מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה ממנוע של מזגן לתינוקאלה27/02/2019
שלום
מה המרחק המומלץ מהקיר בו מצוי המנוע?
האם יש סכנה כשהמזגן כבוי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מטר אחד מהמנוע לתינוק, חצי מטר למבוגר. אין סכנה כשהמזגן כבוי.
רם דישון27/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטת קרינה מקרר יינותדנה27/02/2019
שלום
רציתי לדעת האם מנוע של מקרר יינות פולט גם הוא קרינה? האם ישנה בעיה שהוא נמצא בצמוד לקיר שמאחוריו מיטה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
וודא שהמיטה במרח חצי מטר מהמקרר, כולל עובי הקיר.
רם דישון27/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי קרינה בטיסה ארוכהמאיה25/02/2019
שלום רב,
טיסה של 15 שעות לכל כיוון שעוברת בגרינלנד ( צמוד לקוטב הצפוני) עם ילד כמעט בן 4, האם כדאי לא לטוס?
קראתי מאמר שטיסה דרך הקוטב הצפוני כרוכה בקרינה גבוהה מהרגיל ואם אפשר עדיף להמנע ולבחור טיסה שעוברת בחלק היותר דרומי של כדור הארץ. אני מאוד יעריך את עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון26/02/20191. אם הטיסה היא חד פעמית- אין סיכון.
2. אם טיסה מיעד א ליעד ב עוברת מעל גרינלנד- טיסה יותר דרומית היא רק עם תחנת ביניים, מה שמאריך אותה מאד וגם מאריך את זמן החשיפה לקרינה.
3. שכחי מכל הענין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קירוב מגנטים לגוף- בירוראורן25/02/2019
האם נשיאת מגנט (רגיל) על גוף של ילד (או מבוגר) מסוכנת מבחינת שדה מגנטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא!
רם דישון26/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לחולי סרטן יש להתרחק מחדר שנאים יותר מאשר אדם אחר?גבי24/02/2019
בנו לי חדר שנאים עם שני שנאים מתחת לבית במרחק 6 מטר מהבנין. כחולה סרטן נאמר לי שאין לי לחשוש והכל תקני. האם יש אמת בכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אמנם אינני רופא, אך ממה שלמדתי מעמיתי רצוי שחולה סרטן יתרחק מקרינה יותר מאדם בריא.
רם דישון24/02/2019יחד עם זה נראה לי ש-6 מטרים מספיקים. אני ממליץ לך לרכוש מכשיר מדידה ולחזור אלי לאחר המדידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלט של יס ותינוקליאור23/02/2019
היי
האם השימוש הנל בקרבת תינוק רך בטוח?
אני מזפזפ הרבה ופתאום נבהלתי שאולי יש קרינה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין שום בעיה.
רם דישון24/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי ביצוע בדיקת CTמתן23/02/2019
שלום רב.
אני בחור צעיר בשנות ה-20 המאוחרות לחיי.
לאחר מספר שנים של כאבי גב באזור הגב התחתון (היכן שיש 2 בליטות), התייצבתי אצל אורטופד, שהפנה אותי לבדיקת MRI.
לא הצלחתי לעבור את הבדיקה בגלל קלסטרופוביה ואני לא מעוניין לעשות אותה בהרדמה כך שהאופציה היחידה היא בדיקת CT, ואכן הוא רשם לי הפנייה לבדיקת CT.
תוקף ההפנייה עומד לפוג בקרוב, ואני בהתלבטות האם לבצע אותה: מצד אחד, 99% סיכוי (כך לדברי האורטופד) שהטיפול לאחר מכן יהיה שמרני; כלומר, בסבירות גבוהה מאוד שבכל מקרה לא תהיה התערבות ניתוחית בבעיה.
מצד שני, יש כאבים שצריך למצוא להם סוף סוף פתרון, ואני סובל מהם (לא אכנס בדיוק לפרטי הבעיה אבל זה לא משהו אקוטי שדורש התערבות של משככי כאבים, למשל).
מעל כל זה עובדה אחת: רמת הקרינה בבדיקת CT - עצומה.
אינני יודע להחליט האם במקרה דנן "שווה" לספוג את הקרינה כדי לקבל אבחנה מדויקת של הבעיה או לוותר על הקרינה ועל הבדיקה וללכת לטיפולים פיזיותרפיים/פילאטיס/שחייה וכד'.
אשמח מאוד לשמוע מה עמדתך המקצועית לגבי סוגיה זו, מניסיונך והבנתך.
תודה והערכה.
מתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה.
רם דישון23/02/2019מאחר ואינני רופא, לא אוכל להביע כל דעה מקצועית. הקרינה אכן אינה זניחה, ומי שצריך לקבל את ההחלטה הוא רק אתה.
