? אם כן, לשם מה? כלומר, יש מה לעשות אם חלילה יתגלה שיש רמה גבוהה של הגז?
ובכלל, באופן כללי, האם בגלל התנאים הנ"ל כדאי לוותר על קניית דירה שמוצאת חן בעינינו?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ד״ר וולף, המומחה לנושא זה, פרש מניהול הפורום. צר לי.
רם דישון28/05/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכות וייז ואינטרנט מובנית ברכבמיכל27/05/2019
שלום רב, 3 שאלות לגבי מערכות ניווט ואינטרנט מובנה ברכב:
1. במכוניות חדשות קיימת מערכת וייז וגלישה אינטרנטית. איך זה מתאפשר ? דרך מי הגלישה מתבצעת ?
2. האם המערכות האלה פולטות קרינה כל הזמן ?
3. האם ניתן לנטרל אותן במידה והן פולטות קרינה כל זמן שהות ברכב?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השאלה היא באיזה ערוץ מתבצעת הגלישה- אוטונומית ברכב או דרך הנייד.
רם דישון28/05/2019אם אוטונומית ללא קשר לנייד, והאנטנה מחוץ לרכב- הקרינה חלשה מאד. אם דרך הנייד- הקרינה גבוהה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמערכות וייז ואינטרנט מובנית ברכב
מיכל28/05/2019תודה רבה על התשובה.
1. מה זאת אומרת האנטנה מחוץ לרכב ?
2. מאיפה מגיעה הקליטה ? (הקליטה מצויינת בתוך הרכב ללא חיבור מהנייד)
בתודה מראש, מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאשר את ברכב, והנייד כבוי לגמרי, יש קליטה?
רם דישון28/05/2019(כבוי לגמרי פירושו לא במצב רגיל אלא כבוי לחלוטין).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמערכות וייז ואינטרנט מובנית ברכב
מיכל30/05/2019לא בדקתי את זה, אבל הנייד לא היה כבוי ולא היה מחובר למערכות הרכב והיתה קליטה מלאה ברכב. לדעתי יש קליטה ברכב גם ללא הנייד שנמצא בתוכו. אבדוק ואעדכן
מיכל30/05/2019הי, בדקתי. יש קליטה ברכב של וויז ואינטרנט כאשר אין באוטו כלל טלפון.
מניין מגיעה הקליטה לרכב ? והאם הקליטה של האינטרנט בתוך הרכב פולטת קרינה ליושבים באוטו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כנראה שישנה אנטנה חיצונית, וזה טוב.
רם דישון01/06/2019הקרינה ברכב נמוכה מאד.
מיכל02/06/2019תודה רבה לך (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלון שמעליו ומולו יש אנטנותלירון26/05/2019
שלום
בשנה שעברה שהינו במלון שעל הגג שלו הייתה אנטנה סלולרית וכמו כן גם במלון שמולו- ואת זאת גם ראינו מהחלון בחדר. שאלתי היא האם שהייה של שבוע פעם בשנה במלון הקרוב לאנטנות סלולריות מהווה סכנה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא- מאירוע חד פעמי אין סיכון.
רם דישון28/05/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. שבוע פעם בשנה נחשב חד פעמי?
לירון29/05/2019במצטבר זה יוצא זמן רב... תוכל להסביר בבקשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
להערכתי זה נכלל בקטגוריה של חד פעמי.
רם דישון30/05/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק שמותר להיות מראוטרמיטל25/05/2019
שלום
מהו המרחק שמותר לשבת/ להיות ליד ראוטר ( של פרטנר )?
הבת שלי בת שנה משחקת כל הזמן ליד השידה שהראוטר מונח עליה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לילדים צעירים- שני מטר.
רם דישון28/05/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מראוטר אלחוטי- בירוראסף22/05/2019
שלום
הייתי מעונין לדעת האם קרינה מראוטר דומה לקרינה בזמן שיחה בפלאפון?או האם יותר או פחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תלוי בגורמים רבים ולכן לא ניתן לענות. ככלל, הקרינה מהראוטר נמוכה יותר.