אני יכול להעלות שני רעיונות:
1. לקבל חוות דעת שניה על הצורך בסקירת CT.
2. לבצע את בדיקת ה- MRI תוך נטילת תרופת הרגעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף עשויה סיליקון וסרטןמיכל23/02/2019
האם שימוש בכף העשויה מסיליקון במטבח בעירבוב מאכלים בזמן בישול על ג'ז מסרטן?, האם סיליקון בין מפריש רעלים? לציין שאלו כפות שנועדו לשימוש במטבח
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחוץ לתחום הפורום. צר לי.
רם דישון23/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטענת פלאפון במושב אוטובוסמוטי21/02/2019
שלום
באוטובוסים החדשים בכל מושב מאחור יש שקעים שבהם ניתן להטעין דרך כבל usb. המצב הוא שאני והילד ישבנו כל אחד במושב נפרד ומאחורה מישהו הטעין את הנייד שלו בשקע שבמושב שהילד שלי נשען עליו.
הילד שלי בן שנתיים וחצי וזה היה טיול של 8 שעות נסיעה עם הפסקות. האם מסוכן?
ובאופן כללי למה בכלל יש אישור לדבר הזה באוטובוס זה כמעט בכל אוטובוס חדש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקרינה במושבי הנוסעים, אם קיימת בכלל, זניחה.
רם דישון23/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקרר מאחורי קיר חדר תינוקמשה20/02/2019
שלום
מה המרחק הרצוי מאחורי המקרר ומיטת תינוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חצי מטר, כולל עובי הקיר.
רם דישון21/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמוד מתח גבוה ללא שנאי - 3 מיליגאוסדן20/02/2019
אני גר בשכירות בדירה מול עמוד מתח גבוה. מכיוון שזה עמוד ללא שנאי אז פחות חששתי כששכרתי את הדירה. העמוד ממוקם מהצד השני של הכביש (כביש יחסית צר ומתחו כבל מהעמוד לעבר הבניין שלי). מדדתי עכשיו קרינה ומתברר שיש קרינה של 3מיליגאוס בשעות הערב, וזה יורד בלילה ל 1 מיליגאוס (למרות שאולי בקיץ עם המזגנים זה שונה- לא בדקתי בקיץ). בשעות היום אני לא שוהה בדירה כלל.
חישבתי ממוצע חשיפה ל -24 שעות בכל המקומות שאני נמצא בהם ויצא לי ערך נמוך מ- 2 מיליגאוס בממוצע. האם חשיפה בערב של כ-5 שעות ב-3 מיליגאוס מסוכנת, או שחישוב ממוצע ל-24 שעות הוא יותר נכון? מאז המדידה אני מרגיש מאוד לא בנוח בדירה ולא יודע איך להתייחס לתוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי אין בעיה.
רם דישון21/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר ריצה של מכון כושראסף19/02/2019
שלום
האם מכשיר הליכה שיש בכל מכון כושר מקרין בצורה מסוכנת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מקרין? כן. מסוכן? חייבים למדוד.
רם דישון19/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקול בקניית סמארטפון - sarיוסי18/02/2019
שלום,האם רמת sar צריכה להוות שיקול בקניית סמארטפון?
ערכים Head Sar Eu :
סמארטפון א : 1.58
סמארטפון ב : 0.96
האם הסמארטפון משדר את עוצמת הקרינה לפי ערכים אלה בקליטה מלאה?
ומה לגבי קליטה חלקית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה.
רם דישון18/02/2019הפרמטר הזה מודד ספיגה של הקרינה כאשר הנייד משדר בהספק מלא וצמוד לאוזן. אני ממליץ לשוחח באמצעות רמקול או אוזניה ואז הפרמטר הזה חסר משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקלט ומעליו חדר גז ראדוןלימי17/02/2019
שלום רב,
האם kתוך מקלט חודר גז ראדון?
אם חדר בדירה בנוי מעל מקלט , אם יש במקלט גז ראדון הוא יכול לעבור לחדר?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ד״ר וולף, המומחה לנושא הרדון, אינו משתתף יותר בניהול הפורום. צר לי.
רם דישון17/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ביום צילומים ניובורןשרון15/02/2019
היי
בזמנו שאלתי על הנל.
נודע לי כי לצלמת יש מצלמה עם אור אדום שמוקרן על הילוד בכדי לכוון את התמונה.
האם זה עדיין בטו? האם מדובר בקרינה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטוח לחלוטין.
רם דישון17/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה קטנה
שרון18/02/2019תודה רבה!
תוכל לפרט קצת יותר? האם זה אינפרא אדום?
כיוון שבשלטים לדוגמא לא רואים את האור הנ"ל - מדוע כאן כן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה.
רם דישון18/02/2019הנורה הזו משמשת למטרות נוספות לכן היא פועלת באור נראה. זה אור אדום וחסר סיכון לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)