רם דישון24/05/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה תנור מיקרוגל וחסימת קרינהגידי21/05/2019
שלום, קניתי מיקרוגל חדש מחברה מוכרת ויש משהו קצת מוזר שלא היה לי במיקרוגל הקודם.
בקיר השמאלי של פנים המיקרוגל יש חורי אוורור ואפשר לראות דרכם את האור שמחוץ למיקרוגל דרך פתחי האוורור החיצוניים שלו, האם זה לא אומר שהקרינה תצא דרכם?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם גודל החור הוא פחות מעשירית אורך גל- ה״רשת״ מתפקדת כמשטח מתכתי מלא.
רם דישון24/05/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלישה באינטרנט ב- wifi או בסלולראיתן21/05/2019
שלום.
מבחינת עוצמת קרינה, האם עדיף לגלוש בבית באינטרנט עם הטלפון הנייד ב- wifi כאשר הנתונים הניידים בטלפון מכובים, או עדיף לגלוש בטלפון הנייד עם הנתונים הניידים ולא ב- wifi. מה סדר גודל של ההבדל בעוצמת הקרינה בשני המצבים האלה. הכוונה שלי לקרינה שנפלטת בשני המצבים מהטלפון הנייד בזמן הגלישה.
תודה,
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי הויי פיי עדיף.
רם דישון21/05/2019ההבדל ביניהם תלוי בהרבה מאד גורמים ספציפיים - למרחק מהראוטר ולמרחק מהאנטנה הקרובה, מבנה הבית ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגורים 65 מטר מאנטנהדויד19/05/2019
מתלבט לגבי דירה להשכרה שנמצאת 65 מטר מאנטנה שמכוונת אלינו ישירות עוד כמה שמכוונות לכיוון השני ולצדדים. הדירה יותר גבוהה מהאנטנה ופרט לכמה מטרים של קיר חיצוני (שחלקם הם ממד) אין לה קו ראיה ישיר לאנטנה כיוון שיש דירה אחרת בבניין בקומה שפונה לאנטנה (אנחנו למעשה עורפיים לאנטנה). ככה שהדירה השניה "מגנה" עלינו (וכן המעליות והחדר מדרגות שנמצאים בין הדירות - 2 דירות בקומה) . אציין גם שחדר הילדים מוגן ע"י לפחות 2 קירות ואף יותר וכן הסלון. לצערי איני יכול למדוד את הקרינה טרם הכניסה לדירה. אודה לעמדתך בנושא.
על פניו נראה שאין סיכון.
רם דישון19/05/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קניית דירה במגדל עם חדר טרנספורמציה תת קרקעיאורן16/05/2019
שלום, אני קונה דירה בקומה שניה במגדל בן 17 קומות.
בבניין שלי אמור להיות חדר טרנספורמציה בחניון .
האם קיים חשש קרינה לקומה שניה כאשר מדובר גם על לובי בן 2 בגובה 9 מטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השערה בלבד- אין בעיה.
רם דישון19/05/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרבה בדיקות עם קרינה לאחרונהמיכל14/05/2019
עקב תאונה עברתי ב3 חודשים אחרונים
צילום ברך, סיטי מח, סיטי אגן ובן, סיטי ריאות עם חומר ניגוד.
צריכה לעבור גם צילום כתף
האם זה לא יותר מידי? האם חשפתי את עצמי לקרינה רבה?
לציין שבמהלך חיי עברתי רק שני צילומי שיניים לפני כ10 שנים לפי הזכור לי.
בת 59* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה האלטרנטיבה? לא לעבור את הצילומים?
רם דישון14/05/2019הסיכון אז יותר גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה סלולרית במעלית- בירוראני14/05/2019
אני עובדת במשרד בקומה ה19. לרוב משתדלת לא להשתמש במעלית כשיש עוד אנשים שגולשים בסלולרי בזמן המעלית אך לפעמים (כפעם בשבוע) אני לא יכולה להימנע מכך. האם תדירות של כפעם בשבוע נחשבת לחד פעמית ועל כן פחות מסוכנת? תודה
מפעם בשבוע אין סיכון.
רם דישון14/05/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)